0 0 votes
Article Rating

Μία σημαντική πλανητική μετακίνηση έρχεται να «ταράξει» τα λιμνάζοντα νερά της ανθρωπότητας. Η είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθείς είναι ιδιαίτερης σημασίας και έχει να κάνει με πολύ σημαντικά γεγονότα, που θα εξελιχθούν τα επόμενα 14 χρόνια. Ο Ποσειδώνας είναι δώρο αλλά συνάμα και κατάρα. Ανάλογα πως τον βλέπει κανείς. Ο σοφός, ξέρουμε ότι κυβερνά τα άστρα του αλλά μήπως η σοφία εγκατέλειψε αυτό το τόπο; Ελπίζω πως όχι!

Α) Η Αστρονομία του Ποσειδώνα

Ο Ποσειδώνας είναι ο 8ος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο και ο τελευταίος σύμφωνα με την τελευταία διαβάθμιση της Διεθνούς Αστρονομικής Κοινότητας. Χαρακτηριστικό του είναι το έντονο σκούρο μπλε στην ατμόσφαιρα, καθώς και το ότι είναι σε παρόμοιο μέγεθος με τον Ουρανό. Είναι ο τελευταίος πλανήτης που ανακαλύφθηκε από τους αστρονόμους. Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε στις 23/9/1846 από τον Urbain Le Verrier. Η αρχική επιλογή του ονόματος του δεν ήταν Ποσειδώνας, αλλά σφοδρή πίεση από τη Διεθνή Κοινότητα, απαιτούσε να μην χαλάσει η Αρμονία των πλανητών με ονόματα καθημερινά και να συνεχιστεί η Παράδοση (Ο Le Verrier ήθελε να δώσει το όνομά του στον πλανήτη).

Στο αφήλιό του είναι 30,4 αστρονομικές μονάδες ενώ στο περιήλιό του είναι 29,7 AU (που σημαίνει ότι είναι από 30,4 μέχρι 29,7 φορές η απόσταση από τον Ήλιο, απ’ όσο απέχει η Γη από το κεντρικό μας αστέρι). Για να κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται 164.89 γήινα χρόνια.

Χαρακτηριστικό του Ποσειδώνα είναι ότι έχει δαχτυλίδια όπως έχει ο Δίας και ο Ουρανός αλλά πιο γνωστός είναι γι’ αυτό του το χαρακτηριστικό ο Κρόνος. Η πρώτη και τελευταία φορά που επισκέφθηκε κάποιος τον Ποσειδώνα, ήταν ο Voyager 2 στις 25/9/1989. Η ατμόσφαιρα του Πλανήτη έχει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με παρουσία μεγάλης κηλίδας, όπως και στο Δία όπου η κηλίδα του είναι τόσο μεγάλη που είναι περίπου όσο το μέγεθος της Γης. Η ένταση και η ταχύτητα του ανέμου στον Ποσειδώνα είναι οι πιο ισχυρές σε όλο το ηλιακό σύστημα. Ο Ποσειδώνας είναι το σύνορο για τους αστρονόμους πολλών πλανητοειδών και πολλά σώματα γύρω και πέρα από αυτόν έχουν καταταχθεί σύμφωνα με το όνομα του (TransNeptunians όπου Neptune το όνομα του Ποσειδώνα στα Αγγλικά). Ο Ποσειδώνας έχει 12 φεγγάρια και το μεγαλύτερο είναι ο Τρίτον που αποτελεί στο 99,5% περίπου της συνολικής μάζας των φεγγαριών του.

Λόγω του άνθρακα της ατμόσφαιράς του και των συγκεκριμένων συνθηκών που επικρατούν, ίσως θα σοκαριστούν πολλοί αν μάθουν ότι στον Ποσειδώνα κάθε μέρα «βρέχει» κυριολεκτικά τεράστια πραγματικά Διαμάντια. Μία τυπική μέρα στον Ποσειδώνα κράτα 16 ώρες και 7 λεπτά. Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι ο Ποσειδώνας, όπως ο Δίας και ο Κρόνος έχει μία «Εσωτερική Καρδιά» (στοιχείο που θα αναφερθεί στο δεύτερο μέρος του άρθρου) η οποία παράγει τη διπλάσια ενέργεια από αυτή που δέχεται από τον Ήλιο.

Β) Ποια είναι η φύση του Ποσειδώνα; 

Ο Ποσειδώνας κυβερνά τους Ιχθείς, έχει έξαρση στον Τοξότη, αδυναμία στην Παρθένο και πτώση στους Διδύμους. Στην Εσωτερική αστρολογία Κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου. Είναι ο μοναδικός μαζί με τον Κρόνο που δεν μπαίνει ποτέ σε εωσφορική φάση και όλοι οι αστρολόγοι τον συνδέουν σε ένα βαθμό με την πνευματικότητα. Επίσης στην εσωτερική αστρολογία συνδέεται με την 6η ακτίνα της αφοσίωσης και του ιδεαλισμού. Οι αρνητικές του επιρροές είναι γνωστές και ίσως για την άποψη του συγγραφέα αρκετά παρεξηγημένες. Ο Ποσειδώνας μπορεί να είναι ο πλανήτης της αυταπάτης, του ονείρου και του ψεύδους από την άλλη όμως είναι ο πλανήτης του ιδεαλισμού και της ψυχικής ανάτασης. Είναι ένας πλανήτης ιδιαίτερα σημαντικός για την εξέλιξη του ατόμου, και όσοι δεν είναι προετοιμασμένοι για τα μηνύματα του δεν μπορούν και να «χρησιμοποιήσουν» εποικοδομητικά τον πλανήτη.

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει το άτομο συνήθως, είναι ότι δεν αποτελεί μία ψευδαίσθηση, ψευδαίσθηση το αντιλαμβάνεται αυτός που δεν έχει βιώσει και δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την πραγματικότητά του και τη ζωή του. Ο Ποσειδώνας έχει να κάνει με τα ψυχικά βιώματα και τις υποσυνείδητες -σε ένα βαθμό- λειτουργίες. Είναι ένα σώμα που έχει να κάνει με την ψυχική ουσία και την πραγματικότητα του ανθρώπου. Αν ένα άτομο είναι εσωτερικά θλιμμένο, αυτή είναι μία πραγματικότητα, μπορεί να μην είναι φαινομενολογικά εμφανές, είναι όμως ουσιαστικό και πραγματικό για το άτομο που βιώνει αυτή του την εσωτερική θλίψη.

Θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σημαντικές εξελίξεις ως προς την πνευματικότητα και τη ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου. Ο Ποσειδώνας πάντα μας δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας πολύ διαφορετικά από ότι οι υπόλοιποι πλανήτες, ακριβώς γιατί έχει ένα μοναδικό όραμα. Πιστεύω ότι θα δούμε πολύ σημαντικές εξελίξεις και στη φιλοσοφία αλλά και στη τέχνη της πρόβλεψης. Ο Ποσειδώνας είναι ένας σημαντικός πλανήτης για αυτά τα δύο στοιχεία και μέσα από την είσοδο του στους Ιχθείς θα μπορέσουμε να δούμε πράγματα που μέχρι στιγμής ούτε τα φανταζόμαστε. Όσοι πιστεύουν στο πνευματισμό, πιστεύω ότι θα έχουν εξελίξεις στα ζητήματα της διόρασης και γενικότερα της επικοινωνίας με άλλες διαστάσεις. Στα μέσα του 1800 τότε που είχε εισέλθει ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς είχαμε τη γέννηση της Θεοσοφίας σταδιακά και τη μορφοποίησή της προς το τέλος του αιώνα. Έτσι, πιστεύω, ότι με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς θα δούμε σημαντικές εξελίξεις στα πνευματικά κινήματα αλλά και νέες ιδέες που θα είναι μία απάντηση σε ένα βαθμό στον άκρατο θετικισμό.

Σημαντικές ανακατατάξεις στο τρόπο σκέψης θα δούμε και στους ψυχολόγους και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με την ψυχική υγεία. Με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να βρούμε καλύτερες προσεγγίσεις για τον άνθρωπο. Είναι ίσως μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ακόμη περισσότερα πράγματα γύρω από την ανθρώπινη ψυχολογία αλλά και την επαφή μας με το περιβάλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ποσειδώνας θα φέρει μία χρυσή εποχή. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας πλανήτης της «απάτης». Μέσα από τους Ιχθείς θα μπορέσουμε να δούμε ακόμη περισσότερους τρόπους διαφυγής και απομάκρυνσης από τα προβλήματα. Πιστεύω ότι οι ψυχοτρόπες ουσίες θα έχουν ιδιαίτερη αύξηση και γενικότερα θεωρίες που κοιμίζουν το λαό θα έχουν την τιμητική τους. Η αύξηση των ναρκωτικών πιστεύω θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα το πιστεύουμε ενώ οι λαοπλάνοι και οι άνθρωποι που θα εκμεταλλευτούν τον διπλανό τους για να κάνουν αυτό που θέλουν, θα αυξηθούν.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ζούμε σε εποχές κρίσιμες και όσο περισσότεροι καλοί άνθρωποι δημιουργούνται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα γεννηθούν, οι οποίοι δεν θα βρουν το δρόμο στη ζωή τους και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τους άλλους για να επιβιώσουν. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την επαφή που έχει ο Ποσειδώνας με το θέαμα και την τέχνη. Έτσι λοιπόν τα τελευταία χρόνια είχαμε βιώσει μία καθίζηση της καλλιτεχνικής έκφρασης και είχαμε φτάσει στην επανάληψη καταστάσεων που δεν παρείχαν τίποτα στον άνθρωπο. Με την είσοδο του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, θα δούμε μία σταδιακή ανάταση της καλλιτεχνίας και της έκφρασης αυτής για περισσότερους σκοπούς και στόχους πέρα από το οικονομικό κέρδος. Συνήθως με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς αυτό που παρατηρείται είναι ότι παρουσιάζονται νέες μορφές τέχνης και έκφρασης που σκοπό έχουν την μεταμόρφωση του ανθρώπου.

Ο πλανήτης Ποσειδώνας συνδέεται πολύ έντονα με τους προφήτες. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια έχουμε να βιώσουμε, από τη μία τη γέννηση και παρουσίαση ανθρώπων με ιδιαίτερες δυνατότητες αλλά από την άλλη θα δούμε μία μεγάλη αύξηση ανθρώπων που θα κάνουν προβολή τις φοβίες τους και τις ανασφάλειες τους και με αυτό τον τρόπο θα τρομάξουν τον κόσμο και θα τον προετοιμάσουν για καταστροφές που δεν θα έρθουν.

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται και για την αστρολογία, μπορεί ο Ουρανός να είναι ο πλανήτης που μας αντιπροσωπεύει κυρίως, όμως θα δείτε ότι και ο Ποσειδώνας θα φέρει μία νέα φιλοσοφία στην αστρολογική τέχνη που θα τη βοηθήσει πάρα πολύ να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. Βέβαια πακέτο με την ανάπτυξη θα πολλαπλασιαστούν και οι απατεώνες και όλοι αυτοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν και να καταχραστούν την αφέλεια και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Ο Ποσειδώνας συνδέεται με την κάρτα ταρό «Κρεμασμένος», η οποία από τη μία δηλώνει τις θυσίες που θα χρειαστεί η ανθρωπότητα, μέσα στο ζώδιο των Ιχθύων, για το γενικότερο καλό, αλλά από την άλλη έχει να κάνει και με τις δυνατότητες που έχει η ανθρωπότητα τα επόμενα 14 χρόνια να εξελιχθεί και να μπορέσει να επιτύχει τους πνευματικούς της σκοπούς. Περισσότερα για το συνδυασμό της ταρό και του Ποσειδώνα όμως, θα πούμε στη συνέχεια.

Πριν ολοκληρώσουμε το πρώτο μέρος της ανάλυσής μας, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Ποσειδώνας έχει συνδεθεί με τηνεκμηδένιση των ορίων και των διαφοροποιήσεων και τη δημιουργία ολιστικών ρευμάτων και συνόλων που έχουν ως σκοπό τη γέννηση μίας νέας φιλοσοφίας. Ο Ποσειδώνας όποτε είναι στο ζώδιο των Ιχθύων, γεννά ξανά την ανάγκη για μία πλανητική συνειδητότητα. Πολλά μπορείτε να διαβάσετε για αυτό, αν διαβάσετε το βιβλίο του Dane Rudyar: The planetarization of consciousness. Όταν μιλάμε για τέτοια τεράστια όμως σύνολα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία ιδιαίτερη κατάσταση που ονομάζουμε χάος. Χάος λοιπόν και έκσταση είναι δύο φαινόμενα που αντιπροσωπεύει ο Ποσειδώνας μέσα από αυτή του τη θέση και όσο μας φαίνεται παράξενο, το χάος έχει πολύ μεγαλύτερη τάξη από οποιαδήποτε άλλη οργανωμένη κατάσταση. Αυτό να το φυλάξετε για τη συνέχεια.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την επιστροφή στον ρομαντισμό και στην εξιδανίκευση που θα υπάρξει στα ερωτικά ζητήματα. Θα δούμε ότι ο ρομαντισμός αλλά και η συναισθηματική απαισιοδοξία θα γίνουν «της μόδας» ενώ κυρίως οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι θα πρέπει να προσέξουν πολύ γιατί μπορεί να πέσουν στην παγίδα του ατελέσφορου έρωτα.

Γ) Η φύση των Ιχθύων

Ο άνθρωπος κάνει πολλά ταξίδια στη ζωή του, στο τέλος όμως πάντα θέλει να φτάσει στην Ιθάκη του. Οι Ιχθείς είναι ένα ζώδιο πολύπλευρο και με ιδιαίτερες αντιστοιχίες, ζώδιο του Τηλέμαχου, του Διόνυσου και άλλων θεοτήτων, είναι κυρίως το ζώδιο της σπουδαιότερης εναλλαγής. Αυτής της αλλαγής της ζωής μέσω του τέλους σε μία ανάδυση μίας καινούριας συνειδητότητας και ζωής πολύ πιο διαφορετικής από ότι στο παρελθόν.

Οι Ιχθείς αναπαρίστανται από δύο ψάρια που ενώνονται από μία ταινία. Το ένα ψάρι είναι νεκρό και το άλλο ζωντανό. Η ταινία είναι η συνέχεια των πραγμάτων που αν και πεθαίνουν μετουσιώνονται σε κάτι καινούριο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκφραστής της Θρησκείας των Ιχθύων, ο γνωστός σε όλους μας Ιησούς Χριστός και η νέα εποχή που ευαγγελίστηκε, βασίστηκε κυρίως στη συνέχιση της ζωής μετά θάνατο και τη συντριβή αυτού. Στους Ιχθείς λοιπόν η ύλη μετουσιώνεται, εξελίσσεται. Αν δεν υπήρχε το ζώδιο των Ιχθύων, δεν θα μπορούσε να υπάρξει εξέλιξη. Φανταστείτε το ζωδιακό στην πραγματικότητα όχι σαν ένα κύκλο αλλά σαν μία αναπαράσταση DNA, οι Ιχθείς είναι το σημείο που τελειώνει το σημείο καθόδου ή ανόδου και αρχίζει η νέα περιστροφή ανάλογα με την εξέλιξη, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Τα ζητήματα των Ιχθύων θα αρχίσουν να απασχολούν ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Η ανθρωπότητα θα βιώσει τη πρώτη της ψυχολογική και ουσιαστική κρίση για το τι ακριβώς είναι. Ποιος ο λόγος της στη Γη και γενικότερα στο σύμπαν. Να περιμένετε σημαντικές εξελίξεις ως προς τα ζητήματα της ταυτότητας της ανθρωπότητας. Δεν αναφέρομαι απαραίτητα για εμφάνιση εξωγήινων και την επαφή μας επιτέλους με όντα που έχουν νοημοσύνη. Ακόμη και η ανάπτυξη της γενετικής, η τεχνολογία κλώνων και άλλα, είναι αρκετά για να φέρουν τη φιλοσοφική σκέψη του ανθρώπου στα άκρα σε σχέση με το μέχρι τώρα παρελθόν του. Η Τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και η Ψ- τεχνολογική ανάπτυξη θα είναι τέτοιες που δεν θα μπορέσουμε εύκολα να δώσουμε λύσεις. Μέσα από το 14ετές μονοπάτι του Ποσειδώνα, θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα αποκτήσουμε περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.

Ο Ποσειδώνας δεν έρχεται να κλείσει ένα κύκλο μόνο, έρχεται να ανοίξει κι έναν καινούριο. Και ακριβώς αυτή τη στιγμή αυτός ο κύκλος θα φέρει ένα ολόκληρο σύμπαν ερωτημάτων όπου οι άνθρωποι θα νοιώσουμε ξανά πόσο παιδιά είμαστε απέναντι στο κόσμο και πόσο ανόητα ίσως τον αντιλαμβανόμαστε. Πολλές φορές σκέφτομαι τους απογόνους μας 300 χρόνια μετά, πόσο πολύ θα προβληματίζονται που οι πρόγονοι τους ακόμη δεν είχαν βγει από τη κούνια και νόμιζαν ότι τα ήξεραν όλα. Τα επόμενα 164 χρόνια του Ποσειδώνα, θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά και είναι και η προτελευταία φορά που θα τον δούμε να είναι στο ζώδιό του, ενώ είναι στην εποχή των Ιχθύων. Να θυμάστε ότι το μεγαλύτερο χαστούκι αυτό το χρονικό διάστημα θα το λάβουν οι επίσημες θρησκείες, από την άλλη όμως θα είναι και αρκετά κερδισμένες… τα γραφόμενά μου θα τα καταλάβετε αργότερα με ποιόν τρόπο θα εκφραστούν πρακτικά. Οι Ιχθείς, χαρακτηριστικό σύμβολο του Ιησού Χριστού, καλούνται για μία ακόμη φορά να μας μάθουν το νόημα της αγάπης και της θυσίας.

Οι Ιχθείς είναι ένα ζώδιο μαρτυρίας και θυσίας για τον κόσμο. Δεν θα πρέπει να το παραλείψετε αυτό από το μυαλό σας. Οι λύσεις που θα υπάρξουν δεν θα είναι καλές λύσεις για όλους, θα ζητηθούν θυσίες από μεγάλα μέρη του πληθυσμού που θα κάνουν πίσω για το γενικότερο καλό του κόσμου. Σίγουρα θα σας ήρθαν στο μυαλό, σενάρια επιστημονικής φαντασίας όπου θα έχουμε μαζική έξοδο ψυχών και άλλα ευφάνταστα σενάρια. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Ποσειδώνας έχει περάσει πάρα πολλές φορές στην ιστορία από τους Ιχθείς και δεν είχαμε καμία αποκάλυψη, ούτε αναστροφή των πόλων, ούτε το τέλος του πολιτισμού. Ένας λαός μπορεί να αναγκαστεί να θυσιάσει πολύ σημαντικότερα πράγματα από τη ζωή του την ίδια…

Οι Ιχθείς επίσης έχουν να κάνουν με τη χαρά και την ικανοποίηση, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο. Η Αστρολογία έχει κρύψει, βλέπετε, το μεγαλύτερο νόημα της ζωής στο τελευταίο ζώδιο και το νόημα της είναι η αγάπη. Πιστεύω πως μαζί με όλα τα αρνητικά, αυτό το χρονικό διάστημα πολλοί άνθρωποι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει αγάπη. Δεν μιλάω απαραίτητα για την σαρκική και ερωτική αγάπη. Η ανθρωπότητα θα ανακαλύψει σταδιακά ότι υπάρχουν μορφές αγάπης, τόσο ισχυρές που θα περιορίσουν να μιλούν για την «ερωτική αγάπη» μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα καταλάβουν ότι το μονοπάτι του μαρτυρίου δεν είναι μονόδρομος αλλά επιλογή και πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να μπορέσει η ανθρωπότητα να αλλάξει.

Δυστυχώς μαζί με τα καλά φέρνει και κάποια δυσάρεστα αυτή η επανένωση του Ποσειδώνα με το ζώδιο των Ιχθύων. Θα δείτε ότι θα υπάρξουν μεγάλοι κίνδυνοι δηλητηριάσεων από διάφορους τρόπους, είτε από την πυρηνική ενέργεια που είναι και της μόδας να αναφέρεται μέσα από το τρομακτικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, είτε με άλλους τρόπους. Ο χειρότερος κίνδυνος από όλους είναι η εξέλιξη της πειραματικής Ιατρικής. Σε ένα βαθμό θα σώσει εκατομμύρια ανθρώπους με τις μελλοντικές εξελίξεις… φοβάμαι όμως ότι αυτό είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος και δεν θα αργήσετε να την δείτε, όσοι διαβάζετε αυτή τη στιγμή το άρθρο αυτό.

Σημαντικά γεγονότα θα έχουμε επίσης σε ότι σχετίζεται με τοΧρόνο. Θυμηθείτε ότι ο άξονας Παρθένου – Ιχθύων πάντα έχει σχέση με το χρόνο. Αν στην Παρθένο ο χρόνος είναι δομημένος και με όρια, στους Ιχθείς ο χρόνος είναι άπειρος και χωρίς ουσία σε ένα βαθμό. Δεν είναι τυχαίο ότι στην εποχή των Ιχθύων γεννήθηκε ένας αιώνιος θεός ο οποίος δεν είχε παιδιά, ήταν Παρθένος από Παρθένα και ο χρόνος θα σταματούσε για πάντα μέχρι να έρθει η Δευτέρα Παρουσία πάλι με την είσοδο του ίδιου Θεού. Ο Χρόνος λοιπόν και η ωρίμανση σε σχέση με αυτόν, θα μας απασχολήσουν πάρα πολύ τα επόμενα 14 χρόνια.

Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Οι προβλέψεις που ακολουθούν είναι ενδεικτικές. Από μια διέλευση βαρέως πλανήτη, όπως αυτής του Ποσειδώνα -ειδικά εάν δεν συνδέεται με το προσωπικό σας ωροσκόπιο- είναι απολύτως φυσιολογικό οι επιρροές σε προσωπικό επίπεδο να είναι ελάχιστες και σε μεγάλο βάθος χρόνου!

ΚΡΙΟΣ

Πνευματική Ανάσταση 
Η παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, θα σας δώσει την ευκαιρία για να μπορέσετε να επεκταθείτε και να κερδίσετε πολλά στον πνευματικό τομέα. Είναι μία μεγάλη χρονική περίοδος περισυλλογής και ανακάλυψης του εαυτού σας, μέσα από ιδιαίτερη πνευματική προσπάθεια. Μπορείτε να κερδίσετε πάρα πολλά πράγματα μέσα από την επαφή με τους ανθρώπους αλλά και μέσα από την απομόνωση. Πολλοί από εσάς μπορεί να επιλέξετε να κάνετε μία πνευματική αναζήτηση η οποία και θα σας οδηγήσει σε πολύ διαφορετικά μονοπάτια απ’ ότι ξέρατε μέχρι στιγμής. Προσοχή χρειάζεται αν πιστεύετε σε «περίεργα» πράγματα, καθότι επιτήδειοι μπορεί να βρεθούν μπροστά σας και να σας εκμεταλλευτούν μέσω του φόβου σας.

Είναι ένα διάστημα ιδιαίτερα δημιουργικό, και ψυχολογικά τώρα είναι η ώρα να μπορέσετε να γιατρέψετε τις πληγές σας. Δεν είναι σίγουρα μία περίοδος όπου θα πρέπει να φοβάστε γιατί αξίζετε τα καλύτερα. Επίσης κάποιες φορές τα επόμενα 14 χρόνια θα δείτε ότι θα έχετε τη προστασία ανθρώπων που δεν το περιμένατε. Προσοχή αν είσαστε σε μικρή ηλικία, μην παρασυρθείτε σε λύσεις που δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα όπως φάρμακα, αλκοόλ, ηρεμιστικά και άλλες «λύσεις» που μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή. Μέσα από τον Ποσειδώνα κυρίως δεν θα πρέπει να ξεχάσετε ότι μπορείτε να βρείτε την πραγματική πηγή της ευτυχίας αυτά τα χρόνια αν το θελήσετε… Θα ρισκάρετε;

ΤΑΥΡΟΣ

Νέες κοινωνικές επιλογές
Μπορείτε να επιτύχετε πολλά μέσα από τη νέα θέση που έχει ο Ποσειδώνας. Τουλάχιστον μπορείτε να ελπίζετε για πιο ξεκάθαρες επαγγελματικές σχέσεις και σχέδια. Οι θολές καταστάσεις και τα υπόγεια παιχνίδια εξουσίας φεύγουν και είστε ελεύθεροι να μπορέσετε να εκφράσετε την επαγγελματική σας δεινότητα. Επίσης αυτό είναι το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να μπορέσετε να αναπτύξετε επιτέλους λίγο παραπάνω την πνευματικότητα σας και να φύγετε από τα γήινα ενδιαφέροντα σας, που καμιά φορά μονοπωλούν. Η Αλήθεια είναι ότι στα πρακτικά ζητήματα νοιώθετε πολύ πιο χαλαρά, όμως θα σας δοθούν σημαντικές ευκαιρίες οι οποίες θα είναι λύση για πολλά ζητήματα σας.

Ένα μεγάλο θετικό στοιχείο, δεν είναι άλλο από το ότι θα μπορέσετε να γνωρίσετε καινούριο κόσμο και κυρίως θα μπορέσετε να γιατρέψετε πολλές πληγές από το παρελθόν σας. Προσοχή όμως γιατί ο Ποσειδώνας θα «εξαγωνίζει» τον Ήλιο σας οπότε μπορεί να σας πιάσει μία μεγάλη τεμπελιά και θα θέλετε να παραμείνετε στην όποια ασφάλειά σας και να μην ρισκάρετε νέες σχέσεις ή γενικότερα να μπλέξετε σε νέες καταστάσεις. Παρόλα αυτά θα μπορέσετε να περάσετε καλά καθότι μπορεί να βιώσετε έναν πολύ έντονο και παραμυθένιο έρωτα που δεν τον περιμένατε. Ίσως οι γύρω σας να μην μπορούν να καταλάβουν και το λόγο που αυτός ο έρωτας θα είναι παραμυθένιος αλλά όπως κάθε άνθρωπος που είναι στον κόσμο του έτσι και εσείς θα νοιώθετε καλά και ίσως αυτό να έχει σημασία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η μεγάλη σας ευκαιρία είναι τώρα
Αυτή είναι η μεγάλη σας ευκαιρία να μπορέσετε να αποκτήσετε την αγάπη που θέλετε και όσα αποζητάτε επαγγελματικά, αρκεί να είσθε έτοιμοι να κάνετε και τις απαραίτητες θυσίες. Τα επόμενα 14 χρόνια δεν θα είναι εύκολα με την έννοια ότι θα κάνετε περίπατο. Για να μπορέσετε να κερδίσετε θα πρέπει να χύσετε αίμα αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα από όλες αυτές τις προσπάθειες τελικά θα μπορέσετε να βγείτε κερδισμένοι. Προσοχή χρειάζεται σε όσους από εσάς δεν ασχολείστε με κάτι πνευματικό γιατί η ενέργεια του Ποσειδώνα θα βγει στο κομμάτι της «γήινης» σας ζωής και θα δημιουργήσει πάρα πολλά και μάλλον σημαντικά προβλήματα. Από την άλλη, είναι το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να μπορέσετε να ανοίξετε τους δρόμους έκφρασης σας και να μάθετε πολύ όμορφα πράγματα και ενδιαφέροντα για εσάς.

Είναι η περίοδος όπου μπορείτε να μετατρέψετε το θαύμα σε πραγματικότητα στη ζωή σας αλλά θα πρέπει να ξεχάσετε σε ένα βαθμό την παιχνιδιάρα φύση σας. Αν φερθείτε ανώριμα, ο Ποσειδώνας θα σας φέρει μόνο καταστροφές, θα αναγκαστείτε να βυθιστείτε σε σχέσεις που πρακτικά δεν υπάρχουν ενώ η επαγγελματική σας πορεία θα φθίνει συνεχώς. Μείνετε λοιπόν συγκεντρωμένοι στο φως μέσα σας και στους σκοπούς σας και όλα θα πάνε καλά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πνευματική ακμή και αλλαγές
Έχετε περάσει πολλά και με τον Πλούτωνα απέναντι από το ζώδιό σας περνάτε ακόμη περισσότερα. Είναι δύσκολοι καιροί για εσάς και δεν βλέπετε να υπάρχει φως από πουθενά. Έρχεται όμως ο Ποσειδώνας μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων να σας σώσει και να σας δώσει τις λύσεις που τόσο θέλατε. Υπάρχουν στιγμές που ενώ βρισκόμαστε στην πιο σκοτεινή μας στιγμή, κάτι συμβαίνει και τελικά όλα αλλάζουν γύρω μας. Ο Ποσειδώνας σαν ο από μηχανής θεός, έρχεται να σας προστατεύσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από το τσουνάμι που έρχεται από τη συγχορδία των πλανητών Κρόνου, Ουρανού και Πλούτωνα.

Ο Ποσειδώνας πάνω από όλα θα σας δώσει την ελπίδα ότι με υπομονή όλα μπορούν να αλλάξουν και κυρίως θα σας δώσει το κουράγιο να μπορέσετε να βρείτε δημιουργικούς τρόπους έκφρασης ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές σας. Μέσα από αυτή τη φάση του Ποσειδώνα, αυτό που μπορείτε να περιμένετε είναι βοήθεια από ανθρώπους που δεν το περιμένατε ενώ θα δείτε ότι εσείς οι ίδιοι θα σκεφτείτε τις κατάλληλες λύσεις που χρειάζονται. Θα δείτε επίσης ότι ο Ποσειδώνας θα σας στηρίξει στα σχέδια σας και κυρίως εκεί που θα νοιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά θα σας προστατεύει. Στο Πνευματικό επίπεδο θα βιώσετε μία πρωτόγνωρη ακμή, ένα απίστευτο συνειδησιακό ξύπνημα που θα σας φέρει νέους κόσμους μπροστά σας.

ΛΕΩΝ 

Συναισθηματική ευτυχία και πνευματικές κρίσεις 
Η Συναισθηματική ευτυχία δεν θα έρθει τόσο επειδή ο Ποσειδώνας εισήρθε στους Ιχθείς, όσο στο ότι εγκαταλείπει πια τον Υδροχόο οπότε και θα δείτε μία ιδιαίτερα μεγάλη εύνοια από εδώ και στο εξής στον τομέα αυτό. Φτάνουν πια τα μπερδέματα και οι ερωτικές απογοητεύσεις όπως και φτάνουν πια οι συναισθηματικές κοροϊδίες και οι άνθρωποι που σας παραπλανούσαν. Τελειώνουν οριστικά οι συναισθηματικές σκοτούρες και σταδιακά μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Είναι η περίοδος να θυμηθείτε πως είναι να είσαι Λιοντάρι και να λάμπει.

Από την άλλη, η είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθείς θα σημάνει σημαντικές πνευματικές κρίσεις για εσάς και ιδιαίτερα κρίσεις της πνευματικής σας ταυτότητας. Θα δείτε ότι θα πρέπει να ψάξετε περισσότερο στον εαυτό σας και πιθανόν εκεί πέρα να βρείτε κάποια κενά τα οποία θα πρέπει να καλύψετε με κάποιο τρόπο. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε πράγματα που πραγματικά σας καλύπτουν και όχι απλά για να δείχνετε ότι είσθε καλά διότι κινδυνεύετε τα επόμενα χρόνια να πέσετε «θύμα» κατάθλιψης. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσετε ότι κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια και πιο πιθανόν όταν ο Ποσειδώνας κάνει ακρίβειας χιαστί με τον Ήλιο σας, θα έχετε μία ψυχική και πνευματική κρίση που αν δεν τη λύσετε θα σας ταλαιπωρεί για τουλάχιστον 4 χρόνια… και 4 χρόνια είναι πολλά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Περιπετειώδεις έρωτες και συναλλαγές αν…
Με τον Ποσειδώνα απέναντι από το ζώδιό σας, θα μπείτε σε μία φάση έντονης προσοχής. Τα αισθηματικά σας ζητήματα χρειάζονται μία ιδιαίτερη επανεξέταση και κυρίως χρειάζεται να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι ακριβώς θέλετε από το σύντροφό σας. Θα υπάρξουν επίσης καιροί όπου το περιβάλλον σας θα σας φανεί ιδιαίτερα θολό και δεν θα μπορείτε να βάλετε σε κουτάκια τον κόσμο γύρω σας. Αυτή η θέση ζητά από εσάς πάνω από όλα, αντί να υπολογίζετε όλη την ώρα, τελικά να αποφασίσετε να ζήσετε και να κάνετε ό,τι είναι καλύτερο για εσάς. Η περίοδος αυτή είναι επίσης σημαντικά δύσκολη και για τις συνεργασίες σας. Κάποιοι από τους συνεργάτες που μπορεί να φέρετε κοντά σας, ίσως θελήσουν να σας παγιδέψουν ή να σας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση. Γενικότερα θα ήταν καλό να προσέχετε σε ένα βαθμό με ποιους συνδιαλέγεστε, γιατί μπορεί να κάνετε σημαντικά λάθη στις επιλογές σας.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς επίσης, μπορεί να σας δημιουργήσει αρκετές ανασφάλειες ως προς τη δυνατότητά σας να πλησιάσετε τους ανθρώπους γύρω σας. Πέρα από αυτό όμως, η συγκεκριμένη χρονική στιγμή απαιτεί από εσάς να παρατήσετε τους εγωισμούς και να μπείτε σε ένα νέο και εντελώς διαφορετικό μονοπάτι προσφοράς και αγάπης προς το σύντροφο σας. Χωρίς εγωισμούς και υπηρετώντας τους γύρω σας, θα μπορέσετε να βρείτε τη πραγματική ευτυχία. Αν πιστέψετε στον εαυτό σας και ξεπεράσετε τα καθημερινά εμπόδια, η μοίρα σας υπόσχεται ότι μπορείτε ακόμα και να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας.

ΖΥΓΟΣ

Αλλαγή καθημερινότητας
Η Παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, θα συντελέσει σε σημαντικές αλλαγές την καθημερινότητά σας. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό θα πρέπει να την αλλάξετε. Αυτή η αλλαγή δεν θα έρθει επειδή θα συμβεί κάτι πολύ κακό ούτε επειδή θα συμβεί κάτι πολύ καλό. Ο λόγος είναι ότι βρισκόσαστε σε μία ιδιαίτερα σημαντική για εσάς αναπτυξιακή στιγμή. Πρέπει να βρείτε το ΝΟΗΜΑ, το νόημα της καθημερινότητας και όσων κάνετε. Να βρείτε την ουσία σε ζητήματα που δεν σας ενδιέφερε και πολύ, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να δουλεύατε πάρα πολύ και μέσα από τον Ποσειδώνα να καταλάβατε ότι η εργασία, χωρίς όμως να έχετε δίπλα σας τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Είναι επίσης η στιγμή που θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στην υγεία σας. Να δώσετε προσοχή στον εαυτό σας και κυρίως να κοιτάξετε για πιθανές λανθασμένες σας επιλογές ως προς τον τρόπο της διατροφής σας και γενικότερα τον τρόπο που ζείτε. Αυτή τη περίοδο θα θελήσετε να βάλετε περισσότερο χρώμα στη ζωή σας και ακόμη περισσότερη αγάπη, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να νοιώσετε πραγματικά πλήρεις με τη παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τέλος, ότι είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσετε να διορθώσετε προβληματικές σχέσεις με τα αγαπημένα σας συγγενικά πρόσωπα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ερωτική ανάταση
Η νέα θέση του Ποσειδώνα, σας βοηθά πολύ να μπορέσετε να βρείτε την ελπίδα. Γενικά τα επόμενα 14 χρόνια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον Σκορπιό. Βλέπετε δεν φημίζεστε και τόσο για την θετική σας αντιμετώπιση στα πράγματα και με τη νέα θέση του Ποσειδώνα αυτό θα αλλάξει. Και μόνο αυτή η αλλαγή δείχνει πόσο δυνατοί μπορείτε να γίνετε μιας και θα έχετε τη δυνατότητα όχι μόνο να εκφράσετε τη μεγάλη σας δύναμη αλλά να έχετε και την πίστη στον εαυτό σας και στο σύμπαν ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Μία γενικότερη βελτίωση στη ζωή σας θα τη δείτε, ενώ άνθρωποι από το περιβάλλον σας θα αρχίζουν να σας βοηθούν.

Είναι μία περίοδος όπου θα νοιώσετε πιο χαλαροί και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτή σας η τάση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ερωτικών σας κατακτήσεων αρχικά. Θα νοιώσετε ότι πετάτε και ότι μπορείτε να έχετε το αγαπημένο σας πρόσωπο κοντά σας. Επίσης θα νοιώσετε ότι επιτέλους βρήκατε το άτομο που ψάχνατε εδώ και τόσο καιρό. Ταυτόχρονα θα μπορέσετε να γίνετε πολλοί δημιουργικοί και ευχάριστοι στους γύρω σας. Όσοι από εσάς έχετε δημιουργικό επάγγελμα, θα μπορέσετε να κάνετε κάτι πάρα πολύ καλό στη δουλειά σας. Ακόμη και εσείς όμως που δεν σχετίζεστε έντονα με τη δημιουργικότητα, θα δείτε ότι θα κάνετε κάτι τα επόμενα 14 χρόνια που θα σας καλύπτει πραγματικά και θα βγαίνει μέσα από τη ψυχή σας. Τέλος με τη θέση αυτή του Ποσειδώνα, ευνοούνται πολύ τα παιδιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οικογενειακές δυσκολίες…
Η περίοδος αυτή που αρχίζει για εσάς δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Τα επόμενα χρόνια να ξέρετε ότι για εσάς θα είναι ιδιαίτερα «καρμικά» και θα έχει έντονη κληρονομική δραστηριότητα. Δηλαδή κενά από το καρμικό σας παρελθόν αλλά και κληρονομικές τάσεις θα βγουν στην επιφάνεια είτε αυτές είναι θετικές είτε είναι αρνητικές. Επίσης είναι μία περίοδος που μπορεί να έχετε δυσκολίες στον οικογενειακό τομέα. Φροντίστε να ξεκαθαρίσετε το τοπίο στην οικογένεια σας και να μην αφήσετε κενά ή πράγματα να αιωρούνται μέσα στο σπίτι σας γιατί αργότερα θα γεννήσουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Πολλοί από εσάς μπορεί να αποφασίσουν να παρατήσουν πολυάσχολες καθημερινότητες και σπίτια μέσα στο κέντρο της πόλης και να διαλέξουν έναν πιο ήρεμο τόπο κατοικίας.

Είναι επίσης μία περίοδος όπου μπορεί να νοιώσετε ιδιαίτερα μπερδεμένοι και αγχωμένοι με κάποιες επιλογές σας. Σε ένα βαθμό δεν θα ξέρετε αν πάτε καλά και αν έχετε κάνει σωστή διαχείριση κάποιων καταστάσεων. Γι’ αυτό πάνω από όλα να μάθετε να ακούτε την καρδιά σας και τι λέει η ψυχή σας, είναι τα μόνα που μπορούν να σας προστατέψουν. Το θετικό με τη διέλευση του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, είναι ότι θα έχετε ένα σημαντικό συνειδησιακό ξύπνημα και μπορεί να ασχοληθείτε αργότερα με τη διδασκαλία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ευκαιρίες και παγίδες
Η είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθείς είναι μάλλον ανακουφιστική για τα ζητήματα του ζωδίου σας σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Οι μεγάλες πλανητικές αλλαγές που βιώνετε μέσα στο ίδιο σας το δέρμα, είναι αποτέλεσμα τριών μεγάλων πλανητών που σκοπό έχουν να σας αλλάξουν τη ζωή. Ο Ποσειδώνας έρχεται σαν στήριγμα σε εσάς να σας βοηθήσει και να σας φέρει τα χαρμόσυνα νέα ότι μπορείτε να πετύχετε τους σκοπούς και στόχους σας, παρά τις δυσκολίες και τους αγώνες που έχετε να δώσετε. Η μεγάλη σας ευκαιρία είναι να βρείτε πραγματικά τον εαυτό σας πάλι μέσα από την μάθηση διαφόρων πραγμάτων. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, αυτή θα είναι για εσάς μία ιδιαίτερη περίοδος μάθησης όπου μπορείτε να ξεπεράσετε πολλά αρνητικά σας χαρακτηριστικά, όποια και αν είναι αυτά. Επίσης είναι μία πολύ θετική στιγμή για να μπορέσετε να κόψετε το τσιγάρο και γενικά συνήθειες που σας κάνουν κακό.

Η παγίδα αυτά τα 14 χρόνια είναι να μην προσπαθήσετε να κάνετε ότι είναι καλύτερο για εσάς και να παραμείνετε προσκολλημένοι στα υλικά αγαθά. Σε μία τέτοια κατάσταση, ο Ποσειδώνας μαζί με τον Πλούτωνα θα μπορούσαν πραγματικά να σας… τινάξουν στον αέρα. Πέρα από αυτό, ο Ποσειδώνας στη θέση που βρίσκεται είναι πολύ καλός για να ξεκινήσετε να ασχολείστε με τη μεταφυσική και γενικότερα εσωτερικές επιστήμες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Νέα ηθική, νέες εμπειρίες
Η νέα θέση του Ποσειδώνα σας ευνοεί διπλά. Αρχικά σας ευνοεί γιατί φεύγει από τη δυσάρεστη θέση να είναι επάνω σας, που σημαίνει ότι πολλά από τα λάθη του παρελθόντος επιτέλους φεύγουν και σας ευνοεί επίσης γιατί σας προσφέρει τη δυνατότητα να μπορέσετε να αποκομίσετε ιδιαίτερες εμπειρίες που θα σας κάνουν πολύ πλούσιους. Ως προς το πρώτο κομμάτι, θα νοιώσετε επιτέλους ότι βλέπετε καθαρά τη 14χρονη νάρκη του Ποσειδώνα να φεύγει από πάνω σας και θα νοιώσετε αρχικά πολύ περίεργα, σαν την αίσθηση που έχουμε οι άνθρωποι όταν ξυπνάμε από κακό και βαρύ ύπνο, χωρίς όμως να μπορούμε να σηκωθούμε νωρίτερα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε ότι περνούσαμε άσχημα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Θα νοιώσετε ότι το μυαλό σας καθάρισε και έχετε σταδιακά εκείνες τις φαεινές ιδέες που είχατε σε εκείνο το μακρύ… παρελθόν. Σωστότερες επιλογές καλύτερες συνθήκες διαβίωσης καλύτεροι ερωτικοί σύντροφοι και μία ζωή στο ρυθμό της τρέλας που κάθε Υδροχόος θα ήθελε να ζήσει. Από την άλλη, η παραμονή του Ποσειδώνα για 14 χρόνια στους Ιχθείς, αποζητά από εσάς να μάθετε να χρησιμοποιείτε πρακτικά όλα αυτά που αποκομίσατε τα τελευταία χρόνια. Επίσης θα σας βοηθήσει μέσα από δυναμικές εμπειρίες να αναπτύξετε μία νέα ηθική και άποψη ζωής που θα σας βοηθήσει πολύ στη ζωή σας. Το μόνο πρόβλημα είναι οι οικονομικές σας επιλογές και εκεί πρέπει να προσέχετε πολύ…

ΙΧΘΕΙΣ 

Ριζική αλλαγή ζωής!
Μπορεί να έχετε φοβηθεί γι’ αυτά που έχετε ακούσει για τον Ποσειδώνα, το τι είχε συμβεί όταν βρισκόταν στα άλλα ζώδια. Ειδικά οι φίλοι μας οι Υδροχόοι και οι Αιγόκεροι θα πουν τα χειρότερα. Εσείς όμως αγαπητά τέκνα του Νερού, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα από τον Κυβερνήτη πλανήτη σας. Ο Ποσειδώνας έρχεται να σας προστατέψει και να σας βάλει σε μία σωστή σειρά για να εναρμονιστείτε με τις ανάγκες σας. Ο Ουρανός τα τελευταία 7 χρόνια, σας ταλάνισε και δεν σας άφησε ήσυχους. Ο Ποσειδώνας πια δεν έρχεται να σας ταλαιπωρήσει αλλά να καλύψει και να γιατρέψει της πληγές σας, να σας περιποιηθεί και να σας κάνει να νοιώσετε άλλοι άνθρωποι.

Πολλοί θα πουν “μα Χρήστο τι τους λες”, με τον Ποσειδώνα θα είναι στον κόσμο τους. Η απάντησή μου είναι ότι ένας Ιχθύς είναι πάντα στο κόσμο του, απλά αυτή τη φορά θα είναι ευτυχισμένος εκεί πέρα και δεν θα χρειάζεται να γειώνεται από διάφορες εξωτερικές παρεμβάσεις. Θα δείτε μεγάλες αλλαγές στα προσωπικά σας ζητήματα και θα μπορέσετε να βρείτε σταδιακά ένα καλό σύντροφο, ενώ θα βρείτε νέους τρόπους έκφρασης στην εργασία σας και οπουδήποτε νοιώθετε δημιουργικοί. Όσοι ασχολείστε με πνευματικά ζητήματα, θα έχετε πολλά σημαντικά οφέλη και θα αλλάξετε ριζικά τα επόμενα χρόνια. Προσοχή πάντα χρειάζεται, λόγω του χαρακτήρα σας, στις υπερβολές και κυρίως λόγω αδυναμίας σας να μην διαφεύγετε του προβλήματος, είτε «πηδώντας» από το παράθυρο, είτε μέσα από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Αυτό όμως είναι ένα πρόβλημα του χαρακτήρα σας που απλά θα εκφραστεί ανεπηρέαστο, αν δεν το προσέξετε.

Αυτή την περίοδο των 14 ετών αγαπητά μου ψάρια, έχετε μία ευκαιρία που κανένα άλλο ψάρι δεν κατάφερε να έχει τα τελευταία 150 χρόνια. Ο Ποσειδώνας έρχεται και σας ανοίγει σημαντικές πόρτες πνευματικής εξέλιξης, σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε τις ενέργειες του ζωδίου σας και να βρείτε ακόμη πιο εύκολα το νόημα της ζωής σας. Θα πάρετε το εισιτήριο για αυτή την εσωτερική μεταμόρφωση; Πιστεύω οι περισσότεροι πως ναι!

Πώς θα επηρεάσει τους 12 οίκους

Πολλοί δεν μπαίνουν στο κόπο να εξηγήσουν την επιρροή του Ποσειδώνα στους οίκους, ξεχνώντας ότι άλλο ζώδιο κι άλλο οίκος… καθώς επίσης πως άλλο ο 5ος οίκος να έχει για παράδειγμα τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο και άλλο να τον έχει στους Ιχθείς… Αν ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, περνά από τον:

1ο οίκο

Για εσάς είναι μία περίοδος όπου θα αλλάξετε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή σας. Η παρουσία του Ποσειδώνα στον 1ο οίκο σας, θα σας φέρει αντιμέτωπους με μία νέα φιλοσοφία ζωής που θα πρέπει να υιοθετήσετε για να προχωρήσετε. Δεν είναι απίθανο να γίνεται πιο ρομαντικοί και ευαίσθητοι ενώ θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ, τυχόν δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τις προσωπικές σας σχέσεις. Αν δεν έχετε σχέση, φροντίστε να μην διαλέξετε τον λάθος άνθρωπο ενώ όσοι από εσάς έχετε μία σχέση, φροντίστε να είστε ειλικρινείς.

Θα δείτε επίσης σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε και εκφράζεστε προς τους έξω. Μπορεί να γίνεται πιο καλλιτεχνικοί ή γενικότερα να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σας καταλάβαιναν οι άλλοι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο, έχει την τάση να στέλνει τα λάθος μηνύματα στους γύρω του, οπότε καλό θα ήταν να είσαστε 100% σίγουροι για το τι λέτε και να είστε ξεκάθαροι. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι το κατάλληλο για να μπορέσετε να βάλετε πνευματικούς στόχους και να μπορέσετε να τους κατακτήσετε. Κάποιοι από εσάς πιθανόν να μην ικανοποιήστε από τη μέχρι τώρα ζωής σας και να κάνετε σημαντικές και ριζικές αλλαγές.

2ο οίκο

Είναι μία συγκλονιστική περίοδος για εσάς που θα πρέπει να την εκμεταλλευτείτε. Το πιο σημαντικό που εμπεριέχουν αυτά τα 14 χρόνια, είναι ότι θα μπορέσετε να συντονιστείτε καλύτερα με κάποιο σας ταλέντο και μέσω αυτού, αν το χειριστείτε σωστά, μπορείτε να κατακτήσετε τους πάντες. Από την άλλη, το αρνητικό σε αυτό τον οίκο με τον Ποσειδώνα, είναι ότι μπορεί να νοιώσετε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια να κάνετε πράγματα για αυτό να φροντίζετε να ξεκουράζεστε και να μην κάνετε υπερβολές. Γενικότερα το επόμενο χρονικό διάστημα δώστε λίγο παραπάνω προσοχή στο τι σας ενοχλεί, διότι πράγματα που δεν σας καλύπτουν θα σας ρουφούν την ενέργεια πάρα πολύ γρήγορα.

Σημαντικά προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν στα οικονομικά σας ζητήματα. Είναι πιθανόν να κάνετε λανθασμένες επιλογές και γενικότερα το εύκολο χρήμα να ξέρετε ότι για εσάς θα σημαίνει χάσιμο χρημάτων. Προσπαθήστε να κινηθείτε συντηρητικά και να μην ανοίγεστε ιδιαίτερα. Ο 2ος οίκος είναι επίσης ένας οίκος που σχετίζεται με τις αξίες. Λόγω του Ποσειδώνα, αν είσαστε ιδιαίτερα υλιστές θα μπορέσετε να αποκτήσετε μία μεγαλύτερη πνευματικότητα ενώ αν ήδη ασχολείστε με αυτά τα ζητήματα, θα μπορέσετε να φτάσετε πιο κοντά στο νόημα της ζωής σας. Πολύ πιθανόν κάποιοι από εσάς να παρουσιάσουν προβλήματα στο βάρος τους από υπερβολική κατανάλωση τροφής.

3ο οίκο

Είναι μία περίοδος όπου μπορεί να έχετε κάποιες δυσκολίες με αγαπημένα σας συγγενικά πρόσωπα. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου αδέλφια έρχονται σε συγκρούσεις για ζητήματα περιουσίας, όταν περνά ο Ποσειδώνας από τον 3ο οίκο. Είναι μία χρονική στιγμή για εσάς ιδιαίτερα σημαντική γιατί μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας μέσα από τη μάθηση και τη γνώση νέων πραγμάτων. Μέσα από αυτές τις γνώσεις, αργότερα μπορείτε να επιτύχετε πολύ σημαντικά πράγματα ακόμη και την οικονομική σας ανεξαρτησία. Προβλήματα μπορούν να υπάρξουν επίσης με τη γειτονιά σας. Για κάποιο λόγο οι σχέσεις σας γενικότερα με ανθρώπους που σας περιτριγυρίζουν μπορεί να έχουν κρίσεις και καλό είναι να προσέξετε πιο σοβαρά τους πιθανούς λόγους που μπορεί αυτές οι κρίσεις να δημιουργούνται.

Είναι επίσης η κατάλληλη χρονική στιγμή για να αλλάξετε τρόπο σκέψης. Μέσα από τη διέλευση του Ποσειδώνα θα μπορέσετε να αναπτύξετε τις δικές σας ιδέες περί πνευματικότητας που δεν θα είναι τόσο συμβατές με αυτές του κοινωνικού συνόλου. Το σημαντικό όμως θα είναι ότι θα αντικατοπτρίζουν τη δική σας προσωπική αλήθεια. Τα μικρά ταξιδάκια ευνοούνται τα επόμενα χρόνια και μπορείτε να περάσετε πολύ καλά, κατά τη διάρκεια κάποιων από αυτά. Τέλος δεν είναι απίθανο να πρέπει να θυσιάσετε κάτι δικό σας.

4ο οίκο 

Με τον Ποσειδώνα στον 4ο οίκο, μπορείτε να έχετε πολύ σημαντικές εξελίξεις αν ψάξετε στο παρελθόν σας. Μπορείτε να ανακαλύψετε σημαντικά μυστήρια και ζητήματα που ούτε εσείς δεν το περιμένατε. Γενικότερα ο Ποσειδώνας στον 4ο οίκο είναι πάντα μία ευκαιρία για να μπορέσει το άτομο να πάει λίγο πιο πέρα εξελικτικά.
Επίσης η διέλευσή του από τον 4ο οίκο μπορεί να σημάνει κάποια ιδιαίτερη επαφή με τις ρίζες ενός ανθρώπου και την παράδοσή του. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αρχίζουν και ψάχνουν για την ιστορία της χώρας τους ή ακόμη κιόλας επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι ή ακόμη και στην πατρίδα τους. Ο Σαμανισμός και ιδιαίτερα ο Σαμανισμός με τα πνεύματα των προγόνων, είναι μία μορφή Ποσειδώνιας έκφρασης στον 4ο οίκο.

Από την άλλη μπορεί ένα άτομο απλά να μετακομίσει λόγω πιέσεων. Επίσης μπορεί να παρουσιαστούν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα μέσα στο σπίτι. Καμιά φορά μπορεί κάποιος να ασθενήσει και να πρέπει το περιβάλλον να δείξει ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης είναι μία περίοδος όπου μπορεί να υπάρξουν καταστροφές μέσα στο σπίτι ή στο πατρικό και να μπει ο κάτοχος αυτού του σπιτιού σε μία σειρά σημαντικών εξόδων για τις επισκευές. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι ο 4ος οίκος σχετίζεται και με το τέλος των βασάνων κάποιες φορές, οπότε κάτι που σας ταλαιπωρούσε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τελικά μπορεί να βρει τη λύση του.

5ο οίκο

Με τον Ποσειδώνα στον 5ο οίκο, θα νοιώσετε ότι θέλετε να κάνετε ιδιαίτερη εντύπωση στα γύρω σας πρόσωπα και ίσως σε κάποιο βαθμό να παίζετε θέατρο και να είστε λίγο υπερβολικοί στη συμπεριφορά σας, είτε για να προκαλέσετε ενδιαφέρον είτε να σας λυπηθούν, είτε για να σας θαυμάσουν. Δεν χρειάζεστε όμως τίποτα από όλα αυτά, απλά να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά. Με τον Ποσειδώνα στον 5ο μπορεί να αλλάξετε λίγο τα γούστα σας στην ένδυση και γενικότερα στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεστε προς τα έξω.

Είναι μία σημαντική στιγμή για εσάς να μπορέσετε να κάνετε μία πολύ όμορφη σχέση η οποία και θα σας καλύπτει και θα σας δίνει όσο συναίσθημα εσείς θέλετε. Επίσης είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να προχωρήσετε στην απόκτηση ενός απογόνου. Σημαντικές και θετικές εξελίξεις θα έχετε στα θέματα δημιουργικότητας. Ιδιαίτερα αν είστε καλλιτέχνης ή εφευρέτης θα μπορέσετε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα και αν το κυνηγήσετε ακόμη και να γίνετε διάσημοι. Αυτό που μπορεί να υπάρξει σε μία υπερβολή είναι μία σεξουαλική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο μέτρο και να κινδυνεύσετε να κολλήσετε διάφορα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Προσοχή χρειάζεται μην αρχίζετε να παίζετε τζόγο γιατί μπορεί να εξαρτηθείτε.

6ο οίκο

Με τον Ποσειδώνα στον 6ο οίκο μπορεί να παρουσιάσετε σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητά σας γιατί θα βαριέστε γενικότερα να κάνετε πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε τρόπος να κινητοποιηθείτε. Μπορεί να μην έχετε πολύ ενέργεια να κάνετε πράγματα και γενικότερα να νοιώθετε ότι είσαστε μόνοι. Προβλήματα επίσης μπορεί να παρουσιαστούν στα εργασιακά σας ζητήματα και να βιώσετε μία απόλυση ή μία μακρά ανεργία. Προσοχή τέλος χρειάζεται στον ψυχολογικό τομέα. Από την άλλη είναι μία πολύ καλή στιγμή για να μπορέσετε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να αλλάξετε προς το καλύτερο την καθημερινότητα σας.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να προσφέρετε χωρίς φόβο την αγάπη σας και κυρίως να ξέρετε ότι όσο προσφέρετε χωρίς εγωισμούς, τόσο η ζωή σας θα πηγαίνει καλύτερα. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αναμειχθείτε με τον εθελοντισμό που είναι ένας ιδιαίτερα καλός τομέα για να μπορέσετε να εκφράσετε εποικοδομητικά της Ποσειδώνιες ενέργειες σε αυτό τον οίκο. Όσοι από εσάς ανήκετε σε επαγγέλματα υπηρεσίας, θα έχετε σημαντική επιτυχία και θα μπορέσετε να αναγνωριστείτε για την προσφορά σας. Ο Ποσειδώνας στον 6ο οίκο δεν θέλει πολλούς εγωισμούς για αυτό και θα ήταν καλύτερο στις όποιες κινήσεις σας να μην έχετε εγωικά κίνητρα όσο μπορείτε. Με αυτή τη θέση, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να πάρουν ένα κατοικίδιο, για τον συγγραφέα είναι μία πολύ καλή κίνηση αυτή.

7ο οίκο

Ο 7ος οίκος είναι ιδιαίτερα περίεργος με αυτή τη θέση του Ποσειδώνα. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε και κινείστε στη σχέση σας γιατί μπορεί να έχετε σημαντικά προβλήματα. Ο κίνδυνος απάτης και χωρισμού με αυτή τη θέση είναι πάντα «προ των πυλών». Γενικότερα σύντροφοι που με κάποιο τρόπο δεν είναι διαθέσιμοι, είναι χαρακτηριστικό αυτής της θέσης. Μπορεί να υπάρξουν σημαντικές παρεξηγήσεις με συνεταίρους και γενικότερα συνεργάτες, ενώ καλό θα ήταν να προσέχετε γιατί μπορεί να πέσετε θύμα απάτης. Αυτή η θέση με σωστή επίγνωση και ψυχολογική ισορροπία μπορεί να φέρει πολύ μεγάλη ευτυχία στα αισθηματικά ζητήματα, φτάνει να ξέρετε πραγματικά τι θέλετε και να μην πλέετε σε πελάγη ευτυχίας μόνιμα. Κάποιες φορές αυτή η θέση, μπορεί να φέρει προβλήματα με το νόμο και μία γενικότερη τάση απροσεξίας σε δημόσια έγγραφα.

Είναι μία περίοδος προσφοράς προς τον άλλο και όχι εγωισμού και φόβου, όσο αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους με σκεπτικισμό, τόσο και αυτοί θα είναι αντιδραστικοί και θα σας δημιουργούν προβλήματα. Πολλές φορές μπορεί να νοιώσετε ότι χάνετε το Εγώ σας μέσα από διάφορες σχέσεις και αναγκάζεστε να προσαρμοστείτε στα θέλω και στις απαιτήσεις άλλων ανθρώπων. Μην φοβηθείτε αυτή τη διαδικασία γιατί δυστυχώς είναι απαραίτητη, αν και κάποιες φορές ανάλογα με το γενέθλιο χάρτη, επίπονη.

8ο οίκο

Είναι μία περίοδος κρίσεων για εσάς. Θα συμβούν στη ζωή σας 3 διαφορετικές κρίσεις, η κάθε μία θα έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Η 1η κρίση έχει να κάνει με την οικονομική σας κατάσταση, η 2η κρίση έχει να κάνει με το πιο κρυφό σας φόβο και η 3η κρίση έχει να κάνει με τη μεταμόρφωσή σας.

Στην 1η κρίση αυτό που συμβαίνει συνήθως, είναι να κάνετε λανθασμένες οικονομικές επιλογές ή να εμπιστεύεστε τους λάθος ανθρώπους. Με τον Ποσειδώνα σε αυτή τη θέση, μπορεί να γίνει κατασπατάληση χρημάτων που δεν είναι δικά σας, όπως για παράδειγμα δάνεια. Καλό θα ήταν λοιπόν μία καλύτερη οικονομική πολιτική.

Στη 2η κρίση αυτό που συμβαίνει είναι ότι αναδύεται μπροστά σας ένας σημαντικός φόβος σας και σκοπός είναι να μπορέσετε να τον ξεπεράσετε και να μην παραμείνετε κολλημένοι στις ανασφάλειές σας και στα διάφορα συμπλέγματα που μπορεί να είσαστε θύμα λόγω διαφόρων συνθηκών.

Στην 3η κρίση έχετε την επιλογή να μείνετε ανεξέλικτοι και χωρίς καμία εσωτερική ουσία ή να προχωρήσετε ένα βήμα παραπάνω, να θανατώσετε ότι δεν λειτουργεί στη ζωή σας και να βγείτε καινούριοι και με μία εντελώς διαφορετική προοπτική στη ζωή σας. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης, θα πονέσετε πολύ αλλά είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία για να προχωρήσετε στο μονοπάτι της ζωής. Από εκεί και μετά όλα θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο.

9ο οίκο

Θα υπάρξει μία πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο σκέψης σας. Ο Ποσειδώνας έρχεται για να φέρει σημαντικές αλλαγές κατανόησης της ζωής και σημαντικών φιλοσοφικών ζητημάτων. Το άτομο δεν είναι λίγες οι φορές που υιοθετεί έναν πιο πνευματικό δρόμο, ενώ οι πνευματικές κρίσεις δεν είναι λίγες μιας και το άτομο καλείται να ξεπεράσει πιστεύω και άμυνες του παρελθόντος. Προσοχή! αν η κρίση στον 8ο οίκο είναι συναισθηματικής φύσεως, η κρίση στον 9ο οίκο είναι νοητικής.

Με τον Ποσειδώνα στον 9ο οίκο, δεν είναι λίγες οι φορές που το άτομο έρχεται πιο κοντά σε κάποιο θρησκευτικό πιστεύω ή επανεξετάζει αυτά τα πιστεύω μέχρι να γίνουν λειτουργικά στη ζωή του. Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν ένα σημαντικό ταξίδι σε κάποιον Ιερό τόπο ενώ άλλοι αποφασίζουν να σπουδάσουν και γενικότερα να επεκτείνουν τους ορίζοντες τους. Η Θέση του Ποσειδώνα φέρνει σημαντικές αναπτυξιακές αλλαγές προς το καλύτερο, ενώ άνθρωποι από το πουθενά προσφέρουν τη βοήθεια τους. Ο 9ος φέρνει σε αυτή τη θέση και μία αλλαγή στον τρόπο που μετρά και βλέπει δίκαια κάποια πράγματα, αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει και μία ηθική ανάταση αλλά και μία ηθική πτώση. Για το πώς θα εξελιχθεί η ηθική αλλαγή, θα πρέπει να δείτε το χάρτη σας.

10ο οίκο

Εδώ η επαγγελματική πορεία απαιτεί κάποιες θυσίες για να μπορέσει να προχωρήσει. Οι άνθρωποι δε, σε αυτή την περίπτωση προσπαθούν να επιτύχουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα από προσωπική προσπάθεια και ιδιαίτερα μέσα από τη δουλειά τους. Πολλές φορές η δουλειά μπορεί να μην έχει τα αποτελέσματα τα οποία θα ήθελαν, όμως η όλη προσπάθεια τους κάνει πιο δυνατούς για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν της δυσκολίες. Καλό θα ήταν το επάγγελμα του ατόμου με αυτή τη θέση, να μην είναι απόλυτα «υλικό» αλλά να έχει και ένα πνευματικό ενδιαφέρον και προσφορά, καθότι βοηθά περισσότερο στην εξέλιξη.

Κάποιες φορές, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν οικονομικές δυσκολίες στην επιχείρηση τους, οπότε αν δείτε ότι η εργασία σας δεν πάει καθόλου καλά μην κάνετε υπομονή και περιμένετε για το «θαύμα» γιατί δεν θα έρθει ποτέ. Κλείστε την επιχείρηση και σώστε ό,τι μπορείτε. Πολύ καλή θέση για τους καλλιτέχνες. Πολλές φορές αυτή η θέση οδηγεί σε μετακόμιση ή μικρή ασθένεια του ίδιου του ατόμου ή του γονέα με τη μεγαλύτερη επιρροή. Η θέση του Ποσειδώνα στον 10ο οίκο, μπορεί να προκαλέσει δυσφήμιση και σημαντικά σκάνδαλα που πολύ δύσκολα το άτομο θα μπορέσει να προστατευτεί από αυτά. Επίσης αυτή η θέση μπορεί να δηλώνει κρυφούς εχθρούς. Καλή η απόφαση για επαγγελματικές μεταφορές σε άλλες περιοχές, σε αυτή τη περίπτωση.

11ο οίκο

Είναι μία θέση σχετικά θετική, που βοηθά το άτομο να μπορέσει να βρει νέους ανθρώπους που να μπορούν να τον καλύπτουν και να τον κάνουν ευτυχισμένο. Η αύξηση της κοινωνικότητας είναι δεδομένη και δίνεται η δυνατότητα στο άτομο να μπορέσει να νοιώσει πιο ανάλαφρος με τους γύρω του και κυρίως να νοιώσει ότι ανήκει πραγματικά κάπου. Είναι μία περίοδος για νέες φιλίες, αν και θα πρέπει να προσεχθούν μερικές καθότι το άτομο μπορεί να κάνει παρέα με πρόσωπα που τον κακολογούν πίσω από τη πλάτη του. Κάποιες φορές ένας κοντινός φίλος του ατόμου μπορεί να γίνει εραστής που θα σημαδέψει τη ζωή του.

Πολύ καλή θέση για όσους κάνουν μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς ενώ ο Ποσειδώνας εδώ φέρνει τεράστια δυσαρμονία σε συγκεντρώσεις και μηχανισμούς, οδηγώντας τους στη διάλυση. Το άτομο μάλιστα καλό θα ήταν να απέχει από τέτοιου είδους ομάδες, γιατί κινδυνεύει από δυσφήμηση. Πολλές φορές αυτή η θέση οδηγεί σε υψηλά ιδανικά που μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση καθότι το άτομο αρνείται να συμβιβαστεί με καταστάσεις και είναι άκαμπτο, οδηγώντας το στο περιθώριο. Πολύ καλή θέση για ανθρώπους που θέλουν παρόλα αυτά να ασχοληθούν με τη πολιτική, καθότι ο Ποσειδώνας σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγεί σε μεγάλη επιτυχία. Ο Συγγραφέας του άρθρου παρόλα αυτά θα συμβούλευε να μην ασχοληθούν, για το καλό των υπολοίπων…

12ο οίκο

Η θέση αυτή είναι η πιο δυνατή και ταυτόχρονα η πιο δύσκολη ως προς τα νοήματα, ακριβώς επειδή είναι εσωτερικά. Ο 12ος οίκος είναι ο οίκος του μοναχού, αυτού που οικειοθελώς φεύγει από το προσκήνιο και θέλει να ηρεμήσει. Είναι αυτός που αρνείται να συμμετέχει στα κοινά και προσπαθεί να βγει από τα αδιέξοδα της κοινωνίας. Είναι μία προσωπική, ιερή και εγωιστική ταυτόχρονα σχέση για αυτό και δεν θα πρέπει να τη συγχέουμε με τους Ιχθείς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ποσειδώνας οδηγεί στα βάθη της ψυχής του ατόμου και πρέπει να ψάξει σε αυτό το τομέα. Πρέπει να ανακαλύψει την ουσία της ζωής και μέσα στη προσωπική του σιωπή να βρει τι είναι αυτό που πραγματικά τον καλύπτει. Δεν είναι σίγουρα μία εύκολη υπόθεση, είναι όμως μία μοναδική ευκαιρία να βρει το άτομο το εσωτερικό του φως και την εσωτερική του δύναμη. Με τον Ποσειδώνα στον 12ο, τα άτομα αρχίζουν να αποκτούν μία περισσότερο ιδιωτική ζωή ενώ οι πνευματικές εργασίες αρχίζουν να κερδίσουν περισσότερο το ενδιαφέρον του ατόμου. Προσοχή παρόλα αυτά χρειάζεται καθότι μπορεί να υπάρξει μελαγχολία ή και κατάθλιψη και να οδηγηθούμε στα σκοτάδια της ψυχής (βλ. άρθρο “Κατάθλιψη: Η μάστιγα του πολιτισμένου ανθρώπου”).

Είναι επίσης η θέση του ανθρώπου που ενώ πρέπει να ζήσει κοινωνικά, μιας και δεν γίνονται όλοι με αυτή τη θέση μοναχοί, ουσιαστικά θα ζήσει ως παρατηρητής σε ένα βαθμό ψυχολογικά και θα θελήσει να αποκτήσει την πνευματική του αλήθεια μακριά από θρησκείες και γενικότερα οργανωμένες αντιλήψεις. Στον 12ο οίκο ο μύστης πετά τα οργανωμένα πιστεύω και ψάχνει μόνος του να βρει την προσωπική του αλήθεια. Πρακτικά αυτή η θέση δεν έχει ιδιαίτερα θέματα πέρα από κάποια προβλήματα ασθένειας, αν το άτομο δεν τα έχει καλά με τον ίδιο του τον εαυτό. Σε άλλες περιπτώσεις φέρνει μία περίοδο προσφοράς προς τον πλησίον.

 

Χρήστος Αρχος

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments