0 0 votes
Article Rating

Ο στόχος όλων μας των αναζητήσεων της αυτογνωσίας, μπορεί να εντοπιστεί και στην στάση, και στην πρακτική κάποιων μορφών υπηρεσίας. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη της εστίασής μας στα κοινά, την συλλογική συνείδηση, η απεχθής ασθένεια του “εγώ-εμένα-δικό μου-είναι” μπορεί να θεραπευτεί. Είναι αυτός ο τρόπος που η διασπασμένη και αποπροσανατολισμένη προσωπικότητα μπορεί να μεταλλαχθεί, καταλήγοντας σε μία συγκεντρωμένη και συγκροτημένη προσωπικότητα. Η προσφορά στην ανθρωπότητα και ο Δρόμος που μας οδηγεί σ’ αυτήν, είναι απολύτως θεμελιώδης στο αναπτυσσόμενο παράδειγμα της επανάστασης στην Νέα Εποχή.
—Α.Ο.

Η λειτουργία του Ερμή στο γενέθλιο Ωροσκόπιο, είναι να δείξει το που είναι η μεγαλύτερη δραστηριοποίηση (οίκος), η φύση (ζώδιο) και η κατάσταση (πλανητικές όψεις) του έλλογου νου στη ζωή ενός ατόμου. Είναι η ανάπτυξη της λογικής αιτιολόγησης αποκομμένη από το ένστικτο, αυτή που διαχωρίζει το ανθρώπινο από το ζωικό βασίλειο. Η τοποθέτηση του Ερμή στον χάρτη, είναι πρωταρχική ένδειξη της διάνοιας και των πρωτοποριακών ενδιαφερόντων, δεξιοτεχνιών και ικανοτήτων ενός ατόμου.

Όσοι ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να γεννηθούν με έναν ισχυρό και ευνοημένο Ερμή, θα έχουν ευχέρεια λόγου, ευκολία εκμάθησης ξένων γλωσσών (αν μάλιστα “κοιτάει” καλά τον Δία), σπινθηροβόλο πνεύμα αλλά και μια μικρή δυσκολία στην επικοινωνία τους με τους υπόλοιπους. Τέτοιοι άνθρωποι είναι επίσης έντονα προικισμένοι με την δύναμη της πειθούς (ιδίως αν ο Ερμής είναι σε αρμονική όψη με τον Πλούτωνα και/ή την Σελήνη) και με μια μνήμη τόσο δυνατή ώστε να θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια (ιδιαίτερα αν ο Ερμής είναι σε καλή σχέση με τον Κρόνο και εμπλέκονται τα ζώδια του Καρκίνου και της Παρθένου).

Όταν ο προοδευμένος Ερμής προχωράει στα ζώδια και στους οίκους ενός χάρτη, αυτά τα διανοητικά χαρίσματα που μας δόθηκαν επικεντρώνονται σε τομείς της ζωής μας, όπου μπορούμε να επωφεληθούμε από την επιρροή αυτού του μικρού μα κραταιού πλανήτη. Η ταχύτητα του Ερμή είναι κυμαινόμενη. Μπορεί να κινηθεί μόνο μερικά λεπτά του κύκλου τον χρόνο (όταν παλινδρομεί συχνά) ή μπορεί να κινείται στην τροχιά του με ετήσιο ρυθμό ταχύτητας περισσότερο των δύο μοιρών.

Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την αστρολογική σας εφημερίδα, για να δείτε πόσο πρόκειται να παραμείνει ο Ερμής σε ένα συγκεκριμένο σημείο του Ωροσκοπίου σας. (Έχετε κατά νου ότι όταν μετράμε τις των δευτερεύουσες προόδους, παίρνουμε μια μέρα πλανητικής κίνησης όπως φαίνεται στην εφημερίδα και την εξομοιώνουμε με ένα έτος επιρροής σε σχέση με την ζωή μας.)

Αυτό που μπορούμε γενικά να πούμε για τις προόδους του Ερμή, είναι ότι παρέχουν ευκαιρίες επικοινωνίας και πνευματικής έκφρασης. Να θυμάστε ότι το νόημα όλων των προοδευμένων πλανητικών θέσεων που εξετάζετε, είναι στην εξάπλωση και ανάπτυξη των πλανητικών δυνάμεων στην ζωή σας. Επί της ουσίας, συμμετέχετε στην αέναη κίνηση των ουράνιων σωμάτων που εκτελούν τροχιά τους. Και καθώς οι πλανήτες περιστρέφονται στο διάστημα, το ίδιο κάνετε κι εσείς!

Είναι μέσα από το προοδευμένο μας ωροσκόπιο, που έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε την επίδραση του τρίπτυχων συνδυασμών πλανήτη-ζωδίου-οίκου, οι οποίοι είναι διαφορετικοί απ’ αυτόν κάτω από την επίδραση του οποίου γεννηθήκαμε. Ένα ταξίδι στην επίγεια ζωή, είναι επίσης ένα ταξίδι στην επουράνια, οι κατευθυντήριες επεξηγήσεις και ο οδικός χάρτης για αυτό το ταξίδι είναι αυτό που αντιπροσωπεύει η επιστήμη της Αστρολογίας.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στην συγκεκριμένη ερμηνεία του Ερμή, που ως “Φτερωτός Αγγελιοφόρος” φέρει μέσα από τον γενέθλιό σας χάρτη.

Προοδευμένος Ερμής στον Κριό

Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο του Κριαριού, είστε πρόθυμοι να ξεκινήσετε νέες περιπέτειες και να αποκτήσετε καινούργιες εμπειρίες στην καλλιέργεια ή έκφραση των επικοινωνιακών σας ικανοτήτων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων ή εργαστηριακών εργασιών, ώστε να αναπτύξετε την ικανότητά σας να γίνεστε κατανοητοί. Θυμηθείτε ότι ο Ερμής κυβερνά τα σχολεία, κυρίως τις τεχνικές σχολές και τα επαγγελματικά ιδρύματα, και πως ο Κριός αρέσκεται να προχωρά μπροστά στην ζωή!

Η επιταγή για νέα ξεκινήματα και σχέδια, όπως και η επιτάχυνση των δραστηριοτήτων σας, είναι άλλες τάσεις που έρχονται στο προσκήνιο όταν ο Ερμής είναι σ’ αυτό, ένα ζώδιο που είναι συνήθως απόλυτα ευνοϊκό γι’ αυτόν τον πλανήτη. Η αυθεντικότητα είναι μια ακόμη λέξη κλειδί στο λεξιλόγιο του Κριού. Είναι πολύ συνηθισμένο για κάποιον με προοδευμένο Ερμή στον Κριό να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική πορεία, μια καινούργια ουσιώδη σχέση ή ένα νέο πεδίο σπουδών και πνευματικού ενδιαφέροντος. Η πραγματική μορφή αυτής της “φρεσκάδας” έχει κατά πολύ να κάνει με τον γενέθλιο οίκο του Ερμή. Ωστόσο υπάρχει και ένας κίνδυνος: γρήγορες κρίσεις και αποφάσεις “στα πεταχτά”, είναι επίσης ένα κομμάτι της επίδρασης του Ερμή αυτό το διάστημα.

Προοδευμένος Ερμής στον Ταύρο

Ο Ταύρος στέκεται εμπόδιο στην πορεία του Γοργοπόδαρου. Η αιτιολογία και η πράξη πρέπει να βασίζονται σε πρακτική μελέτη, καθώς η σκέψη τείνει να ξεδιπλώνετε με έναν πιο προμελετημένο και ορθολογιστικό τρόπο. Η ανάγκη για επικοινωνία, ταξίδια, διδασκαλία ή μαθητεία, προχωράει τώρα με πιο αργό αλλά πιο σταθερό βήμα. Να μια υπέροχη ευκαιρία να ανακαλύψετε πως το πνεύμα και η ύλη συνδυάζονται και πως ο άνθρωπος μπορεί να επιτύχει (ή να αποτύχει!) κάνοντας τις ιδέες του πράξη.

Οτιδήποτε μαθαίνει κανείς κατά την διάρκεια του προοδευμένου Ερμή στον Ταύρο, μπορεί να γίνει το πιο γόνιμο υπέδαφος για μελλοντικές εμπειρίες. Αυτή η τοποθέτηση δεν είναι “ασήμαντη” και είναι αυτή που μπορεί να φέρει κάποιον σε επαφή με πληροφορίες, που μπορούν να έχουν βαθιά και διαρκείας αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ο Ταύρος είναι το ζώδιο της αυτοεκτίμησης. Οι δραστηριότητες του Ερμή όταν προοδεύει μέσα από αυτό το ζώδιο, θα προωθήσουν τον σχηματισμό αυτών των ιδεών που βοηθούν να αναπτύξουμε μία βαθύτερη αίσθηση των αξιών μας. Ο Ταύρος όμως είναι σταθερό ζώδιο, ίσως το πιο σταθερό απ’ όλα, και καλό θα ήταν να προσέξει κανείς μη και τυχών βαλτώσει υπό μία έννοια προσωπικού δικαίου όσον αφορά τις απόψεις του.

Προοδευμένος Ερμής στους Διδύμους

Η επιταγή για ποικιλία και πειραματισμό με την ζωή είναι δύο από τα πιο έκδηλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όταν ο “Αγγελιοφόρος των Θεών” προοδεύει στο δικό του ζώδιο. Υπάρχει μια ανάγκη του ατόμου για να είναι “στο πόδι”, να ταξιδέψει λιγάκι και οπωσδήποτε να μάθει μερικά καινούργια κόλπα—ή ακόμα και να διδάξει κάνα δύο. Το μυαλό “χρεώνεται” υπερβολικά σ’ αυτό το σημείο, και το άτομο προθυμοποιείται να μοιραστεί τις γνώσεις του. Ένα είναι σίγουρο, υπάρχει μια συνεχής ανάγκη για εναλλαγή δραστηριοτήτων.

Η θετική πλευρά αυτής της προόδου, είναι ότι παρέχει υπερδιέγερση και μεγάλο ενδιαφέρον για ποικιλία. Η αρνητική είναι ότι μπορεί οι ποσότητες των παραπάνω , να παραείναι μεγάλες για το καλό κάποιου! Οι Δίδυμοι είναι επί της ουσίας το ζώδιο της συσχέτισης. Είναι μέσα από την συγγένεια με πρόσωπα, ιδέες, και μέρη που αναπτύσσει και καλλιεργεί την διάνοια, τόσο το ίδιο για τον εαυτό του όσο και για τους άλλους. Οι Δίδυμοι είναι εν τέλει, το ζώδιο των διδασκάλων—ανθρώπων των οποίων η δουλειά είναι να αυξήσουν το επίπεδο του δείκτη ευφυΐας των μαθητών τους.

Αυτή η προοδευμένη θέση μπορεί σίγουρα να κάνει την δουλειά για μας, αν φυσικά δεν παραλλασσόμαστε υπερβολικά και δεν μπλέκουμε με πολλά και διαφορετικά πνευματικά ενδιαφέροντα.

Προοδευμένος Ερμής στον Καρκίνο

Το Καβούρι πρέπει να το δούμε σαν “το ζώδιο των θεμελίων.” Στο κάτω κάτω στ’ αλήθεια κυβερνά τις περιβαλλοντολογικό-ψυχολογικές συνθήκες της νεανικής ζωής μας, την επίδραση των γονιών μας (ιδίως της μητέρας κάποιου), και από μια εσωτερική οπτική γωνιά, το ζώδιο του Καρκίνου και η Σελήνη κυβερνούν το “βιολογικό μας πεπρωμένο.” όταν ο προοδευμένος Ερμής είναι στον Καρκίνο, θα έχουμε την τάση να ξεθάβουμε παλιές μνήμες και πρωταρχικά μοντέλα επικοινωνίας με το περιβάλλον μας. Εδώ υπάρχει η ευκαιρία να διορθωθούν όποια λάθη ριζώθηκαν στο μυαλό μας από τέτοιες παλιές εμπειρίες, όπως και τις απορρέουσες μεθόδους έκφρασης που αποκτήσαμε.

Αν παρόλα αυτά, οι πρώιμες εμπειρίες μας ήταν πλούσιες σε περιεχόμενο και ποιότητα, τότε έχουμε τεράστια ψυχικά αποθέματα διαθέσιμα προς χρήση σ’ αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μας. Αυτός ο συνδυασμός πλανήτη/ζωδίου σε κάθε περίπτωση, θα δημιουργήσει την ανάγκη για καλύτερη και πιο ουσιαστική επικοινωνία όσον αφορά τα αισθήματα και τα συναισθήματα κάποιου.

Προοδευμένος Ερμής στον Λέοντα

Αυτή είναι μια χρονική περίοδος στην ζωή κάποιου που προάγει την δημιουργικότητα και έκφραση της προσωπικότητας. Το μυαλό (Ερμής) τείνει να ανταποκρίνεται άμεσα στην εσωτερική επιταγή, να επικοινωνήσουμε με την αληθινή μας φύση και να βάλουμε την προσωπική μας σφραγίδα σε όλα όσα λέμε και κάνουμε. Η ανάγκη να χαρούμε την ζωή και να δημιουργήσουμε αυτές τις ευκαιρίες να μοιραστούμε τον εσωτερικό μας πλούτο είναι άλλη μια σημαντική σ’ αυτή τη φάση της ζωής μας. Ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κάθε φορά που ο Λέοντα δίνει έμφαση στην λειτουργία οποιουδήποτε πλανήτη, είναι ο εγωκεντρισμός.

Σ’ αυτό το σημείο, οι γνώμες και τα μέσα επικοινωνίας είναι πολύ προσωπικά, και πρέπει να φροντίσουμε να μην καθηλωθούμε στις απόψεις και τις ιδέες μας. Καλό είναι να κατασταλάξουμε στα μέσα έκφρασής μας και να δημιουργήσουμε έναν τρόπο ζωής που διαχωρίζει την φύση μας, αλλά θα πρέπει επίσης να δώσουμε χώρο στις σκέψεις και στην επιρροή των άλλων στο προσωπικό μας περιβάλλον.

Προοδευμένος Ερμής στην Παρθένο

Με χαρά ο Ερμής προοδεύει στο άλλο ζώδιο της κυριαρχίας του, την Παρθένο. Είναι τώρα που η παρόρμησή μας για επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών, αναλαμβάνει τον σαφή στόχο να αφομοιώσουμε αυτές τις μεθόδους, επιδεξιότητες και τεχνικές που προωθούν την εργασία και τις επαγγελματικές μας πιθανότητες. Η Παρθένος είναι το ζώδιο της προσωπικής βελτίωσης, και η προοδευμένη θέση του Ερμή σ’ αυτό το ζώδιο είναι βοηθητική στο να ζωντανέψει τις ευκαιρίες ακριβώς γι’ αυτό—να φτιάξουμε κάτι καλύτερα στην ζωή μας.

Η κριτική μας λειτουργία σίγουρα επαυξάνεται από αυτήν την θέση, καθώς μαθαίνουμε πως να αναδεικνύουμε με τον καλύτερο τρόπο τα ταλέντα και τις ικανότητές μας, τελειοποιώντας ότι ήδη κατέχουμε και και επικεντρώνοντας στον επαγγελματικό μας προσανατολισμό. Η υγεία είναι ένα άλλο κομμάτι της ζωής που τονίζεται από την Παρθένο. Όταν ο Ερμής προοδεύει μέσα απ’ αυτό το ζώδιο και είναι καλά τοποθετημένος σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη, μπορούμε να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση και να προσθέσουμε χρόνια γόνιμης δημιουργικότητας. Αδιαμφισβήτητα θα έρθουμε σ’ επαφή με συνήθειες και δραστηριότητες που δεν μας ωφελούν, και θα έχουμε την ευκαιρία να εξαλείψουμε ότι δεν μας υποστηρίζει.

Προοδευμένος Ερμής στον Ζυγό

Όταν το ζώδιο της συντροφικότητας τονίζεται σ’ ένα ωροσκόπιο, οι καταστάσεις που αφορούν τις σχέσεις μας έρχονται στο προσκήνιο για περαιτέρω εξέταση. Ο προοδευμένος Ερμής στον Ζυγό, μας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε πιο ανοιχτά και ειλικρινά με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για μας. Ακόμα μας εμφανίζει την ευκαιρία να κάνουμε νέες σχέσεις και να ορίσουμε την θέση και την λειτουργία μας στις ζωές των άλλων, ιδίως αυτών που έχουμε μια οικία επαφή. Είναι σημαντικό η αναπτυσσόμενη προσωπικότητα να έχει την ικανότητα να δει και “την άλλη πλευρά.”

Ο προοδευμένος Ερμής ενισχύει την ικανότητα μας να βλέπουμε την ζωή πέρα από τις προσωπικές μας απόψεις και ιδέες. Αυτό το διάστημα, σταδιακά όλο και πιο πολύ θα μπαίνουμε σε καταστάσεις που εξυπηρετούν να διευρύνουμε την προοπτική που έχουμε, βοηθώντας μας να γνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα από την επιρροή που έχουμε στους άλλους. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της πολικότητας και έτσι μπορεί να μπλεχτούμε τόσο σε σχέσεις, όσο και σε διαμάχες. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτή η θέση του Ερμή θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα τους άλλους και τις σχέσεις μας μαζί τους.

Προοδευμένος Ερμής στον Σκορπιό

Ο μετασχηματισμός είναι η λέξη κλειδί για κάθε επιρροή του Σκορπιού στο ωροσκόπιο. Ο προοδευμένος Ερμής σ’ αυτό το ζώδιο, θα έχει την δύναμη να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη για τον εαυτό μας και τους άλλους. Δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάξεις τις απόψεις σου για την ζωή, αλλά αυτή είναι η εντολή του Ερμή όταν διασχίζει αυτό το ζώδιο. Ο θάνατος μη αναγεννητικών μοντέλων σκέψης, ώστε να δημιουργήσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και σκέψης που θα προσφέρουν τόσο στην δική μας ανάπτυξη όσο και των γύρω μας, είναι το μεγάλο δώρο του Σκορπιού.

Αυτό το δώρο δεν είναι φτηνό, ούτε αποκτιέται εύκολα! Όμως η επιτυχής έκβαση των δοκιμασιών αυτού του ζωδίου, αξίζει τον κόπο. Ο Σκορπιός βοηθά τον Ερμή απ’ αυτήν την άποψη, ενθαρρύνοντάς μας να βουτήξουμε πιο βαθιά στην αλήθεια τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών ακατανίκητων ορμών να μεταδώσουμε το ιδιαίτερό μας μήνυμα. Το πέρασμα του “Μαντατοφόρου” από τον Σκορπιό, μπορεί να προικίσει κάποιον με την “ματιά του αετού”, και να βοηθήσει να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα όπως στ’ αλήθεια είναι.

Προοδευμένος Ερμής στον Τοξότη

Ο κόσμος διευρύνεται όποτε ο Τοξότης τονίζεται στο Ωροσκόπιο. Όταν ο Ερμής προοδεύει μέσα από αυτό το ζώδιο, το άτομο είναι συνήθως πρόθυμο να διευρύνει τους ορίζοντές του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εκτεταμένα ταξίδια, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά λέγοντας, εννοούμε την τάση να αφήσουμε το σπίτι και να εξερευνήσουμε τον κόσμο.

Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την επίσκεψή μας σε ξένα μέρη, την μετανάστευσή μας σε άλλο τόπο (ιδίως αν οι Δίδυμοι ή η Παρθένος είναι στην ακμή του 4ου οίκου), και αποδοχή ξένων πολιτισμικών επιρροών. Μεταφορικά λέγοντας, απ’ την άλλη εννοούμε μία ποικιλία στην επέκταση ή τα “ταξίδια της πολυθρόνας”.

Αυτή η θέση του προοδευμένου Ερμή έχει την δύναμη να υποστηρίξει την επιθυμία για επιστροφή στα θρανία, για απόκτηση κάποιου επιπλέον διπλώματος ή για να πάρουμε επιτέλους εκείνο το χαρτί, που είχαμε αφήσει στην μέση εξαιτίας αρνητικών συγκυριών. Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη μ’ αυτή τη τοποθέτηση, είναι η δηκτικότητα που μπορεί να διακρίνει κάποιον. Ο Τοξότης μπορεί να μας πάει μπροστά και μακρυά, συχνά όμως πιο πολύ από ότι πρέπει. Ένα πάντως είναι βέβαιο. Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης, θα συναντήσουμε απροσδόκητα, έναν πολύ “μεγαλύτερο” κόσμο απ’ αυτόν που γνωρίζαμε πρωτύτερα.

Προοδευμένος Ερμής στον Αιγόκερω

Ο προοδευμένος Ερμής στο ζώδιο του Κρόνου δίνει την ευκαιρία να συγκροτήσει το μυαλό με τέτοιο τρόπο ώστε καλλιεργηθούν συνεκτικά νοητικά πρότυπα. Να θυμάστε ότι παρόλο που ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης των επικοινωνιών, των σκέψεων και των ιδεών, ο Κρόνος κυβερνά την δόμηση και το καλούπωμα αυτών των διανοητικών λειτουργιών. Χωρίς τον Κρόνο, ο Ερμής θα φάνταζε ακόμα πιο επιπόλαιος και ασταθής απ’ ότι είναι εκ φύσεως.

Με τον Κρόνο, ο Ερμής ωριμάζει και φέρει στο μυαλό την σοφία των εμπειριών. Έτσι το πέρασμα του από τον Αιγόκερω, μπορεί να είναι μια περίοδος πνευματικής και διανοητικής άνθησης. Στην εσωτερική αστρολογία, λέμε ότι “στην πραγματικότητα Παρθένος είναι ο Αιγόκερος.” Μια ερμηνεία γι’ αυτό είναι, ότι κάθε επιδεξιότητα και ικανότητα αποκτημένη από το προηγούμενο ζώδιο, συνυπολογίζεται στις εμπειρίες του επόμενου.

Ο Ερμής κυβερνά την Παρθένο και κατ’ επέκταση οι μεθοδολογίες, οι διαδικασίες και οι τεχνικές που ο Ερμής αποκτά στην Παρθένο μπορούν τώρα, στο ζώδιο του Αιγόκερου, να μπουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε λειτουργία. Το άτομο πρέπει να περιμένει έμφαση σε πρακτικά επιτεύγματα κατά την διάρκεια αυτής της φάσης της ζωής του και επιπρόσθετες ευκαιρίες για εμπειρίες επαγγελματικού προσανατολισμού.

Προοδευμένος Ερμής στον Υδροχόο

Υπάρχει μια πολύ καλή σχέση μεταξύ του ζωδίου του Ερμή, των Διδύμων και του Υδροχόου. Είναι και τα δύο ζώδια του αέρα και έτσι συνδέονται έντονα με την νόηση και κάθε διανοητική διέξοδο και δραστηριότητα. Ο Ουρανός, ο πρωταρχικός κυβερνήτης του Υδροχόου είναι η “υψηλότερη οκτάβα” του Ερμή. Ενώ ο Ερμής κυβερνά την διάνοια και την λογική, ο Ουρανός κυβερνά την διαίσθηση, μία δύναμη του πνεύματος που βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω στην σκάλα της ανέλιξης.

Έτσι καθώς οι επιδράσεις αυτών των δύο συνδυάζονται, όπως στην περίπτωση του προοδευμένου Έρμη στον Υδροχόο, η νόηση έχει την ευκαιρία να ανυψωθεί και να γίνει διαίσθηση. Με απλά λόγια, το άτομο μ’ αυτήν την προοδευμένη θέση έχει την ευκαιρία να εμπλακεί με τέτοιες πνευματικές ασχολίες, που μετατρέπουν προσωπικές ιδέες σε απρόσωπες και χαρακτηριστικές απόψεις, στο βασίλειο της συλλογικής συνείδησης.

Παρόλα αυτά δεν επωφελούνται όλοι από το πέρασμα του Ερμή από τον Υδροχόο. Η επανάσταση της συνείδησης χρειάζεται και κάποια προσωπική δουλειά και προσπάθεια εκ μέρους μας, αλλά τουλάχιστον είναι μια θέση που εάν έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία, τα αποτελέσματα σε σχέση με την πνευματική μας ανάπτυξη μπορούν να είναι θαυμάσια.

Προοδευμένος Ερμής στους Ιχθύς

Φαινομενικά, δεν είναι και ο πιο βατός συνδυασμός πλανήτη/ζωδίου. Ο Ερμής λέγεται πως είναι σε “αδυναμία” στο ζώδιο των Ιχθύων. Αυτό σημαίνει πως η ακρίβεια με την οποία αντιμετωπίζεται ο Ερμής “σε κυριαρχία” στην Παρθένο (το ζώδιο ακριβώς απέναντι από τα ψάρια) πάει χαμένη. Κατά κύριο λόγο αυτό οφείλεται στην ποιότητα της πνευματικής “σπατάλης”, όταν ο έλλογος νους αναγκάζεται να “κολυμπήσει” στα βάθη του Ποσειδώνιου βασιλείου και κατά συνέπεια να φτάσει στον κόσμο των Ιχθύων.

Είναι αλήθεια πως παρόλο που αυτή η θέση δεν είναι και ότι καλύτερο για την λογική επικοινωνία και την αξιοποίηση της αιτιολογίας, ο προοδευμένος Ερμής στα Ψάρια είναι απόλυτα πλεονεκτικός για άλλου είδους πνευματικές δραστηριότητες. Είναι πολύ καλή θέση για τους μεταφυσικούς και τους μαθητές των απόκρυφων επιστημών. Ανοίγει διάπλατα την πόρτα της προοπτικής στους αδιάβατους κόσμους, και βοηθά το μυαλό να ευαισθητοποιηθεί στις ανεπαίσθητες ενεργειακές δονήσεις και μορφές. Σε πιο πρακτικό επίπεδο, είναι μια καλή τοποθέτηση για κάθε είδους έρευνα και οπωσδήποτε βοηθά κάποιον να αντιλαμβάνεται τις σκέψεις των άλλων.

Αν έχει προϋπάρξει και μια διανοητική εκπαίδευση πριν το πέρασμα του Ερμή από αυτό το ζώδιο, και έτσι έχει καλλιεργηθεί πνευματική αμεροληψία, τότε να είστε έτοιμοι τώρα για τις ανακαλύψεις των “βυθισμένων θησαυρών”. Η ευκαιρία γι’ αυτήν την εμπειρία θα είναι σίγουρη, μιας και προτού ο Ερμής περάσει στους Ιχθύς θα προοδεύει για αρκετά χρόνια στον Υδροχόο.

Συγγραφέας: Alan Oken
Πηγή: Περιοδικό Dell Horoscope – Κατόπιν άδειας.
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα του αστρολόγο, Alan Oken.

Μετάφραση – Απόδοση: Ράνια Βεκρή

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments