0 0 votes
Article Rating

“Είναι επίπλαστη η αίσθηση πως μειώνεται η σεξουαλική διάθεση των ανδρών και των γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας”, λέει o γηριατρικός γιατρός Δρ. Victor Kassel του Salt Lake City, Utah.

Και συνεχίζει: “Μπορεί να εισχωρούν άλλες δραστηριότητες και προβλήματα που δυσκολεύουν τη σεξουαλική δραστηριότητα αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλική διάθεση.”

 

Η θέση του Ήλιου σας, τείνει να δείχνει τις εσωτερικές σας ιδέες (βαθύτερα συναισθήματα) σε σχέση με τη σεξουαλική σας διάθεση και τη συνολική σας συμπεριφορά. Ο 8ος οίκος συνδέεται άμεσα με τις πιο έντονες επιθυμίες σας, το σεξ φυσικά είναι μία από τις πιο σημαντικές. Το ζώδιο στον 9ο οίκο, τείνει να αντανακλά τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές επιρροές και στάσεις σε σχέση με την έκφραση της σεξουαλικότητάς σας, πολλές από τις οποίες είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντός σας και της ανατροφής σας, συνεπώς δεν είναι αναγκαστικά σε απόλυτη συμφωνία με τα βαθύτερα συναισθήματα και τα κίνητρά σας.

Για να κερδίσετε κάποιες αστρολογικές γνώσεις σε σχέση με το σεξ και την ηλικία, τις επιθυμίες και τις συμπεριφορές, διαβάστε πρώτα την παρακάτω ενότητα για το ζώδιο του Ήλιου σας κατα τη γέννησή σας.

Κριός & σεξ

Μπορεί να έχετε φθάσει από νωρίς σε σεξουαλική ωριμότητα και να έχετε κλίση σε μια μάλλον ενεργή σεξουαλική ζωή. Όντας υπό την κυβέρνηση του Άρη, παρορμητικό ζώδιο της φωτιάς, είστε ικανοί να διεγείρεστε γρήγορα και να κορυφώνετε τη σεξουαλική σας έκφραση εξίσου γρήγορα. Στη ζωή σας πρέπει να βρείτε το ρυθμό σας, έτσι ώστε να είστε σε θέση να παρατείνετε την ευχαρίστησή σας καθώς και την ευχαρίστηση του συντρόφου σας.

Το κλειδί για τη διατήρηση της σεξουαλικής σας ενέργειας, που συχνά τείνετε να την “κάψετε” νωρίτερα από ό, τι πρέπει, είναι να μείνετε όσο μπορείτε, δραστήριοι σωματικά. Να είστε απασχολημένοι, να αφήνετε όλη την ενέργειά σας να ρέει και έτσι οι σεξουαλικές σας δυνατότητες θα συμβαδίζουν μαζί με τη συνολική σας αντοχή. Όταν είναι δυνατό, συνδυάστε τη σεξουαλική δραστηριότητα με άλλες ευχάριστες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ταξίδια εκτός πόλης και ερωτικές περιπτύξεις σε νέα και άγνωστα περιβάλλοντα μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη διατήρηση των σεξουαλικών σας ενδιαφερόντων και ικανοτήτων.

Tαύρος & σεξ

Καθώς ανήκετε σε ένα σταθερό ζώδιο, δεν είναι και πολύ πιθανό να έχετε πολλές αλλαγές στη σεξουαλικότητά σας κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Βασικά, είστε αρκετά αισθησιακά άτομα και έχετε την τάση να θέλετε να απολαμβάνετε πλήρως όλα τα καλά πράγματα της ζωής, το σεξ αποτελεί μια από τις πιο βασικές απολαύσεις. Όταν πρόκειται να κάνετε έρωτα, είναι σημαντικό να μη γίνεται βιαστικά και να έχετε αρκετό χρόνο ώστε να εκτιμήσετε πλήρως την κάθε εμπειρία.

Η Αφροδίτη, ως κυβερνήτης σας, συνδέεται με την αγάπη και την ομορφιά αλλά αν θυμάστε από τη μυθολογία, θα γνωρίζετε ότι η Αφροδίτη ήταν η θεά της φυσικής ομορφιάς. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρείτε όσο καλύτερα μπορείτε τη φυσική σας εμφάνιση ώστε να κρατάτε τη σεξουαλικότητά σας στο αποκορύφωμά της. Να προσέχετε τη διατροφή σας και τις ενδυματολογικές σας επιλογές -όσο αντέχει η τσέπη σας- και μην ξεχνάτε τα σαγηνευτικά αρώματα και τις κολόνιες.

Δίδυμοι & σεξ

Εάν δεν ξοδεύεστε υπερβολικά προσπαθώντας να συμμετέχετε σε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, θα πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας αρρενωπότητα σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Ούτως ή άλλως είστε το σύμβολο της διαρκούς νεότητας. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι πως προκειμένου να διατηρήσετε το σεξουαλικό σας ενδιαφέρον σε ικανοποιητικό επίπεδο, θα πρέπει να διατηρηθεί η έννοια της “ποικιλίας” με συνέπεια. Αυτό το γεγονός βεβαίως δεν υποδηλώνει ότι η ασυδοσία ή η αμφιφυλοφιλία είναι ο τρόπος για να κρατήσετε τη σεξουαλικότητά σας ζωντανή.

Όσον αφορά τον έρωτα, μπορεί να σας κουράζουν οι ίδιες πρακτικές και τεχνικές κάθε φορά. Δοκιμάστε διαφορετικές χρονικές στιγμές, διαφορετικά περιβάλλοντα, νέες τεχνικές, διαφορετικές μουσικές, κ.λπ. Το μυαλό και οι σκέψεις σας, κατέχουν ένα σημαντικό κλειδί για τη σεξουαλικότητά σας.

Καρκίνος & σεξ

Η έκφραση της σεξουαλικότητάς σας, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένη με την εσωτερική αίσθηση της ασφάλειας. Όταν πραγματικά είστε ασφαλείς και το αισθάνεστε, σας είναι πολύ πιο εύκολο να βγάζετε τον καλύτερο σεξουαλικό εαυτό σας, αν είστε ανασφαλείς και αβέβαιοι απλά δεν είστε και πολύ σεξουαλικοί. Καθώς στα περισσότερα θέματα είστε προσανατολισμένοι στα του σπιτιού, συνήθως δεν είστε ο τύπος που θα κάνετε σεξ οπουδήποτε, με τον οποιονδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Έχετε την τάση να νιώθετε πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον σύντροφό σας, έτσι λοιπόν αν το ταίρι σας δεν σας εμπνέει αυτόν τον σεβασμό, δεν μπορείτε να πάρετε την ευχαρίστηση που ζητάτε από τη σχέση. Με τον συναισθηματικό σας χαρακτήρα και την τάση σας να γαντζώνεστε από πράγματα και εμπειρίες, προσπαθήστε να μην ξοδεύετε το χρόνο σας και την ενέργειά σας θρηνώντας το παρελθόν, αλλά να μάθετε να ζείτε και να απολαμβάνετε το παρόν κάθε μέρα.

Λέων & σεξ

Εσωτερικά, είστε πολύ προσανατολισμένοι στην ευχαρίστηση και θέλετε να διασκεδάζετε συνεχώς. Από τη στιγμή που η σεξουαλική δραστηριότητα είναι συνήθως ευχάριστη, έχετε αρκετά ενεργό ενδιαφέρον, το οποίο μπορεί να είχε αρχίσει σε σχετικά νεαρή ηλικία. Επειδή ανήκετε σε ένα σταθερό ζώδιο, με το πέρασμα των χρόνων το ενδιαφέρον σας και η επιθυμία σας για σεξ δεν είναι πιθανό να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.

Εάν η διάθεσή σας για σεξ είναι μεγάλη στα πρώτα χρόνια της ωριμότητάς σας, το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει περίπου το ίδιο, ακόμη και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Σε γενικές γραμμές, η σεξουαλική σας φύση αντικατοπτρίζει και συνδέεται με τις εμπειρίες και τις απολαύσεις που βιώνετε στη ζωή σας. Όλα τα είδη διασκέδασης, τα πάρτι, ο αθλητισμός και οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες μπορούν να χρησιμεύσουν ως κίνητρο για τη σεξουαλική σας διάθεση. Φροντίζετε να διασκεδάζετε, να ψυχαγωγείστε και να διατηρείτε το χιούμορ σας, προκειμένου να παρατείνετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Παρθένος & σεξ

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή σας σε σεξουαλικές δραστηριότητες, λόγω της ευμετάβλητης φύσης σας, μπορεί να είναι ένα θέμα “on/off”. Όσον αφορά τη σεξουαλική σας διάθεση, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι μοιάζετε αρκετά στον σεξουαλικό σας προσανατολισμό με τον Σκορπιό αλλά διαφέρετε από αυτό το ειλικρινές ζώδιο στο ότι εσείς δεν παραδέχεστε τα σεξουαλικά σας κίνητρα, όπως οι φίλοι μας οι Σκορπιοί.

Εν ολίγοις, μπορεί να κάνετε ή τουλάχιστον να σκέφτεστε πως θα κάνετε πολλά σεξουαλικά παιχνίδια αλλά είναι πιθανό να κρατάτε επιτυχώς τις σκέψεις σας και τις ενέργειές σας κρυφές. Υπάρχει μια πολύ στενή πνευματική σχέση με την έκφραση του σεξουαλικού σας εαυτού. Ποτέ μην επιτρέψετε στη σχεδόν απόλυτη αφοσίωσή σας στην εργασία, να πάρει όλη σας τη ζωτική ενέργεια ή τον χρόνο σας με αποτέλεσμα να μην σας απομένει διάθεση για τις σεξουαλικές σας ανάγκες.

Ζυγός & σεξ

Αν είστε σε θέση να διατηρήσετε την κατάλληλη ισορροπία με τη σεξουαλικότητά σας, θα μπορείτε να έχετε και να απολαμβάνετε μια πολύ ευχάριστη σεξουαλική ζωή. Ως παρορμητικό ζώδιο, έχετε πολλές αντοχές και τη φυσική ικανότητα να διατηρείτε την ενέργειά σας σε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό επίπεδο.

Όσον αφορά την έκφραση της σεξουαλικότητάς σας, μπορείτε συχνά να βρεθείτε αντιμέτωποι με την ανάγκη και τη δυσκολία του να επιλέξετε τι να κάνετε σε σχέση με τη σεξουαλική σας έκφραση, να κάνετε σεξ ή όχι, να το κάνετε με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή όχι, κλπ. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό επειδή το ζώδιό σας αντιστοιχεί στον 7ο οίκο (σχέσεις) και μπορεί να έχετε περισσότερες προσφορές και ευκαιρίες για να ενωθείτε με τους άλλους. Κανονικά, η έμφυτη αίσθηση της δικαιοσύνης και της ισορροπίας που έχετε, θα σας βοηθήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις και τις καταστάσεις αρκετά.

Σκορπιός & σεξ

Το δικό σας ζώδιο αντιστοιχεί στον 8ο οίκο που παραδοσιακά συνδέεται με την επιθυμία, τη σεξουαλική ορμή και τα σεξουαλικά κίνητρα. Παρά τις άλλες επιρροές του ωροσκοπίου, ίσως και να είστε το πιο σεξουαλικό ζώδιο. Επειδή είστε ένα σταθερό ζώδιο, πιθανώς τα τονισμένα σεξουαλικά σας χαρακτήρα, θα ισχύουν καθ’ όλη στη διάρκεια της ζωής σας.

Αν ο προσωπικός σας χάρτης δεν δείχνει κάποιου είδους “συμπλέγματα” που συνδέονται με την έκφραση της σεξουαλικότητάς σας, είναι πολύ πιθανό να έχετε μια από τις πιο ικανοποιητικές και πλήρεις σεξουαλικές ζωές. Καταλαβαίνετε ότι είστε ένα σεξουαλικό άτομο και συνήθως δείχνετε χωρίς να ντρέπεστε τον αληθινό σας εαυτό, τόσο για τη δική σας ικανοποίηση και χαρά όσο και για εκείνων που έχουν την τύχη να είναι μαζί σας.

Τοξότης & σεξ

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για εσάς με τον 9ο οίκο των “μεγάλων αποστάσεων”, να συνδέετε τα ερωτικά σας θέματα με κάποιον που ζει σε κάποιο άλλο μέρος της πόλης, έξω από την πόλη, σε άλλο κράτος ακόμη και σε μια ξένη χώρα. Λόγω αυτού του παράγοντα της απόστασης, η σεξουαλική ζωή και οι εμπειρίες σας μπορεί να μην είναι τόσο τακτικές ή σταθερές, όπως τα περισσότερα ζώδια.

Μπορεί να περνάτε κάποια χρονικά διαστήματα όπου να μην υπάρχει καμία απολύτως δραστηριότητα και να ακολουθεί μια έντονη δραστηριότητα συμπυκνωμένων εμπειριών που να αγγίζουν ακόμα και τα όρια της κατάχρησης. Αυτού του είδους η πρακτική, η οποία ίσως να μην φαίνεται να σας ενοχλεί -καθώς εσείς ως Τοξότες δεν ενδιαφέρεστε και πολύ για τις λεπτομέρειες- από βιολογικής άποψης, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ορθή διατήρηση των σωματικών σας ικανοτήτων και της φυσιολογικής σεξουαλικής σας ανταπόκρισης κατά την πάροδο των ετών. Η τακτικότητα στη σεξουαλική σας έκφραση, θα μπορούσε κάλλιστα να σας κάνει περιζήτητους.

Αιγόκερως & σεξ

Βασικά ο Αιγόκερως, μέσω του Κρόνου είναι το ζώδιο του χρόνου και της αντοχής. Από σεξουαλική άποψη, αυτό θα έπρεπε να δείχνει πως εσείς που έχετε τον Ήλιο σας σε αυτό το ζώδιο, μπορείτε να έχετε διάρκεια στη σεξουαλική ζωή ακόμα και σε πιο προχωρημένη ηλικία. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να βρούμε μεγαλύτερης ηλικίας Αιγόκερους που μπορούν να ανταποκρίνονται πλήρως με έναν σεξουαλικό τρόπο ως το τέλος της ζωής τους. Ωστόσο, δεν είναι ένα ζώδιο με πολύ έντονη σεξουαλική διάθεση, ακόμα και στη νεαρή ηλικία.

Η παρορμητική φύση του Αιγόκερω τείνει να ευνοεί τις λιγότερο ή περισσότερο συντηρητικές οδούς στη σεξουαλική συμμετοχή, πιθανώς επειδή δεν διεγείρεται σεξουαλικά τόσο εύκολα ή γρήγορα όπως τα άλλα ζώδια. Με τον Αιγόκερω, η γενική στάση φαίνεται να είναι “όλα με μέτρο”. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόλις δραστηριοποιηθείτε, η παρορμητική σας φύση σας δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσετε την αντοχή σας για αρκετό χρονικό διάστημα μετά από μια πλήρη διέγερση.

Υδροχόος & σεξ

Ενώ όντως υπάρχει ένα ευρύ πνεύμα που παραδοσιακά συνδέεται με το ζώδιο του 11ου οίκου, πολλοί από του Υδροχόους δεν έχουν κατ ‘ανάγκη υψηλά σεξουαλικά κίνητρα. Το ενδιαφέρον τους για το σεξ και τα σχετικά θέματα μπορεί να είναι πιο πνευματικό και φιλοσοφικό από το φυσικό επίπεδο. Οι Υδροχόοι γενικά κατανοούν τους άλλους όσον αφορά τις σεξουαλικές ανάγκες και τις απόψεις τους και δεν βιάζονται να επικρίνουν ή να καταδικάσουν τις πεποιθήσεις και τις συνήθειές τους, ίσως όμως να μην είναι τόσο γενναιόδωροι με τον εαυτό τους.

Ως σταθερό ζώδιο, όποια και αν είναι η σεξουαλική φύση και τα κίνητρα του Υδροχόου στη νεαρή ηλικία, είναι αρκετά πιθανό να διατηρηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα ακόμη και στα μετέπειτα χρόνια. Όπως συμβαίνει με τον Δίδυμο, έτσι και τον Υδροχόο τον ευχαριστεί η ποικιλία στο σεξ και τουλάχιστον κατά καιρούς, αντιμετωπίζει αυτό το θέμα πέρα από τους παραδοσιακούς ή ορθόδοξους τρόπους.

Ιχθείς & σεξ

Η φιλοσοφία των Ιχθύων σε σχέση με τα σεξουαλικά ζητήματα, ως μεταβλητό ζώδιο μπαίνει σε μια λειτουργία “on/off”. Ως ζώδιο του νερού, κάθε σεξουαλική δραστηριότητα πιθανώς να είναι έντονα φορτισμένη με συγκίνηση και δεν παίρνουν ιδιαίτερη χαρά με το σεξ αν δεν υπάρχει συγχρόνως μια βαθιά συναισθηματική ένωση.

Στον έρωτα, οι Ιχθείς έχουν την τάση να εξιδανικεύουν πολύ το σύντροφό τους και την όλη κατάσταση, δυστυχώς η ψευδαίσθηση είναι πέρα απ’ την πραγματικότητα. Καθώς αντιστοιχεί στον 12ο οίκο, σας είναι κάπως δύσκολο να λειτουργήσετε σεξουαλικά αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος στην ιδιωτική σας ζωή. Για εσάς το σεξ και η αγάπη είναι μια πολύ όμορφη και ιδιωτική υπόθεση. Ουσιαστικά, μπορείτε να πάρετε αρκετή ώθηση από οποιαδήποτε μυστική σχέση καθώς σας φαίνεται πιο διασκεδαστικό αν γίνεται λίγο ή πολύ στα κρυφά.

——-
Copyright © 2010 από το Dell Magazines, αρχικά δημοσιευμένο στο Dell Horoscope
Το myHoroscope.gr διαθέτει άδεια αναδημοσίευσης από το Dell Horoscope
Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: Sex and Age: Appetites and Attitudes (Part I)
Πηγή:
Sex and Age: Appetites and Attitudes (Part I)
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα και αστρολόγο, Elbert Wade
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments