0 0 votes
Article Rating

Ελέγχοντας τις δευτερεύουσες προόδους

Αυτό που στ’ αλήθεια θα ήθελα να δώ και στις δύο περιπτώσεις ήταν οι δευτερεύουσες πρόοδοι. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ εύκολη και βασίζεται στην υπόθεση πως μία μέρα πλανητικών διελεύσεων ισούται με ένα χρόνο ζωής. Απλά, αν θα θέλατε να δείτε τις δευτερεύουσες προόδους και τις τρέχουσες τάσεις στη ζωή κάποιου εικοσάχρονου θα έπρεπε να κοιτάξετε τις τοποθετήσεις των πλανητών του την εικοστή μέρα μετά τη γέννησή του. Αν ένας άνθρωπος ήταν τριάντα πέντε, θα μετρούσατε τριάντα πέντε μέρες μετά τη γέννησή του και θα σημειώνατε τη θέση του κάθε πλανήτη για εκείνη τη μέρα.

Αυτό θα μου έδειχνε το επίδοξο παρόν σε όλους τους τομείς, την τρέχουσα ενέργεια μέσω των γενέθλιων και προοδευτικών χαρτών. Για λίγο, οι διελεύσεις θα έπαιρναν την «πίσω θέση» στην ανάγνωση, όσο εγώ θα συνόψιζα αυτές τις ενδείξεις.

Χρησιμοποιώντας το «WinStar Plus», δημιούργησα το χάρτη της κουνιάδας μου και στη συνέχεια χρησιμοποίησα όψεις για να υπολογίσω τις δευτερεύουσες προόδους της για την τωρινή της κατοικία και για τωρινό χρόνο. Τοποθετώντας τις προόδους σε ένα δευτερεύοντα κύκλο γύρω από το γενέθλιο χάρτη της, έκανα μια πολύ γρήγορη εκτίμηση για τις πιο αξιοσημείωτες όψεις που σχηματίζονταν μεταξύ των γενέθλιων και των προοδευμένων πλανητών και σημείων. Αυτές οι όψεις πρέπει να είναι απολύτως ακριβής ή να έχουν ανοχή το πολύ μιας μοίρας για τοποθετηθούν σε αυτή τη λίστα, αλλά εγώ δίνω μια επιπλέον ανοχή μισής μοίρας για τις όψεις που συμπεριλαμβάνουν τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Ο προοδευμένος Ωροσκόπος της Pamela ήταν πρόσφατα τοποθετημένος στο μεσοδιάστημα μεταξύ του γενέθλιου και του προοδευμένου Κρόνου.Η επιρροή αυτού του συνδυασμού, ο οποίος είχε μια τρίχρονη διάρκεια ζωής, σίγουρα περιγράφει την απώλεια βάρους καθώς επίσης και τα πρόσφατα προβλήματα δυσκοιλιότητας. Ο Κρόνος είναι περιοριστικός στην επιρροή, και σε αυτή την όψη περιγράφει φυσικές συνθήκες όπως ακριβώς είναι και ο συμβολισμός του Ωροσκόπου. Η Pam, που ζύγιζε μόλις λίγα κιλά παραπάνω από το ιδανικό γι΄αυτήν βάρος, είχε πρόσφατα εξαλείψει τα αναψυκτικά και τα ζυμαρικά από τη διατροφή της, αλλά ίσως με αυτή τη διάπλαση θα μπορούσε να χάσει κάποιο βάρος ακόμα και χωρίς να κάνει τα παραπάνω.

astrology2Η γενέθλια Σελήνη της, η οποία ήταν και ο αποδέκτης της ολικής Ηλιακής έκλειψης, περιτριγύριζε τον προοδευμένο Ουρανό με μία πολύ ισχυρή σύνοδο,ενώ ο προοδευμένος Ήλιος δεν ήταν και πολύ μακριά. Εφόσον η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης του χάρτη και του πρώτου οίκου, αυτό είναι ένας άλλος δείκτης του φυσικού σώματος, και η επιρροή του Ουρανού είναι κοινή όταν εμφανίζεται μια ασυνήθιστη ή ξαφνική αλλαγή. Μερικές φορές, ο διελαύνων Ουρανός που ελέγχει τον Ωροσκόπο, δείχνει μια παρόμοια τάση.Και σαν επιστέγασμα αυτού του γεγονότος, όλα αυτά συμβαίνουν στην εναρκτήρια (πρώτη) μοίρα του Καρκίνου, μία κρίσιμη μοίρα.

Πλανήτες ή δείκτες στην εναρκτήρια μοίρα οποιουδήποτε από τα πρωτεύοντα ζώδια, συχνά αντικατοπτρίζουν γεγονότα τεράστιας σημασίας.Αυτό σημαίνει την ανάγκη για επικοινωνία με εξωτερικούς παράγοντες, ή άνθρωποι εκτός του συνηθισμένου κύκλου ανακατεύονται με προσωπικές και ιδιωτικές υποθέσεις κάποιου. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μία έκτακτη κατάσταση –φωτιά, πλημμύρα κτλ- μέχρι την ανάγκη για μια ειδική ιατρική συμβουλή.Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο ύποπτα, όλη αυτή η δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο δωδέκατο οίκο που συνδέεται με τη νοσηλεία σε νοσοκομεία και τόπους ανάρρωσης.Με ένα επιπλέον τετράγωνο του προοδευμένου Ερμή με τον Ωροσκόπο, ο κυβερνήτης (Δίας) του έκτου οίκου της, που αφορά τη δουλειά και την υγεία σχημάτιζε μια δευτερεύουσα, λιγότερο αγχωτική όψη με τον Κρόνο, δείχνοντας την ανάγκη για μια διευθέτηση.

Μην έχοντας ταξινομήσει ακόμα κανέναν από τους διελαύνοντες πλανήτες, αυτή η εισαγωγική ματιά στις προόδους της υποδεικνύει μια περίοδο γεμάτη πιθανές προκλήσεις.Υπάρχουν εξάγωνα και τρίγωνα που περιλαμβάνουν τον Κρόνο και τον Ουρανό κυρίως, αλλά και το γενικότερο μοτίβο περιγράφει μια κατάσταση πολλών επερχόμενων κρίσεων για τους επόμενους λίγους μήνες.

Μόλις εξήγαγα τον προοδευμένο χάρτη της φίλης μου Lucy και έκανα αυτές τις ταξινομήσεις, το σενάριο ήταν εντελώς διαφορετικό.Κι αυτή επίσης είχε μία έκλειψη που «έπεφτε» πάνω στον προοδευμένο της Ήλιο και τον Ουρανό σε μια κρίσιμη μοίρα σηματοδοτώντας ξανά μια πολυτάραχη περίοδο, αλλά ο προοδευμένος Ήλιος και το Μεσουράνημά της σχημάτιζαν πολυάριθμα, σχεδόν ακριβή εξάγωνα, όψεις δηλαδή ευκαιριών και ζωτικής προόδου.Ο προοδευμένος Ήλιος της έκανε σύνοδο με τον Ουρανό, εξάγωνο με τον Κρόνο και εξάγωνο με το Μεσουράνημα, όπως επίσης και ο Ουρανός έκανε εξάγωνο με το Μεσουράνημα, ενώ όμορφες όψεις σχηματίζονταν από την προοδευμένη Σελήνη στον Ήλιο της και στον προοδευμένο Ωροσκόπο της.

Ο Ήλιος και/ή το Μεσουράνημα συμμετέχουν ενεργά σε όψεις όταν πρόκειται να συμβούν τα πιο σημαντικά επιτεύγματα και σταυροδρόμια της ζωής, και ο χάρτης της ήταν πραγματικά γεμάτος από αυτά με την καλή έννοια πάντα. Φυσικά, αυτό αντικατόπτριζε και την τωρινή κατάσταση στη ζωή της, εφόσον αυτή και ο σύζυγός της έμπλεξαν με την εξάπλωση των δύο επιχειρήσεών τους ενώ ενοποίησαν και τους δύο τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε έναν. Χωρίς αμφιβολία, όλη η προσοχή για αυτά τα ζητήματα θα βρισκόταν στη ρίζα της έντασης που βίωναν και αυτό ήταν απλά μια προσωρινή φάση άγχους και για τους δύο.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο πράγμα που θα ήθελα να δώ είναι πώς οι τωρινές διελεύσεις συνδέονται με τους γενέθλιους και προοδευτικούς χάρτες και της Lucy και της κουνιάδας μου.

Προσθέτοντας τις διελεύσεις

Χρησιμοποιώντας το WinStar, δημιούργησα τώρα το χάρτη Τριών Κύκλων (tri-wheel) της Lucy, με τους γενέθλιους πλανήτες της στον πρώτο κύκλο, τις δευτερεύουσες προόδους της στο μεσαίο κύκλο και τις διελεύσεις τη στιγμή της ερώτησής της προς εμένα στον εξωτερικό κύκλο.Το βρήκα αρκετά διαφωτιστικό, κυρίως διασκεδαστικό, το ότι ο διελαύνων Άρης της ήταν στον πρώτο οίκο και βρισκόταν σε αντίθεση με τον Ερμή στον έβδομο οίκο τη στιγμή που έφερε στο προσκήνιο το θέμα των καυγάδων ανάμεσα σε κείνη και στο σύζυγό της.

Φυσικά θα είχαν ανταλλαγή κάποιων λόγων με αυτή την όψη.Η συγκεκριμένη όψη απομακρυνόταν τώρα αλλά παρατήρησα κάποια τετράγωνα ανάμεσα σε γενέθλιους με διελαύνοντες και προοδευμένους πλανήτες, συμπεριλαμβανομένου του τετραγώνου Δία και Σελήνης, που συχνά υποδεικνύει μια οικογενειακή ανησυχία, ο Ποσειδώνας σύντομα θα σχημάτιζε τετράγωνο με την Αφροδίτη ένα μυστηριώδες και όμορφο ταυτόχρονα σκηνικό, και ο Ουρανός σε τετράγωνο με τον Ερμή δείχνοντας έτσι μια απρόσμενη εξέλιξη σε νομικά συμβόλαια ή συμφωνίες.

Δεν μπορούσα να μην προσέξω τη σύνοδο του προοδευμένου Ερμή και του Άρη στον έβδομο οίκο.Παρόλο που ήταν πρακτικά έξω από την ακτίνα της σφαίρας, το ζευγάρι αυτών των δύο πλανητών στους Διδύμους ήταν αντιπροσωπευτικό της προηγούμενης αντίθεσης Άρη-Ερμή. Αυτό ίσως να έδινε ένα στοιχείο για το τί κατάσταση επικρατούσε πρόσφατα.Ο διελαύνων Βόρειος Δεσμός ήταν σε σύνοδο με καθέναν από αυτούς τους δύο πλανήτες επίσης.Από τη στιγμή που ο καθένας από τους Δεσμούς της Σελήνης μεγαλοποιεί τις ιδιότητες του κάθε πλανήτη ένιωθα ότι ίσως αυτό το «ανακάτεμα» να λείαινε με κάποιο τρόπο την τραχεία δυναμική τους.Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έκλειψη έπεσε απέναντι από αυτό το ζευγάρι του έβδομου οίκου, και σύντομα ο διελαύνων Άρης θα περνούσε από τη μοίρα της έκλειψης, φέρνοντας πιθανότατα μαζί του κάποια έξαψη.

Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο Άρης περνούσε πάνω από τη μοίρα της έκλειψης, μια νέα Σελήνη θα έπεφτε απέναντι από τον Πλούτωνα της Lucy, ενώ θα τετραγώνιζε ταυτόχρονα τη Σελήνη και την Αφροδίτη. Ο διελαύνων Ερμής θα ήταν σε αντίθεση με την προοδευμένη Αφροδίτη.Ωραία.Τώρα φαινόταν σαν να βρισκόμασταν στην κατάλληλη χρονική στιγμή για κάποιες πιθανές άγριες αντιπαραθέσεις, η κορυφαία στιγμή για την αποκάλυψη της ενέργειας του Άρη, έπειτα από την οποία θα άρχιζε να υποχωρεί.

 

astrology1

 

Διπλοελέγχοντας τη Σεληνιακή Επιστροφή

Απλά για να βεβαιωθώ πως βρίσκομαι στο σωστό δρόμο, «έτρεξα» την επερχόμενη Σεληνιακή Επιστροφή της Lucy, η οποία χωρίς καμία έκπληξη θα άρχιζε σε λίγες ώρες.Σε αυτό το χάρτη, ο Άρης ήταν σε σύνοδο με την ακμή του έβδομου οίκου, δίνοντας ξανά έμφαση σε μια προσωρινή τάση καυγάδων με το σύντροφο. Από αυτή τη θέση, ο Άρης ήταν και σε αντίθεση με το γενέθλιο Ερμή, περισσότερο ενδεικτική για λεκτικές ή γραπτές συγκρούσεις, αλλά και σχετική σε ό,τι αφορά μηχανικές βλάβες ή περιστατικά που περιλαμβάνουν οχήματα.Αυτή ήταν η τρίτη φορά που έκανε την εμφάνισή του ο συνδυασμός Άρη – Ερμή. Επίσης, στον έβδομο οίκο της Σεληνιακής επιστροφής βρίσκεται η Αφροδίτη με το Νότιο Δεσμό, που υποδηλώνει μια ελαφριά αδιαφορία στον έρωτα.

Αυτό πέφτει απέναντι από το ζευγάρι Άρη-Ερμή στον προοδευμένο χάρτη, ξανά σε μια θέση του έβδομου οίκου. Η Σεληνιακή Επιστροφή του Πλούτωνα, γίνεται και πάλι στον έβδομο οίκο δείχνοντας κάποιες δυνάμεις απελευθέρωσης.Οι δείκτες αυτοί, οπωσδήποτε σηματοδοτούν πιθανές διαμάχες. Η ανατέλλουσα μοίρα της Σεληνιακής Επιστροφής, πέφτει στον έβδομο γενέθλιο οίκο, υποδεικνύοντας μια εστίαση για τέσσερις περίπου εβδομάδες σε θέματα σχέσεων και επαφών με άλλους.

Με αυτούς τους δύο χάρτες μπροστά μου, τηλεφώνησα στη Lucy για να την ενημερώσω για όλα και να τη διαβεβαιώσω ότι η παρούσα ενέργεια θα παρείχε ένα καλό αποτέλεσμα. Βεβαιώνοντας τη Lucy πως οι μακροπρόθεσμοι δείκτες ήταν άριστοι, δείχνοντας μια σταθερή περίοδο, αυτοβελτίωση και συνεχή πρόοδο, της εξήγησα πως έβλεπα ε΄να προσωρινό διάστημα στο οποίο θα έπρεπε να περιμένει μια διασπαστική ενέργεια.Της έδωσα τις ημερομηνίες και δεν με εξέπληξε στο ελάχιστο το γεγονός ότι η Lucy είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για αυτό ακριβώς το Σαββατοκύριακο.Θα είχε ένα σπίτι γεμάτο οικογένεια και φίλους για να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της.

Άριστα! Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλές εποικοδομητικές διέξοδοι για την πλανητική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ έχοντας όλη αυτή την παρέα θα είναι κάτι διαφορετικό από τη συνηθισμένη ρουτίνα.

Και ο Άρης, πρωταγωνιστής στους χάρτες, κυβερνήτης του συζύγου, είναι επίσης στο κέντρο του ενδιαφέροντος αυτό το μήνα με το πάρτυ των γενεθλίων του.Όμως με διαβεβαίωσε ότι θα είχε το νού της για πιθανές δυσκολίες στην επικοινωνία και ποικίλα είδη άγχους για αυτό το διάστημα των τριών ημερών.

Ανέφερα την πιθανότητα για κάποιες απελευθερωτικές δυνάμεις ή κάποια ένταση, που πιθανόν να έχει τη ρίζα της στο τωρινό άγχος για τη σχέση, που συνδέεται στενά με την καθημερινή εργασιακή τους ρουτίνα η οποία έχει πλέον γίνει κοινή όπως συγχωνεύτηκαν και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.Γρήγορα αποδώσαμε σ’ αυτό το γεγονός το αίσθημα απώλειας και έλλειψης ελέγχου από τη μεριά της Lucy όταν εγκατέλειψε τα βιβλιάρια και τους λογαριασμούς της. Για την οικονομική ανεξαρτησία μιας γυναίκας Ταύρου, θα ήτανε σκληρό, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι με την απαλλαγή από αυτή την αρμοδιότητα θα είχε την ευκαιρία να κυνηγήσει κάποια προσωπικά ενδιαφέροντα και στόχους.

Κάτω από το πλάνο της νέας δουλειάς, ο άντρας της θα αναλάμβανε τις υποχρεώσεις αυτές και όλες αυτές οι νομικές αλλαγές θα επισημοποιούνταν κατά τη διάρκεια της Σεληνιακής Επιστροφής.Οι ημερομηνίες για όλες αυτές τις αλλαγές, συνέπιπταν επίσης με το ζενίθ της πλανητικής ενέργειας.

Αυτό ήταν και το κλειδί για τη Lucy,ανακουφίστηκε αμέσως και έπαψε να είναι τόσο ανήσυχη για τις πρόσφατες κακοκεφιές της. Γνωρίζοντας από που προέρχονται βοηθήθηκε στο να καταλάβει γιατί ένιωθε ένα μικρό μένος ή μια έξαψη απέναντι στο σύζυγό της. Ξέροντας ότι αυτό φαινόταν στα αστέρια της, την έκανε να νιώθει ενημερωμένη. Στην πραγματικότητα αυτό απεικόνιζε πολύ καλά το άγχος λόγω Άρη-Ερμή, που συνδέεται με ενυπόγραφα έγγραφα, νέα επιχείρηση και μία «περιστροφή» γύρω από το σύζυγο ο οποίος τυγχάνει και συνέταιρος στη δουλειά.

Η Lucy μπορούσε πλέον να χαλαρώσει έπειτα από αυτό, γνωρίζοντας πως τελικά αυτό που συνέβαινε ήταν ένα υγιές μάθημα και ότι αυτή η προσωρινή ανησυχία ήταν απλά μια παρενέργεια του γεγονότος των μεγάλων αλλαγών που συντελούνταν για τη βελτίωση των ζωών τους.

Κατανοώντας ότι ο Άρης δείχνει επίσης μια ξαφνική εξασθένιση της υγείας ή ατυχήματα, μιλήσαμε ακόμα και για ασφάλεια και υγεία.Στην ουσία, η Lucy ήταν τόσο αγχωμένη που έπαθε ένα τράβηγμα στην πλάτη της.Δεν ήταν άσχημο αλλά σκέφτηκε να πάει να το ελέγξει.Με τις όψεις και τους δείκτες στη Σεληνιακή της Επιστροφή, σίγουρα θα έκλεινε κάποιο ραντεβού. Όχι απλά σαν μέτρο προφύλαξης, αυτό παρέχει την κατάλληλη βοήθεια για ένα άνοιγμα της Σεληνιακής Επιστροφής του Άρη. Η πλανητική ενέργεια που φαίνεται στη Σεληνιακή Επιστροφή, εργάζεται με τον τρόπο της για μία περίοδο άνω των τεσσάρων εβδομάδων, συχνά με πολλές αποκαλύψεις.Δεν υπάρχει κανένα σημείο προς αμφισβήτηση.

 

Διαβάστε το Πρώτο Μέρος του άρθρου, ΕΔΩ και το Τρίτο Μέρος του άρθρου, ΕΔΩ

 

*Η Celeste Teal εργάζεται τώρα πάνω σε ένα βιβλίο που εστιάζει στις εκλείψεις, είναι συγγραφέας του «Predicting Events with Astrology» (1999) και «Identifying Planetary Triggers» (2000) τα οποία και τα δύο έχουν εκδοθεί από την Llewellyn. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση: Moon Valley Astrologer by author Celeste Teal gives prediction techniques; packed with forecasting tips, tutorial for beginners, news, lots* more!

Μετάφραση – Απόδοση: Αγγελικη Δούβαρη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments