0 0 votes
Article Rating

Oscar Pistorious. Αν είναι μία εμβληματική μορφή που θα θυμόμαστε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, θα είναι μάλλον αυτή. Γνωστός και ως “Blade Runner” o Oscar έβαλε βαθιά το μαχαίρι στο ερώτημα “Τι είναι άνθρωπος;”, “Ποιος θεωρείται φυσιολογικός;”, “Ποιος δικαιούται να συμμετέχει σε αγώνες με τους “φυσιολογικούς”;”.

Με μία ζωή έτσι κι αλλιώς δύσκολη, αφού γεννήθηκε με πόδια προβληματικά και έβαλε νωρίς νωρίς την επιλογή στους γονείς του, να τα κρατήσει κινούμενος ως άτομο με ειδικές ανάγκες, ή να τα ακρωτηριάσει για να προσπαθήσει ως παραπληγικός. Από αριστοκρατικό σόι στη Νότια Αφριδκή, σε ηλικία 6 χρονών χωρίζουν οι γονείς του και στα 15 πεθαίνει η μητέρα του. Παρόλα αυτά εκείνος από 11 χρονών παίζει ράγκπυ και στα 17 μπαίνει στο στίβο. Έδειξε από νωρίς ότι είναι αγωνιστής κι ότι είχε σκοπό να φτάσει ψηλά.

Σύμφωνα με τις πηγές ο Oscar Pistorious φαίνεται να είναι γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1986. Στο διαδίκτυο δε φαίνονται πολλοί χάρτες του να έχουν ακόμη κυκλοφορήσει και σε μία μόνο περίπτωση διατίθεται ακριβής ώρα, στον ιστοτόπο του astrotheme. Αν και δεν έχουμε επιβεβαίωση της ώρας, θα χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο χάρτη, διαχωρίζοντας τις επισημάνσεις που είναι πιο σίγουρες από αυτές που είναι επισφαλείς λόγω οικοθεσίας.

Σε ένα ωροσκόπιο ενός αθλητή που είναι γνωστός για τους λόγους που είναι γνωστός, περιμέναμε να δούμε κάτι σημαντικό που να σχετίζεται με το Χείρωνα. Είναι κάτι λογικό, αν θέλουμε πράγματι να μιλάμε για το Χείρωνα, ως εκπρόσωπο του τραύματος και της θεραπείας.

Έτσι λοιπόν η πρώτη μας παρατήρηση έχει να κάνει με τη θέση του Χείρωνα στο χάρτη, στη διπλή “λαβή” ενός σχήματος που ονομάζεται bucket (κουβάς), και που στην ουσία τοποθετεί όλους τους πλανήτες στην μια πλευρά και τους Χείρωνα και Σελήνη από την άλλη. Επισφαλής, αλλά λογικοφανής και η θέση του Χείρωνα στον 5ο οίκο, που τον συνδέει με τον αθλητισμό, που είναι και το αντικείμενο του.

Ο δεύτερος πλανήτης που έχει περίοπτη θέση στο χάρτη είναι ο Πλούτωνας. Κι όχι επειδή βρίσκεται στο Μεσουράνημα, γιατί αυτή είναι μία θέση ενδεχομένως επισφαλής, αλλά γιατί ασκεί επίδραση μέσω όψεων σε πλειάδα πλανητών, από τον Ερμή και την Αφροδίτη που κάνει σύνοδο, το Δία που τριγωνίζει αλλά και ενδεχομένως ένα διαφαινόμενο αν και με επισφαλή ώρα τετράγωνο του με τη Σελήνη.

Ένα τετράγωνο, που αν ισχύει, δείχνει πόσο έχει βασανιστεί στη ζωή του, Θα ήταν μία επαρκής ένδειξη για ένα άνθρωπο με πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη, που παρ’ όλες τις δυσκολίες της ζωής του, κατάφερε να αντισταθμίσει τους φόβους του και τις ανασφάλειές του. Όλη του η πυγμή, μεταφέρθηκε σ’ αυτό που ο ίδιος θέλησε να κάνει για επάγγελμα (πλούτωνας σύνοδο με μεσουράνημα- αν είναι σωστό), και τα εμπόδιά του, τα χρησιμοποίησε ο ίδιος προς όφελος του και έδειξε στον κόσμο το τί πραγματικά αξίζει.

Γιατί μία τέτοια Σελήνη που από τις πιθανότητες και από την εν γένει συμπεριφορά και άνεση του στο φακό δείχνει να είναι στο Λέοντα θα ήταν αρκούντως περήφανη να υποχωρήσει. Γι’ αυτό δεν θα άφηνε τον εαυτό του, όπως λέμε λαικιστί “στην απ’ έξω”, δεν θα καθόταν να κλαίει τη μοίρα του που είναι διαφορετικός από τους άλλους πόσο μάλλον που το εξάγωνο του Πλούτωνα με τον Ποσειδώνα τον ενίσχυσε να μπει στην ολυμπιακή ομάδα.

Έτσι, απέξω, θα βλέπαμε ένα άτομο σαν τον Oscar Pistorious, που δείχνει αρκετά ηρωικό, που προσπαθεί να ξεπεράσει τις αντιξοότητες της ζωής του, τον θαυμάζουμε και συνεχίζουμε να τον θαυμάζουμε για τη ψυχική του δύναμη. Παρόλα αυτά, η Σελήνη στον Λέοντα θα έδειχνε και άλλα πράγματα. Θα έδειχνε ένα άτομο που αρέσκεται στην προβολή και στη λάμψη της επικρότησης από τους άλλους. Σε περιπτώσεις αρτιμελών ανθρώπων, ίσως ήταν ένας άνθρωπος με ικανότητες σταρ. Το τετράγωνο όμως με τον Πλούτωνα θα έδειχνε ότι όχι μόνο επιζητά τους προβολείς, αλλά είναι παθιασμένος μ’ αυτό. Το πάθος του αυτό, αφού σχετίζεται με τη καριέρα (Πλούτων σε ενδεχόμενη σύνοδο με μεσουράνημα) έπεσε ακριβώς πάνω στο σημαντικό πρόβλημά του. Το τραύμα του.

Η εμμονή του αυτή με την προβολή θα έδειχνε να έχει πάρει την πρωτιά στη ζωή του, να θέλει να τα δώσει όλα για να φτάσει στην κορυφή, ίσως για να νιώσει ο ίδιος μέσα του ότι αξίζει. Άτομο που ίσως θα έκανε κακό στον εαυτό του με το να προπονείται ακόμη πιο σκληρά για να πετύχει τη δόξα. Θα είχε ένα ελάττωμα ναι, αλλά εμμέσως θα το “εκμεταλλευόταν” κιόλας με δεξιοτεχνία για να αναγνωριστεί. Η αδυναμία του από ένα σημείο και μετά γίνεται και “show” με τις συνεχείς φωτογραφήσεις, που η αλήθεια είναι ότι δεν αρνείται.

Φυσικά στην Αστρολογία θα πρέπει πάντοτε να είμαστε επιφυλακτικοί, όταν η ώρα δεν είναι επιβεβαιωμένη (ακόμη κι αν πηγή δείχνει να είναι το astrotheme), επομένως οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν να οφείλονται και σε άλλα στοιχεία του χάρτη. Και συγκεκριμένα στον τρίτο παράγοντα που δεν εξετάσαμε ως τώρα.

Ο τρίτος παράγοντας λοιπόν που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι ο Άρης του στον Υδροχόο. Αν είναι ένας Άρης που θα βασιζόταν στη ρομποτική, για να αθλείται, που θα έκανε το πρώτο βήμα για ένα κυβερνο-αθλητή, αυτός θα ήταν ο Άρης στον Υδροχόο. Κι όχι ένας τυχαίος Άρης. Σε τετράγωνο με τον Ήλιο του στο Σκορπιό, δημιουργεί ένα συνδυασμό που δείχνει να έχει όλη την ενέργεια πείσματος, που δε θα του επέτρεπε να υποχωρήσει.

Με τον Άρη σε τετράγωνο με τον “Χειρούργο” – Ήλιο στο Σκορπιό (υποψιαζόμαστε ότι τη μέρα του ακρωτηριασμού του 11 μήνες μετά τη γέννηση του ο Ήλιος είχε και διέλευση από το σύμπλεγμα του Πλούτωνα στο χάρτη του) αυτό δεν άφησε καμία δύσκολη όψη στον χάρτη του να τον ρίξει ψυχολογικά (στοιχείο που ενισχύεται, αν η ώρα είναι σωστή και τοποθετεί τον Άρη στον 1ο σε τετράγωνο με τον Ήλιο του στον 10ο), δημιούργησε δικές του συνθήκες επιβίωσης και αντιμετώπισης του ίδιου του του εαυτού, και θεράπευσε ότι μόνος του τις πληγές του.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι όψεις σαν το τετράγωνο του Ηλίου με τον Άρη, αφορούν καθαρά τη μαχητικότητα και τον ανταγωνισμό που εκπέμπουν και χρησιμοποιούν όλοι οι αθλητές, γιατί μόνο έτσι θα έφταναν σε διάκριση. Ενώ άτομα που δεν έχουν τέτοιου είδους όψη, δεν τους ενδιαφέρει να αναδεικνύουν τις ικανότητές τους, τουλάχιστον όχι με “χειρωνακτικό” τρόπο. Βέβαια, άτομα με αυτό το τετράγωνο, τείνουν να έχουν μεγάλα αποθέματα ενέργειας, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες δύσκολες, και είναι φυσικά επιρρεπή σε ατυχήματα. Εδώ να πούμε ότι πιθανόν και αυτή η όψη να υποβοηθάει την απόφασή του να διαγωνιστεί κόντρα σε άτομα με ορθή φυσική κατάσταση. Πιθανόν να θύμωσε με τον εαυτό του (κάτι που ενισχύει αυτή η όψη) και να αποφάσισε ότι δεν θα τον πάρει από κάτω για κανέναν λόγο.

Αλλά και από το βιογραφικό του δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι στην εφηβεία του ξεκίνησε τον αθλητισμό παίζοντας ράγκμπυ. Ένα σπορ σκληρό, βίαιο, φτιαγμένο για tough guys.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο Χείρωνα, γιατί έχουμε πολλά πράγματα ακόμη να πούμε γι’ αυτόν.

Αν είναι σωστή η οικοθεσία, τι πιο φανερό από το τρίγωνο που κάνει ο Χείρων με τον ωροσκόπο του. Οι ενέργειές του, η εμφάνισή του, ο χαρακτήρας του ολόκληρος, είναι αυτό που ο Χείρωνάς του επέλεξε να είναι. Το γεγονός ότι ο ωροσκόπος του είναι στον Υδροχόο, μας δείχνει ότι ο ίδιος επαναστάτησε στην δύσκολη μοίρα που είχε, και με αυτόν τον πρωτοποριακό τρόπο, κατάφερε να είναι ίσος με τους αρτιμελείς ανθρώπους, ούτε καν διανοήθηκε να συμμετέχει στην παρολυμπιάδα!!

Αλλά ακόμη και χωρίς την οικοθεσία, ο Χείρωνας δεν είναι άμοιρος όψεων.

Η αντίθεση του Χείρωνα με τον Ουρανό, μάλλον ενήργησε πολύ θετικά στο ωροσκόπιό του, αφού κατάφερε να πρωτοπορήσει, να γίνει ένας νεωτεριστής βασιζόμενος στον εαυτό του και αυτό που ο ίδιος θεώρησε ότι τον πληρεί, εντάχθηκε στις ομάδες που θέλησε, ένιωσε ίσως ασφαλής με τις ικανότητές του, και τελικά κατόρθωσε το ακατόρθωτο.

Χείρωνας και Ουρανός είναι οι μόνοι πλανήτες άλλωστε σε θετικές όψεις με τους Δεσμούς του, δείχνοντας ότι αυτοί θα ήταν που θα τον βοηθούσαν να περπατήσει το μονοπάτι του.

Σελήνη και Χείρωνας εάν η ώρα γέννησης κινείται στο δίωρο της μοίρας αυτής, είναι σε όψη 45 μοιρών, αρχικά δευτερεύουσα, που θα επαληθευόταν όμως τραγικά από τα προοδευτικά συστήματα όταν σε ηλικία 15 χρονών έχασε τη μητέρα του. Κρατάμε κι εδώ μία επιφύλαξη όμως γιατί με μία άλλη θέση της Σελήνης θα μπορούσε το ίδιο τραύμα να έχει προκληθεί από μία προοδευτική όψη με τον Πλούτωνα.

Γιατί το ζεύγος Χείρωνα / Πλούτωνα φαίνεται να έτρεξε χέρι χέρι σ’ αυτόν τον άνθρωπο που μεταμορφώθηκε και μεταμόρφωσε και την άποψη μας για το φυσιολογικό. Ένας δάσκαλος μεταμόρφωσης που θα μπορούσε να συνδεθεί και με το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα, με ότι σημαίνει αυτό για το ακατάβλητο ηθικό, την απόδειξη από μέρους του του ότι η πρόοδος έρχεται με θυσίες και εφόσον κανείς καταφέρει και δεν παραιτηθεί στη ζωή του. Ενώ σε εξωτερικό επίπεδο του δίνει ώθηση στην ήδη υπάρχουσα τάση του για επιτυχίες σε ό,τι επάγγελμα εκείνος επιλέξει. Ένα άτομο με τάση στα ιδανικά ανοίγματα και την ικανότητα να ξεπερνάει τα υλικά προβλήματα, χάριν της εικόνας που έχει χτίσει ο ίδιος για τον εαυτό του και του στόχου που επέλεξε για τη ζωή του. Και βέβαια το τρίγωνό του Δία με τον Πλούτωνα, ευνοεί και αυτό την εμμονή του για διάκριση και λάμψη.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αξίζει να θαυμάσουμε στον Oscar είναι ότι κατάφερε και χρησιμοποίησε όλες τις όψεις του, είτε θετικές είτε αρνητικές προς όφελός του και είναι καλό τέτοιοι άνθρωποι να πρέπει να βγαίνουν στο προσκήνιο, να τους μαθαίνει ο κόσμος και να καταλάβει το πώς όλοι μας μπορούμε να γίνουμε σαν και εκείνον. Να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, ασχέτως με τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας ή πάνω μας. Ότι τελικά, σημασία έχει το να ζεις, με όλη τη σημασία της λέξης, και ασχέτως με τις συνθήκες που επικρατούν, μπορούμε όλοι να προσαρμοστούμε και να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για χάρη μας και για χάρη των γύρω μας.

Ίσως κάπως έτσι, αυτό να έγινε ο σκοπός της ζωής του, και όλα τα συναισθήματα που υπήρχαν και αλληλοσυγκρούονταν μέσα του έδεσαν σαν μια όμορφη φόρμα, που άτομα που δεν τον ξέρουν (το κοινό), να βλέπουν έναν άντρα με απίστευτη ψυχική δύναμη. Ενώ από την άλλη, τα άτομα δίπλα του να συμμερίζονται τον πόνο του, να συμμετέχουν ή όχι στις εμμονές του και να συμβαδίζουν ή όχι με τους εκρηκτικούς ρυθμούς του. Όπως και να ‘χει, λίγοι άνθρωποι είναι σαν αυτόν, και όλες του οι πτυχές είτε δύσκολες είτε ευνοημένες, είναι πραγματικά αξιοσέβαστες.

Άλλωστε όπως λέει κι ο ίδιος:

You are not disabled by your disabilities but abled by your abilities.“, Oscar Pistorious

Πηγές:

Astrology: Oscar Pistorius, date of birth: 1986/11/22, Horoscope, Birth Chart, Astrological Portrait, Biography
The Fast Life of Oscar Pistorius – NYTimes.com

από την Persephone813 και το Βασίλη Παπαδολιά
στα πλαίσια των online μαθημάτων
του myhoroscope.gr για τη Χειρώνια Αστρολογία…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments