0 0 votes
Article Rating

Το 2018 αν ήταν πλανήτης, θα ευχόμουν πρώτα και πάνω απ’ όλα να είναι Ήλιος για να γεμίσει φως και ζεστασιά τις καρδιές μας. Σελήνη για να κάνει πιο στοργικές και προστατευτικές τις αγκαλιές μας. Ερμής για να επικοινωνούμε μεταξύ μας πιο ουσιαστικά. Αφροδίτη για να γεμίσουν γαλήνη, τρυφερότητα και αγάπη οι καρδιές μας, και Δίας για να χαρίσει απλόχερα αισιοδοξία, χαρά, τύχη και ευτυχία στους ανθρώπους.

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο!!!

 

Το Πλανητικό σκηνικό του Ιανουαρίου 2018. Πατήστε εδώ

Τι θα φέρει ο Ιανουάριος στα ζώδια

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα των ζωδίων μπορεί να μην έχει καμία αξία διότι κάποιοι προσωπικοί πλανήτες κάποιου μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο (ζώδιο) και να φέρει το γεγονός που περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι’ αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον ξέρετε).

 

Κριός 21/3 – 20/4

Η προσκόλληση στην καριέρα και οι φιλοδοξίες σας για κοινωνική καταξίωση καταναλώνουν πολύ από τον χρόνο και την ενέργεια σας με αποτέλεσμα να παραμελείτε το σπίτι, την οικογένεια σας αλλά και την δική σας ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση. Αν συνεχίσετε σ’ αυτό το μοτίβο θα αποξενωθείτε από τους οικείους σας και θα εξαντληθείτε οργανικά αλλά και στις κοινωνικές σας υποχρεώσεις δεν θα αποδώσετε (ιδιαίτερα οι Κριοί του 1ου και του 2ου δεκαημέρου).

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγετε για λίγο από τις απαιτητικές κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και να ασχοληθείτε με τους δικούς σας ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Θα χρειαστεί να αξιολογήσετε και να ολοκληρώσετε θέματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα και έχουν σχέση με το σπίτι ως ακίνητο αλλά και με κάποιο πρόσωπο της οικογένειας σας. Ίσως χρειαστεί να επιλύσετε κάποια κληρονομικά ζητήματα ή να τακτοποιήσετε παλιές εκκρεμότητες που έχουν σχέση με τράπεζες ή κρατικά ταμεία.

Μετά τις 17/1 η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά και όλο τον ενδιαφέρον σας στρέφεται στα κοινωνικά και επαγγελματικά σας καθήκοντα (ιδιαίτερα οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου). Είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε οποιαδήποτε πρόσκληση για κοινωνική εκδήλωση. Στην καριέρα σας, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να προβληθείτε. Ευνοϊκό διάστημα, για να πάρετε προαγωγή, να επινοήσετε καινούργια επαγγελματικά σχέδια ή να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσετε ότι για να γίνει αυτό εφικτό, δεν πρέπει να κινηθείτε παρορμητικά.

Χρειάζεται υπομονή και αφού έχετε εργαστεί σκληρά, να είστε σίγουροι ότι η εμπειρία και οι ικανότητες σας θα εκτιμηθούν ανάλογα. Είναι ένα διάστημα που δοκιμάζεται πάλι η υπομονή σας, είναι ανάγκη όμως να κοντρολάρετε τις αντιδράσεις σας και τον παρορμητισμό σας. Μπορεί να αισθάνεστε ασφυκτικά από την πίεση που δέχεστε και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που αναγκάζεστε να επωμιστείτε, αλλά αν λειτουργήσετε χωρίς να έχετε προνοήσει τι μπορεί να φέρει μια έκρηξη σας, θα σας ξαφνιάσει το αποτέλεσμα.

 

Ταύρος 20/4 – 20/5

Είναι μια όμορφη περίοδος αυτή για εσάς τους Ταύρους του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Στην επικοινωνία σας με τους συγγενείς και τους φίλους υπάρχει πολύ συναίσθημα και μια ανάγκη να προστατέψετε εκείνους που σας έχουν ανάγκη. Οι σχέσεις σας μαζί τους γίνονται πιο οικογενειακές και πιο τρυφερές. Αν είχατε κάποιες διαφωνίες με κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο είναι ευκαιρία τώρα να το συναντήσετε και να διορθώσετε ό,τι πήγε στραβά στο παρελθόν.

Το μυαλό σας ταξιδεύει πίσω, σε περασμένες εμπειρίες, συνήθειες, αντιδράσεις και ενέργειες και μια νοσταλγία κατακλύζει την ψυχή σας. Δεν σας αρέσει αυτή την περίοδο να μένετε κλεισμένοι στο σπίτι, έχετε ανάγκη να επικοινωνείτε ή να συναντάτε άλλους ανθρώπους. Έχετε επίσης να ολοκληρώσετε κάποιες καθημερινές εργασίες που εκκρεμούν από το παρελθόν. Είναι τόσες πολλές και διαφορετικές οι καθημερινές σας ασχολίες και δεν ξέρετε με τι να ξεκινήσετε και πως να τελειώσετε. Εστιάστε την προσοχή σας στα πιο ουσιώδη και σε ό,τι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και αφήστε τα δευτερεύοντα για αργότερα.

Μετά τις 17/1 εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου, σκέπτεστε να κάνετε κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει μελλοντικά να πετύχετε τους στόχους σας, θα σας καταξιώσει και θα ανυψώσει το πνευματικό σας επίπεδο. Συνειδητοποιείτε βέβαια ότι για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται υπομονή, επιμονή, σοβαρή και σκληρή δουλειά. Οι φίλοι και ο/η σύντροφος σας είναι κοντά και υποστηρίζουν τις προσπάθειες σας.

Κάποιοι από σας νιώθετε την επιθυμία να πραγματοποιήσετε ένα μακρινό ταξίδι αναψυχής αλλά και να γνωρίσετε και να μελετήσετε άλλους πολιτισμούς και κάποιοι άλλοι αποφασίζετε να παραμείνετε στο εξωτερικό μόνιμα και να κάνετε καριέρα εκεί. Δεν είναι βέβαια ενδεδειγμένο να πάρετε αποφάσεις ζωής εν θερμώ αλλά μετά από σοβαρή και ψύχραιμη σκέψη. Επίσης νοιώθετε την επιθυμία να βρίσκεστε πιο συχνά με άτομα που η επικοινωνία μαζί τους σας βοηθά να μαθαίνετε καινούργια πράγματα και διευρύνει το επίπεδο γνώσεων σας.

 

Δίδυμοι 21/5 – 21/6

Μια σημαντική βελτίωση στα οικονομικά σας υπάρχει αυτό τον μήνα ιδιαίτερα για τους Διδύμους του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Όμως εκεί που πιστεύετε ότι τα εισοδήματα σας είναι αρκετά ικανοποιητικά, κάποιες στιγμές θα αισθάνεστε ότι οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες από τα έσοδα σας. Τα οφειλόμενα προς τρίτους (τράπεζες, φόροι, ασφάλειες κλπ.) είναι περισσότερα από αυτά που αναμένατε και αυτό σας δυσαρεστεί, σας δημιουργεί αρκετό άγχος και μια κάποια ανασφάλεια.

Θα πρέπει πάντως να τακτοποιήσετε τώρα, όλων των ειδών τις εκκρεμότητες από το παρελθόν και ιδιαίτερα τις οικονομικές. Αν έχετε να λαμβάνετε από τρίτους καλό είναι πιέσετε λίγο περισσότερο για να πάρετε πίσω εκείνα που σας οφείλουν. Η καθημερινότητα σας είναι αρκετά απαιτητική, ακόμα και στην εργασία σας νιώθετε πνιγμένοι στην δουλειά. Γι αυτό θα πρέπει να βάλετε ένα πρόγραμμα στην ζωή σας για να μετριάσετε κάπως το άγχος το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί δημιουργήσει εντάσεις με τους συναδέλφους ή τους συγγενείς σας.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα εσείς οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου, το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στα οικονομικά ζητήματα προς τρίτους, δηλαδή το εισόδημα του/ης συντρόφου, του συνεταίρου ή τράπεζες και κρατικά ταμεία. Μια απώλεια οικονομική ή κάποιου προσώπου ή ένα παλιό χρέος, μπορεί να εμφανιστεί εντελώς ξαφνικά και να σας αποδιοργανώσει. Αποφύγετε να δανείσετε χρήματα ή να πάρετε καινούργιο δάνειο διότι αργότερα μπορεί να έχετε προβλήματα.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να φροντίσετε να προστατέψετε ότι είναι πολύ σημαντικό και πολύτιμο για σας, είτε αυτό είναι πρόσωπο είτε αντικείμενο είτε χρήματα. Εμπιστευτείτε αυτή την περίοδο το ταίρι σας ή τους ανθρώπους οι οποίοι αποδεδειγμένα σας αγαπούν και σας στηρίζουν και μην κάνετε ότι σας έρθει στο κεφάλι. Η συμβουλή και η στήριξη τους είναι πολύτιμη για σας. Ιδανική περίοδος για ψυχανάλυση, αν την χρειάζεστε.

 

Καρκίνος 22/6 – 22/7

Για εσάς τους Καρκίνους ιδιαίτερα του 1ου και του 2ου δεκαημέρου, είναι στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην ζωή σας και να αρχίσετε από την αρχή. Αυτό το διάστημα είναι για εσάς πάρα πολύ ευνοϊκό, ονειρικό θα έλεγα. Καιρός να αφήσετε πίσω τα τι ¨θα πουν οι άλλοι¨ ή τις απαιτήσεις των άλλων και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και μόνο με τον εαυτό σας και τις ανάγκες του. Πάρτε την ζωή σας στα χέρια σας και κάντε ότι είναι απαραίτητο για να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας.

Μην αφήνετε τους άλλους να απορροφούν όλη σας την ενέργεια και να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και την δοτικότητα σας. Κρατήστε κοντά σας εκείνους που σέβονται και εκτιμούν τα συναισθήματα σας και έχουν πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για σας. Είναι ευκαιρία τώρα που αισθάνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας επειδή νόηση και συναισθήματα βρίσκονται σε ισορροπία, να κάνετε κάποιες κινήσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την ψυχική σας υγεία και την ηρεμία σας. Να είστε έτοιμοι να δώσετε και να πάρετε αγάπη και καλοσύνη.

Μετά τις 17/1 να θυμάστε όλα τα παραπάνω όταν οι άλλοι στην ζωή σας γίνουν πιο απαιτητικοί κι εσείς έτοιμοι να κάνετε πάλι τα όποια χατίρια τους, όσο εγωιστικά κι αν είναι. Ιδιαίτερα για τους Καρκίνους του 3ου δεκαημέρου, το υπόλοιπο του μήνα θα είναι ιδιαίτερα κουραστικό και εκρηκτικό για σας. Συναντήσεις, συζητήσεις, ανατροπές στο πρόγραμμα σας, και γενικά μια υπερβολική κοινωνικότητα η οποία από την μια θα σας γεμίζει ζωντάνια, ενεργητικότητα κι ευχαρίστηση κι από την άλλη θα σας εξουθενώνει ψυχικά και σωματικά.

Δεν φημίζεστε άλλωστε για την εξωστρέφεια σας. Προσπαθήστε λοιπόν να παραμείνετε ψύχραιμοι στις προκλήσεις αλλά και να μην επιτρέψετε στους άλλους να γίνονται προκλητικοί, εριστικοί και κυριαρχικοί. Φυσικά εκείνοι που σας αγαπούν πραγματικά θα είναι ευπρόσδεκτοι στην ζωή σας και θα σας δίνει χαρά η παρουσία και η συμπάθεια τους. Ετοιμαστείτε να τα τσουγκρίσετε με ένα φιλικό άτομο το οποίο σας εκνευρίζει συνέχεια και δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετο μαζί σας.

 

Λέων 23/7 – 22/8

Την περίοδο αυτή εσείς οι Λέοντες ιδιαίτερα του 1ου και του 2ου δεκαημέρου, αισθάνεστε κουρασμένοι και κάποιες στιγμές απογοητευμένοι και την ανάγκη να αποσυρθείτε από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις, να μετριάσετε λίγο τους ρυθμούς σας για να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε πάλι τις δυνάμεις σας. Οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις σε κάποιους από εσάς είναι πολλές και απαιτητικές και σε κάποιους άλλους δεν υπάρχει το κίνητρο ή το ενδιαφέρον που μπορεί να σας δώσει μια δουλειά που αγαπάτε, αν υπάρχει αυτή η δουλειά. Λαχταράτε τώρα λοιπόν, να αφιερώσετε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και να δεχτείτε την φροντίδα και την τρυφερότητα τους.

Αν νιώσετε ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα στην σχέση σας με την οικογένειας σας, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην βιαστείτε να αντιδράσετε, έτσι θα εκτονωθεί η ένταση και όλα θα γίνουν όπως πρώτα και ακόμα καλύτερα. Μην κρύβετε τα συναισθήματα, την δύναμη και τις αδυναμίες σας, από τους αγαπημένους σας και μην τους κρατάτε σε απόσταση, έτσι κι αλλιώς είναι δικοί σας άνθρωποι και σας γνωρίζουν καλά, δεν κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε απ’ αυτούς. Δώστε τους να καταλάβουν ότι τους χρειάζεστε στην ζωή σας και ότι σας είναι απαραίτητοι.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα για τους Λέοντες του 3ου δεκαημέρου, μετά από την ξεκούραση που προσφέρατε στον εαυτό σας τις προηγούμενες ημέρες, πέφτετε με τα μούτρα στην δουλειά. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις πολλές και αρκετά απαιτητικές. Όμως εσείς αισθάνεστε απόλυτα ικανοποιημένοι, δυνατοί και ανανεωμένοι για να τα βγάλετε πέρα. Έχετε ανάγκη να προβάλετε την δουλειά σας και να καταξιωθείτε επαγγελματικά για τις ικανότητες, την εμπειρία, την υπομονή, και την σκληρή προσπάθεια που καταβάλετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Να είστε σίγουροι ότι τα καινούργια σας σχέδια θα έχουν την επιτυχία που περιμένατε αφού η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε τα όποια θέματα παρουσιάζονται, η εντιμότητα σας και ο σεβασμός στους συναδέλφους, τους ανωτέρους ή τους πελάτες σας, θα εκτιμηθούν ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να λειτουργήσετε με φρόνηση και καλά μελετημένο σχέδιο. Η βιασύνη και οι παρορμητικές κινήσεις φέρνουν απώλειες και αποτυχίες.

 

Παρθένος 23/8 – 22/9

Αυτό το διάστημα είναι πολύ ευνοϊκό για εσάς τους Παρθένους, ιδιαίτερα τους γεννημένους το 1ο και 2ου δεκαήμερο. Το ενδιαφέρον σας στρέφεται στις φιλικές σας σχέσεις και σε ότι σας δίνει χαρά. Εκφράζετε ελεύθερα και ειλικρινά τα συναισθήματα σας στους φίλους και το ίδιο κάνουν κι εκείνοι. Για εσάς οι καλοί φίλοι είναι οικογένεια σας. Όποια στιγμή χρειαστείτε συναισθηματική στήριξη, θα την έχετε.

Όσο κι αν το πρόγραμμα σας είναι φορτωμένο, χρόνο για μια φιλική κουβεντούλα ή μια φιλική επαφή, πάντα θα βρίσκετε, γιατί αυτό σας χαροποιεί και σας ξεκουράζει. Όταν χαλαρώνετε στο δικό σας χώρο, βρίσκετε ευχαρίστηση με το να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να δεχτείτε την επίσκεψη και την συντροφιά κάποιου χαρούμενου και αισιόδοξου ανθρώπου. Εκτός από τις φιλικές επαφές, ο έρωτας ή τα παιδιά σας, παίζουν σημαντικό ρόλο αυτή την περίοδο στην ζωή σας. Ο έρωτας στηρίζετε στην σοβαρότητα και την ειλικρίνεια και ίσως να προχωρήσει σε επισημοποίηση.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 3ου δεκαημέρου, τονώνεται αισθητά η αυτοπεποίθηση, η ζωτικότητα, η δημιουργική σας διάθεση και η ανάγκη σας για διασκέδαση. Κάποιοι από σας θα κάνετε μια καινούργια γνωριμία και στο πρόσωπο του ανθρώπου που θα γνωρίσετε θα βρείτε την σοβαρότητα και την ειλικρίνεια την οποία αναζητάτε και ξεκινάτε μια νέα ερωτική σχέση. Όσοι από σας είστε ήδη δεσμευμένοι και πιστεύετε ότι η σχέση σας έχει ωριμάσει θα πάρετε τις αποφάσεις σας. Αισθάνεστε έτοιμοι να επισημοποιήσετε την σχέση σας η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στις επιθυμίες σας και σας κάνει ευτυχισμένους.

Κάποιοι άλλοι θα απελευθερωθείτε από μία σχέση η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και σας κάνει δυστυχισμένους. Οι καθημερινές σας δραστηριότητες είναι πολλές αυτό το διάστημα κάτι που σας αγχώνει αρκετά, με αποτέλεσμα να είστε έτοιμοι να αντιδράσετε επιθετικά όταν κάποιος πχ. πάρει την σειρά σας στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Πολύ δύσκολα μπορείτε τώρα, να βάλετε φραγμό στην ανυπομονησία και την μαχητικότητα σας, αλλά εύκολα αυτό γίνεται αιτία για παρεξηγήσεις, ατυχήματα και ζημιές.

 

Ζυγός 23/9 – 23/10

Η προσοχή σας στρέφεται τώρα, σε επαγγελματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα ιδιαίτερα για τους Ζυγούς του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Στον κοινωνικό και τον επαγγελματικό σας κύκλο βρίσκετε ενδιαφέρον και ζεστασιά, δηλαδή αυτό που σας λείπει από το σπίτι και την οικογένεια. Στον επαγγελματικό σας χώρο αφήνετε να φανεί όλη η καλή σας διάθεση για μια εποικοδομητική συνεργασία και με αυτό τον τρόπο μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει την υπευθυνότητα σας.

Σας δίνονται λοιπόν οι ευκαιρίες που σας χρειάζονται για να προβάλλετε τα προσόντα και τις δεξιότητες σας. Θα παρουσιάσετε τον αληθινό εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε και θα πετύχετε μια θετικότερη εξέλιξη στη σταδιοδρομίας σας, μια προαγωγή στην καριέρα σας ή μια αλλαγή στην πορεία της ζωής σας. Δεν μπορούν να μείνουν κρυφά πράγματα για την προσωπικότητα σας αυτή την περίοδο. Αλλά έτσι κι αλλιώς, είστε ανοιχτοί και ξεκάθαροι και συνεργάζεστε άψογα με τους εργοδότες σας αλλά και τους συνεργάτες σας, γι αυτό η εξέλιξη σας και τα σχέδια σας είναι εξασφαλισμένα. Παραμείνετε εστιασμένοι στους στόχους σας και είναι σίγουρο ότι θα τους πετύχετε, φτάνει να μην μεταφέρετε τα οικογενειακά σας προβλήματα στην εργασία σας.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα οι Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου, η οικογένεια, το σπίτι, η καριέρα του συντρόφου, έχουν το πρώτο ρόλο στη ζωή σας, όπως συνήθως συμβαίνει. Πολλές φορές με την συμπεριφορά σας κάνετε τους άλλους να αναρωτιούνται αν έχετε εσείς δικούς σας στόχους, δικές σας επιθυμίες και δικές σας ανάγκες. Γιατί πάντα τα ¨θέλω¨ των άλλων γίνονται και δικές ανάγκες;

Είναι ευκαιρία τώρα να μπείτε μπροστά και να πραγματοποιήσετε αυτό που εσείς αληθινά χρειάζεστε και να σας ακολουθήσουν οι άλλοι, ο/η σύντροφος και τα παιδιά. Αναζητάτε την ξεκούραση και την ηρεμία στην ασφάλεια του σπιτιού σας. Αισθάνεστε την ανάγκη να μιλήσετε γι αυτά που σας στεναχωρούν και να μοιραστείτε με τα οικεία σας πρόσωπα τις ανησυχίες σας. Όμως αντί για ξεκούραση και ηρεμία παλεύετε να καθαρίσετε και να βάλετε τάξη στο σπίτι.

 

Σκορπιός 24/10 – 22/11

Η παρούσα κατάσταση στη ζωής σας δεν σας ικανοποιεί πλήρως και θέλετε να γίνετε πιο τολμηροί, να κάνετε κάτι εξαιρετικό και περιπετειώδες το οποίο θα διευρύνει τα όρια των γνώσεων σας, ιδιαίτερα εσείς οι Σκορπιοί του 1ου και 2ου δεκαημέρου. Το εξωτερικό ή κάποιο πρόσωπο που ζει ή σπουδάζει μακριά θα έχει μια επίδραση στη ζωή σας. Ίσως αποφασίζετε ένα μακρινό ταξίδι ή μετακομίζετε στο εξωτερικό ή κλείνετε μια επαγγελματική συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση πάντως επιθυμείτε να ταξιδέψετε κάπου μακριά έστω και με την φαντασία σας για να μάθετε καινούργια πράγματα.

Αυτό το ¨ταξίδι¨ θα σας οδηγήσει πίσω στο χρόνο, για να εξερευνήσετε γεγονότα ή καταστάσεις του παρελθόντος. Άλλωστε όταν φωτίζεται και ξεκαθαρίζει το παρελθόν γίνεται οδηγός για ένα καλύτερο μέλλον. Κάποιο νομικό θέμα μπορεί να σας απασχολήσει αυτή την περίοδο. Καλύτερα να κλείσουν τώρα, που είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες, θέματα που έχουν σχέση με την δικαιοσύνη.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα εσείς οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου επιβάλλεται να βάλετε τάξη στην καθημερινότητα σας για να μπορέσετε να βγάλετε το απαιτητικό πρόγραμμα σας. Ο αυξημένος εγωισμός και υπεροχή που νιώθετε αυτό τον καιρό σας ωθεί να επιβάλλεστε σε όλους και να έχετε λόγο για όλα, αυτό όμως, σας φέρνει αντιμέτωπους με ανθρώπους και καταστάσεις. Στις συναλλαγές σας με γνωστά άτομα, συγγενείς, γείτονες και γενικά αυτούς που συναντάτε για τα τρέχοντα, καθημερινά ζητήματα, γίνεστε αρκετά επικριτικοί και αυστηροί, έτσι όμως, δεν βοηθάτε τον εαυτό σας αλλά τον ζημιώνετε μόνοι σας.

Επικοινωνήστε ελεύθερα με τους ανθρώπους, χωρίς να μπαίνουν ¨τείχη¨ ανάμεσα σας και χωρίς να είστε αυστηροί με αυτά που βλέπετε και ακούτε. Χρειάζεστε φίλους και συμμάχους στη ζωή σας και όχι ανταγωνιστές. Αυτή την περίοδο επιβάλλεται να έχετε υπομονή και να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, μην αντιδράτε εριστικά σε κάθε αιτία γιατί μπορεί να χάσετε από την ζωή σας κάποιο πρόσωπο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για σας.

 

Τοξότης 23/11 – 21/12

Αισιόδοξοι όπως πάντα και αυτή η πλευρά του χαρακτήρα σας, έλκει πάντα θετικά γεγονότα. Έτσι κι αυτό τον μήνα ιδιαίτερα εσείς οι Τοξότες του 1ου και 2ου δεκαημέρου, θα κληθείτε να τακτοποιήσετε ένα οικονομικό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με κληρονομιές, κρατικά ταμεία, τράπεζες ή τα εισοδήματα του/της συντρόφου σας. Με μεγάλη ευκολία παρουσιάζεται για να τακτοποιήσετε και να κερδίσετε χρήματα απ’ αυτά τα θέματα. Αρκετά σημαντικό θα είναι το κέρδος που μπορεί να αποκομίσετε αν το κυνηγήσετε και δεν επανακαμφθείτε στις ευκολίες σας.

Επίσης είναι κατάλληλο το διάστημα αυτό που σας βοηθά να κάνετε ένα μικρό ή μεγάλο ξεκαθάρισμα στη ζωή σας, να πετάξετε τα περιττά, τα άχρηστα και ότι σας στεναχωρεί και να κρατήσετε τα σημαντικά τα οποία κάνουν την ζωή σας εύκολη και ευχάριστη. Παράλληλα θα νιώσετε την ανάγκη να εκμυστηρευτείτε τα μυστικά ή τα συναισθήματα σας σε κάποιο άτομο το οποίο εμπιστεύεστε απόλυτα. Αυτά όλα θα ανανεώσουν την ψυχολογία σας και θα νιώσετε ένα βάρος να φεύγει από πάνω σας. Αυτό το διάστημα θα είστε πιο ανεκτικοί και καλοσυνάτοι (έτσι κι αλλιώς η καλοσύνη είναι στη φύση σας) με τους ανθρώπους που αγαπάτε και θα βελτιώσετε την επικοινωνία σας στις μεταξύ σας σχέσεις.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα εσείς οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου, πάλι με τα οικονομικά θα ασχοληθείτε αλλά τώρα αυτό θα είναι το δικό σας εισόδημα, αυτά που κερδίζετε εσείς οι ίδιοι με τον κόπο σας. Θα έχετε αυτό το διάστημα, σημαντική βελτίωση στο εισόδημα σας όμως θα πρέπει να το διαχειριστείτε έξυπνα και με προσοχή. Μπορεί να χρειάζεται να ξοδέψετε κάποια χρήματα σε πράγματα αναγκαία ή για άλλους σοβαρούς λόγους. Όμως, αν οι αγορές αυτές μπορούν να περιμένουν για τον επόμενο μήνα, καλύτερα να συγκρατηθείτε γιατί αργότερα μπορεί να προκύψουν κάποια απρόοπτα έξοδα και έτσι θα καταφέρετε να τα καλύψετε. Επίσης μην μιλάτε οπουδήποτε για την οικονομική σας κατάσταση. Αποφύγετε με κάθε τρόπο να ρισκάρετε όποιο ποσόν σε τυχερά παιχνίδια. Η τύχη δεν θα είναι με το μέρος σας τώρα.

 

 

Αιγόκερως 22/12 – 19/1

Μήνας των γενεθλίων σας, ο Ιανουάριος για τους περισσότερους Αιγόκερους, χρόνια σας πολλά, να περάσετε μια πολύ όμορφη, δημιουργική και χαρούμενη χρονιά. Μια καινούργια χρονιά ξεκινά για εσάς, με νέες προκλήσεις. Το διάστημα αυτό, ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 1ου και του 3ου δεκαημέρου είναι μια καλή ευκαιρία τώρα, οι στενές σας σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάτε να γίνουν ακόμα πιο ζεστές, πιο οικείες, να νιώσετε τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους και να δείξετε προθυμία για να τις καλύψετε.

Ακουμπήστε πάνω τους πιο τρυφερά και να είστε σίγουροι ότι έχετε πολλά να κερδίσετε απ’ αυτό το ενδιαφέρον. Μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας, είναι όμορφο κάποιες φορές να αφήνεστε να σας συνεπαίρνουν τα συναισθήματα σας. Να είστε σίγουροι ότι αυτό βοηθάει πολύ στις σχέσεις με τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Οι ανύπαντροι Αιγόκεροι το θέμα γάμος ίσως να περνάει απ’ το μυαλό σας αυτό το διάστημα και για τους δεσμευμένους ένα παιδί, μπορεί να είναι στα μελλοντικά σας σχέδια. Οι φίλοι σας στηρίζουν τα όποια σχέδια σας και είναι εκεί για εσάς όποτε τους χρειαστείτε. Εσείς οι Αιγόκεροι των πρώτων ημερών με τον Κρόνο, κυβερνήτη σας στο ζώδιο σας, ήρθε η στιγμή να αποκτήσετε προσωπική και επαγγελματική καταξίωση αφού πρώτα αποδείξετε ότι αξίζετε αυτή την διάκριση. Ότι διαθέτετε τις δεξιότητες και τα προσόντα εκείνα, τα οποία αποκτήσατε μετά από σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα οι Αιγόκερου του 3ου δεκαημέρου, η αυτοπεποίθηση σας θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, πιστεύετε ότι έχετε την δύναμη να κάνετε τις φιλοδοξίες σας πράξη. Σχεδιάζετε να πάρετε πρωτοβουλίες και να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, στην επαγγελματική και την προσωπική σας ζωή.

Αν στα σχέδια σας συμμετέχουν και άλλα πρόσωπα θα πρέπει να συναποφασίζετε τις κινήσεις σας. Είστε αρκετά αγχωμένοι με όλα αυτά που σχεδιάζετε να κάνετε και αυτό το μεταφέρετε στο σπίτι και στην οικογένεια σας. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και ήρεμοι, ιδιαίτερα με τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Υδροχόος 20/1 – 18/2

Επικεντρώνετε όλο σας το ενδιαφέρον στις ανάγκες της καθημερινότητας και στα επαγγελματικά σχέδια, ιδιαίτερα οι Υδροχόοι του 1ου και 2ου δεκαημέρου. Στην θεωρία είστε άφθαστοι, τώρα είναι η στιγμή να αποδείξετε ότι και στην πράξη δεν υστερείτε. Είναι η στιγμή που αν χειριστείτε σωστά τις καταστάσεις, αρπάξετε τις ευκαιρίες που σας δίδονται, θα απογειώσετε την καριέρα σας και φυσικά και την οικονομική σας κατάσταση.

Θα χρειαστεί να τακτοποιήσετε κάποιες λεπτομέρειες, να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας. Αποφασίστε και ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας, τους επαγγελματικούς σας στόχους και τα σχέδια σας για το μέλλον. Απλά σκεφτείτε και τολμήστε, είναι σίγουρο ότι θα πετύχετε σε ότι έχετε βάλει στόχο. Άλλος ένας τομές που δεν πρέπει να παραμελήσετε είναι καλή φυσική σας κατάσταση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα χωρίς ακρότητες.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου, αισθάνεστε κουρασμένοι και επιλέγετε να αποσυρθείτε στον χώρο σας για να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Τις σκέψεις, τα σχέδια σας και την ιδιωτική σας ζωή τα κρατάτε κρυφά από τον πολύ κόσμο και πολύ καλά κάνετε. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις και την ψυχή σας από την κούραση και το άγχος. Περισσότερες ώρες ύπνου απ’ όσες συνηθίζετε θα ήταν ευεργετικό για σας αυτή την περίοδο.

Τώρα που οι ιώσεις είναι σε έξαρση υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι από εσάς, να αναγκάζεστε να αποσυρθείτε για να αναρρώσετε. Να παραμείνετε σοβαροί, ηθικοί και με σεβασμό στα δικαιώματα και την αξία των άλλων ανθρώπων, για να μην καταφέρουν κάποιοι φιλόδοξοι τύποι οι οποίοι μηχανορραφούν πίσω από την πλάτη σας και προσπαθούν να βρουν κάτι που θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα και την καλή σας φήμη.

 

Ιχθείς 19/2 – 20/3

Αυτό που λαχταράτε περισσότερο αυτό το διάστημα είναι η συντροφιά αυτών που αγαπάτε και ότι μπορεί να σας δώσει χαρά, ιδιαίτερα για τους Ιχθείς του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη, τα παιδιά, η διασκέδαση, μακρινά ταξίδια, ρομαντικοί περίπατοι, είναι τα θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας και εκείνα που γεμίζουν την καρδιά σας χαρά. Η λαχτάρα σας να δώσετε και να πάρετε αγάπη και στοργή είναι έντονη. Όλα είναι όμορφα και ευνοϊκά για σας.

Ότι ζητήσετε θα το έχετε τώρα και τα συναισθήματα σας βρίσκουν ανταπόκριση σε όλων των ειδών τις σχέσεις. Εκμεταλλευτείτε το θετικό κλίμα που υπάρχει για σας και ταξιδέψτε στο όνειρο. Μην χάσετε αυτή την όμορφη περίοδο θυσιάζοντας κάθε φορά τον εαυτό σας και την ευτυχία σας για να κάνετε τα χατίρια των άλλων. Σύρτε πρώτοι τον χορό και οι άλλοι αν θέλουν ας ακολουθήσουν, αν όχι αυτοί θα χάσουν. Ακόμα και τα επαγγελματικά σας σχέδια θα έχουν την επιτυχία που στοχεύετε φτάνει να το προσπαθήσετε.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα εσείς οι Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, η κοινωνικότητα σας αυξάνεται αισθητά, πολλές επαφές με τους φίλους σας και πολλά τα σχέδια, για τα οποία ψάχνετε τρόπους για να τα βάλετε σε εφαρμογή. Βέβαια προβληματίζεστε και ανησυχείτε για τις δυσκολίες που ίσως να αντιμετωπίσετε μέχρι να καταφέρετε να εφαρμόσετε στην πράξη, τις σκέψεις και τα σχέδια σας. Γνωρίζετε ότι χρειάζεται να οπλιστείτε με υπομονή, επιμονή, να αντέξετε στις δυσκολίες και να εργαστείτε σκληρά για να τα πραγματοποιήσετε.

Μοιράζεστε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας με τους στενούς σας φίλους. Με την συλλογική εργασία μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα, φτάνει τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα να συνεργάζονται έντιμα και ισότιμα. Εάν δεν είστε σίγουροι γι αυτό που θέλετε να ξεκινήσετε ή για τα πρόσωπα που θα συνταχθούν μαζί σας μην επενδύσετε σημαντικά ποσά σ’ αυτή την δουλειά. Αν σας απασχολεί κάποιο νομικό θέμα ή οι σπουδές σας να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά όπως το επιθυμείτε.

 

 

Καλή Χρονιά!

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments