0 0 votes
Article Rating

Η πρώτη επίσημη απομυθοποίησή της, στις 20 Ιουλίου 1969 θεωρήθηκε επιστημονικό κατόρθωμα: άνθρωποι στη Σελήνη! Θυμάστε; Προσωπικά, θα προτιμούσα να την αφήσουμε ήσυχη και να κοιτάξουμε τα χάλια μας στη Γη.

Η Σελήνη, βέβαια, δεν έδωσε δεκαράκι για τα επιστημονικά μας ταξίδια και εξακολουθεί την τροχιά της, αδειάζει, γεμίζει, πεθαίνει και ανασταίνεται και, σαν το πιο κοντινό ουράνιο σώμα στον πλανήτη μας, επηρεάζει τη ζωή και τη διάθεσή μας, πράγμα που δεν μπορεί να το αρνηθεί ούτε και ο πιο φανατικός πολέμιος, της αστρολογίας.

Η Σελήνη λατρεύτηκε σαν θηλυκή θεότητα από τα αρχαία χρόνια κι επισημάνθηκε η επίδραση της στη γονιμότητα της Γης, των ζώων και των ανθρώπων.

Η μαγνητική της έλξη επηρεάζει το υδάτινο στοιχείο του πλανήτη μας και μέρος αυτού είναι και τα υγρά του σώματος μας, αίμα, λέμφος, αδενικές εκκρίσεις κ.ο.κ. Αν δε, λάβουμε υπόψη ότι το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό σύστημα (έδρα: υποθάλαμος) ρυθμίζουν τις εκκρίσεις των αδένων, είναι φανερή η μεγάλη σημασία της θέσης της Σελήνης στο ωροσκόπιο και της καθημερινής τροχιάς της, για τη διάθεση και την υγεία μας.

Έρευνες για τη σχέση Σελήνης – ανθρωπίνου οργανισμού έχουν αρχίσει στη Δύση από το 1927. Εδώ και 40 περίπου χρόνια ο δρ. Ευγένιος Τζόνας, διευθυντής του Νευροψυχιατρικού Ιδρύματος της Τσεχοσλοβακίας, έκανε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση για το ρόλο της Σελήνης στον υπολογισμό του γυναικείου κύκλου γονιμότητας. Ακολούθησαν πειράματα σε 8.000 γυναίκες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαιδεμβέργης και αποδείχτηκε ότι η μέθοδος του Τζόνας παρουσιάζει ακρίβεια 100%! (Διαβάστε σχετικό άρθρο)

Έτσι, εμφανίστηκε ένας καινούργιος κλάδος στην αστρολογική έρευνα που ονομάστηκε Κοσμοβιολογία και μια σοβαρή μορφή της αστρολογίας στη Γερμανία, ο Ράινχολτ Έμπερτιν, σχεδόν ηγήθηκε στην κίνηση. Ακολούθησαν έρευνες στα Πανεπιστήμια του Στρασβούργου, της Φλωρεντίας, του Τόκιο, καθώς και του Νορθγουέστερ (ΗΠΑ), που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μια ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που δεν έχει ακριβώς προσδιοριστεί, βομβαρδίζει το ηλιακό μας σύστημα και εισδύει σε βάθος περίπου 200 μέτρων στο φλοιό της Γης.

Η δύναμη αυτή που ο Πώλινκγ ονόμασε γαλακτική ακτινοβολία, διαφοροποιείται από τις θέσεις των πλανητών κι επιδρά στη σχέση σπέρματος – ωαρίου κατά τη στιγμή της σύλληψης! Να φανταστείτε ότι αυτό είχε επισημανθεί 17 αιώνες πριν, από τον Πτολεμαίο στην “Τετράβιβλό” του και αναφερόταν στα κείμενα αρχαίων Αιγυπτίων, Ινδών και Ελλήνων συγγραφέων. Όλα αυτά τα συγγράμματα και πολύτιμα στοιχεία για τους συγχρόνους ερευνητές.

Όλα, λοιπόν, συγκλίνουν να “δικαιώσουν” τους αστρολόγους που δίνουν συμβουλές για την υγεία και τις δραστηριότητες των ανθρώπων, χωρίς όμως να σταματούν να υπενθυμίζουν στον συμβουλευόμενό τους, ότι η τελική απόφαση ανήκει δικαιωματικά στην Ιατρική Επιστήμη Θεραπείες, εγχειρήσεις και επαγγελματικές ενέργειες είναι καλό να γίνονται σε ορισμένες μέρες και φάσεις της.

 

Tι να αποφεύγετε γενικώς

Δίνονται μερικοί βασικοί κανόνες για παράδειγμα

  1. Είναι προτιμότερο ν’ αρχίζει κανείς κάτι σημαντικό σε περίοδο γέμισης (από την Νέα Σελήνη έως την Πανσέληνο) παρά στην περίοδο της χάσης του φεγγαριού (από την Πανσέληνο έως την Νέα Σελήνη). Αυτό ισχύει και για το κόψιμο των μαλλιών(!) ενώ για το κλάδεμα των φυτών ισχύει το αντίθετο.
  2. Οι αστρολόγοι λένε ότι ποτέ δεν πρέπει να γίνεται επέμβαση ή εγχείρηση στο ανθρώπινο σώμα όταν η Σελήνη περνάει από το ζώδιο που αντιστοιχεί στο σημείο του σώματος που πάσχει ή έχει άσχημες γωνίες π.χ. Κριός – κεφάλι, Ταύρος – λαιμός, Δίδυμοι – χέρια, πνεύμονες, Καρκίνος – στήθος, στομάχι, Λέων – καρδιά, Παρθένος – έντερα, Σκορπιός – γεννητικά όργανα, Τοξότης – συκώτι, ισχία, Αιγόκερως – κνήμες, σπονδυλική στήλη, Υδροχόος – αρτηρίες, αστράγαλοι, Ιχθείς – πόδι, λεμφαδένες). Επαναναλμάνω και πάλι αυτή είναι απόφαση της Ιατρικής Επιστήμηης.
  3. Θεραπευτική αγωγή πρέπει να αρχίζει σε μια μέρα που η Σελήνη είναι σε καλή σχέση με τον Δία.
  4. Αρρώστια που εκδηλώνεται όταν η Σελήνη βρίσκεται στα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) είναι περαστική, αν είναι στα παρορμητικά (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) εκδηλώνεται με οξύτητα (πυρετοί, πόνοι κ.λπ.) αλλά ξεπερνιέται με κάποια ειδική αγωγή ή επέμβαση, σχετικά γρήγορα. Αν, όμως, η Σελήνη βρίσκεται στα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) μπορεί να πάρει χρόνια ή σοβαρή μορφή, γι’ αυτό πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί με πολλή προσοχή.
  5. Είναι καλό, κατά τη διάρκεια των εκλείψεων να μην αρχίζουμε τίποτα σημαντικό στη ζωή μας, σε κάθε τομέα, και να προσέχουμε ό,τι αφορά την υγεία μας. Και, ακόμη, είναι σκόπιμο να μην επιδιώκουμε τη σύλληψη απογόνου.

Τέλος (γιατί μπορούμε να συνεχίσουμε με πολλά ακόμη): ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου. Πέραν κάποιων αστρολογικών κειμένων που υποδεικνύουν τάσεις και σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργούν “συμβουλευτικά” οφείλουμε να μην ξεπερνάμε τις διαχωριστικές γραμμές της Επιστήμης της Ιατρικής και των μαντικών τεχνών.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments