0 0 votes
Article Rating

Η πανσέληνος του μήνα γίνεται την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 5.52΄ ώρα Ελλάδας στην 1.59΄μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών λαμβάνει χώρα στον 1ο-7ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 14.17΄μοίρα της Παρθένου και Μεσουράνημα στην 12.09΄μοίρα των Διδύμων. Ο Ήλιος κυβερνά τον 12ο και η Σελήνη τον 11ο οίκο του χάρτη.

 

Μία πανσέληνος εκδηλώνει πάντα μια συγκρουσιακή κατάσταση η οποία υπάρχει ανάγκη να εξισορροπήσει. Με τον Ήλιο και τον Ερμή, που κυβερνά αυτόν τον χάρτη, στο διπλωματικό ζώδιο του Ζυγού η ανάγκη για την εύρεση συμβιβαστικών λύσεων και συνεργασιών γίνεται ακόμη πιο επιτακτική καθώς πρόκειται για το κατά εξοχήν ζώδιο που σαν αίτημα του έχει την επικράτηση της αρμονίας με συμβιβαστικούς τρόπους.

Η σελήνη από την άλλη στο κυριαρχικό και διεκδικητικό ζώδιο του Κριού δεν ενδιαφέρεται πολύ για τέτοιου είδους αβροφροσύνες καθώς βιάζεται ενστικτωδώς να προχωρήσει σε νέα, δυναμικά ξεκινήματα με κάθε τρόπο. Η θέση της εξάλλου στην 1η μοίρα του πρώτου ζωδίου του Ζωδιακού κύκλου μας καταδεικνύει την ασυγκράτητη επιθυμία της να «ορμήσει» για να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και να προχωρήσει παρακάτω.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι πως θα μπορέσουμε να προβούμε σε αυτά που επιτακτικά νοιώθουμε ότι χρειαζόμαστε μέσα από το άνοιγμα καινούργιων κύκλων κατανοώντας ταυτόχρονα την ανάγκη της συλλογικής δράσης  αφήνοντας τον απαραίτητο χώρο και για τους άλλους και περιορίζοντας την εγωιστική και υπεροπτική μας δράση.

Ας πούμε ότι το μήνυμα είναι πως κανείς δεν μπορεί τίποτα μόνος του και καμία μοναχική πορεία δεν γίνεται να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν καταφέρουμε να δεχτούμε την αλληλεπίδραση και την κοινή συμμετοχή μέσα από τον κοινό σεβασμό και τις εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Μιλήστε, συνεννοηθείτε και προχωρήστε. Μήνυμα που περνά και ο άξονας 1ου-7ου οίκου.

Για το πόσο δύσκολη υπόθεση είναι αυτό μας ενημερώνει ο Κρόνος, που ταυτόχρονα το επιβάλλει κιόλας, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σχηματίζοντας ένα Ταυ-τετράγωνο με τα Φώτα και με τον Ερμή βεβαίως καλώντας μας να παλέψουμε σοβαρά και πειθαρχημένα για όλα όσα θέλουμε να ξεκινήσουμε ξεπερνώντας εμπόδια προερχόμενα από παλιές τακτικές και αντιλήψεις.

Η καλή του συνάντηση με τον Ουρανό στον Ταύρο μας υποδεικνύει τον τρόπο. Στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλον ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους συνεργασιών και ιδεών, φιλτραρισμένες μέσα από διαχρονικές αξίες και δομές,  ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε εκείνο το αποτέλεσμα που θα μας κάνει να νοιώσουμε ασφαλής συναισθηματικά και πρακτικά.

Το ζώδιο του Αιγόκερω αλλά και ο 4ος οίκος μέσα στον οποίο βρίσκεται ο Κρόνος επισημαίνει πόσο αυτό αφορά τους εκπροσώπους της εξουσίας της χώρας αφού μια στάση αλαζονική και παγιωμένη σταματά την πρόοδο και «πνίγει» ξανά το λαό(σελήνη σύνοδο με Χείρωνα) που επιθυμεί διακαώς την αλλαγή των πραγμάτων και την μεταξύ τους συνεννόηση ώστε να επουλώσει τις πληγές του.

Ο Άρης στον Υδροχόο, που κυβερνά τη Σελήνη, σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό και σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό τονίζει ακριβώς αυτό. Αγώνας για επιβίωση εγκαταλείποντας επιζήμιες παλιές τακτικές στις οποίες και επιμένουμε αφού έτσι έχουμε συνηθίσει και που όμως μπορεί να οδηγήσουν σε αντιδράσεις, αναταραχές και έκρυθμες, επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι καλές του όψεις με τα Φώτα δίνουν την ελπίδα πως ο αγώνας υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδώσει καρπούς, όπως και κάποιες λύσεις προερχόμενες από καινούργιες επενδύσεις βοηθητικές για την οικονομία της χώρας. (Άρης στον 5ο οίκο, κυβερνήτης 8ου). Μυστικές συζητήσεις και διπλωματικές επαφές για ενδεχόμενες συνεργασίες γίνονται ήδη μέσα στον χώρο του κοινοβουλίου.

Η Αφροδίτη βέβαια, που κυβερνά τον Ήλιο και τον Ερμή, στο ζώδιο του Σκορπιού και σε όψη χιαστή με τον Ποσειδώνα προειδοποιεί πως προχωράμε βήμα-βήμα χωρίς οι προσδοκίες μας να ξεπερνούν τις δυνατότητες μας.

Δεν περιμένουμε θεαματικές αλλαγές και αποτελέσματα, αντιθέτως προσεχτικά, οργανωμένα, με σαφής στόχους και πολλή δουλειά προσπαθούμε να βρούμε τις ισορροπίες μας κλείνοντας παλιούς, επώδυνους κύκλους που σχετίζονται κυρίως με την εργασία και την καθημερινότητα μας όπως εξάλλου καταδεικνύει και ο ωροσκόπος του χάρτη στο ζώδιο της Παρθένου.

Η πανσέληνος αυτή επηρεάζει κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι τις 4 πρώτες μέρες των ζωδίων τους και όσους έχουν εκεί ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες. Εσείς τώρα καλείστε να αναλάβετε καινούργιες ευθύνες και μέσα από ένα δύσκολο ενδεχομένως μονοπάτι, με την έννοια πως απαιτεί συγκέντρωση, τιμιότητα, υπευθυνότητα και πολύ καλή οργάνωση, να προχωρήσετε αργά και μεθοδικά τα νέα σας ξεκινήματα που όμως μπορεί να σας ανταμείψουν αργότερα με το παραπάνω.

Η βιασύνη και η παρόρμηση δεν θα αποτελέσουν καλούς συμβούλους. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας, ακούστε και άλλους ανθρώπους που μπορεί να έχουν κάτι καινούργιο να σας πουν, μείνετε ανοιχτοί στην όποια βοήθεια και εποικοδομητική  συνεργασία μπορεί να προκύψει και προσπαθήστε να αφουγκραστείτε τις ανάγκες όλων αυτών που αποτελούν τις σημαντικές σχέσεις στη ζωή σας ξεφεύγοντας από το στενό πλαίσιο των δικών σας μόνο προσωπικών αναγκών.

Γενικότερα να θυμόμαστε πως αυτή η πανσέληνος ενεργοποιεί την σεληνιακή έκλειψη της 27ης Ιουλίου πράγμα που σημαίνει πως γεγονότα που ενδεχομένως έχουν την ρίζα τους εκεί μπορεί να μας απασχολήσουν ξανά αλλά και παρόμοια φαινόμενα που σχετίζονται με τη φύση, την αεροπορία, τη γη, τις αιφνίδιες καταστάσεις, τον ηλεκτρισμό και τις αναταραχές(ίσως και στο πολιτικό σκηνικό) μπορεί να παρουσιαστούν.

Περισσότερο προσεχτικοί χρειάζεται να είναι οι εκπρόσωποι των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του πρώτου δεκαημέρου και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις 5 πρώτες μοίρες αυτών των ζωδίων. Χαμηλώστε τόνους, αποφύγετε ριψοκίνδυνες ενέργειες και διαπληκτισμούς, φροντίστε την υγεία σας και μην παίρνετε τώρα τις πολύ σημαντικές αποφάσεις. Γενικότερα διατηρήστε την ηρεμία σας και μείνετε μακριά από ακραίες καταστάσεις που θα μπορούσαν να σας αιφνιδιάσουν και που ίσως αργότερα μετανιώσετε για τον χειρισμό τους.

 

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments