0 0 votes
Article Rating

Η είδηση για την λυπηρή εξέλιξη στη ζωή του μαχητικού αθλητή, Όσκαρ Πιστόριους, που όλοι θαυμάσαμε για την θέλησή του στους περασμένους Ολυμπιακούς αγώνες, ήρθε σήμερα το πρωί σαν κεραυνός εν αιθρία. Το Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά και η Πρετόρια, είναι μία από τις πόλεις με την μεγαλύτερη και πιο άγρια εγκληματικότητα.

Το να οπλοφορεί κανείς εκεί, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Λόγω αγίου Βαλεντίνου, η κοπέλα του αποφάσισε να του κάνει μία έκπληξη και να τον επισκεφτεί μέσα στη νύχτα. Εκείνος την πέρασε για κακοποιό και την σκότωσε ρίχνοντάς της με το όπλο του. Αυτή είναι μία πρώτη εκδοχή και δικαστές δεν είμαστε, αλλά ούτε και αρμόδιοι για να ασχοληθούμε με ανυπόστατες ή ακόμα και βάσιμες εικασίες.

Τον χάρτη του Πιστόριους τον είχα δει στο σχετικό άρθρο του Βασίλη Παπαδολιά και θυμόμουν πόσο έντονα «έπαιζε» το ζώδιο του Σκορπιού και ο Πλούτωνας. (Για να μην επαναλαμβανόμαστε με τυπικές αναλύσεις, παρακαλώ να διαβάσετε το σχετικό άρθρο για να πάρετε μια γεύση της γενικής αστρολογικής του εικόνας).

Αμέσως σκέφτηκα ότι ο τράνζιτ Κρόνος κάπου θα βρίσκεται εμπλεκόμενος και αποφάσισα να βρω με ποιο τρόπο. Στην απόσταση από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο, εξακολουθούσα να σκέφτομαι ότι αφού μιλάμε για όπλο και βίαιο γεγονός, θα έπρεπε να βρω ενεργούς τους Άρη, Ήλιο, Ουρανό, Κρόνο και με κάποιο τρόπο την σκανδάλη του Δία. Αφού το θύμα ήταν η κοπέλα του, λογικά θα έπρεπε να υπάρχει και μια ενεργοποίηση του 7ου ή του κυβερνήτη του… Με κάποιο τρόπο η Αφροδίτη ή η Σελήνη και οι άξονες 2ου/8ου – 6ου/12ου που σχετίζονται με φόνους και σκοτεινές υποθέσεις. Πολλά πέρασαν από το μυαλό μου μέχρι να στήσω τον χάρτη.

Θα προτιμούσα να επικεντρωθούμε στο συγκεκριμένο συμβάν και να δούμε τον τριπλό τροχό με τις προόδους και τις διελεύσεις, μαζί με τον χάρτη του Ηλιακού τόξου για την ημέρα του γεγονότος.

 

Το πρώτο που πρόσεξα, είναι ότι ο Όσκαρ έχει ένα γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου στον Σκορπιό στον 10ο (κυβερνήτης 7ου ) – Άρη στον Υδροχόο, στον 1ο (κυβερνήτης 3ου). Στον μεσαίο από τον τριπλό τροχό, μπορούμε να δούμε τον προοδευμένο του Ήλιο να βρίσκεται σε εξάγωνο με τον γενέθλιο Άρη (ανοχή μέχρι και 2 μοίρες για τα φώτα στις προόδους). Αυτό σημάνει ότι ο προοδευτικός Ήλιος ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου-Άρη.

Την ίδια ώρα (στις 4π.μ., σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές) ο τράνζιτ Ήλιος βρισκόταν στις 25ο 32΄ του Υδροχόου, δηλαδή στο όριο ανοχής για να σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη. Μέχρι εδώ, βλέπουμε πως η γενέθλια προδιάθεση για σφάλματα δράσης (Άρης) και τάσεις βίαιων καταστάσεων Άρης – Ήλιος, είχε ενεργοποιηθεί για τα καλά!

Αλίμονο βέβαια, αν κάθε τέτοιο ενεργοποιημένο τετράγωνο μας έδινε ένα φόνο εξ αμελείας ή και εκ προθέσεως. Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε πως αν ο Άρης δεν ήταν στον Υδροχόο, ώστε να έχει κυβερνήτη τον Ουρανό και ο Ήλιος στον Σκορπιό, ώστε να έχει κυβερνήτη τους Πλούτωνα – Άρη, τότε θα μιλούσαμε για μιας άλλης ποιότητας τετράγωνο, με άλλες εγγενείς προδιαθέσεις. Όμως εδώ μιλάμε για ενέργειες Ουρανού, Άρη, Ήλιου, Πλούτωνα, το «ιδανικό» κοκτέιλ τέτοιων καταστάσεων (ο Άρης κυβερνά τα όπλα).

Και πάλι όμως, η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στο στέλιουμ στον Σκορπιό και στους πλανήτες που κάνουν σύνοδο με το Μεσουράνημα και τετράγωνο με τον ορίζοντα (άξονας 1ου/7ου ο άξονας των σχέσεων και όχι μόνο). Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κυβερνήτης του 8ου οίκου, που σχετίζεται με τον φυσικό και μεταφορικό θάνατο, είναι ανάδρομος και σε σύνοδο με το Ζενίθ, τον Πλούτωνα (φυσικός κυβερνήτης 8ου) και την Αφροδίτη. Το Ζενίθ σχετίζεται άμεσα με την φήμη ενός ατόμου και με όλα όσα είναι ορατά στην κοινωνία, επιτεύγματα ή σκάνδαλα.

Ο Ερμής, εκτός από τον 8ο , κυβερνά και τον 5ο, που σχετίζεται με τον αθλητισμό και την ερωτική μας έκφραση. Τα αθλητικά επιτεύγματα του Πιστόριους είναι αναμφισβήτητα και έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο! Γενέθλιος Ερμής, τρίγωνο ακριβείας με έναν ισχυρό, γενέθλιο Δία στον Ιχθύ, στον 2ο οίκο. Συμπληρωματικά, στον χάρτη του ηλιακού τόξου, ο Ερμής και ο ωροσκόπος σχηματίζουν το τετράγωνό τους στην 9η των Ιχθύων -Τοξότη πια, την μοίρα που βρισκόταν ο τράνζιτ Άρης (9η των Ιχθύων )την ώρα και την μέρα του γεγονότος.

Την ίδια στιγμή ο τράνζιτ Ερμής (αρκετά αργός λόγω της επικείμενης αναδρομής του) έκανε σύνοδο ακριβείας με τον γενέθλιο Δία του Όσκαρ και φυσικά, τρίγωνο ακριβείας με τον γενέθλιο Ερμή, δίνοντας έμφαση στο γενέθλιο τρίγωνο Δία-Ερμή. Μία ακόμα εγγύηση ότι το γεγονός θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις, όπως και το είδαμε στα ΜΜΕ όλου του κόσμου. Όμως το απλό πέρασμα του τράνζιτ Ερμή δεν θα σήμαινε απολύτως τίποτα, αν ο προοδευτικός Ερμής, σε σύνοδο με τον προοδευτικό Κρόνο, δεν σχημάτιζαν τετράγωνο με τον γενέθλιο Δία, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Κρόνου (Κρόνος κυβερνήτης 12ου)!

Αυτό που θα πρέπει να σκεφτούμε, είναι πως ο ενεργοποιημένος Δίας αυτός, βρίσκεται σε έναν οίκο ενδιαφέροντος για το θέμα που εξετάζουμε, αφού ο άξονας 2ου/8ου, όπως είπαμε, σχετίζεται με υποθέσεις φόνων ή στέρησης της ζωής, είτε μιλάμε για εξ αμελείας, είτε για εκ προμελέτης. Άλλωστε, όπως επίσης είπαμε, ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του 8ου και έρχεται από τον 10ο.

Η προοδευτική του σύνοδος με τον κυβερνήτη του 12ου (Κρόνο) καθιστά την εμπλοκή 8ου/12ου αρκετά δύσκολη και με ανεξέλεγκτες διαστάσεις (Δίας). Δείτε τώρα στον χάρτη των προοδευτικών κατευθύνσεων πως ο προοδευτικός ωροσκόπος προσεγγίζει την σύνοδο με την ακμή του γενέθλιου 2ου οίκου, κάνοντας μάλιστα ένα τετράγωνο, σχεδόν ακριβείας, με τον τράνζιτ Δία στους Διδύμους. Άλλη μια κορυφαία μετακίνηση!

Συμπληρωματικά, ρίξτε μια ματιά στην ακμή του 8ου οίκου του ηλιακού τόξου (απώλεια). Δείτε πως κάνει ένα σφιχτό τετράγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα, κυβερνήτη του 2ου οίκου (μία ομιχλώδης κατάσταση, περίεργες συνθήκες) στον 11ο (άξονας 11ου/5ου, των συναναστροφών και των ερώτων). Άλλωστε στον χάρτη των προοδευτικών κατευθύνσεων, βλέπουμε πως ο Ποσειδώνας βρίσκεται υπό την επιρροή του τετραγώνου από τον τράνζιτ Ουρανό. Επιστρέψτε τώρα στον τριπλό τροχό και δείτε την σύνοδο ακριβείας των προοδευτικών Δία\Άρη στον 2ο οίκο. Την διεύρυνση (Δίας) της παρορμητικής δράσης (Άρης). Μην υποτιμάτε ποτέ τις όψεις που σχηματίζουν οι προοδευμένοι πλανήτες μεταξύ τους!

Υπάρχουν όμως ακόμα μερικά «χοντράδια» στα οποία επίτηδες δεν αναφέρθηκα, για να μην χάσουμε την σειρά των συνειρμών μας. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στις γενέθλιες θέσεις και στο ζενίθ του Πιστόριους και ας βάλουμε πια και την Σελήνη στο «παιχνίδι». Εδώ έχουμε μια ισχυρή σύνοδο Πλούτωνα – Αφροδίτης σε τετράγωνο με την Σελήνη. Έχετε στον νου σας ότι ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του Ήλιου, της Αφροδίτης και του Ερμή!

Τόσο η Αφροδίτη, όσο και η Σελήνη, είναι τα δύο θηλυκά σύμβολα σε έναν χάρτη. Εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η γενέθλια προδιάθεση μας πληροφορεί για μοιραίες, βαθιές εμπειρίες, δύσκολες καταστάσεις σε σχέση με γυναικεία πρόσωπα. Στο βαθμό που αυτό σχετίζεται με τον άξονα 10ου/4ου, ξέρουμε ότι ο Όσκαρ έχασε την μητέρα του πολύ νωρίς και τώρα προστίθεται και η μοιραία απώλεια της συντρόφου του. Αυτή τη φορά η εμπλοκή 10ου/4ου σχετίζεται με την κοινωνική του εικόνα και όχι με την οικογένεια.

Σε όλες αυτές τις αλλεπάλληλες ενεργοποιήσεις, βάλτε τώρα και έναν τράνζιτ Κρόνο από αυτό το νευραλγικό σημείο του χάρτη του, το Ζενίθ. Μην περιμένετε ένας αργός τράνζιτ να εκδηλώσει την ενέργειά του όταν σχηματίζει όψεις ακριβείας. Ακόμα και αποχωρίζουσες όψεις μπορούν να ενεργοποιηθούν όταν όλος ο χάρτης τείνει προς μία κατεύθυνση.

Στο συγκεκριμένο θέμα που εξετάζουμε, την δολοφονία της συντρόφου του, τόσο η σύνοδος Πλούτωνα – Αφροδίτης, όσο και ο Ερμής, παίζουν έναν σημαντικό ρόλο! Στην πραγματικότητα οι τρεις αυτοί πλανήτες βρίσκονται σε σύνοδο, αλλά οι αποστάσεις τους γεφυρώνονται στις προόδους. Δείτε την προοδευτική Αφροδίτη στην 13η μοίρα του Σκορπιού και την σφιχτή της σύνοδο με τον Ερμή στον 10ο.

Πραγματικά δεν ξέρω αν το τρίγωνό της με τον γενέθλιο Δία, απλώς επεκτείνει την γενέθλια δυσμένεια που κουβαλά ο πλανήτης ή αν είναι η τύχη που στο τέλος θα σώσει την δημόσια εικόνα του. Πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Κρόνος στον 10ο και η έκλειψη που προηγήθηκε εκεί, δεν ήταν μια απλή σύμπτωση για τον Πιστόριους.

Λένε πω η προοδευτική Σελήνη είναι ο καλύτερος δείκτης γεγονότων και θα ήταν μεγάλη παράλειψη, αν δεν αξιολογούσαμε λίγο την κατάστασή της. Η γενέθλια θέση της είναι στον 6ο και κοιτάζοντας τον χάρτη των προοδευτικών κατευθύνσεων, μπορούμε να δούμε ότι βρίσκεται σχετικά κοντά στην επιστροφή Σελήνης. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για αυτή τη φάση της Σελήνης, αλλά φοβάμαι ότι θα βγούμε εκτός θέματος. Ας αρκεστούμε λοιπόν να στο να δούμε τι όψεις κάνει, τι και πόσο επηρεάζει.

Με μία πρώτη ματιά δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει κάτι το εξαιρετικά αξιοσημείωτο. Ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω μια δευτερεύουσα όψη, όταν αυτή περιέχει κάποιο από τα φώτα και επιπλέον είναι, κραυγαλέα, ακριβείας! Μιλώ για την όψη χιαστί που σχηματίζει η Σελήνη (κυβερνήτης 6ου) με τον Ουρανό (κυβερνήτη ωροσκόπου και Άρη). Δεν θα μπορούσε, παρά με κάποιο τρόπο, να βλέπουμε την εμπλοκή του αιφνίδιου Ουρανού με την Σελήνη (γυναικείο πρόσωπο). Μην ξεχνάτε ότι η γενέθλια θέση της σχηματίζει τετράγωνο με την σύνοδο Πλούτωνα – Αφροδίτης. Κάθε κραδασμός που δέχεται η προοδευτική Σελήνη, τείνει να ταρακουνά τον ρόλο της γενέθλιας.

Τέλος, να προσθέσω ότι η προοδευτική Σελήνη σχηματίζει τετράγωνο με τους δεσμούς Σελήνης. Είναι μία όψη που την συναντάμε συχνά σε σημαντικές καμπές της ζωής ενός ανθρώπου. Όμως εδώ υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για να το επισημάνουμε. Ο Πιστόριους έχει το μεσοδιάστημα Άρη\Κρόνου (μεσοδιάστημα θανάτου και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων ) στον 12ο , στις 19ο 6΄μοίρες του Αιγόκερω, σε τετράγωνο με τους δεσμούς Σελήνης του στον άξονα 3ου/9ου. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Κάθε παρατήρηση και διάθεση για συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη, αποτελεί δε και τον λόγο που έγραψα αυτό το σύντομο άρθρο, βασισμένο σε ένα θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας. Εύχομαι το καλύτερο για αυτό το νέο παιδί, έναν σπουδαίο αθλητή , αλλά πάνω απ’ όλα έναν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Ας ελπίσουμε πως όλο αυτό ήταν ένα τραγικό λάθος που κόστισε μεν μια ανθρώπινη ζωή , αλλά δεν αξίζει να κοστίσει την καταστροφή άλλης μίας. Καμιά φορά φαίνεται πως η ζωή, κάποιους ανθρώπους τους βάζει στο στόχαστρο. Συνήθως τους πιο δυνατούς.

 

Κάτια Κ.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments