0 0 votes
Article Rating

Ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια όλων μας. Δειλά πρώτα. Θα ταράξει τις αόρατες θάλασσες της ψυχής μας. Σαν απαλές νιφάδες χιονιού να αγγίζουν τις βαθύτερες στοιβάδες του νου, η αθέατη εξωτερική τάξη πραγμάτων θα ωθήσει –αν όχι όλους πάντως αρκετούς από εμάς – σε ερωτικά ταξίδια, που όμοια τους ξεχασμένα όντας στο χρονοντούλαπο του σύμπαντος, πάψαμε να ελπίζουμε είτε ότι υπάρχουν, και ακόμα χειρότερα ότι θα μας επισκεφτούν. Και όμως, στην περίπτωση του Ποσειδώνα, η ελπίδα όχι μόνο πεθαίνει τελευταία, αλλά αντιθέτως ανοίγει καινούριους ερωτικούς δρόμους για όλους μας.

Οι «εξιδανικεύσεις», που υπό την επιρροή του Ποσειδώνα θα ξεκινήσουν στις 4/2/2012 για να παραμείνουν μέχρι το έτος 2026, θα μας δώσουν επιτέλους τα περιθώρια να ξανακερδίσουμε την χαμένη μας αθωότητα και τον ρομαντισμό μας, αλλά και τον μεγάλο έρωτα της ζωής μας. Πρόκειται για «εξιδανικεύσεις» που ως έμπιστος οδηγός ο Ποσειδώνας θα μας συνδράμει να τις καλλιεργήσουμε προς όφελος μας. Χρήσιμος όντας στην Εσωτερική μας Δόμηση και την ανακάλυψη των θετικών ιδιοτήτων της ψυχής και της καρδιάς μας, αλλά προπάντων αρωγός στην ικανότητα μας να βρούμε το τέλειο ταίρι μας, και συνδρομητικός να ερωτευτούμε όπως μόνο στα όνειρα μας θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ο Ποσειδώνας παρέα με τον φτερωτό Ερωτα, θα κάνει το θαύμα του.

Ανέκαθεν ο Ποσειδώνας κατηγορείτο – και θα κατηγορηθεί εννοείται στο μέλλον – ως ο ένας και μοναδικός πλανήτης του ζωδιακού κύκλου – η επιρροή του οποίου καθώς συντείνει στην «εξιδανίκευση», καταλήγει να «μυθοποιεί» πρόσωπα και πράγματα. Ναι μεν αυτή του η πλευρά είναι αληθινή, σε καμία περίπτωση δεν είναι όμως και η μοναδική. Κατά τα λεξικά η λέξη «εξιδανίκευση», σημαίνει ότι κανείς τείνει να αφαιρεί τις αρνητικές πλευρές από πρόσωπα και πράγματα, ενώ συγχρόνως αποδίδει χαρακτήρα «ιδανικό» και «ιδεώδη».

Ωστόσο αυτή αν και υπαρκτή, δεν είναι η μοναδική επίδραση με την οποία διεισδύει στις ψυχές των ανθρώπων. Αυτό γιατί, ο Ποσειδώνας παρά τους κινδύνους που κρύβει λόγω της υπερβολικής του τάσης προς την «εξιδανίκευση», εντούτοις είναι ο ένας και μοναδικός πλανήτης του ζωδιακού κύκλου, η επιρροή του οποίου, – δόξα τω Θεώ – προάγει την «ευγένεια», «εξευγενίζει» τον νου, την «ψυχή», τα ήθη και τις ηθικές αξίες του ανθρώπου, «εκλεπτύνει», «εκπολιτίζει», «επεξεργάζεται» και γενικότερα «βελτιώνει» τον εσωτερικό μας κόσμο. Επίσης «εξευμενίζει» αφενός τα πάθη, αφετέρου μετριάζει το θυμό και τις εντάσεις.

Παράλληλα, «ημερώνει», «εξιλεώνει», «απαλύνει», «καταλαγιάζει» και «καταπραΰνει». Πρόκειται γενικά για ιδιότητες της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας που αν και κάποιες φορές αποδυναμώνουν το εσωτερικό μας «ξυπνητήρι», εντούτοις σε μία εποχή τόσο μεγάλης κοινωνικής ανισότητας και ποικιλομορφίας που υπάρχει στον πλανήτη γη, σημαντικές και άξιες λόγους επισημάνσεις μας ωθούν να ενωθούμε και να δούμε και φυσικά να προάγουμε την καλή πλευρά των άλλων και αντιστρόφως.

Τα άτομα που ανήκουν στα ζώδια του ΚριούΤαύρουΚαρκίνουΣκορπιούΑιγόκερωΥδροχόου και Ιχθύων, είναι τα άτομα τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να πρωτοστατήσουν στην εσωτερική σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε όλα τα πράγματα άρα και την υποσυνείδητη αλλά ισχυρή γνώση, της πληρότητας και της ενότητας της ύπαρξης μας. Χμ, και εδώ το ερώτημα που αμέσως εγείρεται είναι βέβαια το τι θα συμβεί με τους ανήκοντες στο ζώδιο των Διδύμων, τουΛέοντα, της Παρθένου, του Ζυγού και του Τοξότη. Κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, ακόμα και όταν ένας οποιοσδήποτε πλανήτης – ειδικότερα όταν αυτός είναι εξωτερικός και τόσο μα τόσο αργοκίνητος – δεν διάκειται ευμενώς προς ορισμένα ζώδια, εντούτοις δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρέχει τις διαφοροποιημένες μεν, ωστόσο, απεριόριστες ιδιότητες του και σε αυτά.

Με πιο απλά λόγια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμβάλει κατά τρόπους ώστε άτομα αυτών των ζωδίων, χτίζοντας πάνω στα αδύνατα σημεία τους, να βρουν μεγαλύτερες πηγές δύναμης και μία θερμή πιο γνήσια, και κυρίως πιο ανθρώπινη αποδοχή για τους άλλους ανθρώπους. Πριν όμως προχωρήσουμε στις επιδράσεις του Ποσειδώνα ανά ζώδιο, ας ρίξουμε μία σύντομη ματιά, στο τι εστί Ποσειδώνια Μέθη Του Ερωτα.

Ποσειδώνια μέθη του Έρωτα

Με την είσοδο του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, είναι απολύτως βέβαιο πως τίποτε αισθητά αναγνωρίσιμο δεν πρόκειται να συμβεί. Για να το πούμε πιο συγκεκριμένα, κανένας δρόμος, καμία αίσθηση και κανένα συναίσθημα –κυρίως αυτό – δεν θα σταθεί δυνατόν να μας ξυπνήσει από τον «λήθαργο» μας. Ιδιαίτερα τον ερωτικό! Μα και οποιονδήποτε άλλο φορέα, ζήτημα, ή κατάσταση σχετίζεται με μια πιο συνθετική και ολιστική θεώρηση του κόσμου. Ο «αγνός έρωτας» και η «μέθη» που τον συνοδεύει, μα και οτιδήποτε είναι εκείνο που επηρεάζεται από τα συναισθήματα μας, δεν πρόκειται να εκδηλωθεί ώστε να αγνοήσουμε και ακόμα καλύτερα να προσπεράσουμε τις οχληρές πλευρές της ζωής μας άμεσα. Δύσκολα θα βρεθούν διέξοδοι έτσι ώστε αφενός η αναζήτηση της «γαλήνης» να εκπληρωθεί, αφετέρου να τύχουμε της άνεσης να «ναρκώσουμε» και ακόμα καλύτερα να «μεθύσουμε» τον εαυτό μας προκειμένου να ξεφύγουμε από τα παράδοξα, και επώδυνα που οι εντάσεις της ζωής μας προξένησαν χρόνια τώρα. Τότε τι; Τι είναι εκείνο που με την έλευση του Ποσειδώνα μέλει να συμβεί, και εάν ναι, πως θα γίνει αυτό, ώστε επιτέλους να βρούμε, – ή εάν ήδη υπάρχει, να διατηρήσουμε – την εσωτερική σταθερότητα και την πολυπόθητη για όλους μας ηρεμία του νου;

Εν ολίγοις, ποια ευλογημένη ή αντιθέτως διαβολική συγκυρία θα αποτελέσει ένα είδος ευλογίας ώστε να παραμεριστεί η απονέκρωση της ικανότητας εκείνης που θα μας επιτρέψει να αγγίξουμε ζωηρά και σε βάθος τα εσώψυχα μας; Ποιός θεόσταλτος πλανήτης είναι εκείνος η επιρροή του οποίου θα σταθεί τόσο δυνατή και ικανή να αμβλύνει τις συγκρούσεις, το άγχος και όλο αυτό το σύμφυρμα ανατρεπτικών ιδεών που με το πέρασμα του o Ποσειδώνας από το ζώδιο του Υδροχόου – ( 1998-2011/12 ) – σφράγισε την ζωή μας ; Καθώς οι πρώτες μάχες κοντοζυγώνουν, η ήδη ορατή υπομονή των ανθρώπων απέναντι στα τόσα και τόσα δεινά, αρχίζει να στηρίζεται σε μια αόρατη ήρεμη δύναμη και τεράστια αντοχή. Σιγά –σιγά, πολλοί από εμάς, θα αρχίσουμε να βρίσκουμε τις προσωπικές και ιδιαίτερες του άκρες ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο, ώστε όχι απλώς να παραμένουμε σταθεροί αλλά και να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες και τις δύσκολες εμπειρίες.

Η δύναμη της θέλησης θα απελευθερώνεται πιο εύκολα, ενώ συγχρόνως θα ανακαλύπτουμε απίστευτη τόλμη και αντοχή. Στην δε αντιμετώπιση κρίσεων εξαιτίας της τεράστιας εσωτερικής σταθερότητας που υπό την επιρροή του Ποσειδώνα θα αρθεί μέσα μας, μικρά ή και μεγάλα σκαμπανεβάσματα της ζωής, θα μεταστραφούν σε προκλήσεις ( Ουρανός στον Κριό ), ώστε ούτε καν τα μεγάλα προβλήματα, οι αναποδιές, ή και οι καταστροφές θα είναι ικανές να κλονίσουν την πίστη και τηνθέληση μας να πάμε παρακάτω. Η επίδραση του Ποσειδώνα εν ολίγοις, θα γίνει για εμάς το στέρεο σταθερό κέντρο που καθώς θα προχωράει όλο και πιο βαθιά στο ζώδιο των Ιχθύων, θα φροντίζει ώστε να γίνονται τα πράγματα. Όσο αφορά την Ερωτική Του Μέθη, είναι αυτός ο ένας και ο μοναδικός πλανήτης που θα προάγει την «ανώτερη οκτάβα» των σεξουαλικών μας ενστίκτων, με τον καλύτερο για την ψυχή μας, δυνατό τρόπο.

Υπό την επιρροή του Ποσειδώνα στην επαφή μας με τους άλλους, συγκλίνουμε καθαρά υποσυνείδητα, και να τους φέρουμε αλλά και να τους προσφέρουμε «ηρεμία» και «γαλήνη». Γινόμαστε ευτυχώς πιο συμβατικοί και κομφορμιστές με την έννοια να εκπληρώνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσδοκίες του περίγυρου μας. Βέβαια, συγχρόνως πρέπει να μεριμνούμε επιμελώς ώστε να μην χάνουμε την ταυτότητα μας, και να μην χανόμαστε σε «κλώνους» ή να γινόμαστε το συμπλήρωμα η το αναπλήρωμα των άλλων. Τα καλά νέα της επίδρασης του Ποσειδώνα κατά την διέλευση του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων είναι ότι προάγει όσο κανείς άλλος πλανήτης τον «πνευματικό έρωτα» , ενώ κινητοποιεί τις «συγκινήσεις» εκείνες που καταλύουν και στέλνουν στο ψυγείο το «πεζό σεξ», και την στιγμιαία ικανοποίηση της σωματικής ερωτικής ανάγκης. Υπό την επίδραση του, ο «αγνός» έρωτας και η σαρκική επιθυμία για σεξ κινητοποιούν διαφορετικές νοητικές μας ικανότητες, που μας δίνουν φτερά που δεν προσφέρει το «σεξ».

Επιδρά δε θετικά, στην ικανότητα επίλυσης εκείνων των προβλημάτων που επηρεάζουν την συναισθηματική μας κατάσταση, τα ερωτικά αισθήματα, τις απλές ερωτικές αναπολήσεις κατά τρόπους που πυροδοτούν τη δημιουργική σκέψη. Αν και συγχρόνως αναστέλλει την αναλυτική έλλογη σκέψη, ωστόσο διανοίγει δρόμους στην επίλυση των προβλημάτων που απαιτούν πιο συνθετική σκέψη. Αρκεί μόνο να κατανοήσουμε, ότι αν και η δημιουργική όσο και η αναλυτική ικανότητα του ανθρώπινου νου δεν αποτελούν «χαρίσματα» ή παγιωμένα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης προσωπικότητας, όπως συχνά πιστεύουμε –αυτό άλλωστε μας διδάσκει ο Ποσειδώνας – αλλά είναι αντίθετα εγγενείς ικανότητες που επηρεάζονται ωστόσο σημαντικά τόσο από το περιβάλλον του ατόμου όσο και από την ίδια του την ψυχολογική διάθεση, τότε είναι και πιο εύκολο να κατανοήσουμε το τι εστί Ποσειδώνια Ερωτική Μέθη.

Βέβαια, ο Ποσειδώνας έχει βαθέως κατηγορηθεί ως ο ένας και μοναδικός πλανήτης που προάγει τις «αυταπάτες», την «σύγχυση», την «τρέλα», την «παραμόρφωση». Αν και αυτή του η πλευρά δεν απέχει από την αλήθεια, ωστόσο τον αδικεί. Αυτό γιατί από την άλλη, ο Ποσειδώνας συμβολίζει και εκφράζει μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε να δούμε με τα υλικά μας μάτια αλλά με τα μάτια της ψυχής μας. Είναι τα μάτια εκείνα που όσοι δεν διαθέτουν δυσκολεύονται να διακρίνουν την διαφορά ανάμεσα στην «πλάνη» , κάποια αόρατα σημάδια, ή την αποκάλυψη της αλήθειας. Για αυτό το λόγο κάθε άνθρωπος βιώνει τις επιρροές του Ποσειδώνα ανάλογα με την φυσική, την ψυχική και την πνευματική του δομή. Δομή η οποία όμως δεν θα ενισχυθεί απλώς κατά το πέρασμα του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, αλλά και από το γεγονός ότι έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να βρούμε επιτέλους τον μεγάλο έρωτα της ζωής μας.

Ο Ποσειδώνας στους 12 οίκους του Ζωδιακού κύκλου

Κατά την διέλευση του από το ζώδιο των Ιχθύων ο Ποσειδώνας θα επηρεάσει πρωτίστως όλους όσους έχουν γεννηθεί τις τρεις τελευταίες μέρες ή τις τρεις πρώτες μέρες (ανοχή τριών μοιρών ) ενός εκάστοτε ζωδίου. Εδώ να επισημάνω, πως ως εργαζόμενη τις τρεις τελευταίες δεκαετίες συστηματικά τόσο μέσα στα πλαίσια της «καρμικής αστρολογίας», όσο όμως και ως υπνωτίστρια –ιδιότητα και σχετικές εργασίες στις οποίες θα αναφερθώ εκτενώς στο άμεσο μέλλον – η επίδραση κάθε πλανήτη αν και αρχίζει να φθίνει κατά την αποχώρηση του από το ζώδιο της τελευταίας του διέλευσης, δεν παύει να την εκπέμπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κατά την εισχώρηση του στο νέο ζώδιο διέλευσης του, εννοείται, ότι θα αρχίσει σιγά –σιγά να σκάει μύτη με την περιβόητη τρίαινα του. Στην Ελληνική μυθολογία ο Ποσειδώνας είναι ο θεός της θάλασσας (και γιαυτό ονομάζονταν και Πελαγαίος), των ποταμών, των πηγών και των πόσιμων νερών. Γιος του Κρόνου και της Ρέας και αδελφός του Δία κατοικούσε πότε στον Όλυμπο και πότε στο παλάτι του στα βάθη της θάλασσας, όπου ζούσε και η γυναίκα του, η Νηρηίδα Αμφιτρίτη.

Σύμφωνα με σωζόμενες επιγραφές, ο Ποσειδών λατρευόταν στην Πύλο και στη Θήβα και ενσωματώθηκε στους θεούς του Ολύμπου ως αδελφός του Δία και του Άδη. Σαν θεός της θάλασσας, ο Ποσειδώνας ταξίδευε με το χρυσό άρμα του πάνω στα κύματα, που άνοιγαν χαρούμενα στο πέρασμά του, ενώ γύρω του έπαιζαν δελφίνια. Με την τρίαινά του μπορούσε τόσο να δημιουργεί τρικυμίες όσο και να ηρεμεί τα νερά. Τον θεωρούσαν προστάτη των ναυτικών και των ψαράδων. Ηταν δε, ο αποκλειστικά υπεύθυνος για γεωλογικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα οι σεισμοί. Ετσι, του προσφέρονταν θυσίες και επικλήσεις για τη σταθερότητα του εδάφους και την ασφάλεια των κτιρίων. Τον τιμούσαν μάλιστα, και με ιπποδρομίες. Σύμβολά του ήταν η τρίαινα, το ψάρι (συνήθως τόννος ή δελφίνι) και σπανιότερα το άλογο ή ο ταύρος.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Κριού

Υπό την επήρεια του είναι πιθανότερο τα άτομα αυτής της περιοχής, να εκδηλώσουν πολύ μικρότερης έντασης επιθετικά γνωρίσματα. Θα ανακτήσουν περισσότερη διάθεση για τρυφερότητα και ερωτικές περιπτύξεις συνδυασμένες με φλογερότητα, αλλά και ικανότητα συγχώνευσης την οποία θα αντιμετωπίσουν επιτέλους σαν «ζωή μας», παρά σαν «ζωή» μου. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλοί θα εξιδανικεύσουν τον άλλο, μην θέλοντας να δουν τα ελαττώματα του, και ενώ ο Ποσειδώνας δεν συγκαταλέγεται στον πλανήτη του γάμου, ωστόσο δεν αποκλείεται να τεθεί στην ψυχή τους να ανέβουν επιτέλους και αυτοί τα σκαλιά της εκκλησίας. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να στραφούν σε εξωπραγματικές φαντασιώσεις διαφυγής όπερ και σημαίνει ότι αντί για το κρεβάτι θα στενάξουν οι παραλίες ενώ ευσεβείς πόθοι θα τους κάνει να αισθανθούν ότι πετούν στο φτερωτό άλογο αυτού του ίδιου του Ποσειδώνα. Παρά την έμφυτη ικανότητα ενέργειας που διαθέτουν, θα προτιμήσουν να στραφούν σε λιγότερο επιθετικές ερωτικές περιπτύξεις και περισσότερο σε περιπτύξεις συνοδευόμενες από αφρίζουσα σαμπάνια! Θα μεθύσουν, ναι θα μεθύσουν αλλά όχι λόγω της σαμπάνιας, αλλά γιατί για πρώτη φορά θα νιώσουν το τι εστί «συγχώνευση» απύθμενου βάθους. Τόσο όσο και τέτοιου είδους, που κανείς μόνο στις ονειρικές παραλίες μαγεμένων νησιών θα μπορούσε να συναντήσει.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Ταύρου

Εδώ τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Στην προσπάθεια τους αφενός να ευχαριστήσουν τον/την σύντροφο τους, αφετέρου να καταστείλουν την ανία αλλά και για να δημιουργήσουν μία αρμονική σταθερότητα μέσα τους, πρώτα θα φροντίσουν τα της «κοιλίας» τους, και ύστερα θα προχωρήσουν στο παρασύνθημα! Ερωτικοί και σεξουαλικοί όντας, αν και μπορεί αρχικά να μην τα καταφέρουν στο να αποδιώξουν την πεζότητα από τις ερωτικές τους περιπτύξεις, εντούτοις θα φροντίσουν για την κατάλληλη ατμόσφαιρα, τα κατάλληλα ερωτικά εδέσματα και φυσικά τα ανάλογα φρούτα. Η φαντασία τους είναι βέβαιο ότι δεν θα τους αποτρέψει να κάνουν το τραπέζι κρεβάτι , και το κρεβάτι τραπέζι. Αντιθέτως ! Ο.Κ., και για να μην πιστέψει κανείς πως μόνο διαμέσου των περιορισμών της πεζής πραγματικότητας μπορούν να φτάσουν στην «κορύφωση», είναι βέβαιο ότι ευχαρίστως θα αφεθούν στο μύθο ή το χάος ή στο χάους του μύθου που λέγεται έρωτας. Αρκεί να συγκλονιστούν συθέμελα όλες τους οι αισθήσεις.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο των Διδύμων

Τα πράγματα εδώ, γίνονται εξίσου εύκολα αλλά άλλο τόσο και δύσκολα. Όχι ότι στερούνται φαντασίας. Κάθε άλλο. Ωστόσο είναι ικανοί να προβούν σε τόσο περίπλοκες διπολικές σκέψεις, και οράματα ενός ιδανικού ερωτικού γίγνεσθαι, ώστε άθελα τους θα παρακωλύσουν ίσως την ικανότητα τους για ωραία και ρομαντικά λόγια. Ιδιαίτερα καλοί σε όλες τις μορφές επικοινωνίας, εντούτοις όχι και τόσο ικανοί να γίνουν οι άψογοι τροβαδούροι που με καντάδες θα φέρουν τον/την αγαπημένο/νη στα νερά τους, ίσως χάσουν τα λόγια τους ακριβώς στην πιο επίμαχη στιγμή. Ευχάριστοι, απλοί και πρόσχαροι πάραυτα, είναι ικανοί να μεταστρέψουν την παραποίηση της πραγματικότητας κατά τρόπους πού και αν ακόμα περιπέσουν στο αμάρτημα της απιστίας, είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουν και την υποψία του/της συντρόφου να εκτονώσουν, αλλά και υλικό για μία πιο δημιουργική ερωτική συνέχεια να προσδώσουν. Σημείωση! Μην ρωτήσετε πως και γιατί, απλώς αφεθείτε στα αγγίγματα τους. Ενός άλλου είδους τρίαινα θα διατρέξει σίγουρα το κορμί σας.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Καρκίνου

Αχ Θεέ που βρίσκεσαι. Με ισχυρό ένστικτο αυτοσυντήρησης δυνατή αίσθηση σε ότι αφορά τις απλές και κυρίως όλες εκείνες τις απολαύσεις που συνδέονται με την φύση, θα ερωτευτούν τρελά αυτή την άνοιξη ή αυτό το καλοκαίρι. Θα χρησιμοποιήσουν την υπομονετική και ισορροπημένη προσέγγιση τους και θα μεσολαβήσουν καθαρά υποσυνείδητα σε οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο ώστε να κατευνάσουν συγκρούσεις, και αντιξοότητες. Με την δημιουργική φαντασία του Ποσειδώνα παρέα, είναι ίσως οι μόνοι του ζωδιακού κύκλου, που θα καταφέρουν να αναγάγουν τον έρωτα τους σε μία μοναδικού είδους αυτοκυριαρχία, δυναμισμό και γαλήνη. Θα προξενήσουν όντως τόσο δυνατά αισθήματα οικειότητας, ώστε ο/η σύντροφος πιθανόν να νιώσει σαν να γνωρίζονταν χρόνια, ή ότι αγαπήθηκαν εξίσου τρελά και δυνατά σε προηγούμενες ζωές τους. Θα κρατήσουν τους εαυτούς τους αλλά και τον/την σύντροφο τους ακόμα και από το ελάχιστο ψήγμα εσωτερικότητας, και για αυτό και μόνο, θα κάνουν οτιδήποτε αρκεί να διασώσουν έστω και την ψευδαίσθηση γαλήνης, ηρεμίας και ψυχικής ευδαιμονίας. Τεμαχίζοντας –άκουσον –άκουσον -τον εαυτό τους ίσως και σε υποπροσωπικότητες, θα παλέψουν για το δικό τους είδος φαντασιώσεων, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να ευγνωμονούν το σύμπαν ότι υπάρχει ο έρωτας και στην δική τους ζωή.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Λέοντα

Αν και η φλογερή και γεμάτη από ζέση και ζήλο ένταση αυτού του οίκου ουδόλως μπορεί να ταυτιστεί με τις υδάτινες φουρτούνες του Ποσειδώνα, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι απαραίτητο να γίνουν τρικυμιώδη. Οντας ικανοί και μεστοί τα άτομα αυτού του τομέα να στρέψουν όλη τους την ζωντάνια και την φωτεινότητα στα πιο λαμπερά –υπέρλαμπρα θα έλεγα – λαμπυρίσματα της θάλασσας, είναι επίσης βέβαιο ότι θα αναγάγουν τον έρωτα σε είδος απόλυτης πολυτέλειας. Πότε σε εξωτικά νησιά, άλλοτε στο κατάστρωμα ενός πολυτελούς σκάφους, και πότε υπό το φως των άστρων, ο έρωτας τους είναι σίγουρο ότι θα αναχθεί σε θέμα μίας έξοχης κινηματογραφικής ταινίας. Προσοχή! Αν την αγαπάτε ή εάν προτίθεστε να την αγαπήσετε τρελά, προτιμείστε την καλύτερη δυνατή σουίτα του ξενοδοχείου στο οποίο σκοπεύετε να καταλύσετε. Αντιστρόφως, αν τον θέλετε για πάντα δικό σας, φορέστε το ένα και μοναδικό σετ εσωρούχων που ούτε στα καλύτερα του όνειρα δεν είχε ονειρευτεί.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο της Παρθένου

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Φοβούμενοι αφενός να εκτεθούν, αφετέρου βιώνοντας τον πειρασμό να είναι ίσως υπερβολικά συγκαταβατικοί με τους άλλους, ίσως χάσουν την επαφή τους ως προς το που εάν και εφόσον οι περιστάσεις το επιτρέψουν θα στραφούν. Είναι στην ουσία κρυψίνους, και όσο και εάν διατείνονται για το αντίθετο, εντούτοις είναι άτομα που οι πιο σύνθετες έως και εξαιρετικά ασυνήθιστες ερωτικές διαθέσεις και περιπτύξεις κυλούν μέσα στο αίμα τους. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν αποκλειστικά και μόνο από το εάν ενδιαφέρονται να διασώσουν την καλή εικόνα τους, ή εάν θα προτιμήσουν να τα ζήσουν όλα για όλα. Αν συγκλίνουν προς την δεύτερη εκδοχή, τότε με την επίδραση του ο Ποσειδώνας σε αυτό το τομέα η εκδοχή να ζήσουν τον μοιραίο έρωτα με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, δεν είναι θα είναι απλώς υπαρκτή αλλά σχεδόν απολύτως βέβαιη. Στην αντίθετη περίπτωση, θα έχουν μεν απλά να θυμούνται κάτι, αλλά εξίσου και να φροντίζουν να αποφεύγουν νερόβραστες καταστάσεις.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Ζυγού

Καθώς τα άτομα αυτής της κατηγορίας έλκονται συνήθως από ενεργητικούς και δραστικούς έως και επιθετικούς τύπους, η επιρροή του Ποσειδώνα μέσα από αυτόν τον οίκο θα προάγει την διάθεση τους να πάρουν –και ακόμα καλύτερα να απορροφήσουν – τα ενεργητικά χαρακτηριστικά των άλλων. Ερωτικοί, χαδιάρηδες, εξαιρετικά σαγηνευτικοί οι ίδιοι, θα φροντίσουν οφθαλμοφανέστατα να αναγάγουν τον έρωτα τους προς το άτομο σας πρώτα σε κοινωνική θεάση. Πρώτα θα λάβουν εννοείται τα εύσχημα από γνωστούς και φίλους, και ύστερα θα στρέψουν την προσοχή τους στο άτομο σας. Ο Ποσειδώνας εδώ είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα διευρύνει το ενδιαφέρον του/της για εσάς, αλλά και θα προσφέρει κάθε είδους φαντασία ώστε οτιδήποτε και εάν ζήσετε μαζί του/της θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο νου σας όσα χρόνια και εάν περάσουν. Αρκεί βέβαια να μην μπουν στο πειρασμό όχι μόνο να φλερτάρουν σε ξένα χωράφια, αλλά και να μην θελήσουν να αυξήσουν τις ερωτικές τους φαντασιώσεις με άλλους παρτενέρ.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Σκορπιού

Δεν ξέρω αν αληθεύει, όμως υπάρχει έντονα ή υποψία ότι το έργο «εννέα και μισή εβδομάδες» μάλλον σεναριογραφήθηκε με κάποια Ποσειδώνια επίδραση. Αν λοιπόν οι σκάλες του μετρό δεν θα σας φοβίσουν ώστε να ζήσετε τον ένα και μοναδικό έρωτα της ζωής σας, τότε δεν μένει τίποτε άλλο παρά να επιλέξετε τα κατάλληλα για την περίσταση ρούχα. Αχαλίνωτη αφενός η φαντασία, αφετέρου υπό την αναγκαστική επίδραση του θα θελήσει κυριολεκτικά να μετακομίσει στο πιο εσωτερικό του/της ησυχαστήριο. Θα επιδιώξει εντελώς υποσυνείδητα, να αποσπάσει την προσοχή του/της ακόμα και στις πιο σκοτεινές ώρες της νύχτας. Κυριολεκτικά βουτηγμένοι στον ιδιωτικό χώρο του μυαλού τους, εκεί όπου κανείς και για κανέναν λόγο δεν θα μπορεί να παρέμβει, θα δημιουργήσουν τις πιο τρελές και πιο εξιδανικευμένες συνθήκες ώστε αναμνήσεις και φαντασιώσεις θα έχουν κάθε λόγο να γραφτούν σε σενάριο όχι επιστημονικής αλλά ερωτικής φαντασίας. Αρκεί κανείς και τίποτε να μην εισβάλει. Ακόμα και εσείς που το κορμί σας είναι το απόλυτο must των φαντασιώσεων του/της.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Τοξότη 

Εμψύχωση εμψύχωση, ανώτερα ιδανικά, ενίσχυση του ηθικού γίγνεσθαι, είναι μερικά από τα συναισθήματα που θα συνοδεύσουν τα άτομα αυτού του τομέα. Το εάν και σε ποιο βαθμό ενδεχομένως θα μπερδευτούν, αυτό είναι εννοείται άλλο εντελώς ξεχωριστό θέμα. Πάντως υπό την επίδραση και την διάθεση του Ποσειδώνα είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τα πάντα να διευρύνουν τη φαντασία τους, να τονώσουν την ανάγκη τους για εξέλιξη και άρα και να δοκιμάσουν οτιδήποτε. Βέβαια οι ανεδαφικότητες οι λανθασμένες ηθικές θεωρήσεις και ίσως οι παράξενες μεταφυσικές επιδιώξεις αντί στην εσωτερική ανάταση να οδηγήσουν σε συγκλονιστική μεν δεκτικότητα αλλά και υπέρμετρη σύγχυση. Μην αφεθείτε με συγχυσμένους ή συναισθηματικά μπερδεμένους ανθρώπους, αλλά προπάντων μεριμνήστε ώστε ο έρωτας του/της να μην οδηγήσει ούτε εσάς ούτε την άλλη πλευρά, σε φρενήρη ή άλλου χαρακτήρα ερωτικά τρίγωνα. Αν νιώσετε δυσφορία και αισθήματα αδιαθεσίας, καλύτερα να προσφύγετε στη μουσική, ή στα ψηλά βουνά παρέα με τα πουλιά και ακόμα καλύτερα, με τα ζώα του δάσους.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Αιγόκερω 

Με το πρόβλημα της πρωτοκαθεδρίας απέναντι στην κοινωνική καθιέρωση, καθώς και την ανάγκη για συνειδητές και ευρέως αποδεχτές αρχές και θεωρήσεις, ο Ποσειδώνας εδώ δεν έχει και το καλύτερο έδαφος για να δράσει. Από την άλλη όμως, είναι αυτός ο οποίος θα ωθήσει και δη θεαματικά στην ιδεολογική και φιλοσοφική αναπλήρωση με αποτέλεσμα να ωθήσει τα άτομα αυτού του τομέα αν όχι να τον κάνουν πράξη, τουλάχιστον να ταυτιστούν και να υπηρετήσουν τον έρωτα κάτω από άξιες και σωστές βάσεις. Υπό την επίδραση του, θα αντιμετωπίσουν τις στενάχωρες και προβληματικές καταστάσεις με μία πιο θελκτική διάθεση και ίσως μέσα από την φιλοσοφία ότι όλα όσα παίχτηκαν ή παίζονται είναι μέρος της ζωής έτσι ή αλλιώς. Ισως υπερασπιστούν ένα είδος μοιρολατρίας και αυτό μόνο και μόνο για να απομακρυνθούν από την παθητικότητα ή την αδράνεια που ίσως τα θερμά ερωτικά συναισθήματα προξενήσουν μέσα τους.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο του Υδροχόου

Ο Ποσειδώνας καθώς περνούσε τόσα χρόνια τώρα από το ζώδιο τους, τους έπαιξε στην τρίαινα του, και άλλοτε έχασαν και άλλοτε κέρδισαν. Εντούτοις είναι πολλά από εκείνα τα κατάλοιπα που άφησε με το πέρασμα τους, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, Η γυάλινη αίσθηση του έρωτα, τα face book, τα DVD τα You Tube και γενικά όλα τα είδη και τα μέσα της τεχνολογίας κατέστησαν τον έρωτα το απόλυτο θέμα των συσκευών κάθε είδους και τύπου. Οραματιστές όντας, και με σύμμαχο τον Ποσειδώνα θα έχουν όλη την καλή προδιάθεση να φτάσουν και να καταξιωθούν από ένα νέο τύπο ρομαντισμού, συνεργασίας και έρωτα. Κάτι όμως που ούτε άμεσα αλλά ούτε και με συγκεκριμένους τρόπους μέλλει να γίνει. Αντίθετα. Θα πάρει χρόνο να αποκατασταθούν οι πικρίες τα τραύματα, τα λάθη, οι αποστάσεις και προπάντων η αίσθηση «κατάψυξης» που η διαδρομή του Ποσειδώνα μέσα από αυτό το ζώδιο προξένησε. Από την άλλη πάλι, είναι ευχής έργον ότι σε συνδυασμό με την έρευνα, την προσφορά και την έντονη διάθεση για επικοινωνία οι άνθρωποι θα πάψουν τώρα πια να αρκούνται στα γυάλινα παράθυρα και την ανεδαφικότητα της απόστασης που αυτά έχουν δημιουργήσει. Σιγά –σιγά η επαφή, το άγγιγμα, οι σωματικές αισθήσεις θα αρχίσουν να παράγουν μία άλλη άισθηση ρομαντισμού και ερωτικής συνέρευσης. Μακάρι να γίνει χθες παρά αύριο.

Ο Ποσειδώνας στον οίκο των Ιχθύων

Ο Ποσειδώνας εδώ θα είναι έτοιμος για όλα. Σε κανένα άλλο ζώδιο εννοείται δεν θα παράγει τόσα πολλά συναισθήματα, ονειρώξεις, φαντασιώσεις και εξιδανικεύσεις όσο όταν θα διαπερνά το φυσικό του ζώδιο. Και ενώ θα υπάρξουν εκατοντάδες σελίδες να γραφτούν για όλα όσα πρόκειται να προξενήσει στην ψυχή και στην καρδιά μας, ωστόσο προς το παρόν ας αρκεστούμε στο να καταγράψουμε αυτό που θα τον καταστήσει άμεσα ως τον καλύτερο και ευεργετικότερο πλανήτη της ανθρώπινης υπόστασης. Ρομάντσο, ερωτισμός, βαρκάδες, χαμηλωμένα φώτα, απαλή και τρυφερή μουσική, ανθισμένα παρτέρια, αγγίγματα η ανάμνηση των οποίων η αίσθηση θα καταγραφεί ανεξίτηλα στον σκληρό δίσκο του νου μας, είναι μερικά από εκείνα τα στοιχεία που θα συνθέσουν το ερωτικό του στίγμα αυτή την άνοιξη ή αυτό το καλοκαίρι. Ερωτευτείτε όσο θέλετε, αλλά καλού κακού, επιτρέψετε στην/στον καλύτερο/ρη σας φίλο/η να σας πει ορθά, κοφτά, ξεκάθαρα και απερίφραστα την γνώμη του. Ειδικότερα δε, να σας πει εάν όλα όσα εσείς νιώθετε είναι όντως αληθινά ή απλά δημιούργημα της φαντασίας σας.

Χρυσάνθη Σπίγγου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments