0 0 votes
Article Rating

Ο Μάιος χρωματίζεται έντονα από μια σειρά πλανητικών φαινομένων όπως φυσικά και η μπλε Πανσέληνος στις 21 προς 22 του μήνα στον άξονα Τοξότη Διδύμων στις 00.14.21. Η λέξη κλειδί εδώ είναι “ανάφλεξη” που συσχετίζεται από την ανάδρομη κίνηση του Άρη στο ζώδιο του Τοξότη. Ο πλανήτης Άρης πλησιάζει την Σελήνη και μάλιστα πάρα πολύ κοντά. Αναμφίβολα αυτό το αστρολογικό φαινόμενο πρόκειται να κάνει το ερχόμενο διάστημα πολύ πλούσιο σε γεγονότα! Αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά πλανητικών όψεων που συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Το μπλε φεγγάρι που καθόλου μπλε δεν είναι αλλά συνηθίζουμε να το ονομάζουμε έτσι όταν δεν ισχύει το σύνηθες (δηλαδή μια Πανσέληνος το μήνα αλλά δυο) θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθείς) των πρώτων ημερών, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 21η Μαΐου, Νοεμβρίου, Αυγούστου και Φεβρουαρίου και φυσικά όσους έχουν πλανήτες με μικρή ανοχή κοντά στις μοίρες της Πανσελήνου.

Ικανότητα προσαρμογής διαφαίνεται λόγω της μεταβλητότητας του ζωδίου και μάλλον και δυνατότητα ελιγμών. Αυτό είναι μεγάλος καταστολέας του άγχους και δεν πρέπει να παραβλεφθεί. Εξάλλου η θέση της Σελήνης στον αισιόδοξο και χαρωπό Τοξότη πάντα ελπίζει ότι τα πράγματα θα πάνε τέλεια.

Ο κόκκινος Άρης, ακόμα σε ανάδρομη φαινομενική κίνηση, σε σύνοδο με την Σελήνη σε διάμετρο με τον ‘Ηλιο είναι μια σχέση πλανητών η οποία προκαλεί στον άνθρωπο την ανάγκη να ριχτεί στη ζωή με ενθουσιασμό και δύναμη για να ολοκληρώσει το έργο του. Χρειάζεται όμως προσοχή διότι η υπερβολική αισιοδοξία μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση ή εσφαλμένες ενέργειες. Επίσης από υπερβολική εμπιστοσύνη στην ειλικρίνεια και την εντιμότητα αυτών με τους οποίους συνδιαλεγόμαστε, μπορεί να πέσουμε θύματα εξαπάτησης ή εκμετάλλευσης.

Δεν θα πρέπει επουδενί να ξεχνάμε την κορύφωση (ξανά) του τετραγώνου Δία Κρόνου, όψη μακράς επιρροής την επιρροή του οποίου βλέπουμε καθημερινά στον πολιτικό στίβο. Και έχουμε, δυστυχώς, πολλά ακόμα να δούμε και περισσότερα να ακούσουμε.

Ας δούμε όμως πως θα επηρεαστούν τα ζώδια. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας για πιο σωστή ενημέρωση.

Κριός

Θέλετε να φύγετε, να πετάξετε ψηλά. Είναι μάλλον σαν μια ανάγκη απόδρασης από κάτι που αισθάνεστε ότι σας πνίγει. Όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τα ρίσκα που σκέφτεστε να πάρετε θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Περιμένετε λίγο ακόμα και εκμεταλλευτείτε όλες τις οικονομικές ευκαιρίες που υπάρχουν αλλά ίσως τις βλέπετε.

Ταύρος

Λέξη κλειδί του μήνα είναι το άγχος. Προσπαθήστε να ελέγχετε τα νεύρα σας τα οποία είναι απόρροια μάλλον οικονομικών θεμάτων. Οι χειρισμοί σας να είναι χειρουργικά λεπτοί. Ευχάριστα τα νέα για τα αισθηματικά σας θέματα. Κάτι νέο μπαίνει στη ζωή σας αλλά μην βιαστείτε να επενδύσετε ακόμα.

Δίδυμοι

Στον πολικό σας Τοξότη η Πανσέληνος και το αίσθημα που κυριαρχεί ειδικά στα θέματα σχέσεων και συνεργασιών είναι ότι σας βάλλουν από παντού. Λάθος. Στη λέξη κλειδί, ρήξη, καλύτερα να απαντήσετε με υπομονή για να μην χάσετε τα κεκτημένα σας βγαίνοντας εκτός ελέγχου και μάλιστα μάταια.

Καρκίνος

Τα σχοινιά σε θέματα καθημερινότητας φαίνεται να τεντώνουν επικίνδυνα. Ένα βήμα τη φορά γιατί για ένα χρονικό διάστημα όσο και πιεστείτε δεν θα καταφέρετε τους επιθυμητούς στόχους και αυτό μπορεί να “βλάψει” ακόμα και την υγεία σας. Ψυχραιμία.

Λέων

Και τυχεροί και άτυχοι παράλληλα. Ο ερωτικός τομέας έχει την τιμητική του για καλό και για κακό. Η υπομονή ανταμείβεται γιατί στο τέλος θα είστε εσείς οι κερδισμένοι.

Παρθένος

Τα πράγματα θα είναι ελαφρώς ταραγμένα έως τρικυμιώδη. Στην οικογένεια θα πρέπει να είναι στραμμένο συνεχώς το ένα σας μάτι και να τους δείτε με καλοσύνη. Οποιαδήποτε λεκτική έριδα μάλλον θα την μετανιώσετε και ίσως να είναι αργά για να επανορθώσετε.

Ζυγός

Η Πανσέληνος μάλλον σας ευνοεί ειδικά σε θέματα επικοινωνίας. Αν και σας αρέσει να “ζυγίζετε τα πράγματα” κάτι που πολλές φορές είναι αρκετά κουραστικό για το περιβάλλον σας δείξτε προσοχή σε ξαφνικές παρορμήσεις.

Σκορπιός

Τα έξοδα όχι απλά τρέχουν αλλά καλπάζουν. χρήμα χρήμα χρήμα όπως τραγουδούσε και η Εβίτα στο μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber. Όμως δεν είναι ακόμα κατάλληλος καιρός για αποφάσεις όσο τολμηροί και να νομίζετε ότι αισθάνεστε.

Τοξότης

Πανσέληνος στο ζώδιό σας. Καλό δεν το λες… Η νευρικότητα και η ανησυχία για το μέλλον φαίνεται ότι ξεπερνάνε τα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα και δεν αποκλείεται να καβγαδίσετε ακόμα και για ασήμαντα πράγματα, στο σπίτι αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον. Αν τα ερωτικά σας είναι προτεραιότητα τότε τολμήστε αλλά όχι για κάτι το οποίο θα έχει διάρκεια.

Αιγόκερως

Όπως και το πολικό σας ζώδιο του Καρκίνου θα βιώσετε στιγμές άγχους και μάλλον ανασφάλειας. Τα πράγματα δεν είναι ΕΝ-τάξει και αυτό, όσο κι αν προσπαθήσετε να μην το δείχνετε μπορεί να επιφέρει σοβαρές ανατροπές. Περιμένετε λίγο ακόμα πριν κινηθείτε.

Υδροχόος

Λέξη κλειδί είναι το “ξεσκαρτάρισμα”. Φίλοι που τελικά δεν ήταν και τόσο, συνεργάτες που είχατε επενδύσει επί ματαίω επάνω τους και γενικότερα άνθρωποι που είχατε στενές επαφές δείχνουν ότι πυροδοτούν μια σειρά εξελίξεων.

Ιχθείς

Όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε βολικά αλλά το τελευταίο διάστημα το είχατε παρακάνει. Έτσι, όταν τα πράγματα δεν θα έρθουν όπως τα είχατε υπολογισμένα τα επίπεδα των εντάσεων σε όλους τους τομείς της ζωής σας θα είναι αυξημένα.

Σύνοψη

Η αντίθεση των Φώτων στα μεταβλητά ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα ζητάει αλλαγή οπτικής και διεύρυνση της αντίληψης. Οφείλουμε να πάρουμε τα μηνύματα από το περιβάλλον μας, να τα επεξεργαστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Η πολιτική πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και στοχεύσουμε ψηλά, διεκδικώντας όσα πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Για να υπάρξει όμως συνέχεια, θα πρέπει τώρα να εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές και να βρούμε αυτό που πραγματικά μας εμπνέει ώστε η προσπάθεια να έχει νόημα.
Ολοκληρώνοντας ας δούμε και την ανάλυση των μεταφυσικών μοιρών του Ηλίου και της Σελήνης.

Ήλιος στους Διδύμους
Συμβολισμός: “Ένας άνδρας που σκαρφαλώνει σε σκάλα από σχοινί σ’ ένα τοίχο. Στα δόντια του κρατά ένα σπαθί και στο δεξί του χέρι ένα αυτόματο”.
Μοίρα του Ανδραγαθήματος.
Ιδιότητες και χαρακτηριστικά: Παράτολμη και θαρραλέα φύση, προορισμένη να νικήσει ένα ισχυρό εμπόδιο.

Σελήνη στον Τοξότη
Συμβολισμός: “Ένας άνδρας, όρθιος, με γυμνό σπαθί”.
Μοίρα των τραυμάτων.
Ιδιότητες και χαρακτηριστικά: Χαρακτήρας που αγαπά τον αγώνα και την πολεμική τέχνη. Πολεμικό πνεύμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments