5 1 vote
Article Rating

To ηλιακό σύστημα δεν είναι απλά πλανήτες που περιφέρονται και που στέλνουν ιδιαίτερα μηνύματα σταθερά στο χρόνο στον Πλανήτη Γη. Οι πλανήτες κάθε φορά έχουν την δική τους «ατζέντα» και ανάλογα έχουν και τη δική τους επιρροή που δεν είναι πάντα ή ίδια.

Η «γλώσσα» του ηλιακού συστήματος αλλάζει και κάθε φορά που αλλάζει εμείς καλούμαστε να προσαρμοστούμε. Αν και οι αλλαγές θα έρθουν σε δρόμο χιλιετιών είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη γλώσσα του σύμπαντος και του ηλιακού συστήματος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε καλύτερα να καταλάβουμε γιατί και πως γίνονται διάφορα πράγματα.

Με τον όρο Πολικό αστέρι εννοούμε οποιοδήποτε ορατό αστέρι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό το οποίο βρίσκεται σε σύνοδο με τον νοητό άξονα στον οποίο κάθε πλανήτης γυρίζει γύρω από τον εαυτό του. Αν πάρουμε τον άξονα αυτόν και τον επιμηκύνουμε προς τον Ουρανό θα δούμε ότι είναι πολύ κοντά ή ακόμη και ακριβώς πάνω σε κάποιο αστέρι στις περισσότερες περιπτώσεις. Κάθε πλανήτης έχει έναν Νότιο και Βόρειο Πολικό αστέρα. Τα πολικά αστέρια για την αστρολογία είναι πολύ σημαντικά γιατί μας βοηθούν να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη συγκεκριμένη εξελικτική πορεία κάθε πλανήτη αλλά και πώς/γιατί μας επηρεάζει μία δεδομένη στιγμή. Τα αστέρια που είναι σε σύνοδο με τον άξονα περιστροφής ενός πλανήτη είναι σχεδόν σταθερά στον Ουρανό και αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά τους σε σχέση με τα άλλα αστέρια που κατά τη διάρκεια της ημέρας μετακινούνται λόγω της μετακίνησης του πλανήτη. Επειδή ακριβώς είναι σταθερά είναι και ιδιαίτερα βοηθητικά για την πλοήγηση. Στα αρχαία χρόνια το αστέρι κάθε φορά ήταν φοβερός σύμμαχος στους θαλασσοπόρους. Για την αστρολογία είναι μία σημαντική ευκαιρία για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι χρειάζεται να αποβάλλει και τι να μάθει τα επόμενα χρόνια κάθε τι στον πλανήτη.

Ο Βορράς σε κάθε πλανήτη συμβολίζει το σημείο εξέλιξης, αυτό που παλεύει ο πλανήτης να πετύχει, το στόχο, ενώ ο νότος δείχνει αυτό που πρέπει να διώξει, την ενέργεια που πρέπει να αποβάλλει που δεν πρέπει να ακολουθήσει γιατί θα υπάρξει αναπτυξιακή κάθοδος. Θα πρέπει να πούμε ότι τα πολικά αστέρια δεν είναι ίδια κάθε φορά. Υπάρχει μία περιφορά του άξονα γύρω από συγκεκριμένους αστερισμούς και αστέρια. Για τη Γη αυτή η περιφορά κρατά 26.000 χρόνια και αυτή η περιφορά ονομάζεται μετάπτωση των ισημεριών. Για παράδειγμα το 23.800 π.χ ο βόρειος άξονας της Γης ήταν πάλι σε σύνοδο με τον Πολικό Αστέρα. Το 20.100 ήταν με τον Κηφέα. Το 9.000 ήταν στον Αστερισμό του Ηρακλη. Το 5300 π.χ στον Δράκοντα και αφότου πέρασε από διάφορα αστέρια του το 2100 θα βρίσκεται αυτός ο άξονας εγγύτερα στον Πολικό Αστέρα που ονομάζουμε σήμερα στον α της Μικρής Άρκτου. Ας δούμε όμως τι σημαίνουν για το ηλιακό μας σύστημα τα πολικά αστέρια κάθε πλανήτη.

Γη: Ο Βόρειος Πόλος της Γης οδηγεί στον Πολικό αστέρα που είναι ο α της Μικρής Άρκτου. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι έβλεπαν τον αστερισμό αυτό ως το Τσακάλι του Σετ και ως η ουρά τους Σκύλου. Για τους Έλληνες ήταν μία ακόμη νύμφη όπως και η μεγάλη Άρκτος. Ο Πτολεμαίος το αναφέρει να έχει φύση Αφροδίτης και Κρόνου ενώ για τον Robson θεωρήθηκε ένα κακοποιό αστέρι που συνδέεται με την ασθένεια. Γενικότερα όπως λόγω της φύσης του αυτά τα χρόνια θεωρήθηκε ως ο καθοδηγητής και αυτός που βρίσκει νέα πράγματα. Στην πραγματικότητα το πολικό αστέρι για την Γη μας σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε ακόμη πολλά για το πώς θα χειριστούμε σε αρμονία το σώμα μας. Πως οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας μπορεί να λειτουργήσει σε ένα υγιές πλαίσιο μακριά από υπερβολές. Νομίζω ότι η κατανόηση της θνητότητας και αρρώστιας του σώματος και η αλλαγή μας ως ανθρώπους να είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που η Γη θέλει να μάθει αυτή τη στιγμή. Το 2100 που θα είναι κοντύτερα νομίζω ότι αυτά τα νοήματα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο.

Η μικρή Άρκτος

Για τη Γη όλα όσα ζούμε είναι πεπερασμένα αυτή τη στιγμή και έχουν σαν σκοπό να μας αναγκάσουν να ζούμε την περατότητα μας και την μικρότερη σημασία που πιθανόν να έχουμε σαν άνθρωποι, ότι και αυτό μπορεί να μας πει. Μέσα όμως από την ασημαντότητα μας θα μπορέσουμε να βρούμε και το πραγματικό νόημα της ύπαρξης μας ως σύνολο. Το 3.000 ο Θουμπάν θα είναι το κοντινότερο άστρο. Το κοντινότερο αστέρι στο Νότιο Πόλο είναι ο sigma Octanis και λίγα έχουν ειπωθεί για αυτά τα αστέρια. Ο Αστερισμός που δημιουργήθηκε το 1752 δεν έχει ψαχθεί ιδιαίτερα, πάντως οι Άραβες μιλούσαν για θεραπευτικές δυνάμεις και γενικά για αυτό που αναφέρουμε μεταφυσικές δυνατότητες. Νομίζω ότι επειδή είναι κοντά ο Νότιος πόλος αυτή τη στιγμή όλο και θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις μεταφυσικές μας ανησυχίες, τουλάχιστον για όσο ο Νότιος πόλος βρίσκεται εκεί κοντά…

Ερμής: Αν και το ίδιο το Αστέρι του Βόρειου Πόλου του Ερμή ό o δράκου, δεν είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό αστέρι, ο ίδιος ο αστερισμός έχει πολλαπλή σημασία για την αστρολογία και την παράδοση. Έχει να κάνει με το θάνατο και την αναγέννηση αλλά και με την αθανασία σαν μορφή νίκης θάνατο. Η Συγκεκριμένη θέση του Ερμή έχει να κάνει με την επικοινωνία και τον πολύ κόσμο που όμως μπορεί να οδηγήσει σε μπελάδες και προβλήματα. Ίσως η έντονη δραστηριότητα του Ερμή στον τομέα της επικοινωνίας αλλά και οι πολλαπλοί μπελάδες που μπορεί να φέρει κάτι που βλέπουμε και στη μυθολογία του Θεού να εντείνονται στα δικά μας χρόνια από τη θέση του πολικού Αστέρα του Ερμή και στις μελλοντικές γενιές αυτή η φύση να μην είναι τόσο δυνατή. O a Pictor είναι ο απλανής του νότιου Πόλου του Ερμή κάτι που συνδέει την τέχνη και το αόριστο. Δεδομένου ότι ο Ερμής δεν έχει καμία σχέση με τη τέχνη και το αόριστο συνδέεται άνετα με το Νότιο πόλο του άρα και τη εξελικτική του δυναμική στο παρόν.

Αφροδίτη: Για την Αφροδίτη ο φ Draconis είναι ο πιο σημαντικός απλανής και αν και βρίσκεται σε αυτό που εμείς ονομάζουμε Βορρά για την Αφροδίτη είναι ο Νοτιάς καθότι η περιστροφή της Αφροδίτης γίνεται ανάποδα από ότι εμάς. Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο φ Δράκων είναι το σημαντικό νότιο αστέρι για την Αφροδίτη ενώ για τον Βορρά δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο που σημαίνει ότι εξελικτικά αυτή είναι μία περίοδος για τον Πλανήτη που απλά πρέπει να διώξει κάποια πράγματα. Γενικά η Αφροδίτη όπως και ο Δίας έχουν μικρές εξελικτικές αλλαγές και οι Πόλοι τους δεν κάνουν μεγάλα ταξίδια. Ο απλανής πάντως έχει να κάνει με τη Βασιλεία και γενικότερα με κοινωνικό status επιρροές που δεν βλέπουμε να υπάρχουν τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό από τον Πλανήτη. Γενικά δείχνει μία επισημότητα της εξουσίας και του λαμπρού οπότε τα επόμενα χρόνια θα δούμε μία αλλαγή τουλάχιστον ως προς την επιρροή του πλανήτη για υπερβολή και για κτήσεις οπότε και η κυβέρνηση της Στον Ταύρο ίσως μας φανεί στο μέλλον πιο ξένη.

Άρης: Ο Βόρειος πολικός αστέρας του Άρη τείνει να είναι ο Deneb Adige δηλαδή ο α Κύκνου. Το αστέρι συνδέεται με τον Ήρωα που επιλέγει να κάνει το μεγάλο ταξίδι της περιπέτειας αλλά και την επίτευξη της αυτογνωσίας. Ίσως σταδιακά λοιπόν όσο ο Άρης τείνει στο Αστέρι αυτό από τη μία να δούμε ακόμη περισσότερο το μαχητικό του χαρακτήρα αλλά από την άλλη να δούμε και έναν πιο πνευματικό Άρη καθώς και η Ανθρωπότητα θα εξελίσσεται και θα χειρίζεται καλύτερα τα ασίγαστα πάθη της.

Ο αστερισμός του Κύκνου

Ο k Velorum είναι ο απλανής που βρίσκεται στο νότιο πόλο και έχει να κάνει με την ορμή και τη χρήση ανθρώπων για την έκφραση έντασης. Προφανώς αυτή η τάση του Άρη τα επόμενα χρόνια θα ηρεμήσει.

Σελήνη: Η Σελήνη αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιο σημαντικό αστέρι στο Βόρειο Πόλο της όμως στο νότιο πόλο της έχει τον δ Doradus και ονομάζεται ως Χρυσόψαρο. Λίγες είναι οι πληροφορίες για το αστέρι και τον αστερισμό οπότε καλό είναι να αποφευχθεί πριν υπάρξει κάποια έρευνα οποιαδήποτε ερμηνεία για το δορυφόρο μας.

Δίας: Ο Βόρειος Πόλος του Δία είναι πολύ κοντά σε αυτόν της Αφροδίτης και μάλιστα τα δύο πλανητικά σώματα έχουν μία συμμετρία ως προς τους πόλους τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι και αρκετά συγγενή σώματα. Η Βασιλεία και η εξουσία όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι τα νοήματα σε ένα βαθμό του Απλανή. Ο Δράκοντα φυλάει σαν αστερισμός το θησαυρό του κόσμου, ήταν ο Κροκόδειλος των Αιγυπτίων (δες μυθολογία). Από ότι φαίνεται ο Δίας σαν Βασιλέας και πνευματικός δάσκαλος θα συνεχίσει να είναι τα επόμενα χρόνια και σκοπός του είναι να μας μυήσει στα μυστήρια του Δράκοντος. Ο Αστερισμός Δράκων είναι ένας πολύ σημαντικό αστερισμός, σύμφωνα με την εσωτερική αστρολογία, το ηλιακό σύστημα κινείται γύρω από το δράκοντα και όχι γύρω από τον Ήλιο. Μαζί με άλλους αστερισμούς παίζει σημαντικό ρόλο εξέλιξης για τον κόσμο. Στο τέλος ο Δράκων είναι οι πύλες του Παραδείσου, οι πύλες της αθανασίας και το ρόλο της πύλης κρατά για μία ακόμη φορά ο Δίας. Ο Δίας δεν έχει κάποιον σημαντικό αστέρα στο νότιο Πόλο.

Ο αστερισμός του Δράκοντα

Κρόνος: Ο Κρόνος είναι εγγύτερος στον Πολικό Αστέρα της Γης από ότι κάθε άλλος πλανήτης. Αυτό σημαίνει ότι η Γη με τον Κρόνο έχουν μία πολύ σημαντική σύζευξη αυτά τα χρόνια. Αυτό δικαιολογεί και την μεγάλη δύναμη που έχει και επιρροή στα αστρολογικά πράγματα ο Κρόνος πολλές φορές σε αφύσικο ρυθμό. Ο Κρόνος λοιπόν είναι το φυσικό μας όριο γιατί είναι σαν ο Δίδυμος πλανήτης μας. Και οι δύο έχουμε την ίδια εξελικτική διαδικασία αυτή τη στιγμή αν και η Γη την έχει πιο έντονα μιας και είναι κοντύτερα στον πολικό αστέρα και πλησιάζει. Ο δ Octantis είναι το νότιο πολικό αστέρια του Κρόνου δείχνοντας ακόμη περισσότερο την ανάγκη του Κρόνου να φύγει από τη μεταφυσική και να μας συνδέσει ακόμη περισσότερο με την «πραγματικότητα».

Ουρανός: Ο Ουρανός επειδή ο βόρειος πόλος του ουσιαστικά κοιτά την ελλειπτική μας βλέπει σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Ο Βόρειος πόλος του είναι τα αστέρια του Ωρίωνα. Ο Ωρίωνας είναι ο Θεός που πεθαίνει και ανασταίνεται σε πολλές θρησκείες. Πολλοί είναι οι ιστορικοί που το υποστηρίζουν αυτό. Έτσι ο Ουρανός έχει να κάνει με την ανάγκη να μεταδώσει γνώση στο κόσμο και να μπορέσει να τους δώσει Ελπίδα για το μέλλον. Η Γνώση και η εξέλιξη είναι σημαντικά όντως στοιχεία για τον Ουρανό. Η ελπίδα νομίζω είναι κάτι που εμείς οι αστρολόγοι έχουμε αφήσει στην άκρη. Τα αστέρια του Ωρίονα πολλές φορές έχουν να κάνουν με συγκρούσεις επίσης με ομάδες επειδή έχουμε ιδιαίτερα πιστεύω (Δες Rigel) κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη φύση του Ουρανού. Ο Ουρανός δεν έχει κάποιο σημαντικό νότιο αστέρι.

Ο Αστερισμός του Ωρίωνα

Ποσειδώνας: Το αστέρι του Βορρά είναι ο δ Κύκνου και έχει να κάνει περισσότερο με τα πνευματικά χαρακτηριστικά του Ήρωα από ότι τα μαχητικά του Άρη που είδαμε παραπάνω. Ουσιαστικά εδώ χάνεται η ισορροπία και κρατούνται μόνο τα εξευγενισμένα χαρακτηριστικά του αστερισμού κάτι που δείχνει και την απαλότητα σχετικά του Ποσειδώνα. Δεδομένου ότι είναι το βόρειο αστέρι θα πρέπει να περιμένουμε για τουλάχιστον μία χιλιετία η πνευματικότητα στην πιο λεπτή μορφή της να εκφράζεται από τον Ποσειδώνα. Ο γ Velorum είναι ο απλανής πιο σημαντικός στο νότιο πόλο και δείχνει την αντίσταση που πρέπει κάποιος να υποβάλλει για να μπορέσει να πετύχει τους σκοπούς του. Ίσως η μορφή αντίστασης απέναντι στα προβλήματα της ζωής για τον Ποσειδώνα να γίνει ακόμη πιο ξένη άρα και να γίνει ακόμη πιο προβληματικός στις μελλοντικές γενιές.

Πλούτωνας: Ο Πλούτωνας είναι στον δ Draconis και σχετίζεται και αυτός με τον Αστερισμό του Δράκοντα. Σαν πλανήτης του θανάτου και μεταμόρφωσης νομίζω ότι η ουσία του Δράκοντα βρίσκεται εκεί. Με μία μικρή διαφορά ότι το αστέρι που βρίσκεται ο Πλούτωνας περισσότερο έχει να κάνει με την κάθε αυτού διαδικασία του θανάτου και όχι με την μετά από αυτή κατάσταση. Για αυτό και ο πλανήτης στα χρόνια ας είναι τόσο συνδεδεμένος με τον ίδιο το θάνατο σαν γεγονός είτε πνευματικό, είτε φυσικό. Ο Πλούτωνας δεν έχει κάποιο σημαντικό αστέρια στο νότιο πόλο του.

Ήλιος: Ο Ήλιος επίσης έχει το Βόρειο Πόλο του στον αστερισμό του Δράκοντα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι γενικά όλο το ηλιακό σύστημα τείνει να αντιμετωπίσει την περατότητα της ύλης και να μεταμορφωθεί. Η Γη και ο Κρόνος όμως είναι σε άλλη φάση και αυτό για την ανθρωπότητα είναι σημαντικό γιατί όλα τα φιλτράρουμε με σκοπό να αντιληφθούμε τα μηνύματα της μικρής άρκτου. Ο Ήλιος θα συνεχίσει σε ένα βαθμό να υποστηρίζει την εξέλιξη των άλλων σωμάτων. Σαν αστέρι είναι εγωιστικό και συμβολίζει πάντα το Εγώ μας. Αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι το Εγώ μας δεν μπορεί να έρθει σε συνδυασμό με την τωρινή ανάγκη για εξέλιξη στη Γη. Για αυτό και βλέπουμε μια γενικότερη πνευματική δυσκολία. Ο Κρόνος συνεργάζεται μαζί μας αλλά ίσως το μαθαίνω με τον σκληρό τρόπο που το βλέπουμε παντού στην κοινωνία κάποιες φορές να μην αντέχεται. Ένας μεταφυσικός θα μπορούσε να μιλήσει και για «καρμική φυλακή». Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα…. (θα επανέλθουμε σύντομα με άρθρο για τον Δράκοντα για περισσότερες αποσαφηνίσεις)

Wega: Το αστέρι που όλο το σύστημα μετακινείται προς τα εκεί. Προς τον Αστερισμό λοιπόν της Λύρας όλο το Ηλιακό σύστημα κινείται και σκοπό έχει την προσφορά και το χάρισμα. Τείνουμε λοιπόν σαν σύστημα προς ένα ιδιαίτερα θετικό αστέρι που έχει να κάνει με ταλέντα και με την είσοδο «Θεϊκών» δυνατοτήτων στους ανθρώπους. Οπωσδήποτε δείχνει τη γενικότερη εξέλιξη του ηλιακού συστήματος σε κάτι περισσότερο ραφιναρισμένο και περισσότερο όμορφο, γαλήνιο και ισορροπημένο. Έτσι τουλάχιστον για τις επόμενες χιλιετίες μπορούμε να πούμε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι λαμπρό.

Ο Wega!

Christos Archos © 2012 για το myhoroscope.gr
 
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments