0 0 votes
Article Rating

Συνεχίζοντας την ανάλυση του άρθρου μας «Ο Ωροσκόπος – Η σημασία του στον αστρολογικό χάρτη και στη ζωή μας», θα προσεγγίσουμε την έννοια και τη σημασία της θέσης του Κυβερνήτη του Ωροσκόπου (Ascendant Ruler). Είναι γεγονός ότι οι οίκοι συνδέονται μεταξύ τους με ποικίλους τρόπους.

Μια πτυχή αυτής της αλληλεπίδρασης έχει να κάνει με την θέση του Πλανήτη Κυβερνήτη του ζωδίου της ακμής του ωροσκόπου. Ανάλογα με τον Οίκο στον οποίον αυτός βρίσκεται, επηρεάζει και ρυθμίζει τον χαρακτήρα και τις εκδηλώσεις των υποθέσεων του ωροσκόπου. Επιπρόσθετα, υπάρχει αλληλεπίδραση των Κυβερνητών των δύο Οίκων, του Ωροσκόπου, με αυτόν που φιλοξενεί τον Κυβερνήτη του ζωδίου του Ωροσκόπου. Οι όψεις που κάνουν οι Κυβερνήτες των δύο οίκων, διαμορφώνουν περαιτέρω τις έννοιες του Ωροσκόπου. Εάν υπάρχει και άλλος Πλανήτης στον Ωροσκόπο μας, μελετάμε φυσικά και αυτόν. Είναι πιθανόν δε, ο φιλοξενούμενος Πλανήτης να είναι ισχυρότερος από τον Κυβερνήτη του ζωδίου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να θεωρηθεί αυτός ως Κυβερνήτης ή και οι δύο Πλανήτες μπορούν να θεωρηθούν συγκυβερνήτες του Ωροσκόπου, ανάλογα με την τοποθέτηση και την ισχύ τους. Αναφορικά, να πούμε πως ένας πλανήτης είναι ισχυρός, όταν βρίσκεται στο ζώδιο ή στον Οίκο όπου έχει έξαρση.

Ο Κυβερνήτης του Ωροσκόπου λοιπόν, θεωρείται ένας πλανήτης-κλειδί, αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι ο Ωροσκόπος αποτελεί από τα σημαντικότερα προσωπικά σημεία ενός χάρτη. Πέρα από τη θέση του μέσα στα πλαίσια της οικοθεσίας, απαιτείται και η μελέτη της ζωδιακής του θέσης, αλλά και των όψεων που δημιουργεί με άλλους πλανήτες ή σημεία του χάρτη (π.χ. μία τυχόν όψη του Ωροσκόπου με τον Κυβερνήτη του κ.λπ.).

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου μπορεί να μας αποκαλύψει πληροφορίες, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε τα ζητήματα του συγκεκριμένου οίκου. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν να κατανοήσουμε το πώς εκφραζόμαστε, το πώς παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στους άλλους, αλλά και θέματα σχετικά με την υγεία μας. Ιδιαίτερα όταν επιχειρούμε να μελετήσουμε το ωροσκόπιο κάποιου άλλου προσώπου, με τη μελέτη των παραπάνω, δίνουμε μία πρόσθετη διάσταση στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε την προσωπικότητα και τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προσώπου που μελετάμε.

Εν κατακλείδι, όταν ερμηνεύουμε τον Ωροσκόπο, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την κατάσταση του Πλανήτη που τον Κυβερνάει.

Θέση του Κυβερνήτη του Ωροσκόπου:

στον 1ο Οίκο
Ο κυβερνών πλανήτης του Ωροσκόπου σας, εντείνει τα χαρακτηριστικά του οίκου αυτού. Δηλαδή το πως εκφράζετε την προσωπικότητα σας προς τα έξω. Είναι μια ευνοϊκή θέση για την ανάδειξη του χαρακτήρα σας που σας κάνει μοναδικούς. Θέλετε να δημιουργείτε μια έντονη πρώτη εντύπωση στους ανθρώπους και η εικόνα που προβάλετε έχει μεγάλη σημασία για εσάς. Πιθανόν να μοιάζετε με κάποιον παππού ή γιαγιά σας.

στον 2ο Οίκο
Τα οικονομικά ζητήματα και τα αποκτήματα, είναι θέματα τα οποία σας απασχολούν πολύ έντονα. Η επιθυμία σας είναι να συσσωρεύετε χρήματα και περιουσία. Ανάλογα με τις όψεις που δέχεται ο πλανήτης, θα φανεί αν θα υπάρχει εύνοια ή δυσμένεια στον τομέα αυτό, και θα διαμορφώνει την έμφυτη ικανότητα και κλίση σας στα θέματα κτήσεων. Τα υλικά αποκτήματά σας, επηρεάζουν την προοπτική σας στη ζωή. Η αίσθησή σας για ελευθερία και ασφάλεια, εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από πόσο καλά χειρίζεστε τα οικονομικά ζητήματα.

στον 3ο Οίκο
Διανοητικά ζητήματα ή επαγγέλματα που εξαρτώνται από το μυαλό, είναι ο τομέας που σας ενδιαφέρει. Θέλετε οι ιδέες και οι απόψεις σας να αναγνωρίζονται και η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για εσάς. Έχετε ισχυρή ανάγκη να ενσωματώνεστε μέσα στον κοινωνικό σας περίγυρο. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν οι σχέσεις με τα αδέλφια σας (αν υπάρχουν) και οι δεσμοί που έχετε, καλοί ή κακοί, μαζί τους. Οι σχέσεις με τους στενούς συγγενείς σας είναι εξ ίσου σημαντικές. Πολλά κοντινά και σύντομα ταξίδια και μετακινήσεις σας περιμένουν.

στον 4ο Οίκο
Στενοί οικογενειακοί δεσμοί ή η έλλειψη αυτών, επηρεάζουν την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα σας. Έχετε μια ισχυρή ταύτιση με έναν από τους γονείς σας, ή το σπίτι και η ανατροφή σας έχουν ισχυρή επίδραση πάνω σας, ή μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Απολαμβάνετε την ησυχία, στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Ευνοούνται οι ιδιοκτησίες και τα ακίνητα, κυρίως από οικογενειακή κληρονομιά, ή ως επαγγελματικός προσανατολισμός. Πιθανόν να σας απασχολήσουν απόκρυφα θέματα στο τέλος της ζωής σας.

στον 5ο Οίκο
Δημιουργικές ασχολίες, διασκέδαση, αισθηματικά ζητήματα, καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, τα παιδιά, είναι οι τομείς που σας ενδιαφέρουν ως άποψη ζωής ή ως επαγγελματική απασχόληση. Αν φανείτε συνετοί και δεν παρασυρθείτε από τις απολαύσεις, θα έχετε κέρδος απ΄ αυτά. Μπορεί επίσης να υπάρξει μια ισχυρή ταύτιση με τα παιδιά, δικά σας ή όχι. Η αγάπη, οι αισθηματικές σχέσεις και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, σας βοηθούν να ενισχύσετε μια υγιή αυτοπροβολή. Είστε δημιουργικοί και έχετε την ικανότητα να προσελκύετε την προσοχή ενός ακροατηρίου. Να έχετε υπόψη σας πως είναι καλό για εσάς να ακολουθείτε τις προσταγές της καρδιάς σας.

στον 6ο Οίκο
Έχετε μια ισχυρή εργασιακή ηθική και εκφράζετε τον εαυτό σας δια μέσου των επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων σας. Η αυτοέκφρασή σας βρίσκει καλύτερη διέξοδο σε θέση υφισταμένου, παρά αυτό-απασχολούμενου ή αφεντικού. Θέματα υγείας σας απασχολούν και πιθανόν να σας φέρνουν εμπόδια στη ζωή σας. Συχνά ο τρόπος που βλέπετε τη ζωή, επηρεάζει το ευ ζην. Αποφύγετε να είστε πεσιμιστές. Είστε ο τύπος του ανθρώπου που μπορεί να αποκομίσει προσωπικά κέρδη παραμένοντας ενεργός και χρήσιμος. Οι προσωπικές σας ανησυχίες θα μειωθούν όταν βρείτε τρόπους να βοηθάτε τους άλλους.

στον 7ο Οίκο
Οι σχέσεις που διαμορφώνετε με άλλους ανθρώπους όπως ο γάμος ή οι στενοί σας φίλοι, έχουν προτεραιότητα για εσάς. Σημαντικές κοινωνικές συναναστροφές και ένα επάγγελμα με επαφή με το κοινό, μπορεί να σας φέρουν δημοσιότητα και διάκριση. Αποδίδετε καλύτερα συνεργαζόμενοι με άλλους σε επαγγελματικά ή προσωπικά ζητήματα και είστε πόλος έλξης. Ακόμα κι αν έχετε εξασφαλίσει την καλή εντύπωση, εξακολουθείτε να νοιάζεστε για την γνώμη και την αποδοχή των άλλων. Όπου η διπλωματία είναι απαραίτητη, εσείς μπορείτε να διδάξετε στους άλλους κάτι για τη λεπτή τέχνη της συνεργασίας. Μπορεί να είστε καλός σύμβουλος λόγω της ικανότητάς σας να σχετίζεστε με τους ανθρώπους. Ο γάμος είναι μάλλον δεδομένο για εσάς. Θα πρέπει να προσέχετε έχθρες λόγω της δημοτικότητάς σας.

στον 8ο Οίκο
Κέρδη από κληρονομιές μέσω συγγενών ή του γάμου και θέματα που έχουν να κάνουν με τον θάνατο ή τον αποκρυφισμό, κατέχουν εξέχουσα θέση στη ζωή σας. Μπορεί να αναπτύξετε ψυχικές δυνατότητές ή θεραπευτικές δυνάμεις. Πιθανόν να έχετε μια σημαντική εμπειρία, που θα μετασχηματίσει την προσέγγισή σας στη ζωή. Ότι και να΄ναι, αυτή η εμπειρία θα έχει ως αποτέλεσμα να εξελιχθείτε στα βαθύτερα επίπεδα της ύπαρξή σας. Προβλήματα υγείας κατά την παιδική ή νεανική ηλικία, αν ξεπεραστούν θα σας οπλίσουν με αξιοθαύμαστη ενέργεια και αποφασιστικότητα.

στον 9ο Οίκο
Διανοητικά ζητήματα και επαγγέλματα, η θρησκεία, η φιλοσοφία, η συγγραφή, είναι οι τομείς με τους οποίους θα ασχοληθείτε ενεργά στη ζωή σας. Δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον για την διερεύνηση της πνευματικής σας υπόστασης και εμπειρίας και θα εξελιχθείτε μέσω της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης των ιδεών σας. Κάποιο μεγάλο ταξίδι ή ταξίδια στο εξωτερικό, θα διαμορφώσουν τον τρόπο σκέψης, την κοσμοθεωρία και την συμπεριφορά σας.

στον 10ο Οίκο
Μεγάλη φιλοδοξία για κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση. Όποια σταδιοδρομία κι αν επιλέξετε θα έχετε μια ισχυρή αίσθηση ταύτισης με αυτήν. Σας διακατέχει έντονο το αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης. Έχετε τη δυνατότητα καθώς και ευκαιρίες να επιτύχετε, να αποκτήσετε εξουσία, φήμη και εκτίμηση, άνοδο και λάμψη. Θα έχετε εύνοια και στήριξη από άτομα με ισχυρή θέση και εξουσία.

στον 11ο Οίκο
Πλατύς κοινωνικός περίγυρος και πολλές γνωριμίες θα σας επηρεάσουν και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας γενικά. Μπορεί να επωφεληθείτε από αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των φίλων σας, γιατί μπορεί να σας απογοητεύσουν. Ανθρωπιστικές οργανώσεις και αναζητήσεις που θα επιδιώκουν κάποιου είδους κοινωνική αλλαγή, θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Θα ταυτίζεστε με ότι πιστεύετε πως προωθεί την εξέλιξη ή, οτιδήποτε καταργεί τις κοινωνικές παραδόσεις και προκαταλήψεις.

στον 12ο Οίκο
Ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε την ζωή μπορεί να ισορροπήσει, αν αφιερώσετε χρόνο στην ενδοσκόπηση. Μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία θα ανανεώνετε τις δυνάμεις σας. Αποφύγετε να γίνεστε ο αντίπαλος του εαυτού σας, να πέφτετε σε κατάθλιψη και να θεωρείτε τον εαυτό σας θύμα. Πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ πιθανές εξαπατήσεις, προδοσίες και έχθρες που θα εμφανίζονται απρόσμενα στη ζωή σας. Κυρίως όμως να περιορίσετε τις αυτοκαταστροφικές σας τάσεις. Αποκρυφιστικά ή θρησκευτικά θέματα σας ανακουφίζουν. Μπορεί να προσδιορίζετε την ταυτότητά σας μέσω προσφοράς στους μη προνομιούχους συνανθρώπους σας. Το μονοπάτι της προσφοράς είναι κατάλληλο για σας και από επαγγελματική άποψη.

 

Βιβλιογραφία
Get a Real-Astrologer Horoscope Reading
LA Astrology Readings, Horoscopes, Astrocartography, Published Author
Cafe Astrology* Astrology Signs, Horoscopes, Love
Index of /learn_astrology
Elysian – elysian.co.uk @ PID – Premium Internet Domains has been registered.
Astrology on the Web. Relationship-focused Astrology & Horoscopes with Soul Connection
Aquamoonlight Astrology – Astrology for all – Beginners and Advanced Astrology
Astrology Articles Database – Astrology Directory: Main
Astrology, Astrology, Astrology by Bob Marks
www.skyviwzone.com

Μαρία Ψωμά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments