0 0 votes
Article Rating

Eκείνος ή εκείνη που έχει αναπτύξει την τέχνη της αστρολογικής σύνθεσης είναι ένας ολοκληρωμένος αστρολόγος. Είναι ένα άτομο ταυτόχρονα εγκεφαλικό και διαισθητικό, με πνευματικούς στόχους.

Το άτομο αυτό έχει την ικανότητα να οδηγήσει τον πελάτη του στον επόμενο κύκλο εξέλιξης της ζωής. Η ολοκλήρωση για την οποία μιλάω είναι το φυσικό επακόλουθο της ένωσης μεταξύ του νου και της καρδιάς που στοχεύει στην έκφραση της ανθρώπινης συνειδητότητας. Όταν η διανόηση συνδυαστεί με τη διαίσθηση (η τελευταία είναι προϊόν αγάπης), ξεπηδά η ικανότητα για ίαση.

Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη είναι ίσως ο πιο σημαντικός πλανήτης στο ωροσκόπιο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κάθε άτομο εστιάζει στις ανάγκες του και στον τρόπο που εκφράζει τον εαυτό του σε κάθε πτυχή της ζωής του. Ναι, ο Ήλιος είναι η “μηχανή ενέργειας”, παρέχει το βασικό σφρίγος για την ίδια τη ζωή. Και ναι, η Σελήνη αντιστοιχεί στην ενστικτώδη φύση μας, τη σχέση μας με την οικογένεια και περιγράφει επίσης το εύρος του “βιολογικού μας κάρμα”. Όλα αυτά είναι σωστά, αλλά ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου και η θέση του και η συμπεριφορά του στο ωροσκόπιο είναι αυτά που περιγράφουν πιο εύστοχα τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να προσδιορίσει ο αστρολόγος τον κυβερνήτη του γενέθλιου χάρτη. Πρώτα πρέπει να παρατηρήσει το ζώδιο που ανατέλλει. Ο κυβερνήτης του ζωδίου αυτού είναι ο κυβερνήτης του χάρτη. Είναι τόσο απλό – σχεδόν! Αν ένα ανατέλλον ζώδιο έχει δύο κυβερνήτες – όπως συμβαίνει με το Σκορπιό (Άρης/Πλούτωνας), τον Υδροχόο (Κρόνος/Ουρανός) και τους Ιχθύς (Δίας/Ποσειδώνας) – τότε η θέση και των δύο κυβερνητών πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο έμπειρος αστρολόγος θα μπορέσει εύκολα να καθορίσει ποιος από τους δύο κυριαρχεί, δηλαδή ποιος είναι πιο ισχυρός ή έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στο ωροσκόπιο. Ακολουθούν κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες για να καθορίσετε κι εσείς τον κυρίαρχο πλανήτη:

  1. Έχει κάποιος από τους δύο αυτούς πλανήτες στενή σχέση με τον Ήλιο, καθώς ο τελευταίος θα δώσει μεγαλύτερη ζωτικότητα στον πλανήτη που αναζητούμε;
  2. Είναι κάποιος από αυτούς τους δύο πλανήτες σε γωνιακό οίκο;
  3. Είναι κάποιος από αυτούς τους δύο πλανήτες σε έξαρση ή κυριαρχία;
  4. Είναι κάποιος από αυτούς τους δύο πλανήτες σε πτώση ή αδυναμία;
  5. Είναι κάποιος από αυτούς τους δύο πλανήτες στο δεύτερο ήμισυ σε κάποιον κατιόντα οίκο (3ος, 6ος, 9ος, 12ος);

Αν η απάντηση είναι “ναι” στις ερωτήσεις 1, 2 ή 3, τότε ο πλανήτης αυτός είναι πιο ισχυρός. Αν η απάντηση είναι “ναι” στις ερωτήσεις 4 ή 5, τότε ο πλανήτης είναι αδύναμος. Αν και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν τη σχετική ισχύ ή αδυναμία ενός πλανήτη, οι παραπάνω πέντε αρκούν για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

Ο δεύτερος παράγοντας για να αναγνωρίσετε τον κυρίαρχο πλανήτη του ωροσκοπίου είναι να σημειώσετε αν υπάρχει κάποιος πλανήτης σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Στην περίπτωσή μας, ως σύνοδος θεωρείται η θέση του πλανήτη 5º κοντά στην ακμή του Ωροσκόπου και στον Πρώτο Οίκο ή αν ο πλανήτης βρίσκεται 3º κοντά στην ακμή του Ωροσκόπου και στο Δωδέκατο Οίκο. Αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, τότε αυτός ο πλανήτης πρέπει να θεωρηθεί ο κυβερνήτης. Ορισμένοι μπορεί να ρωτήσετε, “Αν υπάρχει σύνοδος πλανητών σ’ αυτή τη θέση, τότε ποιος είναι ο κυβερνήτης;” Η απάντηση είναι πολύ περίπλοκη, καθώς οι πιθανότητες για πλανητικές συνόδους είναι πολλές. Δεν υπάρχει απλή απάντηση να σας δώσω μέσα στα πλαίσια ενός άρθρου – χρειάζεται πολύς χρόνος και εξάσκηση για να αναπτύξουμε την αστρολογική μας δεινότητα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο εξουσιαστής/κυβερνήτης του ζωδίου του Ωροσκόπου θα υποδείξει τη θέση ενός πλανήτη, ο οποίος, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες στον Ωροσκόπο, θα είναι υψίστης σημασίας στη συνολική αξιολόγηση του χάρτη.

Υποθέτω ότι οι αναγνώστες μου είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις βασικές έννοιες των πλανητών, αλλά ας επεκταθούμε σ’ αυτές τις έννοιες και ας εστιάσουμε σε κάθε πλανήτη μέσα από την έννοιά τους ως κυβερνήτες του ωροσκοπίου. Να έχετε υπόψη ότι στην παραδοσιακή και την ψυχολογική αστρολογία, ο Ωροσκόπος και η φύση του Πρώτου Οίκου μιλούν για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή προβάλλεται στον έξω κόσμο. Στην ουσία, μιλάμε για την εξωτερική μας εικόνα.

Ήλιος (ωροσκόπος Λέων): Εκτός από την έννοια του Ήλιου ως το ζωοδότη του χάρτη, όταν ανατέλλει ο Λέων ο Ήλιος μεταφέρει και το δημιουργικό δυναμικό της προσωπικότητάς μας. Η ζωή θα έχει ένα πολύ προσωπικό χνάρι καθώς το άτομο συχνά αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν το άλφα και το ωμέγα όλων των δραστηριοτήτων. Όταν ωριμάσει και εξελιχθεί πνευματικά, ο Ήλιος σε ένα Λιονταρίσιο ωροσκόπιο έχει την ικανότητα να φωτίζει και να ενεργοποιεί τους άλλους με ανιδιοτελή ζωτικότητα. Στην ουσία, η προσωπικότητα δεν ρίχνει σκιές. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε υπάρχει σημαντική δυσκολία να μείνει έξω από τα γεγονότα, με αποτέλεσμα το ατομικό εγώ να παρεμποδίζει τις ευρύτερες κοινωνικές επιταγές.Σελήνη (ωροσκόπος Καρκίνος): Η ανάγκη να δέχεται και να παρέχει φροντίδα σε ανθρώπους και καταστάσεις του περιβάλλοντός του είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό το άτομο. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί (ή να αποτραπεί!) αυτό θα καθοριστεί από τη ζωδιακή θέση της Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη, καθώς και από τις όψεις μεταξύ αυτής και άλλων πλανητών. Αν οι ψυχολογικές ρίζες είναι ισχυρές και αναπτυχθεί σε ορισμένο βαθμό η συναισθηματική ωριμότητα, τότε έχουμε ένα άτομο που είναι αρκετά ικανό να δώσει και να λάβει συναισθηματική και σωματική φροντίδα. Ένα άτομο που το κυβερνά η Σελήνη δίνει μεγάλη βαρύτητα στο να δώσει νόημα και περιεχόμενο σε κάθε εμπειρία της ζωής του γιατί, όταν η Σελήνη είναι σε καλή θέση, φέρνει την ολοκλήρωση. Αν η προσωπικότητα είναι πληγωμένη ή/και ανώριμη, τότε το άτομο που κυβερνάται από τη Σελήνη δεν θα νιώσει ποτέ σοφό και ασφαλές, μεταφέροντας τους φόβους και τις υποψίες του στο περιβάλλον του.

Ερμής (ωροσκόπος Δίδυμοι): Η έκφραση αυτής της προσωπικότητας διέπεται πρωτίστως από τον τρόπο με τον οποίο έχει αναπτυχθεί ο κατώτερος νους (λογική). Έτσι το άτομο κυριαρχείται πολύ από την ανάγκη να επικοινωνήσει και ο πρωταρχικός στόχος της επικοινωνίας στο ανώριμο άτομο είναι να κυριαρχήσει στο περιβάλλον του προβάλλοντας τις σκέψεις και τις απόψεις του. Αν το άτομο είναι πιο εσωστρεφές, οι ιδέες αυτές παραμένουν μέσα του, παρόλο που ακόμα κι έτσι κυριαρχούν στη ζωή του. Έχει την τάση να αναζητά εμπειρίες με οποιονδήποτε τρόπο του επιτρέπει η ζωή του ή/και το ίδιο μπορεί να δημιουργήσει. Αναζητήστε τον οίκο που βρίσκεται ο Ερμής για να εντοπίσετε το κύριο πεδίο δράσης αυτών των εμπειριών. Όταν ωριμάσει, ο Ερμής ως κυβερνήτης ενός Ωροσκόπου στους Διδύμους μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιον ως “Αγγελιαφόρο των Θεών”. Με τον όρο αυτό εννοείται ο δρόμος μεταξύ του ανώτερου και του κατώτερου εαυτού, ένας αληθινός αγωγός μεταξύ ψυχής και προσωπικότητας.

Ερμής (ωροσκόπος Παρθένος): Η διαδικασία της επικοινωνίας αναζητά να εκφραστεί όχι μόνο με ιδέες αλλά, πιο σημαντικά, με μορφές. Η ζωή αλλάζει διαρκώς (ιδιαίτερα αν ο Ερμής βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο στο χάρτη), γι’ αυτό και το άτομο με Ωροσκόπο Παρθένο και τον Ερμή κυβερνήτη ζητά να είναι εφοδιασμένο για οποιαδήποτε αλλαγή. Έχει την τάση να συλλέγει εργαλεία για την προσωπική του εξέλιξη, όπως τεχνικές, διαδικασίες και μεθοδολογίες που το προάγουν στη ζωή. Όταν είναι ανώριμο, όλες αυτές οι προσπάθειες γίνονται για τον εαυτό του. Όταν ωριμάσει, ο προσανατολισμός της ανάπτυξής του εξελίσσεται σε μια τάση για ίαση και ολοκλήρωση. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην ψυχοκεντρική αστρολογία το ζώδιο της Παρθένου κυβερνάται από τη Σελήνη, έτσι, όταν αφυπνίζεται η συνείδηση, το άτομο με ωροσκόπο Παρθένο ζητά να βρει την ολοκλήρωση στη ζωή του και όχι μηχανισμούς κριτικής.

Αφροδίτη (ωροσκόπος Ταύρος): Η Αφροδίτη είναι βασικά ένα μαγνητικό πεδίο που ελκύεται στις ανάλογες κοινωνικές καταστάσεις και ανθρώπους. Όταν κυβερνά ένα ωροσκόπιο με την ανατολή του στον Ταύρο, η Αφροδίτη σίγουρα θα φροντίσει να εκδηλωθούν αυτές οι επιθυμίες σε μορφή και ουσία παρά σε ιδέες και ιδανικά. Αν θέση της ως προς το ζώδιο, τον οίκο ή τις όψεις είναι φτωχή, οι έλξεις αυτές δεν θα καταλήγουν πάντα στις ευχάριστες καταστάσεις που θα ικανοποιούσαν την Αφροδίτη. Το ζώδιο και ο οίκος όπου βρίσκεται η Αφροδίτη στο χάρτη θα δείξει στον αστρολόγο πολλά, αναφορικά με το πού και το πώς θα εκδηλωθούν (ή όχι) αυτές οι έλξεις. Όταν είναι ώριμη, σαν κυβερνήτης του Ταύρου η Αφροδίτη θα αναζητήσει τις υλικές ουσίες που θα ωφελήσουν τους άλλους και έτσι το άτομο θα βιώσει τον εαυτό του σαν την ελκτική δύναμη της ψυχής. Όταν είναι ανώριμη, οι τάσεις αυτές θα είναι από τη φύση τους πιο εγωκεντρικές.

Αφροδίτη (ωροσκόπος Ζυγός): Η ζωή είναι προσανατολισμένη σε εμπειρίες που προέρχονται από προσωπικές σχέσεις. Υπάρχει μια διαρκής αίσθηση ανάκλασης, σύγκρισης και ανταγωνισμού. Η τάση για εξισορρόπηση ή συμπλήρωση των προσωπικών αναγκών μέσω των σχέσεων, είτε συνειδητή είτε ασυνείδητη εκ μέρους του ατόμου, παίζει πρωταρχικό ρόλο. Όταν είναι ώριμη, η Αφροδίτη ως κυβερνήτης του Ζυγού θα επιδιώξει πιο αρμονική δράση σε όλες τις κοινωνικές της συναλλαγές ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αισθάνονται πιο δημιουργικοί. Όταν είναι ανώριμη, υπάρχει μια εμμονή στην τάση της να συνενώνεται. Όπως πάντα, πολλά εξαρτώνται από τη συμπεριφορά της Αφροδίτης στο γενέθλιο χάρτη από άποψη οίκου, ζωδίου, όψεων.

Άρης (ωροσκόπος Κριός): Η ζωή εστιάζεται στην ανάγκη για διεκδίκηση στο άμεσο περιβάλλον του. Ο αυτοπεριορισμός ή αυτό που αντιλαμβάνεται ως κοινωνικό περιορισμό είναι δύσκολο στο χειρισμό από ένα άτομο σαν αυτό. Έτσι, οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις, όπως μια “παθητική/επιθετική” προσωπικότητα, είναι πολύ πιθανές αν ο Άρης βρίσκεται σε ένα θηλυκό ζώδιο με τον Άρη στον Ωροσκόπο. Όταν ωριμάσει, το άτομο με Ωροσκόπο Κριό και κυβερνήτη του τον Άρη είναι πανέτοιμο να πολεμήσει την αδικία και να υπερασπιστεί τους καταπιεσμένους. Όταν δεν είναι ώριμο, η ανάγκη του για στιγμιαία ικανοποίηση και “νίκη” είναι πολύ έντονη και το αίσθημα της απόρριψης – που οδηγεί σε πόλεμο – μπορεί να είναι κυρίαρχος παράγοντας της προσωπικότητας.

Άρης (ωροσκόπος Σκορπιός): Η τάση για αυτοπροβολή και “νίκη” είναι πολύ ισχυρή αλλά και πολύ συγκεκαλυμμένη. Όπως λέμε στην αστρολογία, “Ποτέ δεν ξέρεις με το Σκορπιό!” Ένα είναι βέβαιο: υπάρχει αέναη μάχη είτε για να ικανοποιήσει είτε να μεταμορφώσει τη φύση των επιθυμιών του. Ο τρόπος με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται περιγράφεται από τη θέση του Άρη στο γενέθλιο χάρτη. Ο θάνατος έρχεται μέσα από τον Άρη και η ανάσταση μέσα από τον Πλούτωνα (βλέπε παρακάτω).

Δίας (ωροσκόπος Τοξότης): Όταν λειτουργεί σαν κυβερνήτης του ωροσκοπίου, ο Δίας επεκτείνει και μεγεθύνει το εύρος της ανάγκης για αυτοέκφραση. Όταν είναι ανώριμος, δίνει την τάση να αναζητούμε περισσότερα από όσα μπορούν να δώσουν οι περιστάσεις, ιδιαίτερα σε αυτές τις περιστάσεις όπου το άτομο είναι είτε ο υποκινητής είτε ο βασικός μέτοχος. Η πρωταρχική τάση του είναι να διευρύνει τους ορίζοντές του, αλλά οι ορίζοντες αυτοί οριοθετούνται από το βαθμό της ψυχολογικής ή πνευματικής ανάπτυξης της προσωπικότητας. Όταν ωριμάσει, το άτομο με ωροσκόπο Τοξότη και κυβερνήτη το Δία διαθέτει μια βαθιά αίσθηση της αποστολής του και μια προσωπικότητα πολύ προσηλωμένη στον προσανατολισμό της. Η φύση της αποστολής αυτής μπορεί να είναι υπερβολικά ιδεαλιστική και φουτουριστική, αλλά πάντα με αλτρουιστική πρόθεση. Το πού θα λάβει χώρα αυτή η αποστολή φαίνεται από την οικοθεσία του Δία στο γενέθλιο χάρτη.

Δίας (ωροσκόπος Ιχθείς): Η πρωταρχική έννοια είναι η ίδια, εκτός του ότι η έμφαση στη ζωή μετατοπίζεται από την πιο δημιουργική και πνευματική (η φωτιά του Κενταύρου) σε μια πιο συναισθηματική και διαισθητική (το νερό των Ψαριών). Έτσι το πιο πνευματικά προσανατολισμένο άτομο με αυτή τη θέση, πάντα επιδιώκει να διευρύνει τη συμπόνοια και να περικλείσει τα πάντα. Το πιο ανώριμο άτομο θα αναζητήσει να επεκτείνει την ανάγκη του να βιώσει τα συναισθήματα ή να εκπληρώσει τα όνειρα που έχουν σαν βάση τις ανάγκες της προσωπικότητάς του.

Κρόνος (ωροσκόπος Αιγόκερως): Η δομή, η τάξη, η διαδικασία, οι περίμετροι και τα όρια είναι οι λέξεις-κλειδιά για ένα χάρτη με Ωροσκόπο Αιγόκερω και κυβερνήτη του τον Κρόνο. Η προσωπικότητα εκφράζεται καλύτερα όταν οι περιστάσεις που περιβάλλουν το άτομο είναι σαφώς καθορισμένες και προβλέψιμες. Το άτομο επίσης νιώθει πιο άνετα όταν έχει τον έλεγχο των καταστάσεων. Όταν είναι ανώριμο, δεν υπάρχει αρκετή αντικειμενικότητα για να δημιουργήσει την αυτοπειθαρχία που απαιτείται για την ανάπτυξή του και έτσι το άτομο μπορεί εύκολα να νιώθει ότι ελέγχεται και κυριαρχείται από εξωγενείς (και εσωτερικούς) περιορισμούς και καταστάσεις. Όταν ωριμάσει, ο Κρόνος λειτουργεί για να συντονίσει και να επεξεργαστεί τα πράγματα ώστε να υπάρξει η αίσθηση της ολοκλήρωσης και του σωστού συντονισμού – ακόμη κι αν κάποιος πρέπει να περιμένει! Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει ισχυρό αίσθημα ευθύνης που μπορεί να βιώνεται ως περιοριστικό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι ευθύνες αυτές βιώνονται ως ευκαιρίες για εξέλιξη και ανάπτυξη. Η οικοθεσία του Κρόνου περιγράφει πού εντοπίζεται η πλειονότητα των ευθυνών αυτών.

Κρόνος (ωροσκόπος Υδροχόος): Αυτήν την εποχή (στην ακμή της Εποχής του Υδροχόου) οι αστρολόγοι δίνουν αυξανόμενη έμφαση στον Ουρανό σαν κυβερνήτη του Υδροχόου και λιγότερη ισχύ στον Κρόνο από αυτήν την άποψη. Ωστόσο, νιώθω ότι χωρίς την κοινωνική δομή και τάξη του Κρόνου ως κυβερνήτη του Υδροχόου, οι ακρότητες του Ουρανού (συντονισμένη επανάσταση στο σημείο της αναρχίας) θα είχαν επικρατήσει. Κάθε κοινωνία (Υδροχόος) πρέπει να περικλείει το αίσθημα της δομής και να εστιάζει στην τάξη (Κρόνος). Όσον αφορά το άτομο με Ωροσκόπο Υδροχόο, η ανάγκη για όρια και για την εύρεση μιας θέσης στην “τάξη των πραγμάτων” είναι πολύ σημαντική όσο είναι και η ανάγκη να αναλάβει το σωστό μέτρο κοινωνικής ευθύνης. Το πώς αυτό θα επιτευχθεί και/ή αποτραπεί θα κριθεί από τη θέση του Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη.

Ουρανός (ωροσκόπος Υδροχόος): Η τάση για εξατομίκευση είναι ένας παράγοντας κατά την ανατολή και του Λέοντα και του Υδροχόου. Στην περίπτωση του Λέοντα, εξατομίκευση σημαίνει να εκφραστεί το άτομο μέσα από το δημιουργικό εαυτό του, ανεξάρτητα από τις κοινωνικές συνθήκες. Στην περίπτωση του Υδροχόου, η εξατομίκευση συντελείται σαν αποτέλεσμα της συνένωσης του ατόμου με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Ένας ισχυρός Ουρανός θα φροντίσει να μην συντελεστεί η τάση του Υδροχόου για διασπορά, έτσι ώστε ο δρόμος προς την πραγματική προβολή του “εαυτού” να είναι σαφής και ισχυρή. Στο ανώριμο άτομο, ένας ισχυρός Ουρανός μπορεί να οδηγήσει σε εκκεντρικότητες που δεν έχουν καμία σχέση με την πνευματική ανάπτυξη ή τη συμμετοχή σε ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Στην περίπτωση του πιο συνειδητοποιημένου, ψυχοκεντρικού ατόμου με Ωροσκόπο Υδροχόο, το μονοπάτι της ζωής του θα το οδηγήσει σε πεδία σωστών ανθρώπινων σχέσεων που θα ωφελήσουν όλους.

Ποσειδώνας (ωροσκόπος Ιχθείς): Η ζωτική του τάση είναι επικεντρωμένη στην αναζήτηση ενός οικουμενικού συνδέσμου που συνενώνει τα πάντα. Με την πιο πνευματική έννοια, είναι η τάση να αποκαλύψει αυτά που για ορισμένους είναι η Συνείδηση του Χριστού, για άλλους η Συνείδηση του Κρίσνα και –για όλους αυτούς που την αναζητούν— η Παρουσία της Αιώνιας Αγάπης. Στο επίπεδο της καθαρά μη εξελιγμένης προσωπικότητας, η ανάγκη να καταλύσει τα όρια της προσωπικότητας μπορεί να εκδηλωθεί με ποικίλλες μορφές εθισμών. Στην πιο θετική του έκφραση, ο Ποσειδώνας σαν κυβερνήτης του χάρτη μπορεί να δώσει πολλά καλλιτεχνικά ταλέντα καθώς και να αυξήσει τη γενική μας ευαισθησία προς τους άλλους και προς το περιβάλλον γενικότερα. Στη ζωή ενός ψυχοκεντρικού ανθρώπου, ο Ποσειδώνας σαν κυβερνήτης του χάρτη διεγείρει την τάση για το πνευματικό μονοπάτι. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο ωκεανός των Ιχθύων μπορεί να δώσει πολλές κρυφές χάρες – ορισμένες θα έρθουν με τη μορφή πειρασμών και άλλες με τη μορφή αθέατων δώρων από κάποια σωτήρια Χάρη.

Πλούτων (ωροσκόπος Σκορπιός): Η ζωή ξετυλίγεται μέσα από μια σειρά κρίσεων μεταμόρφωσης που εκδηλώνονται αργά. Επιζητούν τον επαναπροσανατολισμό της φύσης των επιθυμιών προς μια λιγότερο εγωιστικη και λιγότερο βλαβερή κατεύθυνση όσον αφορά τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο Πλούτων είναι ο Άρχοντας του Κάτω Κόσμου. Στη θετική του έκφραση είναι ο Όσιρις, ο θεός του αναστημένου Ήλιου/ψυχής. Στην αρνητική του έκφραση, είναι ο κακοποιός του ηλιακού συστήματος, αυτός που μας τραβάει όλο και βαθύτερα στον κάτω κόσμο. Η θέση του Άρη σε ένα Ωροσκόπιο με κυβερνήτη το Σκορπιό μάς δείχνει τη φύση των επιθυμιών του κατώτερου εαυτού μας ενώ ο Πλούτων μιλάει περισσότερο για τη διαδικασία της ανάστασης και της μεταμόρφωσης. Το άτομο με Ωροσκόπο Σκορπιό πρέπει να περιμένει πάντα να υπάρξουν θάνατοι στη ζωή του – ο Άρης θα τους προκαλέσει, αλλά ο Πλούτων υπόσχεται την αιώνια ζωή. Το πώς συντονιζόμαστε με την αθανασία μέσα στο πλαίσιο της θνητότητάς μας είναι το μυστικό και το χάρισμα του πνευματικού δρόμου, αυτό που φανερώνεται μέσα από το ωροσκόπιο. Η αστρολογία είναι ένα μεγάλο χάρισμα.

Συγγραφέας: Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος: Soul-Centered Astrology. Your Natal Chart Ruler (part 1)
Πηγή: Περιοδικό Dell Horoscope (Μάρτιος 2004) – Κατόπιν άδειας του συγγραφέα.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments