0 0 votes
Article Rating

Το ανατέλλoν ζώδιο ή ωροσκόπος (ο εξωτερικός εαυτός μας) είναι το δεύτερο σε σημασία μετά το Ηλιακό ζώδιο (ο εσώτερος εαυτός μας).

Για τους περισσότερους ανθρώπους που δεν σας γνωρίζουν τόσο από κοντά, μπορεί να αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα σε σχέση με το πως σας βλέπουν, σας προσδιορίζουν και σας γνωρίζουν. Επηρεάζει επίσης το πώς εσείς βλέπετε, ενεργείτε και αντιδράτε στους άλλους και στο περιβάλλον. Ενώ το Ηλιακό σας ζώδιο καθορίζεται από την ημερομηνία της γέννησής σας, το ανατέλλoν ζώδιο (ωροσκόπος) πρέπει να υπολογίζεται με βάση την ακριβή ώρα και τον τόπο γέννησης.

Θεωρητικά, το ανατέλλων ζώδιο προχωρά μια μοίρα (από τις 360 μοίρες ενός πλήρη κύκλου – μιας 24-ωρης ημέρας) κάθε τέσσερα λεπτά, που σημαίνει ότι κάθε ζώδιο 30 μοιρών, χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να μετακινηθεί προς τα πάνω – λόγω της αριστερόστροφης περιστροφής της γης γύρω από τον άξονά της – διασχίζοντας όλο το μήκος του σημείου του ωροσκόπου: τον ανατολικό ορίζοντα.

Ορισμός: Δεκανός (δεκαήμερο) – μια απόσταση δέκα μοιρών (τμήμα ή κομμάτι) ενός ζωδίου. Κάθε ζώδιο έχει τρεις δεκανούς, οι οποίοι συνολικά ισοδυναμούν με τριάντα μοίρες. Ο πρώτος Δεκανός (κάθε ζωδίου) είναι από τις 00.00.00 έως 9.59.59 μοίρες – ο δεύτερος Δεκανός είναι από τις 10.00.00 έως 19.59.59 μοίρες – ο τρίτος Δεκανός είναι από τις 20.00.00 έως 29.59.59 μοίρες.

[Εμπειρική μέθοδος υπολογισμού: Αν έχετε γεννηθεί περίπου κατά τη διάρκεια των πρώτων 40 λεπτών από την ώρα έναρξης οποιουδήποτε ανατέλλοντος ζωδίου, τότε πιθανόν ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον πρώτο Δεκανό από 0 έως 10 μοίρες. Εάν γεννηθήκατε από 41 έως 80 λεπτά (1 ώρα και 20 λεπτά) μετά την ώρα έναρξης του ζωδίου, τότε πιθανόν ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον δεύτερο Δεκανό. Εάν γεννηθήκατε από 81 λεπτά (1 ώρα και 21 λεπτά) μέχρι και 2 ώρες μετά, τότε ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον τρίτο Δεκανό. Ένα υπολογισμένο με ακρίβεια ωροσκόπιο είναι αναγκαίο για να προσδιορίσετε με βεβαιότητα τον Δεκανό του ωροσκόπου σας.]

 

Το ανατέλλoν ζώδιο (και οι Δεκανοί του) έχουν μεγάλη σημασία για τον καθορισμό της προσωπικότητας σας, τις ιδιομορφίες, τον χαρακτήρα, τη νοοτροπία, τα συναισθήματα, τις αδυναμίες, τα πρότυπα της ζωής και της υγείας σας, καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά για να καλλιεργήσετε, ή να διορθώσετε. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει ωροσκόπο Κριό, καλό θα ήταν να μελετήσετε πρώτα την “Γενική επισκόπηση” του ωροσκόπου και στη συνέχεια τις πληροφορίες του Δεκανού.

[Υπόδειξη Αριθμός Ένα: Οι παρακάτω πληροφορίες μπορούν να εφαρμοστούν επίσης και στο Ηλιακό σας ζώδιο (ο εσώτερος εαυτός σας). Συσχετίστε την “Γενική επισκόπηση” με τον γενέθλιο Ήλιο στον Κριό. Διαβάστε επίσης τον “Πρώτο Δεκανό” αν έχετε γεννηθεί στις πρώτες 10 ημέρες αυτού του ζωδίου – ο Ήλιος βρίσκεται από 0 έως 10 μοίρες, το “Δεύτερο Δεκανό” αν γεννηθήκατε στις ημέρες από 10 έως 20 – ο Ήλιος βρίσκεται στις 10,01 έως 20 μοίρες, και τον “Τρίτο Δεκανό” εάν γεννηθήκατε στις ημέρες από 21 έως 30 – ο Ήλιος βρίσκεται στις 20,01 έως 30 μοίρες].
[Υπόδειξη Αριθμός Δύο: Οι παρακάτω περιγραφές μπορούν επίσης να εφαρμοστούν και στο Σεληνιακό σας ζώδιο (ο συναισθηματικός εαυτός σας). Συσχετίστε την “Γενική Επισκόπηση” με τη γενέθλια Σελήνη στον Κριό. Διαβάστε επίσης τον “Πρώτο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι στις πρώτες 10 μοίρες αυτού του ζωδίου, το “Δεύτερο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι από τις 10,01 έως τις 20 μοίρες αυτού του ζωδίου, και τον “Τρίτο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι από τις 20,01 έως τις 30 μοίρες αυτού του ζωδίου.]

 

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΡΙΟΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ισχυρός, ενεργητικός, δυναμικός, επιθετικός, εκρηκτικός, με καλή ιδιοσυγκρασία, εποικοδομητικός, ευέξαπτος, αρπακτικός, πλουσιοπάροχος, ανυπόμονος, αισθησιακός, τραχύς, παθιασμένος, μερικές φορές ακόμη και σκληρός, είναι μερικές λέξεις-κλειδιά για τον ωροσκόπο Κριό. Πάνω απ ‘όλα, είστε ένας άνθρωπος της δράσης, ένας ενεργοποιητής. Ας ελπίσουμε ότι, η συνεχιζόμενη «φούρια» της δραστηριότητας σας, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, θα χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη των βασικών σας στόχων.

Η επιρροή του πρώτου οίκου τείνει να διευρύνει το «εγώ». Σας προδιαθέτει να είστε ένα «εγωκεντρικό» πρόσωπο, ανεξάρτητα από το ατομικό Ηλιακό σας ζώδιο. Αν είστε γεννημένος σε ένα από τα πιο παθητικά ζώδια, ειδικά αν είστε Ιχθείς, αυτή η εξωτερική δυναμική επιρροή μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγκρουση ανάμεσα σε αυτό που επιθυμείτε μέσα σας και στο πώς θα καταφέρετε να το επιτύχετε χωρίς να το έχετε. Για να αποφευχθεί η υπερβολική αναστάτωση, θα πρέπει να βρείτε μια μέση-λύση. Στη βιασύνη σας να φτάσετε κάπου, καλά θα κάνετε να δώσετε προσοχή σε όλη σας την πορεία, έτσι ώστε να γνωρίζετε πώς να επιστρέψετε πίσω ξανά, εφόσον η πρώτη σας προσπάθεια αποδειχθεί ανεπιτυχής.

Το ύψος των ατόμων με ωροσκόπο Κριό τείνει συνήθως να είναι ίδιο με τον μέσο όρο ή και ανώτερο. Σπάνια τα άτομα με ωροσκόπο Κριό είναι κοντά. Το σώμα μπορεί να είναι μυώδες, ρωμαλέο, ισχυρό, ανθεκτικό, και βαρυκόκκαλο. Το κεφάλι είναι συχνά μεγάλο και ανοιχτό στην κορυφή, με ένα στενό ή μυτερό πηγούνι και με ευδιάκριτο μέτωπο. Τα μαλλιά τείνουν να κοκκινίζουν, να είναι κατσαρά και κυματιστά, και να μεγαλώνουν προς τα πάνω και προς τα πίσω. Τα φρύδια είναι θαμνώδη και ενδέχεται να «ενώνονται» στη ράχη της μύτης. Το δέρμα μπορεί να είναι τραχύ, “δερματώδες” και με ανοιχτούς πόρους ενώ τα δόντια μπορεί να είναι μεγάλα.

Τα χαρακτηριστικά σας περιλαμβάνουν την επιθυμία να ανοίγετε παράθυρα και πόρτες, αν είστε αναγκασμένοι να βρίσκεστε σε κλειστό περιβάλλον. Όταν είστε θυμωμένοι, είστε ικανοί να χτυπάτε πόρτες, να πετάτε ή να σπάτε πράγματα και να περπατάτε βαριά στα πατώματα. Κάποιοι μπορεί να περιγράψουν το βλέμμα σας ως απλανές. Ο βασικός χαρακτήρας σας είναι ευθύς, δυναμικός, εγωκεντρικός και μαχητικός. Είστε αποφασιστικός, περιπετειώδης και εργατικός. Μπορεί να είστε ισχυρογνώμων, απερίσκεπτος, αδίστακτος, ακόμη και ιδιαίτερα αγενής ορισμένες φορές.

Έχετε συναισθήματα και παρορμήσεις που είναι πολύ ισχυρά. Στην πραγματικότητα, είναι η κυρίαρχη δύναμη στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σας. Είστε παθιασμένοι και μπορείτε να είστε πολύ πιστοί, ενόσω η στοργή και το ενδιαφέρον σας διαρκούν. Υπάρχει μια ισχυρή σεξουαλική παρόρμηση που στοχεύει στην κατάκτηση, αλλά που υστερεί στην ποιότητα χρονικής διάρκειας της τρυφερότητας σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες αδυναμίες απορρέουν πρωτίστως από την έλλειψη αυτοελέγχου. Περιλαμβάνουν επίσης μια μεγάλη δόση ματαιοδοξίας, εγωισμού, ζήλιας, ακόμη και λαγνείας. Ενστικτωδώς, έχετε την τάση να είστε πολύ ειλικρινείς. Ωστόσο, λόγω της έντονης φιλοδοξίας σας, μπορείτε να γίνετε αδίστακτοι.

Έχετε ισχυρή ιδιοσυγκρασία, αλλά μπορεί να «υποφέρετε» από εμπύρετες ασθένειες, από τις οποίες συνήθως υπάρχει ταχεία ανάρρωση. Μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα από ότι στις ασθένειες. Να είστε προσεκτικοί για την αποφυγή τραυματισμού ειδικά στο κεφάλι. Η ζωή θα είναι γεμάτη δράση από την αρχή της μέχρι το τέλος. Το 27ο, το 36ο, και το 63ο έτος είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Τα κύρια χαρακτηριστικά για να καλλιεργήσετε είναι η επιχειρηματικότητα, η δράση, η φιλοδοξία, το θάρρος, η εργατικότητα, η γενναιοδωρία, η εποικοδομητικότητα, και η ηγεσία. Τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά για να διορθώσετε είναι η εριστικότητα, οι τάσεις ισχυρογνωμοσύνης, η πιεστικότητα, και η ανυπομονησία.

ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου Κριού (00,00 με 10,00 μοίρες)

Αυτός ο Δεκανός του Άρη/ Κριού είναι, φυσικά, ο πιο χαρακτηριστικός. Πάρα πολλά από όσα ειπώθηκαν παραπάνω ισχύουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχουν και άλλα. Ο Κριός – φυσικός κυβερνήτης του πρώτου οίκου της προσωπικότητας και της εμφάνισης — σας κάνει τον κάτοχο ενός τονισμένου «Εγώ». Δεν είστε πολύ ένα «και εγώ μαζί» πρόσωπο, είστε ο πραγματικός «Εγώ είμαι» τύπος. Ενώ αυτός ο ωροσκόπος μπορεί να σας δώσει μια αφθονία ενέργειας και παρόρμησης, μπορεί ωστόσο να οδηγήσει σε πολλές εγωιστικές συγκρούσεις με τους άλλους, εάν δεν καταφέρετε να ελέγξετε την τάση σας στο να δείχνετε άγριες διαθέσεις. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται κάπως ότι απειλούνται από εσάς.

Εφόσον δεν είστε μποξέρ ή παλαιστής, θα χρειαστεί ενδεχομένως να μετριάσετε λίγο από τον εγγενή σας δυναμισμό, εάν θέλετε να έχετε ικανοποιητικότερες διαπροσωπικές σχέσεις. Ωστόσο, αυτή η εσωτερική σας δύναμη του να επιβάλλεστε μπορεί να σας εξυπηρετήσει σωστά, όταν βρίσκεστε σε ρόλους όπως διευθυντής, αφεντικό, προϊστάμενος, διαιτητής κ.λπ.

Η δευτερεύουσα επιρροή του Άρη ανεβάζει σημαντικά το επίπεδο ενέργειάς σας, καθιστώντας σας τον τύπο, που βρίσκεται πάντα εν κινήσει. Δυστυχώς, κάποιοι από εσάς μπορεί να ζείτε με τόση υπερένταση μέχρι τελικά να καταλάβετε ότι, για να επιβιώσετε, χρειάζεται να έχετε λίγο περισσότερο επίγνωση του γεγονότος ότι δεν είστε παρά μόνο άνθρωποι, όχι υπεράνθρωποι.

Σωματικά, μπορείτε να είστε ψηλότεροι, πιο λεπτοί και πιο νευρώδεις από εκείνους που ανήκουν στους άλλους Δεκανούς του ωροσκόπου Κριού. Μπορεί να κοκκινίζετε εύκολα αν έχετε αμηχανία ή θυμό, αλλά η ερυθρότητα μπορεί να φύγει τόσο γρήγορα όσο ήρθε. Οι κινήσεις σας είναι πιθανόν γρήγορες και έχετε την τάση να περπατάτε ζωηρά και πολύ στητά.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου Κριού (10,00 με 20,00 μοίρες)

 

Οι δευτερεύουσες επιρροές αυτού του Λέοντος/ Ήλιου Δεκανού μπορεί να προκαλέσουν ενδιαφέρουσες διαφορές και παραλλαγές. Ο Λέοντας – φυσικός κυβερνήτης του πέμπτου οίκου της δημιουργικότητας, της ανάληψης ρίσκου, της ευχαρίστησης και της νεανικότητας – μπορεί να σας εφοδιάσει με αρκετό προσωπικό ενθουσιασμό για πρωτοτυπία. Η δυναμική σας στο να σας έρχονται νέες, τολμηρές και μοναδικές ιδέες, ανακαλύψεις και εφευρέσεις είναι μεγάλη. Ο Κριός σας δίνει δυναμισμό και θάρρος, ενώ το σταθερό ζώδιο του Λέοντα σας «κρατά στη πρίζα» μέχρι να επιτύχετε. Ευτυχώς δεν έχετε την τάση να δράτε «πρώιμα».

Ο Ήλιος προσθέτει ζεστασιά και φωτεινότητα στην προσωπικότητα και την εμφάνιση σας. Μπορεί να έχετε ένα πλατύ χαμόγελο που ακτινοβολεί και μια γενικά φιλική φυσιογνωμία και τρόπους. Ίσως ντύνεστε και περιποιείστε τον εαυτό σας με πολύχρωμα και επιδεικτικά ρούχα, και είστε αρκετά δραματικοί στο να εκφράσετε ότι έχετε να πείτε.

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, είστε για πάντα νέοι στην καρδιά. Επιπλέον, έχετε την τάση να τα πηγαίνετε καλά με άλλα πρόσωπα και να καταλαβαίνετε εύκολα «από πού έρχεται ο καθένας». Αν έχετε παιδιά, είναι πιθανό να είστε πολύ κοντά τους και καθώς θα μεγαλώνουν, θα είστε και εσείς μαζί τους «ένας από τα παιδιά».

Η επιρροή του πέμπτου οίκου μπορεί να σας βοηθήσει να είστε αρκετά καλός εραστής, δεδομένου ότι δεν αυξάνει μόνο το ενδιαφέρον σας για την αγάπη, αλλά και σας δίνει περισσότερη “αντοχή” από αυτήν που σας παρέχει η επιρροή του Κριού από μόνη της. Σωματικά, ίσως είστε πιο γεροί, πιο γεμάτοι και πιο «τετράγωνοι» από τους άλλους με ωροσκόπο Κριό. Ορισμένα χαρακτηριστικά του σώματος μπορεί να είναι κάπως δυσανάλογα μεγάλα. Αυτά περιλαμβάνουν το κεφάλι, τη μύτη, τα χέρια και τα πόδια. Τα χέρια μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά και αρκετά δυνατά.

 

ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου Κριού (20,00 με 30,00 μοίρες)

Οι δευτερεύουσες επιρροές αυτού του Τοξότη/ Δία Δεκανού μπορεί να προκαλέσουν μερικά ενδιαφέροντα εξωτερικευμένα χαρακτηριστικά και διαφορές στη προσωπικότητα. Ο Τοξότης — φυσικός κυβερνήτης του ένατου οίκου του ανώτερου νου, των διαφορετικών προσώπων, θεμάτων, και πραγμάτων, των μακρινών ταξιδιών, της θρησκείας και της φιλοσοφίας – σας κάνει να ενδιαφέρεστε για «πνευματικά ζητήματα».

Ενώ έχετε την έντονη παρόρμηση του Κριού/ Άρη, είστε περισσότερο ικανοί να τροποποιήσετε την προσέγγιση σας, ώστε να μπορείτε να προσαρμοστείτε από μια «ισχυρή πίεση πειθούς» σε μια «πιο ήπια πίεση», αν η πρώτη περίπτωση δεν φαίνεται να είναι κατάλληλη ή δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Είστε σε καλύτερη θέση να χειριστείτε την αντίσταση από τους άλλους Δεκανούς των ατόμων με ωροσκόπο Κριό. Σε προσωπικό επίπεδο, έχετε την τάση να παραμένετε σε απόσταση από τους άλλους και το περιβάλλον γενικότερα. Ενώ αυτό μπορεί να κάνει τους άλλους να παραπονιούνται ότι είστε “απόμακροι” και δύσκολοι στο να σας γνωρίσουν, το να είστε κάπως αποστασιοποιημένοι σας επιτρέπει να διατηρείτε καλύτερα τον έλεγχο της ιδιοσυγκρασίας σας, γιατί απλά δεν αφήνετε και πολλά πράγματα να σας ενοχλήσουν.

Ο Δίας ενισχύει σημαντικά την αίσθηση του χιούμορ και της γενικής σας αισιοδοξίας. Αυτό σας κάνει ευχάριστους στην παρέα. Είστε ιδιαίτερα αποτελεσματικοί όταν βοηθάτε τους άλλους μέσα από τα προβλήματά τους και τις αρνητικές καταστάσεις. Κατά διαστήματα και για όλη τη διάρκεια της ζωής σας, είναι πιθανό να προσπαθείτε να συνεχίζετε την εκπαίδευση σας – τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα.

Ως προς την εμφάνιση σας, μπορεί να είστε τα ψηλότερα και τα μεγαλύτερα από όλα τα άτομα με ωροσκόπο Κριό. Μπορεί να υπάρχει για εσάς η ανάγκη να προσέχετε τη διατροφή σας ειδάλλως μπορεί πολύ εύκολα να γίνετε βαρύτεροι από όσο θέλετε να είστε. Τα βήματά σας έχουν συνήθως γρήγορο ρυθμό και είναι αρκετά μεγάλα.

από τoν Elbert Wade, PMAFA – πιστοποιημένoς επαγγελματικά σύμβουλος αστρολόγος.
Copyright © 2011 Περιοδικό Dell, παρουσιασμένο αρχικά στο Dell Ωροσκόπιο – κατοχυρωμένα ανά τον κόσμο πνευματικά δικαιώματα

 

Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: Keys to Your External Self: ARIES Rising and Decans
Πηγή: Keys to Your External Self: ARIES Rising and Decans
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope,
από τον συγγραφέα και αστρολόγο Elbert Wade
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments