5 1 vote
Article Rating

Η Ceres, Δήμητρα στα ελληνικά, είναι ένας από τους γνωστούς και πλέον εξαιρετικά χρήσιμους αστεροειδείς στην τέχνη της αστρολογίας. Συχνά παρομοιάζεται με την ίδια την μητέρα Γή και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς συμβολίζει την στοργή και την θρέψη που λαμβάνουμε και προσφέρουμε, μοιάζοντας αρκετά στις ιδιότητες με την Σελήνη, η οποία όμως αφορά περισσότερα τα βρέφη και γενικά τα παιδιά νηπιακής ηλικίας, ενώ αυτή αφορά περισσότερο τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και τους ενήλικες.

Η θέση της στον γενέθλιό μας χάρτη θα μας δώσει πληροφορίες για την φροντίδα που λάβαμε στα παιδικά μας χρόνια, πώς φροντίζουμε τους άλλους αλλά και τι είδους φροντίδα θα μας έκανε να νιώθουμε ευτυχισμένοι και πλήρεις. Η ζωδιακή της θέση σε συνδυασμό με την οικοθεσία θα μας δείξει τι τύπου φροντίδα παρέχουμε καθώς και πού απαντάται η πληρότητα μας, σε ποιόν τομέα θα εκφραστεί αυτή και αντίστοιχα θα νιώθουμε πλήρεις.

Η θέση της είναι σημαντική καθώς δίνει πληροφορίες για τις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών, την σχέση μητέρας – παιδιού αλλά και τον πόνο που προέρχεται από την εξάρτηση και τον αποχωρισμό. Η Δήμητρα αφορά ακόμα τον αυτοσεβασμό, την γονιμότητα, τον ίδιο τον κύκλο της φύσης και το πιο σημαντικό ανάλογα με την θέση της, το πού βρίσκεται η ανάγκη σας για αγάπη και πού θα παράσχετε την στοργή και την αγάπη σας.

Είναι φανερό πως κατά την περίοδο της διέλευσής της τονίζει ακριβώς αυτές τις ανάγκες Σχετίζεται ακόμα με την γεωργία, την ανάπτυξη των σπόρων, την θρέψη για την ανάπτυξή τους τον ιματισμό και τα τρόφιμα.

Λέξεις κλειδιά των ιδιοτήτων της είναι: σύνδεση, φροντίδα, παιδιά, άνεση, εξάρτηση, διατροφή, διατροφικές διαταραχές, γονιμότητα, τρόφιμα, θλίψη, ανάπτυξη, αγάπη, μητέρα, τροφή, εξέλιξη, διατροφή, προκατασκευή, αναπαραγωγή, αυτοσεβασμός, αυτοεκτίμηση, χωρισμός, μερίδιο της γεωργίας, συγκομιδές, καλλιέργεια, κηπουρική, σιτάρι, ανάπτυξη, χορτάρια, δενδροκομία, φυτά, σπόροι.

 

Ας δούμε πως μας επηρεάζει ανάλογα με την θέση της στα ζώδια, στους οίκους και σε κάποιες όψεις με σημαντικά σημεία και πλανήτες στον γενέθλιό μας χάρτη. Οι ερμηνείες είναι ενδεικτικές.

 

H Δήμητρα στα ζώδια

Στον Κριό
Έχει ανάγκη τη δράση και τη σωματική δραστηριότητα. Ποιο είδος δράσης; Οποιοδήποτε είδος! Ο Κριός δεν είναι απαιτητικός εφ’ όσον κινείται. Εάν την έχετε σε αυτήν την θέση, είναι λιγότερο πιθανό να φροντίζετε τους άλλους με χάδια. Πιθανότερα, θα τους πάρετε σε κάποια επίμονη δραστηριότητα σας. Εάν έχετε παιδιά με αυτήν την τοποθέτηση, μπορούν να απαιτήσουν λιγότερα αγκαλιάσματα και περισσότερες αμοιβαίες δραστηριότητες με σας.

Στον Ταύρο
Θέλετε να φροντίσετε και να δείξετε την αγάπη σας σε κάποιον με αυτή την θέση; Ο καλύτερος τρόπος είναι να τον ταίσετε! Πολύ, κατά προτίμηση! Αυτοί οι άνθρωποι θα αισθανθούν, επίσης, πλήρεις εάν τους κάνετε μασάζ στους ώμους και στο πίσω μέρος του λαιμού τους με δύναμη και για πολύ ώρα.

Στους Διδύμους
Μιλήστε. Ή γράψτε. Οποιοδήποτε είδος της επικοινωνίας θα κάνει την Διδυμίσια Δήμητρα να αισθανθεί φροντισμένη. Οι Δίδυμοι είναι, επίσης, το ζώδιο της ποικιλίας και των σύντομων ταξιδιών. Το ταξίδι και το να επιτυγχάνουν διάφορους μικρούς στόχους με την πρώτη είναι επίσης παράγοντες που θα φέρουν στην επιφάνεια το αίσθημα πληρότητας.

Στον Καρκίνο
Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ικανοποιημένοι όταν είναι στο σπίτι. Οι αγκαλιές μπορούν σίγουρα να λειτουργήσουν εδώ! Το ίδιο και οι οικιακές δουλειές!Αναζητούν πάντα την προσοχή των άλλων και είναι καλοί στο να τους φροντίζουν με τη σειρά τους.
Η αρνητική πλευρά είναι, πως μπορεί να πάθουν την “Τρέλα των Καρκίνων”, όταν αισθάνονται ανάγκη για φροντίδα και να θεωρούν πως κανείς δεν τους αγαπά, κανένας δεν φροντίζει για αυτούς κτλ. Σε αυτή την περίπτωση, πειράξτε τους με μανία. Θα τους συνεφέρει οπωσδήποτε!

Στον Λέοντα
Η προσοχή, ο σεβασμός, και ο θαυμασμός θα δώσουν στο άτομο με αυτή την θέση. την αίσθηση της πληρότητας. Δώστε ένα σόου για χάρη τους! Καλύτερα ακόμα, αν τους κάνετε να συμμετέχουν! Ο Λέοντας στην ζωή του προτιμάει το τίποτα, αν δεν μπορεί να έχει το καλύτερο. Μπορεί αυτό να είναι ακριβό μερικές φορές, αλλά θα ικανοποιήσει το άτομο με την θέση αυτή. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια φτηνότερη διαδρομή, για να ικανοποιήσετε κάποιον με αυτήν την τοποθέτηση, κάντε κάτι για να τους κάνετε το κέντρο της προσοχής και του θαυμασμού!

Στην Παρθένο
Βάλτε τους να δουλεύουν, ειδικά σε λεπτομερή εργασία. Μερικές φορές μια Δήμητρα στην Παρθένο, θα προσπαθήσει να σας εκφράσει την αγάπη της, κρίνοντάς σας! Μή μείνετε φυσικά απαθείς, αλλά εκφράστε την άποψή σας! Εντούτοις, μπορούν, επίσης, να αισθανθούν πλήρεις εάν τους κάνετε μια ιδιαίτερα λεπτομερή κριτική. Αυτό είναι δεκτό αν γίνει με μέτρο, αλλά μην παρασυρθείτε. Εάν είστε γονέας και το παιδί σας έχει αυτή την θέση, θα το ευχαριστήσει αν το αφήσετε να συμμετέχει στα θέματα / εργασίες του σπιτιού ή ακόμη και στην επιχείρησή σας.

Στον Ζυγό
Αυτοί οι άνθρωποι ικανοποιούνται από την ομορφιά. Και ο Ζυγός, να θυμάστε, εντυπωσιάζεται πάντα από τα μικρά, ανούσια πράγματα, που σας τραβούν προσοχή. Οι καλοί τρόποι και μια καλαίσθητη, ισορροπημένη εμφάνιση θα λειτουργήσουν εδώ; Αναρωτιέται κανείς. Θα τείνουν, επίσης, να φροντίσουν τους άλλους με τον ίδιο τρόπο, με μικρές, καλαίσθητες πινελιές.

Στον Σκορπιό
Στους ανθρώπους του Σκορπιού τείνει να αισθανθεί πλήρης μέσω του σεξ. Θα μπορούσαν, επίσης, να κάνουν τους συντρόφους τους να αισθανθούν πλήρεις. Αυτό είναι θαυμάσιο, εάν βγαίνετε μαζί τους, αλλά πρόβλημα, εάν το πρόσωπο με αυτήν την τοποθέτηση είναι το παιδί σας. Η επαφή με οτιδήποτε βαθύ, μυστηριώδες, ή που τους μεταμορφώνει θα φέρει, επίσης, στην επιφάνεια εκείνο το αίσθημα πληρότητας. Οι άνθρωποι με αυτήν την τοποθέτηση, πιθανώς, (υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει αρνητική όψη της, στο χάρτη τους) θα αισθάνονταν ικανοποιημένοι, εάν επισκέπτονταν την Πομπηία ή κάποια άλλη αρχαιολογική τοποθεσία που σημαδεύτηκε απο κάποια “καταστροφή”!

Είναι καλή θέση για ένα γιατρό ή επαγγελματία νοσηλευτή, καθώς μπορεί να κάνει τους ασθενείς να αισθάνονται ότι τους προσέχουν κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας και σε αυτό βοηθά και το φυσικό ταλέντο τους στην ψυχολογία ,καθώς αντιλαμβάνονται άμεσα τις ανάγκες αυτών.

Στον Τοξότη
Η γνώση, η φρόνηση και η περιπέτεια είναι οι ανάγκες που τονίζονται με αυτή την τοποθέτηση! Πιθανόν η αίσθηση πληρότητας να έρθει κάνοντας μακρινά ταξίδια. Εάν έχετε κλίση σε πνευματικές δουλειές, θα μπορούσατε να νιώσετε αυτό το αίσθημα μέσω της παροχής συμβουλών στους ανθρώπους ή με το να διδάξετε ή να καθοδηγήσετε άλλους με κάποιο τρόπο. Η ανάγνωση αφηρημένων φιλοσοφικών θεμάτων θα μπορούσε να έχει την ίδια επίδραση. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε άλλους ανθρώπους να αισθανθούν πλήρεις ή εμπνευσμένοι με την παροχή σε αυτούς συμβουλών ή οδηγίας.

Στον Αιγόκερω
Το αίσθημα οργάνωσης και αυτοελέγχου δίνει σε αυτούς την αίσθηση ικανοποίησης. Από τη στιγμή που ο Κρόνος, που έχει επίδραση στη μείωση των πραγμάτων, κυβερνά τον Αιγόκερο, η πρόωρα λαμβανόμενη φροντίδα, είναι απαραίτητη. Ακόμα κι, αν η οικογένεια συνέβη να είναι πλούσια, οι γονείς θα μπορούσαν να είναι αδιάφοροι, να έχουν αποσυρθεί, ή να έχουν πιστέψει στην απόλυτη πειθαρχία των παιδιών, προκειμένου αυτοί να προστατευθούν από το χαλάσει η διάθεσή τους. Οι άνθρωποι με αυτήν την τοποθέτηση θα σας φροντίσουν για να σιγουρευτούν, ότι όλα τακτοποιούνται και οργανώνονται κατάλληλα. Προσπαθήστε να ελαφρύνετε μαζί τους το κλίμα.

Στον Υδροχόο
Εάν είναι κάτι εκκεντρικό, κάποιος με την Δήμητρα στον Υδροχόο είναι πιθανό να το βρεί και ικανοποιητικό! Η συνύπαρξη με φίλους θα ήταν, επίσης, μια εμπειρία αγάπης για αυτούς και οι φίλοι, στη συνέχεια, θα αισθανθούν, οτι με τη σειρά τους, τους αγαπούν. Εντούτοις, η πρόωρα λαμβανόμενη φροντίδα ήταν πιθανότερα ακανόνιστη, η δοσμένη με λάθος τρόπο. Όταν η μητέρα δεν είναι εκεί ,όταν το παιδί φωνάζει, το τελευταίο θα αναγκαστεί, τελικά, να περιορίσει τα αισθήματα εγκατάλειψης. Τελικά, το παιδί μεγαλώνει, αρχίζει να βγαίνει και όταν συμπαθήσει πραγματικά κάποιο άτομο, εμφανίζεται ένα αίσθημα ανάγκης. Αυτό συμβαίνει, όταν παίρνουν τη μεγάλη ώθηση να απογαλακτιστούν. Στην αρνητική πλευρά της είναι, ότι τείνει να δημιουργεί δυσκολίες επαφής στις στενές σχέσεις.

Στους Ιχθείς
Η φαντασία είναι η λέξη κλειδί εδώ. Η Δήμητρα στον Ιχθύ, νιώθει φροντισμένη από οτιδήποτε επινοημένο με φαντασία. Η κατοικία κοντά στη θάλασσα, η ακοή του ήχου των κυμάτων και η μυρωδιά του αλατισμένου αέρα θα βοηθήσουν επίσης. Όταν έχετε θλιμμένη διάθεση και χρειάζεστε κάποιον για να ακούσει τα προβλήματά σας, για να δανειστείτε ένα μη κριτικό και συμπονετικό ώμο, εδώ βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος!

Η Δήμητρα στους Οίκους

Στον πρώτο οίκο
Οι άνθρωποι με αυτή την θέση θα σας μπερδεύουν πάντα με τη μητέρα τους, ακόμα κι αν είστε άντρας. Και αυτό ,γιατί φαίνονται να έχουν ανάγκη φροντίδας. Αυτή η επίδραση ελαττώνεται, εάν βρίσκεται περισσότερο προς τις τελευταίες μοίρες του οίκου, ή σε ένα διαφορετικό ζώδιο από τον ωροσκόπο.

Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα εάν συμβαίνει να έχετε πολλούς πλανήτες στους Διδύμους μια και είναι περισσότερο των λόγων παρά της έμπρακτης φροντίδας. Παρόλα αυτά οι συναισθηματικά αδύναμοι να εκφραστούν άνθρωποι, έλκονται από αυτήν συνεχώς!

Στον δεύτερο οίκο
Εάν είναι τοποθετημένη καλά, οι φυσική ανάγκη να νιώθετε ότι σας αγαπούν, θα ικανοποιείται πάντα. Και θα τείνετε να εκφράζετε την αγάπη σας στους άλλους με τον ίδιο τρόπο. Και τίποτα δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο πλήρεις από ότι μια μεγάλη τραπεζική κατάθεση και ένα γεμάτο ψυγείο!

Στον τρίτο οίκo
Πιθανό σε μικρή ηλικία να σας φρόντισαν τα αδέλφια σας ή ακόμα και οι γείτονές σας. Και αντίστροφα(μεγαλώνοντας), θα μπορούσατε να είστε αυτοί που φροντίζουν τους παραπάνω. Τα λόγια σας τείνουν να ηρεμούν τους γύρω σας. Εδώ, η Δήμητρα θα μπορούσε να δώσει έναν λογοθεραπευτή ή έναν σύμβουλο.

Στον τέταρτο οίκο
Όταν βρίσκεστε στο σπίτι σας, σας γεμίζει με ένα αίσθημα πληρότητας και υπάρχει μια τάση να φροντίζετε τους πάντες μέσα στο σπίτι σας. Είναι τόσο απλό. Αλλά θα μπορούσατε, επίσης, να αισθανθείτε πλήρεις από τα σπίτια γενικά. Η θέση αυτή λοιπόν είναι πολύ θετική για να ασχοληθεί κάποιος με τα μεσιτικά επαγγέλματα.

Στον πέμπτο οίκο
Η τάση σε αυτήν την θέση είναι να γίνεται αισθητή η αγάπη μέσα από τη διασκέδαση, τον αθλητισμό, τα παιχνίδια, τις ρομαντικές συναντήσεις, τα παιδιά, τον τζόγο και την κερδοσκοπία! Οποιαδήποτε μορφή ενθουσιασμού δηλαδή! Θα υπάρξει, πιθανώς, μια ανάγκη να αισθανθεί αυτό το άτομο αγάπη από τον σύντροφο του, και, αντίστροφα, να τον φροντίζει. Να είστε προσεκτικός, εν τούτοις, σχετικά με το να νιώθετε πληρότητα μέσα από τον τζόγο

Στον έκτο οίκο
Η εργασία θα μπορούσε εύκολα να σας δώσει το αίσθημα ικανοποίησης. Οι άνθρωποι με αυτήν την τοποθέτηση, είτε θα έτειναν να φροντίζουν τους συναδέλφους τους, είτε να ζητήσουν φροντίδα από αυτούς. ʼτομο με αυτήν την τοποθέτηση μπορεί, επίσης, να αισθανθεί φροντίδα από τους γιατρούς και άλλους εργαζομένους στα επαγγέλματα υγείας.

Στον έβδομο οίκο
Αυτή η τοποθέτηση, είτε θα έτεινε να δείχνει φροντίδα στους συνεργάτες (συζυγική εστία και επιχείρηση) είτε να προσελκύσει τους συνεργάτες που τους προκαλούν αίσθημα πληρότητας. Επιδιώξτε την ισορροπία ,διαφορετικά είτε εσείς είτε οι άλλοι θα κάνουν όλη την δουλειά, και αυτό θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει δυσαρέσκεια.

Στον όγδοο οίκο
Χρειάζεστε σεξ για να αισθάνεστε ευχαριστημένοι!Τέλος πάντων, κάθε ένας κουβαλά το σταυρό που αντέχει! Συνεχίστε (είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε)!
Στην πραγματικότητα, ίσως και να εκφράζετε αγάπη στο σύντροφο σας μέσω του σεξ.
Αυτή η θέση είναι, επίσης, καλή για την ικανοποίηση των ανθρώπων που υποβάλλονται σε μια διαδικασία αποκατάστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι Δήμητρα στον 8o οίκο μπορεί να βρεθεί στα ωροσκόπια εκείνων που εργάζονται σε ένα άσυλο που παρέχει φροντίδα σε εκείνους που πεθαίνουν.

Στον ένατο οίκο
Εχετε την τάση να αισθάνεστε ικανοποιημένοι κάνοντας μακροχρόνια ταξίδια, είτε σωματικά, είτε διανοητικά. Το ταξίδι ικανοποιεί την ανάγκη σας για πληρότητα, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να κάνει η μελέτη και η συζήτηση θρησκευτικών ή φιλοσοφικών θεμάτων.

Στον δέκατο οίκο
Αυτή η τοποθέτηση μπορεί να σας καταστήσει δημοφιλείς (ακόμα κι αν δεν θέλετε να είστε). Μόλις εμφανίζεστε σε δημόσιο χώρο, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να έρχονται σε σας για να τους φροντίσετε. Όχι σε προσωπικό επίπεδο, ευτυχώς. Τουλάχιστον, θα είστε ασφαλείς σε αυτό τον τομέα. Ακόμη και ο προϊστάμενος θα μπορούσε να σας πλησιάσει για αυτόν το λόγο (ή να έχετε μια τάση να φροντίζετε τον προϊστάμενο). Αντιστρόφως, τείνετε να προσελκύετε προϊσταμένους που θέλουν να σας φροντίζουν !Επίσης, προσελκύεστε από επαγγέλματα που κυβερνώνται από την Δήμητρα, δηλαδή οτιδήποτε συνδέεται με τα τρόφιμα ή τον ιματισμό.

Στον ενδέκατο οίκο
Η τάση εδώ είναι να καλομαθαίνετε τους φίλους σας ή να προσελκύετε φίλους που σας καλομαθαίνουν. Δεδομένου ότι ο 11ο οίκος κυβερνά επίσης τις ελπίδες και τις επιθυμίες σας, θα μπορούσατε εύκολα να επιθυμείτε να φροντίζετε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, ίσως με το να προσχωρήσετε (ή να ιδρύσετε) μια ανθρωπιστική ομάδα κάποιου είδους.

Στον δωδέκατο οίκο
Αυτός είναι ο οίκος των μυστικών υποθέσεων, των ψυχολογικών προβλημάτων και “των περιορισμών.” Οτιδήποτε υπάρχει σε αυτόν τον οίκο, παρουσιάζει τι δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε στον κόσμο, ή ακόμα και σε μας τους ίδιους. Εδώ λοιπόν μπορεί να δείξει, ότι ικανοποιώντας αυτές τις ανάγκες, καταστάλθηκε. Αυτό θα μπορούσε, επίσης, να καταστήσει δύσκολο το να φροντίζετε άλλους. Στη θετική πλευρά, αυτή η τοποθέτηση θα μπορούσε να διοχετεύσει αυτές τις απογοητεύσεις σε έργα φιλανθρωπίας ,όπου παρέχετε αίσθημα αγάπης στους φτωχούς, τους αρρώστους, και τους ατυχείς.

Η Δήμητρα σε όψεις

Όψεις με Ήλιο
Η ανάγκη για φροντίδα τείνει να είναι μέρος του χαρακτήρα σας. Με τις αρμονικές όψεις (σύνοδος, εξάγωνο και τρίγωνο) τα αποτελέσματα είναι ομαλά και εύκολα. Είχατε πιθανώς έναν τρυφερό πατέρα, και η φροντίδα που απολαμβάνατε ήταν συμβατή με το χαρακτήρα σας (ηλιακό ζώδιο).

Οι αρνητικές όψεις (τετράγωνο και αντίθεση) παρουσιάζουν προβλήματα. Η αντίθεση θα μπορούσε να σημαίνει, ότι τείνετε να καλομαθαίνετε τους άλλους, αλλά όχι τον εαυτό σας. Αντιστρόφως, μπορεί να είναι και ένας δείκτης κάποιου που αναμένει πάντα από τους άλλους να τον φροντίζουν.

Το τετράγωνο σημαίνει, ότι η πρόωρη τρυφερότητα που απολαύσατε εσείς (ειδικά από τον πατέρα) δεν ήταν συμβατή με την ιδιοσυγκρασία σας, ή ότι τείνετε να είστε καχύποπτοι, ή ακόμα και να απορρίπτετε την φροντίδα που χρειάζεστε πραγματικά.
Παραδείγματος χάριν, υποθέστε ότι ο Ήλιος είναι στον Κριό και η Δήμητρα είναι στον Καρκίνο. Αυτό το πρόσωπο χρειάζεται αρκετά απαλή, συναισθηματική τρυφερότητα, αλλά αυτό δεν είναι σύμφωνο με την αυτάρκη εικόνα που ο Κριός έχει για τον εαυτό του, έτσι η αναγκαία έκφραση στοργής απορρίπτεται.

Όψεις με Σελήνη
Οι αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο και εξάγωνο) είναι πραγματικά εύκολο να εξεταστούν εδώ. Οι συναισθηματικές ανάγκες κάποιου και η ικανοποίηση των απαιτήσεων είναι συμβατές και συνεργάζονται καλά. Η έκφραση στοργής που δόθηκε από τη μητέρα είχε ευνοϊκά αποτελέσματα. Θα υπάρξει, πιθανώς, μια ενστικτώδης ανάγκη (Σελήνη) για το άτομο να φροντίσει τους άλλους.

Οι δύσκολες όψεις (τετράγωνο και αντίθεση) είναι δείκτες ότι η πρόωρη φροντίδα από τη μητέρα δεν ήταν συμβατή με τις συναισθηματικές ανάγκες σας.
Με την αντίθεση, υπάρχει συνήθως κάποιο ζήτημα με τους “άλλους” σχετικά με την εκδήλωση τρυφερότητας. Ίσως, κάποιος με τη Σελήνη απέναντι από την Δήμητρα, να επικεντρωθεί στην φροντίδα άλλων, προκειμένου να αποφύγει την ικανοποίηση των συναισθηματικών αναγκών του.

Θα μπορούσε να λειτουργήσει και αντίστροφα επίσης, με το πρόσωπο πάντα να αναζητά (ακόμα και απαιτητικά) συνεχή φροντίδα από κάποιον άλλον, απαιτήσεις που ποτέ δεν μπορούν να ικανοποιηθούν απο οποιαδήποτε έκφραση τρυφερότητας, αφού φαίνεται να υπάρχει ένα συναισθηματικό κενό που δεν δείχνει ποτέ να γεμίζει.

Το τετράγωνο σημαίνει ότι η προσοχή και η φροντίδα που η μητέρα έδωσε, δεν ήταν σωστή για τις συναισθηματικές ανάγκες σας.

Παραδείγματος χάριν, εάν το φεγγάρι είναι στο Λέοντα και η Δήμητρα στον Ταύρο, θα τείνατε να έχετε μια συναισθηματική ανάγκη για προσοχή και σεβασμό, ενώ το μόνο που πήρατε ήταν πολύ φαγητό και ρούχα.

Όψεις με Ερμή
Αυτή είναι μια ευνοϊκή όψη για έναν θεραπευτή, επειδή μπορεί να φροντίζει άλλους με τα λόγια του. Είναι, επίσης, ιδανική για έναν πωλητή ή κάποιο που γράφει διαφημιστικά κείμενα για τον ίδιο λόγο.
Οι δύσκολες όψεις δείχνουν, ότι τα λόγια που εσείς ακούσατε σαν παιδί δεν ήταν ιδιαίτερα τρυφερά. Να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην κάνετε το ίδιο πράγμα στα παιδιά σας.

Όψεις με Αφροδίτη
Το καλύτερο για έναν εραστή με ευνοϊκές όψεις (σύνοδο,τρίγωνο και εξάγωνο) μεταξύ της Αφροδίτης και της Δήμητρας! Η δυνατότητα να εκφραστεί η αγάπη, η τρυφερότητα και η στοργή βρίσκονται σε αρμονία. Μπορούν να σας αγαπήσουν και να σας το ανταποδίδουν συγχρόνως. Αυτοί οι άνθρωποι θα τείνουν να νιώθουν πλήρεις από την ομορφιά και τα όμορφα πράγματα, καθώς επίσης και από τις ευχάριστες κοινωνικές συναντήσεις.

Οι δύσκολες όψεις (τετράγωνο και αντίθεση) δείχνουν τι χρειάζεστε για να αισθανθείτε ευτυχείς και πώς διαφοροποιούνται οι συναισθηματικές σας ανάγκες. Ίσως τα ρούχα που σας φορούσαν, όταν ήσαστε παιδί σας, έκαναν να νιώθετε άσχημοι. Εκεί τείνει να αναδύονται ζητήματα στοργής με τους συνεργάτες και τους εραστές. Με τις δύσκολες όψεις, θα μπορούσατε συνεχώς να προσελκύετε συνεργάτες και εραστές που φαίνονται πάντα να απαιτούν κάτι από σας.

Aντίθετα, η τρυφερότητα που λαμβάνετε από αυτούς, δεν φαίνεται ποτέ να είναι ικανοποιητική. Όπως πάντα με τις αρνητικές όψεις, μην το θεωρήσετε αυτό το γεγονός ως κάποια φοβερή μοίρα, αλλά μάλλον ως ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί ή ως εμπόδιο που πρέπει να υπερνικηθεί.

Όψεις με Άρη
Ενέργεια, δράση, και τρυφερότητα που συνδυάζονται! Αυτό το πρόσωπο αισθάνεται πλήρες μέσω της σωματικής άσκησης, της περιπέτειας, ακόμη και της μάχης. Όταν αφορά την φροντίδα άλλων, μπορούν αμέσως να αρχίσουν να σας φροντίζουν, είτε το θέλετε, είτε όχι.

Οι αρνητικές όψεις (τετράγωνο, αντίθεση, εδώ και η σύνοδος ακόμα) αποκαλύπτει ότι η φροντίδα που λάβατε ως παιδιά έτεινε να είναι σε σύγκρουση με την ανάγκη για επιβολή. Οι γονείς μπορεί να είχαν μειώσει την εκδήλωση στοργής, όταν το παιδί ήταν εξαγριωμένο, με αποτέλεσμα την καταστολή του θυμού. Αντίστροφα, τουλάχιστον ένας γονέας θα μπορούσε να έχει δείξει αγανάκτηση στις ανάγκη του παιδιού για στοργή, έχοντας επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση του τελευταίου. Οι ενήλικοι με τις δύσκολες όψεις Άρη – Δήμητρας, μπορεί να εξοργίζονται, όταν καλούνται να φροντίζουν άλλους. Μπορεί, ακόμη, και να αγανακτήσουν, όταν οι ίδιοι έχουν ανάγκη φροντίδας.

Όψεις με Δία
Ο Δίας επεκτείνει οτιδήποτε αγγίζει. Τουλάχιστον, θα τείνει να υπάρχει άφθονη φροντίδα από νωρίς, ανεξάρτητα αν το παιδί την θέλησε ή όχι. Ακόμη και σε μια φτωχή οικογένεια, όπου υπάρχουν λίγοι πόροι για να τα βγάλουν πέρα, θα υπάρχει ένα παιδί που παίρνει τη μερίδα του λέοντος. Η προσοχή και η φροντίδα που δίνεται, θα τείνει ,επίσης ,να είναι υπερβολική.

Οι δύσκολες όψεις (τετράγωνο και αντίθεση) θα μπορούσαν να φανερώνουν πάρα πολυ έντονη φροντίδα, αλλά γενικά όχι του είδους που το παιδί θέλει ή χρειάζεται (ειδικά με το τετράγωνο). Για παράδειγμα, εάν η Δήμητρα είναι στο Ζυγό (συναίσθημα που ικανοποιείται από την ομορφιά) και ο Δίας κάνει τετράγωνο με τον Αιγόκερο, το παιδί θα μπορούσε να αισθανθεί ασφυξία από την υπερβολική φροντίδα “πρακτικής” μορφής (άκομψα, αλλά πρακτικά ρούχα για παράδειγμα).
Ως ενήλικας, δεν θα μπορούσε παρά να φροντίζει άλλους με τον ίδιο υπερβολικό, αδιάφορο τρόπο και αγνοώντας ουσιαστικά τί κάνει.

Ο Δίας στις δύσκολες όψεις δείχνει σε ποιους τομείς δεν ακούμε ποτέ τους άλλους, επειδή νομίζουμε ότι (σε εκείνο το θέμα)”καταλαβαίνουμε” ήδη τα πάντα. Εάν και ο υπόλοιπος χάρτης το επιτρέπει, οι όψεις τους ,θα μπορούσαν να είναι ένας δείκτης κάποιου που προσχωρεί (ή ιδρύει) οργανώσεις για να παλέψει για το δικαίωμα να τυγχάνουν φροντίδας και οι πιο αδύναμοι
Εάν η όψη είναι αρνητική, θα φροντίσουν εκείνα τα “φτωχά” άτομα είτε το θέλουν,είτε όχι.

Όψεις με Κρόνο
Ο Κρόνος οργανώνει και περιορίζει. Με τις αρμονικές όψεις (εξάγωνο και τρίγωνο), η πρόωρα λαμβανόμενη στοργή και προσοχή ήταν επαρκής, αποδοτική και καλά οργανωμένη. Ως ενήλικας, αυτό το πρόσωπο θα τείνει να φροντίζει τους άλλους με τον ίδιο τρόπο.

Οι αρνητικές όψεις (τετράγωνο, αντίθεση, και, εδώ, και η σύνοδος) τείνουν να περιορίζουν την φροντίδα από νωρίς. Πολλοί με αυτόν τον συνδυασμό θα πουν, “ποια πρόωρη φροντίδα;” Ακόμη και σε μια πλούσια οικογένεια όπου υπήρξε αφθονία στα πάντα, εκείνοι με αυτόν τον συνδυασμό παίρνουν συνήθως το μικρότερο μερίδιο.

Ως ενήλικοι, θα μπορούσαν, επίσης, να περιορίσουν την εκδήλωση στοργής προς τους άλλους, ισχυριζόμενοι πως είναι “υπερβολικά συναισθηματικό” ή “μη πρακτικό.”
Εάν συναντήσετε κάποιον από αυτούς, πείτε τους ότι πραγματικά μη πρακτικό τελικά, είναι να φέρονται έτσι.

Όψεις με Ουρανό
Oι δύσκολες όψεις δείχνουν ότι η πρόωρη έκφραση τρυφερότητας ήταν ακανόνιστη. Όπως και στις αρνητικές όψεις μεταξύ της Σελήνης και του Ουρανού, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες επαφών στην ενήλικη ζωή. Κάθε φορά που αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ανάγκη για τρυφερότητα, μπορεί απλά να το βάλουν στα πόδια. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, στη νηπιακή ζωή, η ασταθής φροντίδα προκάλεσε πανικό (εάν δεν μου φέρονται στοργικά, θα πεθάνω). Ο πανικός εμφανίζεται συχνά με άρνηση (δεν τους χρειάζομαι).

Βέβαια, το παιδί επιζεί, αλλά όταν μεγαλώνει και αρχίζει να βγαίνει, συναντά τελικά κάποιον, με τον οποίο αρχίζει να δένεται. Σε εκείνο το σημείο, εμφανίζεται η συγκινησιακά-φορτωμένη σκέψη: “εάν ανακαλύψουν ότι τους χρειάζομαι, θα με εγκαταλείψουν και θα πεθάνω μόνος!” Λύση: φύγετε πρώτοι! Μόνο που ο Ουρανός όχι μόνο φεύγει, εκτινάσσεται!

Οι άνθρωποι με τις αρνητικές όψεις Δήμητρας Ουρανού, είναι πιθανότερο να αναμιχθούν συναισθηματικά με ασταθείς τύπους, που είναι ανίκανοι να δείξουν τρυφερότητα. Κατόπιν πηγαίνουν σε έναν αστρολόγο και παραπονιούνται ότι δεν μπορούν ποτέ να βρούν ένα καλό ταίρι και πότε τελικά θα συναντήσουν την αδελφή-ψυχή τους! Σε εκείνο το σημείο, το καλύτερο πράγμα που κάνει ο αστρολόγος είναι να τους λέει, ότι, εάν επρόκειτο να συναντήσουν την αδελφή-ψυχή τους, θα έκαναν άνω-κάτω πιθανώς και εκείνη την σχέση.

Η αστάθεια είναι μια παρεκτροπή. Ο πραγματικός στόχος τους είναι να αποφύγουν και να αγνοήσουν τις ανάγκες φροντίδας τους και τον πανικό της παιδικής ηλικίας που αισθάνθηκαν από την μη-ικανοποίηση των τότε αναγκών. Μόλις αναγνωριστεί αυτό, διάφορα μέτρα μπορούν να ληφθούν για να χαλάσουν αυτό το αυτοκαταστροφικό σχέδιο.

Όψεις με Ποσειδώνα
Εάν έχετε αυτόν τον συνδυασμό, μπορείτε να αισθανθείτε πληρότητα μέσα από τη φαντασία σας. Όταν αυτά τα άτομα πρέπει να φροντίσουν άλλους, θα τείνουν να προσθέτουν μία δόση φαντασίας. Οι γονείς με αυτές τις όψεις μπορούν να παίξουν παιχνίδια φαντασίας με τα παιδιά τους.

Προσέξτε όμως τις αρνητικές όψεις (σύνοδο, τετράγωνο, και αντίθεση).
Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της συμπόνοιας και, όταν σχηματίζει δύσκολη όψη με την Δήμητρα, θα μπορούσε να επιδείξει μια τάση να προσπαθήσει “να είναι στοργικός” με τους ανθρώπους που απομυζούν συνεχώς τους άλλους, όπως ο αλκοολικός ο οποίος πάντα “χάνει το τρένο” και τους χρειάζεται για να τον “βάλουν στον ίσιο δρόμο.” Θα μπορούσε εύκολα να λειτουργήσει και αντίστροφα επίσης.

Άτομο με την Δήμητρα σε δύσκολη όψη με Ποσειδώνα θα μπορούσε να είναι αυτό που έχει ανάγκη στοργής και απομυζά συνεχώς τους γύρω του, έως ότου ικανοποιηθεί και τους εγκαταλείψει. Κατόπιν, ψάχνει για μια άλλη συμπονετική ψυχή να προσκολληθεί για “φροντίδα” και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η ειρωνεία είναι, ότι με καμία ποσότητα φροντίδας δεν θα αισθανθεί ικανοποιημένο το άτομο αυτό, επειδή η δύσκολη όψη σημαίνει ότι, βαθειά μέσα τους υπάρχει ένα συναίσθημα ότι η εκδήλωση στοργής είναι υποβαθμισμένη.

Ο Ποσειδώνας είναι, επίσης, ο πλανήτης της διαφυγής. Οι αρνητικές όψεις θα μπορούσαν, ακόμα, να δείξουν μια τάση στα άτομα να αισθανθούν πλήρη (ή να αποφύγουν τον πόνο του αισθήματος που δεν ικανοποιείται) μέσω του οινοπνεύματος ή της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Ανούσιο να πει κανείς, ότι σε περιπτώσεις όπως αυτές, η θεραπεία είναι απολύτως αναγκαία.

Η θετική όψη Δήμητρας-Ποσειδώνα μπορεί να είναι η υπερβολική αγάπη και το δόσιμο. Υπάρχει πραγματικά συναίσθημα πίσω από την έκφραση τρυφερότητας, και οι άνθρωποι θα το παρατηρήσουν. Μια καλή διέξοδος θα ήταν η εθελοντική εργασία σε φιλανθρωπίες, όπως η εργασία για να συλλέξει τρόφιμα ή ενδύματα για φτωχούς και απόρους.

Όψεις με Πλούτωνα
Οι αρνητικές όψεις (σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση) μπορούν να προσδιορίσουν αυτό που αποκαλώ διαπραγματευτική εκδήλωση στοργής. Με άλλα λόγια, η τρυφερότητα δεν προσφέρεται ανιδιοτελώς. Υπάρχει συχνά μια μάχη επιβολής. Μία αρνητική όψη Δήμητρας-Ποσειδώνας (δείτε ανωτέρω) θα απομυζά ή θα απομυζηθεί. Μία αρνητική όψη Δήμητρας-Πλούτωνα, αντίθετα, θα εξαναγκάσει ή θα εξαναγκαστεί.

Στη θετική πλευρά, μπορεί να φροντίζει με την σειρά του άλλους όσον αφορά την υγεία τους ακόμα κι αν (ειδικά εάν!) είναι στο κατώφλι του θανάτου. Μπορούν να μεταμορφώσουν τους άλλους, προσφέροντας τους στοργή.
Στην αρνητική πλευρά, δεν μπορούν ποτέ να αποδεχθούν, ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια (θυμηθείτε το μύθο της Περσεφόνης).

Όψεις με ωροσκόπο
Εάν η Δήμητρα κάνει οποιαδήποτε όψη με τον ωροσκόπό σας, οι άνθρωποι θα έρθουν σε σας για “να τους φροντίσετε” είτε το θέλετε, είτε όχι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την σύνοδο.
Οι αρμονικές όψεις (εξάγωνο και τρίγωνο) γενικά δεν προκαλούν προβλήματα εδώ. Ούτε η σύνοδος ή η αντίθεση, ως προς αυτό. Η στοργή μπορεί και να δοθεί και να ληφθεί ομαλά.

Η όψη τετραγώνου είναι το πραγματικό πρόβλημα. Θα τείνει να προκαλεί μάχες με τους συνεργάτες, ανεξάρτητα από το ποιος δίνει και ποιος απολάμβανει φροντίδα. Θυμηθείτε, ότι μια αντίθεση με τον ωροσκόπο είναι μια σύνοδος με τον Descedant (ακμή 7ου οίκου). Κάποιος με εκείνη την όψη θα μπορούσε να κάνει την εκδήλωση τρυφερότητας κομβικό σημείο των συνεργασιών του.

Στη θετική πλευρά, σημαίνει ότι επιθυμούν να φροντίζουν και να καλομαθαίνουν τους συνεργάτες τους.
Στην αρνητική πλευρά, μπορεί να δείχνει ότι παραμελούν τις ανάγκες τους, ή ότι αυτός που προσελκύουν ως συνεργάτη τους απομυζά.

Όψεις με το μεσουράνημα
Αυτό θα μπορούσε να δείξει μια σταδιοδρομία που κυβερνιέται από την Δήμητρα: chef ή άλλες εργασίες που έχουν σχέση με τρόφιμα, την εργασία σε βιομηχανία ρούχων, ή οποιοδήποτε είδος δραστηριότητας όπου εκδηλώνεται τρυφερότητα.
Η μόνη όψη που μπορεί να είναι πρόβλημα εδώ,είναι το τετράγωνο, το οποίο θα μπορούσε να δείξει ότι οι γονείς διαφωνούσαν σχετικά με το ποιος ήταν καλύτερος τρόπος να έκφρασουν την στοργή τους.

 

Διαβάστε επίσης
Αστεροειδής Ceres: Η Μεγάλη Μητέρα

Αγγελική Κ.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments