5 1 vote
Article Rating

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των τάσεων που υποδεικνύουν οι διελεύσεις των πλανητών σε σχέση με τους γενέθλιους πλανήτες με την Αφροδίτη, αφού επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτού του είδους οι όψεις μπορεί να δείχνουν μια τάση, αλλά από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να σηματοδοτήσουν ένα γεγονός.

Βασικότατος παράγοντας είναι ο προσωπικός χάρτης του καθενός, καθώς μόνο ο συνδυασμός της σφαιρικής εξέτασης των στοιχείων του με τις διελεύσεις μπορεί να μας δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία – εφόσον φυσικά επιβεβαιώνονται αυτά και από κάποιες άλλες μεθόδους πρόβλεψης.

«Γρήγορος» πλανήτης και η Αφροδίτη, λογικό είναι οι όψεις που σχηματίζει από διέλευση με τους γενέθλιους να ισχύουν από 2 έως τέσσερις το πολύ ημέρες. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι αστρολόγοι δεν τις λαμβάνουν και πολύ υπόψιν. Μιας όμως και μιλάμε για έναν ήπιο και «ευχάριστο» πλανήτη, που συνδέεται με τον έρωτα και τη διασκέδαση, την τεμπελιά αλλά και το …χρήμα, και εφόσον είμαστε εν δυνάμει ικανοί να πιάσουμε μια ευκαιρία και να την αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά, δεν βλέπουμε το λόγο να μην αναφερθούμε σε αυτήν και τις διελεύσεις της.

Φυσικά και εδώ δεν υπολογίζουμε όλες τις όψεις, παρά μόνο τις συνόδους και τις αντιθέσεις με τους γενέθλιους πλανήτες, τον ωροσκόπο και το μεσουράνημα. Ακόμα, αν στο γενέθλιό μας η Αφροδίτη δεν βρίσκεται σε καλή θέση ή βάλλεται από κάποιον άλλο πλανήτη, υπάρχει η πιθανότητα τα γενέθλια αρνητικά χαρακτηριστικά να εκδηλωθούν, ιδίως αν συμμετέχουν στην όψη ένα ή και περισσότερα σώματα ή σημεία από τα εξής: Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, ωροσκόπος και μεσουράνημα.

 

Όψεις Αφροδίτης με γενέθλιο

Ήλιο 

Διάθεση για διασκέδαση και να ξοδευτεί χρήμα θα είναι μεγάλη. Καλό θα ήταν να μην παρασύρεται το άτομο από την ευχάριστη διάθεση που θα έχει σε υπερβολές, αλλά να τη διοχετεύσει σε δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα.

Σελήνη 

Το συναίσθημα αποκτά μια πιο ρομαντική διάθεση και ίσως θέματα που έχουν σχέση με το παρελθόν επανέλθουν με νοσταλγική διάθεση στη μνήμη του ατόμου. Περίοδος για να εκφράσει τα συναισθήματά του με καλό τρόπο.

Ερμή

Η φιλική και εγκάρδια διάθεση του ατόμου μπορεί να βελτιώσει πολύ την επικοινωνιακή του δυνατότητα, ή απλώς να του φέρει ευχάριστες συζητήσεις με τους φίλους του. Πιθανόν να πετύχει και μια καλή συμφωνία.

Άρη

Η ευχάριστη διάθεση εδώ θα αποκτήσει πιο δυναμικό χαρακτήρα, που θα εκφραστεί με στοιχεία εριστικά, εγωιστικά, ή κτητικά. Ο ερωτισμός του ατόμου μπορεί να είναι και αυτός πιο έντονος.

Δία

Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς η αισιοδοξία, η φιλαρέσκεια και οι υπερβολές, είτε σε εκτιμήσεις είτε σε …φαγητό ή ποτό, μπορεί να βλάψουν. Η ραστώνη θα είναι έντονη και οι κοινωνικές εκδηλώσεις πολλές.

Κρόνο

Καλές μέρες για να ξεκινήσει το άτομο δίαιτα. Σοβαρότητα και υπευθυνότητα βοηθούν στον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων πλάνων με τον σύντροφο. Ενδεχομένως συναισθήματα μελαγχολίας ή τριβές με άτομα μεγάλης ηλικίας, ή οικονομικές δυσχέρειες.

Ουρανό

Υπό κάποιες συνθήκες, ερωτική εύνοια και «τρέλες» με το αντίθετο φύλο. Υπό κάποιες άλλες, αναπάντεχες καταστάσεις μπορεί να αποσυντονίσουν το άτομο και να το οδηγήσουν σε μικρής διάρκειας προβλήματα.

Ποσειδώνα

Καλές μέρες για την παρακολούθηση θεαμάτων με «μελό» ή ρομαντικό περιεχόμενο. Χρειάζεται προσοχή για να μην παρασυρθεί το άτομο από τον ιδεαλιστικό τρόπο προσέγγισης της πραγματικότητας.

Πλούτωνα

Αίσθηση ότι τα προβλήματα που υπάρχουν είναι ανυπέρβλητα. Το άτομο ίσως αντιμετωπίσει απώλειες οικονομικού τύπου ή, ενδεχομένως, να δεχθεί πιέσεις. Το καλό είναι ότι η όψη δεν είναι αρκετά ισχυρή.

Ωροσκόπο

Αν και το άτομο θα αισθάνεται όμορφα, πρέπει να προσέχει προκειμένου να μην παρασυρθεί σε υπερβολές σχετικά με τον καλλωπισμό και την εμφάνισή του. Τάσεις τεμπελιάς και ωραιοπάθειας.

Μεσουράνημα

Θετική φάση, με διάφορα ενδεχόμενα, όπως εκπλήξεις στον κοινωνικό τομέα, συνάντηση με προσφιλές άτομο από τα παλιά, επαγγελματική εύνοια.

Γενέθλια θέση

Πιθανή ενεργοποίηση των τάσεων που υποδηλώνονται στον γενέθλιο χάρτη. Ενεργοποίηση των θεμάτων του Οίκου, μάλλον με θετικό τρόπο.

 

Διελεύσεις της Αφροδίτης από τους Οίκους

1ος Οίκος
Μια πιο χαρούμενη και φιλική διάθεση θα χαρακτηρίζει το άτομο, αλλά και την ατμόσφαιρα του άμεσου περιβάλλοντός του. Οι πιθανότητες να δείξει ενδιαφέρον για την εμφάνισή του είναι μεγάλες, παράλληλα με τις κινήσεις του προκειμένου να βελτιώσει την εμφάνισή του. Πιθανόν δε η τάση αυτή να μετατραπεί σε …ωραιοπάθεια, αν το υπόβαθρό του δεν έχει ως στοιχεία και την μετριοπάθεια ή την μετριοφροσύνη. Οι προθέσεις του όμως δεν θα είναι κακές.

2ος Οίκος
Το χρήμα και γενικότερα οι αξίες του ατόμου θα αποκτήσουν μια ιδιαίτερη δυναμική κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Οικονομικές ευκαιρίες μπορεί να παρουσιαστούν, αλλά το ζήτημα θα είναι να εκτιμηθούν σωστά, χωρίς υπερβολές, προκειμένου να φέρουν και οφέλη. Διαφορετικά, εξαιτίας της …γαλαντομίας και της ελαφρότητας που έχει η Αφροδίτη, μπορεί από κέρδη τελικά να υπάρχει απώλεια λόγω σπατάλης. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή σε αγορές και επενδύσεις, άσχετα αν αυτές δείχνουν συμφέρουσες.

3ος Οίκος
Γενικά, το άτομο θα εκτιμήσει περισσότερο οτιδήποτε έχει σχέση με διανοητικά θέματα ή την καλλιτεχνία, δείχνοντας και έμπρακτα την τάση του αυτή, σε διάφορες συζητήσεις. Οι επαφές του με αδέλφια ή τον άμεσο περίγυρό του (γείτονες/κοντινοί συγγενείς) θα γίνονται σε πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα, μάλλον όμως με πιο διασκεδαστική και ελαφριά διάθεση. Είναι μια καλή ευκαιρία για να διαπιστώσει ότι και στις πιο απλές καθημερινές καταστάσεις υπάρχουν στοιχεία που, αν τα προσέξουμε, η σκέψη μας γίνεται αισιόδοξη και θετική, ότι η αγάπη υπάρχει παντού.

4ος Οίκος
Ο χώρος του σπιτιού θα είναι ευχάριστος και φιλόξενος, οι επαφές του ατόμου με τα άλλα μέλη τη οικογένειας θα γίνονται χωρίς εριστικότητα ή αυταρχισμό (αν δεν συντρέχουν άλλοι ισχυροί αρνητικοί παράγοντες). Αν το άτομο επιλέξει τώρα να αλλάξει τη διακόσμηση του σπιτιού του, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που του προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση. Προσοχή χρειάζεται ώστε το πρακτικό να συνδέεται με το όμορφο, να μην γίνουν υπερβολές σε δαπάνες ή σε περιττές πολυτέλειες.

5ος Οίκος
Η εγκαρδιότητα στις σχέσεις του ατόμου θα είναι εμφανής, όπως και η διάθεσή του να το …ρίξει και λίγο έξω. Αυτή του καλή και εύθυμη διάθεση προλειαίνει και το έδαφος για ερωτικές αναζητήσεις, οπότε η περίοδος ευνοεί και τα αισθηματικά του. Το ζήτημα όμως είναι να υπάρχει και η απαιτούμενη αυτοπειθαρχία, ώστε να μην παρασυρθεί σε ηδονιστικές πρακτικές ή σπατάλες. Καλή περίοδος για συζητήσεις με παιδιά, ή για συμπεριφορά …παιδιού, χωρίς το άγχος του καθωσπρεπισμού.

6ος Οίκος
Μια περίοδος κατά την οποία το άτομο θα ενδιαφερθεί περισσότερο για την εργασία του ή για κάτι αισθητικά δημιουργικό μέσα σε αυτή. Είναι όμως πιθανό και να βρεθεί αντιμέτωπο με εκκρεμότητες σε αυτήν που πρέπει τώρα να διευθετηθούν. Γενικότερα θα νιώσει ότι προέχει η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Καλός χρόνος για να συζητήσει με συναδέλφους ή προϊσταμένους, αλλά και να ασχοληθεί με τη διατροφή και την υγεία του. Πιθανόν να βρει καλή ιδέα το να αποθηκεύσει κάτι που πολύ πιθανόν θα του χρειαστεί στο άμεσο μέλλον.

7ος Οίκος
Με τη διέλευση της Αφροδίτης από τον 7ο ευνοούνται οι πάσης φύσεως σχέσεις του ατόμου –κοινωνικές, ερωτικές, επαγγελματικές. Θα εκφράζει πιο εύκολα τα συναισθήματά του, επιδιώκοντας την αμοιβαιότητα και την αρμονία, ενώ παράλληλα θα κατανοεί και τις απόψεις των άλλων, χωρίς αρνητική προδιάθεση όμως. Ενδεχομένως να αισθανθεί και πιο έντονα από ό,τι πριν την ανάγκη να συνάψει και έναν ερωτικό δεσμό. Θα πρέπει να προσέξει όμως ώστε να μην πέσει θύμα κάποιου πιο διεκδικητικού και συνάμα πιο πονηρού από αυτόν.

8ος Οίκος
Εδώ το άτομο μπορεί να βιώσει αρκετά διαφορετικές καταστάσεις. Σε υλικό επίπεδο μπορεί να δει τα έσοδά του να αυξάνονται, όχι όμως από την εργασία του αλλά είτε μέσω κάποιου δανείου είτε κάποιας ενίσχυσης από τον σύντροφό του ή κάποιον συνεργάτη. Από την άλλη, ενδεχόμενο είναι να βιώσει τη σεξουαλική πράξη όχι ως μια απλή σωματική επαφή, αλλά ως μια πολύ πιο βαθιά διαδικασία, μέσα από την οποία ίσως σχηματίσει και τελείως διαφορετική άποψη για αυτήν. Οι σχέσεις που δημιουργούνται αυτήν την πάροδο είναι πιο έντονες και παθιασμένες, ενώ αν το άτομο διατηρεί μια κρυφή σχέση, είναι πιθανόν τώρα αυτή να αποκαλυφθεί.

9ος Οίκος
Ευνοϊκή περίοδος για να γίνει ένα ταξίδι με τον σύντροφο. Προτιμώνται προορισμοί που προσφέρουν ψυχαγωγία, με επισκέψεις σε μουσεία, καλλιτεχνικά δρώμενα ή ιστορικούς τόπους, ώστε μέσω του ταξιδιού του το άτομο να διευρύνει τους πνευματικούς και φιλοσοφικούς του ορίζοντες και να καλύψει κάπως την ανάγκη του να βρει την αλήθεια που περιβάλλει τα πράγματα. Σε μια άλλη περίπτωση, είναι πιθανό το άτομο να αισθανθεί ότι η υπάρχουσα ερωτική του σχέση είναι μέρος της …ρουτίνας του, και έτσι να δημιουργηθεί μέσα του η επιθυμία για κάτι καινούργιο στην ερωτική του ζωή.

10ος Οίκος
Με τη διέλευσή της η Αφροδίτη από τον 10ο ενεργοποιεί τον επαγγελματικό τομέα, υποδεικνύοντας εύνοια στις επαφές αυτού το τύπου, χάρη στη φιλική ατμόσφαιρα που θα τις περιβάλλει, αλλά και την εκατέρωθεν διάθεση για αρμονική συνεργασία. Μεγαλύτερη εύνοια υπάρχει σε τομείς που σχετίζονται με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, δημόσιες σχέσεις, αλλά και εκεί που απαιτείται συγκερασμός διαφορετικών απόψεων. Πιθανόν να υπάρξουν και θετικές εξελίξεις σε οικογενειακά θέματα.

11ος Οίκος
Το ενδιαφέρον του ατόμου για τα κοινωνικά δρώμενα αλλά και για τους φίλους του θα ενταθεί, αλλά μέσα από το πρίσμα της συνεργασίας και των κοινών προσπαθειών. Ευχάριστες συναντήσεις με άτομα που συνδέονται μαζί του με κοινά οράματα ή ιδεολογία είναι πιθανές. Γενικά ευνοείται η συμμετοχή του ατόμου σε ομαδικές δραστηριότητες, καθώς το εγώ του δεν θα είναι τόσο έντονο ώστε να προκαλέσει κάποια ρήξη με του άλλους, αλλά και ούτε τόσο αδύναμο ώστε να αποδεχθεί άκριτα τις απόψεις των άλλων.

12ος Οίκος
Η Αφροδίτη στον Οίκο των Ιχθύων «ανεβαίνει κατηγορία» και γίνεται αλτρουίστρια και ανιδιοτελής. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο θα πρέπει να βρίσκει ικανοποίηση μόνο στο γεγονός ότι προσφέρει σε κάποιον που έχει ανάγκη, και να μην περιμένει οποιαδήποτε ανταπόδοση. Παράλληλα, θα πρέπει να αντισταθεί στην τάση να υποδυθεί το ρόλο του αδικημένου και του οσιομάρτυρα, καθώς είτε θα γίνει υποκείμενο εκμετάλλευσης, είτε θα χάσει την αξιοπρέπειά του. Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι πιθανό να συνάψει δεσμό που θα είναι κρυφός, ή δεν θα εξωτερικεύει θέματα που αφορούν τα αισθηματικά του.

 

Δημήτρης Μέλλος

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments