0 0 votes
Article Rating

Μπορούμε να παρομοιάσουμε την σχέση μεταξύ της Ψυχής και της προσωπικότητας με έναν αρματηλάτη και τα τρία του άλογα. Το ίδιο το άρμα μπορεί να ιδωθεί σαν την σύνθεση της προσωπικότητας που ενεργοποιείται από τα τρία επιμέρους του τμήματα (τα άλογα): το φυσικό, συναισθηματικό και πνευματικό σώμα.

Όταν τα τρία άλογα δουλεύουν με ενότητα υπό την καθοδήγηση του αρματηλάτη, το άρμα μπορεί εύκολα να κατευθυνθεί στο μονοπάτι του. Αν όμως τα τρία άλογα αφεθούν να ταξιδεύουν χωρίς την έμπνευση του αρματηλάτη, το ταξίδι δεν έχει σκοπό ή το λιγότερο πηγαίνει το άρμα μόνο σε μέρη τα οποία ενδιαφέρουν τα ζώα. – A.O.

Στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου, συζητήσαμε την ερμηνεία του Δωδέκατου Οίκου και τις ενδείξεις που κάθε ένα από τα ζώδια φέρει στον γενέθλιο χάρτη όταν βρεθεί σε αυτή την ακμή, την πιο μυστηριώδη από τις αστρολογικές κατοικίες. Στο δεύτερο μέρος αυτού του θέματος, θα ήθελα να παρουσιάσω το νόημα του κυβερνήτη πλανήτη του Δωδεκάτου όταν καταλαμβάνει τους άλλους οίκους του ωροσκοπίου.

Το πρότυπο του εντοπισμού των κυβερνητών των διαφόρων οίκων στον γενέθλιο χάρτη είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους τους αρχάριους και μέσους σπουδαστές της αστρολογίας – οι προχωρημένοι και επαγγελματίες αστρολόγοι θα πρέπει μέχρι τώρα να έχουν αποκτήσει αρκετή οικειότητα με αυτή την μέθοδο ερμηνείας. Ο κυβερνήτης είναι αρκετά εύκολο να καθοριστεί.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εξακριβώσει το ζώδιο στην ακμή του εξεταζόμενου οίκου και να εντοπίσει τον κυβερνήτη πλανήτη του μέσα στον χάρτη. Οι απορρέουσες πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να δείτε πως εκδηλώνονται οι αλληλεπιδράσεις των πλανητικών δυνάμεων μέσα στον γενέθλιο χάρτη.

Η ιδιαίτερη σημασία του Δωδέκατου Οίκου οφείλεται στην σύνδεση του με το συλλογικό. Είναι επομένως η αποθήκη από ότι έχουμε βιώσει από άλλα «γυρίσματα» του αστρολογικού κύκλου. Αυτοί οι σπουδαστές της αστρολογίας που πιστεύουν στην μετενσάρκωση συχνά συνδέουν τον Δωδέκατο Οίκο με την συσσώρευση του κάρμα από προηγούμενες ζωές.

Αλλά όποιες κι αν είναι οι πνευματικές μας πεποιθήσεις, είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον ο Δωδέκατος θα αποθηκεύσει και αποτυπώσει την σύνθεση των θετικών όσο και αρνητικών γεγονότων από τους κύκλους και εμπειρίες της παρούσας ζωής.

Ο Δωδέκατος θα πρέπει επομένως να θεωρείται σαν μια «μυστική σοφίτα», που περιέχει τόσο τους θησαυρούς όσο και τα σκουπίδια μας. Αυτός είναι ο τελευταίος οίκος του ωροσκοπίου και σαν τέτοιος, περιέχει τα αποθέματα δύναμης και δυναμικό από όλα τα καλά που έχουμε κάνει όπως επίσης και εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας φέρνουν στις πιο προβληματικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στην ζωή. Είναι αυτός ο παράγοντας που οδηγεί τους αστρολόγους να ονομάζουν τον Δωδέκατο «Οίκο της αυτοκαταστροφής».

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου βρίσκεται στον Πρώτο οίκο

Ένα άτομο με αυτή την θέση τείνει να φέρνει τα κρυμμένα του στοιχεία, ταλέντα, δυνάμεις και αδυναμίες στο προσκήνιο της ζωής του. Όταν είναι θετική αυτή η τοποθέτηση χαρίζει ευκολία στην διαχείριση του κρυμμένου δυναμικού κάποιου. Όταν είναι αρνητική μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί πολύ χάος γιατί είναι τότε που κάποιος δεν μπορεί να αποφύγει την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων και συνθηκών στην ζωή μας που μας μπλέκουν σε δυσκολίες.

Μπορεί να ειπωθεί ότι όταν ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στον γενέθλιο χάρτη ένα άτομο θα δυσκολεύεται να εκφράσει την αλήθεια. Οι αυταπάτες είναι αχαλίνωτες καθώς κάποιος τείνει να πλάθει ιστορίες ή να θολώνει την διαύγεια της συνεχούς και ξεκάθαρης επικοινωνίας. Αν βρίσκεται η Παρθένος στην ακμή του Δωδεκάτου Οίκου για παράδειγμα, ο Ερμής θα είναι ο κυβερνήτης αυτού του οίκου και εάν βρίσκεται στον Πρώτο και είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μία από τις κύριες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο άτομο θα είναι η ανικανότητα του ή της να διαχωρίσει τα γεγονότα από την φαντασία.

Αλλά εάν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου έχει καλές όψεις στον Πρώτο από άλλους πλανήτες, τότε το άτομο μπορεί να περιμένει πολλές εκπληκτικές θετικές εμπειρίες. Αυτού του είδους οι ανταμοιβές θα φαίνεται σαν να έρχονται από το πουθενά. Ο Αιγόκερος στην ακμή του Δωδεκάτου Οίκου για παράδειγμα, θα καθιστούσε κυβερνήτη του τον Κρόνο.

Αν ο Κρόνος βρίσκεται στον Πρώτο και σε τρίγωνο με τον Δία, τότε το άτομο θα έχει αρκετά την τάση να λαμβάνει πολλά οφέλη από μεγαλύτερους ανθρώπους, που το λιγότερο αυτών θα ήταν σοφές συμβουλές, καθοδήγηση και ίσως (αν ο Δίας βρίσκεται σε ένα γήινο ζώδιο και /ή θετικά συνδεόμενος με τον Δεύτερο ή Όγδοο οίκο) μερικά οικονομικά οφέλη επίσης. Το άτομο επίσης θα μπορούσε να περιμένει κρυφές και / ή μακροχρόνιες επενδύσεις να αποδίδουν την στιγμή που δεν το περιμένει κανείς.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου βρίσκεται στον Δεύτερο οίκο

Αν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου είναι η Αφροδίτη (Ταύρος ή Ζυγός στην ακμή του) και σε αρνητικές όψεις ή αν ο κυβερνήτης είναι οποιοσδήποτε άλλος πλανήτης αλλά σε αρνητικές όψεις με την Αφροδίτη (ή τον φυσικό κυβερνήτη του Δευτέρου) θα πρέπει να δίδεται προσοχή πάντα απέναντι στα χρήματα και τους άλλους υλικούς πόρους.

Αν ο Ζυγός βρίσκεται στον Δωδέκατο και η Αφροδίτη προσβάλλεται στον Δεύτερο, οι οικονομικές βλάβες θα έρχονται μέσα από συνεργασίες, ειδικά όταν αυτές είναι μυστικής φύσεως. Υπάρχει επίσης η τάση να γίνεται σπατάλη χρημάτων, ειδικά εάν ο Δίας είναι ο πλανήτης που προσβάλλεται.

Αν ο κυβερνήτης του Πέμπτου προσβάλλει τον κυβερνήτη του Δωδεκάτου ενώ βρίσκεται στον Δεύτερο, οι οικονομικές δυσκολίες έρχονται μέσα από τα παιδιά ή τον τζόγο. Ομοίως αν ο κυβερνήτης του Έκτου σχηματίζει δυσαρμονική όψη με τον κυβερνήτη του Δωδεκάτου οι οικονομικές δυσκολίες έρχονται μέσα από τους υπαλλήλους.

Αν από την άλλη πλευρά ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου βρίσκεται στον Δεύτερο και σχηματίζει καλές όψεις ειδικά με την Αφροδίτη, Δία ή Πλούτωνα, η οικονομική βοήθεια και τα σημαντικά οφέλη είναι πολύ πιθανό να έρχονται από απίθανες ή κρυμμένες πηγές. Ο σπουδαστής θα πρέπει πάντα να ανατρέχει στις λέξεις κλειδιά για τις ερμηνείες των οίκων, καθώς το σύνολο τους θα ξεδιπλώσει τον χάρτη για λογαριασμό του.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Τρίτο οίκο

Αν ο κυβερνήτης πλανήτης σχηματίζει θετικές όψεις τότε το άτομο θα έχει ένα είδος «εσωτερικού συστήματος πλοήγησης» σαν κομμάτι του επικοινωνιακού του εξοπλισμού. Η επιρροή του κυβερνήτη του Δωδεκάτου Οίκου δεν είναι τόσο εμφανής όσο ας πούμε των κυβερνητών του Ωροσκόπου ή του Μεσουρανήματος. Η επιρροή που ασκεί ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου τείνει να είναι περισσότερο δυσδιάκριτη παρά εμφανής. Αυτό είναι ακόμα πιο έντονο όταν είναι τοποθετημένος στους κατιόντες οίκους του γενέθλιου χάρτη.

Αν βρίσκεται ο Υδροχόος στην ακμή του Δωδεκάτου, επομένως ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης και βρίσκεται στον Τρίτο και σχηματίζει καλές όψεις για παράδειγμα, το άτομο πιθανώς θα είναι αρκετά διαισθητικό και θα έχει την ικανότητα να κατανοήσει τα αποτελέσματα πολλών καταστάσεων της ζωής προτού να εκδηλωθούν τα γεγονότα. Όμως αν ο Ουρανός είναι σε αυτή την θέση σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ερμή, η διαίσθηση συγκρούεται με την λογική και το άτομο μπορεί εύκολα να βγάλει λάθος συμπέρασμα ή να διακατέχεται από πολλά αντικρουόμενα συμπεράσματα ταυτόχρονα. Το τελευταίο θα αποτελεί πραγματικά θέμα αν εμπλέκονται τα μεταβλητά ζώδια.

Επομένως η αντίληψη ότι κάποιος είναι ανεξάντλητος στις διαισθητικές συλλήψεις σε αυτή την περίπτωση είναι σαφώς μια πηγή ή αιτία για την «αυτοκαταστροφή» κάποιου. Καθώς ο Τρίτος είναι ο οίκος των αδελφών η θέση του κυβερνήτη του Δωδεκάτου μέσα σε αυτόν τον οίκο μπορεί επίσης να υποδεικνύει έναν πολύ ξεχωριστό καρμικό δεσμό μεταξύ του ατόμου και ενός αδελφού ή αδελφής του. Η φύση αυτού του κάρμα μπορεί να ερμηνευτεί μέσα από μια προσεκτική εξέταση των πλανητών που εμπλέκονται.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Τέταρτο οίκο

Εάν το άτομο διαθέτει πνευματική εγρήγορση και ο κυβερνήτης έχει καλές όψεις, οι ενδείξεις είναι ότι ένα τέτοιο άτομο θα διαθέτει μια κατανόηση για την ζωή που ξεπερνάει τις πραγματικές εμπειρίες του/της.

Αν ο κυβερνήτης αυτής της θέσης είναι ο Ουρανός, Ποσειδώνας ή Πλούτωνας η εξαιρετική κατανόηση της ζωής βρίσκεται στο ίδιο το θεμέλιο της φύσης του/της. Αν εμπλέκονται τα ζώδια του νερού σε αυτό τον συνδυασμό, κοιτάξτε για μία βαθιά ψυχική φύση, μία που αποκαλύπτει μια ειλικρινή συναισθηματική ταύτιση με όλα και για όλους.

Εάν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου σε αυτή την θέση δεν έχει καλές όψεις (ειδικά από τον Ποσειδώνα ή τον Πλούτωνα ή ο κυβερνήτης είναι ένας από αυτούς τους πλανήτες και έχει σκληρές όψεις) υπάρχει μία τάση να μην εμπιστεύεται την ζωή και μια γενική αίσθηση φόβου θα χρωματίζει την προσωπικότητα. Αν ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που σχηματίζει την σκληρή όψη (ή που προσβάλλεται από σκληρές όψεις) σε αυτή την θέση, η μελαγχολία και οι «ακατονόμαστοι» φόβοι είναι πιθανά.

Αν η Σελήνη και ειδικά το ζώδιο του Καρκίνου εμπλέκονται, θα βρείτε τις παραπάνω ενδείξεις να είναι ιδιαίτερα τονισμένες. Αν όμως η Σελήνη και ο Καρκίνος εμπλέκονται με ευνοϊκό τρόπο, η καλοσύνη και η γενναιοδωρία πνεύματος θα χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την φύση του ατόμου.

Στην πράξη ο συνδυασμός του Δωδεκάτου Οίκου/Τετάρτου Οίκου παίρνει αυτό που είναι πιο ουσιαστικό μέσα μας και το μεταφέρει στις προσωπικές, ψυχολογικές μας ρίζες και η ενστικτώδης φύση μας τροποποιείται αναλόγως. Στα παραδείγματα που δίδονται παραπάνω, αυτό μπορεί να οδηγήσει είτε σε μια υπερβολή των πρωτογενών φόβων μας ή σε μια επέκταση της καλής μας θέλησης και ευσπλαχνίας.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Πέμπτο οίκο

Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού μπορεί να οδηγήσει σε ένα είδος αυτό- έκφρασης που είναι γεμάτη με παγκόσμιο συμβολισμό. Αυτή η θέση μπορεί να δώσει έναν καλλιτέχνη του οποίου οι πίνακες προκαλούν μια ευρέως αποδεκτή γενική επιδοκιμασία και/ ή οι προσπάθειες του οποίου γίνονται κατανοητές από όλους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας.

Στην πραγματικότητα η δουλειά του καλλιτέχνη υπερβαίνει τα συνήθη όρια που χωρίζουν τους ανθρώπους συνδέοντας επομένως την προσωπική δημιουργικότητα(Πέμπτος Οίκος) με συλλογικές ή παγκόσμιες εφαρμογές (Δωδέκατος Οίκος). Αυτός ο συνδυασμός κυβερνήτη/οίκου μπορεί επίσης να εγείρει έναν συγγραφέα του οποίου οι λέξεις προκαλούν έναν κοινό δεσμό εμπειρίας σε όλους όσους τον διαβάζουν.

Αν βρεθεί ένας κυβερνήτης Δωδεκάτου Οίκου με φτωχές όψεις σε αυτή την θέση στο ωροσκόπιο ενός συναισθηματικά ανώριμου ατόμου είναι πιθανό να δημιουργήσει καταστάσεις που οδηγούν σε ρομαντικούς εθισμούς: αλληλεξαρτήσεις, μια ακόρεστη ανάγκη για ρομαντικά ερεθίσματα, φτωχές επιλογές συντρόφων που προσθέτουν χάος στην ζωή κτλ. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα μια πραγματικότητα αν υπάρχει εκεί το ζώδιο του Ζυγού και/ή η Αφροδίτη και Ποσειδώνας είναι οι πλανητικοί δείκτες.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Έκτο οίκο

Αν οι πλανητικοί δείκτες αυτού του συνδυασμού προσβάλλονται από όψεις είναι πιθανές συγκεκριμένες προκλήσεις στην υγεία κάποιου. Ας πούμε ότι ο Ποσειδώνας στην Παρθένο είναι ο γενέθλιος κυβερνήτης του Δωδεκάτου (Ιχθείς στην ακμή) και βρίσκεται στον Έκτο Οίκο (Παρθένος στην ακμή) σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ερμή.

Τα προβλήματα μπορεί να έρθουν μέσα από εξαρτήσεις σε ναρκωτικά ή ακόμα από υποχονδρία. Τέτοιες εθιστικές καταστάσεις μπορεί να αυξηθούν αν ο Κρόνος (ειδικά αν προσβάλλεται και βρίσκεται σε ένα σταθερό ζώδιο) εμπλέκεται επίσης καθώς ο τελευταίος κυβερνά τα πρότυπα των συνηθειών μας. Όμως αν η σύνδεση αυτού του συνδυασμού κυβερνήτη/οίκου είναι θετική, αναζητήστε ένα άτομο του οποίου οι ικανότητες, εργαλεία και παρόρμηση να προσφέρει τις υπηρεσίες του το έλκουν να βοηθήσει όσους βρίσκονται στις φυλακές, νοσοκομεία, άσυλα και άλλα ιδρύματα.

Επειδή ο Έκτος είναι ο Οίκος της αυτό – βελτίωσης, όταν συνδέεται αρμονικά με τον Δωδέκατο προστίθεται ένα παγκόσμιο στοιχείο που δίνει επομένως σε κάποιον το δυναμικό να διευρύνει τις γνώσεις του σε όλα τα θεραπευτικά πράγματα. Αυτό θα συμβαίνει ιδιαίτερα επίσης αν και ο Δίας είναι επιφανής μέσα στον χάρτη.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Έβδομο οίκο

Όταν αυτός ο συνδυασμός πλανήτη/οίκου είναι θετικός, το κάρμα των προσωπικών σχέσεων είναι τέτοιο που ένα άτομο μπορεί να κάνει τεράστια πνευματική πρόοδο διαμέσου των συνεταιρισμών του/της. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να έρχονται μέσα στην ζωή κάποιου με φοβερά μαθήματα να διδάξουν και το αντίστροφο.

Πολύ συχνά όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου είναι μέσα στον Έβδομο έχουμε σχέσεις με ανθρώπους με τους οποίους αισθανόμαστε έναν ισχυρό δεσμό που εδραιώθηκε από παλιά: «Παρόλο που γνωριστήκαμε μόλις πρόσφατα, είναι σαν να γνωρίζαμε ο ένας τον άλλο όλη μας την ζωή!». Αυτή είναι μία τυπική αντίδραση όταν ο κυβερνήτης του οίκου της παγκόσμιας εμπειρίας βρίσκεται μέσα στον οίκο των σχέσεων.

Αντίθετα αν υπάρχουν σκληρές όψεις (ειδικά εάν εμπλέκονται η Σελήνη, Αφροδίτη και Ποσειδώνας και τα ζώδια που κυβερνούν) τότε οι σχέσεις τείνουν να γεμίζουν με σύγχυση και δυσκολίες. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή να μην εξιδανικεύονται υπερβολικά οι άνθρωποι με τους οποίους κάποιος σχετίζεται καθώς η παρόρμηση να θεωρεί ότι είναι «αδελφές ψυχές» του ή η ατελείωτη αναζήτηση για κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει εμμονή.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Όγδοο οίκο

Αν υπάρχουν σκληρές όψεις προς τον κυβερνήτη σε αυτή την θέση ( ειδικά από τον Άρη, Πλούτωνα, Ποσειδώνα και/ή τον κυβερνήτη του Ογδόου) βλαβερές ή εθιστικές σεξουαλικές συμπεριφορές μπορεί να οδηγήσουν στην αυτοκαταστροφή ενός ατόμου. Σε ακραίες περιπτώσεις η κακή διαχείριση της σεξουαλικής ενέργειας μπορεί να οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή, την φυλακή ή τον θάνατο. Ωστόσο στην ζωή ενός ψυχολογικά ώριμου, προσανατολισμένου στην ψυχή ατόμου, αυτή η θέση δίνει τεράστιο δυναμικό για πνευματική (και υλική) ανάπτυξη. Θα πρέπει να έχετε κατά νου δύο πράγματα:

1. Τοποθετείτε τις ενέργειες του Δωδεκάτου Οίκου της παγκόσμιας εμπειρίας στον Όγδοο Οίκο της μεταμόρφωσης και αναγέννησης και

2. Υπάρχει μία ισχυρή εσωτερική σύνδεση μεταξύ των δύο αυτών οίκων καθώς ο Πλούτωνας είναι ο ψυχο-κεντρικός(σημ.μεταφραστή: εσωτερικός) κυβερνήτης των Ιχθύων! Επομένως στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η φυσική κλίση να αναγεννηθούν οι παγκόσμιοι πόροι που δυνητικά οδηγεί σε μεγάλο πνευματικό και υλικό πλούτο.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο έσχατος θάνατος της προσωπικότητας συμβαίνει όταν ο κατώτερος και ανώτερος εαυτός ενωθούν. Αυτή η υπέρτατη ελευθερία διαρρηγνύει τα δεσμά που συνδέουν (όσο και χωρίζουν) τα δύο Ψάρια επιτρέποντας την απελευθέρωση/υπέρβαση από το “μικρoπρεπές” εγώ.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Ένατο οίκο

Υπάρχει μία φυσική και θετική σχέση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο οίκους και ο Δίας είναι ταυτόχρονα ο συγκυβερνήτης των Ιχθύων (Δωδέκατος) και ο κυβερνήτης του Τοξότη (Ένατος). Επομένως αυτός ο συνδυασμός κυβερνήτη/οίκου δίνει μία φυσική έλξη στην βαθιά μεταφυσική και μυστική γνώση.

Καθώς ο Δωδέκατος είναι ο οίκος όλων των κρυμμένων πραγμάτων και ο Ένατος είναι η «Εγκυκλοπαίδεια του Ζωδιακού» αυτός ο συνδυασμός μπορεί επίσης να παρακινήσει και δώσει ενδιαφέρον στην (αρχαία) ιστορία, μουσεία και άλλες πολιτισμικές επιδιώξεις που βασίζονται στην βαθιά γνώση (αρχαιολογία, ανθρωπολογία κτλ). Αυτό θα συμβαίνει ειδικά αν ο Δίας είναι είτε ο κυβερνήτης ή σε αρμονική όψη με τον κυβερνήτη. Σε αυτή την περίπτωση τα ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι μία πηγή σπουδαίων γνώσεων για το άτομο που είναι τόσο τυχερό ώστε να έχει μια τέτοια θέση στον χάρτη του/της.

Εάν υπάρχουν σκληρές πλανητικές όψεις εμπλεκόμενες με αυτόν τον συνδυασμό (ειδικά από τον Κρόνο, Ποσειδώνα ή Δία) κάποιος μπορεί να νιώθει σαν ένα αιώνιο «θύμα της Ιεράς Εξέτασης» καθώς τα περιβάλλοντα των θρησκευτικών και φιλοσοφικών πεποιθήσεων θα τα βιώνει ως καταπιεστικά ή περιοριστικά στην προσωπική του φιλοσοφική ανάπτυξη.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Δέκατο οίκο

Αν είναι καλά τοποθετημένος, το άτομο μπορεί να διαθέτει ένα σπουδαίο ταλέντο στις επαγγελματικές στρατηγικές. Αυτός ή αυτή θα έχει ασφαλώς μια αφθονία κρυμμένων πόρων (με την μορφή ανθρώπων, γνώσεων, και/ή χρημάτων) οι οποίοι μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμοι για την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων.

Το άτομο μπορεί να έχει οικειότητα με τα επαγγελματικά πρότυπα ή παγκόσμιους οικονομικούς κύκλους που βοηθούν και υποστηρίζουν τα δικά του σχέδια. Αυτό θα συμβαίνει ιδιαίτερα αν τα ζώδια του Καρκίνου και Αιγόκερου εμπλέκονται και ο Κρόνος είναι καλά τοποθετημένος μέσα στον χάρτη.

Στην ψυχο-κεντρική αστρολογία θεωρούμε τον Κρόνο «Κυβερνήτη της Τρίτης Ακτίνας». Αυτή η ακτίνα αντιπροσωπεύει την ενέργεια των οικονομικών και ένα άτομο προικισμένο με αυτό το ενεργειακό πεδίο γνωρίζει πώς να κάνει τα λίγα, πολλά. Αυτή η σύνδεση πλανήτη/οίκου μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει ένα άτομο πολύ καλά στην ικανότητα να κάνει «ταχυδακτυλουργικά».

Το άτομο πιθανότατα θα λέει: «Δεν ξέρω πώς κατάφερα να κάνω όλα αυτά. Πρέπει να έχω έναν μυστικό βοηθό!». Από την άλλη πλευρά αν ο κυβερνήτης προσβάλλεται στον Δέκατο τότε τα τεχνάσματα και η εξαπάτηση είναι πιθανά. Η επιρροή των κακοποιών και άλλων ανούσιων χαρακτήρων μπορεί να φέρουν απώλειες και αυτοκαταστροφή, επομένως να εκμηδενίσουν εντελώς την σταδιοδρομία και κοινωνικές φιλοδοξίες κάποιου.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου βρίσκεται στον Ενδέκατο οίκο

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί είτε να προσδώσει μία εξαιρετικά περιεκτική κατανόηση της ανθρώπινης φύσης ή κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να χάσει τον εαυτό του μέσα στις δραστηριότητες των κοινωνικών ομάδων και οργανώσεων, ανάλογα με την κατάσταση του πλανήτη που εξετάζουμε.

Αν το άτομο είναι προικισμένο πνευματικά αυτός ο συνδυασμός πλανήτη/οίκου συμβάλλει σε μια σπουδαία κατανόηση των πολιτικών και κοινωνιολογικών δυναμικών όχι μόνο των αυτών των καιρών αλλά επίσης και του ιστορικού γενικού πλαισίου που οδήγησε στις τρέχουσες παγκόσμιες καταστάσεις. Στην ζωή των ανθρώπων που έχουν λιγότερο επίσημη εκπαίδευση δίνει μια υγιή δόση «καλής κοινής λογικής».

Το άτομο μπορεί ορθώς να λέει: «Γνωρίζω τους ανθρώπους, τις συνήθειες τους και τα έθιμα τους. Δεν υπάρχει τίποτα στην ανθρώπινη φύση που να με εκπλήσσει». Αλλά εάν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου προσβάλλεται στον Ενδέκατο (ειδικά αν εμπλέκεται ο Ουρανός) τότε υπάρχει μία τάση για συμμετοχή σε αυτές τις ομάδες και οργανώσεις που δεν είναι υποστηρικτικές στο απώτερο όφελος ενός ατόμου. Κάποιος μπορεί να ανακαλύψει ακόμα τον εαυτό του να είναι μέλος κάποιας θρησκευτικής ή πολιτικής λατρευτικής ομάδας.

Όταν ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου Οίκου βρίσκεται στον Δωδέκατο οίκο

Αυτός ο συνδυασμός πλανήτη/οίκου συμβάλλει ώστε ένα άτομο να αναζητά την απομόνωση στην επιδίωξη των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων του/της. Είναι επομένως μία ένδειξη μέσα στο ωροσκόπιο ενός ατόμου που μπορεί είτε να είναι ειδικός στην έρευνα ή απλώς μόνο ένας ερημίτης.

Αν για παράδειγμα ο κυβερνήτης του Δωδεκάτου είναι η Σελήνη (Καρκίνος στην ακμή) και η τελευταία είναι στον Καρκίνο στον Δωδέκατο Οίκο και έχει καλές όψεις, το άτομο μπορεί εύκολα να συμμετάσχει σε καταφύγια για θύματα οικογενειακής βίας. Στους λιγότερο ώριμους (και με την Σελήνη να προσβάλλεται από τον Κρόνο και/ή τον Ποσειδώνα) αυτή η θέση μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε ένα μεγάλο βαθμό αρρωστημένης απορρόφησης με την συναισθηματική κατάσταση του εαυτού του.

Η διεθνώς γνωστή ανθρωπολόγος Δρ. Margaret Mead είχε τον κυβερνήτη του Δωδεκάτου της (Κρόνο) σε σύνοδο με τον Δία στον Δωδέκατο. Η Δρ. Mead πέρασε δεκαετίες απομονωμένη σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου μελετώντας τις συνήθειες και έθιμα των νησιωτικών πολιτισμών και κέρδισε πολυάριθμες διακρίσεις για την προσφορά της σε μια πιο παγκόσμια κατανόηση της ανθρώπινης ζωής.

 

Συγγραφέας:Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος:The Twelfth House, Part II—The Mystery Unfolds
Πηγή: The Twelfth House, Part II—The Mystery Unfolds
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα του αστρολόγο, Alan Oken.

Μετάφραση – Απόδοση: Φωτεινή Χριστοδούλου

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments