0 0 votes
Article Rating

Οι αναφερόμενες έννοιες των πλανητών είναι μόνο μερικές λέξεις κλειδιά, διότι αντιπροσωπεύουν και πολλές άλλες έννοιες). Ο κάθε πλανήτης αντιπροσωπεύει μια λειτουργία ή ένα ενδιαφέρον. Ανάλογα της θέσης του, δηλαδή σε ποιο ζώδιο βρίσκεται, μας πληροφορεί με ποιο τρόπο εκδηλώνεται αυτή η λειτουργία ή το ενδιαφέρον.

 

Ο ΗΛΙΟΣ
Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την φύση του ανθρώπου, τη ζωτική δύναμη, τη θέληση για δημιουργία και την αυτοέκφραση. Είναι το σημείο που τονίζουμε στη ζωή μας (ανάλογα με τον τομέα στον οποίο βρίσκεται), ο πατέρας, ο σύζυγος (για τη γυναίκα), η διάκριση, τη καρδιά. Κυβερνήτης του Λέοντα, είναι σε αδυναμία στον Υδροχόο. Βρίσκεται σε έξαρση στον Κριό και σε πτώση στο Ζυγό. Ο κύκλος του γύρω από τον ζωδιακό, διαρκεί ένα χρόνο. Παραμένει περίπου ένα μήνα σε κάθε ζώδιο.

 

Η ΣΕΛΗΝΗ
Το δεύτερο από τα «φώτα», αντιπροσωπεύει το συγκινησιακό μας επίπεδο, τη μητρότητα, τη σύζυγο (για τον άνδρα), την οικογένεια, τη πατρίδα, τη βρεφική ηλικία, καθώς και τη γεροντική, τον ψυχισμό μας, το παρελθόν, τη γονιμότητα και το στομάχι. Είναι κυβερνήτης του Καρκίνου και σε αδυναμία στον Αιγόκερω. Έχει την έξαρσή της στον Ταύρο και τη πτώση της στο Σκορπιό. Ο κύκλος της γύρω από τον ζωδιακό διαρκεί περίπου είκοσι εννέα ημέρες.

 

Ο ΕΡΜΗΣ
Συμβολίζει την σκέψη, τον λόγο και την επικοινωνία. Αντιπροσωπεύει τις διαπραγματεύσεις, τα γραπτά και τα βιβλία, τα αδέλφια, τις μικρές μετακινήσεις, τα πρώτα σχολικά χρόνια, την εφηβεία, τα νεύρα και τη κίνηση. Είναι κυβερνήτης στους Διδύμους και στη Παρθένο και σε αδυναμία στον Τοξότη και τους Ιχθείς. Η περιστροφή του γύρω από τον ζωδιακό, διαρκεί ογδόντα οκτώ ημέρες.

 

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Είναι το αίσθημα της αγάπης, του αποκτήματος, της αισθητικής και της τέχνης. Δείχνει την ανάγκη της αρμονίας (ή την έλλειψή της), τα αρώματα, τα λουλούδια, τις ωραίες γεύσεις, την κοινωνικότητα. Για τον άνδρα, συμβολίζει τι είδους γυναίκα τον έλκει. Ακόμη, σχετίζεται με τη φλεβική κυκλοφορία, το λαιμό, τα νεφρά και τις ορμόνες Είναι κυβερνήτης στον Ταύρο και τον Ζυγό, σε αδυναμία στο Σκορπιό και τον Κριό, σε έξαρση στους Ιχθείς και σε πτώση στη Παρθένο. Η περιστροφή της γύρω από τον ζωδιακό, διαρκεί διακόσιες είκοσι πέντε ημέρες.

 

Ο ΑΡΗΣ
Ο πλανήτης αυτός, εκφράζει την τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε στη ζωή, τη τόλμη και το θάρρος (ή την έλλειψή τους), τη μαχητικότητα, τη πολεμική διάθεση, τη φλόγα, τη ταχύτητα, τη σύγκρουση, τον αθλητισμό, τα κοφτερά αντικείμενα, το αρτηριακό αίμα, το σίδηρο. Σ’ ένα γυναικείο χάρτη, είναι ο άνδρας που έλκει τη συγκεκριμένη κοπέλα. Είναι κυβερνήτης στον Κριό και τον Σκορπιό, σε αδυναμία στο Ζυγό και τον Ταύρο, σε έξαρση στον Αιγόκερω και σε πτώση στο Καρκίνο. Ο κύκλος του γύρω από τον ζωδιακό, διαρκεί εξακόσιες ογδόντα επτά ημέρες.

 

Ο ΔΙΑΣ
Ο λεγόμενος «μεγάλος ευεργέτης» του ζωδιακού. Συμβολίζει την τύχη, την εύνοια, την επέκταση, την υπερβολή, τον νόμο, την ώριμη ηλικία, τη διδασκαλία, τις ευκαιρίες στη ζωή. Ακόμη, ενδέχεται να προσδιορίζει την προστασία και την επιτυχία. Είναι το συκώτι, το πάγκρεας, το μυϊκό σύστημα. Η αισιόδοξη τάση του, αν φθάνει σε υπερβολές δεν μας ευεργετεί τελικά. Κυβερνήτης στον Τοξότη και τους Ιχθείς (παραδοσιακά), είναι σε αδυναμία στους Διδύμους και στη Παρθένο, σε έξαρση στον Καρκίνο και σε πτώση στον Αιγόκερω. Ο κύκλος του γύρω από τον ζωδιακό διαρκεί περίπου δώδεκα χρόνια, επομένως θεωρείται ότι μένει ένα χρόνο σε κάθε ζώδιο.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ
Ο παραδοσιακά λεγόμενος «μεγάλος κακεργέτης» δεν είναι τόσο κακός όσο του καταλογίζεται, και μάλλον αυτή η ερμηνεία τον αδικεί. Είναι ο κριτής και ο αυστηρός δάσκαλος, δεν θωπεύει όπως ο Δίας, ωστόσο είναι συγκεκριμένος και περισσότερο ξεκάθαρος από τον Δία και πιέζει να αποκρυσταλλώσουμε το κάθε τι με γνώση. Συμβολίζει τον περιορισμό, την καθυστέρηση, το εμπόδιο, την απαισιοδοξία, την αυστηρή κριτική, την προχωρημένη ηλικία, την ωριμότητα, τη μεθοδικότητα, την υπομονή και την οργανωτικότητα. Ακόμη, τα οστά, το ασβέστιο, τις αρθρώσεις και το δέρμα.

Κυβερνήτης του Αιγόκερου και του Υδροχόου (παραδοσιακά), είναι σε αδυναμία στον Καρκίνο και στον Λέοντα. Είναι σε έξαρση στο Ζυγό και σε πτώση στον Κριό. Η περιστροφή του διαρκεί περίπου είκοσι εννέα χρόνια και παραμένει σε κάθε ζώδιο γύρω στα δυόμισυ χρόνια. Με τον Κρόνο, κλείνει ο κύκλος των επτά παραδοσιακών πλανητών της αρχαιότητας. Ωστόσο, στα νεώτερα χρόνια, προστίθενται και οι άλλοι τρεις, οι οποίοι έχουν σχέση περισσότερο με το σύνολο των ανθρώπων και των καταστάσεων στη γη.

 

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ
Ανακαλύφθηκε από τον Χέρσελ το 1781 και η περιστροφή του διαρκεί περίπου 84 χρόνια. Παραμένει περίπου 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο . Συμβολίζει την επανάσταση, τη διάλυση, την ανατροπή, αλλά και την πρόοδο της τεχνολογίας, τις εφευρέσεις, την εκκεντρικότητα, το σπάσιμο της συμβατικότητας και του συντηρητισμού. Είναι ιδιόρρυθμος, ξαφνικός και ως εκ τούτου, απρόβλεπτος. Η κυκλοφοριακή και νευρική ισορροπία του ανήκει, καθώς και τα αεροπλάνα, τα τηλεπικοινωνιακά μέσα, ο κινηματογράφος, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τη διόραση.

 

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Ανακαλύφθηκε από τους Ανταμς και Λαβεριέ, το 1846. Ολοκληρώνει τη περιστροφή του σε 165 περίπου χρόνια και παραμένει σε κάθε ζώδιο 14 χρόνια. Σχετίζεται με το όνειρο, την ουτοπία, τη φυγή, τη προδοσία, την παραπλάνηση, τα ομιχλώδη μέρη ή ζητήματα, τη φαντασία, τη καλλιτεχνική δημιουργία, τη διαίσθηση, το ρομαντισμό, την επαφή με το θεϊκό στοιχείο, το μυστικισμό, το κρυφό, την αμφιβολία, τα φάρμακα και τις άλλες ουσίες, τη λέμφο και το δυσδιάγνωστο.

 

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Ανακαλύφθηκε το 1930 από τον Τombaugh. Είναι ο πλέον μακρινός και ακόμη δεν έχει ερευνηθεί πλήρως. Η περιστροφή του διαρκεί περίπου 248 χρόνια, αλλά η τροχιά του είναι εκκεντρική και δεν παραμένει τον ίδιο χρόνο σε κάθε ζώδιο. Στον Σκορπιό, για παράδειγμα, παρέμεινε δώδεκα χρόνια, ενώ όταν φθάσει στον Ταύρο, θα παραμείνει τριάντα ένα χρόνια.

Συμβολίζει το κύτταρο, τον θάνατο και την αναγέννηση, την αναπαραγωγή, τη βία, την ολοκλήρωση ενός κύκλου για να δοθεί νέα ώθηση και αρχή, την αποκάλυψη, τις κρυφές δυνάμεις, τα πάθη, τη ζήλια, την έρευνα μέχρι βάθους, τη ψυχανάλυση, τη σεξουαλικότητα. Είναι κυβερνήτης του Σκορπιού και σε αδυναμία στον Ταύρο. Ως προς το ζώδιο της έξαρσης, οι απόψεις των ερευνητών ακόμη δεν συμπίπτουν, αν και φαίνεται επικρατέστερη η θέση του στον Υδροχόο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments