0 0 votes
Article Rating

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των τάσεων που υποδεικνύουν οι διελεύσεις των πλανητών σε σχέση με τους γενέθλιους πλανήτες και Οίκους με τον Ουρανό, αφού επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτού του είδους οι όψεις μπορεί να δείχνουν μια τάση, αλλά από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να σηματοδοτήσουν ένα γεγονός.

Βασικότατος παράγοντας είναι ο προσωπικός χάρτης του καθενός, καθώς μόνο ο συνδυασμός της σφαιρικής εξέτασης των στοιχείων του με τις διελεύσεις μπορεί να μας δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία – εφόσον φυσικά επιβεβαιώνονται αυτά και από κάποιες άλλες μεθόδους πρόβλεψης.

Ο πλανήτης Ουρανός κατατάσσεται και αυτός στους «βαρείς» πλανήτες, λόγω της αργής του κίνησης, και χρειάζεται 84 χρόνια για να ολοκληρώσει το πέρασμά του από όλα τα ζώδια. Στο καθένα από αυτά παραμένει 7 χρόνια, διανύοντας μ.ο.μοίρες τον χρόνο, η δε ανάδρομη κίνησή του διαρκεί περίπου 5 μήνες κάθε φορά. Ο Ουρανός σχετίζεται με την εκκεντρικότητα, τον νεωτερισμό, την ερωτική διαφορετικότητα, την αλλαγή, την ανατροπή, το απρόβλεπτο και το ξαφνικό, το χάος, την επανάσταση και την εξέγερση, τον κομουνισμό, τον αναρχισμό και τον μηδενισμό, τον αλτρουισμό, την κοινωνικότητα, τις ομάδες ανθρώπων και τις φιλίες, την τεχνολογία αιχμής, τις εφευρέσεις, την πρωτοπορία, την αεροπορία και το διάστημα, τη διαισθητική αντίληψη (αποτελεί την ανώτερη οκτάβα του Ερμή), τις τηλεπικοινωνίες, τον κινηματογράφο, τους σεισμούς και τα μαγνητικά πεδία και, τέλος, με την αστρολογία. Στην φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος αντιστοιχεί στην κυκλοφορική και νευρική ισορροπία, στους αστραγάλους και στο αντικνήμιο. Συνηθίζεται να λέγεται ότι με τις όψεις του Ουρανού «πρέπει να περιμένεις το …μη αναμενόμενο, το απροσδόκητο». Και έτσι είναι.
Φυσικά, με την τόσο αργή κίνησή του, είναι πολλοί αυτοί που δεν βιώνουν μια επιστροφή στη γενέθλια θέση του. Αν και όλες οι όψεις που σχηματίζει με αυτήν είναι σημαντικές, κομβικές για την εξέλιξη του ατόμου θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε το 1ο τετράγωνο (στην ηλικία των 20 χρονών περίπου) και την αντίθεση (γύρω στα 40 χρόνια μας περίπου), με την αντίθεση να είναι μάλλον η πιο σημαντική από αυτές τις δύο.
Η ισχύς των όψεων που σχηματίζει τυπικά μπορεί να διαρκεί και 15 μέρες, αλλά η συχνή φαινομενικά ανάδρομη πορεία του μπορεί να τον φέρει σε όψη με κάποιον γενέθλιο πλανήτη μας και τρεις φορές μέσα σε διάστημα μισού έτους. Λόγω δε της φύσης του, τα αποτελέσματα που αντιστοιχούν στις ιδιότητές του καταλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη περίοδο από αυτήν που ορίζεται από την ακριβή ισχύ της όψης. Η δε ερμηνεία της κάθε όψης πρέπει να αφήνει πολλά περιθώρια, καθώς, όπως είπαμε, το απρόβλεπτο είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ουρανού.

Όψεις του Ουρανού με γενέθλιο:

Ήλιο

Σύνοδος: Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή όψη, που υποδεικνύει σημαντικές αλλαγές στην ζωή του ατόμου. Το θέμα όμως είναι ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα γίνουν με ήρεμο τρόπο ή με κάποια συνηθισμένη και οικεία εξέλιξη. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να αφορούν την καριέρα (κατά πρώτο λόγο) ή τις συνθήκες ζωής γενικότερα. Θα γίνονται με τέτοια ταχύτητα που το άτομο μάλλον δεν θα μπορεί να παρέμβει σε αυτές, με αποτέλεσμα οι εντάσεις και η ανησυχία που θα του δημιουργούνται να είναι σοβαρές. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις και εφόσον συντρέχουν πολλοί άλλοι παράγοντες, υπάρχει το ενδεχόμενο της γέννησης μιας κρίσης, η οποία θα έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα και θα αφορά είτε θέμα υγείας (εγχείριση-πρόβλημα καρδιάς), ή σύγκρουση με κάποιον (σύζυγο-Αρχές). Στην περίπτωση των αλλαγών, αυτές είναι πολύ πιο πιθανό να ισχύσουν εφόσον έχουμε ενδείξεις και από τις προόδους, όπως για παράδειγμα το πέρασμα του Ήλιου ή του ωροσκόπου σε άλλο ζώδιο (που υποδηλώνει αλλαγές στην προσωπική ζωή), ή του MC σε άλλο ζώδιο (που υποδηλώνει αλλαγές στην επαγγελματική ζωή). Σε περίπτωση που δεν συνδέεται η όψη της συνόδου και με κάποια πρόοδο, αλλαγές θα υπάρξουν, θα είναι φύσης Ουρανού, αλλά όχι ριζικές.

Θετική εκδοχή: Περίοδος αναπάντεχων αλλαγών οι οποίες θα φελήσουν το άτομο. Η αναγνώριση σε κάποιον τομέα είναι πολύ πιθανή, ενώ υποδεικνύονται και εξελίξεις από την απόκτηση παιδιών, έως και σπουδές στην αλλοδαπή ή και βοήθεια από κάποιον μεγαλύτερο. Νέα ενδιαφέροντα και διανοητική ανάπτυξη είναι εξίσου πιθανά, μέσω πειραματισμών. Ευκαιρίες θα υπάρχουν, αλλά θα χρειάζεται προσοχή για να μην χαθούν, αλλά και επιφυλακτικότητα προκειμένου να ελέγχεται η κατάσταση.

Αρνητική εκδοχή: Πρόκειται για ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο ορισμένες αλλαγές θα είναι επιβεβλημένο να γίνουν. Φυσικά, δεν πρόκειται να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο, οπότε λογικό επακόλουθο θα είναι να λειτουργεί το άτομο κάτω από πίεση, με άγχος και με νευρικότητα. Η επιθετική συμπεριφορά, το πείσμα και η παράλογη πρακτική δεν αποκλείονται. Ακόμα, ως ενδεχόμενα μπορούμε να αναφέρουμε τη διακοπή μιας σχέσης, κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά και αλλαγές που θα επιδιώκει το άτομο και θα χαίρεται όταν συμβαίνουν, αλλά δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες για τους γύρω του.

Σελήνη

Σύνοδος: Μια εποχή κατά την οποία το άτομο θα βρίσκεται σε κατάσταση συναισθηματικής υπερδιέγερσης και θα θέλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πραγματοποιήσει τις ιδέες ή τις φιλοδοξίες του αποκλειστικά με τον δικό του τρόπο. Η ένταση δεν θα λείψει και γεγονότα από ή προς μια γυναίκα είναι πάρα πολύ πιθανά. Είναι πιθανό να δυσκολεύεται στις συνεργασίες του, είτε λόγω του αυθορμητισμού του είτε λόγω των ξαφνικών αλλαγών που θα επιδιώξει και δεν θα είναι αρεστές στους άλλους. Το βασικό είναι να ελεγχθούν οι γενέθλιες όψεις της Σελήνης και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται αυτή. Αν οι όψεις του γενέθλιου δεν είναι θετικές, είναι πιθανό οι εξελίξεις να είναι και έντονες και αρνητικές.

Θετική εκδοχή: Εδώ το άτομο μπορεί να γνωρίσει ξαφνική άνοδο των οικονομικών του, ή μια ξαφνική αλλαγή στην καριέρα του ή σε σχέση με το σπίτι του που θα αποβεί ωφέλιμη. Το ζητούμενο όμως είναι να αξιοποιηθούν η πρακτικότητα και η αυξημένη (αυτήν την περίοδο) διαισθητική αντίληψη στις ενέργειές του, προκειμένου αυτές οι αλλαγές να έχουν διάρκεια και σταθερότητα.

Αρνητική εκδοχή: Ανασφάλεια, ένταση, συναισθηματικές διακυμάνσεις και αβεβαιότητα μπορεί να προκύψουν εξαιτίας ξαφνικών αλλαγών στο σπίτι ή στην οικογένεια του ατόμου. Ίσως, πάλι ξαφνικά, το ίδιο το άτομο να θελήσει να κάνει αλλαγές στα ανωτέρω, ακολουθώντας τελείως διαφορετική πρακτική από αυτήν που οι άλλοι είχαν συνηθίσει, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στις κοντινές του σχέσεις, ιδίως με άτομα από το γυναικείο φύλο ή/και το σύντροφό του. Τα αρνητικά αποτελέσματα των ενεργειών το πιθανότερο είναι να βλάψουν το ίδιο το άτομο παρά τους άλλους. Κατά την περίοδο αυτή καλό είναι να αποφεύγονται οι παρορμητικές ενέργειες και αποφάσεις και το άτομο να παραμένει προσηλωμένο στην εκτέλεση των ευθυνών που ήδη έχει.

Ερμή

Σύνοδος: Εμπνεύσεις, φαεινές ιδέες, γρήγορη αντίληψη, αυξημένη διορατικότητα και πρωτότυπες σκέψεις θα χαρακτηρίζουν τη διανοητική κατάσταση του ατόμου και θα το βοηθήσουν να κινηθεί σε θετική κατεύθυνση, σε θέματα επικοινωνίας, δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας. Η πνευματική ένταση όμως δεν θα λείψει. Βασική αιτία το ότι πολλά πράγματα ίσως να μην γίνονται όπως θα ήθελε ή ότι οι άλλοι δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις οργανωτικές του ικανότητες όπως θα ήθελε. Η εφαρμογή νέων τεχνικών ή σύγχρονου εξοπλισμού στην εργασία είναι πολύ πιθανή τώρα, όπως και (σε μεμονωμένες περιπτώσεις) κάποιες νευρικές διαταραχές, πνευματική αναστάτωση, ξαφνική δυσαρέσκεια, ή αλλαγή βασικών απόψεων.

Θετική εκδοχή: Η εφευρετικότητα και η πρωτοτυπία στη σκέψη θα βοηθήσουν το άτομο να πετύχει κάποιους του στόχους με μεγαλύτερη ευκολία. Καλή περίοδος για να προβεί σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση και στην υποδομή της εργασίας του, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργήσει και νέο στάτους στα οικονομικά του. Ακόμα, λόγω του ότι ο Ουρανός συνδέεται με ανθρωπιστικές/κοινωνιστικές ιδέες, δεν θα είναι περίεργο αν εκδηλώσει εποικοδομητικά, με επικοινωνιακό τρόπο, την αντίθεσή του σε διάφορες μορφές αδικίας. Ακόμα, μπορεί να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την …αστρολογία!

Αρνητική εκδοχή: Ο κοντινός περίγυρος του ατόμου (είτε ο επαγγελματικός είτε ο κοινωνικός) μάλλον θα …νιώσει άσχημα, καθώς η συμπεριφορά του θα είναι τουλάχιστον προκλητική, επειδή θα διακατέχεται από άγχος, η ένταση θα είναι έκδηλη κι ενίοτε θα υπερβαίνει τα όρια. Ενδέχεται να αμφισβητηθούν, από παλιούς ή νέους συνεργάτες, από το σύντροφο ή από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ορισμένες από τις ικανότητές του –πράγμα που και αυτό θα οδηγήσει σε ένταση μαζί τους. Καλό θα ήταν να περιορίσει τα πολλά πολλά λόγια και να είναι προσεκτικό όταν οδηγεί.

Αφροδίτη

Σύνοδος: Ξαφνικές ερωτικές ή αισθηματικές καταστάσεις πολύ πιθανόν να αναστατώσουν τη ζωή του ατόμου αυτήν την περίοδο. Οι περιπέτειες αυτού του είδους δεν θα λείψουν, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο σωστή θα είναι η συμπεριφορά του. Και ενώ θα υπάρχει εύνοια στον ερωτικό τομέα, καλό θα ήταν να μην δώσει μεγάλες υποσχέσεις, καθώς με τον Ουρανό και τις σχέσεις ισχύει ότι η διάρκειά τους είναι ευθέως αντίστροφη του απρόσμενου: όσο πιο γρήγορα και ξαφνικά δημιουργήθηκε η σχέση, τόσο πιο μικρή διάρκεια θα έχει –κατά πάσα πιθανότητα. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι μια εξαιρετική περίοδος για καινούργιες σχέσεις και έναν νέο τρόπο εκτίμησης για το περιβάλλον που ζει το άτομο (επαγγελματικό ή προσωπικό), που ενδέχεται να εκφραστεί με κάθε είδους αλλαγές: από τη διακόσμηση ενός χώρου, έως και την επιλογή μιας άλλης εικόνας προς τα έξω. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ξαφνική επιθυμία για αισθηματική ανεξαρτησία οδηγεί το άτομο σε περίοδο έντασης με τους άλλους, ενώ σε κάποιες άλλες παρατηρείται αλλαγή στα οικονομικά του.

Θετική εκδοχή: Όσο διαρκεί αυτή η όψη, ένα από τα βασικότερα ζητούμενα είναι να ελέγξει το άτομο την ισχυρή του τάση για εμπλοκή σε αισθηματικές περιπέτειες με έντονα τα στοιχεία του πάθους. Κατά τα άλλα, μπορεί να αναζητήσει καινούργιους τρόπους για απολαύσεις ή να δημιουργήσει ένα διαφορετικό περιβάλλον εργασίας, ή να δώσει έμφαση σε θέματα εξωτερικής εμφάνισης, ή να απολαύσει τα οφέλη κάποιας οικονομικής βελτίωσης. Για το τι από όλα αυτά μπορεί να εκδηλωθεί, θα πρέπει να ελεγχθεί το ρόλος και η βαρύτητα της Αφροδίτης στο γενέθλιο, αλλά και οι παράλληλες διελεύσεις και οι πρόοδοι.

Αρνητική εκδοχή: Περίοδος έντασης, κυρίως στα αισθηματικά, ενδεχομένως και δυσκολιών στα οικονομικά. Γενικά το σύστημα αξιών του ατόμου (υλικών ή άυλων) θα υποστεί αναταράξεις εξαιτίας κάποιων νέων δεδομένων που θα υπάρχουν. Η αλλαγή στη σεξουαλική συμπεριφορά του συντρόφου ή η διαπίστωση ότι …«υπάρχουν και άλλες πορτοκαλιές» μπορεί να είναι η αφορμή των εντάσεων στα αισθηματικά, ενώ στα οικονομικά, μια πιθανή αναπάντεχη απώλεια ενδέχεται να συνοδευτεί και από άλλες…

Άρη

Σύνοδος: Αρκετά σημαντική όψη, που ανάλογα και με τις όψεις του Άρη στο γενέθλιο μπορεί να γίνει πολύ ισχυρή. Ουσιαστικά σηματοδοτεί μια περίοδο ασυνήθιστης έντασης και ενεργητικότητας, καθώς τα χαρακτηριστικά του γενέθλιου Άρη τονώνονται, που ενδέχεται να οδηγήσει το άτομο σε πιο έντονη δραστηριοποίηση. Εννοείται όμως ότι όλη αυτή η ενεργητικότητα και ο δυναμισμός, αν υπερτερήσουν οι αρνητικές ιδιότητες αυτών των δύο πλανητών (θράσος, βιασύνη, ξεροκεφαλιά, υπερβολική σιγουριά, βιαιότητα, νευρικότητα), θα οδηγήσουν σε λάθη, ατυχήματα, ρήξεις και απώλειες. Το άτομο θα πρέπει να περιορίσει την εγωιστική συμπεριφορά, να προσπαθεί να χαλαρώνει κάποιες ώρες και να μην βιάζεται.

Θετική εκδοχή: Αν αυτήν την περίοδο το άτομο είναι επιφορτισμένο με την υποχρέωση να διεκπεραιώσει μια δύσκολη και κοπιαστική δουλειά, η οποία όμως για να γίνει χρειάζεται και αντιληπτική ικανότητα και αμεσότητα και καίρια δράση, τότε έχει πετύχει διάνα! Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια καλή περίοδο, κυρίως στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα, όπου το άτομο θα μπορέσει, έχοντας ως εφόδιο τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να πετύχει άλματα προόδου.

Αρνητική εκδοχή: Μια περίοδος έντασης και εκνευρισμού η οποία πολύ πιθανόν να έχει δυσάρεστο αντίκτυπο στην υγεία ή στα επαγγελματικά του ατόμου. Οι σχέσεις του με τους άλλους (και ειδικά με τον σύντροφο) θα παρουσιάσουν μια εκρηκτικότητα με δυσάρεστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές. Η βιασύνη αυτήν τη χρονική στιγμή είναι κακός σύμβουλος, όπως και η επιθετικότητα.

Δία

Σύνοδος: Μια εποχή που η ξαφνική εύνοια στη ζωή του ατόμου θα πρέπει να θεωρηθεί αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας που κατέβαλλε τα τελευταία χρόνια. Περίοδος κατά την οποία θα μπορέσει να σταθεροποιήσει τους τις συνθήκες που θα του φέρουν βελτίωση στα επαγγελματικά και, κατ’ επέκταση, και στα οικονομικά του. Πολλά πράγματα στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν από το πόσο διπλωματικά θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν τώρα. Η αισιόδοξη διάθεσή του σε συνδυασμό με τον πρωτότυπο τρόπο διεκδίκησης και προβολής των θέσεών του, θα του δώσουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, κατακτώντας ενδεχομένως μια υψηλότερη θέση στην ιεραρχία ή βελτιώνοντας τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Θετική εκδοχή: Κάτι αντίστοιχο με τη σύνοδο έχουμε εδώ, με εύνοια κατά κύριο λόγο στα επαγγελματικά, όπου οι πιθανότητες ανάπτυξης είναι πάρα πολλές, με διεύρυνση των ενδιαφερόντων και δυνατότητες εξέλιξης και σε επίπεδο γνώσεων, καθώς ευνοείται και η μελέτη. Αν το άτομο αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν, θα μπορέσει να δημιουργήσει τις βάσεις για πολλά οφέλη στο μέλλον.

Αρνητική εκδοχή: Η υπερβολική αισιοδοξία μπορεί να οδηγήσει το άτομο στο να πάρει απρόσμενα μια απόφαση που οι συνέπειές της να μην είναι αρεστές ούτε σε αυτό, αλλά ούτε και στους γύρω του. Είναι πιθανό να παρασυρθεί και από κάποιον άλλο, καθώς η υπεραισιοδοξία του και η τυφλή βεβαιότητα της αξίας του άλλου να μην το αφήσουν να δει την πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται βέβαια να πετύχει κάποια πράγματα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από το πόσο προσεκτικά θα μπορέσει να χειριστεί τις καταστάσεις τώρα. Καλό είναι αυτήν την περίοδο να αποφεύγονται οι οικονομικές επενδύσεις και τα τυχερά παιχνίδια.

Κρόνο

Σύνοδος: Δύσκολη όψη, η οποία για να φέρει θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να συντρέχουν πολλοί παράγοντες. Γενικά, το άτομο από την μία πλευρά θα έχει την επιθυμία να κάνει κάτι ιδιαίτερα δημιουργικό, από την άλλη όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που δημιουργεί η πραγματικότητα. Αυτή η αντικειμενική συνθήκη θα δημιουργεί εσωτερικές συγκρούσεις που θα έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα για τον αισθηματικό του κόσμο αλλά και τους ανθρώπους γύρω του. Συνήθως οι επιδράσεις είναι μακροπρόθεσμες και αν τύχει να συμπέσει με ανάδρομη κίνηση του Ουρανού, τα τελικά αποτελέσματα μπορεί να φανούνε και μήνες μετά. Η οικοθεσία και οι όψεις του Κρόνου στο γενέθλιο θα μπορέσουν να δείξουν καλύτερα τους τομείς όπου θα εκδηλωθούν οι δυσκολίες. Το άτομο θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα την συμπεριφορά του και στον χώρο της εργασίας και στις πολύ προσωπικές του σχέσεις. Ο κίνδυνος για μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία εξαιτίας μιας εκρηκτικής συμπεριφοράς ενάντια στις κατεστημένες δομές είναι πολύ μεγάλος.

Θετική εκδοχή: Περίοδος κατά την οποία το άτομο μπορεί να δημιουργήσει κάτι καινούργιο που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις, χάρη στην οργανωτικότητα και την υπευθυνότητα που θα το διακρίνουν. Η πρακτικότητα θα συνδυάζεται με την πρωτοτυπία και η σύνεση με τη δημιουργικότητα. Υπάρχει πιθανότητα όμως αυτή του η δραστηριότητα να μην αναγνωριστεί αμέσως, αλλά λίγο αργότερα.

Αρνητική εκδοχή: Αρκετά δύσκολη όψη, που σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία οι εντάσεις και οι συγκρούσεις μπορεί να αποδειχτούν πολύ προβληματικές. Η αντίθεση ανάμεσα στη διάθεση του ατόμου να κάνει το άτομο κάτι καινούργιο, να αλλάξει κάτι, με όσα ισχύουν και αποτελούν το γνωστό και δοκιμασμένο, το συντηρητικό, μπορεί να εκφραστεί με επαναστατικές πρακτικές που θα φέρουν ρήξεις που μπορεί να αποβούν καταστρεπτικές και για τις δύο πλευρές. Απαιτείται αυτοέλεγχος και υπομονή.

Ουρανό

Σύνοδος: Όπως αναφέρεται και στην εισαγωγή του άρθρου, δεν είναι όλοι τυχεροί ώστε να ζούνε την επιστροφή του Ουρανού στη γενέθλια θέση του. Θα μπορούσαμε όμως να πούμε ότι πρόκειται για μια από τις πιο …συναρπαστικές περιόδους στη ζωή ενός ανθρώπου. Χωρίς αστεία, ακόμα και τότε, το άτομο που προφανώς και έχει ζήσει τη ζωή του και είναι γεμάτο εμπειρίες, είναι πιθανό να θελήσει να κάνει μια νέα αρχή, κάτι που θα του δώσει νόημα και σκοπό για τη …συνέχεια. Πρόσφατα σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Alter παρουσιάσανε μια γιαγιά 91 ετών, η οποία μέχρι πριν 5-6 χρόνια ζούσε στο Καρπενήσι, αποκομμένη, με μελαγχολική τάση, μακριά από τα παιδιά της που βρίσκονταν στην Αμερική, ευκατάστατοι πια, μετά από χρόνια εργασίας. Τα παιδιά της, μην μπορώντας τα ίδια να επιστρέψουν αλλά και μην θέλοντας να αφήσουν τη μητέρα τους μόνη να σιγολιώνει, την πήρανε μαζί τους και της …αγόρασαν ένα κτήμα, με μποστάνι, κοτέτσι, μερικές κατσίκες και οτιδήποτε μπορεί να έχει ένα κτήμα στο χωριό, προκειμένου να περάσει αυτή τα λίγα χρόνια που της μένανε σε περιβάλλον οικείο. Αμ δε! Από εκείνη τη μέρα η γιαγιά …ξανάνιωσε, ασχολείται μόνη αυτή και με τα πουλερικά και με τις κατσίκες, μόνη τσαπίζει, κλαδεύει, ποτίζει και έχει και παραγωγή! Τι είπατε;

Θετική εκδοχή: Οι αλλαγές και οι ευκαιρίες επαγγελματικής φύσεως που θα υπάρξουν αυτήν την περίοδο ίσως δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σταθεροποιήσει το άτομο τη θέση του. Θα πρέπει να έχει υπόψιν του όμως ότι αυτές οι αλλαγές και οι ευκαιρίες δεν είναι απαραίτητα και ταιριαστές με όσα έχει συνηθίσει έως τώρα.

Αρνητική εκδοχή: Πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία οι αλλαγές που θα συμβαίνουν στο περιβάλλον του ατόμου θα του προκαλούν μια ιδιαίτερη ένταση αλλά και επιθυμία παράλληλα να συμμετάσχει όσο το δυνατόν πιο ενεργά μπορεί. Δυστυχώς όμως, πολλά πράγματα δεν εξαρτώνται από το άτομο το ίδιο, έστω και αν φαίνεται κάτι τέτοιο. Φυσικά, με δεδομένο ότι το πρώτο τετράγωνο του Ουρανού με τη γενέθλια θέση του συμπίπτει με την ηλικία των 20 περίπου ετών ενώ το 2ο με αυτήν των 60 και κάτι, είναι λογικό να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα ή τις ίδιες προσλαμβάνουσες. Στην πρώτη περίπτωση ο έμφυτος ριζοσπαστισμός και η επαναστατικότητα, η αντίδραση στο κατεστημένο και η ελευθεριακή διάθεση δεν συνιστούν και το καλύτερο πεδίο για συνεννόηση και εποικοδομητική νουθεσία, ή τη δημιουργία μακρόχρονων δεσμεύσεων. Στη δεύτερη μπορεί να λείπει η επαναστατικότητα, αλλά οι εντάσεις και η διάθεση για κάποιες ριζοσπαστικές αλλαγές μπορεί να είναι πολύ ισχυρές και να οδηγήσουν σε άλλου είδους ρήξεις με το κατεστημένο.

Στην όψη της αντίθεσης, που είναι και κομβική, είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερη δημοσίευση γράφοντας: «Εδώ το ζητούμενο είναι να αποδεχθούμε τη φύση μας και το βασικότερο στοιχείο της που είναι η ..θνητότητα. Στην ηλικία αυτή έχουμε ήδη διανύσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας, χονδρικά το μισό. Συνειδητοποιούμε ότι έχουμε μεγαλώσει και ότι η φθίνουσα πορεία είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Από την άλλη όμως, οι εμπειρίες μας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των αισθηματικών, είναι αρκετά πλούσιες, είτε από προσωπικά βιώματα είτε από τις εικόνες που έχουμε συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια. Στην απέλπιδα προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τα νεανικά μας χαρακτηριστικά (ή τουλάχιστον όσα μας έχουν απομείνει) μπορεί να εκδηλώσουμε την ανασφάλειά μας με πολύ ιδιαίτερους έως και εκκεντρικούς τρόπους. Συνυπολογίζοντας και την απόδοση στον Ουρανό των ιδιοτήτων της ρηξικέλευθης αλλαγής είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουμε τελείως διαφορετικό περιβάλλον και τρόπους έκφρασης της προσωπικότητάς μας. Έτσι, μπορεί να προβούμε σε μια ουσιαστική μεταστροφή της επαγγελματικής μας κατεύθυνσης, μπορεί όμως να αναζητήσουμε και αλλαγή συντρόφου, νεότερου φυσικά. Ο παλιός συνδέεται με όσα μας θυμίζουν ότι έχουμε …μεγαλώσει και ο Ουρανός ‘‘επιτάσσει’’ αποδέσμευση».

Ποσειδώνα

Σύνοδος: Λόγω της αργής κίνησης των δύο αυτών πλανητών, ουσιαστικά αυτή η σύνοδος είναι ανενεργή. Όταν όμως συμβαίνει, σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία το άτομο θέλγεται από έννοιες και ιδέες εκκεντρικές και παράδοξες, χωρίς όμως να μπορεί να τις κατανοήσει πλήρως.

Θετική εκδοχή: Είναι πιθανό πολλά πράγματα στη ζωή του ατόμου να μην συνέβαλαν και πολύ θετικά ώστε να πραγματοποιήσει κάποιες ιδέες και όνειρά του. Αυτή την εποχή όμως, μέσα από εντελώς παράδοξες συνθήκες, δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα μέρος από αυτά τα παλιά όνειρα. Έχει ήδη την εμπειρία, το μόνο που του απομένει τώρα είναι η διάθεση και η αποφασιστικότητα. Είναι ακόμα πιθανό πολλές υποψίες του για ανθρώπους ή και καταστάσεις που καλύπτουν πιο μεγάλους χώρους να αποδειχτούν πραγματικές, καθώς η διαίσθησή του φαίνεται πως θα βοηθήσει ώστε να συνειδητοποιήσει πως υπάρχει και κάποια άλλη πτυχή της πραγματικότητας, την οποία αγνοούσε.

Αρνητική εκδοχή: Περίοδος που μπορεί να υπάρξει ζήτημα σε σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του ατόμου, ή γενικότερα την αίσθηση της πνευματικότητας. Από την άλλη όμως, δεν είναι καθόλου απίθανο να προσπαθήσει να ξεσκαρτάρει πολλά από τα όνειρά του ή κάποιες εξωπραγματικές ιδέες, σε μια προσπάθεια να σχεδιάσει καλύτερα το μέλλον του. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, έλλειψη αντοχής, ζωτικότητας ή περιπλεγμένες ψυχικές καταστάσεις που εμφανίζονται εντελώς ξαφνικά.

Πλούτωνα

Σύνοδος: Λόγω της αργής κίνησης των δύο αυτών πλανητών, ουσιαστικά αυτή η σύνοδος είναι ανενεργή. Όταν συμβαίνει όμως σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία το άτομο κινείται αποφασιστικά και με νεύρο προκειμένου να αποκοπεί από τελειωμένες καταστάσεις, ίσως και σε συλλογικό επίπεδο. Ενδεχομένως όμως και να υπάρξει μια κρίση στις συνθήκες της οποίας δεν θα μπορεί να παρέμβει.
Θετική εκδοχή: Μια αντίστοιχη περίπτωση με τη σύνοδο έχουμε εδώ, με μια έντονη επιθυμία για δραστηριοποίηση μαζί με άλλους υπέρ ενός κοινού σκοπού. Μια εποχή ξαφνικών σκέψεων αναφορικά με τις εσωτερικές και πολύ ευαίσθητες πλευρές του ανθρώπου. Σοβαρές αλλαγές πάνω στα οικονομικά ή σε οποιεσδήποτε σταθερές αξίες θα επηρεάσουν το άτομο άμεσα.

Αρνητική εκδοχή: Οι αλλαγές που γίνονται αυτήν την περίοδο γύρω του ίσως να είναι και οι πιο σημαντικές στη ζωή του ατόμου. Δεν αποκλείεται να βρει τον εαυτό του να παλεύει με έναν επαναστατικό τρόπο απέναντι σε οτιδήποτε είναι κρυφό ή μυστικό κατά κάποιο τρόπο, προσπαθώντας να δει το τι κρύβεται πραγματικά πίσω από αυτό. Μια περίοδος κρίσης, με πολύ σημαντικές απώλειες. Σε μια άλλη περίπτωση, είναι μια ιδανική περίοδος για να απαλλαγεί από παλιές κακές συνήθειες χωρίς να καταφύγει σε γρήγορες λύσεις για περίπλοκα προβλήματα. Για παράδειγμα, ενδεχομένως να πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην καριέρα και στις σχέσεις του, που όμως για να γίνουν απαιτείται καινούργια προσέγγιση και μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ τη μεριά του, αλλά το άτομο μπορεί να γοητεύεται από απλουστευμένες εύκολες λύσεις που δεν θα το βοηθήσουν να βελτιώσει την κατάσταση μακροπρόθεσμα.

Ωροσκόπο

Σύνοδος: Μια περίοδος μεγάλων αλλαγών που ενδέχεται να αποκόψουν το άτομο από το παρελθόν. Πολλά πράγματα στην προσωπική του ζωή ή στο άμεσο περιβάλλον του θα έχουν τόσο ισχυρή ένταση που με δυσκολία θα μπορέσει να αποφύγει ορισμένες δυσάρεστες συνέπειες. Τα πάντα τώρα θα εξαρτηθούν από το πόσο μπορεί να συγκρατήσει τις επιθυμίες του και να περιοριστεί προσωρινά στα απαραίτητα. Η προσοχή του πρέπει να είναι αυξημένη και να εξετάζει ιδιαίτερα την οποιαδήποτε κίνησή του. Αν υπάρχει έλεγχος και αυτοσυγκράτηση, έτσι ώστε ο δυναμισμός και η διαφορετικότητα να εκφράζονται εποικοδομητικά, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να προχωρήσει σε διεκδικήσεις στον επαγγελματικό τομέα.

Θετική εκδοχή: Αρκετά ευνοϊκή περίοδος, με πολλές δυνατότητες και ανάγκη για αλλαγές ή για το ξεκίνημα μιας νέας δραστηριότητας, είτε δημιουργικής είτε ήδη πρακτικά εφαρμοσμένης, ιδίως αν η διέλευση του Ουρανού είναι από τον 5ο Οίκο. Πολλές ευκαιρίες στα ερωτικά, αλλά πιθανότατα σχέσεις χωρίς μεγάλη διάρκεια.

Αρνητική εκδοχή: Και εδώ υπάρχει η διάθεση για αλλαγές, κυρίως σε θέματα σχέσεων, αλλά το ζητούμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο το άτομο θα επιδιώξει να τις κάνει. Η βιασύνη και η παρόρμηση θα είναι ισχυρές και εύκολα μπορεί να παρασύρουν σε λανθασμένες επιλογές. Παρά τις αρνητικές προδιαθέσεις, κάτω από κάποιες συνθήκες, μπορεί η διέλευση αυτή να αποβεί θετική.

Μεσουράνημα

Σύνοδος: Είναι από τις όψεις που έχουν μεγάλη δυναμική και σηματοδοτούν απροσδόκητες εξελίξεις στον επαγγελματικό τομέα, για καλό ή για κακό, οι οποίες μπορεί να αποσυντονίσουν το άτομο, καθώς οι δυνατότητες παρέμβασής του στα τεκταινόμενα ουσιαστικά θα είναι ανύπαρκτες. Καθώς πέρα από τα επαγγελματικά ο 10ος συνδέεται και με την κοινωνική μας εικόνα, το άτομο θα πρέπει να περιμένει εκπλήξεις και σε αυτόν τον τομέα, πάλι χωρίς να προσδιορίζεται άμεσα αν θα είναι για καλό ή για κακό. Το καλό στην υπόθεση είναι ότι λόγω της απρόβλεπτης φύσης του Ουρανού, μετά από κάτι άσχημο που θα συμβεί, μπορεί κάλλιστα να ακολουθήσει, και χωρίς καμιά προειδοποίηση, κάτι εξόχως θετικό, που να ανατρέπει τα προηγούμενα. Ο ενδελεχής έλεγχος του γενέθλιου και των άλλων συστημάτων μπορεί να υποδείξει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Θετική εκδοχή: Μια αντίστοιχη περίοδος με τη σύνοδο, αλλά σε πιο ήπια και περιορισμένη έκφραση. Εδώ όμως οι αλλαγές το πιθανότερο είναι να είναι θετικές, οι ευκαιρίες θα υπάρχουν, έστω και με μικρή δυναμική. Το σίγουρο είναι ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι ασυνήθιστες ή απρόσμενες.

Αρνητική εκδοχή: Νεύρα, άγχος, πίεση και εντάσεις εκπορευόμενα από καταστάσεις που σχετίζονται με την καριέρα ή την κοινωνική υπόληψη του ατόμου. Είναι πιθανό όμως, με το πέρας της ισχύος της όψης να αποδειχθεί ότι τελικά όλα όσα έγιναν ουσιαστικά ήταν για το καλό του.

 

Διελεύσεις του Ουρανού από τους Οίκους

1ο Οίκο

Καιρός κατά τον οποίο διάφορες αλλαγές που σχεδιάζονταν έφτασε η ώρα να γίνουν –και μάλιστα …όλες μαζί! Χρειάζεται προσοχή όμως, καθώς δεν θα είναι όλοι του άμεσου περιβάλλοντος σύμφωνοι με αυτές. Περίοδος που το άτομο νιώθει ανάγκη να υιοθετήσει μια πιο εξωστρεφή και αισιόδοξη ματιά για τη ζωή και έχει διάθεση ακόμα και για ανανέωση του τρόπου εμφάνισής του. Οι ξαφνικές αλλαγές στην ζωή του θα αποκτήσουν σημαντική θέση προκαλώντας του παράλληλα περιόδους έντασης.

2ο Οίκο

Μέχρι πριν κάποιο καιρό οι αλλαγές αφορούσαν κυρίως τον τρόπο με τον οποίο το άτομο εξωτερίκευε την προσωπικότητά του. Με το πέρασμα του Ουρανού στον 2ο οι αλλαγές θα αφορούν τον τομέα των αξιών του, είτε αυτές είναι υλικές (και θα αφορούν και τον τρόπο που τις αποκτά) είτε είναι άυλες (και θα αφορούν τον τρόπο με τον οποίο τις αντιλαμβάνεται). Είναι πιθανόν αυτήν την περίοδο χρήματα να του έρθουν από το πουθενά, αλλά και να χάσει από εκεί που δεν το περιμένει. Πολλές φορές αυτές οι χρηματικές εκροές θα είναι άμεσα συνδεδεμένες με άτομα πολύ κοντά στο άμεσο περιβάλλον του.

3ο Οίκο

Διορατικότητα και εφευρετικότητα στον τρόπο με τον οποίο το άτομο επικοινωνεί. Εντελώς ξαφνικά γεγονότα ή νέα θα το βρίσκουν ίσως και απροετοίμαστο, λόγω άλλων υποχρεώσεων. Ακόμα και αν έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να κερδίζει διάφορα οφέλη, αυτήν την εποχή, αν είχε προετοιμάσει το πεδίο πριν λίγα χρόνια, θα δει αποδόσεις περισσότερες από όσες υπολόγιζε. Συγγενείς, πιθανόν και πολύ κοντινοί φίλοι θα συμμετάσχουν μαζί του σε ένα πολύ ευχάριστο και ξαφνικό γεγονός. Οι πιθανότητες για ταξίδια είναι πολλές, αλλά χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις και στην οδήγηση.

4ο Οίκο

Καινοτομίες και αλλαγές στο χώρο που το άτομο τον αισθάνεται οικείο, είτε αυτό ονομάζεται σπίτι, είτε οικογένεια, ή στο χώρο που του γεννά το αίσθημα της ασφάλειας γενικά. Οτιδήποτε όμως και αν συμβεί (εκτός από τις περιπτώσεις που είναι αναπόφευκτο) η συμμετοχή του θα παίξει πρωταρχικό ρόλο. Ασυμβίβαστες και πολύ πιθανόν εκκεντρικές λύσεις θα πρέπει να αποφεύγονται τώρα. Οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί κάποια σοβαρή ένταση είναι πάρα πολλές. Πιθανή συνεργασία με φίλους/ες σε έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τομέα της ζωής.

5ο Οίκο

Το άτομο θα διανύσει μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι αλλαγές στον τομέα που εκφράζει τη δημιουργικότητά του ή ιδιαίτερα στα αισθηματικά του θα είναι πάρα πολλές. Όσο και αν από τη φύση του δείχνει να είναι ψύχραιμο ή και ιδιαίτερα προσεκτικό, εδώ θα χρειαστεί κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποφύγει την ένταση που θα δημιουργηθεί σε θέματα σχέσεων. Ξαφνικές ερωτικές υποθέσεις δικές του ή των άλλων θα το απασχολήσουν πολύ σοβαρά. Καινούργιοι άνθρωποι θα μπουν στη ζωή του, αλλάζοντας πολλά από τα σχέδια και τους στόχους του. Παράλληλα, δεν αποκλείεται μια έντονη επιθυμία για να απαλλαγεί από πολλά πράγματα τα οποία θεωρεί πως δεν μπορούν να του φανούν πια χρήσιμα.

6ο Οίκο

Νέες ιδέες στον τομέα της καθημερινότητας και της εργασίας και αλλαγές σε αυτόν, που το άτομο θα αναγκαστεί να κάνει, εκ των πραγμάτων. Όποιες και να είναι όμως, θα πρέπει να προσέξει μερικά πράγματα: –Οποιεσδήποτε αποφάσεις πάρει τώρα θα έχουν μακροχρόνιες επιρροές στην δουλειά του. –Δεν αποκλείεται να παρασυρθεί σε υπερβολές (που και αυτές κακό κάνουν). –Μία ενδεχόμενη εύνοια που θα έχει στα οικονομικά να μην την θεωρήσει δεδομένη και πάγια. –Εάν πρέπει να ασχοληθεί με κάτι συγκεκριμένο αυτήν την περίοδο, αυτό θα πρέπει να αξίζει πραγματικά. –Θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε θέματα υγείας, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια «ξεσπάσματα» εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο εργάζεται.

7ο Οίκο

Το άτομο θα βιώσει μια περίοδο κατά την οποία η αστάθεια και οι αλλαγές σε σχέση με τους συνεργάτες και ειδικά με το σύντροφό του είναι πάρα πολύ πιθανές. Πιθανόν να οφείλονται σε κάποια ασυμβίβαστη συμπεριφορά εκ μέρους του, αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα η ένταση θα είναι αναπόφευκτη, με συνέπειες και για τις δύο πλευρές. Οι τάσεις ανεξαρτησίας που θα το διακρίνουν ενδέχεται να το οδηγήσουν σε μία κατάσταση σχεδόν αδιέξοδη, η οποία θα γίνει περισσότερο εμφανής μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Στην περίπτωση που του γίνει πρόταση για σοβαρό δεσμό ή ακόμα και για γάμο, καλό θα είναι να την μελετήσει πολύ καλά πριν ενδώσει, και αν μπορεί να μην δεσμευτεί, προς το παρόν. Η πιθανότητα να μετανιώσει για τις αποφάσεις που θα πάρει είναι πάρα πολύ μεγάλη. Από την άλλη, ίσως είναι πιο κατάλληλη εποχή για να αναζητήσει τρόπους αξιοποίησης των ευκαιριών που θα παρουσιαστούν στον χώρο της ενασχόλησής του.

8ο Οίκο

Τα οικονομικά του ατόμου ίσως εξαρτηθούν από τον σύντροφό του ή από τους άλλους, κατά κάποιο, τρόπο αυτή την περίοδο, αλλά η εποχή της δικής του οικονομικής ανεξαρτησίας δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Παράλληλα, είναι μια περίοδος για πραγματική διεύρυνση στο τι αξίζει και στο τι δεν αξίζει στις επαγγελματικές του αποφάσεις. Πιθανόν να δείξει αυξημένο ενδιαφέρον για το ασυμβίβαστο, το μυστηριώδες ή ακόμα και το παράδοξο (τουλάχιστον για τους άλλους). Ξαφνικά δυσάρεστα νέα για κάποιο πολύ γνωστό άτομο ή συγγενή του είναι πιθανά.

9ο Οίκο

Η διάθεση του ατόμου θα στραφεί απροσδόκητα, χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, σε δραστηριότητες που θα του προσφέρουν μία ευρύτερη γνώση και ενημέρωση επάνω σε πάρα πολλούς τομείς της ζωής. Η σκέψη και η αντιληπτική του ικανότητα θα υποστούν μία μορφή ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης η οποία θα γίνει με έναν τρόπο ευχάριστα αποδεκτό από τη μεριά του. Θα νιώσει μία ιδιαίτερη επιθυμία να προχωρήσει στην «καρδιά» των πραγμάτων και να μάθει όλη την αλήθεια. Ταξίδια μακρινά και εκτός προγράμματος μπορεί να υπάρξουν και ενδέχεται να υποχρεώσουν το άτομο σε κάποιες αγορές οι οποίες μάλλον δεν θα είναι απαραίτητες (τουλάχιστον τώρα). Ευχάριστα νέα από φίλους ή συγγενείς που διαμένουν στο εξωτερικό.

10ο Οίκο

Οι συνθήκες που περιβάλλουν την καριέρα και την κοινωνική εικόνα του ατόμου θα υποστούν τις μεγαλύτερες αλλαγές αυτή την περίοδο. Ίσως χρειαστεί να κάνει αρκετές τροποποιήσεις σε αυτόν το χώρο μέχρι να καταλήξει οριστικά κάπου. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να επηρεάσουν ακόμα και τις συνθήκες ή τον ίδιο τον τόπο διαμονής του. Νέοι, ασυνήθιστοι και πολύ πιθανόν ασυμβίβαστοι τρόποι διεύθυνσης και επαγγελματικής οργάνωσης θα βοηθήσουν στο να κυριαρχήσει πολύ σύντομα. Για οριστικά θετικά αποτελέσματα όμως θα χρειαστεί να περιμένει λίγο.

11ο Οίκο 

Το άτομο θα πρέπει να είναι έτοιμο για κάποιες αλλαγές στα σχέδια που αφορούν το απώτερο μέλλον ή την μεθοδολογία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να τα υλοποιήσει. Η ανάγκη να δραστηριοποιηθεί σε ανθρωπιστικούς στόχους μαζί με άλλους θα το βοηθήσει να εκφράσει ένα μέρος του αλτρουισμού του.
Παράλληλα, ίσως νιώσει πως κάποιες φιλίες ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους και να αισθανθεί την ανάγκη για κάποιες αλλαγές και σε αυτόν το τομέα. Η πιθανότητα όμως να ξεκινήσει κάποιες καινούργιες φιλίες ή μία συνεργασία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό που θα πρέπει να έχει στο νου του είναι ότι δεν σέβονται όλοι οι άνθρωποι την εμπιστοσύνη που τους δείχνει, γι’ αυτό κάποια επιφυλακτικότητα από μέρους του δεν θα ήταν και άσχημη.

12ο Οίκο

Μία εποχή ξαφνικών στερήσεων για το άτομο, όπου η ανάγκη να κάνει θυσίες στον επαγγελματικό τομέα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν αποκλείονται ακόμα νέοι τρόποι αποδοχής και κατανόησης των πραγμάτων από την πλευρά του, που ενδέχεται να είναι και ο μοναδικός τρόπος για να διακρίνει τι βρίσκεται πίσω από την εμφανή εικόνα τους. Ίσως χρειαστεί να αλλάξει γνώμη ή ακόμα και στάση απέναντι σε ορισμένους ανθρώπους που τους θεωρούσε πολύ φίλους. Βασική αιτία, όπως συνήθως, το χρήμα ή, σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, η πολύ εκκεντρική συμπεριφορά τους.

 Δημήτρης Μέλλος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex polis
Alex polis
28/04/2022 5:08 PM

Καλησπέρα στο άρθρο σας στο σημείο που αναφέρεστε στην όψη Ουρανού Αφροδίτης στην αρνητική εκδοχή αναφέρετε το έξεις “Η αλλαγή στη σεξουαλική συμπεριφορά του συντρόφου ή η διαπίστωση ότι …«υπάρχουν και άλλες πορτοκαλιές» μπορεί να είναι η αφορμή των εντάσεων στα αισθηματικά.Το υπάρχουν κ άλλες πορτοκαλιές αναφέρεστε σε άπιστια του συντρόφου η συνειδητοποίηση του ατόμου που δέχεται αυτή την όψη?