0 0 votes
Article Rating

H Dana Gerhardt είναι μια σεβαστή αστρολόγος διεθνώς. Αρθρογραφεί στο περιοδικό The Mountain Astrologer από το 1991, τα άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο Astro.com, StarIQ.com, Beliefnet.com. όπως επίσης και στο περιοδικό American Astrology και στο Aspects magazine.

Τα συνεχώς εξελισσόμενα πάθη της είναι η Σελήνη και η διαισθητική ζωή. Η Dana εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα των επιχειρήσεων, όπου παρατήρησε την αναμφισβήτητη επίδραση των φυσικών κύκλων. Αποφοίτησε από το Phi Beta Kappa, Magna Cum Laude από το Occidental College του Λος Άντζελες και έκανε μεταπτυχιακό στη λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και CSULA.

Προς το παρόν, ζει στο Νότιο Όρεγκον και σχολιάζει συχνά στην ιστοσελίδα της MoonCircles Mooncircles.com – Moon Astrology. Γοητεύεται να βρίσκει ίχνη των θεών στις λεπτομέρειες της ζωής των ανθρώπων και τα άρθρα της προσφέρουν μια ισχυρή δόση εκμυστηρεύσεων από την πραγματική ζωή. Η Σελήνη στον 12ο οίκο της, την ενέπνευσε σε μια βαθιά και διαρκή εξερεύνηση της μυστηριώδους Σελήνης, με αποκορύφωμα τις ηλεκτρονικές αναλύσεις της Moonprints (MoonCircles.com μηνιαίες αναλύσεις Twelve Moons MoonCircles.com) Η έρευνά της για την Αφροδίτη, η οποία περιελάμβανε τη μελέτη χαρτών σε πάνω από 400 συμμετέχοντες, κατέληξε στην ανάλυση Venus Unleashed

 • Μάθετε πώς να διαβάζετε τον ουρανό.
  Οι καταλήξεις και τα ξεκινήματα είναι τακτικά και έχουν ρυθμική εμφάνιση. Οι παλιοί κόσμοι συνεχίζουν να πεθαίνουν όπως ακριβώς αναδύονται οι νέοι. Η σύνδεση με τη Σελήνη θα σας κάνει να κινείστε προς νέες κατευθύνσεις.
 • Τηρήστε τους δύο ρυθμούς της Σελήνης.
  Ο πρώτος ρυθμός που παίζει η Σελήνη για εμάς είναι το τραγούδι της άμπωτης και της παλίρροιας, που σχηματίζεται από το χορό του φεγγαριού γύρω από τον πλανήτη και ο δεύτερος ρυθμός είναι ένα μηνιαίο τραγούδι αύξησης και χάσης.
 • Τιμήστε τα τέσσερα στάδια.
  Η ρουτίνα των εβδομάδων ήταν εξ αρχής ένα ιερό δώρο από τη Σελήνη. Ο κύκλος της χωρίζεται σε τέσσερα τέταρτα, με διάρκεια περίπου 7 ημερών έκαστο.
 • Απολαύστε τις αποχρώσεις της καθημερινής κίνησης της Σελήνης από τα ζώδια.
  Μάθετε τις παραδοσιακές προσδοκίες των ζωδίων και στη συνέχεια επιδιώξτε να παίξετε μαζί τους ή μάλλον, παρακολουθήστε το παιχνίδι της Σελήνης με εσάς. Ο στόχος της είναι να σταθεροποιηθείτε αρκετά ώστε να ανακαλύψετε το δικό σας συλλογισμό στην κίνηση της Σελήνης.
 • Να γνωρίζετε πότε πρέπει να αποδεσμεύεστε.
  Φυσικά η αποδέσμευση δεν είναι πάντα κακή. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουμε πραγματικά να τα εγκαταλείψουμε –όπως κάποιες τετριμμένες συνήθειες. Η Σελήνη μπορεί να είναι ένας σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια. Παραδοσιακά, η πείρα λέει ότι είναι ευκολότερο να σταματήσουμε τις κακές συνήθειες σε ένα σκοτεινό ή “Βαλσαμικό” φεγγάρι.
 • Μη φοβάστε τη Σελήνη κενή πορείας.
  Οι άνθρωποι αισθάνονται συχνά άτονοι και αποσυντονισμένοι αυτή την περίοδο. Αν θέλετε να παρασυρθείτε στην ονειροπόληση, τώρα μπορείτε να το κάνετε. Οι μικρές παρεκτροπές μπορούν να είναι υπέροχες που και που. Είναι όλα στο χέρι σας!
 • Κάντε συνήθεια αυτή την εξάσκηση με τη Σελήνη.
  Απλά επαναπρογραμματίστε την καθημερινότητά σας στο ρυθμό του φεγγαριού. Είναι μια σεληνιακή μαγεία, ολιγαρκής και απλή, η οποία με τον καιρό, θα μπορούσε να γίνει μια ιδιαίτερη συνήθεια.

 

MyHoroscope: Οι περισσότεροι άνθρωποι ελκύονται αρχικά από την αστρολογία γιατί ελπίζουν να «δουν» το μέλλον τους ή να πάρουν κάποιες πληροφορίες για τη ψυχή και τη προσωπικότητά τους. Τι πιστεύετε εσείς για την αστρολογία και πως ασχοληθήκατε με αυτή σε επαγγελματικό επίπεδο;

Dana Gerhardt: Πως έγινα επαγγελματίας αστρολόγος; Αυτή δεν είναι μία τυπική ιστορία. Δεν είχα απολύτως κανένα ενδιαφέρον για την αστρολογία έως ότου, μιά μέρα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας διαλογισμού, έλαβα ένα ασυνήθιστο μήνυμα. Ήμουν προσφάτως διαζευγμένη, άνεργη ως διορθώτρια τυπογραφείου, και πλήρως βυθισμένη στο μυστήριο του να ανακαλύψω την ιδανική καριέρα για εμένα. Έκανα μία άσκηση με την οποία έπρεπε να καταγράψω όλα αυτά που μου άρεσαν να κάνω, ή αυτά στα οποία πίστευα ότι ήμουν καλή. Αυτό ήταν ένα διαφορετικό είδος διαδικασίας – βασισμένο στις δραστηριότητες που επιθυμούσα να κάνω, και όχι στις ικανότητες που έπρεπε να έχω για να ικανοποιήσω τις ανάγκες κάποιου εργοδότη. Είχα αποφοιτήσει και είχα πάρει το μεταπτυχιακό μου στην λογοτεχνία. Τίποτα δεν με έκανε περισσότερο χαρούμενη από το να ερμηνεύω σύμβολα. Οι ουρανοί έγραφαν σελίδες ολόκληρες επάνω στο νόημα του μαντηλιού που έπεσε από την Άννα Καρένινα, και έτσι έβαλα την «αποκωδικοποίηση των συμβόλων» στη λίστα μου. Επίσης, απολάμβανα τις βαθειές ένας προς έναν συζητήσεις. Μισούσα το ελαφρύ κουβεντολόι. Ήμουν συγγραφέας. Και ήθελα να δουλεύω μόνο 20 ώρες την εβδομάδα. Ξόδεψα μέρες για να ολοκληρώσω αυτή τη διαδικασία και να καταλήξω σε 10 βασικά συστατικά. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τα βήματα της άσκησης, δίπλωσα το κομμάτι χαρτί με τη λίστα μου, το άφησα στην άκρη και ζήτησα από τους θεούς (ή το σύμπαν ή το κβαντικό πεδίο – οτιδήποτε ήταν εκείνη την στιγμή) να μου εμφανίσουν την ιδανική καριέρα για μένα. Για να είμαι ειλικρινής, έμοιαζε παράλογο, το να κατάφερνα ποτέ να πληρωθώ για να κάνω όλα αυτά τα οποία είχα γράψει στη λίστα μου.Τρείς μέρες μετά, κάνοντας διαλογισμό άκουσα μία φωνή η οποία έλεγε «Θα μπορούσες να γίνεις αστρολόγος.» Ορίστε;! Δεν είχα ακούσει πότε στο παρελθόν μία εσωτερική φωνή σαν αυτή και δε με ενδιέφερε καθόλου η αστρολογία. Έμεινα έκπληκτη όταν αργότερα έλεγξα την λίστα μου: το να γίνω αστρολόγος ταίριαζε και στα 10 συστατικά. Ηλεκτρίστηκα. Ξεκίνησα να μελετώ το ίδιο απόγευμα. Δύο χρόνια μετά ξεκίνησα να την εξασκώ επαγγελματικά. Δεν είμαι σίγουρη τι είναι αυτό που ζητάνε οι περισσότεροι άνθρωποι από την αστρολογία. Τους πρώτους έξι μήνες της μελέτης μου είχα απογοητευθεί. Η αστρολογία έμοιαζε επιφανειακή και ασήμαντη. Δεν ήταν μέχρι μία διέλευση του Πλούτωνα (σε σύνοδο με τον Ερμή μου, κυβερνήτη του Μεσουρανήματός μου) που ένιωσα να είμαι βαθειά χωμένη μέσα της και ξεκίνησα να ανακαλύπτω τα βαθύτερα επίπεδα της μαγείας.

Τελικά έμαθα να διαβάζω χάρτες με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ανέκαθεν διάβαζα λογοτεχνία – τόσο βαθειά, μια συνεχή συνομιλία με τη ζωή. Η αρχική μου δυσπιστία συνεχίζει να λειτουργεί – δεν «πιστεύω» στην αστρολογία. Πιστεύω στη ζωή, στα αρχέτυπα, και στην ικανότητα των ανθρώπων να γράφουν όλο και καλύτερες ιστορίες για τους εαυτούς τους. Είμαι τυχερή γιατί έχω πνευματικά και ψυχολογικά εξελιγμένους πελάτες που είναι πρόθυμοι να θεωρούν τις ζωές τους ως σπουδαία έργα τέχνης. Κατανοούν ότι η αστρολογία είναι κάτι περισσότερο από μία πληροφορία που παθητικά λαμβάνεις. Είναι μία πρόσκληση να καταδυθείς στα μυστήρια, να οραματιστείς νέες πιθανότητες, και να εργαστείς ομαδικά με τις συναρπαστικές δυνάμεις που συμβολίζονται από τους πλανήτες. Δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος και διευκόλυνση – εκτός ίσως από τα όνειρά μας – προκειμένου να συνδεθούμε τόσο έξυπνα με τον αόρατο κόσμο.

 

MyHoroscope: Όταν σας ζητείται η επαγγελματική σας συμβουλή σε θέματα σχέσεων – είτε αυτές είναι φιλικές είτε περισσότερο προσωπικές, συναισθηματικές σχέσεις – ποιές αστρολογικές τεχνικές χρησιμοποιείτε προκειμένου να καθοδηγήσετε επιτυχώς τους πελάτες σας; Πιστεύετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες όψεις ή τοποθετήσεις σε έναν χάρτη συναστρίας οι οποίες δεν μπορούν πραγματικά να αντιμετωπιστούν;

Dana Gerhardt: Έχω δει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις σε θέματα σχέσεων με την καρδιά και το ένστικτό τους, και όχι με το μυαλό, οπότε εδώ η συμβουλή έχει περιορισμένη αξία – ακόμα και αν κάποιος πληρώνει για να το ακούσει από έναν αστρολόγο! Ο περισσότερος από αυτόν τον παράξενο χορό τον οποίο όλοι χορεύουμε στις σχέσεις πρέπει να διεκπεραιωθεί, αλλά η αστρολογία μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι χορευτές. Δεν μου αρέσει να κοιτάζω χάρτες συναστρίας ή σύνθετους χάρτες έως ότου η σχέση είναι τουλάχιστον τριών ή τεσσάρων μηνών – αφού η νεραϊδένια σκόνη έχει εξαχνωθεί και οι σκιές αρχίζουν να εμφανίζονται. Ακόμα και τότε, ο γενέθλιος χάρτης από μόνος του είναι συνήθως ο περισσότερο διαφωτιστικός. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις σχέσεις μέσα από τα δικά τους φίλτρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να έχουν τα ίδια προβλήματα ξανά και ξανά με πολύ διαφορετικούς συντρόφους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσουμε οποιαδήποτε σχέση είναι να εργαστούμε με τα σημαντικά θέματα και ζητήματα του γενέθλιου χάρτη. Συχνά, ο χάρτης του συντρόφου με βοηθά να είμαι ο δικηγόρος του ανθρώπου που λείπει από τη συνεδρία. Με άλλα λόγια, ο χάρτης τους Τζο με βοηθάει να καθοδηγήσω την Σάλλυ ώστε να δει τον κόσμο με τα μάτια του Τζο. Αυτό είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Όταν αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις μία κατάσταση, ανοίγεις τον εαυτό σου σε νέα οράματα και λύσεις. Συγκεκριμένα, στις συναισθηματικές μας σχέσεις, συχνά παγιδευόμαστε μέσα στα όρια αυτού που μας έδειξαν οι γονείς μας.

 

MyHoroscope: Η μελέτη και έρευνά σας, σας έχουν οδηγήσει στο να τοποθετήσετε σε άκρως σημαντική θέση την Σελήνη και την ουράνια τροχιά της. Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για τη σημασία της Σελήνης ως προς τον προσδιορισμό της προσωπικότητας και των επιλογών κάποιου;

Dana Gerhardt: Δεν ήταν η έρευνα που με οδήγησε να τοποθετήσω την Σελήνη σε σημαντική θέση. Μάλλον, έπρεπε να ερευνήσω την Σελήνη λόγω του ότι δεν μπορούσα να την κατανοήσω, αυτήν και την γλώσσα της! Η Σελήνη μου είναι στο 12ο οίκο, τον οίκο των κρυμμένων πραγμάτων. Οι πλανήτες σε αυτή τη θέση συχνά θυσιάζονται ψυχολογικά κατά την παιδική ηλικία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χάνονται για πάντα. Όπου εμφανίζεται η Σελήνη, μέσω αυτής, μπορούμε να κερδίσουμε πρόσβαση στην πλήρη ισχύ των συναισθημάτων μας. Μπορούμε να συνδεθούμε με τις πρώιμες μη λεκτικές εξαρτήσεις και ανάγκες. Μπορεί να ανακαλύψουμε δώρα ή άλυτα θέματα από παρελθοντικές ζωές. Μπορεί να κολυμπήσουμε σε μία πλατειά θάλασσα ενστικτώδους, διαισθητικής γνώσης. Μπορεί επίσης να συναντήσουμε τη μητέρα μας και να έχουμε ενσωματώσει τον τρόπο με τον οποίο μας μεγάλωσε (ή δεν μας μεγάλωσε μιας και υπάρχει και αυτή η περίπτωση).Ήμουν διαχωρισμένη από αυτή τη μήτρα για το περισσότερο τμήμα της ζωής μου. Μόνο αφού έγινα αστρολόγος, συνειδητοποίησα ότι είχα μία Σελήνη! Έπρεπε να διδάξω στον εαυτό μου πώς να αναγνωρίζει την επιρροή και τους ρυθμούς της. Πρώτα, έπρεπε να προσπαθήσω για μία απλή αναγνώριση των συναισθημάτων μου, μετά έπρεπε να βρω τον τρόπο για να αποκτήσω την μεγαλύτερη γνώση τους. Η Σελήνη είναι ένας πολύ βοηθητικός οδηγός σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή η πληροφορία είναι μία από αυτές που προσφέρω στις ”Moonprints” αναλύσεις μου – είναι όλα αυτά που ήθελα να διαβάσω εγώ αλλά δεν μπορούσα να βρω όταν έκανα το δικό μου Σεληνιακό ταξίδι. Δέκα χρόνια αργότερα, δημιούργησα το εργαστήρι μου ‘Twelve Moons’ (12 Σελήνες), το οποίο απεικονίζει τις πληροφορίες που αναζητούσα όταν διερευνούσα τη διαίσθηση και τους καθημερινούς κύκλους της Σελήνης. Τα περισσότερα από αυτά που ήταν γραμμένα σε βιβλία αστρολογίας απλώς δεν ταίριαζαν με τη δική μου εμπειρία. Αλλά επίσης έπρεπε να μάθω έναν νέο τρόπο για να δω. Έπρεπε να ανακαλύψω τον τρόπο με τον οποίο αντανακλούσα τη Σελήνη μέσα από τις σκέψεις μου και τα γεγονότα της ζωής μου. Αυτή η άμεση και διαισθητική σχέση με τη Σελήνη είναι αυτό το οποίο περισσότερο ελπίζω να πάρουν οι μαθητές από το μάθημα αυτό.

 

MyHoroscope: Έχετε διεξάγει αρκετές έρευνες σχετικά με τις καθημερινές επιρροές της Σελήνης και της Αφροδίτης σαν να επιθυμείτε να απελευθερώσετε και να προωθήσετε την θηλυκή ενέργεια της ζωής εις βάρος της αρσενικής της πλευράς! Ποιός είναι ο κύριος σκοπός της θηλυκής πλευράς της προσωπικότητάς μας και ποιός είναι ο ρόλος της στη ζωή γενικότερα;

Dana Gerhardt: Έχω περάσει την περισσότερη ζωή μου κλίνοντας προς τα Αρσενικά προσόντα μου – τη λογική μου, την αποτελεσματικότητά μου, την ώθησή μου – ενώ δεν είχα συνείδηση των όποιων Θηλυκών αρετών μου. Η Αφροδίτη μου είναι στον 3ο μου οίκο και και σε σύνοδο με τον κυβερνήτη του χάρτη μου Ερμή – ακόμα και έτσι όμως ένιωθα ότι έλειπε από το χάρτη μου. Αργότερα ανακάλυψα ότι πολλοί άνθρωποι νιώθουν το ίδιο άσχετα με το σε ποιό ζώδιο ή οίκο βρίσκεται η Αφροδίτη και τις όψεις που σχηματίζει. Νομίζω ότι η απουσία της Αφροδίτης – η έλλειψη της χαράς, της ευτυχίας, της αφθονίας και των συναισθηματικών σχέσεων – είναι ένα πρόβλημα του πολιτισμού μας. Η παγκόσμια κακομεταχείριση των γυναικών, των παιδιών και των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ είναι κάποια από τα συμπτώματα της εξαθλιωμένης μας σχέσης με την Αφροδίτη και τη Σελήνη. Χωρίς το σθένος και την συνεισφορά της ευπάθειας, δεκτικότητας και ευαισθησίας τους, ο κόσμος μας είναι σοβαρά εκτός ισορροπίας. Θεωρώ τη βοήθειά μου στους ανθρώπους να επανακτήσουν την σύνδεσή τους με την Αφροδίτη και τη Σελήνη, ως ένα είδος πολιτικού ακτιβισμού.

 

MyHoroscope: Καμιά φορά η ζωή μας πάει αρκετά μακριά από τις επιθυμίες μας, και έτσι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο για κάποιους ανθρώπους να εναρμονιστούν με την πραγματικότητα και να είναι ταυτόχρονα ευαίσθητοι. Ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκεται διαρκώς σε μία προσπάθεια επιδίωξης των επαγγελματικών, οικονομικών ή κοινωνικών στόχων και κατά κάποιο τρόπο τα όνειρά του, οι ευχές του και τα συναισθήματά του ξεθωριάζουν. Πιστεύετε ότι η αστρολογία θα μπορούσε να μας καθοδηγήσει ώστε να επανανακαλύψουμε ή ακόμα και να επανεκτιμήσουμε την χαμένη ισορροπία στις ζωές μας;

Dana Gerhardt: Φυσικά η αστρολογία μας δίνει μία εξαίσια εικόνα των δυνατοτήτων τόσο για ισορροπία όσο και για την έλλειψή της. Αλλά είναι ένα σύστημα συμβόλων, ένα ελαστικό σύστημα το οποίο λυγίζει στα όρια της της προοπτικής του ανθρώπου που την χρησιμοποιεί. Μπορείτε να λάβετε καλή ή κακή καθοδήγηση από έναν χάρτη, και αυτό εξαρτάται από αυτόν που τον διαβάζει. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αστρολογία για να διατηρήσετε την ισορροπία σας σε έναν αγχωτικό κόσμο, θα βοηθούσε επίσης να έχετε κάποιο είδος πνευματικής καθοδήγησης και πρακτικής.

 

MyHoroscope: Είναι πιθανό να μπορεί η αστρολογία να βοηθήσει τον σύγχρονο άνθρωπο να διοχετεύσει τις ενέργειες και τις επιλογές του προκειμένου να βρει το αληθινό κάλεσμα στη ζωή; Ποιά θα ήταν η συμβουλή σας σε κάποιον που ενδιαφέρεται για αυτά τα ζητήματα και τι θα τον ενθαρρύνατε να αναζητήσει στον γενέθλιο χάρτη του;

Dana Gerhardt: Φυσικά ο χάρτης είναι μία πλούσια εργαλειοθήκη για να ερευνήσει κάποιος το αληθινό κάλεσμα: από την πολύ αδρή εικόνα, την ισορροπία των στοιχείων ή από το αν υπάρχουν περισσότεροι πλανήτες στο αριστερό ή δεξί τμήμα του χάρτη – έως τους πιο λεπτούς φακούς του κυβερνήτη του 10ου οίκου, το ζώδιό στο οποίο βρίσκεται, τον οίκο και τις όψεις, για να μην αναφέρω την κατάσταση όλων των γήινων οίκων. Ο χάρτης προσφέρει τόσες πολλές πόρτες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πλανήτης ή τοποθέτηση που να μην επισημαίνει κάτι για το κάλεσμα – ενόσω κάποιος βρίσκει το κάλεσμά του, είναι εύκολο να δούμε πώς ο κάθε πλανήτης στο χάρτη, μαζί με την κάθε τροπή και στροφή στη ζωή αυτού του ανθρώπου έχει συνεισφέρει με κάποιο τρόπο. Το «αληθινό κάλεσμα» είναι ξεχωριστό και συγκεκριμένο για τον κάθε ένα απο εμάς.Όταν ήμουν 20 χρονών, τότε που ήμουν ιδιαίτερα μπερδεμένη σχετικά με το δικό μου μονοπάτι, είχα επισκεφτεί έναν αστρολόγο. Ήταν σε πολύ ευχάριστη θέση όταν μου ανακοίνωσε ότι ο χάρτης μου υποδείκνυε ότι θα έπρεπε να γίνω μεταφράστρια για τα Ηνωμένα Έθνη. Είχα καταρρακωθεί. Τώρα μπορώ να δω πως είχε αξιολογήσει τον Ήλιο μου στον Τοξότη και το Δία στους Διδύμους στον 10ο οίκο μου και κατέληξε σε αυτό το κόσμημα – αναμειγνύοντας την λεκτική ικανότητα των Διδύμων με την ανάγκη του Δία και του Τοξότη να γυρίσει τον κόσμο. Αλλά με έχασε εντελώς. Οι ενδείξεις ενός χάρτη για το «αληθινό κάλεσμα» κάποιου είναι βοηθητικές, ακόμα και έκδηλες, αλλά δεν προορίζονται για να εφαρμοστούν με τόση περιοριστική ακρίβεια. Στην αρχή της συνεδρίας, ήλπιζα ότι ο αστρολόγος θα επιβεβαίωνε το πεπρωμένο μου ως συγγραφέας. Όντως, αργότερα όταν ξεκίνησα να μελετώ την αστρολογία, έμαθα ότι οι ίδιες υπογραφές που υποδεικνύουν τον «μεταφραστή των Ηνωμένων Εθνών» μπορούν επίσης να υποδηλώσουν τη διδασκαλία και τη συγγραφή, και τα δύο από τα οποία έχω κάνει και έχω ευχαριστηθεί. Αλλά θα μπορούσε κάποιος καλύτερος αστρολόγος να είχε προβλέψει αυτό το κάλεσμα για μένα: να γίνω κάποια που θα έγραφε για την αστρολογία; Και πώς θα μπορούσε αυτή η πρόβλεψη να με είχε βοηθήσει τότε, που ήμουν ακόμη 10 χρόνια μακριά από την ανακάλυψη αυτού του επαγγέλματος;

Η ίδια η φύση της λέξης «κάλεσμα» (στα αγγλικά τουλάχιστον) υπονοεί κάποιο είδος κλήτευσης. Ποιός ή τι μας καλεί είναι ένα μυστήριο. Θα μπορούσε να είναι η ψυχή μας, οι οδηγοί μας, αόρατες δυνάμεις, οι πλανήτες, το κάρμα ή η καθαρή τύχη, και αυτό εξαρτάται από την δική μας οπτική γωνία. Αλλά όποια και αν είναι η πηγή, ο καλύτερος τρόπος να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά σας είναι να ακούτε. Ο χάρτης μπορεί να σας καθοδηγήσει που να ψάξετε. Μπορεί να σας βοηθήσει να μαζέψετε στοιχεία. Αλλάτελικά, το αληθινό κάλεσμα είναι κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να ακούσετε.

 

MyHoroscope: Από εποχή σε εποχή, τυχαίνει να βιώνουμε κάποια συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και έχουμε την τάση να τα προσάπτουμε στην άστατη Σελήνη. Πώς νομίζετε ότι θα μπορούσαμε να τηθασεύσουμε την Σελήνη προκειμένου να αποφύγουμε την επίδραση που έχει πάνω μας να μας εξωθεί στα άκρα; Υπάρχει κάποιος τρόπος να προσαρμόσουμε τους εαυτούς μας με το ταξίδι της στο ζωδιακό;

Dana Gerhardt: Φυσικά! Αλλά αν δαιμονοποιείτε την Σελήνη ως δύναμη που σας οδηγεί στην τρέλα και ως εκ τούτου πρέπει να τηθασευτεί, δεν κάνετε καλή αρχή και δεν βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Δεν είστε θύματα των ουρανών και σίγουρα ούτε της Σελήνης. Με εξαίρεση κάποιες ιστορικές δυνάμεις, τα περισσότερα προβλήματά μας τα έχουμε δημιουργήσει εμεί οι ίδιοι. Αλλά η Σελήνη μπορεί να φωτίσει τον δρόμο προς την επίλυση και την γιατρειά αυτών. Για χρόνια δεν είχα προσέξει ποτέ πόσο θυμωμένη και ενοχλημένη γινόμουν τις μέρες που η Σελήνη ήταν στον Ταύρο. Με την αστρολογία ήμουν σε θέση να το ανιχνεύσω αυτό το πρότυπο. Ακόμα όμως και έτσι, η διερεύνηση και η θεραπεία εξαρτώταν από εμένα. Είχα εξετάσει το ενδεχόμενο της αντίστασής μου στην σταθερή γήινη ενέργεια. Άκουγα τον εαυτό μου να λέει «Δεν τα πάω καλά με τους Ταύρους». Με άκουγα να κατηγορώ τους Ταύρους φίλους μου ως πεισματάρηδες. Κατόπιν, τελικά παρατήρησα, με τη Σελήνη στον Ταύρο, πόσο πεισματάρα γινόμουν εγώ η ίδια! Η Σελήνη δεν έχει δικό της φως, διδάσκει αντανακλώντας. Αν γινόμαστε τρελοί, μας δείχνει τη δικιά μας αντανάκλαση στο δικό της καθρέφτη.

 

MyHoroscope: Οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε κάποιες ιδιαίτερα σκληρές γενέθλιες όψεις. Υπάρχει στο δικό σας χάρτη κάποια σκληρή όψη που μοιάζει να σας βάζει σε μπελάδες κατά καιρούς και με ποιό τρόπο την αντιμετωπίζετε όταν αυτή ενεργοποιείται;

Dana Gerhardt: Στην αρχή της μελέτης μου, είχα διαβάσει ένα βιβλίο αστρολογίας της Tracy Marks με τίτλο «Μετατρέποντας τα τετράγωνά σας σε τρίγωνα». Δε θυμάμαι πολλά από το βιβλίο αυτό, αν και είναι μία λαμπρή αστρολόγος. Θυμάμαι μόνο τον τίτλο, και τον σκέφτομαι κάθε φορά που βλέπω κάποια σκληρή όψη στο χάρτη κάποιου. Υπάρχει άφθονη ενέργεια δεμένη σε μία αντίθεση ή ένα τετράγωνο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συναντάμε σκληρές όψεις στους χάρτες πολύ επιτυχημένων ανθρώπων. Η αξιοποίηση αυτής της ενέργειας και η διοχέτευσή της προς θετικούς σκοπούς μπορεί πραγματικά να πυροδοτήσει τον σκοπό της ζωής κάποιου. Οι σκληρές όψεις μπορεί να είναι θαυμάσια δώρα.Το τετράγωνο του Κρόνου με τη Σελήνη μου είναι μία από τις πιο δύσκολες όψεις στον χάρτη μου – αν και είναι επίσης προσόν. Ο Κρόνος/Σελήνη με κάνει να δουλεύω σκληρά, να είμαι υπεύθυνη, προσεκτική, και να επιθυμώ την επιτυχία. Τις περισσότερες επιτυχίες μου τις χρωστώ σε αυτό το τετράγωνο. Αλλά είναι επίσης και η καρέκλα βασανιστηρίων του εαυτού μου, η ανασφάλεια, ο φόβος και η αμφιβολία, η προσδοκία ότι κανείς δεν είναι εκεί για μένα, ότι ποτέ δεν είμαι αρκετά καλή ή ποτέ δεν εργάζομαι αρκετά σκληρά. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να εξαφανίσω αυτές τις σκέψεις, αλλά σίγουρα έχω καταφέρει να αλλάξω την ένταση τους αλλά και τη σχέση μου με αυτές. Αυτό είναι το όφελος του να εργάζεσαι σκληρά ως προς τον εξευγενισμό της εσωτερικής μήτρας της μνήμης και των συναισθημάτων: Έχω επιτύχει μεγαλύτερη συναισθηματική ωριμότητα…και ναι, το «συναισθηματική» και το «ωριμότητα» είναι λέξεις κλειδιά για το τετράγωνο Σελήνης/Κρόνου! Έτσι, όπως βλέπετε δεν μπορείτε να γλυτώσετε από την όψη, αλλά με συνειδητότητα, μπορείτε σίγουρα να την κατευθύνετε ώστε να λειτουργεί περισσότερο ως ευλογία.

 

MyHoroscope: Πολλοί σπουδαστές της αστρολογίας αποθαρρύνονται αρκετά όταν ανιχνεύουν παρόμοιες σκληρές όψεις στους γενέθλιους χάρτες τους. Πώς προσεγγίζετε τις σκληρές γενέθλιες όψεις και πώς μπορεί κάποιος να τις αξιοποιήσει κατά το περισσότερο δυνατό;

Dana Gerhardt: Κοιτάξτε την όψη από μία διευρυνόμενη προοπτική. Πρώτα, εξετάστε πώς περιγράφει συγκεκριμένα δύσκολα γεγονότα ή καταστάσεις από τις οποίες έχετε υποφέρει στην παιδική σας ηλικία. Οι όψεις της Σελήνης με τον Άρη, για παράδειγμα, μπορεί να υποδηλώσουν ένα πρώιμο περιβάλλον το οποίο ήταν γεμάτο καταπιεσμένο θυμό ή εκρήξεις βίας. Στη συνέχεια, πάτε ψηλότερα και δείτε το ασυνείδητο σαμποτάζ που κάνετε στον εαυτό σας, και το οποίο μπορεί να έχει αναπτυχθεί μέσα από αυτές τις παρελθοντικές καταστάσεις. Με τη Σελήνη/Άρη, μπορεί να έχετε αποφασίσει ότι ο κόσμος είναι επικίνδυνος και πρέπει να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Μπορεί να έχετε γίνει ένας μαχητής – πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί τον εαυτό του – ο οποίος χωρίς να το θέλει κρατάει τον κόσμο σας σε σύγκρουση. Και μόνο έχοντας απλά επίγνωση αυτών των σπόρων – η οποία έρχεται από την κατανόηση των αρχέτυπων – θα σας βάλει σε μία εκκίνηση της θεραπευτικής διαδικασίας. Και τελικά, αφού έχετε αποκτήσει λίγη περισσότερη εμπειρία, χαλάρωση και αυτοπεποίθεση με αυτή την όψη, μπορείτε να εισέλθετε σε μία πιο δυναμική σχέση με τα αρχέτυπά της, καθώς ζητάτε από αυτά να γίνουν σύμμαχοί σας σε οτιδήποτε πρέπει να αντιμετωπίσετε. Τα αρχέτυπα των πλανητών δεν είναι κακόβουλα! Απλώς υποδηλώνουν ένα ταξίδι. Είναι η αντίσταση σε αυτό το ταξίδι που έχει την τάση να προκαλεί τα μεγαλύτερα προβλήματά μας. Φανταστείτε , να είχατε διδαχθεί τον χάρτη σας από τότε που ήσασταν παιδιά, τότε που η φαντασία σας ήταν εύπλαστη και η αίσθηση της μαγείας ήταν ακόμα ζωντανή. Μπορεί να ήσασταν σε θέση να ανταποκριθείτε στα αρχέτυπα και να ζητήσετε την ευλογία τους ευθύς αμέσως, όπως έκανε η Σταχτοπούτα όταν συνάντησε την νεράιδα νονά της. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να μην μπορείτε να ξεκινήσετε να το κάνετε αυτό ακόμα και τώρα.

 

MyHoroscope: Τι πιστεύετε για τους αστρολόγους που ισχυρίζονται ότι εξασκούν ψυχολογική αστρολογία – για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του Jung – ενώ δεν έχουν σπουδάσει ποτέ ψυχολογία σε ακαδημαϊκό επίπεδο; Πιστεύτε ότι μπορεί να υπάρχει πιθανότητα τέτοιες συμπεριφορές να κάνουν κακό και να σπιλώσουν το όνομα αυτού του πεδίου της αστρολογίας;

Dana Gerhardt: Σε κάποιο επίπεδο είμαστε όλοι θεραπευτές χωρίς άδεια. Όταν συμβουλεύουμε έναν αγαπημένο, έναν φίλο ή συνάδελφο, ή τον υπάλληλο στο μαγαζί, εξυπηρετούμε με τρόπο που ειναι τόσο παλιός όσο και η ανθρωπότητα. Το να κοιτάξεις μέσα στην καρδιά κάποιου, το να τον βοηθήσεις να απαλύνει το άγχος του, να πάρει καλύτερες αποφάσεις στη ζωή του ή να αναπτύξει νέες συμπεριφορές – είναι αυτό που κάνουν οι γηραιοί, οι ιερείς, οι θεραπευτές και ακόμα και οι αστρολόγοι εδώ και χιλιετίες, πολύ πριν εφευρεθεί η ψυχολογία. Ο Jung βεβαίως ήταν λάτρης της αστρολογίας και πιθανώς κάποια από τη σοφία της διέρρευσε στο σύστημα που ανέπτυξε. Η μακροβιότητα της αστρολογίας απορρέει τουλάχιστον εν μέρει, από την ευκολία με την οποία μπορεί να απορροφά και να προσαρμόσει τις δημοφιλείς ιδέες της εποχής. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα μεταφυσικά συστήματα έχουν χρησιμοποιήσει τους θεούς ή την επιστήμη της εποχής των προκειμένου να δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Οπότε όχι, δεν βλέπω κάποιον κίνδυνο στην χρήση ψυχολογικών όρων ως μέρος της πρακτικής κάποιου. Η απλή αλήθεια είναι ότι υπάρχουν καλοί αστρολόγοι και κακοί, όπως ακριβώς υπάρχουν καλοί και κακοί θεραπευτές. Αμφιβάλλω ότι η ακαδημαϊκή πιστοποίηση των προσόντων θα το αποτρέψει αυτό.

 

MyHoroscope: Φαίνεται να προτιμάτε το διαισθητικό νόημα της ζωής, αν και όλοι μας ζούμε σε έναν αρκετά κυνικό κόσμο. Πώς μπορεί κάποιος (λίγο ή πολύ) να απαλλαγεί από τις ανούσιες πλευρές της πραγματικότητας και να μπορεί να διακρίνει το νόημα της ζωής του ανάμεσα στις γραμμές;

Dana Gerhardt: Δεν είμαι σίγουρη ότι έχω κατανοήσει το νόημα της ερώτησης. Η διαίσθηση δεν είναι το αντίθετο του κυνικού. Είναι απλώς ένας λαμπρός – και μη λογικός τρόπος να πάρεις πληροφορίες. Αν επιθυμείτε να διακρίνετε το νόημα ανάμεσα στις γραμμές σε αυτή τη ζωή, μελετήστε τα αρχέτυπα και φέρτε τη διαίσθηση στις ερμηνείες σας. Εκεί, υπάρχει μία πληθώρα άνεσης, απλότητας και πληροφορίας.

 

MyHoroscope: Τι έχουμε να περιμένουμε απο εσάς στο μέλλον; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έρευνα, ή πλάνα για σεμινάρια, βιβλία ή πολλαπλά σχέδια;

Dana Gerhardt: Την περίοδο αυτή ξεκινάω μία καινούρια σειρά του “The Mountain Astrologer” με τίτλο “Lessons in Astrology as Magic”. Για μία ακόμη φορά, γράφω για πράγματα τα οποία ευχόμουν να υπήρχαν γραμμένα στα πρώτα βήματά μου στην αστρολογία. Είκοσι χρόνια μετά, όταν έγινα αστρολόγος, όλοι ήταν αρκετά παθιασμένοι για να αποδείξουν ότι η αστρολογία είναι επιστήμη. Οι άνθρωποι έκαναν στατιστική έρευνα και η μεγάλη συλλογική έμφαση ήταν στραμμένη στην αναγνώριση των σωστών τεχνικών – ηλιακό τόξο, μεσοδιαστήματα, αντισκιές, αρμονικές ή τον αστρικό ζωδιακό κύκλο. Τις μελέτησα όλες, επιμελώς, για τα πρώτα δέκα χρόνια της μελέτης μου. Αλλά καμία τεχνική δεν ήταν αξιόπιστη 100%, όπως θα ίσχυε και θα περιμέναμε αν η αστρολογία ήταν πραγματικά επιστήμη. Και δυστυχώς, οι περισσότερες από τις στατιστικές μελέτες της αστρολογίας ήταν θλιβερά αποτυχημένες. Πόσο δυσάρεστο είναι αυτό! Κάποιες φορές οι χάρτες μιλάνε και λένε πολλά, άλλες φορες λένε πολύ λίγα. Η επιθυμία μου για μεγαλύτερη ακρίβεια τελικά με οδήγησε σε μία άλλη κατεύθυνση. Ξεκίνησα να ερευνώ τη διαίσθηση και την μαγεία. Σήμερα πιστεύω ότι και τα δύο αυτά παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρολο στην σωστή πρακτική αυτής της τέχνης, αλλά λίγοι αστρολόγοι το συζητάνε αυτό ανοιχτά. Με τον Ποσειδώνα να εισέρχεται στο ζώδιο που κυβερνάει, τους μαγικούς Ιχθείς, ελπίζω να παραδεχτούμε περισσότερο άνετα ότι είμαστε περισσότερο μυστικιστές παρά επιστήμονες. Ελπίζω να ξεκινήσουμε να διδάσκουμε στους νέους αστρολόγους πώς να αντλούν περισσότερο συνειδητά από αυτή την ευρύτερη πηγή πόρων. Υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνουμε πράξη από ένα μάτσο μαθηματικών τεχνικών.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments