0 0 votes
Article Rating

Μετά το φαγητό, το σεξ και την πολιτική, η αστρολογία είναι αυτό που ασκεί την πιο παλιά γοητεία στο ανθρώπινο είδος. Πάντοτε βγαίναμε έξω στη νύχτα και κοιτάζαμε τα αστέρια με δέος και απορία.

Ψάχναμε για την τάξη και βρίσκαμε τα σχήματα των αστερισμών και τα Ζώδια του Ζωδιακού. Καθώς περιπλανιόμασταν στους λόφους, φτάναμε στις κορυφές και κατεβαίναμε στις πεδιάδες, βλέπαμε μερικά από τα αστέρια να διαγράφουν τη δική τους πορεία, χωρίς να ακολουθούν την προδιαγεγραμμένη τάξη. Τους δώσαμε ένα όνομα που σήμαινε περιπλανώμενος, τα ονομάσαμε πλανήτες και ταιριάξαμε τη δική τους κίνηση με τη δική μας.

Πριν από τα μπαρ και τις ντίσκο, ακόμα και πριν από τις πόλεις, πηγαίναμε για κυνήγι υπό το φως της Πανσελήνου και βρίσκαμε κρέας αλλά και νόημα στις εναλλασσόμενες εποχές. Καθώς συνασπιζόμασταν για δουλειά και παιχνίδι, ανακαλύπταμε τα περίπλοκα των σχέσεων.

Με κάποιο τρόπο κάναμε τη σύνδεση ότι είμαστε συνδεδεμένοι με τον κόσμο. Ανακαλύψαμε ότι η ζωή και το να ζεις, άλλαζαν μαζί με τις εποχές και ότι η εποχή, ακόμη και ο μήνας, η μέρα και η ώρα της γέννησής μας, μπορούν να περιγράφουν το χαρακτήρα μας, τη συμπεριφορά μας, τις δυνατότητές μας και τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους. Έτσι γεννήθηκε η αστρολογία. Και συνέχισε να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει, όπως το ίδιο και εσείς, το ίδιο και η κοινωνία.

Ηαληθινή αστρολογία, δεν είναι απλά μια ατάκα «για καμάκι», ούτε είναι κολπάκι «τηλεφωνήστε στον υπολογιστή» ή ένα «κουλουράκι της τύχης» που το διαβάζουμε στην καθημερινή μας εφημερίδα. Δεν είναι ένα φαινόμενο του τύπου «καλέστε 1-900- μέντιουμ».

Η αστρολογία είναι η πρότυπη επιστήμη των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Είναι ο αυθεντικός και μέχρι στιγμής ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε για το τι είστε ικανοί και κατάλληλοι, που θα βρείτε το μεγαλύτερο ενθουσιασμό και τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Η αστρολογία αποκαλύπτει το σχέδιο της ζωής σας μέσω του μοναδικού ωροσκοπίου που υπολογίζεται για τη γέννησή σας. Η στιγμή που ξεκινάτε να συμμετέχετε ως ξεχωριστή οντότητα, να κολυμπάτε στον ποταμό του χρόνου με τη δική σας δύναμη.

Ο ποταμός είναι ο ίδιος για όλους μας. Ζούμε στον ίδιο χρόνο. Είμαστε στη δεκαετία του ’90, όχι του ‘ 60. Είμαστε όλοι αδέρφια κάτω από το δέρμα. Είμαστε φτιαγμένοι από τα ίδια συστατικά, αλλά με διαφορετικές αναλογίες και ταξινομήσεις. Είμαστε πρόθυμοι και απρόθυμοι στις προσπάθειες της κοινωνίας να μας κοινωνικοποιήσει. Αυτή είναι η δουλειά της κοινωνίας.

Η δική μας είναι να αποσαφηνίσουμε την ατομικότητά μας, να πραγματώσουμε τους εαυτούς μας, να εκπληρώσουμε τους στόχους μας σύμφωνα με το δικό μας σχέδιο και την έμφυτη τάξη του κόσμου.

Μερικές από τις θεμελιώδεις αρχές του κόσμου είναι:
Η ζωή δεν είναι τυχαία και η διαβίωση χρειάζεται να μην είναι ασύνδετη. Η ζωή μπορεί να ταξινομηθεί σε δώδεκα περιοχές ή είδη δραστηριότητας, έτσι ώστε όλες οι εμπειρίες παρόμοιας φύσης να βρίσκονται στο ίδιο σπίτι. Αυτοί είναι οι Οίκοι που συγκροτούν τη ζωή:

  1. Φυσική δραστηριότητα και Αυτοέκφραση.
  2. Αποκτήματα και Επινοητικότητα
  3. Επικοινωνία και Ανταλλαγή.
  4. Σπίτι και Οικογένεια.
  5. Παιχνίδι και Δημιουργικότητα.
  6. Εργασία και Υγεία.
  7. Σχέσεις και Συμφωνίες.
  8. Σεξουαλικότητα και Μεταμόρφωση.
  9. Γνώση και Εξερεύνηση.
  10. Επιτυχία και Εξουσία.
  11. Φίλοι και Προσδοκίες.
  12. Υπηρεσία και Θυσία.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε κάθε σπίτι. Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που προκύπτουν από την κοινή ουσία εκχωρούνται στον ίδιο οίκο.

Αυτό που βιώνετε εξαρτάται από τη συμπεριφορά σας και τον προσανατολισμό σας στη ζωή. Οι άνθρωποι προσεγγίζουν τη ζωή από δώδεκα απόψεις που προσωποποιούνται ως αρχέτυπα και ταυτίζονται με τους αστερισμούς, ή τα Ζώδια του Ζωδιακού.

Αυτά είναι: Κριός ο παρορμητικός Αρχηγός, Ταύρος ο σταθερός Ιδιοκτήτης, Δίδυμοι ο εύστροφος Επικοινωνών, Καρκίνος ο τρυφερός Γονέας, Λέων ο περήφανος Διασκεδαστής, Παρθένος ο επικριτικός Ειδικός, Ζυγός ο δίκαιος Ισορροπιστής, Σκορπιός ο έντονος Καταλύτης, Τοξότης ο σοφός Εξερευνητής, Αιγόκερως η αυστηρή Εξουσία, Υδροχόος, ο φιλικός Εφευρέτης και Ιχθείς ο συμπονετικός Ονειροπόλος.

Οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από τις ενέργειες που εκδηλώνουν και τα πράγματα που κάνουν. Για να ειπωθεί αλλιώς, η ανθρώπινη συνείδηση χωρίζεται σε δώδεκα ενέργειες ή δραστήριους παράγοντες που σχετίζονται με τους δώδεκα πλανήτες.

Δεδομένου ότι καθένας από αυτούς τους πλανήτες ζυγίζει ή «κυβερνάει» ένα από τα ζώδια και εξωτερικεύεται σε έναν από τους οίκους, δίνονται εδώ στην παραπάνω σειρά, τη σειρά των ζωδίων.

Αυτές είναι οι Πλανητικές Ενέργειες. Ο Άρης είναι ανταγωνισμός και επιδίωξη. Η Αφροδίτη είναι εκτίμηση και αύξηση. Ο Ερμής είναι διανοητική ικανότητα και προσαρμοστικότητα. Η Σελήνη είναι συναίσθημα και ανάγκη. Ο Ήλιος είναι ταυτότητα και αυτοπεποίθηση. Ο Ερμής είναι επίσης διάκριση και επιδεξιότητα. Η Αφροδίτη είναι επιπροσθέτως αγάπη και ευκολία. Ο Πλούτωνας είναι ενδυνάμωση και μεταμόρφωση. Ο Δίας είναι επέκταση και πλεονέκτημα. Ο Κρόνος είναι δομή και εκδήλωση. Ο Ουρανός είναι επανάσταση και αλλαγή. Ο Ποσειδώνας είναι διαίσθηση και έμπνευση.

Το Ζώδιό σας – ουσιαστικά το Ζώδιο στο οποίο βρισκόταν ο Ήλιος όταν γεννηθήκατε – αποκαλύπτει από πού έρχεστε. Είναι το πιο σημαντικό συστατικό της ταυτότητας και του χαρακτήρα σας. Μπορεί να είναι αρκετό για να ξεκινήσει μια συζήτηση αλλά η πλήρης κατανόησή του εξηγεί περίπου το 8% της συνολικής σύστασής σας. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες ολοκληρώνουν την εικόνα. Κυριότεροι μεταξύ αυτών είναι το Ζώδιο της Σελήνης σας, το οποίο δείχνει ποιον και τι χρειάζεστε και πως αντιδράτε («που είναι η Σελήνη σου», θα ήταν καλύτερη ατάκα από το «τι ζώδιο είσαι») και ο Ωροσκόπος σας, ο οποίος επίσης ονομάζεται «Ανατέλλων Ζώδιο», το οποίο είναι το αρχέτυπο που παρουσιάζετε στους άλλους και περιγράφει πως πράττετε και πως συμπεριφέρεστε…. ή όχι. (θα μπορούσατε να ρωτήσετε ποιος ο ωροσκόπος σου; )

Σε κάθε ωροσκόπιο υπάρχουν περίπου άλλοι 100 δείκτες που σας περιγράφουν ως το μοναδικό άτομο που είστε.Υπάρχουν περισσότερο πιθανά ωροσκόπια απ’ ό,τι υπάρχουν εν ζωή άνθρωποι στον κόσμο.

Οι αστρολόγοι φτάνουν σε αυτούς τους δείκτες συνδυάζοντας τα βασικά συστατικά σε ζεύγη: Πλανήτες σε Ζώδια. Ζώδια σε Οίκους, Πλανήτες σε Οίκους, Πλανήτες σε Όψεις, επίσης Διελαύνοντες Πλανήτες σε Όψεις και Διελεύσεις μέσω Οίκων για πρόβλεψη. ( Μερικοί αστρολόγοι χρησιμοποιούν επιπλέον τεχνικές όπως οι ψυχολόγοι διαφορετικών σχολών, χρησιμοποιούν μία ποικιλία προσεγγίσεων).

Οι Πλανήτες στα Ζώδια δείχνουν το ύφος ή τον τρόπο έκφρασης των διαφορετικών σας ενεργειών, όπως φιλτράρονται ή χρωματίζονται από τα αρχέτυπα που αντιπροσωπεύονται από τα ζώδια. Ουσιαστικά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνετε, αυτό που κάνουν οι άνθρωποι.

Τα ζώδια στους Οίκους παράγονται σε σύνολα από τον Ήλιο (ο Ηλιακός χάρτης) και από τον Ωροσκόπο (ο Γενέθλιος χάρτης). Αυτοί οι δείκτες περιγράφουν τις συμπεριφορές σας και την προσέγγισή σας στους τομείς της ζωής που σκιαγραφούνται από τους οίκους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσανατολίζεστε σε αυτό που υπάρχει στη ζωή.

Οι Πλανήτες στους Οίκους δείχνουν που κατευθύνετε τις ενέργειές σας, τι εμπειρίες αναζητάτε και ποιες βρίσκετε ικανοποιητικές και που ολισθαίνετε όταν αποδεικνύεστε κατώτεροι των προσδοκιών σας. Αυτό είναι το που βάζετε τον εαυτό σας σε σχέση με τη ζωή.

Οι Πλανήτες σε Όψη είναι οι γωνιακές σχέσεις μεταξύ των πλανητών που δείχνουν πως ένας ενεργειακός παράγοντας επηρεάζεται από τους άλλους. Οι πλανήτες σε όψη συνδυάζουν τις ενέργειές τους και είναι παρεμφερείς με εσωτερικούς διαλόγους και συζητήσεις μεταξύ βασικών επιθυμιών.

Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι τόσο άπειροι, όσες και οι ανθρώπινες παραλλαγές. Μαζί παρουσιάζουν όλες τις μυριάδες των τρόπων που οι άνθρωποι εκδηλώνονται στον πλανήτη. Καθώς μετρούνται για μια στιγμή γέννησης, αυτά τα συστατικά δείχνουν τι μαγειρεύεται με το κάθε άτομο.

Όλοι μας έχουμε όλα αυτά τα κομμάτια που χρειαζόμαστε για να είμαστε το πιάτο που είμαστε, αλλά κάποιοι από εμάς είμαστε πιο γλυκείς, πιο αλατισμένοι ή με περισσότερο κρέας απ’ ό,τι άλλοι. Αυτό είναι που μας κάνει μοναδικούς και που κάνει τη ζωή και τους ανθρώπους ενδιαφέροντες.

Αλλά η αστρολογία δε σταματάει με τη γέννηση. Οι πλανήτες δε σταμάτησαν όταν εσείς γεννηθήκατε. Η συνεχόμενη κίνησή τους δείχνει το μονοπάτι σας μέσα στη ζωή. Καθώς οι Πλανήτες έχουν προχωρήσει ή έχουν πραγματοποιήσει διελεύσεις μέσα στους Οίκους και έχουν σχηματίσει διελαύνουσες όψεις με τους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη σας, έχετε στρέψει αλλού την έμφαση στη ζωή σας, αφήνοντας περιοχές πίσω σας και προχωρώντας σε καινούργιες εμπειρίες, σε ένα είδος κοσμικού χορού στη μουσική των σφαιρών. Και η μουσική δεν τελειώνει.

Θα περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας κάπου που δεν έχετε ξαναπάει ποτέ. Είναι μία μη χαρτογραφημένη περιοχή, κανένας δεν έχει πάει ποτέ εκεί. Είναι γεμάτη αβεβαιότητες, παράξενους ανθρώπους, πιθανή αγάπη, ενδεχόμενες καταστροφές και φευγαλέες ευκαιρίες. Είναι το μέλλον σας.

Και είναι επιλογή σας αν προτιμάτε να περιπλανάστε μέσα από αυτό το μυστήριο που θα σας αλλάξει για πάντα, αναρωτώμενοι τι θα φέρει το αύριο, διερωτώμενοι πότε ή αν θα φτάσετε τους στόχους σας και αν θα πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Έχετε όντως την επιλογή να βρείτε έναν ικανό επαγγελματία αστρολόγο που θα λειτουργήσει ως ένας επαγγελματίας φίλος, κάποιος που καταλαβαίνει εσάς και αυτό που ψάχνετε, κάποιος που βλέπει τις δυνατότητές σας και περιμένει τα καλύτερα από εσάς, ενώ αποδέχεται αυτό για το οποίο καταβάλλετε προσπάθεια.

Ένας αστρολόγος με το χάρτη σας είναι σαν οδηγός με ένα χάρτη από το μέλλον, ένας οδηγός για να είστε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό όσο μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει έρθει, ή ένα άτομο που εμφανίζεται με τη σωστή ιδέα και ενέργεια στη σωστή στιγμή.

Η αστρολογία μπορεί να σας βάλει στο κέντρο του χρόνου, όπου τα πάντα κάνουν κύκλους, πολύ κοντά σε εσάς σε απόσταση προσέγγισης , όπου είστε σε επαφή και νιώθετε άνετα με κάθε κομμάτι της σύστασής σας, γνωρίζοντας τι είναι αληθινό και πολύτιμο σε εσάς και τι αποτελεί πρόκληση για εσάς και τους άλλους.

Ένας αστρολόγος μπορεί να αποκαλύψει την πορεία, το κόστος και τα αποτελέσματα των σχέσεών σας, αφού το προσωπικό ενδιαφέρον και αλληλεπίδραση, δεν είναι ούτε συμπτωματικά, ούτε τυχαία, αλλά μία λειτουργία του ζωδίου, των πλανητών και των οίκων (συμπεριφορές, ενέργειες, δραστηριότητες) κάποιου που ενεργοποιεί, ανταποκρίνεται και προσαρμόζεται σε αυτό με το οποίο κάποιος είναι εξοπλισμένος αστρολογικά. Μια καλή σχέση είναι σαν κοσμική χημεία.

Η συμβατότητα βάσει της αστρολογίας απαντάει στην επιθυμία του Richard Burn:
«τι δώρο που μας δίνει (η αστρολογία), να δούμε τους εαυτούς μας, όπως μας βλέπουν οι άλλοι».

Οι γενέθλιοι χάρτες μας δίνουν τα μέσα να ακολουθήσουμε την οδηγία του Σωκράτη «Γνώθι σ’ αυτόν» και τη νουθεσία του Shakespeare «Να είσαι αληθινός στον ίδιο σου τον εαυτό». Εφόσον, όπως και ο Carl Jung, παρατήρησε «οτιδήποτε γεννιέται σε μία στιγμή του χρόνου, κουβαλάει μαζί του τις ποιότητες αυτής της στιγμής», οι επιχειρήσεις, τα ταξίδια και άλλα εγχειρήματα έχουν επίσης ωροσκόπια.

Ο J.P. Morgan, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, το αναγνώρισε όταν ευφυολόγησε «οι εκατομμυριούχοι δε χρησιμοποιούν την αστρολογία….οι δισεκατομμυριούχοι τη χρησιμοποιούν». Αλλά εδώ δεν είμαστε στη δεκαετία του ’20, ούτε του ’60, αυτή είναι η δεκαετία του ’90.

Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αστρολογία για να χαρτογραφήσουν την πορεία της ζωής τους, να πάρουν τον έλεγχο του πεπρωμένου τους, ανακαλύπτοντας και πραγματώνοντας τις δυνατότητές τους, να προσθέσουν ζωτικότητα και ικανοποίηση στις σχέσεις τους και να ενισχύσουν την επιτυχία με το να σχεδιάζουν στο χρόνο.

Δεν έχει έρθει ο καιρός για εσάς επίσης;

“Η Υπόσχεση της Αστρολογίας” © είχε αρχικώς γραφτεί το 1987 (διορθώθηκε και δημοσιεύτηκε το 1997) από τον Jayj Jacobs, έναν επαγγελματία αστρολόγο, ενεργό από το 1972
Copyright: Jayj JacobsΣυγγραφέας: Jayj Jacobs
Πρωτότυπος τίτλος:
 The Promise of Astrology
Πηγή: The Promise of Astrology
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το ΜyHoroscope από το Matrix Astrology Software
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments