0 0 votes
Article Rating

Θυμηθείτε, πάνω απ’ όλα, πως αν ενδιαφέρεστε για την πρόβλεψη τάσεων ή γεγονότων, θα πρέπει όντως να χρησιμοποιήσετε κάποιες παραδοσιακές αστρολογικές έννοιες.

Με την έρευνα της Νέας Εποχής, για τις ψυχολογικές και πνευματικές συνέπειες των πλανητών, διστάζουμε να χρησιμοποιήσουμε όρους όπως, κακεργέτης ή ευεργέτης, όμως το να ανακατεύουμε όλες αυτές τις περιγραφικές εικόνες, ελαττώνει την ικανότητα ακριβούς εντοπισμού πιθανών γεγονότων.

Μάλιστα, αν κάποιος μπορέσει να εστιάσει στην πιο πιθανή ή πιο γήινη εκδήλωση που καταδεικνύεται στις όψεις, θα πάρει τρομερή βοήθεια ως προς την επίγνωση του πού να θέσει σε εφαρμογή κάποιο μέσο αντιμετώπισης ενός ανεπιθύμητου παράγοντα. Αν αφήσουμε ελεύθερες τις συνδυασμένες πλανητικές ενέργειες, αυτές έχουν μια φυσική “ροπή” να εξελίσσονται μ’ ένα τρόπο, που τους επιτρέπει τη μέγιστη έκφραση.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι πάντα επιθυμητό και εφόσον κάθε όψη εμπεριέχει πολλαπλές δυνατότητες, με κάποια συνειδητή κατεύθυνση, μπορείτε να οφεληθείτε περισσότερο από μία όψη και να περιορίσετε κάποια άλλη. Αν εντοπισθεί μια προβληματική περιοχή, μπορείτε να βγάλετε όλα τα εργαλεία και να τα βάλετε να λειτουργήσουν. Μια αρρώστια μπορεί να παρακαμφθεί ή ένα ατύχημα να αποφευχθεί, εφαρμόζοντας το κατάλληλο αντίδοτο στην καρδιά του προβλήματος.

Η αλήθεια είναι πως μια πλειονότητα δύσκολων όψεων ή όψεων που εμπλέκουν κακεργέτες πλανήτες στο προοδευμένο ωροσκόπιο, μαρτυρά μια εποχή πρόκλησης, ενώ μια πλειονότητα ευεργετικών πλανητικών σχηματισμών, δείχνει μια γόνιμη και άνετη περίοδο.

Για κάθε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δε θα υπάρχουν περισσότερες από μια σχετικά μικρή ποσότητα “ενεργών” όψεων στο προοδευμένο ωροσκόπιο. Κάθε μια απ’ αυτές, περιγράφει μέρος της περιστασιακής εικόνας και κάθε μια πρέπει να μελετηθεί σε σύγκριση με τις υπολειπόμενες, προκειμένου να βρεθεί το κύριο γενικό θέμα για τη χρονική περίοδο. Αυτές είναι οι συνθήκες της διαδρομής.

Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιώντας το “Win Star” ή ένα πρόγραμμα με παρόμοιες δυνατότητες, κάντε ένα ωροσκόπιο τριών κύκλων, με το γενέθλιο ωροσκόπιο στον κεντρικό, τις δευτερεύουσες προόδους στον ενδιάμεσο και τις διελεύσεις στον εξωτερικό κύκλο. Προσωπικά προτιμώ αυτόν τον τύπο σχεδιασμού, επειδή οι ακριβείς θέσεις των πλανητών προβάλλονται και στους τρεις κύκλους, κάνοντας εύκολο τον εντοπισμό των όψεων που σχηματίζουν. Βεβαιωθείτε πως οι πρόοδοι και οι διελεύσεις έχουν προσδιοριστεί για την τοποθεσία της εν λόγω ημερομηνίας. Ρυθμίστε τις προτιμήσεις για τον τροπικό ζωδιακό και το σύστημα οίκων Placidus.

Οι “ενεργές” όψεις, είναι εκείνες που έχουν σχηματιστεί ανάμεσα σε γενέθλιους και προοδευμένους πλανήτες με ανοχή 1 μοίρας. Η ανοχή αυξάνεται ελαφρά για τον Ήλιο και τη Σελήνη. Όψεις που έχουν σχηματιστεί, εμπλέκοντας τις γωνίες του ωροσκοπίου με ανοχή 1 μοίρας, είναι ύψιστης προτεραιότητας και άκρως δηλωτικές ως προς το πλησίασμα πολυτάραχων καιρών.

Πρώτα απ’ όλα, βρείτε κύριες όψεις, προοδευμένων πλανητών προς το γενέθλιο Ωροσκόπο, οι οποίες είναι ανοχής 1 μοίρας. Αν πρόκειται για τον Ήλιο ή τη Σελήνη, δώστε ανοχή 1 μοίρας και 30′. Σημειώστε τις. Κάντε το ίδιο για το γενέθλιο Μεσουράνημα. Ύστερα ελέγξτε για όψεις του προοδευμένου Ωροσκόπου με πλανήτες του γενέθλιου ή του προοδευμένου ωροσκοπίου. Δε βρίσκετε και πολλές, έτσι; Εντάξει, κάντε το ίδιο για το προοδευμένο Μεσουράνημα. Αυτές είναι οι όψεις κορυφαίας προτεραιότητας και αυτές οι γωνιακές όψεις μαρτυρούν σημαντικά σταυροδρόμια, με πιο ενδεικτικές τις σκληρές όψεις, ως προς μείζονες αλλαγές και δραστηριότητα, έναντι των θετικών.

Τώρα, εμπλέκεται σε καμιά απ’ αυτές τις γωνιακές όψεις, ο Ήλιος; Αν ναι, αυτό ήδη τονίζει μια τάση για σημαντικά περιστατικά. Ποιοί πλανήτες σχηματίζουν όψη με τις γωνίες; Πρόκειται για τον κυβερνήτη του γενέθλιου ωροσκοπίου ή κάποιον εξέχοντα πλανήτη σ’ αυτό; Ποιόν γενέθλιο οίκο κυβερνά; Βάλτε σε παρένθεση αυτή την τελευταία πληροφορία, καθώς, όταν ενεργοποιείται ο κυβερνήτης ενός οίκου, συνεπάγεται δραστηριότητα, η οποία συνεπιφέρει τον ερχομό των θεμάτων, που αφορούν τον οίκο, στο προσκήνιο.

Τέλος, τί λέει ο ενεργός πλανήτης υπό παραδοσιακούς όρους; Για παράδειγμα, τί θα προτιμούσατε: Μια ενεργή Αφροδίτη ή έναν ενεργό Άρη; Αν σχεδιάζατε ένα γάμο, η Αφροδίτη είναι εξαιρετική, αλλά αν θέλατε να ξεκινήσετε ένα νέο εγχείρημα, ο Άρης επιβάλλεται. Στη χειρότερη περίπτωση, η Αφροδίτη είναι παθητική και ο Άρης εγωιστής. Η Αφροδίτη αναζητεί κοινωνικές στιγμές και ο Άρης ανταγωνισμό. Η Αφροδίτη υποδηλώνει θηλυκές υποθέσεις, ενώ ο Άρης αρρενωπά ενδιαφέροντα.

Πριν συνεχίσετε, είναι απαραίτητο να λάβετε υπ’ όψιν πως, για να εκτυλιχθεί οποιοδήποτε αξιοσημείωτο συμβάν, καλώς ή κακώς, οι όψεις πρέπει να το υποδεικνύουν τουλάχιστον τρεις φορές. Όταν πρόκειται για κρίσιμα γεγονότα, οι όψεις τα δείχνουν με πολλούς τρόπους. Παραδείγματος χάριν, αν η προοδευμένη Αφροδίτη βρισκόταν σε σύνοδο με το προοδευμένο Μεσουράνημα, ενώ επίσης έκανε τρίγωνο με το γενέθλιο Άρη, θα είχαμε δύο όψεις που προβάλλουν εντυπωσιακά ενδεχόμενες αισθηματικές σχέσεις. Αν ο κυβερνήτης του πέμπτου οίκου εξείχε επίσης εμφανώς και ήσασταν μόνος/η, θα μπορούσατε να υπολογίσετε σ’ αυτό! Κατόπι, μια διέλευση θα έδειχνε το πότε.

Συνεχίζοντας λοιπόν, έχουμε την πρώτη ομάδα ενεργών όψεων και έχουμε αποκτήσει μια ιδέα για το τί λένε οι πλανήτες.

  • Αν είναι το Μεσουράνημα που εμπλέκεται στις όψεις, οι ενδείξεις είναι Ηλιακής φύσεως. Το συμβάν πιθανώς να συσχετιστεί με την αυτοεκτίμηση, το χαρακτήρα, τις τιμές και τις, παρεμφερείς με τον Ήλιο, επιδιώξεις σταδιοδρομίας. Εδώ, ο ενδιαφερόμενος έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, για καλό ή για κακό.
  • Αν είναι ο ωροσκόπος που εμπλέκεται στις όψεις, το μοτίβο είναι περισσότερο σεληνιακό και τα γεγονότα πιθανότερα προσωπικής φύσεως, με μια έμφαση στο σπίτι και τα οικογενειακά ζητήματα.

Ύστερα πηγαίνετε στον Ήλιο, πρώτα το γενέθλιο Ήλιο και βρείτε όψεις με τους προοδευμένους πλανήτες. Μετά στον προοδευμένο Ήλιο και βρείτε όψεις που σχηματίζει με κάποιο γενέθλιο ή προοδευμένο πλανήτη. Αυτές είναι δυναμικές όψεις! Ο Ήλιος είναι πάντα ενεργός, όταν πλησιάζουν κρίσιμα γεγονότα και έχει τη δυνατότητα να καταδείξει “ιδιαίτερες” ευκαιρίες, που παρουσιάζονται μόνο μια φορά στη ζωή κάποιου. Σ’ αυτό το σημείο, εξετάστε τη σχέση του διελαύνοντα Κρόνου με τον προοδευμένο Ήλιο.

Αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης και μπορεί να τεκμηριώσει τα προηγούμενα ευρήματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Καθώς ελέγχετε το διελαύνοντα Κρόνο, διερευνήστε επίσης τις όψεις που διατηρεί με την προοδευμένη Σελήνη.

Όσον αφορά τον Κρόνο, οι αρμονικές σχέσεις με τα φώτα, προβάλλουν περιόδους αλματώδους προόδου σε επαγγελματικό/υλικό επίπεδο, ενώ οι σκληρές όψεις του μ’ αυτά, ενδεικνύουν πρόκληση. Συνάμα είναι καλή ιδέα να υποβάλετε σε έλεγχο τη σχέση του διελαύνοντα Ουρανού με τα προοδευμένα φώτα.

Συνεχίστε να σημειώνετε τις υπολειπόμενες πλανητικές όψεις, περνώντας αμέσως μετά στον κυβερνήτη του γενέθλιου ωροσκοπίου. Οι όψεις της προοδευμένης Σελήνης είναι πολύ πρόσκαιρες, κρατώντας μοναχά 3 μήνες και παρέχουν πολλές λεπτομέρειες και οξύ συντονισμό στη μελέτη σας.

Τώρα εισάγετε τις διελεύσεις, ξεκινώντας με τον Πλούτωνα. Δείτε αν έχει στενή επαφή με οποιοδήποτε από τα ενεργά σημεία ή πλανήτες. Εξετάστε όλους τους εξωτερικούς πλανήτες, μέχρι το και το Δία & δείτε ποιά περιοχή του ωροσκοπίου φέρνει σε φως ο διελαύνων Βόρειος Δεσμός.

Σ’ αυτό το σημείο, θα ‘πρεπε να καταλήξετε σε κάποιο προσδιορισμό ως προς το τί εμφαίνεται. Κάνοντας μια απόπειρα πρόβλεψης, συχνά θα έχετε αναπάντεχα αποτελέσματα και η εξάσκηση βοηθάει. Κρατήστε πρόχειρες σημειώσεις των βασικών σας εντυπώσεων καθώς σας έρχονται. Ως την ολοκλήρωση του ωροσκοπίου, κάποιες απ’ αυτές θα ενισχυθούν. Αναρωτηθείτε τα εξής: Τί είδους όψη και ποιός πλανήτης προκύπτει συχνότερα; Είναι εξαιρετικά δραστήριος ο κυβερνήτης κάποιου συγκεκριμένου οίκου; Για καλό ή για κακό;

Θυμηθείτε πως κάθε πλανήτης υποδηλώνει περισσότερα από ένα πράγμα. Για παράδειγμα ο Ήλιος κυβερνά τη ζωτικότητα, αλλά και το σκοπό της ζωής, οπότε οι όψεις που σχηματίζει εστιάζουν στην υγεία, αλλά και το πάθος για τη ζωή. Επίσης δείχνει πώς πάνε τα πράγματα με τους σημαντικούς αρσενικούς ανθρώπους στη ζωή σας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα σας και του συζύγου σας, αν είστε γυναίκα.

Τον τελευταίο λόγο, σχετικά με το αν η πρόβλεψή σας είναι ακριβής, έχει ο κεντρικός κύκλος, το γενέθλιο ωροσκόπιο. Αν είναι να φθάσει ένα γεγονός, θα το υποδεικνύουν εκεί, οι γενέθλιες θέσεις και όψεις.

Βιογραφικό

Η Celeste Teal είναι συγγραφέας των βιβλίων Predicting Events with Astrology (Προβλέποντας Γεγονότα με την Αστρολογία) και Identifying Planetary Triggers (Αναγνωρίζοντας Πλανητικές “Πυροδοτήσεις”) που εκδόθηκαν με σεβασμό από τις εκδόσεις Llewellyn το 1999 και το 2000. Σας καλεί να μάθετε περισσότερα σχετικά με ακριβείς προγνώσεις, κατανοώντας το Vertex, τη μηδενική μοίρα και άλλα μυστικά πρόβλεψης. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση moonvalleyastrologer.com

Συγγραφέας: Celeste Teal
Πρωτότυπος τίτλος:
Tips & Secrets to Forecasting
Πηγή: Tips & Secrets to Forecasting
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το ΜyHoroscope από τον Michael Erlewine (Matrix Astrology Software)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments