0 0 votes
Article Rating

Ωροσκόπος (Ascendant) είναι το όνομα του πρώτου από τους 12 οίκους του ωροσκοπίου μας. Βρίσκεται ανατολικά του τόπου γέννησης. Για να βρούμε τον Ωροσκόπο πρέπει να ξέρουμε οπωσδήποτε και την ώρα και τον τόπο γέννησης και δείχνει το ζώδιο το οποίο ανατέλλει στον ορίζοντα κατά την στιγμή της γέννησης. Λόγω την φαινομενικής περιστροφής της εκλειπτικής γύρω από την γη, ένα νέο ζώδιο ανατέλλει κάθε δύο ώρες περίπου, που σημαίνει ότι το ζώδιο του Ωροσκόπου αλλάζει κάθε δύο ώρες.

Η ακμή του Ωροσκόπου είναι το σημείο μετάβασης από την ανυπαρξία στην ύπαρξη, από την εγκυμονούσα κατάσταση, σαν έμβρυο (12ος οίκος) βρισκόμαστε στη ζωή (Ωροσκόπος). Η ακμή του Ωροσκόπου (δηλαδή η αρχή του πρώτου οίκου) είναι η στιγμή κατά την οποία παίρνουμε την πρώτη αναπνοή.

Το ζώδιο του Ωροσκόπου αντιπροσωπεύει την αυθόρμητη επαφή του ατόμου με το περιβάλλον. Αντιπροσωπεύει επίσης την εμπειρία που βίωσε με τη γέννηση του. Αυτή η πρώτη εμπειρία δηλώνεται από τον Ωροσκόπο και αναβιώνεται στη διάρκεια της ζωής, σε κάθε νέο ξεκίνημα.

 

Πως λειτουργεί ο Ωροσκόπος

Ο Ωροσκόπος περιγράφει την προσωπικότητα του ατόμου, γιατί η προσωπικότητα είναι το μέσο με το οποίο ο εσωτερικός εαυτός έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Ο άνθρωπος περικλείει μέσα του, ολόκληρο το ωροσκόπιο του και η μόνη είσοδος για τους άλλους είναι ο Ωροσκόπος. Είναι το φίλτρο ανάμεσα σε αυτά που υπάρχουν στο χάρτη και σ’ εκείνα που βρίσκονται στον εξωτερικό κόσμο.

Σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και αντιλαμβανόμαστε διάφορα για μας και τους άλλους, ο Ωροσκόπος είναι εκείνος που συγκεντρώνει όλες αυτές τις σκέψεις, τα αισθήματα, τις ιδέες και τις δραστηριότητες για να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα σ αυτά που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του και τον κόσμο που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Λειτουργεί έτσι ώστε μέσω της επαφής με το εξωτερικό περιβάλλον να γίνουν κατανοητά αυτά που έχει μέσα του το άτομο, είναι το φίλτρο μέσω του οποίου μπορούμε να κερδίσουμε τον έλεγχο του εαυτού μας. Η αρμονία ανάμεσα στην εσωτερική ύπαρξη και τις εξωτερικές εμπειρίες μπορεί να επιτευχθεί όταν συνδέσουμε την εμπειρία κάθε οίκου με τον ωροσκόπο. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάμε την αίσθηση ελέγχου στη ζωή μας.

 

Τι συμβολίζει ο Ωροσκόπος

Ο Ωροσκόπος συμβολίζει το «εγώ» και πως αυτό εξωτερικεύεται, δείχνει τον τρόπο που θα εκφραστεί το άτομο. Οι ιδιότητες του κριού ταυτίζονται με τον πρώτο οίκο, είναι η σπίθα, η αρχή, το «εγώ» με ποιο τρόπο έρχεται σε επαφή με τους άλλους (το απέναντι ζώδιο του Ζυγού). Ο Ωροσκόπος συμβολίζει την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του ανθρώπου το χαρακτήρα του, τις ιδιότητες του και μας ωθεί να αξιοποιήσουμε όλες του τις ιδιότητες για να ολοκληρωθούμε.

Συμβολίζει αυτό που ξεκινάει με την γέννηση μας, το πρωτόγεννες υλικό, αυτό λοιπόν το υλικό, αυτό που κουβαλάει σαν μαγιά, έρχεται σε επαφή κατ’ αρχήν με την μητέρα (4ος), τα αδέλφια, αργότερα με το σύντροφο και τους άλλους γενικά (7ος) και την κοινωνία, προσλαμβάνει εμπειρίες ανάλογες του πρωτογενούς υλικού, βλέπει και αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τον τρόπο του ζωδίου του ωροσκόπου του, διαμορφώνει άποψη και θέση ζωής (10ος) και ολοκληρώνεται ξανά στον ωροσκόπο του.

 

Η έκφραση του Ωροσκόπου

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ωροσκόπος θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης και τη δομή της προσωπικότητας του ατόμου. Αν υπάρχουν πλανήτες στον πρώτο οίκο θα χρωματίσουν με τις ιδιότητες τους τη συμπεριφορά του ατόμου και θα συντελέσουν καθοριστικά στην εξωτερική του εμφάνιση.

Όσο πιο κοντά στον ωροσκόπο βρεθεί ένας πλανήτης στην ακμή του Ωροσκόπου τόσο πιο δυναμική θα είναι η επιρροή του. Ένας δυνατός Ωροσκόπος σε καλές θέσεις και με θετικές όψεις και του κυβερνήτη του και των πλανητών που τυχόν βρίσκονται στον πρώτο οίκο θα δώσει ένα άτομο με αυτοπεποίθηση και προσωπική ασφάλεια. Ενώ ένας αρνητικός ή κτυπημένος Ωροσκόπος πιθανόν να κάνει το άτομο με κόμπλεξ κατωτερότητας, ανασφαλές, άσχημο, χοντρό και σε κακή σχέση με τον εαυτό του και το σώμα του. Σε όλα αυτά βέβαια θα παίξουν το ρόλο τους και ο Ήλιος και η Σελήνη αλλά και η όλη δομή του ωροσκοπίου.

Όμως το ζώδιο του Ωροσκόπου είναι συνήθως το πιο σημαντικό του ωροσκοπίου γιατί μας δίνει μια γενική περιγραφή της προσωπικής εμφάνισης και του χαρακτήρα, αν και αυτά τα στοιχεία υπόκεινται σε τροποποίηση ανάλογα με την θέση του κυβερνώντος πλανήτη και του πλανήτη που μπορεί να βρίσκεται κοντά στον Ωροσκόπο.

Ο Ωροσκόπος περιγράφει την εικόνα του ατόμου όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από το περιβάλλον, κατά την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την εικόνα του ατόμου μαζί με τον κυβερνήτη του ζωδίου του και τον πλανήτη στον πρώτο οίκο.

 

Ωροσκόπος και υγεία

Από το ζώδιο του Ωροσκόπου μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για την υγεία μας διότι ο Ωροσκόπος είναι μια βιολογική κληρονομιά που μας μεταβιβάστηκε από τους προγόνους μας. Συχνά το ζώδιο του Ωροσκόπου μας, αντιστοιχεί σε ένα από τα ηλιακά ζώδια των γονιών ή των παππούδων μας έτσι, στην αστρολογία ο Ωροσκόπος συνιστά μια γενετική αλυσίδα και το βιολογικό μας μέλλον μας είναι καθορισμένο από την στιγμή της σύλληψης. Θα παίξουν βέβαια ρόλο και οι συνθήκες ζωής μας και οι περιβαλλοντικές επιδράσεις αλλά η ελευθερία επιλογής μας για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ζωή μας μπορεί να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες ώστε να αργήσουν να εμφανιστούν ή να μην εμφανιστούν καθόλου κληρονομικές ασθένειες.

 

Λέξεις κλειδιά για τον Ωροσκόπο

Αν συνοψίσουμε τι δηλώνει ο Ωροσκόπος με λέξεις κλειδιά θα λέγαμε ότι είναι το «εγώ» προς τους άλλους, η εξωτερική μας εμφάνιση, η προσωπικότητα μας, η εικόνα μας δηλαδή πως μας βλέπουν οι άλλοι, ο τρόπος έκφρασης μας, ο τρόπος συμπεριφοράς, ο τρόπος επιβολής μας, τα κίνητρα μας, το θάρρος, το ζώδιο και οι όψεις περιγράφουν αν διαθέτουμε θάρρος ή όχι, η μαχητικότητα μας, οι αποφάσεις μας, η ζωτική μας ενέργεια, η ζωντάνια μας, εμείς προς τους άλλους και οι άλλοι προς εμάς.

Ωροσκόπος ανά…

…Ποιότητες….

Ωροσκόπος στα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως)
Με τον Ωροσκόπο στα παρορμητικά το άτομο είναι δυναμικό και ανυπόμονο. Είναι από πολλές απόψεις ανεξάρτητο και δραστήριο, έχει μεγάλη φιλοδοξία και ένα επιχειρηματικό και ενεργητικό πνεύμα. Θέλει να είναι πρωτοπόρο και να έχει την αρχηγία σε κάθε τι που το ενδιαφέρει. Όμως δραστηριοποιείται έντονα και ξοδεύει την ενέργεια του σε πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ωθείται από τις προσωπικές του ανάγκες και θέλει να τα κάνει όλα μαζί μονομιάς, χωρίς να σταματήσει για να αξιολογήσει πια είναι σημαντικά και πια όχι. Πρέπει να μάθει να βάζει τάξη και πρόγραμμα στη ζωή του και να αξιοποιεί τον χρόνο και την ενέργεια του εποικοδομητικά.

Ωροσκόπος στα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος)
Με τον Ωροσκόπο στα σταθερά το άτομο είναι σταθερό, αξιόπιστο και υπομονετικό. Διαθέτει αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Όμως μερικές φορές γίνεται άκαμπτο, δογματικό και πεισματάρικο. Καλλιεργεί ένα φόβο για τις αλλαγές. Έχει την τάση να μην καλοδέχεται τις αλλαγές, του είναι επιθυμητό το οικείο. Μένει πεισματικά στις ίδιες γνωστές καταστάσεις και αρνείται να συμβιβαστεί. Αυτό του στερεί τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις αλλαγές, να ελίσσεται στις καταστάσεις και να μην ψάχνει εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα. Με τον ωροσκόπο στα σταθερά πρέπει το άτομο να μην καλλιεργεί την αδράνεια και να ρισκάρει κάπου – κάπου.

Ωροσκόπος στα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύς)
Με τον Ωροσκόπο στα μεταβλητά το άτομο έχει το χάρισμα να μπορεί να προσαρμόζεται σε κυμαινόμενες καταστάσεις και του είναι εύκολο να χειρίζεται καθημερινά θέματα όπως του έρχονται. Είναι ευαίσθητο και συμπονετικό και θέλει να είναι χρήσιμο. Όμως είναι αρκετά ευμετάβλητο και κάποιες φορές υπερβολικά αναποφάσιστο. Μερικές φορές γίνεται ασταθές, αβέβαιο και ανήσυχο επειδή πρέπει να προσαρμόζεται συνέχεια στις εναλλαγές των καταστάσεων. Πρέπει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να είναι ο εαυτός του, να εστιαστεί σε ένα στόχο με προσήλωση για να δει τα πράγματα να ολοκληρώνονται.

….και Στοιχεία

Ωροσκόπος στα ζώδια Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης)
Με τον Ωροσκόπο σε ζώδιο φωτιάς το άτομο διαθέτει μεγάλη ποσότητα δύναμης και ενεργητικότητας. Είναι γενναιόδωρο, γεμάτο ζωτικότητα και ενθουσιασμό. Βλέπει τη ζωή με αισιοδοξία και δραστηριοποιείται έντονα. Έχει βαθιά αισθήματα, ζει με πάθος και μπορεί να κάνει ηρωικές πράξεις για τα ιδανικά του. Πρέπει να μάθει να μην δίνεται ολόψυχα σε ότι το ενθουσιάζει, κάποιες φορές πρέπει να βλέπει τα πράγματα λίγο ρεαλιστικά και να ασχολείται και με τα καθημερινά του θέματα.

Ωροσκόπος σε ζώδια Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως)
Με τον Ωροσκόπο σε ζώδιο γης είναι σίγουρο ότι το άτομο θα γίνει πρακτικό και θα δίνει σημασία στις βασικές υλικές ανάγκες του ιδίου αλλά και του περιβάλλοντος του. Αναζητά σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή του. Είναι πρακτικό, επιμελές και προσγειωμένο και αντιμετωπίζει τις καταστάσεις ρεαλιστικά. Έχει επιτυχία αν ασχοληθεί με θέματα που συνδέονται με τη γη ή απλά πρακτικά θέματα. Μπορεί να είναι εργατικό, επίμονο και ακούραστο αν βάλει ένα στόχο.

Ωροσκόπος σε ζώδια Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος)
Με τον Ωροσκόπο σε ζώδιο αέρα το άτομο διαθέτει καλή διανοητική ικανότητα, του αρέσει να ενημερώνεται, να μελετά και να αποκτά γνώσεις. Αυτά τα ζώδια χαρίζουν μια ιδιοσυγκρασία βαθιά εκλεπτυσμένη και ωθούν το άτομο να λειτουργεί περισσότερο με την λογική παρά με τις αισθήσεις. Διαθέτει μια σπάνια ιδιότητα να νιώθει τα πράγματα με τον νου. Ο αέρας ωθεί το άτομο να οργανώνει και να σχεδιάζει το μέλλον του, να αποκτά πληροφορίες για ότι συμβαίνει γύρω του και δίνει έμφαση στη λογική σκέψη για την λήψη των αποφάσεων του.

Ωροσκόπος σε ζώδια Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς)
Με τον Ωροσκόπο σε ζώδιο νερού το άτομο λειτουργεί με το συναίσθημα, αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις με τα συναισθήματα. Το ένστικτο και οι ευαισθησίες του είναι έντονες και είναι δεκτικό. Συχνά επηρεάζεται από τα συναισθήματα και τις σκέψεις του αλλά και από την συμπεριφορά των άλλων απέναντί του. Διατηρεί ισχυρό δεσμό με τους οικείους του και μπορεί να δημιουργήσει ασφυκτική ατμόσφαιρα στα αγαπημένα του πρόσωπα από την υπερπροστατευτικότητα του. Είναι ανυπόμονο και ανήσυχο και νοιώθει να κατακλύζεται από τα συναισθήματα του όταν αντιμετωπίζει προβλήματα ή με τα προβλήματα των άλλων. Πρέπει να καλλιεργήσει τη λογική σκέψη και να μην οδηγείται από την καρδιά του.

 

Ο Ωροσκόπος στα ζώδια

Εδώ γίνεται μια περιγραφή του ωροσκόπου στα ζώδια, αλλά αυτό διαφοροποιείται από την θέση και τις όψεις του κυβερνήτη του Ωροσκόπου αλλά και από τους πλανήτες που τυχόν βρίσκονται στον πρώτο οίκο και τις όψεις που κάνουν. Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Ωροσκόπου, του κυβερνήτη του ή του πλανήτη που βρίσκεται στον πρώτο οίκο δηλώνουν τον τρόπο με τον οποίο το άτομο έρχεται σε επαφή με τους άλλους ανθρώπους και τον τρόπο που το ίδιο το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο.

Ο Ωροσκόπος στο Κριό (είμαι ο πρώτος)

Ο Κριός είναι ζώδιο αρσενικό, ιδιότητα παρορμητική, στοιχείο φωτιά, γι αυτό δρα με αυθόρμητο ενθουσιασμό, έχει κυβερνήτη τον Άρη και συμβολίζει τη φωτιά, την άνοιξη, την δράση, την πρωτοβουλία, τον εγωισμό, τα αιχμηρά αντικείμενα, τα μηχανήματα, τα ξεκινήματα και τα θέματα που αφορούν τον άνδρα.

Γενικά χαρακτηριστικά: Σαν αρσενικό ζώδιο εκφράζεται δυναμικά και η ενέργεια του είναι διεισδυτική. Είναι ζώδιο φωτιάς και έχει ανάγκη να εκδηλωθεί με μεγάλο δυναμισμό. Είναι ζωηρός, δραστήριος, ευθύς και δημιουργικός. Αντιμετωπίζει τα εμπόδια και τις δυσκολίες γρήγορα και με γενναιότητα. Ξέρει τι θέλει και το θέλει τώρα. Ακολουθεί το δικό του δρόμο και ανοίγει νέους ορίζοντες. Έχει αυτοπεποίθηση και είναι ριψοκίνδυνος, θα πετύχει κυρίως χάρη στην εμπιστοσύνη που έχει στην ικανότητα του να πετυχαίνει. Είναι θαρραλέος περήφανος με δυνατή θέληση, αποφασιστικότητα και πάθος. Έχει τεράστια επιθυμία να είναι πρώτος και αυτό το εκφράζει με μια παιδική αθωότητα. Αγαπά την ελευθερία του και δεν παραδίδεται. Οι περισσότερες δυσκολίες του θα προκύψουν λόγω της υπερβολικής βιασύνης στην κρίση και στα αισθήματα. Του λείπει η αυτοσυγκράτηση και δεν υποχωρεί σε κανένα και σε τίποτα. Μπορεί κάποιες φορές να είναι εγωιστής και λόγω της υπερβολικής του ειλικρινείας γίνεται αγενής. Δεν συμβιβάζεται και είναι παράτολμος.

Σχέσεις: Τον γάμο τον αισθάνεται ως περιορισμό και φυλάκιση, σε μια σχέση αναζητά τη γαλήνη αλλά δεν μπορεί να τη χαρεί. Αναζητά ένα ήρεμο σύντροφο με κατανόηση, στον οποίο θα γυρνά μετά από κάθε εξερεύνηση.

Εξωτερική εμφάνιση: Είναι αδύνατος και μυώδης, με πυκνά φρύδια, μεγάλους κροτάφους στο μέτωπο. Η μύτη είναι μυτερή, το πρόσωπο είναι φαρδύ στο μέτωπο και λεπταίνει μέχρι το πιγούνι και δίνει το σχήμα καρδιάς. Έχουν άφθονες τρίχες στο σώμα και το πρόσωπο προς το κόκκινο χρώμα και περπατούν γρήγορα.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Κριός είναι το κεφάλι το πρόσωπο και το αίμα και μπορεί να εκδηλώσει κληρονομικές ασθένειες που έχουν σχέση με το αίμα. Ακόμα με την βιασύνη του μπορεί να τραυματίζεται στο κεφάλι, και το πρόσωπο. Επίσης μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα με το σίδηρο στο αίμα. Πρέπει να προσέχει την πίεση του και τις μολύνσεις στο αίμα.

Ο Ωροσκόπος στο Ταύρο (είμαι σταθερός)

Ο Ταύρος είναι ζώδιο θηλυκό, ιδιότητα τους είναι σταθερή, στοιχείο του είναι η γη, γι αυτό αναπαύεται στη ρουτίνα του και του δίνουν χαρά τα γνώριμά του πράγματα. Ο Ταύρος έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη. Συμβολίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη δύναμη, τη φύση, την ακίνητη περιουσία, την αντοχή, το πείσμα, τη συντήρηση, τις παραδόσεις, τα οικονομικά με την έννοια της εξασφάλισης.

Γενικά χαρακτηριστικά: Ο Ταύρος στον Ωροσκόπο κάνει το άτομο συγκρατημένο, σταθερό, και επίμονο, αγαπά την ειρήνη, την ηρεμία, και την ομορφιά. Είναι πρακτικό και δεν του αρέσουν οι θεωρητικές ιδέες, τον ενδιαφέρει το απτό, το πρακτικό, το χρήσιμο. Όταν ζυγίζει μια κατάσταση σκέφτεται πρώτα την χρησιμότητα της. Έχει μεγάλη υπομονή και ήρεμη σταθερότητα. Είναι κάπως συντηρητικός και εγωκεντρικός και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί πολύ πεισματάρης. Δεν αλλάζει εύκολα και του λείπει η προσαρμοστικότητα. Δεν επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους και είναι επιμένει στις δικές του δοκιμασμένες απόψεις που γνωρίζει καλά και έτσι αισθάνεται ασφαλής. Έχει μεγάλη ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Έχει μεγάλη υπομονή, δεν βιάζεται καθόλου, αφήνει τα πράγματα να ωριμάσουν «να φτάσουν στην ώρα τους». Του αρέσει να απολαμβάνει το κάθε τι, με όλες του τις αισθήσεις, αγαπά το καλό φαγητό και όμορφα σερβιρισμένο, το ωραίο ντύσιμο με όμορφα χρώματα και φορά πάντα ένα ακριβό άρωμα. Έχει έντονα συναισθήματα και είναι μπορεί να ζήσει έντονα πάθη. Είναι καλόκαρδος και λάτρης της άνεσης και της ξεκούρασης. Αργεί να θυμώσει αλλά όταν θυμώσει μπορεί να κρατήσει έχθρα.

Σχέσεις: Στον γάμο επιζητά να προσφέρει πίστη και σταθερότητα γι αυτό είναι πρόθυμος από νεαρή ηλικία να δεσμευτεί σε μια σχέση. Είναι τρυφερός, πιστός, κοινωνικός, γεμάτος πάθος σύντροφος. Κάποιες φορές μπορεί να γίνει κτητικός και ζηλιάρης.

Εξωτερική εμφάνιση: Έχει μεγάλα και στρογγυλά μάτια, θερμή και ερωτική ματιά και αισθησιακά χείλη. Συχνά ένα κοντόχοντρο σώμα, με κοντό παχύ λαιμό και ώμους. Τα μαλλιά τους συνήθως είναι πυκνά, οι άνδρες εμφανίζουν άφθονη τριχοφυΐα στο σώμα. Ο Ταύρος είναι συνήθως μελαχρινός.

Υγεία: Ο Ταύρος κυβερνά το λαιμό, το σβέρκο, τους ώμους, το στόμα, τον οισοφάγο, και τον λάρυγγα. Γι αυτό το λόγο σε περίπτωση προσβολών, μπορεί να εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του κληρονομικές ασθένειες που έχουν σχέση με αυτά τα όργανα, δηλαδή μπορεί να έχει μια ευαισθησία με τις αμυγδαλές του ή να παθαίνει λαρυγγίτιδα. Ακόμα μπορεί να εμφανίσει αυχενικό σύνδρομο.

O Ωροσκόπος στους Διδύμους (τα ξέρω όλα)

Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο αρσενικό και γι αυτό εκφράζει την ενέργεια του με έναν εξωστρεφή τρόπο, ιδιότητα μεταβλητή και στοιχείο του είναι ο αέρας. Κυβερνήτης του είναι ο Ερμής. Συμβολίζει την επικοινωνία, την ικανότητα προσαρμογής, την πνευματική δραστηριότητα, την ευστροφία, την ευφράδεια, τη συγγραφή, την παντοτινή νεότητα, τη νευρικότητα, την πονηριά, την φλυαρία, την επιπολαιότητα και την πολυδιάσπαση.

Γενικά χαρακτηριστικά: Είναι ένα ζώδιο με νοητικές ικανότητες και διαθέτει έναν ανήσυχο, δραστήριο και ευέλικτο νου. Είναι έντονα επικοινωνιακός και ευχάριστος στη συναναστροφή και προσαρμόζεται εύκολα στις διαφορετικές συνθήκες. Είναι έξυπνος και επινοητικός, έχει συνήθως ικανότητες στο γράψιμο την μελέτη, και την ομιλία. Του αρέσουν τα βιβλία και το διάβασμα, μαθαίνει εύκολα και έχει την ικανότητα να μεταδίδει τις γνώσεις του. Μπορεί να μαθαίνει εύκολα ξένες γλώσσες και του αρέσουν τα ταξίδια, να μετακινείται και να αλλάζει παραστάσεις. Διαθέτει νοητική κατανόηση και γρήγορη προσαρμοστικότητα. Είναι περίεργος, εύστροφος, φιλικός με καλή πληροφόρηση και με προθυμία για συζήτηση. Διαθέτει ρητορικές ικανότητες και λεκτική ετοιμότητα. Κάποιες φορές όμως μπορεί να γίνει κουραστικός με την περιέργεια του και την πολυλογία του και μπορεί αν εκνευριστεί να γίνει κυνικός. Έχει την τάση να εκνευρίζεται εύκολα για ασήμαντα πράγματα και είναι αναποφάσιστος, αβέβαιος και ευμετάβλητος. Είναι υπερκινητικός, ασταθής, κάποιες φορές αφηρημένος.

Σχέσεις: Επιθυμεί μία σχέση, αφού θεωρεί ότι θα του φέρει ηρεμία. Του αρέσει το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι, παραμένει ανεξάρτητος και ενδιαφέρεται για ποικιλία επαφών. Από την μια είναι φλογερός και βαθιά ερωτικός, απ’ την άλλη δεν του αρέσει να τον περιορίζουν.

Εξωτερική εμφάνιση: Ο Δίδυμος συνήθως έχει λεπτά χαρακτηριστικά και όμορφες κινήσεις. Διαθέτει οξεία και παρατηρητική ματιά. Ευρύ μέτωπο, ευθεία φρύδια και μικρό πρόσωπο. Τα χείλη τους είναι λεπτά και η μύτη είναι μικρή.

Υγεία: Οι Δίδυμοι κυβερνούν τους πνεύμονες τους βρόγχους, το νευρικό σύστημα και τα χέρια. Λένε ακόμα ότι κυβερνούν ότι είναι διπλό δηλαδή τα ρουθούνια σαν όργανα αναπνοής, και τα αυτιά. Σε περίπτωση που προσβάλλεται αυτός ο ωροσκόπος μπορεί να παρουσιάσει νευρικές διαταραχές, προβλήματα με το αναπνευστικό και ευαισθησία ακοής ή προβλήματα με το ακουστικό νεύρο. Επίσης μπορεί από απροσεξία να τραυματίζονται συχνά στα χέρια.

O Ωροσκόπος στο Καρκίνο (η μητρότητα)

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο θηλυκό γι αυτό είναι εσωστρεφές, ιδιότητα παρορμητική, και στοιχείο του το νερό δηλαδή δεκτικό. Έχει κυβερνήτη τη Σελήνη. Συμβολίζει το σπίτι, την οικογένεια, την μητέρα, τους προγόνους, την παράδοση, τις οικογενειακές ρίζες, την οργανική δομή, τη διπλωματία, τη θάλασσα, τους ναυτικούς, το συναίσθημα, την διαίσθηση, το παρελθόν, τα παιδικά χρόνια και τα γηρατειά και τα βάθη της ψυχής.

Γενικά χαρακτηριστικά: Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο της οικογένειας, και της οικογενειακής ασφάλειας, το ζώδιο που θέλει να κατασταλάξει κάπου. Θέλει να έχει μια σίγουρη εστία, ένα καταφύγιο όπου θα μπορεί σε κάθε δυσκολία να προφυλαχτεί. Είναι ευαίσθητος και ευγενικός. Διαθέτει ισχυρό μητρικό ή πατρικό ένστικτο και γίνεται υπερβολικά προστατευτικός με τους οικείους τους και με αυτούς που αγαπά. Είναι ζώδιο παρορμητικό και στοιχείο του το νερό γι αυτό έχει μεγάλη ευαισθησία και δεκτικότητα, δυνατά συναισθήματα και συγκινήσεις και του αρέσει η οικογενειακή ζωή. Επηρεάζεται εύκολα από αυτούς που εμπιστεύεται και αγαπά και είναι ψυχρός, συγκρατημένος και δύσπιστος με εκείνους που δεν γνωρίζει ή δεν του αρέσουν. Οραματίζεται το μέλλον και ξαναζεί με το μυαλό του το παρελθόν διότι διαθέτει πλούσια και ζωηρή φαντασία. Δένεται με τα δικά του παλιά αντικείμενα όπως είναι δεμένος με τις ρίζες του. Λειτουργεί με μεγάλη σύνεση και προνοητικότητα, είναι επιφυλακτικός και προσεκτικός, διαθέτει επιμονή και σταθερότητα. Βασίζεται περισσότερο στο ένστικτο και την διαίσθησή του και σπανιότερα στη λογική. Επειδή είναι βαθιά συναισθηματικός πληγώνεται εύκολα και γεμίζει με ενοχές αν κάτι δεν κάνει καλά. Οτιδήποτε αναλαμβάνει προσπαθεί να το προφυλάσσει από φθορές και να το ολοκληρώνει με επιτυχία. Η διάθεση του εξαρτάται την ψυχολογική του κατάσταση και από το αν νοιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Αν το περιβάλλον του δεν του προσφέρει ασφάλεια και ψυχική ηρεμία αρνείται να μεγαλώσει, κρύβει τα συναισθήματα του, γίνεται ντροπαλός, ασταθής, κυκλοθυμικός και κατσούφης. Καταλαμβάνεται από μελαγχολία και αυτολύπηση.

Σχέσεις: Επιζητά ασφάλεια, συνεχή προστασία και σιγουριά δίπλα σε ένα πιστό και απόλυτα σοβαρό σύντροφο γι αυτό διψά για δέσμευση. Δύσκολα μένει μόνος. Όταν δημιουργεί μια σχέση προσπαθεί να την διατηρήσει. Αφιερώνεται ψυχή και σώμα στο σύντροφο και την οικογένεια του, γεγονός που περιορίζει την προσωπική του ζωή.

Εξωτερική εμφάνιση: Ο Καρκίνος Ωροσκόπος προσδίδει στην εμφάνιση μια στρογγυλάδα, στρογγυλό σχήμα προσώπου, στρογγυλά, φρύδια, μάγουλα, μύτη αυτιά, στόμα. Επίσης στρογγυλό σχήμα μαλλιών, χλωμό, ευαίσθητο δέρμα με μια απαλή υφή και μάτια υγρά με μια μωρουδίστικη έκφραση. Οι ώμοι και τα χέρια έχουν μια κλίση προς τα μέσα όπως ο κάβουρας.

Υγεία: Ο Καρκίνος κυβερνά το στομάχι, τους αδένες, το γυναικείο στήθος, την πέψη, την θρέψη και τα ένζυμα. Σε περιπτώσεις προσβολών του ωροσκόπου αυτού, μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα στο στομάχι γιατί ο μεγάλος συναισθηματισμός, τους ωθεί να τρέφονται ανορθόδοξα ή σε ακατάλληλες ώρες. Κάποιες φορές μπορεί να μην βάζουν τίποτα στο στόμα τους και κάποιες να καταβροχθίζουν ότι βρουν. Επίσης από μια ηλικία και μετά θα πρέπει να εξετάζουν συχνά το στήθος τους και τους μαστικούς αδένες.

O Ωροσκόπος Λέων (γνωρίζω την δύναμή μου)

Ο Λέων είναι ζώδιο αρσενικό άρα η δράση του είναι εξωστρεφής, ιδιότητα σταθερή και στοιχείο του η φωτιά δηλαδή ενθουσιώδης και αισιόδοξο. Έχει κυβερνήτη τον Ήλιο. Συμβολίζει τον έρωτα, τα παιδιά, τη χαρά της ζωής, τα χόμπι, τα ταλέντα, τις απολαύσεις, τη διασκέδαση, το φλερτ, τη δημιουργία, την δόξα, την επιτυχία, τα άτομα κύρους.

Γενικά χαρακτηριστικά: Ο Λέων χαρίζει στο άτομο μια φύση ανοιχτή, μεγαλόψυχη, γενναιόδωρη και τίμια. Έχει αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια που τον βοηθούν να αξιοποιήσει σωστά τα προσόντα του για να χειριστεί δυναμικά τις καταστάσεις. Είναι μεγαλόψυχος, ανοιχτόκαρδος και εκδηλωτικός και η παρέα μαζί του είναι πολύ ευχάριστη. Η γενναιότητα και το θάρρος του ξεχωρίζουν και δεν φοβάται να αναμετρηθεί με οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσει στη ζωή του. Έχει σταθερή και δυνατή θέληση και δεν αλλάζει πορεία, από την στιγμή που θα αποφασίσει τι είναι αυτό που θέλει θα το ακολουθήσει μέχρι να το πετύχει. Επιδιώκει και πάντα πετυχαίνει να αναγνωρίζεται η ικανότητα του. Εκπέμπει μια ισχυρή ακτινοβολία, είναι ευθύς και ειλικρινής και απεχθάνεται τους μικροπρεπείς. Η αισιοδοξία η υπευθυνότητα και η πίστη στον εαυτό του αποτελούν πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να αναδείξουν την απαστράπτουσα προσωπικότητα του. Η ανάγκη του να αποσπά τον θαυμασμό μπορεί να τον κάνει ένα φορτικό υπερόπτη και ματαιόδοξο. Επειδή του αρέσει να τον σέβονται, να του αναγνωρίζουν την υπεροχή του να αισθάνεται σημαντικός μέσα από τις πράξεις του, μπορεί να παρασυρθεί σε μια αλαζονική συμπεριφορά, σε μια προκλητική καυχησιολογία και να καμαρώνει για τα κατορθώματα του.

Σχέσεις: Το πάθος και ο αυθορμητισμός χαρακτηρίζουν την ερωτική συμπεριφορά ενός Λέοντα, αρκεί να είναι ο κυρίαρχος της σχέσης του. Είναι πιστός αφοσιωμένος σύντροφος φτάνει να βρει το άτομο που θα θεωρεί αντάξιο του. Όμως διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την ανεξαρτησία του μέσα στις σχέσεις του και δεν καταπιέζει τον σύντροφο του.

Εξωτερική εμφάνιση: Με Λέοντα Ωροσκόπο το άτομο συχνά είναι αρκετά ελκυστικό, με καλοφτιαγμένο σώμα, πολλές φορές επιβλητικό με φαρδύς ώμους, με βάδισμα αγέρωχο με το κεφάλι ψηλά γεμάτο αυτοπεποίθηση. Μεγάλο και ψηλό μέτωπο, γυριστές βλεφαρίδες, μεγάλα μάτια και ανοιχτά. Τα μάτια δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους και τα μαλλιά τους δίνουν την αίσθηση χαίτης λιονταριού.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Λέων είναι η καρδιά, η πλάτη, η σπονδυλική στήλη και το κυκλοφορικό. Αν προσβάλλεται μπορεί να βγάλει προβλήματα με την καρδιά ή την σπονδυλική στήλη, να δημιουργήσει υπέρταση ή μυελίτιδα ή υπερκόπωση.

O Ωροσκόπος Παρθένος (ο σχολαστικός)

Η Παρθένος είναι θηλυκό ζώδιο, ιδιότητα του είναι μεταβλητή άρα αγχώδης και στοιχείο του είναι η γη, τον ενδιαφέρει η πρακτική πλευρά της ζωής. Κυβερνήτη έχει τον Ερμή. Συμβολίζει το καθήκον, τη μέθοδο, τη λεπτομέρεια, την ανάλυση, τη λογική, την κριτική σκέψη, την προσαρμογή, τους εργαζόμενους, τον τρόπο εργασίας, τον προγραμματισμό, την ταξική συνείδηση, την καθημερινή εργασία, την φυσική κατάσταση, την σωματική υγεία.

Γενικά χαρακτηριστικά: Η Παρθένος ως Ωροσκόπος χαρίζει μια φύση ήρεμη, μετριοπαθή και συγκρατημένη. Άτομο συνετό και ικανό να σκέπτεται πολύ, πριν κάνει κάτι. Αξιοσημείωτη είναι η ικανότητά του να ξεχωρίζει το χρήσιμο από το άχρηστο και το ωφέλιμο από το βλαβερό τόσο στα πρακτικά θέματα όσο και στα συναισθηματικά. Είναι συστηματικό, μεθοδικό και προσγειωμένο σε κάθε τι που κάνει ή που επιθυμεί. Προσπαθεί να υπάρχει τάξη και οργάνωση σε όλους τους τομείς της ζωής του και είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, σχεδιάζει με λεπτομέρεια τα βήματα του, ελέγχοντας πάντα και τη λειτουργικότητα των πραγμάτων και αφού όλα είναι τέλεια τότε θα εφαρμόσει ότι έχει οργανώσει. Διαθέτει λογική ικανότητα συλλογισμού και μαθαίνει εύκολα γιατί αγαπά την μελέτη. Το καθήκον και η πειθαρχεία αποτελούν από τις βασικότερες αρχές του. Όμως είναι άτολμο και του λείπει η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία. Η εμμονή του στη λεπτομέρεια και η τάση του για την τελειότητα, του στερούν πολλές από τις καθημερινές χαρές της ζωής.

Σχέσεις: Η Παρθένος δίνει άτομα συγκρατημένα και προσεκτικά στον ερωτικό τομέα, είναι επιφυλακτικά, ασκητικά και αγνά. Θερμαίνονται σιγά και ύστερα από λεπτομερή, κριτική εξέταση. Αν τελικά δώσουν την έγκρισή τους, γίνονται αξιόπιστοι, πιστοί, φροντίζουν και υπηρετούν το ταίρι τους

Εξωτερική εμφάνιση: Με την Παρθένο ως Ωροσκόπο το άτομο είναι με αδύνατο, καλοφτιαγμένο σώμα. Η όψη του είναι συχνά νεανική ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. Στα γεράματα ρυτιδιάζει ξαφνικά και πολύ. Έχει μεγάλα γόνατα και έντονο πρόσωπο, ίσια φρύδια, μικρά συχνά μάτια. Η ματιά τους είναι άμεση και κριτική και τα νύχια τους πάντοτε καθαρά. Το βάδισμα τους είναι αδέξιο. Αυτό τον Ωροσκόπο είναι δύσκολο να τον επισημάνουμε, το ζώδιο του Ήλιου είναι περισσότερο φανερό.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνά η Παρθένος είναι τα έντερα, η κοιλιά, ο μεταβολισμός και το νευρικό σύστημα. Αν προσβάλλεται μπορεί να βγάλει προβλήματα με το μεταβολισμό, ή το νευρικό σύστημα, να δημιουργήσει δυσπεψία, κολίτιδα, κοίλη ή ονυχοφαγία.

O Ωροσκόπος Ζυγός (ο διπλωμάτης)

Ο Ζυγός είναι ζώδιο αρσενικό, άρα εξωστρεφές, ιδιότητα του παρορμητική, παίρνει πρωτοβουλίες και διαθέτει αυθορμητισμό, και στοιχείο του ο αέρας δηλαδή της επικοινωνίας και των σχέσεων. Κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη. Συμβολίζει την συντροφικότητα, την ικανότητα δέσμευσης και συμβιβασμού, την αναζήτηση αρμονίας και ομορφιάς, τη δικαιοσύνη, τη διπλωματία, την καλλιτεχνία, την αισθητική, την αναποφασιστικότητα, την ευπιστία και τον ναρκισσισμό.

Γενικά χαρακτηριστικά: Ο Ζυγός ως Ωροσκόπος είναι το ζώδιο του γάμου και της συνύπαρξης με τους άλλους. Χαρίζει μια φύση θαρραλέα, ευγενική καταδεκτική και τρυφερή. Προσπαθεί να κρατά τις ισορροπίες και λειτουργεί δημοκρατικά και δίκαια. Είναι πολύ κοινωνικός και σχετίζεται εύκολα με άλλους. Το περιβάλλον του τον επηρεάζει πολύ και δεν είναι ευτυχισμένος αν είναι μόνος. Εκφράζεται με τακτ, είναι κομψός και έχει στυλ και στην εμφάνιση και στους τρόπους. Η ομορφιά, η αρμονία, ο ισχυρός μαγνητισμός, η γοητεία, και οι άριστοι τρόποι συμπεριφοράς αποτελούν τα βασικά στοιχεία του Ζυγού και του δίνουν «το διαβατήριο» για να έχει επιτυχία στη ζωή του. Είναι ένας ευχάριστος συνεργάτης ο οποίος πάντα θα βρίσκεται σε θέση να εκτονώσει εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Όμως συχνά βρίσκεται ανάμεσα σε διαφορετικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να αμφιταλαντεύεται και να δυσκολεύεται να πάρει απόφαση. Κάποιες φορές είναι αποφασιστικός και δυναμικός και κάποιες άλλες αβέβαιος και ανασφαλής. Οι άλλοι γενικά είναι πολύ σημαντικοί γι αυτόν και για να υπάρχουν πάντα δίπλα του θυσιάζει τις πιο βαθιές επιθυμίες του. Στην περίπτωση όμως που αντιλαμβάνεται ότι μόνο δίνει και τίποτα δεν παίρνει τότε θυμώνει και γίνεται μνησίκακος. Του λείπει η αυτοπεποίθηση, η αντοχή και δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα του.

Σχέσεις: Είναι το ζώδιο της συντροφικότητας έτσι είναι μόνιμα και ολοκληρωτικά στραμμένος προς τον σύντροφο γιατί δεν αντέχει να ζει μόνος. Τείνει σε ένα γάμο που είναι τόσο αποτέλεσμα συμφέροντος όσο και έρωτα. Συμφέρον μπορεί να είναι και υλικό αλλά και ότι ο σύντροφος είναι ήπιων τόνων και δεν θα υπάρχουν καυγάδες πράγμα το οποίο δεν αντέχει καθόλου. Είναι καλοσυνάτο, ρομαντικό και αφήνεται να παρασυρθεί από τη γοητεία του έρωτα.

Εξωτερική εμφάνιση: Με Ωροσκόπο Ζυγό το ζώδιο της ομορφιάς κάνει το άτομο λεπτό, ντελικάτο με λεπτό όμορφο και ευαίσθητο δέρμα. Το σχήμα του σώματος είναι συμμετρικό. Έχει καλή εμφάνιση, με εκφραστικά μάτια, λακουβίτσες στα μάγουλα που τονίζουν τα πολύ όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το σχήμα του προσώπου είναι οβάλ. Είναι κομψός, με καλό γούστο στο ντύσιμο και με ευγενικούς τρόπους. Αριστοκρατικός.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Ζυγός είναι τα νεφρά, το δέρμα, η ουροδόχος κύστη, τα ωάρια και η μέση. Αν προσβάλλεται μπορεί να δώσει προβλήματα με κυτταρίτιδα, πέτρα στο νεφρό, διαβήτη, και νεφρίτιδα.

O Ωροσκόπος Σκορπιός (όλα ή τίποτα)

Ο Σκορπιός είναι ζώδιο θηλυκό, ιδιότητα του σταθερή, και στοιχείο του το νερό, συνδέεται με τα βαθιά τα πρωτογενή συναισθήματα. Κυβερνήτης του είναι ο Πλούτωνας και ο Άρης. Συμβολίζει τη μυστικότητα, τη γοητεία, το πάθος, το σεξ, την αφοσίωση, την υπομονή, την επιμονή, αλλά και την καχυποψία, την ψυχρότητα, τη ζήλια, την ισχυρογνωμοσύνη, έχει κτητικές και εκδικητικές τάσεις.

Γενικά χαρακτηριστικά: Ο Σκορπιός ως Ωροσκόπος δίνει στο άτομο δυνατό και αποφασιστικό χαρακτήρα. Διαθέτει μεγάλα αποθέματα ενέργειας περισσότερο ψυχικά παρά σωματικά, λειτουργεί καλύτερα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μπορεί να ελέγχει τις καταστάσεις. Όλα στη ζωή του είναι έντονα και παθιασμένα και δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες και απόψεις. Έχει μεγάλη δύναμη θέλησης, και παρόλο που τα αισθήματα, οι συγκινήσεις και τα πάθη τον επηρεάζουν έντονα, έχει μεγάλη αντοχή και επιμονή μέχρι να πετύχει τους σκοπούς του. Είναι αρκετά διεισδυτικός και αναζητά την ρίζα των πραγμάτων. Διαθέτει μεγάλη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια και αν πληγωθούν αυτά του τα χαρίσματα θα πονέσει πολύ και δεν θα το ξεχάσει ποτέ μέχρι να εκδικηθεί. Μπορεί να διατηρεί την εξωτερική γαλήνη, ενώ εσωτερικά ίσως βιώνει μεγάλες ταραχές. Μπορεί και κρύβει καλά τα συναισθήματα του αλλά ξέρει να βγάζει στο φως τα αδύνατα σημεία των άλλων. Όμως μπορεί να υπερεκτιμά κάποιες φορές τις ικανότητες του και να επιζητά την αναγνώριση και την κολακεία. Είναι αρκετά αινιγματικός και καχύποπτος αλλά όταν κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη του γίνεται αυτόματα ισόβιος φίλος του.

Σχέσεις: Πρόκειται για ένα ζώδιο που ασκεί έντονο μαγνητισμό και δύσκολα περνάει απαρατήρητο. Αγαπά δυνατά, παθιασμένα, χωρίς όρια. Είναι απόλυτα παραδομένος στα ακραία συναισθήματα του. Τα έντονα συναισθήματα του τον κάνουν να γίνεται κτητικός και ζηλιάρης. Είναι έντονα σεξουαλικός και μια σχέση μαζί του μένει αξέχαστη.

Εξωτερική εμφάνιση: Με ωροσκόπο Σκορπιό το πρόσωπο του ατόμου είναι στρογγυλό, τα χείλη είναι λεπτά, η μύτη είναι σαρκώδης και πλατιά, τα φρύδια είναι παχιά και ίσια. Τα μάτια του σε κάποιες περιπτώσεις είναι μικρά και η ματιά του είναι ήρεμη και διαπεραστική. Το δέρμα του είναι λιπαρό και μελαχρινό, και το περπάτημα τους είναι σαν της πάπιας.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Σκορπιός είναι τα γεννητικά όργανα, το παχύ έντερο και το προστάτη. Αν προσβάλλεται μπορεί να βγάλει προβλήματα με υπόταση, κυστίτιδα, διαβήτη, αιμορροΐδες, ηπατίτιδα, ψυχολογικά προβλήματα και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

O Ωροσκόπος Τοξότης (ο αισιόδοξος)

Ο Τοξότης είναι ζώδιο αρσενικό, ιδιότητα μεταβλητή και στοιχείο του η φωτιά. Κυβερνήτης του είναι ο Δίας. Συμβολίζει την αισιοδοξία, την τύχη, την δικαιοσύνη, το φιλοσοφικό πνεύμα, τα μακρινά ταξίδια, την ελευθερία, την ηθική, την γενναιοδωρία, αλλά και την υπερβολή, την απροσεξία, την επιπολαιότητα, την αδιαφορία, τη λαιμαργία, την ανηθικότητα.

Γενικά χαρακτηριστικά: Ο Τοξότης Ωροσκόπος χαρίζει στο άτομο αισιοδοξία, ενθουσιασμό, τύχη και εντιμότητα. Περιφρονεί τα «πρέπει» και λατρεύει την ελευθερία του. Είναι καλόκαρδος και προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις. Είναι πρόσχαρος και φιλικός και δεν κρύβει κακίες μέσα του. Ζει ξέγνοιαστα και ανέμελα και δεν εννοεί να ωριμάσει. Είναι γενναιόδωρος, τρυφερός, συμπαθητικός, ειλικρινής και δίκαιος. Πρόκειται για ένα άτομο πρόσχαρο, φιλικό, δημοφιλές και προσιτό το οποίο γίνεται εύκολα η ψυχή της παρέας. Είναι δραστήριος και ακούραστος αρκεί να έχει την ελευθερία του χρόνου και της δράσης. Την ίδια ελευθερία που αναζητά ο ίδιος την επιτρέπει και στους άλλους. Είναι ιδιαίτερα ικανός στις κοινωνικές σχέσεις προσιτός και με χιούμορ γεγονός που τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο. Δεν μπορεί να ασχοληθεί με την λεπτομέρεια, τον απασχολεί η σφαιρική θεώρηση των πραγμάτων. Λατρεύει τα ταξίδια και τα σπορ. Συχνά χάνει τον έλεγχο και μπορεί να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα κάποιων καταστάσεων και παρασύρεται σε επιπολαιότητες. Δεν ανέχεται την κριτική και κάποιες φορές εμφανίζεται σας παντογνώστης. Σε κάθε περίπτωση δεν σταματά να ψάχνει και να αναζητά την αλήθεια.

Σχέσεις: Ταλαντεύεται μεταξύ της ελευθερίας και της δέσμευσης, ως αποτέλεσμα αναβάλει την απόφαση του για μια σταθερή σχέση. Επιδιώκει μια σχέση που θα του επιτρέπει να αισθάνεται ελεύθερος. Φοβάται ότι ο γάμος θα του στερήσει την ελευθερία του. Ακόμα και όταν κάνει γάμο μέσα βαθιά στην ψυχή του, μένει πάντα εργένης.

Εξωτερική εμφάνιση: Ο Ωροσκόπος Τοξότης δίνει ένα φαρδύ, δυνατό, αθλητικό σώμα. Έχει ψηλό μέτωπο, το πρόσωπο δείχνει στενό με μακρύ σαγόνι. Το στόμα του είναι μεγάλο και τα δόντια προεξέχουν. Η μύτη πάει προς τα πάνω και οι μακριές βλεφαρίδες δείχνουν τα μάτια τους μεγαλύτερα απ΄ ότι είναι. Το περπάτημα τους θυμίζει καλπασμό, με το κεφάλι προς τα εμπρός.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνά το Τοξότης είναι οι μηροί, τα ισχία, το συκώτι οι αρτηρίες, το δεξί αυτί, το ηπατικό σύστημα και την αίσθηση της όσφρησης. Αν προσβάλλεται μπορεί να βγάλει προβλήματα με κίρρωση, πλευρίτιδα ή άσθμα.

O Ωροσκόπος Αιγόκερως (ο άνθρωπος του καθήκοντος)

Ο Αιγόκερως είναι ζώδιο θηλυκό, ιδιότητα παρορμητική και στοιχείο του είναι η γη. Κυβερνήτης του είναι ο Κρόνος. Συμβολίζει την αυστηρότητα, την εργατικότητα, την υπευθυνότητα, το καθήκον, τη συνέπεια, την αξιοπιστία, την πειθαρχία, την υπομονή, την αξιοπρέπεια, αλλά και την απαισιοδοξία, το δογματισμό, τη σκληρότητα, τον συντηρητισμό, τη φιλαργυρία και την επιφυλακτικότητα.

Γενικά χαρακτηριστικά: Ο Αιγόκερως ωροσκόπος χαρίζει μια φύση πειθαρχημένη και πρόθυμη για ανάληψη ευθυνών. Εδώ κόβονται οι ενθουσιασμοί και οι επιπολαιότητες, πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται, μόνο με σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα θα κατακτήσουμε την κορυφή. Αυτό είναι το μοτίβο στο οποίο κινείται ο Αιγόκερως. Διακρίνεται από συνέπεια, αξιοπιστία, σύνεση και πειθαρχεία. Είναι προσεκτικός και κάνει αργά και σταθερά βήματα στη ζωή του. Διαθέτει μεγάλη πρακτική και εκτελεστική ικανότητα και θα ολοκληρώσει το έργο, που του έχει ανατεθεί μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία. Έχει μεγάλο αυτοέλεγχο και δύναμη θέλησης που τον βοηθάνε στην υλοποίηση των υψηλών φιλοδοξιών του. Χρειάζεται και κατασκευάζει ξεκάθαρες δομές. Δεν παραδίνεται, οι δυσκολίες και τα εμπόδια, απλώς τον ωθούν περισσότερο στην επίτευξη των στόχων του. Έχει υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και άφοβα μπορεί κάποιος να τον εμπιστευτεί, αφού θα εκτελέσει το καθήκον του με αποφασιστικότητα και συνέπεια. Ο τρόπος σκέψης του είναι καθαρά ορθολογιστικός, σε βαθμό που συχνά γίνεται ψυχρός υπολογιστής. Όμως είναι συγκρατημένος και επιφυλακτικός και δεν κάνει εύκολα φίλους, αλλά είναι πολύ πιστός με τους φίλους που έχει και είναι αυστηρός και πάρα πολύ σκληρός με τους εχθρούς του. Είναι αρκετά απαιτητικός με τον εαυτό του και διπλάσια απαιτητικός με τους άλλους. Είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην διαχείριση των χρημάτων, αλλά κάποιες φορές καταντά υπερβολικά οικονόμος και εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί τσιγκούνης.

Σχέσεις: Στον ερωτικό τομέα αποδεικνύεται αρκετά αμήχανος, εκδηλώνεται μόνο αν εμπιστευτεί τον άλλο. Αντιμετωπίζει τις συνεργασίες και το γάμο ως ένα ισόβιο συμβόλαιο με ξεκάθαρα δικαιώματα και καθήκοντα. Κάνει το παν, με πίστη, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, οποιαδήποτε θυσία είναι αναγκαία στο όνομα της προσαρμογής και της διατήρησης της σχέσης. Προτιμά μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, γίνεται υπεύθυνος οικογενειάρχης αλλά η καριέρα του είναι η προτεραιότητα του.

Εξωτερική εμφάνιση: Ο Ωροσκόπος Αιγόκερως δίνει αδύνατο και μερικές φορές ψηλόλιγνο κορμί. Η όψη του είναι σοβαρή σαν γερασμένη και η μύτη μακριά. Τα χείλη του είναι λεπτά και στις εξωτερικές γωνίες γέρνουν προς τα κάτω. Τα μάτια είναι στρογγυλά με βαριά βλέφαρα που γέρνουν προς τα κάτω. Το σώμα του είναι τριχωτό και ασύμμετρο. Το δέρμα του είναι λιπαρό, έντονα ωχρό, και τα μαλλιά του μαύρα. Οι περισσότεροι περπατούν άκομψα.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνά το Αιγόκερως είναι τα οστά, τα γόνατα, τα νύχια, τα δόντια, την ακοή, τη σπλήνα, αριστερό αυτί, και τη χοληδόχο κύστη. Αν προσβάλλεται μπορεί να βγάλει αρθρίτιδα, ποδάγρα, παράλυση, ραχιτισμό, ισχιαλγία, κώφωση, τραυλισμό, μυωπία ή ονυχοφαγία.

O Ωροσκόπος Υδροχόος (ο αντισυμβατικός)

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο αρσενικό, ιδιότητα σταθερή, και στοιχείο του είναι ο αέρας. Κυβερνήτης του είναι ο Ουρανός. Συμβολίζει την ευφυΐα, την εφευρετικότητα, την αμφισβήτηση, την πρόοδο, τις μεταρρυθμίσεις, την πολιτική, την αστρολογία, το πρωτοποριακό πνεύμα, τον ανθρωπισμό, την ελευθερία, την ανεξαρτησία, και την πίστη σε υψηλά ιδανικά αλλά και την εκκεντρικότητα, την επανάσταση, την αντίδραση, την ιδιοτροπία, την απειθαρχία, την ακαταστασία.

Γενικά χαρακτηριστικά: Μέσα στη φύση του Ωροσκόπου Υδροχόου υπάρχει η αυθεντικότητα, η ατομικότητα και η ανεξαρτησία. Είναι αντικειμενικός, ανεξάρτητος, φιλικός αλλά ταυτόχρονα, αποστασιοποιημένος. Έχει δυνατή θέληση, διαμορφωμένες απόψεις και δεν αλλάζει εύκολα. Είναι σταθερός και ήρεμα αποφασιστικός. Ο χαρακτήρας του είναι ανοιχτός, ευθύς και ειλικρινής και παρόλο που είναι πολύ σιωπηλός και συγκρατημένος είναι καλοδιάθετος, χαρούμενος και άδολος. Είναι εύκολος να κάνει φίλους και είναι πιστός στη φιλία. Έχει καλή μνήμη και έναν εύστροφο και πρωτότυπο τρόπο σκέψης και συνήθως πειραματίζεται τόσο στις σπουδές όσο και στα επαγγέλματα, μέχρι να ανακαλύψει αυτό που τον συναρπάζει και στο οποίο θα μπορέσει να δοθεί ολοκληρωτικά. Έλκεται από οτιδήποτε πρωτοποριακό αλλά δεν αντέχει μια μονότονη εργασία που του περιορίζει την ελευθερία έκφρασής του. Είναι ολιγαρκής και δεν δένεται με τα υλικά αγαθά, αγωνίζεται για την ελευθερία του ατόμου και την καταστροφή πεπαλαιωμένων δομών. Όμως όταν χάνει τον έλεγχο γίνεται προκλητικά εκκεντρικός και αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα. Περιφρονεί τον συμβιβασμό κάτι που θεωρεί πως και όλοι οι άλλοι κάνουν. Γίνεται ψυχρός και απόμακρος, όπου μπορεί αν οδηγηθεί σε αποξένωση και κοινωνική απομόνωση.

Σχέσεις: Προσεγγίζει με πολλή προσοχή την πιθανή σχέση και την εξετάζει για αρκετό καιρό εξονυχιστικά. Ακόμα και μέσα στη σχέση λειτουργεί με έλλειψη οικειότητας, περιμένει από το / την σύντροφο να εκφράζεται με θέρμη. Δεν είναι άπιστος αλλά η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι σημαντικοί παράγοντες γι αυτόν. Σε μια σχέση αναζητά διαρκώς νέες εμπειρίες και νέες συγκινήσεις, απεχθάνεται την μονοτονία και τη ρουτίνα.

Εξωτερική εμφάνιση: Ο Ωροσκόπος Υδροχόος δίνει μια έξυπνη όψη στο πρόσωπο αλλά με μια θλιμμένη έκφραση. Το σχήμα του προσώπου είναι οβάλ με έξυπνα μάτια. Τα χείλη είναι ασύμμετρα και μύτη λεπτή. Είναι συνήθως μετρίου αναστήματος, με καλές αναλογίες αλλά χωρίς συντονισμένο περπάτημα.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Υδροχόος είναι οι γάμπες, οι αστράγαλοι, το κυκλοφορικό και τα νεύρα. Αν προσβάλλεται μπορεί να βγάλει υστερία, μυελίτιδα ή έκτρωση.

O Ωροσκόπος Ιχθύς (όλα είναι ένα όνειρο)

Οι Ιχθείς είναι ζώδιο θηλυκό, ιδιότητα μεταβλητή και στοιχείο του είναι το νερό. Κυβερνήτης του είναι ο Ποσειδώνας. Συμβολίζει τη διαίσθηση, την φαντασία, την ευαισθησία, την αυταπάρνηση, τη συμπόνια, την καλοσύνη, την θυσία, την έμπνευση, αλλά και την ασάφεια, την αφηρημάδα, την αδιαφορία, την ουτοπία, την αβουλία, την αναποφασιστικότητα, την ψευδαίσθηση, τη σύγχυση.

Γενικά χαρακτηριστικά: Μέσα στη φύση το Ωροσκόπου στους Ιχθείς υπάρχει η έμπνευση, η ευαισθησία και η αυταπάρνηση. Βαθιά ρομαντικός και συμπονετικός ο Ιχθύς, θυσιάζεται και προσφέρει απλόχερα στον συνάνθρωπο του, ακόμα και αν χρειαστεί να στερηθεί ο ίδιος. Υπάρχει εδώ έντονη η τάση για όνειρα και φαντασία καθώς και μια αίσθηση προσωπικού μαρτυρίου. Προσαρμόζεται εύκολα σε όλες τις συνθήκες και διαθέτει έντονη γοητεία και άριστους τρόπους. Είναι στοργικός και συμπονετικός και είναι έτοιμος να ακούσει και να συμπαρασταθεί στα προβλήματα των άλλων. Είναι καλοκάγαθος και βολικός και του αρέσει να τα έχει καλά με όλους πράγμα που συνήθως το πετυχαίνει. Είναι κοινωνικός και φιλικός, ικανός να πιάνει εύκολα φιλίες. Του λείπει όμως ο εγωισμός και η ισχυρή θέληση και η ανιδιοτέλεια του φτάνει στα όρια της αυταπάρνησης και έχει μεγάλη δυσκολία να βάλει όρια και στον εαυτό του και στους άλλους. Του λείπει επίσης η αποφασιστικότητα και η αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να αδυνατεί να επιβληθεί και να απαιτήσει πράγμα που μπορεί να τον κάνει εύκολα, θύμα εκμετάλλευσης. Δεν αντέχει την ασχήμια και τον αναστατώνουν υπερβολικά οι εντάσεις με αποτέλεσμα αν δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα τέτοιο περιβάλλον να καταφύγει, σε άλλα μέσα φυγής από την σκληρή πραγματικότητα που τόσο τον πληγώνει. Οι τέχνες είναι ο καταλληλότερος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων του και εκτόνωσης της ενέργειάς του.

Σχέσεις: Πλησιάζει το άλλο άτομο σαν σε όνειρο και ξαφνικά βρίσκεται σε μια σχέση. Λαχταρά να γίνει ένα με τον άλλο και είναι πρόθυμος να θυσιαστεί για τον άνθρωπό του. Είναι ρομαντικός, τρυφερός και διαθέτει έντονη γοητεία και έχει την τάση να παρασύρει το σύντροφο του σε ένα ονειρικό κόσμο. Μπορούν εύκολα να πληγωθούν βαθιά αλλά είναι έτοιμοι συγχωρήσουν τις παρασπονδίες του συντρόφου τους. Το ίδιο θα ήθελαν να γίνει από το σύντροφο τους αν ίδιοι κάνουν κάτι παρόμοιο.

Εξωτερική εμφάνιση: Ο Ωροσκόπος Ιχθύς δίνει συχνά ένα λεπτεπίλεπτο άτομο και ψηλό, που δίνει την εντύπωση ευπαθούς και εύθραυστου. Έχουν μικρά χέρια και πόδια. Το πρόσωπο των ιχθύων είναι λιγότερο στρογγυλό από τα άλλα δύο ζώδια του νερού, είναι λίγο πιο οβάλ. Συχνά έχουν μεγάλα και στρογγυλά μάτια και ένα βλέμμα καλοσύνης. Όπως όλα τα ζώδια του νερού έχουν τάση προς την παχυσαρκία. Οι κινήσεις τους είναι απαλές και το βάδισμα τους είναι τόσο αρμονικό που δίνει την αίσθηση ότι γλιστράει.

Υγεία: Τα μέρη του σώματος που κυβερνούν οι Ιχθείς είναι τα πέλματα και το λεμφικό σύστημα. Αν προσβάλλεται μπορεί να δώσει υπόταση, κολίτιδα, νευρασθένειες, και υστερία.

 

Διαβάστε επίσης: Πλανήτες στον ωροσκόπο

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments