0 0 votes
Article Rating

Πρόκειται για την δεύτερη πανσέληνο μέσα τον μήνα Μάρτιο που πραγματοποιείται το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 15.36 ώρα Ελλάδας στην 10.44’ μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών έχει ωροσκόπο στην 20.59’ μοίρα του Λέοντα και Μεσουράνημα στην 14.12’ μοίρα του Ταύρου. Ο Ήλιος κυβερνάει τον 1ο και η Σελήνη τον 12ο οίκο του χάρτη.

Ο συγκεκριμένος άξονας αναφέρεται σε παντός είδους σχέσεις. Την επαφή και την συναναστροφή μας με αυτόν που έχουμε απέναντι μας. Τον φίλο, τον σύντροφο, τον συνεργάτη, τον συνάδελφο.

Καλούμαστε λοιπόν να επανεξετάσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε, καθώς στην πανσέληνο συμμετέχει κι ο Ερμής ανάδρομος σε σύνοδο με τον Ήλιο στην 12.56’ μοίρα του Κριού, όχι μόνο τις συμπεριφορές των άλλων αλλά πρωτίστως την δική μας συμπεριφορά απέναντι τους.

Αυτό θα μπορούσε να είναι και ένα κίνητρο σκέψης ώστε λίγο αργότερα με την επαναφορά του Ερμή, από τις 15 Απριλίου, να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα για το τι περιμένουμε από τους άλλους, πως εμείς ανταποκρινόμαστε μέσα στις σχέσεις και ποιοι τελικά είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θέλουμε να κρατήσουμε στη ζωή μας.

Μια διαδικασία αρκετά δύσκολη μια και το Ταυ-τετράγωνο των φώτων με την σύνοδο Άρη-Κρόνου στον Αιγόκερω (Άρης στην 7.46’, Κρόνος στην 8.53’) μιλάει για προσπάθεια επικράτησης και επίδειξη δύναμης του ισχυρού αλλά και για άμετρο εγωϊσμό και φιλοδοξία που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η σύνοδος αυτή με τους δύο πλανήτες πανίσχυρους μέσα στο ζώδιο που σαν κύριο στόχο έχει την κατάκτηση της κορυφής στρέφει τη δράση του ανθρώπου στην πραγματοποίηση υψηλών στόχων και στην πάση θυσία επιτυχία δείχνοντας πολλές φορές το σκληρό του πρόσωπο.

Θα μπορούσε ωστόσο αν αυτή η δράση χρησιμοποιηθεί με σύνεση, πειθαρχία, ωριμότητα και εντιμότητα να οδηγήσει σε πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα, κυρίως όσον αφορά τον επαγγελματικό στίβο και μάλιστα με σταθερά και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Κάθε πανσέληνος σηματοδοτεί αλλαγές και φωτίζει τα σημεία εκείνα που ο καθένας μας ξεχωριστά χρειάζεται να δει καθαρά, έστω κι αν θα ήθελε να το αποφύγει, ώστε να λειτουργήσει ανάλογα.

Πολύτιμη αρωγός η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, που ότι έχει “πατήσει” στο ζώδιο της κυριαρχίας της, στην 0.23’ μοίρα του Ταύρου και σε σύνοδο με τον Ουρανό στην 27.27’ μοίρα του Κριού, φωνάζει για την αναζήτηση καινούργιων τρόπων εύρεσης εισοδημάτων που θα αποδώσουν αν σκεφτούμε έξυπνα και κυρίως αν λειτουργήσουμε συλλογικά και οργανωμένα.

Η Αφροδίτη προχωρώντας σε λίγο θα τριγωνίσει την σύνοδο Άρη-Κρόνου κάνοντας ότι μπορεί ώστε να εντάξει στις αποφάσεις μας πέρα από το προσωπικό συμφέρον και την συναισθηματική μας συμμετοχή αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα μας κάνουν να αισθανθούμε ασφαλείς, κάτι που όλοι τόσο πολύ χρειαζόμαστε στις παρούσες συνθήκες.

Όπως πάντα η επιλογή για το τι θα διαλέξουμε είναι δική μας. Από την μία πλευρά είναι το “no mercy” και βαδίζω μόνος και από την άλλη η συνεργασία και το μοίρασμα που πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δουλειά, σταθερότητα και υπομονή.

Η πανσέληνος επηρεάζει βάζοντας τέτοιου είδους διλήμματα κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι από 29 ως 3 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 9η ως την 13η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ενδεχομένως να νοιώσετε εκνευρισμό και ένταση, ακόμη και θυμό καθώς τα σχέδια σας θα συναντούν εμπόδια και καθυστερήσεις. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε τη λογική και την ψυχραιμία σας αλλά και την κρίση σας ώστε να καταφέρετε να κάνετε τις σωστές επιλογές τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά σας ζητήματα.

Ίσως έρθετε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν περιμένατε και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια και που θα σας κουράσουν, θα σας εξαναγκάσουν να προβείτε σε αλλαγές και επαναπροσδιορισμούς  και θα απαιτήσουν το μέγιστο των προσπαθειών σας.

Μην τα παρατάτε εύκολα γιατί η επιμονή και η προσήλωση μπορεί λίγο παρακάτω να σας ανταμείψουν με τον καλύτερο τρόπο. Μέχρι τότε διαφυλάξτε τις σχέσεις σας, αποφύγετε εντάσεις και βιασύνες και προστατέψτε τον εαυτό σας από την υπερβολική κούραση που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας. Βγάλτε τα οριστικά συμπεράσματα και πάρτε οριστικές αποφάσεις μετά τα μέσα του μήνα.

Στο πολιτικό σκηνικό τα πρόσωπα εξουσίας που διαχειρίζονται τις τύχες του κόσμου φαίνεται πως θα μπούνε σε επικίνδυνα παιχνίδια ανταγωνισμού και επιβολής τόσο για ενίσχυση και ικανοποίηση του εγωϊσμού τους όσο και για οικονομικούς σκοπούς και οφέλη.

Στη χώρα μας συζητήσεις με τους εκτός συνόρων ισχυρούς που αφορούν οικονομικές εξελίξεις δεν φαίνεται προς το παρόν να φτάνουν σε κάποιο αποτέλεσμα αφού υπάρχουν έντονες διαφωνίες που προκαλούν εντάσεις, κάτι που εξακολουθεί να δυσκολεύει την καθημερινότητα του λαού θέτοντας τον σε δοκιμασίες.

Το παρασκήνιο κινείται έντονα ενώ οι λύσεις φαίνεται να έρχονται μέσω του τουρισμού, του πολιτισμού και των καινούργιων δημοσίων επενδύσεων σε συνεργασία με ξένους επιχειρηματίες, κάτι που θα δώσει  ανάσα και τόνωση στο εσωτερικό της χώρας.

Η θάλασσα και η τέχνη θα παίξουν άλλη μια φορά καθοριστικό ρόλο. Όλα αυτά βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για να υλοποιηθούν αργότερα. Ωστόσο καλό είναι οι προσδοκίες να κυμαίνονται σε χαμηλό επίπεδο καθώς φαίνεται να ξεπερνούν αυτά που πραγματικά μπορούν να συμβούν. Στον χώρο της δικαιοσύνης και της εκκλησίας είναι πιθανόν να υπάρξουν αποκαλύψεις που θα δημιουργήσουν εντάσεις και προβλήματα στους εκπροσώπους τους.

Η πανσέληνος αυτή που δείχνει μάλλον απαιτητική και εξωθεί τα πράγματα στα άκρα επιδρά μέχρι την επόμενη νέα σελήνη στο ζώδιο του Κριού που συμπίπτει με την επιστροφή του Ερμή στην κανονική του πορεία. Έτσι φαίνεται να ‘ξεμπλοκάρουν’ τα πράγματα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καινούργια ξεκινήματα και μια πιο ομαλή ροή των γεγονότων.

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments