0 0 votes
Article Rating

Όταν η ανθρώπινη Ιεραρχία αφυπνίζεται πλήρως από πνευματικές και όχι απλά υλικές δυνατότητες τότε η επίδραση του Δία, θα γίνει πιο δυνατή και τότε αυτός ο ευεργέτης πλανήτης θα οδηγήσει την ανθρώπινη οικογένεια μέσα στους δρόμους της γαλήνης και της προόδου.

Alice Bailey, Εσωτερική Αστρολογία, σελ. 264.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την εσωτερική λειτουργία του “μεγάλου ευεργέτη”, ώστε να δούμε πως ο Δίας λειτουργεί όταν βρίσκεται σε όψη με άλλους πλανήτες στο ηλιακό σύστημα.

Ο Θιβετιανός Δάσκαλος, D.K., ο οποίος μαζί με την Alice Βailey, έγραψε την “Εσωτερική Αστρολογία”, μας λέει ότι η αστρολογία είναι η επιστήμη των «αποτελεσματικών ενεργειών». Αυτό που εννοεί αυτός ο Δάσκαλος είναι ότι οι πλανήτες, τα ζώδια, οι οίκοι και οι όψεις αντιπροσωπεύουν πεδία και δυνάμεις που είναι ζωντανές. Η Αστρολογία είναι η μελέτη του πώς η ζωντανή ουσία του σύμπαντος λειτουργεί στη ζωή σας. Υπό αυτή την έννοια, η Αστρολογία μας δείχνει ότι ο καθένας μας είναι ένα ολοκληρωμένο κομμάτι του κόσμου. Είστε μια έκφραση με ανθρώπινη μορφή, της μιας Ζωής στην Οποία “ζούμε και αναπνέουμε και έχουμε το Είναι μας”. Συνεπώς όταν κοιτάτε το ωροσκόπιό σας, βλέπετε σε αυτό, μια στιγμή της Θεϊκής Εκδήλωσης (τη γέννησή σας!) μέσα από το πρίσμα αυτή της αρχαίας επιστήμης.

Υπάρχει ένα πολύ καλό σύνολο κατευθυντήριων γραμμών για να ακολουθήσουμε σε μία ψυχοκεντρική ερμηνεία του χάρτη.

  1. Πλανήτες σε τετράγωνα, αντιθέσεις και χιαστές είναι ενδεικτικοί καρμικών προτύπων και εναλλαγών ενέργειας με σκοπό τον επαναπροσανατολισμό και / ή την ισορροπία.
  2. Όταν οι πλανήτες είναι σε εξάγωνο ή τρίγωνο μεταξύ τους οι ενέργειές τους (συμπεριλαμβανομένων και των συγκεκριμένων ιδιοτήτων των Ακτίνων που λειτουργούν μέσω των πλανητών) είναι αρμονικά συνδεδεμένες.
  3. Μια βαθιά κατανόηση των πλανητών είναι απαραίτητη ώστε να καταλάβουμε το βαθμό αρμονίας ή δυσαρμονίας που αποτελεί ένδειξη της περίπλοκης φύσης της συνόδου. Αυτό που είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε είναι ότι αν ο πιο γρήγορα κινούμενος πλανήτης από τους δύο είναι ορθόδρομος και προπορευόμενος του αργού πλανήτη ( μια “αποκλίνουσα” σύνοδος), τότε ένας καρμικός κύκλος μεταξύ αυτών των σωμάτων ξεκινάει σε αυτή την ενσάρκωση. Όταν αυτό συμβαίνει, η σύνοδος δίνει την ευκαιρία να αναμίξει, να συνδυάσει και εν συνεχεία να γεννήσει κάποια καινούργια πρότυπα σχέσεων μεταξύ των υπό εξέταση πλανητών. Εάν το πιο γρήγορο σώμα από τα δύο είναι ορθόδρομο και πίσω από το πιο αργό (“συγκλίνουσα” σύνοδος), τότε ένας καρμικός κύκλος μεταξύ των δύο πλανητών τελειώνει σε αυτή την ενσάρκωση. Όλα τα πιθανά πρότυπα πλανητικών διασυνδέσεων, πχ όλες οι πιθανές γεωμετρικές όψεις, έχουν ήδη εκφραστεί. Για αυτό, και η επονομαζόμενη “διαλυόμενη” σύνοδος («balsamic» conjunction) στοχεύει στη σύνθεση και στα αποτελέσματα αυτού του πλανητικού ταξιδιού της σχέσης. Οι πλήρεις καρμικές συνέπειες του ανάδρομου πλανήτη είναι καλύτερα να παρατεθούν σε άλλο άρθρο, αλλά ένα πράγμα μπορεί να ειπωθεί αυτή τη στιγμή: όταν ένας (ή και οι δύο!) πλανήτες στη σύνοδο είναι ανάδρομοι, το αποτέλεσμα και οι επιπλοκές αυτών των πλανητών πρέπει να εξεταστούν με μεγαλύτερη επίγνωση από το εν λόγω άτομο και οι προσπάθειες αυτής της ενσάρκωσης να εντατικοποιηθούν για τη θετική τους έκφραση.
  4. Σε αυτή και σε κάθε πλευρά της Αστρολογίας με επίκεντρο την ψυχή, η φύση των συμπεριλαμβανομένων Ακτίνων, πρέπει να ληφθούν υπόψη.
  5. Όσο η φύση του προσανατολισμού κάποιου προς την ψυχή και τους στόχους και τις επιδιώξεις της αυξάνεται, τόσο η επιρροή των ίδιων όψεων μειώνεται και η παρουσία των Ακτινών γίνεται περισσότερο αντιληπτή και βιώνεται καθαρότερα.

Στην παραδοσιακή αστρολογία, μαθαίνουμε ότι η λειτουργία του Δία όταν βρίσκεται σε όψη με οποιονδήποτε από τους άλλους πλανήτες, είναι να επεκτείνει. Έχουμε διαβάσει ότι οι θετικές όψεις του Δία φέρνουν πνοή και προοπτική στο όραμα, δίνουν υλικές και άλλες μορφές αφθονίας, ή όταν ο Δίας βρίσκεται σε ζώδιο του νερού, προσδίδει βάθος και σύμπνοια στη φύση του ανθρώπου. Ξέρουμε επίσης ότι οι δύσκολες όψεις του Δία δείχνουν περισσότερο σπατάλη, υπέρμετρο ιδεαλισμό και την τάση για κατασπατάληση πόρων. Όλα αυτά βέβαια είναι αλήθεια και πρέπει να γίνουν κατανοητά, ώστε να λειτουργήσουν επίσης σε μία ψυχοκεντρική ερμηνεία. Αλλά θα πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι από την ψυχοκεντρική σκοπιά, ο πρωταρχικός σκοπός του Δία είναι να συνδυάζει και να ενώνει όλες τις δυιδικότητες που υπάρχουν στον κατώτερο εαυτό, ή μεταξύ του κατώτερου και του Ανώτερου Εαυτού, σε ένα ενιαίο σύνολο εστίασης. Αυτή η συγχώνευση, αυτή η ένωση δημιουργεί σοφία και η σοφία είναι το μεγαλύτερο δώρο του Δία. Ο Δίας είναι καθαρή Δεύτερη Ακτίνα και η επιρροή του προσθέτει συνοχή και ποιότητα καρδιάς, σε όποιο πλανήτη και αν αγγίζει και σε οποιοδήποτε τομέα του χάρτη μπορεί να βρεθεί. Καθώς αποπνέει σοφία, ο Δίας αναζητά επίσης να ενώσει τη σοφία με την αγάπη, εκπληρώνοντας έτσι τη φύση και το κάρμα της Ακτίνας της Συνειδητότητας.

Καθώς θα διαβάζετε τις παρακάτω παραγράφους, παρακαλώ σημειώστε ότι το σύμβολο (+) υποδεικνύει το τρίγωνο και το εξάγωνο, το σύμβολο (-) δείχνει τις επιρροές του τετραγώνου, της αντίθεσης και της χιαστής και το σύμβολο (σ) μιλάει για τη σύνοδο.

Δίας και Ήλιος: Αυτός είναι ένας πολύ δυνατός συνδυασμός στο ωροσκόπιο ενός ψυχοκεντρικού ατόμου. Και τα δύο αυτά σώματα εκπέμπουν τη Δεύτερη Ακτίνα και έτσι οι όψεις μεταξύ τους, έχουν ως αποτέλεσμα τη δυναμική της έκφραση. Αυτός ο συνδυασμός, ειδικά η (σ) δείχνει ένα άτομο που έχει την τάση να υπηρετεί την ανθρωπότητα ως δάσκαλος ή σύμβουλος. Σε μερικές περιπτώσεις, ειδικά όταν αυτός ο συνδυασμός βρίσκεται σε γήινα ζώδια, ο τομέας των οικονομικών και της οικονομίας θα ήταν το πεδίο των υπηρεσιών. Όποιο και αν είναι το στοιχείο του ζωδίου ή των ζωδίων που εμπλέκονται, οι όψεις Ήλιου/ Δία αποκαλύπτουν ένα άτομο με βαθιά αγάπη για τη γνώση και αυτή η αγάπη είναι που μετατρέπει τη γνώση σε σοφία. Οι (+) όψεις όπως επίσης και η (σ) συνήθως προικίζουν το άτομο με άφθονη φυσική ζωτικότητα όπως επίσης και με γενναιόδωρη και συμπονετική φύση. Ο Δίας και ο Ήλιος λειτουργούν για να συνενώσουν και να συντήξουν ό,τι διαφορές υπάρχουν στα ανθρώπινα συστήματα αξιών, σε μία και μοναδική έκφραση Αγάπης/Σοφίας. Όταν αυτοί οι τομείς βρίσκονται σε (-) όψεις, υπάρχει η τάση το άτομο να τυφλώνεται από το διακαή πόθο για ένωση και αυτά τα άτομα είναι που τυφλώνονται στην σπουδαιότητα της αναγνώρισης των διαφορών που κάποιος αναζητάει να συνενώσει. Υπάρχει συχνά υπεραφθονία αισιοδοξίας και αν οι δυναμικές της προσωπικότητας είναι υπερβολικά ισχυρές, υπάρχει μία αίσθηση υπεροψίας και εγωκεντρισμού. Η καρδιά πρέπει να έρθει σε αρμονία με το όραμα και τα ιδανικά του ατόμου και όλα αυτά πρέπει να αναμιχθούν σε μία παγκόσμια θεώρηση που ξεπερνάει ατομικές ιδέες και προκαταλήψεις.

Δίας και Σελήνη: Αυτός είναι ένας συνδυασμός των δυνάμεων της Δεύτερης και Τέταρτης Ακτίνας, που όταν είναι θετικός, εξυπηρετεί τη μίξη πολλών από τις αντιθέσεις και δυικές δυνάμεις που λειτουργούν στην καθημερινή μας ζωή. Μία από τις πιο κοινές από αυτές είναι η μάχη ανάμεσα στο νόημα των διαφόρων μορφών της ζωής και την προσκόλληση στις ίδιες τις μορφές αυτές. Αυτό μοιάζει πολύ με το να αγαπάς ή να μισείς, να επιθυμείς ή να απωθείσαι από έναν πίνακα ή ένα άτομο, χωρίς να κατανοείς τη φύση των ενεργειών και των δυνάμεων που λειτουργούν μέσω της μορφής αυτού του πίνακα ή του ατόμου. Όταν δρουν στη ζωή ενός ψυχοκεντρικού ατόμου, οι ( + ) όψεις και η ( σ ) του Δία και της Σελήνης, επιτρέπουν στο άτομο να έχει άμεση κατανόηση του νοήματος της μορφής. Όταν η ενέργεια αυτών των πλανητών επικεντρώνεται στην καρδιά, δίνουν την ικανότητα στο άτομο να βλέπει την ύπαρξη της Αγάπης σε όλες τις μορφές της ζωής και το προικίζουν με μία τεράστια αίσθηση συμπόνοιας. Είναι επίσης πολύ βοηθητικές στη σωστή χρήση υλικών πόρων. Οι (-) όψεις του Δία και της Σελήνης δείχνουν μεγάλη ανησυχία και εκνευρισμό ως προς την εύρεση των σωστών μορφών έκφρασης των ιδανικών και των εκλεπτυσμένων συναισθημάτων του ατόμου. Μπορεί επίσης να υπάρξει η τάση για επιζήμια υπερβολή και μία συνεχή απογοήτευση λόγω της εμμονής του ατόμου με την αίσθηση ενός ανώτερου σκοπού ζωής.

Δίας και Ερμής: Αυτοί οι πλανήτες κυβερνούν το μεταβλητό Σταυρό, στο επίπεδο της προσωπικότητας, καθώς είναι οι κυβερνήτες του Τοξότη και των Ιχθύων, των Διδύμων και της Παρθένου αντίστοιχα. Καθώς οι ενέργειες του Δία και του Ερμή, εξελίσσονται προς μία μεγαλύτερη συνοχή με το σκοπό της ψυχής στην παρούσα ενσάρκωση, οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν μέσω της προσωπικότητας, αναμειγνύονται ακόμα περισσότερο με αυτόν τον υψηλότερο σκοπό. Αυτοί οι δύο πλανήτες επίσης συνδυάζουν τις ενέργειες των Ακτίνων Δύο και Τέσσερα. Ωστόσο, το επίκεντρο εδώ παρόλα αυτά είναι λιγότερο στις μορφές των συναισθημάτων ή του υλικού κόσμου και περισσότερο στη φύση της ανάπτυξης του μυαλού. Ο σκοπός είναι η επέκταση του μυαλού, που είναι ικανό για μια αυξημένη, τρυφερή και περιεκτική αντίληψη της πραγματικότητας. Τότε, το μυαλό μπορεί να αιχμαλωτίσει το όραμα του Ανώτερου Εαυτού και να το επικοινωνήσει στον εν αναμονή κόσμο. Η αποκλίνουσα (σ) είναι μία εμφανής ένδειξη ότι αυτή η κίνηση να επικοινωνήσει την πραγματικότητα του ανώτερου μυαλού, πρόκειται να συμβεί στην παρούσα ενσάρκωση. Η συγκλίνουσα (σ) λέει στον αστρολόγο ότι ένα μεγάλο μέρος της παρελθούσας ζωής, επιστρέφει στο άτομο σε αυτή την ενσάρκωση. Επιστρέφει, ώστε ο Ανώτερος Εαυτός/ Μυαλό, να μπορέσει να την απορροφήσει, αφομοιώσει και συγχωνεύσει. Οι (+) όψεις αποκαλύπτουν μία εσωτερική κατανόηση από το επίπεδο της ψυχής για τη φύση αυτού που μπορούμε να αποκαλέσουμε “Επιστήμη του Ελέγχου Ψυχής”. Αυτό γίνεται όταν υπάρχει ισορροπία και ενσωμάτωση ανάμεσα στον κατώτερο και ανώτερο εαυτό, ώστε η γνώση και η σοφία, το μυαλό και η καρδιά, να μπορούν να ενσωματωθούν και κατόπιν να αναμειχθούν με τη θέληση της ψυχής. Οι (-) όψεις δείχνουν αντιπαράθεση μέσα στη διαδικασία αυτής της ανάμειξης και μία τάση να συντηρηθεί, να διατηρηθεί και να ταυτιστεί με τη δυιδικότητα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως αληθινό όταν ένας ή και οι δύο από αυτούς τους πλανήτες βρίσκονται σε μεταβλητά ζώδια.

Δίας και Αφροδίτη: Αυτός είναι ένας από τους πιο όμορφους όλων των πλανητικών συνδυασμών. Στη λειτουργία του Δία για την ανάμιξη και τη συγχώνευση της δυιδικότητας, δίνεται ένα εκπληκτικό “χέρι βοηθείας” όταν είναι σε επαφή με την Αφροδίτη. Η (σ) και οι (+) όψεις κεντρίζουν τον πνευματικό σκοπό που βρίσκεται πίσω από όλες τις σχέσεις. Όταν αυτές οι όψεις βρίσκονται σε χάρτη ενός ψυχοκεντρικού ατόμου, ζωηρεύουν την ποιότητα της έλξης, ανυψώνοντάς την από το προσωπικό στο διαπροσωπικό, επιτρέποντας ως αποτέλεσμα να ρέει πολλή περισσότερη δημιουργικότητα και βοήθεια προς το συνάνθρωπο. Παρόλο που οι (-) όψεις ενδέχεται επίσης να φέρουν πολλά από αυτά τα πλεονεκτήματα και τις ευλογίες, η πνευματική ανάμειξη που χρειάζεται γα τον έναν σκοπό της έκφρασης της ψυχής στη ζωή, δέχεται προκλήσεις. Για αυτό, από αυτήν την άποψη απαιτείται λεπτότητα στην τωρινή ζωή. Κάποιες φορές, οι (-) όψεις μεταξύ του Δία και της Αφροδίτης μπορεί να οδηγήσουν σε σύγχυση ανάμεσα στον προσωπικό ιδεαλισμό και την πιο επεκτατική και περιεκτική έκφραση της ομάδας, μέσα στην οποία το ψυχοκεντρικό άτομο λειτουργεί.

Δίας και Άρης: Όταν αυτοί οι δύο πλανήτες συνδυάζονται κατάλληλα, δημιουργείται μια πολύ δυνατή και εξαιρετικά τρυφερή ενέργεια. Αυτή είναι η μίξη της Δεύτερης και Έκτης Ακτίνας και είναι η προσωποποίηση αυτού που ονομάζουμε, «Πνευματικός Πολεμιστής». Είναι ο άντρας ή η γυναίκα που μάχεται κάτω από το λάβαρο της Αγάπης/ Σοφίας. Όταν ο Άρης είναι σε (+) όψεις με το Δία η επιρροή της Έκτης Ακτίνας λειτουργεί για να προσθέσει αφοσίωση στα βήματα κάποιου στο Μονοπάτι. Το θάρρος τότε φαίνεται να αναμειγνύεται με τον ιδεαλισμό ώστε να αυξήσει την παρουσία της Αγάπης/Συνειδητότητας στον κόσμο. Όταν η αφοσίωση είναι τυφλή και οι μάχες διεξάγονται κάτω από την ψευδαίσθηση της αυτοθυσίας, μπορούμε να παρατηρήσουμε την παρουσία των (-) όψεων ή την έκφραση του Άρη / Δία μέσα από την προσωπικότητα του ατόμου, όποια και αν είναι η ποιότητα της πλανητικής επαφής.

Δίας και Κρόνος: Αυτή η δυνατή επιρροή επιτρέπει στις δομές και τις περιμέτρους του μυαλού να διοχετεύσουν την ενέργεια της Αγάπης/Σοφίας στο πλαίσιο του νομικού μας συστήματος και της οικονομικής μας ζωής. Αυτό γίνεται λόγω των συνδυασμένων συνεπειών των Ακτίνων Δύο και Τρία. Τα ψυχοκεντρικά άτομα που έχουν αυτές τις όψεις στους χάρτες τους ασχολούνται ιδιαίτερα ενεργά με τη διδασκαλία και τη διαχείριση αυτών των συστημάτων που επιτρέπουν στους υψηλότερους κώδικες της ηθικής να προσεγγίσουν τους άλλους. Αυτή η λειτουργία γίνεται ευκολότερη μέσω των (+) όψεων και της (σ) μεταξύ αυτών των δύο σωμάτων. Ωστόσο, οι (-) όψεις και η (σ) όταν λειτουργούν από το επίπεδο της προσωπικότητας, αποκαλύπτουν τις συγκρούσεις που συμβαίνουν στη ζωή, όταν η φύση των πνευματικών προτύπων και δομών έρχονται σε σύγκρουση με τις πιο ρέουσες και προστατευτικές ενέργειες της Αγάπης/Σοφίας. Έτσι, οι ενέργειες του Δία αναστέλλονται και δεν μπορούν εύκολα να απελευθερωθούν ως αποτέλεσμα του πνευματικού περιορισμού, ή αυτού που στην ορολογία της εσωτερικής αστρολογίας ονομάζεται αποκρυσταλλωμένη σκέψη. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα εμφανές, όταν ο Κρόνος βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο.

Δίας και Ουρανός: Εδώ έχουμε το συνδυασμό του εσωτερικού και του εξωτερικού κυβερνήτη του Υδροχόου. Όταν οι ενέργειες της Έβδομης Ακτίνας του Ουρανού ενώνονται με τη δύναμη της Δεύτερης Ακτίνας του Δία, έχουμε αυτό που ο Θιβετιανός Δάσκαλος ονομάζει μια μίξη “των πλανητών της ευεργετικής ολοκλήρωσης”. Ακούγεται σπουδαίο και είναι! Όταν βρίσκονται σε ένα ψυχοκεντρικό χάρτη σε (+) όψεις, δείχνουν ένα άτομο που μπορεί να διανείμει και να μοιραστεί τις ενέργειες της ερχόμενης Εποχής. Αυτό οδηγεί στη διανομή πληροφοριών σε πλανητικά επίπεδα και την επακόλουθη μίξη και συγχώνευση της ανθρωπότητας. Όπως και ο Θιβετιανός Δάσκαλος θα μπορούσε να πει σε αυτό το σημείο παρακαλώ “συλλογιστείτε επ’αυτού”. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο παγκόσμιος ιστός είναι ένα προϊόν αυτού του συνδυασμού. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η τελευταία (σ) συνέβη το Φεβρουάριο του 1997 στις 5ο του Υδροχόου. Αυτά τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με αυτή τη (σ), σίγουρα θα ενσωματώνουν το συλλογικό πνεύμα των καιρών. Οι (-) όψεις εμφυσούν τον ίδιο διακαή πόθο για το μοίρασμα των πληροφοριών και την παγκόσμια κατανόηση, αλλά συχνά υπάρχει μια ασυνέπεια προσέγγισης και μια σύγκρουση δογμάτων, κάνοντας πολύ περισσότερο δύσκολο να επιτευχθεί η συγχώνευση του προσωπικού με το συλλογικό.

Δίας και Ποσειδώνας: Αυτός είναι ενδεχομένως ένας από τους πιο πνευματικά ανυψωτικούς πλανητικούς συνδυασμούς, αναμειγνύοντας την ενέργεια Αγάπης/Σοφίας με την αφοσίωση (Έκτη Ακτίνα) στην Χριστιανική Αρχή. Όταν λειτουργεί από το επίπεδο της ψυχής, αυτές οι όψεις αναδεικνύουν ένα τρομακτικά θεραπευτικό δώρο, όπως επίσης και ένα εξαιρετικό επίπεδο συμπόνοιας. Οι (+) όψεις βοηθούν το άτομο να διατηρήσει το ενδιαφέρον του προς την εστίαση της πνευματοποίησης της συνειδητότητας στην αρμονία και την ισορροπία. Οι (-) όψεις συχνά δείχνουν υπερβάλλουσα αφοσίωση και προσθέτουν στο σκηνικό έναν λανθάνοντα ιδεαλισμό. Οι απογοητεύσεις στη ζωή συμβαίνουν όταν τα ψεύτικα είδωλα κάποιου καταρρέουν. Οι πνευματικές ψευδαισθήσεις γνωστές στην εσωτερική βιβλιογραφία και ως “glamors” (ωραιοποίηση) συχνά συνοδεύουν τις πιο δύσκολες από τις όψεις του Δία με τον Ποσειδώνα. Η (σ) ενδυναμώνει τη διαδικασία της μίξης αυτών των δύο πλανητών, φέρνοντας ως αποτέλεσμα είτε μεγαλύτερη φώτιση είτε μεγαλύτερη ψευδαίσθηση, γεγονός το οποίο εξαρτάται από το επίπεδο της συνείδησης του εν λόγω ατόμου.

Δίας και Πλούτωνας: Ένα πολύ δυνατό ζευγάρωμα πλανητών, καθώς ο Δίας και ο Πλούτωνας φανερώνουν τη Δεύτερη και την Πρώτη Ακτίνα αντιστοίχως. Αυτός ο συνδυασμός εξυπηρετεί στην κατάρρευση οποιουδήποτε δογματικού φραγμού, προς στην ενσωμάτωση του κατώτερου και του Ανώτερου Εαυτού. Αυτό είναι ένα άτομο το οποίο θα υπηρετήσει τη γέννηση, τη μεταμόρφωση και την επέκταση των πνευματικών αντιλήψεων στα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων. Όταν είναι σε (-) όψεις, αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει υπερβολικά δυναμικά και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ότι το άτομο να είναι υπερβολικά προσκολλημένο στις δικές του προσωπικές πεποιθήσεις, ώστε να επιφέρει δημιουργικά την παγκοσμιότητα των πεποιθήσεων. Η (σ) είναι μία ιδιαίτερα δυνατή και βαθιά δεξαμενή πνευματικών πηγών που είναι φυλαγμένες στο ανώτερο μυαλό του ψυχοκεντρικού ατόμου. Οι (+) όψεις οδηγούν κάποιον σε αυτές τις εμπειρίες που συνεχώς ανατροφοδοτούν την πνευματική επίγνωση του εν λόγω ή άλλων ατόμων. Αυτό μπορεί να είναι η ένδειξη ενόςδασκάλου του Μονοπατιού, αλλά μόνο όταν συνοδεύεται από την έντονη επιθυμία να υπηρετήσει και τη θέληση να ακούσει τη Φωνή της Σιωπής.

Συγγραφέας: Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος: Your Spiritual Abundance: Jupiter’s Aspects in Your Natal Horoscope
Πηγή: Foundation Astrology Articles by Alan Oken
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το ΜyHoroscope από τον συγγραφέα και αστρολόγο, Alan Oken
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments