4.5 4 votes
Article Rating

Μεσουράνημα, Midheaven ή Medium Coeli (Μ.C.) είναι το Ζενίθ του ουρανού κατά τη στιγμή της γέννησης, όπου η εκλειπτική, δηλαδή η φαινομενική ετήσια τροχιά του Ήλιου στον Ουρανό, τέμνει τον μεσημβρινό. Είναι το Μέσον του Ουρανού στο χάρτη μας, το πιο «ψηλό» σημείο του ζωδιακού, απ’ όπου εποπτεύει τα πάντα. Είναι η ακμή του 10ου Οίκου, καθώς και ο ίδιος ο 10ος Οίκος στον αστρολογικό μας χάρτη.

Το Μεσουράνημα (MC) είναι σημείο εξίσου δυναμικό με τον Ωροσκόπο (ASC). Καθένας από μας βρίσκεται εδώ για να εκπληρώσει λόγους συμπαντικούς, τις επιθυμίες της ψυχής του. Αυτό τελείται με την προσωπική μας ανάπτυξη και με την ένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο, οποιοδήποτε δρόμο ή στάση ζωής κι αν ακολουθήσουμε. Προάγουμε την προσωπική, ατομική εξέλιξή μας με τον Ωροσκόπο και συμβάλλουμε επίσης στην εξέλιξη του κόσμου μέσω του Μεσουρανήματος.

Είναι το υψηλότερο σημείο που μπορούμε να φτάσουμε υπό την κοσμική έννοια. Οι κατευθύνσεις που δέχεται ο Ωροσκόπος (μέσω ζωδίου, πλανητών, όψεων) έχουν να κάνουν με την προσωπικότητά μας. Αυτές που δέχεται το Μεσουράνημα επιδρούν πάνω στην ατομικότητά μας, διότι η προβολή μας ως ανθρώπων στην κοινωνία και η εξατομίκευσή μας εξαρτώνται κατά μεγάλο ποσοστό από το ζώδιο που καταλαμβάνει την ακμή του Μεσουρανήματος στον χάρτη μας, το οποίο κινητοποιεί κατά κάποιον τρόπο τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του Ωροσκόπου.

Όταν συμβαίνουν δε συγχρόνως διελεύσεις στον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα, σηματοδοτούνται οι μεγάλες αλλαγές και τα αναπάντεχα γεγονότα της ζωής μας.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την μέγιστη σημασία που έχει το Μεσουράνημα, όχι μόνο στην κοινωνική μας εικόνα και ζωή, αλλά και στην προσωπικότητά μας. Μέχρι τώρα η Δυτική Αστρολογία έχει εστιάσει και επικεντρωθεί στο άτομο καθαυτό και στο πως εκφράζεται μέσω του Ωροσκόπου του, στην προσωπική προβολή δηλαδή, έχοντας αφήσει κατά κάποιον τρόπο απ’ έξω την μεγάλη σημασία που έχει το Μεσουράνημα και όλα όσα αυτό εκφράζει.

Το MC παραδοσιακά θεωρείται πως είναι ο στόχος της καριέρας ή της εργασίας, συνδέεται με τη σταδιοδρομία και τις σχετικές μ’ αυτή επιτυχίες και επίσης μπορεί να υποδεικνύει πολύ προσωπικούς και πνευματικούς στόχους. Η καριέρα του καθενός από εμάς αντιπροσωπεύει το εγώ μας. Είναι φυσικά μια πρόκληση η δημιουργία μιας σταδιοδρομίας, η οποία θα απεικονίζει τις επιδιώξεις της καρδιάς και της ψυχής μας, καθώς το Μεσουράνημα δείχνει ουσιαστικά τις βαθύτερες ανάγκες μας.

Έχει να κάνει με το κατά πόσο είμαστε ή δεν είμαστε ικανοί να ενσωματώσουμε τον εαυτό μας και την προσωπική μας ζωή σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και δηλώνει το σημείο της ανύψωσής μας στην πορεία της ζωής. Εκπροσωπεί αυτό που είμαστε, τον τρόπο που επιβιώνουμε, την ποιότητα ή το είδος των δραστηριοτήτων που είναι σημαντικές για εμάς και εκφράζουν τη δημόσια ζωή μας.

Άρα βλέπουμε τη σύνδεση του MC και του 10ου οίκου, στην ακμή του οποίου αντιστοιχεί το Μεσουράνημα, με τη φήμη. Μπορεί, επίσης, να μας αποκαλύψει αυτό που ξέρουμε ή θα μπορούσαμε να μάθουμε για εμάς, δηλαδή την αντίληψη για τον εαυτό μας και μας προσφέρει τον τρόπο για να τον καταλάβουμε καλύτερα.

Το Μεσουράνημα αποκαλύπτει τον τόπο που ασκούμε τα δικαιώματά μας, την υπευθυνότητα και την ικανότητα ανάληψης ευθυνών, είναι η συνειδητοποίηση, το αίσθημα του δικαίου, οι νόμοι και οι κανόνες, το αίσθημα πειθαρχίας που έχουμε, η τάξη, η επιλογή στόχων, οι φιλοδοξίες και τα ιδανικά μας, το επάγγελμα, η προσπάθεια αναγνώρισης, το κοινό συναίσθημα. Γενικά δείχνει τον κοινωνικό προορισμό μας. Καταδεικνύει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο πλησιάζουμε τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύουμε την εξωτερική μας έκφραση. Έχουμε εδώ διαδικασίες που κανονίζουν και “καλουπώνουν” τη συμπεριφορά μας, μια γενική εικόνα της προσωπικότητάς μας.

Το MC αποκαλύπτει τη θέση μας στην κοινωνία. Είναι δηλαδή ένα δημόσιο σημείο, μέσα στο οποίο ό,τι αναπτύσσεται δεν μένει κρυφό. Θέματα που αφορούν τη δουλειά, την πορεία της καριέρας μας και τον τρόπο ζωής μας μπορούν να βγουν στην επιφάνεια.

Είναι αξιοσημείωτο πως το MC επιδρά στη συμπεριφορά του ατόμου κατά την παιδική του ηλικία. Όταν είμαστε παιδιά, δεν έχουμε ακόμη διαμορφώσει την ατομικότητά μας. Λειτουργούμε μη συνειδητά και τα μοναδικά που υφίστανται στο παιδικό μυαλό είναι το καλό και το ωραίο.

Αυτός είναι ο λόγος που στην παιδική ηλικία λειτουργεί το Μεσουράνημα. Εκφραζόμαστε μέσω των ιδιοτήτων του, καθώς όπως είπαμε, αντιπροσωπεύει το ιδανικό. Όσο όμως μεγαλώνουμε, αρχίζει να επιδρά η ατομικότητα και να λειτουργεί ο ωροσκόπος μας, μέσω του οποίου φαίνεται ο χαρακτήρας που διαμορφώνουμε και ο χαρακτήρας των συμβιβασμών που αναγκαζόμαστε να κάνουμε, ανάλογα με το αν έχουμε πετύχει στη ζωή μας την ιδανική ικανοποίηση που εκφράζει το Μεσουράνημα.

Στην παιδική ηλικία το MC συμβολίζει το γονέα μέσω του οποίου ορίζουμε τον δημόσιο εαυτό μας. Συνήθως τον πατέρα ή όπου υπάρχει μόνο ένας γονέας, αυτόν που υπάρχει ή εκείνον που ανατρέφει το παιδί. Μπορεί δηλαδή να είναι ο παππούς, η γιαγιά ή ακόμη και μια γκουβερνάντα. Στην μοντέρνα αστρολογία έχει επικρατήσει η άποψη ότι ο 10ος Οίκος αντιπροσωπεύει τον γονέα του αντίθετου φύλου από εμάς.

Στο σύστημα οικοθεσίας Placidus, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στην Δυτική Αστρολογία, το Μεσουράνημα θεωρείται η ακμή του 10ου Οίκου. Στο σύστημα Equal το MC μπορεί να βρίσκεται είτε στον 9ο είτε στον 10ο είτε στον 11ο οίκο. Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν πως ο 10ος οίκος σε σύνοδο με το MC τείνει να εκφραστεί επαρκέστερα, σε σύγκριση με μία σύνοδό του με τον 9ο, επειδή έχει πιο συγκεκριμένη και συμπυκνωμένη συγκέντρωση ενέργειας μέσα στη ζωή. Στον αστρολογικό χάρτη, ο δέκατος οίκος και το MC συνδέoνται με τον πλανήτη Κρόνο και το ζώδιο του Αιγόκερω.

 

Ζώδια στο Μεσουράνημα

Το ζώδιο που ανατέλλει στο Μεσουράνημά μας δηλώνει τον τρόπο που επιτυγχάνουμε τον στόχο μας και την υποσυνείδητη στρατηγική που θα χρησιμοποιήσουμε για να τον πετύχουμε. Από αυτή τη γενέθλια θέση έχουμε δυνατή την αίσθηση και την κατανόηση που έχει να κάνει με τις ιδιότητες του ζωδίου και πρέπει να προσπαθούμε με σεβασμό και σκληρή δουλειά να αναπτύξουμε τις ποιότητές του.

Μας δίνει μια περιγραφή για το τι είδους εμπειρίες θα δοκιμάσουμε, προκειμένου να πετύχουμε την συνειδητοποίηση της θέσης μας στη ζωή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως σε πιεστικές περιόδους της ζωής μας, αν υπάρχουν παράγοντες και γεγονότα που δεν μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε ως συνήθως, δηλαδή κάτω από την επιρροή του Ηλιακού μας ζωδίου ή του Ωροσκόπου μας, θα συμπεριφερθούμε σύμφωνα με το ζώδιο που βρίσκεται στο ΜC μας.

Εάν επρόκειτο να ρωτήσετε ένα άτομο τι ειδικά ταλέντα έχει, θα σας περιέγραφε πιθανόν τα ταλέντα που συσχετίζονται με τις αστρολογικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνονται στο MC του, γιατί είναι ένα σημείο στο οποίο συνήθως εξιδανικεύουμε τον εαυτό μας. Κατά συνέπεια, το ζώδιο που βρίσκεται εκεί, αποτελεί το βασικό συστατικό μέσω του οποίου περιγράφεται η κλίση μας, ως επέκταση αυτού που προσπαθούμε να είμαστε ως άτομα, καθώς φανερώνουμε τα ταλέντα από τα οποία οι άλλοι συνήθως μας αναγνωρίζουν.

ΜC στον Κριό

Το Μεσουράνημα στον Κριό δείχνει πως είστε άτομα που πιθανόν να επιδιώκετε τη δημόσια προσοχή, προκειμένου να προωθήσετε κάτι ή κάποιον που σας ενδιαφέρει. Δεν σας αρέσει καθόλου να βρίσκεστε στο παρασκήνιο, αλλά θέλετε πάντα οι άλλοι να βλέπουν τι κάνετε. Σας προσελκύει η εξουσία, σας αρέσει να κατακτάτε νέους τομείς στη ζωή σας, είστε πάντα πρόθυμοι να παλέψετε για κάτι, όντας πολύ τολμηροί και οι προκλήσεις είναι για εσάς το ζητούμενο. Όλα αυτά βοηθάνε στην προσωπική σας ανάπτυξη, η οποία είναι ο στόχος, καθώς και στην καλλιέργεια του μαχητικού πνεύματος που διαθέτετε.

Με τον Κριό στο MC, πιθανότατα επιθυμείτε να δουλεύετε μόνοι και να έχετε δική σας επιχείρηση, παρά να εργάζεστε για κάποιον άλλο. Σας αρέσει να ηγείστε αν και μπορεί να παίρνετε αρκετά συχνά ανόητα ρίσκα, λόγω του υπέρμετρου αυθορμητισμού σας. Απαιτείτε την ελευθερία στη σταδιοδρομία και δεν σας ταιριάζει καθόλου η ρουτίνα. Θορυβώδη, βρώμικα ή επικίνδυνα περιβάλλοντα δεν είναι καθόλου πρόβλημα για εσάς.

Μπορεί να σας είναι δύσκολο να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο για γάμο, από την στιγμή που η προσοχή και οι δραστηριότητές σας επικεντρώνονται συνήθως σε άλλα θέματα ή πιθανόν να φαίνεστε τόσο επιθετικοί, ώστε οι άλλοι να νιώθουν απειλή! Υπάρχει η πιθανότητα να έχετε προβληματικές σχέσεις από υπερβολικές απαιτήσεις ενός αυταρχικού γονέα. Τα επαγγέλματα που προτιμάτε είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την ηλεκτρονική, τη μηχανική, τις ένοπλες δυνάμεις, την οδήγηση, τις αθλητικές δραστηριότητες, την βιομηχανία, την χειρουργική και τις κατασκευές.

 

MC στον Ταύρο

Ο Ταύρος στο Μεσουράνημα δείχνει την πιθανότητα να είστε άτομο που θέλει ν’ ακολουθήσει μια σημαντική σταδιοδρομία. Αν και το οικονομικό κέρδος θα είναι ασφαλώς ένας παράγοντας στην επιλογή της προσωπικής σας κατεύθυνσης, με κανέναν τρόπο δεν είναι ο μοναδικός. Μπορείτε να είστε εξίσου ευτυχείς, να εργαστείτε πολύ και σκληρά και σε εθελοντική βάση, προκειμένου να επιτευχθούν μεγάλης εμβέλειας στόχοι σας, οι οποίοι θεωρείτε πως είναι άξιοι του χρόνου και της προσοχής σας. Εκτός κι αν υπάρχουν αρνητικοί παράγοντες, οι σχέσεις σας με τους γονείς σας είναι σταθερές και ένας από αυτούς μπορεί να είναι ιδιαίτερα όμορφος ή με καλλιτεχνικό ταλέντο.

Η υπομονή και η αντοχή είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά σας. Σας αρέσει να ακολουθείτε την παράδοση και κατανοείτε τις αξίες της ζωής, αλλά οι απολαύσεις και ο αισθησιασμός σάς χαρακτηρίζουν εξίσου. Χρειάζεστε ένα είδος σταθερότητας στην σταδιοδρομία σας, προκειμένου να λειτουργήσετε καλύτερα. Σας φοβίζει ένα μη σταθερό εισόδημα. Χαρακτηριστικές διαδρομές σταδιοδρομίας για εσάς είναι ο αθλητισμός, ό,τι έχει να κάνει με την γεωργία, την οικονομική διαχείριση, την βιομηχανία τροφίμων, τη λογιστική, τις οικοδομές, τις τραπεζικές εργασίες, το τραγούδι, τη φυσιοθεραπεία, την τέχνη, την ανθοκομία, το κόσμημα και τη μουσική.

MC στους Διδύμους

Οι Δίδυμοι στο MC σας δίνουν λογική και πρακτικότητα. Σύμφωνα με την διπλή φύση του ζωδίου, η μία πλευρά σας μπορεί να είναι πολύ πρακτική και να υπερισχύουν η πραγματικότητα και η λογική ακολουθία των πραγμάτων και η άλλη πλευρά μπορεί να είναι απλά η αγάπη για μάθηση. Όμως κατά κάποιον τρόπο βρίσκεστε χαμένοι στο διάστημα και ενδιαφέρεστε για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους ή μπορεί να μην έχουν αληθινή αξία ή εφαρμογή. Η συγκεκριμένη ζωδιακή θέση για το Μεσουράνημα σημαίνει πως πρέπει ν’ αρχίσετε να πραγματοποιείτε το πεπρωμένο σας μέσα στην κοινωνική σφαίρα κερδίζοντας κάποιο βαθμό ελέγχου, ώστε να αποκτήσετε το σεβασμό των άλλων για τις ικανότητές σας.

Γενικά οι Δίδυμοι εδώ, δίνουν έναν περίεργο τύπο από τη φύση του. Χτίζετε πάντα επάνω στα δικά σας διανοητικά πλαίσια τα οποία μετακινούνται εδώ κι εκεί. Μόλις αισθανθείτε ασφαλείς και έχετε βρει μια θέση στον κόσμο, γυρίζετε συχνά προς τον εσώτερο εαυτό σας για να τον γνωρίσετε καλύτερα. Με άλλα λόγια το εύρος δίνει τόπο στο βάθος. Υπάρχουν πράγματα που οι άνθρωποι με τους Διδύμους στο Μεσουράνημα τα καταλαβαίνουν, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για τη σταδιοδρομία σας. Για εσάς η γνώση είναι δύναμη. Χρειάζεστε ποικιλία και υποκίνηση και δεν είστε υπερβολικά φιλόδοξοι. Οι πωλήσεις, τα ΜΜΕ, το γράψιμο και η λογοτεχνία, η διαφήμιση, η λιανική πώληση, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι μεταφράσεις και η διδασκαλία είναι από τα επαγγέλματα που σας προσελκύουν.

 

MC στον Καρκίνο

Ο Καρκίνος στο MC σάς κάνει ν’ αναζητάτε με πολλούς τρόπους την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Δεν ψάχνετε, λοιπόν, για την επαγγελματική επιτυχία, αλλά περισσότερο επιδιώκετε να συνδεθείτε με τους ανθρώπους. Δεν έχετε πολλές ανησυχίες γι΄ αυτά που συμβαίνουν έξω, αλλά γ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω σας.

Η μεγάλη δυσκολία για εσάς μπορεί να εντοπιστεί στο γεγονός πως πολλές φορές η κατεύθυνση, ο οδηγός, η συνήθης εικόνα εξουσίας απλά λείπει από τη ζωή σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να βρείτε τον δικό σας τρόπο σ’ ένα συχνά εχθρικό –όπως τον βλέπετε εσείς- κόσμο. Μόλις όμως βρείτε το συναισθηματικό σας κέντρο -και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στον κόσμο για σας- μπορείτε να γίνετε πεισματικά επίμονοι και ανυποχώρητοι.

Το σημάδι του Καρκίνου είναι ο κάβουρας. Όπως ακριβώς αυτός, έτσι κι εσείς πηγαίνετε ένα βήμα μπροστά, βρίσκετε πως ο κόσμος γύρω σας είναι επισφαλής και έτσι κάνετε 2 βήματα πίσω. Το μήνυμά σας είναι η ασφάλεια χωρίς αλλαγές. Αυτό είναι τρόπος συμπεριφοράς, μια πνευματική θεωρία. Το ζητούμενο είναι όμως η αλλαγή και πώς θα την διαχειριστείτε. Αν το καταφέρετε αυτό, έχετε καταφέρει να εξελιχθείτε. Επειδή έχετε αυτήν την απέχθεια για τις αλλαγές, απαιτείτε στη σταδιοδρομία σας συνοχή και ασφάλεια. Είστε όμως αρκετά προσαρμοστικοί.

Στα χαμηλότερα επίπεδα αυτής της όψης, αισθάνεστε πως η ζωή συνωμοτεί για να σας οδηγήσει στις αλλαγές. Έχετε μια πονηρία ως επιχειρηματική αίσθηση, αλλά τα χρήματα δεν είναι κίνητρο για την σταδιοδρομία σας. Τυπικές εργασίες για εσάς είναι νοσοκόμος και γενικά ό,τι έχει να κάνει με φροντίδα, παιδική μέριμνα, κοινωνική εργασία, τροφοδοσία, μαγειρική, ιστορία και αρχιτεκτονική.

 

MC στον Λέοντα

Με το ζώδιο του Λέοντα στο Μεσουράνημα, αισθάνεστε ενστικτωδώς πως έχετε να εκπληρώσετε ένα ειδικό πεπρωμένο. Θεωρείτε πως είστε εντεταλμένοι να κάνετε κάτι σημαντικό και αξιοπρόσεκτο και μέχρι ενός βαθμού να πετύχετε ένα επίπεδο αναγνώρισης στην κοινωνική σφαίρα, που έχει προοριστεί για εσάς από την γέννησή σας. Η βασική λέξη εδώ, λοιπόν, είναι η «αναγνώριση».

Αυτή η θέση έχει ακόμα σχέση με την ικανότητά σας να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με άλλους (να μην τις κρατήσετε για τον εαυτό σας ή να συσσωρεύσετε την γνώση και την εμπειρία σας). Μπορεί να είστε εξαιρετικά γενναιόδωροι, αλλά μπορείτε να γίνετε και πολύ σκληροί. Όταν είστε γενναιόδωροι και δοτικοί, ειδικά όταν βοηθάτε άλλους να επιτύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, μπορεί να γίνετε πραγματικά μεγάλοι. Πολύ συχνά πάντως, έχετε την ανάγκη της αναγνώρισης και από τον εαυτό σας, ώστε να μπορέσετε να αρχίσετε να συνεισφέρετε στην κοινωνία.

Προσελκύεστε από δυνατούς και δραστήριους τύπους και έχετε την ιδιότητα κι εσείς να προσελκύετε ισχυρούς ανθρώπους με δύναμη και αυτοπεποίθηση. Κάτι που συνήθως και οι ίδιοι διαθέτετε, αλλά μπορεί να μην το ξέρετε ακόμη. Σ’ αυτή την περίπτωση το μάθημα που πρέπει να λάβετε είναι να αποδεχθείτε την ίδια σας τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση. Επιθυμείτε να είστε το κέντρο της προσοχής στην καριέρα σας, αλλά δεν ανέχεστε τις δύσκολες καταστάσεις.

Φιλόδοξοι, με οικονομικά κίνητρα, είστε πολύ ευτυχείς αν η δουλειά συνδυάζεται με μια συναισθηματική σχέση. Η καλλιτεχνική εργασία, το εμπόριο ειδών πολυτελείας, οι τραπεζικές εργασίες, η βιομηχανία μόδας, τα ιατρικά επαγγέλματα, η πολιτική σταδιοδρομία, η εργασία με ζώα είναι μερικά από τα επαγγέλματα που σας ταιριάζουν.

 

MC στην Παρθένο

Η αίσθηση που έχουμε για την Παρθένο στο MC είναι η τελειότητα, καθώς υπάρχει αυτή η υποσυνείδητη αίσθησή της. Σε προσωπικό επίπεδο προσπαθείτε να πετύχετε το αδύνατο, το ιδανικό, να κάνετε τον κόσμο καλύτερο ακόμα κι αν χρειαστεί να συμβιβαστείτε γι’ αυτό. Το αρνητικό για σας βρίσκεται στο ότι υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία σας μ’ έναν γονέα ή με πρόσωπα εξουσίας.

Προτιμάτε να εργάζεστε σε βοηθητικές θέσεις, πάρα σε ηγετικές, αν και συχνά μπορεί να είστε η πραγματική δύναμη πίσω από έναν «θρόνο». Πιθανόν να θέλετε οι ιδέες και οι σκέψεις σας να αναπτύσσονται σε κοινό. Ακόμη κι αν δεν επιδιώκετε τη δημόσια προσοχή, θέλετε ένα δημόσιο κοινό, με το οποίο θα μπορείτε να ανταλλάσσετε απόψεις, να εκθέτετε τις σκέψεις σας για να μπορέσετε να κάνετε τις ιδέες σας πράξη μέσω αυτού. Πολλοί άνθρωποι με την Παρθένο στο MC, έχουν την αίσθηση πως στην πραγματικότητα κάτι χάνουν από την επαγγελματική τους ζωή, ότι δεν εκπληρώνονται πλήρως οι δυνατότητές τους.

Είστε πολύ καλοί ως εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, ιερωμένοι ή καθηγητές φυσικής αγωγής. Μπορεί ακόμη να γράφετε ομιλίες Είναι πιθανόν να έχετε περισσότερες από μία σταδιοδρομίες ή να ασχολείστε με μια εργασία που έχει διπλή φύση. Η γραμματειακή υποστήριξη, η προσωπική βοηθητική εργασία, η λογοτεχνική /εκδοτική εργασία, η διοίκηση και η διαχείριση, η δημοσιογραφία, η ψυχολογία, η αστυνομία, η βιβλιοθηκονομία, ο δημόσιος τομέας και τα επαγγέλματα υγείας είναι επίσης μερικές από τις απασχολήσεις που προτιμάτε.

 

MC στον Ζυγό

Με το Ζυγό στο ΜC προσπαθείτε ν’ ανακαλύψετε αν μπορείτε ή αν δεν μπορείτε να βρίσκεστε σε αρμονία με τους άλλους. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της ομαδικής εργασίας. Όταν συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους, σας προκαλεί αληθινή χαρά να εργαστείτε για έναν κοινό στόχο. Έχετε καλλιτεχνική κλίση και επιθυμείτε να κάνετε τον κόσμο ομορφότερο. Έχετε την ικανότητα να εναρμονίζεστε με την συμπεριφορά και τις γνώμες των άλλων ανθρώπων.

Από την άλλη πλευρά, υιοθετώντας τόσες πολλές ιδέες και έχοντας την τάση ν’ ακολουθείτε τις κοινωνικές τάσεις και τη μόδα, μπορεί να οδηγηθείτε σε δρόμους που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τους επιλέγατε ποτέ. Το πραγματικό σας ταλέντο είναι η ισορροπία και είστε πραγματικά ευτυχισμένοι όταν αισθάνεστε πως έχετε συμβάλει στην επιτυχία των άλλων. Μαθαίνετε κι εσείς πώς να ισορροπείτε τις ανάγκες σας μ’ αυτές των άλλων.

Οι άνετες συνθήκες στην εργασία είναι το προαπαιτούμενο για εσάς και η εργασία αυτή πρέπει να σας εξασφαλίζει και χρήματα. Συνήθως είστε ο ειρηνοποιός του γραφείου. Η βιομηχανία μόδας και ομορφιάς, ο σχεδιασμός εσωτερικών χώρων, η διακόσμηση, οι αντίκες, το διπλωματικό σώμα, τα νομικά επαγγέλματα, το μόντελινγκ, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας σάς ταιριάζουν ως σταδιοδρομία.

 

MC στον Σκορπιό

Αυτή η θέση, περισσότερο απ’ όλες τις άλλες, απαιτεί μεγάλη συναισθηματική συμμετοχή στην καριέρα. Νιώθετε πάθος όταν ασχολεστε με τα επαγγελματικά σας, ενώ είστε επίσης πρόθυμοι «να πεθάνετε» για κάτι. Αυτό σημαίνει πως με όλη σας την καρδιά και την ψυχή αφιερώνεστε στα κοινωνικά, πολιτικά ή οικονομικά αγαθά. Όλη αυτή η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το χρήμα ως κίνητρο. Μαθαίνετε τα όρια της προσωπικής σας δύναμης, εντός του κοινωνικού πλαισίου.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς θα αντιμετωπίσετε ανθρώπους του ίδιου επιπέδου, για καλό ή για κακό. Σε χαμηλότερα επίπεδα, το σκορπίσιο χαρακτηριστικό θα παλέψει «μέχρι θανάτου» και δεν θα διστάσετε να «ρίξετε» τους άλλους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τον «θάνατό τους». Είναι μονόδρομος για όσους από εσάς βρίσκεστε σ’ αυτό το επίπεδο εξέλιξης. Όσοι έχετε φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο, θα δίνετε βέβαια μάχες, αλλά θα έχετε την ικανότητα να δείτε ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο απο εσάς. Διακρίνοντάς το, μπορείτε να εργασθείτε πάνω του. Με άλλα λόγια «κάτι αρχίζει να γίνεται » μέσω των συγκρούσεων που σας ανυψώνουν. Δεν υφίστανται «μπούρδες» για εσάς. Υφίστανται μόνο αληθινός κόσμος, αληθινοί άνθρωποι και πραγματικά προβλήματα.

Ίσως σε νεανική ηλικία να είχατε υποστεί ένα τραυματικό γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή σας. Ένα απόφθεγμα γι’ αυτήν τη θέση είναι: «Άλλαξε τον εαυτό σου και θα αρχίσει να αλλάζει και ο κόσμος». Στην καριέρα σας χρειάζεστε ασφάλεια. Οι ειδικές δυνάμεις, η αστυνομία, οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ, η ενεργή δημοσιογραφία, τα μεταλλεία, οι ψυχοθεραπευτές, οποιαδήποτε έρευνα και τα γραφεία κηδειών είναι μερικά από τα επαγγέλματα που σας ταιριάζουν.

 

MC στον Τοξότη

Με τον Τοξότη στο Μεσουράνημα, επιδιώκετε δημόσιες επαφές για να εκθέσετε τις διανοητικές σας ικανότητες, το καλλιτεχνικό σας ταλέντο ή οτιδήποτε άλλο στο οποίο έχετε ειδίκευση. Διαθέτετε υψηλά ιδανικά και θετική σκέψη. Έχετε τη δυνατή αίσθηση πως οτιδήποτε γνωρίζετε πρέπει να το μεταφέρετε και στους άλλους, πράγμα που σας κάνει πολύ καλούς δασκάλους, συγγραφείς, πωλητές, ηθοποιούς, πολιτικούς ή κληρικούς.

Δεν θεωρείτε απαραίτητο να είστε οι ίδιοι το επίκεντρο, αλλά μπορείτε να εργαστείτε σε προγράμματα που θα έχουν την δημόσια αποδοχή. Μπορεί να κερδίσετε αναγνώριση για κάτι που έχετε κάνει εκτός της κανονικής σας εργασίας. Το αρνητικό στη ζωή σας είναι δυσκολίες εξαιτίας πιθανής απώλειας ενός γονέα, προβλήματα με ανωτέρους ή στην επίτευξη, προώθηση προσωπικών ή άλλων στόχων. Μπορεί επίσης κάποια στιγμή να πρέπει να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση για την οποία δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Έχετε ανάγκη από παρακίνηση και δεν αποδίδετε με την ρουτίνα. Δεν είναι τα χρήματα που σας παρακινούν ιδιαίτερα, αλλά είστε φιλόδοξοι. Συνήθως δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Τα νομικά και εκκλησιαστικά επαγγέλματα, ο υπαίθριος αθλητισμός, η κτηνιατρική, η ταξιδιωτική βιομηχανία, οι εξαγωγές, η ακαδημαϊκή καριέρα, οι διεθνείς σχέσεις, η διαστημική και αεροπορική βιομηχανία είναι μερικά από τα επαγγέλματα που σας ταιριάζουν.

 

MC στον Αιγόκερω

Με τον Αιγόκερω στο Μεσουράνημα, τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε έχουν να κάνουν συνήθως με τον πατέρα. Ίσως να είναι μια περιοριστική, καταπιεστική σχέση ή να σχετίζεται με χωρισμό λόγω θανάτου ή διαζυγίου, όπου μπορεί να σας φορτώσουν με ευθύνες. Δεδομένου ότι ο Αιγόκερως είναι ένα δυνατό ζώδιο, θα πρέπει να επωμισθεί τις ευθύνες. Οτιδήποτε από αυτά κι αν συμβαίνει, μια από τις ισχυρότερες κινητήριες δυνάμεις της ζωής σας εξαρτάται από τις σχέσεις σας μαζί του. Το πόσο καλά χειρίζεστε αυτή την επίδραση θα χαρακτηρίσει την επιτυχία και την ωριμότητά σας ως άτομο.

Έχετε ισχυρούς στόχους και επιλέγετε σταδιοδρομία και κατεύθυνση στη ζωή σας που υπόσχονται ασφάλεια και θέση εξουσίας. Είστε επικεντρωμένοι στο να προωθήσετε τους στόχους σας όσο καιρό κι αν χρειαστεί, όσο δύσκολη κι αν είναι η προσπάθεια. Θα πρέπει να έχετε στο νου σας πως η κατάχρηση εξουσίας ή της δύναμής σας μπορεί εύκολα να επιφέρει την δημόσια δυσφορία και την αποτυχία.

Είστε πάρα πολύ καλοί σύμβουλοι για τους άλλους. Σαν ζώδιο της γης, το σώμα σας είναι αυτό που δίνει το σήμα αν κάτι δεν πάει καλά. Τότε είναι η ώρα για χαλάρωση. Και αφού πάρετε δυνάμεις, είστε σε θέση να επανέλθετε δριμύτεροι. Είστε πιο φιλόδοξοι ως προς την θέση που θα κατακτήσετε, παρά για τα χρήματα που θα παίρνετε, ενώ διακρίνεστε για τις επιχειρηματικές ικανότητες. Η αυτο-απασχόληση, η πολιτική, οι κτηματομεσιτικές εργασίες, οι αγροτικές καλλιέργειες, η ορθοπεδική, η εφαρμοσμένη μηχανική, οι εξερευνήσεις, η οδοντιατρική και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι οι θέσεις που προτιμάτε.

 

MC στον Υδροχόο

Με το Μεσουράνημα στον Υδροχόο, βρίσκετε εύκολα τη θέση σας στον κόσμο, ενώ πάντα προσπαθείτε ν’ ανακαλύψετε και την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Προσαρμόζεστε εύκολα στον κόσμο και υπό όλες τις συνθήκες. Συνήθως λειτουργείτε προσπαθώντας να βελτιώσετε με τις ιδέες σας τα πράγματα, αν και τελικά, έχετε πρόβλημα με την προσαρμογή και την εξέγερση. Μόλις φανεί πως έχετε εγκατασταθεί κάπου και έχετε βρει το δρόμο και την σταδιοδρομία σας, την οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο, εσείς επαναστατείτε και φεύγετε. Όσοι από εσάς έχουν κυριαρχήσει πάνω στο Μεσουράνημα, είστε σαν τις γέφυρες από το παρελθόν στο παρόν που θα γίνει φυσικά το μέλλον.

Είστε ικανοί να προσελκύσετε τη δημόσια προσοχή. Οι αξιοσημείωτες δραστηριότητές σας θα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία, είτε πρόκειται για εγκληματικές πράξεις, είτε για σημαντικά ανθρωπιστικά θέματα που υποστηρίζετε. Ένα άλλο χαρακτηριστικό σας είναι πως, αφού έχετε ήδη αρχίσει μία σταδιοδρομία ή μια πορεία ζωής, μπορεί εκ περιτροπής και εντελώς απροσδόκητα ν’ αναλάβετε να ασχοληθείτε με κάτι τελείως διαφορετικό. Μπορεί να μην είναι καθαρά επιλογή σας μια τέτοια ριζική αλλαγή, αλλά οι περιστάσεις που θα εμφανιστούν, να είναι τέτοιες που θα σας αναγκάζουν σε αλλαγή κατεύθυνσης.

Ένας από τους γονείς, μπορεί να είναι κατά κάποιον τρόπο ιδιόρρυθμος ή μπορεί να ζήσετε ένα ξαφνικό χωρισμό από αυτόν. Έχετε ανάγκη από απόλυτη ελευθερία στην σταδιοδρομία σας και χρειάζεστε πάνω από όλα να έχετε την δυνατότητα να καινοτομείτε. Δεν παρακινείστε ιδιαίτερα από τα χρήματα. Η διαστημική και αεροπορική βιομηχανία, η οπτική, η συντήρηση, η τηλεόραση, η φωτογραφία, η ανθρωπιστική εργασία, οι δημοσιεύσεις, τα νομικά επαγγέλματα, οι τηλεπικοινωνίες και η ιατρική έρευνα είναι μερικά από τα επαγγέλματα που σας ταιριάζουν.

 

MC στους Ιχθύς

Έχετε μια γοητευτική ή μυστήρια δημόσια εικόνα. Υπάρχει πιθανότητα ενός κινδύνου εξ αιτίας σκανδάλων ή σύνδεσής σας με την ντροπή και ατίμωση κάποιου άλλου. Οι συνεργάτες ή σύντροφοι της ζωής σας μπορεί να ζουν ή να μεγάλωσαν κοντά στο νερό. Η επιρροή των Ιχθύων εδώ μπορεί να δείχνει εγκατάλειψη κυριολεκτικά ή μεταφορικά από έναν από τους γονείς σας ή μπορεί να υπάρχει ένα μυστικό ή μια θλίψη που να συνδέονται μ’ αυτόν τον γονέα. Μπορεί να υποφέρει από διανοητικά ή συναισθηματικά προβλήματα ή να έχει προβλήματα με το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να μην αποκτήσετε την αναγνώριση που αξίζετε ή να μην επιτύχετε τους στόχους σας. Συχνά δουλεύετε ακούραστα στο περιθώριο. Διαθέτετε εξαιρετικές ικανότητες παροχής συμβουλών. Έχετε ανάγκη από ποικιλία.

Επαγγέλματα φροντίδας, ιδιαίτερα αυτά που έχουν συναισθηματικές απαιτήσεις, η εργασία με άτομα που μειονεκτούν ή ανήκουν στις μειονότητες, η βιομηχανία της μουσικής, οτιδήποτε καλλιτεχνικό, το εμπόριο κρασιού, τα ναυτικά και εκκλησιαστικά επαγγέλματα, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις, η ποίηση ή η συγγραφή είναι μερικοί τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας για εσάς. Η λέξη που σας ταιριάζει είναι «περιπλανιέμαι». Με την επιρροή του κυβερνήτη σας του Ποσειδώνα, μπορεί να ζείτε χαμένοι στα σύννεφα ή να παρασύρεστε σε δρόμους φανταστικούς!

 

Μαρία Ψωμά

 

4.5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments