5 1 vote
Article Rating

Οι πλανήτες στον 7ο δηλώνουν τους ενοίκους αυτού του οίκου, τις ιδιότητες τους, τον τρόπο συμπεριφοράς τους και τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει το ίδιο το άτομο. Δείχνουν τους ανθρώπους που κάποιος επιλέγει να έχει σχέση μαζί τους σε σταθερή βάση και ειδικά το σύντροφο της ζωής του.

Οι πλανήτες στον 7ο, στην πραγματικότητα δείχνουν τις ιδιότητες που κάποιος αρνείται στον εαυτό του και τις προβάλλει στους άλλους. Τόσο οι εχθροί όσο και τα αγαπημένα πρόσωπα υποδηλώνονται από αυτόν τον οίκο καθώς και οι δύο περιπτώσεις συνδέονται με το φαινόμενο της προβολής.

Οι πλανήτες στον 7ο οίκο, πρέπει να συνεργαστούν και να συμβιβαστούν για χάρη της αρμονικής συνύπαρξης. Επειδή ο 7ος είναι γωνιακός οίκος, οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα σ’ αυτόν είναι πολύ σημαντικοί διότι τα γεγονότα που υπόσχονται αυτοί οι πλανήτες θα εκφραστούν κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου.

Οι όψεις προς τον πλανήτη μέσα στον 7ο οίκο δείχνουν την δυσκολία ή την ευκολία που το άτομο συνεργάζεται με τους άλλους, πως αξιοποιεί τη συνδιαλλαγή αυτή με τον έξω κόσμο για να βελτιώνεται σαν άτομο.

Ήλιος στον 7ο οίκο

Ο Ήλιος είναι το σύμβολο της έκφρασης του «Εγώ» μπαίνοντας στον 7ο, οίκο των άλλων χάνει κάτι από την δύναμη του. Εδώ πρέπει να ενδιαφερθεί για την εξέλιξη των άλλων και να είναι αρεστός. Προσαρμόζεται στις ανάγκες τους και εστιάζει την προσοχή του στο πως θα πετύχει την ισορροπία στις σχέσεις του και την αρμονική συνεργασία μαζί τους. Ο Ήλιος αναγκάζεται (αντί να προβάλλει και να επιβάλλει την παρουσία του), να συμβιβαστεί για να συνυπάρξει αρμονικά με τους άλλους. Δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς την ύπαρξη ενός συντρόφου ή μια στενής σχέσης που θα τον παρακινεί, θα τον θαυμάζει και θα τον ενθαρρύνει να εκφραστεί. Έχει ανάγκη το σύντροφο του ως επίκεντρο της ζωή του για να μπορέσει να ανακαλύψει και να αναπτύξει την δύναμη του. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες που θα κάνει στην ζωή του είναι ο καθρέπτης του εαυτού του. Εφευρίσκει έξυπνες στρατηγικές για να πετύχει τους στόχους του. Ο Ήλιος στον 7ο δείχνει ότι η συμπεριφορά του ίδιου του ατόμου κάνει τους άλλους να αισθάνονται σημαντικοί.

Αν ο Ήλιος προσβάλλεται στον 7ο οίκο θα δείξει αμφιταλάντευση για δέσμευση αλλά παρόλα αυτά βιώνει ταυτόχρονα και το φόβο της μοναξιάς. Απαιτεί την απόλυτη συμπάθεια των άλλων. Αντιμετωπίζει τις σχέσεις επιφανειακά και αρνείται να δει τις άσχημες πλευρές της ζωής. Απαιτεί να είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά συγχρόνως έχει μεγάλη εξάρτηση από τους άλλους και την ανάγκη να κερδίζει το θαυμασμό τους. Από την στιγμή που ο Ήλιος δεν λειτουργεί αυτόνομα αλλά χρειάζεται την έγκριση των άλλων θα βγάλει κόμπλεξ.

Σελήνη στον 7ο οίκο

Με την Σελήνη στον 7ο για να αισθανθεί ασφάλεια το άτομο επιθυμεί να βρίσκεται σε μια σχέση. Πρέπει να ξέρει ότι είναι επιθυμητό, αγαπητό και αρεστό. Θέλει να έχει μια ερωτική φωλιά και να παίρνει φροντίδα και στοργή που τόσο έχει ανάγκη, να έχει συμπαράσταση και έναν ώμο όπου θα ακουμπήσει στις δύσκολες στιγμές. Έχει μια ενστικτώδη ανάγκη για δέσμευση, αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα του μέσα από την επαφή με τη σταθερή του σχέση. Ψάχνει για αγάπη, προσοχή, συμπάθεια, θαυμασμό ποικιλία και αρμονία σε μια σχέση. Προσαρμόζεται εύκολα επειδή αποδιοργανώνεται με τις αντιπαραθέσεις και γιατί φοβάται πολύ τη μοναξιά. Κοινωνικό, φιλικό και συμπαθές, έχει πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους αλλά το ίδιο επιζητά και από τους άλλους. Αισθάνεται βαθιά ευτυχία όταν βρίσκεται σε μια αρμονική σχέση και βιώνει έντονα τα κοινά ενδιαφέρονται με τον σύντροφο του. Η Σελήνη στον 7ο φέρνει κοντά στο άτομο ανθρώπους ευαίσθητους που έχουν συναισθήματα να προσφέρουν.

Αν η Σελήνη προσβάλλεται στον 7ο οίκο δεν αντέχει καθόλου την μοναξιά και τους καυγάδες. Υπάρχει πλήρης εξάρτηση από τον σύντροφο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασφυκτικές καταστάσεις. Νοιώθει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς σχέση, έτσι δημιουργεί σχέσεις και κάθε φορά τις βιώνει σαν να ζει τον έρωτα της ζωής του. Αισθάνεται έντονο το φόβο της απόρριψης.

Ερμής στον 7ο οίκο

Η θέση αυτή για τον Ερμή είναι πολύ καλή, ο πλανήτης της επικοινωνίας στον οίκο των σχέσεων, άρα το άτομο μπορεί να βρίσκει πάντα συντροφιά για συζήτηση και ανταλλαγή επισκέψεων. Έχει τον τρόπο να ελκύσει άλλα άτομα να συνεργαστεί, να κάνει παρέα μαζί τους, να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αλλά δε θα πλήξει. Μπορεί να εύκολα να συνεργάζεται και να μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες με τους άλλους με αποτέλεσμα να παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις που χρειάζεται για να προχωρήσει τα σχέδια του. Δια του λόγου μπορεί να λύνει τις διαφορές του με τους άλλους. Εύκολα ξεκινά σχέσεις, ξέρει να ζει την ποικιλία αναζητώντας πνευματική επικοινωνία στις σχέσεις του. Αναζητά να ενημερωθεί για τους άλλους και έχει μεγάλη ικανότητα να ταιριάζει τις παρέες με κοινά ενδιαφέροντα. Ο Ερμής στον 7ο μας δείχνει την επαγγελματική σχέση, τη συνεργασία, τις εμπορικές συμφωνίες. Τα άτομα που κάνει σχέση, έχουν μια νεανικότητα.

Αν ο Ερμής προσβάλλεται στον 7ο οίκο μπορεί να κάνει το άτομο διστακτικό στη λήψη των αποφάσεων, δεν μπορεί να πάρει μόνο του αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί κάποιον άλλον. Έχει απόλυτη ανάγκη την γνώμη των άλλων για να λειτουργήσει. Γίνεται ευεπηρέαστος και εξαρτημένος, να του λένε τι πρέπει να κάνει και τι απόφαση θα πάρει. Ο φόβος της αντιπαράθεσης το οδηγεί να προσαρμόζεται στις απόψεις των άλλων. Ακόμα του αρέσει να συζητά για τις σχέσεις του και να διαφημίζει τον εαυτό του για τις πολλές κατακτήσεις του. Μπορεί να γίνει ανειλικρινής υπολογιστής και άπιστος. Αθετεί τις συμφωνίες του.

Αφροδίτη στον 7ο οίκο

Με την Αφροδίτη στο σπίτι της συντροφικότητας και του γάμου το πρώτο πράγμα που θα λέγαμε είναι ότι το άτομο θα κάνει γάμο. Με την Αφροδίτη στο 7ο θέλει από νωρίς να παντρευτεί, να βρει το άλλο του μισό για να έχει κάποιον να αγαπά και να το αγαπούν, να μοιράζεται τα όνειρα αλλά και τις υποχρεώσεις. Έχει μεγάλη ανάγκη επαφής και ανταλλαγής με τον / την σύντροφο. Η Αφροδίτη εδώ επιθυμεί την τρυφερότητα και την έγκριση από τους άλλους.Έχει μεγάλη επιθυμία να δημιουργήσει μια όμορφη, ευτυχισμένη σχέση, μια νόμιμη δέσμευση που τα μέλη της θα αφιερωθούν ο ένας στον άλλο για πάντα. Αισθάνεται ότι υπάρχει, μόνο μέσα σε σχέση. Η Αφροδίτη εδώ, θέλει να συνεργαστεί αρμονικά με ίσους όρους, ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Θέλει να αρέσει στους άλλους και να την αποδέχονται γι αυτό αναπτύσσει μια συμπεριφορά ευγενική, ήρεμη και ζεστή. Η επιδοκιμασία του συντρόφου και του περιβάλλοντος είναι ο στόχος και συνήθως τον πετυχαίνει.

Αν η Αφροδίτη στον 7ο προσβάλλεται, πάλι έχει ανάγκη να αρέσει στους άλλους, είναι ελκυστική και την αποδέχονται, όμως δεν είναι σοβαρή στις σχέσεις της, μπλέκεται απρόσεκτα σε σχέσεις, ίσως γιατί δεν βρίσκει αυτό που θέλει. Βαριέται εύκολα μέσα σε μια σχέση, κάνει επιφανειακές σχέσεις, ίσως επειδή δεν εκτιμά τα προσόντα του συντρόφου της. Σε κάποιες περιπτώσεις ανάλογα το προσωπικό ωροσκόπιο μπορεί να γίνει κτητική, ζηλιάρα και καταπιεστική στον σύντροφο της, να θέλει την απόλυτη αφοσίωση του.

Άρης στον 7ο οίκο

Είναι μια δύσκολη θέση αυτή για τον Άρη. Το άτομο, συναντά συχνά δυσκολίες στις προσωπικές ή επαγγελματικές του σχέσεις. Έχει την ανάγκη της άμεσης επαφής μαζί τους, διψά για μια τρυφερή επαφή, γι αυτό πολύ γρήγορα μπορεί να γεφυρώνονται οι διαφορές και να ξεκαθαρίζονται οι παρεξηγήσεις. Είναι γεμάτο ενέργεια και είναι σε ετοιμότητα για μάχη, είτε μαζί με τον σύντροφό του είτε εναντίον του. Οι σχέσεις προσφέρουν μεγάλη έλξη, πάθος και ζωηρές συγκινήσεις. Ο Άρης φέρνει πολλές μάχες και άλλες τόσες συμφιλιώσεις.

Αν ο Άρης στον 7ο οίκο προσβάλλεται, όσο και αν έχει ανάγκη το άτομο τους άλλους είναι δύσκολο να διατηρήσει ισορροπία στις σχέσεις του για πολύ. Αντιμετωπίζει χωρίς να το καταλαβαίνει το / τη σύντροφο ως ανταγωνιστή που πρέπει να υποτάξει ή να αλλάξει. Ενώ έχει ανάγκη να εκφραστεί μέσω των άλλων αισθάνεται τους άλλους, (που τόσο του είναι απαραίτητοι), σαν απειλή και ενστικτωδώς αντιδρά αμυντικά. Η επιθυμία του να προσεγγίσει τους άλλους είναι τόσο δυνατή που η κάθε κίνηση και η κάθε αντίδραση των άλλων, το άτομο την αισθάνεται σαν επίθεση και αντιδρά με καχυποψία ή με επιθετικότητα. Τότε αισθάνεται θιγμένος ή απαξιωμένος και, ή κλείνεται στον εαυτό και πληγώνεται σκληρά ή ανοίγει πόλεμο για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Όπως και αν αντιδράσει δεν θα είναι ικανοποιημένος διότι αυτό που πραγματικά επιθυμεί είναι μια αρμονική και τρυφερή επαφή, δεν μπορεί να επιτευχθεί με αποτέλεσμα να υιοθετεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά και να φοβάται την επαφή του με τους άλλους.

Δίας στον 7ο οίκο

Η θέση αυτή του Δία είναι πολύ καλή για τις σχέσεις γενικά. Το άτομο με τη θετική του συμπεριφορά, τους καλούς του τρόπους και τη χαρούμενη διάθεση του, γίνεται απαραίτητο και κερδίζει την αγάπη των άλλων. Αναπτύσσει ποιοτικές σχέσεις και βιώνει μια αρμονική και χαρούμενη συνύπαρξη με τους άλλους. Ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του / της συντρόφου του και είναι πρόθυμο να τις καλύψει επειδή επιθυμεί να τον / την κάνει ευτυχισμένο. Έχει υψηλά ιδανικά και είναι πρόθυμο να δημιουργήσει μια επίσημη σχέση. Αντιμετωπίζει το / τη σύντροφο με εμπιστοσύνη και γενναιοδωρία και νοιάζεται πραγματικά γι αυτόν. Γνωρίζει τι αρέσει στους άλλους και ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρει πρωτοβουλίες. Γι όλα αυτά το άτομο γίνεται δημοφιλές στο ευρύ ή το στενό του περιβάλλον. Η θέση αυτή του Δία είναι ιδανική για κοινωνικές και δημόσιες σχέσεις, για ένα ευτυχισμένο γάμο, για καλλιτεχνικές δραστηριότητες και επιτυχημένους συνεταιρισμούς. Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές για το άτομο και θα τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με το Δία στον 7ο το άτομο διδάσκεται και διδάσκει τους άλλους από την συνύπαρξη μαζί τους. Πλανήτης φωτιάς ο Δίας σε οίκο του αέρα, δεν μπορεί παρά να φουντώσει η φλόγα της γνώσης, της αγάπης και της εξέλιξης των μελών της σχέσης και να φτάσει πολύ ψηλά.

Αν ο Δίας προσβάλλεται στον 7ο οίκο, μπορεί το άτομο από την υπερβολική ανεκτικότητα του και την υποστήριξη που παρέχει στους άλλους, να γίνει εύκολο θύμα εκμετάλλευσης. Ακόμα μπορεί να χωρίζει εύκολα από τις σχέσεις του όταν τα πράγματα γίνονται άβολα. Αναπτύσσει υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις από τη ζωή του, χωρίς να κάνει το παραμικρό για να τις κατακτήσει με αποτέλεσμα να πικραίνεται και να ζηλεύει επειδή θεωρεί πως οι άλλοι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα.

Κρόνος στον 7ο οίκο

Με τον Κρόνο στο 7ο πιστεύει το άτομο σε μια σταθερή σχέση, μια πιστή σχέση, ώριμη και υπεύθυνη. Επιζητά δηλαδή μια ιδανική σχέση όμως φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες μια σχέσης, βρίσκει ανεπαρκή το / τη σύντροφο του ή τον ίδιο του τον εαυτό. Ο άνθρωπος με τον Κρόνο στον 7ο αν παντρευτεί θα βρει σύντροφο ώριμο στην ηλικία ή στο χαρακτήρα. Πρέπει να κάνει ένα γάμο μετά τα τριάντα του χρόνια διότι πρέπει να έχει αποκτήσει εμπειρίες, μέσα από τις σχέσεις έτσι θα μπορέσει να διαλέξει σωστά, διαφορετικά αν βιαστεί θα απογοητευτεί και θα αποτύχει. Όταν αποκτήσει εμπειρίες μέσα από πολλές σχέσεις θα καταλάβει τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στις προηγούμενες απογοητεύσεις. Ξεπερνά σιγά – σιγά τους παλιούς του φόβους και αφήνεται σε μια σχέση.Έτσι κι αλλιώς είναι αξιόπιστος, πιστός και υπεύθυνος. Οι σχέσεις με τους άλλους γενικά, έχουν ως προϋπόθεση την άνετη έκφραση και ανταλλαγή συναισθημάτων και επικοινωνίας, αν κάτι εμποδίζει την εύκολη ροή αυτών, δυσκολεύει ή κάνει δυσάρεστη την συνύπαρξη.

Αν ο Κρόνος στον 7ο προσβάλλεται αναπτύσσει το άτομο την καχυποψία και την επιφυλακτικότητα στις σχέσεις του από φόβο να μην πληγωθεί. Όμως φοβάται εξίσου τη μοναξιά, με αποτέλεσμα να αποφεύγει τις σχέσεις ή να βιώνει την απόρριψη. Δεν πιστεύει ότι αξίζει να αγαπηθεί και όταν ερωτεύεται φοβάται να το εκφράσει και να αγωνιστεί, να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα έρωτα του, περιμένει καρτερικά, προσκολλημένος σε μια ουτοπία. Διαθέτει μια απίστευτη έλξη για τα δύσκολα και μόλις γίνουν εύκολα χάνει το ενδιαφέρον του και φοβάται να δεσμευτεί.

Ουρανός στον 7ο οίκο

Ο Ουρανός στον 7ο οίκο χαρίζει ζωηράδα, ποικιλία και δυνατές συγκινήσεις στη σχέση. Θέλει το άτομο να απολαμβάνει ένα αληθινό σύντροφο με το δικό του τρόπο, χωρίς περιορισμούς. Ψάχνει να βρει την ταυτότητα του μέσα από τη σχέση του με τους άλλους. Δημιουργεί ασυνήθιστους και ανορθόδοξους δεσμούς και διδάσκεται μέσα από τις εμπειρίες των σχέσεων του. Μπορεί να μείνει πιστός σε μια σταθερή σχέση αρκεί να το διαλέξει ο ίδιος και να μην αισθάνεται εγκλωβισμένος. Αναζητά καινούργιες εμπειρίες και διαλέγει συνήθως συντρόφους που είναι έξω από τα συνηθισμένα καλούπια, περίεργους, αντικοινωνικούς ή διαζευγμένους. Ο Ουρανός προτρέπει το άτομο να αμφισβητεί, να ερευνά και να ανακαλύπτει, στον 7ο οίκο μπορεί γρήγορα να ανακαλύψει την αλήθεια και να απομυθοποιήσει το / τη σύντροφο του οπότε η σχέση δεν έχει πια ενδιαφέρον.

Αν ο Ουρανός προσβάλλεται στον 7ο δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στις σχέσεις. Η αντιπάθεια του ανθρώπου για κάθε τι συμβατικό ή περιοριστικό, τον κάνει να βλέπει τη σταθερή σχέση ή το γάμο κλουβί που τον υποχρεώνει να κλειστεί μέσα. Έτσι διαλύει κάθε σχέση ή συνεργασία μόλις αντιληφθεί ότι υπάρχει η τάση να τον εγκλωβίσει. Παλεύει για απόλυτη ελευθερία και αμφισβητεί τις συμβατικές αντιλήψεις περί σχέσεων. Μόλις νοιώσει ότι η ελευθερία του αρχίζει να περιορίζεται σπάει στη στιγμή τους δεσμούς, τις συμφωνίες και τις υποσχέσεις.

Ποσειδώνας στον 7ο οίκο

Ο άνθρωπος με τον Ποσειδώνα στον 7ο οίκο αναζητά μια σχέση ήρεμη, ρομαντική που θα του προσφέρει τρυφερότητα και ζεστασιά. Ονειρεύεται τον ιδανικό σύντροφο γεμάτο καλοσύνη που θα τον εμπιστευτεί και θα του αφοσιωθεί ολόψυχα. Είναι πρόθυμο να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις επιθυμίες του / της συντρόφου και να δημιουργήσουν μια όμορφη και αρμονική σχέση. Έχει ανάγκη από ένα τέτοιο σύντροφο που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Όμως είναι εύκολο να συναντήσει πολλούς τέτοιους ανθρώπους; Τα ιδανικά του αγγίζουν την ουτοπία σε ότι αφορά τις σχέσεις και τις συνεργασίες, λαχταρά τη λύτρωση και φλέγεται να γίνει ένα το σύντροφο. Οι ευχές του όμως δεν εκπληρώνονται, ο / η σύντροφος, συχνά δεν είναι όπως τον ονειρεύτηκε.

Αν ο Ποσειδώνας προσβάλλεται στον 7ο οίκο είναι πολύ δύσκολη θέση για τον άνθρωπο που τον έχει εκεί, διότι η απογοήτευση θα είναι καθοριστική για την ψυχική και συναισθηματική ισορροπία του. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πικρή απογοήτευση που προέρχεται από τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες οδηγεί στην επανάληψη της «λανθασμένης» επιλογής ή στην απόρριψη κάθε σχέσης και στη απομόνωση από τον κόσμο.

Πλούτωνας στον 7ο οίκο

Ο άνθρωπος με τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο αισθάνεται δυνατή την ανάγκη να συνεργάζεται με άλλους σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Του είναι απαραίτητο να δημιουργήσει μία έντονη και αποκλειστική σχέση με ένα σύντροφο που θα του προσφέρει πολύ δυνατές συγκινήσεις. Σε μια τέτοια σχέση υπάρχει δυνατή έλξη και αναπτύσσονται ακραία συναισθήματα θετικά και αρνητικά, ένταση, πάθος, ζήλια, θυμός, όπου είναι ψυχοφθόρα για τα μέλη της, επίσης παίζονται περίεργα παιχνίδια εξάρτησης και δύναμης, όπως ο ένας να είναι απαραίτητος και να εξαρτάται από τον άλλο, αλλά και ο ένας να θέλει να εξουσιάζει και να ελέγχει τον άλλο.

Αν ο Πλούτωνας προσβάλλεται στον 7ο ο άνθρωπος δύσκολα αποφασίζει να δεσμευτεί επειδή ξέρει ότι η απογοήτευση θα είναι πολύ σκληρή. Αν όμως αποφασίσει να δοκιμάσει, η απογοήτευση θα τον οδηγήσει στην άρνηση να δοκιμάσει ξανά να κάνει άλλη σχέση, αυτή η άρνηση φαίνεται και στους ανθρώπους που από κάποιο μοιραίο περιστατικό έχασαν το σύντροφο τους. Επιλέγει λοιπόν το άτομο να μείνει μόνο του αλλά και την μοναξιά του τη βιώνει πολύ δύσκολα και σκληρά με τον Πλούτωνα στον 7ο.

Άννα Σχοινοπλοκάκη

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments