4.5 2 votes
Article Rating

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των τάσεων που υποδεικνύουν οι διελεύσεις των πλανητών σε σχέση με τους γενέθλιους πλανήτες και Οίκους με τον Ποσειδώνα, αφού επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτού του είδους οι όψεις μπορεί να δείχνουν μια τάση, αλλά από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να σηματοδοτήσουν ένα γεγονός.

Βασικότατος παράγοντας είναι ο προσωπικός χάρτης του καθενός, καθώς μόνο ο συνδυασμός της σφαιρικής εξέτασης των στοιχείων του με τις διελεύσεις μπορεί να μας δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία – εφόσον φυσικά επιβεβαιώνονται αυτά και από κάποιες άλλες μεθόδους πρόβλεψης.

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με την ουτοπία, τη φυγή, την προδοσία, την παραπλάνηση, τα ομιχλώδη μέρη ή ζητήματα, τη φαντασία, την καλλιτεχνική δημιουργία, τη διαίσθηση, το ρομαντισμό, την επαφή με το θεϊκό στοιχείο, το μυστικισμό, το «τρίτο μάτι» και το αστρικό σώμα, το κρυφό, την αμφιβολία, τα φάρμακα, τα ναρκωτικά και τις εξαρτησιογόνες ουσίες γενικότερα, τη θάλασσα και το δυσδιάγνωστο, ενώ στοιχείο του είναι το Νερό. Συνδέεται ακόμα με τη λέμφο, τις αρρώστιες που δεν εκδηλώνουν τις αιτίες τους, τα τοξικά, τους πνιγμούς. Επηρεάζει τα αέρια, τα δηλητήρια, την προδοσία, τη φυγή από την πραγματικότητα, την τρέλα, τη διαφθορά, τις χαώδεις καταστάσεις ζωής, το πλαστικό υλικό, τον υπνωτισμό, τη μαντική τέχνη, τη φωτογραφία και την εικόνα του κινηματογράφου, την αναισθησία, το πετρέλαιο. Αποτελεί την ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, επομένως κατανοούμε ότι είναι ένα στοιχείο ανώτερης συγκίνησης στο χάρτη, με ασάφεια όμως και δυσδιάκριτα όρια.

Ο Ποσειδώνας κατάφερε να «εξαπατήσει» ακόμα και τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε! Αν και πρώτος ο Γαλιλαίος τον επισήμανε μια βραδιά του 1613, εγκατέλειψε την παρατήρησή του επειδή οι επόμενες βραδιές που ακολούθησαν ήταν νεφελώδεις και δεν μπορούσε να την συνεχίσει! Η επίσημη ανακάλυψη του Ποσειδώνα αποδόθηκε αργότερα στους Άνταμς και Λαβεριέ, το 1846. Η κίνησή του είναι εξαιρετικά αργή, για αυτό και ολοκληρώνει τη περιστροφή του σε 165 περίπου χρόνια και παραμένει σε κάθε ζώδιο 14 χρόνια. Η ανάδρομη κίνησή του διαρκεί 5 μήνες.

Οι διελεύσεις του και τα όσα αντιστοιχίζονται με αυτές δεν είναι εύκολες στην ερμηνεία, καθώς ως γνήσιος εκπρόσωπος της απάτης και της ομιχλώδους κατάστασης εύκολα μπορεί να παρασύρει τον αναλυτή που δεν έχει εμπειρία, είτε επειδή οι εκτιμήσεις του δεν σχετίζονται με τα γεγονότα είτε επειδή το άτομο του οποίου ο χάρτης εξετάζεται, συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν θα πει όλη την αλήθεια. Ακόμα, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το πόσο «γήινο» είναι το ωροσκόπιο, καθώς διαφορετική έκφραση των ποσειδώνιων ιδιοτήτων θα υπάρξει σε ένα άτομο με έντονο το στοιχείο της Γης και διαφορετική με έντονο το στοιχείο του Νερού. Λόγω της αργής του κίνησης, η ισχύς των όψεών του μπορεί να διαρκέσει από έναν έως και πολλούς μήνες.

Διελεύσεις του Ποσειδώνα από γενέθλιο

Ήλιο
Σύνοδος: Η υπερβολική ευαισθησία είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει τις διαθέσεις του ατόμου, η δε γκάμα των θεμάτων που θα εκδηλωθούν ποικίλλει απ΄τα ευχάριστα και διασκεδαστικά έως και τα γεμάτα απογοήτευση και δυσάρεστα, ανάλογα με τον γενέθλιο χάρτη. Όπως και να έχει όμως, το ζητούμενο είναι η ισορροπία, καθώς είναι πιθανή η εναλλαγή των διαθέσεων εξαιτίας ή της αυξημένης επιρροής που θα έχουν είτε οι άλλοι είτε οι καταστάσεις στο άτομο, είτε της αδυναμίας του να κρίνει αντικειμενικά. Δεν αποκλείονται ψυχικές διαταραχές, απογοητεύσεις, ενδεχομένως και ζητήματα υγείας, αλλά και ροπή σε καταχρήσεις ή πιθανότητες να βλαφθεί η υπόληψη του ατόμου.

Θετική εκδοχή: Καλή εποχή για όνειρα και τόνωση των ελπίδων, αλλά με αμφισβητούμενη την ικανότητα συνειδητοποίησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν, καθώς οι ιδιότητες του Ποσειδώνα είναι πιθανόν να έχουν βαρύτητα στο πνευματικό πεδίο. Αν το άτομο δεν έχει ανεπτυγμένη πνευματική αντίληψη, είναι πιθανόν η διέλευση να μην έχει καμιά επίδραση επάνω του.

Αρνητική εκδοχή: Μια τάση απογοήτευσης ή υπέρμετρος ιδεαλισμός μπορεί να επηρεάσουν άσχημα τις επιλογές του ατόμου, λόγω της σύγχυσης και της διάθεσης φυγής που θα συνυπάρχουν. Χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ και γενικά στη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και φαρμάκων. Δεν αποκλείονται προβλήματα φυσικής ή ψυχικής υγείας –σε μεμονωμένες περιπτώσεις και του/της συζύγου του ατόμου.

Σελήνη 
Σύνοδος: Η υπερευαισθησία σε θέματα συναισθηματικά ή ακόμα και επαγγελματικά είναι πολύ πιθανά ενδεχόμενα αυτήν την περίοδο, όπως και οι αδρές συγκινησιακές εκφράσεις. Το άτομο, αν και θα είναι γεμάτο εμπνεύσεις, με πλούσια φαντασία και έντονα προαισθήματα, είναι πιθανό να παρασυρθεί σε ουτοπικές εκτιμήσεις. Ακόμα, είναι πιθανό να υπάρξουν τάσεις απόσυρσης και συναισθηματική αστάθεια

Θετική εκδοχή: Αυξημένη ρομαντική διάθεση και υπερευαισθησία μπορεί να λειτουργήσουν θετικά με ευκαιρίες που θα έχει το άτομο προκειμένου να βελτιώσει θεαματικά τη θέση του μέσω της διαίσθησης και της δημιουργικότητάς του, αρκεί να συνηγορεί και το γενέθλιο. Αν όχι, και έχουμε σε αυτό π.χ. αρνητικές όψεις από Κρόνο, Πλούτωνα ή Ουρανό, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αρνητικά, με υπερβολικές συναισθηματικές αντιδράσεις.

Αρνητική εκδοχή: «Δεν φταις εσύ, η υπερβολική σου ευαισθησία φταίει». Αυτή η φράση θα μπορούσε να συνοψίσει τα υποδεικνυόμενα αυτής της όψης. Πολλά όνειρα, αλλά με ελάχιστες πιθανότητες επίτευξης, πιθανότητα εξαπάτησης, αύξηση βάρους και ενδεχόμενη εμπλοκή σε παράνομες ενέργειες είναι μερικά από τα απότοκα αυτής της όψης. Απογοήτευση σε αισθηματικά θέματα και υπερβολικές αντιδράσεις ή ακόμα και περίεργες καταστάσεις στην οικογένεια ή ανάγκη βοήθειας σε κάποιο μέλος της είναι εξίσου πιθανά.

Ερμή
Σύνοδος: Η υπερβολική φαντασία μαζί με τον ορθολογισμό ίσως να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα στους στόχους και φιλοδοξίες του ατόμου αυτήν την περίοδο, αλλά η πιθανότητα να βρεθεί σε μια κατάσταση σύγχυσης εξαιτίας υπερβολικής πνευματικής διέγερσης είναι μεγάλη. Ο πειρασμός να ξεφύγει από την ορθή και κριτική σκέψη του Ερμή θα είναι μεγάλος και ίσως είναι προτιμότερο το άτομο να αποφύγει τώρα τις σημαντικές αποφάσεις.

Θετική εκδοχή: Καλή περίοδος για κάποιον που εκτελεί πνευματικές/διανοητικές εργασίες, αλλά και για να επικοινωνήσει με τους άλλους. Η ανάγνωση βιβλίων-κειμένων, η ποιητική έκφραση και οι αναζητήσεις θα ξεδιπλώνονται πιο άνετα και ουσιαστικά. Είναι πιθανό να υπάρξει αντικειμενικότερη αντίληψη των καταστάσεων, καθώς, παρά τις ιδεαλιστικές τάσεις, η σκέψη του ατόμου δεν θα βρίσκεται σε σύγχυση.

Αρνητική εκδοχή: Η αφηρημάδα ίσως και να είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό αυτής της όψης, με την έλλειψη πρακτικότητας να ακολουθεί. Λανθασμένες επαγγελματικές επιλογές, σχέσεις που χαρακτηρίζονται από ασυνεννοησία, ίσως και κάποια δυσάρεστα νέα σχετικά με κάποιον συγγενή. Καλό είναι να αποφεύγονται δεσμευτικές συμφωνίες, συνεργασίες αυτήν την περίοδο.

Αφροδίτη
Σύνοδος: Αν η γενέθλια θέση της Αφροδίτης είναι καλή, το άτομο θα γνωρίσει στιγμές απόλαυσης και ευτυχίας, με ευκαιρίες στα αισθηματικά του. Αν όχι, ο κίνδυνος της απογοήτευσης είναι μεγάλος, καθώς οι προσδοκίες του θα είναι υπερβολικές και παρασυρμένο από το πάθος και τον εγωισμό του δεν θα μπορεί να δει την πραγματικότητα, η οποία θα το προσγειώσει απότομα σε λίγο καιρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύεται και στην διαχείριση των οικονομικών του.

Θετική εκδοχή: Η ρομαντική διάθεση θα αυξηθεί με παράλληλη εύνοια στα αισθηματικά και ενδέχεται το άτομο να επιλέξει αυτήν την περίοδο να προσηλωθεί σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή μια συγκεκριμένη κατάσταση, ή απλά να …ερωτευθεί. Δεν αποκλείεται και μια διαφορετική αντίληψη στο σύστημα αξιών του, που μπορεί να φανεί ωφέλιμη στα οικονομικά ή οικογενειακά θέματά του.

Αρνητική εκδοχή: Είναι πάρα πολύ πιθανό τα αισθηματικά του ατόμου να περάσουν μια δύσκολη περίοδο, με ενδεχόμενο να δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις και για τον εαυτό του αλλά και για τους γύρω του. Διογκωμένος ιδεαλισμός, τάσεις άσκοπης και περιττής προσφοράς και θυσίας, συναισθηματική αδυναμία και διάθεση αποφυγής της πραγματικότητας, εξαπάτηση εις βάρος του ή από την πλευρά του εις βάρος άλλων είναι πιθανά, ιδίως αν ο γενέθλιος δεν έχει επαρκή γήινα στηρίγματα.

Άρη
Σύνοδος: Ιδιόμορφη περίοδος, κατά την οποία μπορεί από τη μια να αναπτυχθούν έντονα ρομαντικά συναισθήματα και ιδεαλιστικές απόψεις, που μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο στην επαγγελματική και προσωπική ζωή του ατόμου, αλλά από την άλλη ελλοχεύουν κίνδυνοι: Οι ιδιορρυθμίες στην επαγγελματική ζωή μπορεί να αποβούν ανασταλτικές για την πρόοδο του ατόμου, μπορεί να καθυστερεί στη λήψη αποφάσεων, ή να διακόπτει εργασίες, ενώ και η φυσική κατάσταση και η ενεργητικότητά του (κάτω από ορισμένες συνθήκες) μπορεί να περιοριστούν.

Θετική εκδοχή: Δημιουργικές εμπνεύσεις που θα προσπαθήσει το άτομο να τις υλοποιήσει με δυναμικό τρόπο δεν αποκλείονται, όπως και η αυξημένη διαίσθηση. Εύνοια στην πραγματοποίηση κάποιων επιθυμιών του, αλλά και περίεργες ή ασυνήθιστες δραστηριότητες στον επαγγελματικό τομέα. Η αναβλητικότητα πρέπει να παραμεριστεί.

Αρνητική εκδοχή: Δυσκολίες, απογοήτευση, τάσεις απόσυρσης και ιδιώτευσης μπορεί να καταλάβουν το άτομο. Άλλα ενδεχόμενα είναι η παρουσίαση προβλημάτων υγείας, ασυνέπεια, μειωμένη σεξουαλικότητα, αλλά και προσδοκίες που απέχουν παρασάγγες από την πραγματικότητα.

Δία 
Σύνοδος: Αν και μειωμένης δυναμικής σε πρακτικό επίπεδο, η όψη υποδεικνύει ότι πολλές από τις φιλοδοξίες και τα όνειρα του ατόμου ενδέχεται να πραγματοποιηθούν αυτήν την περίοδο. Ο ιδεαλισμός και η διάθεση για συνεργασία θα είναι σε υψηλό επίπεδο, αλλά σε εξίσου υψηλό επίπεδο θα είναι και η πιθανότητα λανθασμένων επιλογών και εκτιμήσεων, ακριβώς εξαιτίας αυτού του ιδεαλισμού. Από την άλλη, το φιλοσοφικό και πνευματικό υπόβαθρο του ατόμου μπορεί να διαφοροποιηθεί, μάλλον στοιχεία ασάφειας και σύγχυσης. Πιθανή και η αύξηση βάρους.

Θετική εκδοχή: Ευνοϊκή περίοδος για να αναπτύξει περαιτέρω τους ορίζοντές του το άτομο, κυρίως πνευματικούς και φιλοσοφικούς, ή γνωσιακούς, κάτω από ευχάριστες συνθήκες. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει και με ιδιόρρυθμο τρόπο. Η διαίσθησή του θα είναι αυξημένη και ενδέχεται να την αξιοποιήσει σε επαγγελματικά θέματα.

Αρνητική εκδοχή: Οι συμβιβασμοί που θα πρέπει να κάνει και οι περιορισμοί που πρέπει να αποδεχτεί το άτομο ενδέχεται να του δημιουργούν δυσφορία και μια τάση να ακολουθήσει τις προσωπικές του επιλογές. Το θέμα όμως είναι ότι ούτε η αντιληπτική του ικανότητα ούτε η φυσική του κατάσταση θα είναι στα καλύτερα επίπεδα (πιθανά ηπατικά προβλήματα) . Ευκαιρίες μπορεί να χαθούν, λάθος αποφάσεις μπορεί να παρθούν, για αυτό και χρειάζεται προσοχή.

Κρόνο
Σύνοδος: Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή των ατόμων που θα δεχθούν αυτήν την όψη, καθώς υποδεικνύεται μια κατάσταση στην οποία η αίσθηση του καθήκοντος ενδέχεται να συγκρουστεί με τα ιδανικά τους. Ανάλογα με το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα επίγνωση της θέσης του ατόμου στην κοινωνία, αλλά μπορεί και να οδηγήσει σε περίεργη συμπεριφορά που θα ποικίλλει από τα ενθουσιώδη ξεσπάσματα έως την συναισθηματική κατάπτωση και από την γενναιόδωρη συμπεριφορά έως τις εγωιστικές και δογματικές αντιλήψεις. Διαφόρων ειδών απώλειες, οι οποίες θα οφείλονται σε λάθος υπολογισμούς, είναι πολύ πιθανές. Προσοχή θα πρέπει να επιδειχθεί και σε θέματα αξιοπρέπειας και υπόληψης, όπως και σε άτομα της οικογένειας που ενδεχομένως θα έχουν ανάγκη.

Θετική εκδοχή: Η σταθερότητα στην έκφραση και στη ροή των συναισθημάτων θα βοηθήσει το άτομο να διοχετεύσει εποικοδομητικά τις εμπνεύσεις και τη διαίσθησή του. Η πρακτικότητα θα συνοδεύει τους οραματισμούς του, ενώ και οι ουσιαστικές ευκαιρίες θα διακρίνονται από τις ανούσιες πιο εύκολα. Καλή εποχή για ξεκίνημα κάποιου σχεδίου. Ακόμα, υπάρχει πιθανότητα αλλαγών σε σχέση με την κατοικία του ατόμου.

Αρνητική εκδοχή: Και εδώ έχουμε, όπως στη σύνοδο, μια σύγκρουση μεταξύ των αρχών της ευθύνης και των ιδανικών του ατόμου, αλλά η σύγκρουση είναι πιο σκληρή και μάλλον προκαλεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι να υπάρχει αναποφασιστικότητα, απαισιόδοξη ματιά και ιδιόρρυθμες συνθήκες που θα παρασύρουν το άτομο σε λάθος ενέργειες και επιλογές, με συνεπακόλουθο τη διατάραξη των σχέσεών του καθώς θα νιώθει (και ενδεχομένως δεν θα έχει και άδικο) ότι δεν έχει βοήθεια από κανέναν. Κάτω από κάποιες προϋποθέσεις υποδεικνύεται και η διάλυση μιας μακροχρόνιας σχέσης. Ζητούμενο για την απεμπλοκή, η προσγειωμένη προσέγγιση των καταστάσεων και η υπομονή…

Ουρανό
Σύνοδος: Αυτή η όψη αφορά μόνον τα άτομα που γεννήθηκαν την περίοδο 1912-1920, τουτέστιν και αντικειμενικά πολύ λίγους… Όπως και να έχει όμως, επειδή ακόμα και σε αυτούς τους λίγους πολλοί είναι ενεργητικοί, καλό είναι να αποφεύγουν τις …παρορμητικές κινήσεις και τα …νέα ξεκινήματα και να αξιοποιήσουν την σίγουρα μεγάλη εμπειρία τους προκειμένου να δούνε ότι υπάρχει μια πλευρά της κατάστασης που θέλουν να αγνοούν.

Θετική εκδοχή: Η πιθανότητα να υπάρξουν αξιόλογες και όχι συνηθισμένες ευκαιρίες σε σχέση με τα επαγγελματικά του ατόμου είναι αρκετές. Η έμπνευση, η φαντασία και η διάθεση για κάτι καινούργιο θα συνοδευτούν από τη βοήθεια που θα δοθεί στο άτομο από τον περίγυρό του, οπότε ουσιαστικά πρόκειται για μια ευνοϊκή περίοδο που μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στη ζωή του.

Αρνητική εκδοχή: Αν και θα υπάρχουν εμπνεύσεις, πρωτοποριακές ιδέες και αναπτυγμένη φαντασία, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το άτομο θα μπορέσει να τις μετουσιώσει σε κάτι πρακτικό, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων που θα προέρθουν από εξωτερικούς και αστάθμητους παράγοντες, με αποτέλεσμα η σύγχυση να κυριαρχήσει στη σκέψη του αλλά και η υπερένταση στην ζωή του. Η ταχύτητα των γεγονότων δεν θα του δίνει ικανοποιητικό χρόνο αντίδρασης, ενώ είναι πιθανό να αισθανθεί ότι κάποιες από τις αντιλήψεις που είχε έως τώρα μάλλον λειτουργούσαν περιοριστικά και έτσι να προβεί σε αναθεώρηση, που όμως και αυτή θα ελεγχθεί αργότερα για την ορθότητά της.

Ποσειδώνα
Σύνοδος Με δεδομένη την αργή κίνηση του Ποσειδώνα, που ολοκληρώνει έναν κύκλο σε 168 χρόνια, ενδεχομένως ένα μόνο άτομο θα έχει ζήσει την επιστροφή του στη γενέθλια θέση (και αυτό πριν από χιλιάδες χρόνια και εφόσον δεχθούμε ως απολύτως ιστορικά τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης): ο Μαθουσάλας! Αν προχωρήσει η ιατρική επιστήμη και ιδίως ο κλάδος της γεροντολογίας, ίσως σε κάποιες δεκαετίες να μιλήσουμε και για αυτήν την όψη…

Θετική εκδοχή: Εδώ έχουμε τις περιπτώσεις του εξαγώνου που συμπίπτει με την ηλικία των 28 μας χρόνων και με δεδομένη την λεπτοφυή και δυσδιάκριτη επίδραση του Ποσειδώνα όταν έρχεται σε όψη με τη γενέθλια θέση του, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι συμβάλλει στη δημιουργία οραμάτων και προοπτικών που θα συνθέσουν το παζλ των επιλογών και των εκδηλώσεων του ατόμου κατά τη διάρκεια της 1ης επιστροφής του Κρόνου. Η όψη του τριγώνου συμπίπτει με την ηλικία των 55 περίπου χρόνων και «αναγκάζει» το άτομο να δει τα πράγματα όχι τόσο σε υλιστικό επίπεδο, καθώς η ζωή θα του έχει δώσει ήδη πολλά δεδομένα ώστε να δει και πέρα από αυτό. Μια πιο φιλοσοφημένη αντίληψη για τη ζωή δεν αποκλείεται, έστω και αμυδρά, να κάνει την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα το άτομο να θελήσει να κάνει κάτι δημιουργικό ή απλώς να θελήσει να …ξεσκάσει, διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας πράγματα που δεν γεύθηκε ως τώρα.

Αρνητική εκδοχή: Η όψη του τετραγώνου συμπίπτει με την επιστροφή του Ουρανού στη γενέθλια θέση του και μάλλον δεν είναι ό,τι καλύτερο στη φάση που το άτομο θέλει να αλλάξει κάποια δεδομένα, με τρόπο άμεσο και εκκεντρικό ή παράδοξο, επειδή νιώθει ότι καταπιέζεται και περιορίζεται, να πρέπει να αντιμετωπίσει και φοβίες, και άγχος, και ανασφάλεια, και η κρίση του να τίθεται εν αμφιβόλω, εν μέσω της συνειδητοποίησης ότι πολλά στη ζωή του πήγαν στραβά…

Πλούτωνα
Σύνοδος: Η τελευταία φορά που κάποιος είχε αυτή την όψη ήταν γύρω στο …1890. Θα μας απασχολήσει ξανά σε 100 χρόνια και βάλε από τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές…

Θετική εκδοχή: Η πνευματική και ψυχολογική αναγέννηση του ατόμου είναι ένα πολύ ισχυρό ενδεχόμενο με αυτήν την όψη. Ο ιδεαλισμός του θα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και η πιθανότητα να ασχοληθεί με ασυνήθιστα ενδιαφέροντα θα είναι μεγάλη (π.χ. για το απόκρυφο ή τον μυστικισμό –μέσα από κριτικό πνεύμα όμως).

Αρνητική εκδοχή: Βαθιές ψυχολογικές και πνευματικές αλλαγές εν μέσω διανοητικής σύγχυσης είναι πολύ πιθανές αυτήν την περίοδο. Πολλά πράγματα δε ίσως να μην ανταποκρίνονται απόλυτα στον τρόπο που το άτομο θα ήθελε να γίνουν. Ενδέχεται να υπάρξουν και κάποια ζητήματα σχετικά με τη σεξουαλική του ζωή, ή ακόμα και με τις επιχειρηματικές/επενδυτικές του δραστηριότητες. Σε μια πιο διευρυμένη έκφραση, πρόκειται για περίοδο κατά την οποία το άτομο θα επιδιώκει να είναι αυτό που ορίζει το ποια θα είναι τα ιδανικά του ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο θα διεκδικήσει αυτήν την επιδίωξη.

Ωροσκόπο
Σύνοδος: Δυσδιάκριτη μεν, ισχυρότατη δε αυτή η όψη, που όμως έχει να κάνει (και αυτή) με το σύνολο του χάρτη. Όπως και να έχει όμως, οι σχέσεις του ατόμου με το άμεσο περιβάλλον του ίσως περάσουν από μια δοκιμασία, πιθανόν εξαιτίας της ασάφειας που θα το διακρίνει σε σχέση με τους στόχους του, ή εξαιτίας κάποιας εξαπάτησης. Η ψυχική του κατάσταση εύκολα θα μεταδίδεται στο οικογενειακό του περιβάλλον προκαλώντας και σε αυτό μια προσωρινή σύγχυση. Μια εποχή που θα πρέπει το άτομο να ασχοληθεί περισσότερο με οτιδήποτε πρακτικό και εφαρμόσιμο αποφεύγοντας το υπερβατικό και φανταστικό.

Θετική εκδοχή: Ο ιδεαλισμός, η έμπνευση ή ακόμα και ο μυστικισμός ενδέχεται να ευνοήσουν ιδιαίτερα το άτομο αυτήν την περίοδο. Πολλά όνειρά του ίσως αρχίσουν να πραγματοποιούνται έστω και με εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές που υπολόγιζε. Και πάλι όμως θα χρειαστεί προσοχή για τη σωστή αξιοποίηση των ευκαιριών που θα τύχουν και την αποφυγή υπερβολών. Βοήθεια από συγγενείς ή συνεργάτες είναι πιθανή.

Αρνητική εκδοχή: Δύσκολη όψη, η οποία υποδεικνύει ότι πολλά πράγματα ή και συνθήκες στη δουλειά ή το σπίτι θα προκαλούν στο άτομο δυσφορία, με την ένταση πολλές φορές να είναι και αναπόφευκτη αλλά και επιβαρυντική ψυχολογικά –αν αναφερόμαστε στο τετράγωνο. Αν πρόκειται για αντίθεση, το μπέρδεμα στις σχέσεις μπορεί να οδηγήσει και σε διάλυση κάποιων από αυτές. Υπερβολικός ρομαντισμός, ανεδαφικές βλέψεις, τάσεις εξαπάτησης συμπληρώνουν το σκηνικό.

Μεσουράνημα
Σύνοδος: Η διαίσθηση του ατόμου είναι πολύ πιθανό να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Πρόκειται για μια περίοδο έμπνευσης και ευνοϊκών συγκυριών στον συγκεκριμένο τομέα, αν συνηγορεί και ο γενέθλιος. Αν όχι, η προσοχή είναι απαραίτητη, καθώς είναι πιθανό παρασκηνιακές ενέργειες ή υπονομευτικές κινήσεις να περιορίσουν την εξέλιξη ή να βλάψουν την υπόληψη του ατόμου.

Θετική εκδοχή: Ευνοϊκή περίοδος, με έμπνευση και φαντασία στην εργασία, που μπορεί να αξιοποιηθεί και για την υλοποίηση παλαιότερων σχεδίων που για διάφορους λόγους είχαν μείνει στην άκρη.

Αρνητική εκδοχή: Η εξιδανίκευση των συνεργατών ή του συντρόφου του εύκολα μπορεί να γίνει πρόξενος απογοήτευσης και δυσάρεστων εμπειριών για το άτομο, καθώς εύκολα μπορεί να καλλιεργήσει ανεδαφικές προσδοκίες από αυτούς, αν πρόκειται για τετράγωνο. Στην περίπτωση της αντίθεσης, η οικογένεια ενδέχεται να είναι η πηγή των προβλημάτων του, που μπορεί να εκδηλώνονται με πλάγιους τρόπους, π.χ., συναισθηματικό εκβιασμό, παραπλάνηση κ.α.

Διέλευση του Ποσειδώνα από τους Οίκους

1ο Οίκο Αβεβαιότητα, σύγχυση στα προσωπικά θέματα και καταστάσεις που αλλάζουν κάτω από περίεργες συνθήκες, ενώ το άτομο τις θεωρούσε σχεδόν αμετάβλητες, θα το υποχρεώσουν να περάσει κάποιες δοκιμασίες. Αυξημένη ευαισθησία και προβλήματα οργανωτικότητας, ενδεχομένως υγείας ή και αντικειμενικής προσέγγισης της πραγματικότητας θα συμβάλλουν στην ιδιόμορφη κατάσταση. Από την άλλη όμως, είναι πιθανή και η θετική παρέμβαση κάποιων προσώπων με υψηλό κοινωνικό ή οικονομικό στάτους.

2ο Οίκο Μία αυξημένη αίσθηση ιδεαλισμού θα επηρεάζει την παραγωγικότητα του ατόμου, με άμεσες επιδράσεις στην εργασία του. Εύνοια σε θέματα συνεργασίας ή ακόμα και συντροφικότητας θα υπάρχει, αλλά χρειάζεται προσοχή στις οικονομικές δραστηριότητες και δοσοληψίες, καθώς ο κίνδυνος να εξαπατηθεί είναι αρκετά μεγάλος. Αποφύγετε οποιαδήποτε δελεαστική πρόταση έστω κι αν σας φέρουν αποδείξεις. Ενδέχεται ακόμα να υπάρξουν άτομα από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του που δεν θα βλέπουν με καλό μάτι τον τωρινό τρόπο ζωής του, ή να συγκρουστούν μαζί του για οικονομικά θέματα, κυρίως.

3ο Οίκο Οι σκέψεις, οι ιδέες και η ικανότητα επικοινωνίας του ατόμου θα «μπολιαστούν» με περισσότερη φαντασία, ενώ δεν αποκλείεται και η επίδειξη ενδιαφέροντος για τον μυστικισμό ή για τομείς αρκετά παράδοξους (τουλάχιστον για τους άλλους). Ίσως περισσότερο εσωστρεφές από ό,τι θα έπρεπε, το άτομο ίσως προσπαθήσει να εξωτερικεύσει τις ιδέες που έχει τοποθετώντας τες στα επαγγελματικά του σχέδια, με κάποιες καθυστερήσεις σε αυτά, που όμως θα είναι προσωρινές. Επιπλέον, δεν πρέπει να αποκλείονται μικροπροβλήματα με κοντινούς συγγενείς για παλιές υποθέσεις ή εξαιτίας ασάφειας στην επικοινωνία.

4ο Οίκο Ο ιδεαλισμός ή/και οι εξωπραγματικές ιδέες του ατόμου θα επιδράσουν θετικά ή αρνητικά στο σπίτι, οικογένεια, στην αίσθηση ασφάλειας και αυτοπεποίθησης που έχει. Πιθανή είναι και μια έντονη ανησυχία για τα επαγγελματικά σε συνδυασμό με την οικογενειακή του κατάσταση, η οποία μπορεί να προβληματίζει εξαιτίας κάποιων θεμάτων υγείας ενός μέλους της οικογένειάς του. Σκέψεις και υποψίες ότι στο σπίτι του κάτι δεν πάει καλά μπορεί να το προβληματίζουν ιδιαίτερα και να του δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα. Καλό θα είναι να αποφύγει, αν γίνεται, δεσμευτικές αποφάσεις για θέματα ακίνητης περιουσίας.

5ο Οίκο Προβληματικές συναισθηματικές καταστάσεις μπορεί να αντιμετωπίσει το άτομο, εξαιτίας της «ονειρικής» του ματιάς σε αυτές. Πιθανόν το αίσθημα της ανασφάλειας να είναι έντονο και να επηρεάζει τα αισθήματα που τρέφει για τους άλλους. Ακόμα μπορεί να πιστεύει πως πολλά πράγματα δεν πηγαίνουν πολύ καλά ή τουλάχιστον έτσι όπως θα ήθελε, και μάλλον δεν θα έχει άδικο, καθώς θα διαπιστώνει ότι υπάρχουν και άλλες πτυχές που συνθέτουν την πραγματικότητα, τις οποίες αγνοούσε. Η πλούσια φαντασία του θα πρέπει να τιθασευτεί και να ενταχθεί σε ορθολογικά πλαίσια, προκειμένου να αποδώσει πρακτικά λίγο αργότερα.

6ο Οίκο Η φαντασία αυτήν την περίοδο μπορεί να σταθεί βοηθός στην προσπάθεια του ατόμου να προσεγγίσει πιο θετικά τον τρόπο που εργάζεται, δημιουργώντας έτσι κατάλληλες προϋποθέσεις για να θέσει σε εφαρμογή κάποιο παλιό του σχέδιο. Πιθανόν όμως να πιέσει υπερβολικά τις καταστάσεις, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει. Η προσαρμογή στις πραγματικές απαιτήσεις είναι το ζητούμενο παράλληλα με την προσοχή σε θέματα υγείας. Οι υπερβολές μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις

7ο Οίκο Μία εποχή που οι σχέσεις του ατόμου, είτε είναι κοινωνικές είτε επαγγελματικές, θα περάσουν από πραγματικά δύσκολη δοκιμασία, ενώ παράλληλα μία κατάσταση που έχει κουράσει και που πολύ θα ήθελε να ξεμπερδέψει μαζί της, συνοπτικά και αδιαφορώντας για τις συνέπειες, είναι πιθανό να αναδειχθεί. Αν και θα είναι δύσκολο, θα πρέπει να περιμένει, όσο και αν εκτιμά ότι προέχει η ψυχική του ηρεμία, και να σκέφτεται ρεαλιστικά, μην αφήνοντας τα συναισθήματά του να το επηρεάζουν καταλυτικά.

8ο Οίκο Περίοδο κατά την οποία το άτομο θα συνειδητοποιήσει ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει μέσα του μετά τα όσα πέρασε τον προηγούμενο καιρό και μάλλον θα αρχίσει να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Και ενώ ενδέχεται να αυξηθεί ο ιδεαλισμός του αλλά και η μυστικοπάθεια σε θέματα επαγγελματικά/οικονομικά, το ζήτημα είναι ότι αφενός υπάρχουν ακόμα σημεία που πρέπει να διαλευκάνει πριν καταλήξει κάπου και αφετέρου ελλοχεύει ο κίνδυνος υπονόμευσής του από πρόσωπα που κινούνται στο άμεσο περιβάλλον του ή από συνεργάτες. Η επιφυλακτικότητα στις εκτιμήσεις και στις σχέσεις επιβάλλεται αυτήν την περίοδο.

9ο Οίκο Αν και οι φιλοσοφικές απόψεις, οι εμπνεύσεις και τα οράματα σε σχέση με τα επαγγελματικά θα αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα, το άτομο θα πρέπει να προσέχει τις πιθανές λανθασμένες εκτιμήσεις που μπορεί να προέλθουν από τον αυξημένο ιδεαλισμό του. Καθυστερήσεις σε θέματα που άπτονται της επικοινωνίας, του εξωτερικού, των νομικών ή εκπαιδευτικών θεμάτων, ή ακόμα και της επαφής με το σύντροφό του θα πρέπει να αναμένονται και να εκλαμβάνονται περίπου ως …φυσιολογικά.

10ο Οίκο Περίοδος κατά την οποία το άτομο ίσως «αναγκαστεί» να προσφέρει κάποιες ιδιαίτερες υπηρεσίες στους άλλους. Από την άλλη όμως, η προετοιμασία που ενδεχομένως είχε κάνει τα τελευταία χρόνια στον επαγγελματικό τομέα μάλλον θα αποδώσει –ίσως όχι όπως ακριβώς θα ήθελε όμως. Ακόμα, ενδέχεται να διαπιστώσει ότι τον τελευταίο καιρό πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στο σύστημα των κοινωνικών αξιών του, κάτι που θα το αναγκάσει σε κάποιες προσαρμογές. Απαιτείται εξορθολογισμός και σταθεροποίηση των φιλοδοξιών, καθώς η περίοδος πέρα από τη …θολούρα εμπεριέχει και άλλες δυσκολίες.

11ο Οίκο Είναι πιθανό το άτομο να προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει ποσότητες των δικών του υψηλών ιδεαλιστικών και ανθρωπιστικών αντιλήψεων σε φίλους και συνεργάτες του, ενώ παράλληλα θα υπόκειται σε μια διαδικασία αλλαγών σε σχέση με τα οράματα και τις φιλοδοξίες του. Αποτέλεσμα μπορεί να είναι η δραστηριοποίησή του σε μια νέα προσπάθεια, που όμως θα πρέπει να κάνει στηριζόμενο περισσότερο στις δικές του δυνάμεις –αποφεύγοντας τις συνεργασίες, καθώς η πιθανότητα εξαπάτησης είναι πολύ μεγάλη. Απαιτείται μέτρο στη γενναιοδωρία του και στις ασυνήθιστες φιλίες του.

12ο Οίκο Εποχή μεγάλου ιδεαλισμού και πολύ πιθανόν και αυτοθυσίας από την πλευρά του ατόμου. Πολλά πράγματα στον τρόπο σκέψης του ενδέχεται να τα βρει αλλαγμένα με έναν ανεπαίσθητα «εσωτερικό» τρόπο. Ακόμα, είναι πιθανό να γίνει δέκτης πολλών μυστικών από φίλους ή συναδέλφους, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εύνοια ή τη βοήθειά του. Επιπλέον, δεν αποκλείεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον αποκρυφισμό ή την παραψυχολογία. Προσοχή θα πρέπει να δείξει σε άτομα που μπορεί να το παρασύρουν σε βλαβερές συνήθειες, είτε για τη σωματική είτε για την ψυχική του υγεία, ή σε άτομα που δεν διακρίνονται για την προσήλωσή τους στην ηθική και το νόμο.

 

Δημήτρης Μέλλος

Πηγή: Αστρολογία για όλους

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments