0 0 votes
Article Rating

Με αυτά και με εκείνα φτάσαμε στον Ιούλιο, στην καρδιά του καλοκαιριού, ίσως τον ωραιότερο μήνα που θα μπορούσε να διαλέξει ο Δίας για να περάσει στον Λέοντα. Για την ακρίβεια, στον μήνα του Λέοντα! Δεν προλαβαίνει να μπει και κάνει ποδαρικό με μία βασιλική σύνοδο με τον Ήλιο στην έδρα του (κυριαρχία στον Λέοντα), έτσι, για να μην ξεχνάμε τι θα πει γενναιοδωρία. Εδώ που τα λέμε, ακούσαμε πολλά για την έξαρση του Δία στον Καρκίνο, αλλά είδαμε λίγα. Τόσο λίγα, που αν δεν ξέραμε αστρολογία θα αναρωτιόμασταν τι ρόλο έπαιξε η θέση έξαρσής του στον Καρκίνο, αλλά όλα έχουν την εξήγησή τους.

Αρχικά, ας μην είμαστε αχάριστοι. Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερα. Ωστόσο, από αστρολογικής απόψεως, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από το πολύπαθο ταξίδι του Δία στον Καρκίνο, όταν σε κάθε γωνία καραδοκούσαν οι «Λαιστρυγόνες» και οι «Κύκλωπες»; Πλούτωνας, Ουρανός και Άρης, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μην νιώσουμε την αξία της ευλογίας του Δία στον Καρκίνο. Τα δώρα ήρθαν σε μικρά καλάθια, χωρίς γυαλιστερά περιτυλίγματα και χωρίς κορδέλες.

Βεβαίως, μια πιο πνευματική προσέγγιση της αστρολογίας θα είχε πολλά να πει για τον σημαντικό ρόλο του Δία στις παγκόσμιες εξελίξεις και για την ενέργεια εκείνη που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν, αλλά ποιος έχει την διάθεση να το φιλοσοφήσει καλοκαιριάτικα; Με λόγια απλά και καθημερινά, όπως αρμόζει στην χαλαρότητα του καλοκαιριού, ήταν λίγο μάπα το καρπούζι.

Χορτάσαμε τετράγωνα, αντιθέσεις και μεγάλους σταυρούς . Βάλαμε και στις τσέπες κουκούτσια!
Πλάκα-πλάκα, ο λόγος που αναφέρομαι στην πορεία του Δία στον Καρκίνο, είναι γιατί άκουσα πολλά παράπονα και δυσπιστίες, δικαίως ίσως. Ο αστρολογικός κόσμος έταξε πολλά, έγραψε ακόμα περισσότερα, αλλά ελάχιστοι συμπεριέλαβαν τα ψιλά γράμματα των οδηγιών. Οι γράφοντες στο myhoroscope δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν πως κάθε πλανήτης εκφράζεται σύμφωνα με το σύνολο των επιρροών που δέχεται από το τρέχον πλανητικό σκηνικό, την δεδομένη χρονική περίοδο της διέλευσής του.

Δεν περάσαμε και λίγα τον τελευταίο χρόνο… Είναι εντελώς ανθρώπινο να επενδύουμε, μια στάλα, στην βοήθεια του Δία. Όποιος πει ότι δεν ψάχνει μήπως και του κάνει καμιά καλή όψη με κανένα σοβαρό πλανήτη, μπας και δει λίγο φως, είναι μέγας ψεύτης!

Όπου κι αν πήγα, με όποιον κι αν μίλησα, το αστρολογικό ερώτημα του μήνα ήταν ένα: «Και τι σημαίνει τώρα που μπαίνει ο Δίας στον Λέοντα;» Το ερώτημα ελήφθη!

Δίας στον Λέοντα

Νομίζω πως και μόνο που τα χείλη μας προφέρουν την φράση «Δίας στον Λέοντα», κάτι ευχάριστο ξυπνάει μέσα μας. Θες που ο Δίας συνδέεται με όλα τα καλά… Θες που ο Λέοντας είναι έξω καρδιά… Πάντως προφέρεται και ακούγεται ευχάριστα, ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα από αστρολογία. Αισιόδοξη προσέγγιση, ωστόσο, εντελώς εύστοχη!

Για να κατανοήσουμε την δυναμική του Δία στον Λέοντα, αρκεί να συνδυάσουμε στο μυαλό μας τις ιδιότητες του Ήλιου (κυβερνήτης Λέοντα) και του Δία (κυβερνήτης Τοξότη και Ιχθύων, στην παραδοσιακή αστρολογία).
Ο Δίας είναι η επέκταση και ο Ήλιος η καρδιά, το κέντρο και η ουσία της ύπαρξης. Σε ένα σταθερό ζώδιο της φωτιάς (Λέοντας), όπου η ενέργεια και το πάθος για ζωή και δημιουργία κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν, εκείνο που πρωτίστως συντελείται είναι η αύξηση της ανάγκης για έκφραση του εαυτού μας. Όχι εκείνου του εαυτού που υιοθετούμε λίγο πριν περάσουμε το κατώφλι της εργασίας μας, το πρωί της Δευτέρας. Όχι εκείνου του εαυτού που μεθοδεύουμε σε ένα οικογενειακό τραπέζι στο οποίο θα βρίσκεται και η κουτσομπόλα θεία. Όχι εκείνου του εαυτού που προσποιούμαστε προκειμένου να προάγουμε ισορροπία, απωθώντας τα κομμάτια του εαυτού που εκθέτοντάς τα θα μας έφερναν σε δύσκολη θέση.

Ο Δίας στον Λέοντα είναι η επέκταση εκείνου του εαυτού που μας κάνει να νιώθουμε χαρά. Του πραγματικού μας εαυτού ή αν θέλετε, της χαρούμενης εκδοχής του εαυτού μας.
Το ζώδιο του Λέοντα είναι το ζώδιο του φυσικού 5ου οίκου. Ο 5ος οίκος είναι ο τομέας της δημιουργίας, της χαράς, των παιδιών, της ενέργειας για αθλητισμό, του έρωτα, του ρίσκου, της προβολής μας στον κόσμο, της έκφρασης. Τελικά, το κέντρο της ύπαρξης , ως έμπνευση και κινητήριος δύναμη για ζωή.

Με τον Δία στον Λέοντα θα δούμε την μόδα να προωθεί το γυαλιστερό, το χρυσό, τις πούλιες, την Άρτα και τα Γιάννενα (έχουμε να γελάσουμε πολύ φέτος!). Ο κόσμος θα έχει την διάθεση να ντυθεί καλύτερα, προβάλλοντας την αστραφτερή εκδοχή του εαυτού του. Θα υπάρχει διάθεση για διασκέδαση και παιχνίδι. Τα κοινωνικά γεγονότα (γάμοι, βαφτίσεις, πρεμιέρες κ.τλ.) θα είναι πολλά και θα έχουν την τάση να αγγίζουν την υπερβολή (διότι η φτώχια θέλει καλοπέραση).

Οι έρωτες θα ανθίσουν και η υπερβολική τους έκφραση θα είναι στο πρόγραμμα. Μην ξεχνάτε πως οι Λέοντες έχουν και μια φυσική ροπή προς το δράμα, λόγω της ανάγκης τους να εκφράσουν έντονα κάθε τι που υπάρχει στην καρδιά τους (Όποιος έχει φίλους Λέοντες ή κοντινούς του ανθρώπους, καταλαβαίνει απολύτως τι εννοώ. Drama queen και βάλε!). Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους και θα δούμε αρκετά ταλαντούχα να ξεχωρίζουν, καθώς και μια πρόοδο της παιδείας και της δραστηριότητας των νέων.

Εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις και καλλιτεχνικά γεγονότα που σχετίζονται με το θέαμα, το υπερθέαμα και την σκηνή. Θα δούμε μεταφορές παιδικών βιβλίων στον κινηματογράφο και θα δοθεί έμφαση σε ρομαντικές ιστορίες. Θα υπάρξει μεταβολή στην τιμή του χρυσού, ατομικές επιχειρήσεις να ανθίζουν ενώ πολλοί θα αποφασίσουν να κάνουν επάγγελμα το χόμπι τους ή μία δραστηριότητα που τους έδινε χαρά και όλο την ανέβαλαν. Ναι, καλά καταλάβατε ότι ο συνδυασμός Δία/Ήλιου είναι ένας τυχερός και χαρούμενος συνδυασμός. Δεν είναι ότι ξαφνικά θα βγούμε από την κρίση και θα λυθούν τα πολιτικοοικονομικά μας προβλήματα, ούτε ότι θα μας αγγίξει η θεά τύχη με ένα μαγικό ραβδάκι.

Εκείνο που αλλάζει, είναι ο τρόπος που θα βλέπουμε τη ζωή. Η ικανότητα να βρίσκουμε τη χαρά σε κάθε ευκαιρία. Το ταλέντο να δημιουργούμε από το τίποτα. Μία αισιόδοξη στάση που προσελκύει ευχάριστες καταστάσεις. Ο συνδυασμός αυτός ξυπνά το παιδί μέσα μας και μας κάνει να θέλουμε να κάνουμε πράγματα, όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή μας αρέσουν και μας διασκεδάζουν. Και αλίμονο, είναι ότι πραγματικά χρειαζόμαστε αυτήν την τόσο σκοτεινή, μίζερη και άχαρη εποχή που διανύουμε.

Η πορεία του Δία στον Λέοντα

Στην πρώτη ενότητα αναφερθήκαμε σε έναν χρήσιμο κανόνα: «Κάθε πλανήτης εκφράζεται σύμφωνα με το σύνολο των επιρροών που δέχεται από το τρέχον πλανητικό σκηνικό, την δεδομένη χρονική περίοδο της διέλευσής του.» Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν, σας έχω καλά και κακά νέα. Θα ξεκινήσω από τα «κακά», γα ευνόητους λόγους.

Τα κακά νέα είναι ότι ο Δίας στην πορεία του από τον Λέοντα, θα συναντήσει τον Κρόνο στον Σκορπιό. Η αλήθεια είναι πως ένα τετράγωνο στον σταθερό σταυρό, έχει και σταθερά αποτελέσματα, κάτι που δεν το λες επιτυχία όταν πρόκειται για όψη τετραγώνου Δία/Κρόνου, μια ακόμα κορυφαία στιγμή για τον 20ετή συνοδικό τους κύκλο, που αφετηρία είχε την σύνοδό τους στον Ταύρο (28 Μαΐου 2000).

Περιττό να υπενθυμίσω τι έφερε εκείνη η σύνοδος στο ζώδιο του Ταύρου και τον 2ο οίκο των οικονομικών. Μαζί τα φάγαμε… μαζί τα ζούμε. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2015, έχουμε να ζήσουμε μεγάλες στιγμές! Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στον Λέοντα και θα κάνει σύνοδο με τον Δία, ενώ το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής θα κάνει τετράγωνο ακριβείας με τον Κρόνο στον Σκορπιό και όλα αυτά στην 28ηο Λέοντα/Σκορπιού αντίστοιχα.

Με λίγα λόγια, άμα βλέπετε εμπλοκή Αφροδίτης στο τετράγωνο Δία \Κρόνου, το οικονομικό θεματάκι το έχουμε σιγουράκι. Κι άλλο θα μου πείτε; Δυστυχώς, ναι. Μην το βάλετε όλο το αντηλιακό. Κρατήστε λίγο να το πιούμε του χρόνου το καλοκαίρι, να δώσουμε ένα τέλος στα βάσανά μας, με γεύση καρύδας.
Μην φανταστείτε δε ότι η σύνοδος της ανάδρομης Αφροδίτης και του Δία στον Λέοντα θα είναι για καλό…

Εκτός από μερικά «βασιλικά» διαζύγια που μπορεί να ακούσουμε τότε, η όποια πείρα μου, μου έχει μάθει ότι η ανάδρομη Αφροδίτη είναι το πολύ κακό για το τίποτα. Στην πράξη, μας φέρνει πίσω παλιές αισθηματικές υποθέσεις (και χρέη καμιά φορά) για να συγχυστούμε άλλη μία φορά και να θυμηθούμε για ποιο λόγω είχαμε φύγει νύχτα. Του χρόνου το καλοκαίρι φυλαχτείτε! Θα σέρνονται αρρωστημένοι έρωτες και αδιέξοδα δράματα, ιδιαιτέρα για όσους έχουν ωροσκόπο Κριό ή Υδροχόο.

Στο πλαίσιο των «κακών» νέων, θα ήθελα να βρω ένα τρόπο να πω «μαλακά» κάτι σκληρό. Όσοι είστε γεννημένοι σε ζώδιο της φωτιάς ή έχετε Ωροσκόπο/Ζενίθ ή κάποιον προσωπικό πλανήτη μεταξύ 1ης-11ης μοίρας και όλες τις μοίρες μετά την 24η σε ζώδιο της φωτιάς, δεν θα πρέπει να περιμένετε κάποιο θαύμα Διός στη ζωή σας. Ο γενναιόδωρος πλανήτης θα περάσει από τις μοίρες σας γκαζωμένος και το πιο πιθανό είναι να προλάβετε να δείτε μόνο τη σκόνη του.

Να τα λέμε αυτά, γιατί κάπως έτσι βγαίνει η φήμη ότι πέρασε ο Δίας και δεν έκανε τίποτα καλό. Πέρασε μεν, δεν ακούμπησε δε. Λυπάμαι. Αν κάνουμε λίγη υπομονή, σε 12 χρόνια επιστρέφει. Λέμε τώρα…

Ταύροι και Σκορπιοί ή όσοι έχετε Ωροσκόπο/Ζενίθ ή προσωπικούς πλανήτες μεταξύ 12ης -23ης αυτών των δύο γήινων ζωδίων… Να μη σας χαλάσω την καρδιά καλοκαιριάτικα ε; Απλά το νου σας και μακριά από υπερβολές.

Ειδική ειδοποίηση για όλα τα σταθερά ζώδια (Λέοντες, Ταύροι, Σκορπιοί, Υδροχόοι με ωροσκόπο, προσωπικούς πλανήτες κ.τλ.) μεταξύ 27ης -29ης μοίρας. Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου του 2015 να είστε συνετοί και συγκεντρωμένοι (ιδιαιτέρως οι Ταύροι).

Τα καλά νέα είναι ότι ο Δίας από τον Λέοντα θα συναντήσει τον Ουρανό από τον Κριό με όψη τριγώνου. Αυτά είναι! Πρωτοτυπία, πρωτοβουλία, ατομικές επιχειρήσεις, εναλλακτικές προτάσεις, ρίσκα, καινούργιες ιδέες και προοδευτικές ενέργειες θα προωθηθούν με επιτυχία. Όσοι έχετε Ωροσκόπο /Ζενίθ ή προσωπικούς πλανήτες μεταξύ 13ης και 19ης Κριού\Λέοντα \Τοξότη , μην αφήσετε να πάνε χαμένες οι αναπάντεχες ευκαιρίες που θα σας δοθούν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Στο πλαίσιο των «καλών» νέων, θα ήθελα να πληροφορήσω όσους είναι γεννημένοι σε ζώδιο της φωτιάς ή έχετε Ωροσκόπο/Ζενίθ ή κάποιον προσωπικό πλανήτη μεταξύ 12ης-23ης ζωδίων της φωτιάς, ότι η τύχη και οι ευκαιρίες θα σας φερθούν γενναιόδωρα.

Δίδυμοι και Ζυγοί, άντε, κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Αν έχετε προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο/Ζενίθ στα δύο αυτά αέρινα ζώδια και φυσικά μεταξύ 12ης-23ης μοίρας, τότε δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες, τα τυχερά και η πρόοδος.

Υδροχόοι ή όσοι έχετε Ωροσκόπο/Ζενίθ, προσωπικούς πλανήτες κτλ… μεταξύ 12ης-23ης Υδροχόου, εσείς έχετε δική σας πτέρυγα. Αν ο Κρόνος σας, στον γενέθλιο χάρτη σας, είναι ισχυρός και καλοβαλμένος, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιρροή του Δία προς όφελός σας. Αν όμως ο Κρόνος σας είναι χαλαρός και τσαχπίνης, τότε διαβάζετε λάθος ενότητα. Ξαναδιαβάστε τα «κακά» νέα.

Επίλογος

Για το τέλος σας φύλαξα μια έκπληξη. Όσοι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει όταν η επιρροή του Δία (Τοξότης) συναντά την ενέργεια του Ήλιο (Λέοντας), ίσως να τον βοηθήσουν οι εικόνες, στην πράξη.
Ο Δίας στον Λέοντα μας ζητά να γίνουμε δημιουργικοί, εκφραστικοί, χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Να είμαστε ο εαυτός μας. Να γίνουμε και να μείνουμε για πάντα παιδιά, γεμάτοι αποθέματα ενέργειας και ευγνωμοσύνη για ότι μας φέρνει η ζωή.

Θέλετε να δείτε πως είναι αυτό, όταν γίνεται στην πράξη; Mick Jagger! Ένας, αλλά Λέων! Και μάλιστα, μιλάμε για ένα Λιοντάρι που στον γενέθλιο χάρτη του έχει σύνοδο Ήλιου/Δία. Αστείρευτη ενέργεια επί σκηνής… Μεγάλος καλλιτέχνης… Αγέραστη ψυχή και σώμα!
Τina Turner! Τι να πει κανείς για έναν Τοξότη (Δίας) με Δία στην έξαρση του Καρκίνου, στον 10ο οίκο της και ωροσκόπο Λέοντα (Ήλιος) ; Αστείρευτη ενέργεια επί σκηνής… Μεγάλη καλλιτέχνης… Αγέραστη ψυχή και σώμα! Ο συνδυασμός τους… Ατομική ενέργεια!

Αν είναι να τιμήσουμε τον Δία στον Λέοντα, ας το κάνουμε σωστά. Ας το κάνουμε επί σκηνής.

 

Γίνε ο πρωταγωνιστής του εαυτού σου,
Κάτια Κ.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments