0 0 votes
Article Rating

Δεκέμβρης, μήνας  Χριστουγέννων και ο τελευταίος του έτους! Εύχομαι η λάμψη των γιορτών να φωτίσει ένα μέλλον γεμάτο αγάπη, ελπίδα, χαμόγελα αισιοδοξίας, δημιουργία κι ευτυχία! Φως και αγάπη στις ψυχές μας! Στις 21 προς 22 Δεκεμβρίου έχουμε το χειμερινό ηλιοστάσιο, την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, στολισμένη με χρώματα, φως και γιορτινή διάθεση.

Για την Νεα Σελήνη του μήνα Διαβάστε εδώ

 

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου

Την 22η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:48:29’ μμ. πραγματοποιείται  η Πανσέληνος, στην 00ο49’ μοίρα του Καρκίνου, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως Καρκίνους – Αιγόκερους αλλά και Κριούς – Ζυγούς), οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 21–22η Δεκεμβρίου – Ιουνίου, Σεπτεμβρίου – Μαρτίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην μηδενική μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Αυτή η Πανσέληνος είναι πολύ σημαντική για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι, ότι αυτή η Πανσέληνος πραγματοποιείται ακριβώς μετά την είσοδο του Ήλιου στο χειμερινό ηλιοστάσιο και ο δεύτερος λόγος είναι, ότι ο Ήλιος και η Σελήνη (και τα δύο φώτα) βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα. Είναι οι δύο πύλες εισόδου (μηδενική μοίρα του Καρκίνου) και εξόδου (μηδενική μοίρα του Αιγόκερω) των ψυχών. Εδώ όμως εμείς θα αναλύσουμε αυτή την Πανσέληνο από την αστρολογική σκοπιά.

Ο πλανήτης όταν βρεθεί σε κρίσιμη μοίρα σημαίνει ότι φέρνει μία κρίση στην ζωή των ανθρώπων. Δείχνει ότι ο άνθρωπος ευρισκόμενος σε αδυναμία προσπαθεί να βρει ένα μονοπάτι το οποίο θα τον βοηθήσει να προχωρήσει για να συνεχίσει την ζωή του. Στην προσπάθεια του αυτή βρίσκει πολλές κρυμμένες δυνατότητες, που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε αντιληφτεί ότι τις διαθέτει. Όμως στέκεται εκεί, στο σημείο “μηδέν” και αμφιταλαντεύεται, πιο μονοπάτι από όλα που ανοίγονται μπροστά του είναι εκείνο που θα τον οδηγήσει στο τελικό, θετικό αποτέλεσμα που προσδοκά.

Ο Ήλιος λοιπόν που είναι και κυβερνήτης του ASC και του 2ου οίκου του χάρτη που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο, βρίσκεται στον Αιγόκερω και σε κρίσιμη μοίρα, θέλει να μας δείξει ότι ο άνθρωπος γενικά απέτυχε να πραγματοποιήσει του στόχους και τις φιλοδοξίες του παρόλο που εργάστηκε σκληρά με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα. Ίσως ο τρόπος που προσπάθησε να πραγματοποιήσει τα σχέδια του να μην ήταν αρκετά πειστικός ή να μην προσπάθησε με τον σωστό τρόπο.

Αισθάνεται ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Νοιώθει αδικημένος και στέκεται και κρίνει τους άλλους γιατί δεν έγιναν σεβαστές οι ιδέες του. Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή που πρέπει να σταθούμε απέναντι από τα προβλήματα οικονομικά και εργασιακά και να αναλάβουμε δράση. Να αφήσουμε πίσω μας όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις και σύμφωνα με την κρίση μας να διαλέξουμε ένα μονοπάτι που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσει σε μια νέα αρχή.

Η Σελήνη που είναι η πρωταγωνίστρια της Πανσελήνου, βρίσκεται στο ζώδιο της τον Καρκίνο και σε κρίσιμη μοίρα. Αυτή η Σελήνη διαθέτει ισχυρή διαίσθηση, είναι επίμονη και μπορεί να πετύχει αυτό που λαχταρά η ψυχή του ανθρώπου.

Άλλωστε είναι το χερούλι του ‘κουβά’ που σχηματίζεται από τους πλανήτες του χάρτη που καταστρώνουμε γι αυτή την Πανσέληνο και δεν υποκύπτει σε συμβιβασμούς και παραχωρήσεις. Βλέπει και τον Ήλιο απέναντι της που οικτίρει τον εαυτό του και τους άλλους για τις αποτυχίες του και αναλαμβάνει δράση με γενναιότητα για να κάνει εκείνες τις αλλαγές οι οποίες θα περισώσουν ότι αγαπά και ότι έχει απομείνει από την οικογένεια και την χώρα.

Είναι αλήθεια ότι διαθέτει τεράστια αντοχή και επιμονή αυτή η Σελήνη, όμως βρίσκεται κοντά στην ακμή του 12ου οίκου, τον πιο δύσκολο οίκο του ζωδιακού. Μια απλή Σεληνούλα θα καταφέρει να σηκώσει το βάρος όλων των υπολοίπων πλανητών και του 12ου οίκου; Ίδωμεν!!

 

Τι φέρνει ο Δεκέμβριος σε κάθε ζώδιο

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα, μπορεί να μην έχει καμία αξία επειδή κάποιοι από τους προσωπικούς σας πλανήτες είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο σας (ζώδιο) και να προκληθούν αλλαγές στην συμπεριφορά και στην διάθεση σας ή να έρθει ένα γεγονός το οποίο περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον γνωρίζετε).

Κριός 21/3 – 20/4

Αυτό τον μήνα είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι (ιδιαίτερα οι Κριοί του 2ου δεκαημέρου). Θα πάνε όλα καλά αν κι εσείς βοηθήσετε σ’ αυτό γιατί υπάρχει η τάση αυτό το διάστημα, να βάζετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας σε μπελάδες. Θα πρέπει να παραμείνετε γενναιόδωροι, δίκαιοι και έντιμοι, στις συναλλαγές σας με τους ανθρώπους.

Γνωρίζετε καλά ότι η ειλικρίνεια είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της εμπιστοσύνης. Μακρινά ταξίδια, εργασιακά, σπουδές και νομικά ζητήματα έχουν μια δυσκολία γι αυτό αποφύγετε ότι μπορεί να αποφευχθεί μέχρι την 22 του μήνα. Φροντίστε την υγεία σας και την καλή φυσική σας κατάσταση. Πάρτε τον χρόνο που χρειάζεστε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε από το άγχος και τις εντάσεις. Εσείς οι Κριοί των τελευταίων ημερών υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε σημαντικά προβλήματα στη σχέση σας με κάποιο πρόσωπο της ζωής σας.

Μετά τις 22 Δεκεμβρίου εσείς οι Κριοί των πρώτων ημερών βρίσκεστε σε ένα κρίσιμο σημείο που αφορά την καριέρα σας και τις φιλοδοξίες σας. Αναρωτιέστε αν και πως θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Μην προσπαθείτε να βγάλετε άκρη κοιτάζοντας έξω από εσάς. Στραφείτε στο σπίτι και στην οικογένεια σας και εκεί θα βρείτε την λύση των προβλημάτων σας. Άλλωστε σας χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Εκεί λοιπόν στην ηρεμία του σπιτιού σας, με την φροντίδα των οικείων σας και αναπολώντας τα πεπραγμένα θα ανακαλύψετε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να πετύχετε τους στόχους σας.

Εσείς οι Κριοί του 1ου δεκαημέρου ένα μακρινό ταξίδι θα σας ανανεώσει. Οι σπουδαστές θα έχετε επιτυχία στις σπουδές σας και όσοι από εσάς έχετε νομικά θέματα σε εκκρεμότητα θα λυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος σας. Εσείς του 2ου και του 3ου δεκαημέρου είστε επιρρεπείς αυτή την περίοδο στις εποχιακές ιώσεις

Ταύρος 20/4 – 20/5

Οικονομικά θα είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα οι Ταύροι του 2ου δεκαημέρου. Αν και είστε αισιόδοξοι σε ότι έχει σχέση με την περιουσία σας, κυρίως αν υπάρχει συνιδιοκτησία, κληρονομικά ζητήματα ή την σύνταξη σας ή το εισόδημα του/της συντρόφου, τις τράπεζες, την εφορία κλπ, θα πρέπει να χειριστείτε αυτά τα ζητήματα με πολύ προσοχή. Υπάρχει η τάση να γίνουν σοβαρά λάθη ή να υπάρξει απώλεια εισοδήματος κάποιου προσώπου που έχετε κοινό ταμείο, του/της συντρόφου ή του συνεταίρου.

Τακτοποιήστε ότι εκκρεμεί μέχρι τώρα αλλά μην ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, ούτε να πάρετε καινούργιο δάνειο. Ούτε να εμπλέξετε τα οικονομικά με τους φίλους σας. Δεν θα πρέπει να εμπιστεύεστε απόλυτα καινούργιες που φιλίες που θα δημιουργηθούν αυτό το διάστημα μέχρι να αποδείξουν ότι το αξίζουν. Εσείς οι Ταύροι των τελευταίων ημερών, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε κάποιες εντάσεις στον χώρο της εργασίας σας.

Μετά τις 22 Δεκεμβρίου ιδιαίτερα εσείς οι Ταύροι των πρώτων ημερών, κάποιο πρόσωπο από το κοντινό οικογενειακό σας περιβάλλον βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της ζωής του και θα χρειαστεί την υποστήριξη και την συμβουλή σας. Προσπαθήστε να βοηθήσετε αν σας ζητηθεί ή να του δώσετε να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει αλλαγές ή να δεχτεί τις αλλαγές για να προχωρήσει στη ζωή του. Αν είστε σπουδαστές και δεν είστε ικανοποιημένοι με τις σπουδές που διαλέξατε, κάντε μια αλλαγή.

Ταύροι του 2ου δεκαημέρου, οι σχέσεις με τον/την σύντροφο σας μπορούν να γίνουν ακόμα πιο όμορφες. Και Ταύροι του 1ου δεκαημέρου μπορείτε να διευθετήσετε οικονομικά ζητήματα που έχουν σχέση με κρατικά ταμεία, τράπεζες ή κληρονομικά ζητήματα που εκκρεμούν. Ταύροι του 2ου και του 3ου δεκαημέρου αυτή την περίοδο κάποιο φιλικό πρόσωπο θα σας απογοητεύσει με την στάση του.

 

Δίδυμοι 21/5 – 21/6

Παρά τις δυσκολίες και τα μπερδέματα, εσείς παραμένετε αισιόδοξοι και χαρούμενοι (ιδιαίτερα οι Δίδυμοι του 2ου δεκαημέρου). Και λόγω των ημερών, η κοινωνικότητα σας αυξάνεται και θα είναι όλα πολύ όμορφα αν δεν κάνετε σοβαρά λάθη. Δηλαδή, θα πρέπει παραμείνετε έντιμοι και δίκαιοι με τους άλλους αλλά να μην εμπιστεύεστε άκριτα τους πάντες. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με τον χρόνο και την ειλικρίνεια και αν χαθεί δύσκολα ξανακερδίζεται.

Μυστικά και ψέματα τώρα βγαίνουν στο φως γι αυτό εσείς, από την δική σας πλευρά, θα πρέπει να διατηρήσετε την καλή σας εικόνα που “χτίσατε” τόσο καιρό. Αν οι άλλοι δεν ήταν έντιμοι μαζί σας αυτό πάλι θα φανεί τώρα και θα σας απογοητεύσει. Εσείς οι Δίδυμοι του 1ου και 2ου δεκαημέρου φροντίστε λίγο παραπάνω να βγαίνετε έξω από το σπίτι, να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που σας φτιάχνουν την διάθεση και σας κάνουν να χαμογελάτε. Δεν ωφελεί να κλείνεστε στον εαυτό σας και να απαισιοδοξείτε.

Μετά τις 22 Δεκεμβρίου, εσείς οι Δίδυμοι των πρώτων ημερών, βρίσκεστε σε ένα δύσκολο πρόβλημα που ζητά λύση. Αντιλαμβάνεστε ότι οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες των εισοδημάτων σας και κάποιες φορές βγαίνετε εκτός προϋπολογισμού. Για να μην αγχώνεστε και να λυθεί το πρόβλημα κάντε τις κατάλληλες εκείνες αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να φέρετε μια ισορροπία στα έσοδα και στις υποχρεώσεις σας.

Δίδυμοι του 1ου δεκαημέρου υπάρχουν κάποιοι που ανοιχτά σας δυσφημούν και κάνουν αρνητικά σχόλια για σας. Ότι κι αν λένε όμως η αλήθεια και το δίκιο σας θα φανεί. Εσείς του 2ου δεκαημέρου, οι καθημερινές σας ασχολίες είναι αρκετά ικανοποιητικές και χαίρεστε που πηγαίνετε στην δουλειά. Οι σχέσεις με τους συναδέλφους βελτιώνονται σημαντικά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για εσάς. Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου  αποφύγετε τις προκλήσεις στον κοινωνικό σας χώρο. Δεν έχετε ανάγκη να αποδείξετε σε κανένα τι αξίζετε. Σε κάθε περίπτωση αυτό φαίνεται.

 

Καρκίνος 22/6 – 22/7

Η καθημερινότητα σας είναι αρκετά απαιτητική αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα για τους Καρκίνους του 2ου δεκαημέρου. Υπάρχουν πολλές δουλειές που πρέπει να γίνουν και το άγχος υπερβολικό, γι αυτό η ιεράρχηση των υποχρεώσεων σας είναι απαραίτητη. Όσο κι αν είναι βαρύ το πρόγραμμα σας εσείς το κάνετε με κέφι και δεν νιώθετε σχεδόν καθόλου κούραση. Υπερεκτιμάτε όμως, τις δυνάμεις και τις αντοχές σας, έτσι είναι εύκολο να εξαντλήσετε τον οργανισμό σας.

Το κλίμα με τους συναδέλφους στο χώρο της εργασία σας είναι καλό, όμως μην εμπιστεύεστε άκριτα τον καθένα γιατί δεν γνωρίζετε τις προθέσεις τους και κάποιοι μπορεί να σας απογοητεύσουν. Επειδή είστε επιρρεπείς στις αλλεργίες ή τις ιώσεις αυτή την περίοδο φροντίστε να προστατέψετε τον εαυτό σας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας και αποφεύγοντας τους χώρους στους οποίους συγχρωτίζονται πολλοί άνθρωποι.

Εσείς οι Καρκίνοι των δύο πρώτων ημερών, βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει να διαλέξετε προς τα πού θα κατευθυνθείτε. Είναι σημαντικό να διαλέξετε το καλύτερο δυνατό για εσάς και να κάνετε τις αλλαγές εκείνες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καινούργια αρχή στην ζωή σας. Καιρός να αφήσετε πίσω τα τι ¨θα πουν οι άλλοι¨ ή τις απαιτήσεις των άλλων και να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας. Πάρτε την ζωή σας στα χέρια σας και κάντε ότι είναι απαραίτητο για να την βελτιώσετε.

Κρατήστε κοντά σας εκείνους που σας σέβονται και εκτιμούν αυτό που τους προσφέρετε. Είναι ευκαιρία τώρα που νόηση και συναισθήματα βρίσκονται σε ισορροπία, να κάνετε κάποιες κινήσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την ψυχική και σωματική σας υγεία. Να είστε έτοιμοι να δώσετε και να πάρετε αγάπη και καλοσύνη. Καρκίνοι του 2ου και του 3ου δεκαημέρου φροντίστε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας για να μειώσετε τον κίνδυνο των εποχιακών ιώσεων.

 

Λέων 23/7 – 22/8

Η μοναξιά δεν σας ταιριάζει, έχετε ανάγκη από ψυχαγωγία και ιδιαίτερα ετούτο το διάστημα, περισσότερο για τους Λέοντες του 2ου δεκαημέρου,. Μια ψυχαγωγία ιδιαίτερη, η οποία δεν θα σας περιορίσει σε κλειστούς χώρους. Αλλά θα σας ταξιδέψει μακριά και θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καινούργια πράγματα. Αρχίζετε να βλέπετε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία πιο αισιόδοξη, πιο ελπιδοφόρα, πιο χαρούμενη.

Νιώθετε ότι η πραγματική ουσία της ζωής είναι πολύ πιο απλή από ότι πιστεύατε μέχρι τώρα. Έρχεστε πιο κοντά με το αγαπημένο σας πρόσωπο ή τα παιδιά σας (όσοι από εσάς είστε γονείς), αφιερώνετε χρόνο μαζί τους και χαίρεστε την κάθε στιγμή και με κάθε ευκαιρία. Έχετε κουραστεί τελευταία και τώρα αισθάνεστε την ανάγκη να απελευθερώσετε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και να ζήσετε στιγμές ξέγνοιαστες. Προσέξτε όμως γιατί μέσα στον ενθουσιασμό σας, να ζήσετε στιγμές απόλαυσης μπορεί να παρασυρθείτε σε εφήμερους έρωτες με αποτέλεσμα να εμπλακείτε σε περίεργες καταστάσεις και να απογοητευτείτε βαθιά.

Την περίοδο αυτή εσείς οι Λέοντες των πρώτων ημερών, αισθάνεστε κουρασμένοι και κάποιες στιγμές απογοητευμένοι, έχετε λοιπόν την ανάγκη να αποσυρθείτε από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις, να μετριάσετε λίγο τους ρυθμούς σας για να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε πάλι τις δυνάμεις σας. Οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις σε κάποιους από εσάς είναι πολλές και απαιτητικές και σε κάποιους άλλους δεν υπάρχει το κίνητρο ή το ενδιαφέρον που μπορεί να σας δώσει μια δουλειά που αγαπάτε, αν υπάρχει αυτή η δουλειά.

Λαχταράτε τώρα, να αφιερώσετε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και να δεχτείτε την φροντίδα και την τρυφερότητα τους. Μην κρύβετε τα συναισθήματα, την δύναμη και τις αδυναμίες σας, από τους αγαπημένους σας και μην τους κρατάτε σε απόσταση. Δώστε τους να καταλάβουν ότι τους χρειάζεστε στην ζωή σας και ότι σας είναι απαραίτητοι. Λέοντες του 2ου δεκαημέρου στο οικογενειακό περιβάλλον βρίσκετε την στήριξη και την ευχαρίστηση που έχετε ανάγκη. Άλλωστε οι σχέσεις μεταξύ σας συνεχώς βελτιώνονται. Ενώ εσείς του 3ου δεκαημέρου βρείτε τον τρόπο να μετριάστε το άγχος σας γιατί βλάπτετε την ψυχική σας υγεία.

 

Παρθένος 23/8 – 22/9

Το σπίτι και η οικογένεια θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σας τις ημέρες αυτές, ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 2ου δεκαημέρου. Η επιθυμία σας να μείνετε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα είναι έντονη. Αν και έχετε ανάγκη από ξεκούραση και ηρεμία όμως σας καταλαμβάνει μια ανεξάντλητη διάθεση για δουλειά. Όλο και κάτι έχετε να κάνετε, να διακοσμήσετε το σπίτι σας Χριστουγεννιάτικα, να φτιάξετε γλυκά, να κάνετε τα ψώνια σας και ένα σωρό άλλες δουλειές.

Αισθάνεστε μεγάλη ικανοποίηση όταν προσφέρετε στους άλλους είτε αυτοί είναι οι δικοί σας άνθρωποι είτε αγαπημένοι φίλοι, όμως σωματικά θα εξαντληθείτε και ίσως σας απογοητεύσει κάποιο πρόσωπο που εμπιστευόσαστε. Επίσης φροντίστε να ασφαλίζετε πολύ καλά το σπίτι σας είτε βρίσκεστε μέσα σ’ αυτό είτε απουσιάζετε. Το διάστημα αυτό, καλό είναι να προστατευτείτε από τυχόν εποχιακές ιώσεις ή αλλεργίες.

Μετά τις 22 Δεκεμβρίου για εσάς τους Παρθένους των δύο πρώτων ημερών, το ενδιαφέρον σας στρέφεται στις φιλικές σας σχέσεις και σε ότι σας δίνει χαρά. Εκφράζετε ελεύθερα και ειλικρινά τα συναισθήματα σας στους φίλους και το ίδιο κάνουν κι εκείνοι. Για εσάς οι καλοί φίλοι είναι οικογένεια σας. Όσο κι αν το πρόγραμμα σας είναι φορτωμένο, πάντα θα βρίσκετε τον χρόνο για μια φιλική επαφή. Κάποιο φιλικό σας πρόσωπο βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή της ζωής του και ίσως χρειαστεί την βοήθεια σας.

Παρθένοι του 2ου και του 3ου δεκαημέρου να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε γιατί δεν είναι όλοι ειλικρινείς και έντιμοι. Αποφύγετε ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζετε πολύ καλά γιατί μπορεί να σας απογοητεύσουν ή να σας ζημιώσουν. Οι σχέσεις σας με τα αδέλφια και τους κοντινούς σας ανθρώπους συνεχώς βελτιώνονται και οι καθημερινές επαφές μαζί τους είναι ευεργετικές για εσάς.

 

Ζυγός 23/9 – 23/10

Η προσοχή σας είναι στραμμένη αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου, η κοινωνικότητα σας αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Νιώθετε μεγάλη ευχαρίστηση να έρχεστε σε επαφή με αισιόδοξους ανθρώπους, με ανθρώπους του κοντινού σας περιβάλλοντος, αδέλφια, εξαδέλφια, οικογένεια, γείτονες, που γνωρίζετε και εκτιμάτε, να κάνετε διάφορες συζητήσεις μαζί τους, να εκφράσετε τα παράπονα, τις συγκινήσεις και τα συναισθήματα σας.

Θα βρείτε ανθρώπους πρόθυμους να σας ακούσουν όμως πάνω στον ενθουσιασμό σας μπορεί να κάνετε λάθος εκτίμηση κάποιων καταστάσεων και να αδικήσετε κάποιους ανθρώπους και αντίθετα να εμπιστευτείτε κάποιους άλλους που στο μέλλον μπορεί να σας απογοητεύσουν ή να προδώσουν την εμπιστοσύνη σας. Οι εποχιακές ιώσεις ή αλλεργίες μπορεί να σας αναγκάσουν να μειώσετε λίγο την κοινωνικότητα σας. Εσείς οι Ζυγοί των τελευταίων ημερών υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην σχέση σας με τον άνθρωπο που μοιράζεστε την ζωή σας ή με τον συνεταίρο στη δουλειά.

Μετά τις 22 του Δεκέμβρη, ιδιαίτερα για τους Ζυγούς των πρώτων ημερών, η προσοχή σας στρέφεται σε επαγγελματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα. Η κοινωνική ή η επαγγελματική σας ζωή βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Θα πρέπει να διαλέξετε με ποιον τρόπο θα πρέπει να κινηθείτε από τώρα και στο εξής, να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζονται για να πετύχετε τους στόχους σας. Σας δίνονται τώρα οι ευκαιρίες για να προβάλλετε τα προσόντα και τις δεξιότητες σας. Δεν μπορούν να μείνουν κρυφά πράγματα για την προσωπικότητα σας αυτή την περίοδο. Παραμείνετε εστιασμένοι στους στόχους σας και είναι σίγουρο ότι θα τους πετύχετε, φτάνει να μην μεταφέρετε τα οικογενειακά σας προβλήματα στην εργασία σας.

Εσείς οι Ζυγοί του 2ου και του 3ου δεκαημέρου αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα με το σπίτι ή την οικογένεια σας. Επίσης θα πρέπει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες εποχιακών ιώσεων. Εσείς του 2ου δεκαημέρου θα δείτε μια βελτίωση του εισοδήματος σας. Ίσως να ωφεληθείτε από κάποια κληρονομιά.

 

Σκορπιός 24/10 – 22/11

Το διάστημα αυτό, ιδιαίτερα οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου μπορεί να δείτε το εισόδημα σας να αυξάνεται σημαντικά. Αν συμβεί κάτι που μπορεί θεωρηθεί απώλεια εισοδήματος, μην ανησυχήσετε καθόλου. Αυτό θα είναι για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αμέσως μετά θα βρείτε κάτι καινούργιο το οποίο θα σας ωφελήσει σημαντικά και θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Προσπαθήστε να έχετε τον έλεγχο εσόδων εξόδων γιατί αυτή την περίοδο μπορεί να παρασυρθείτε και να δαπανήσετε περισσότερα από ότι αντέχει ο προϋπολογισμός σας. Μπορείτε όμως να προσφέρετε κάτι ελάχιστο, όπου υπάρχει ανάγκη αυτές τις γιορτινές ημέρες για να νιώσετε την χαρά της προσφοράς. Υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσετε κάτι δικό σας είτε από αφηρημάδα είτε από υπερβολική εμπιστοσύνη στην καλή σας τύχη. Δεν ευνοούνται τώρα τα τυχερά παιχνίδια αλλά ούτε και οι εφήμερες ερωτικές περιπέτειες.

Μετά τις 22 Δεκέμβρη, η παρούσα κατάσταση στη ζωής σας δεν σας ικανοποιεί πλήρως και θέλετε να γίνετε πιο τολμηροί, να κάνετε κάτι εξαιρετικό και περιπετειώδες, ιδιαίτερα εσείς οι Σκορπιοί των δύο πρώτων ημερών. Το εξωτερικό ή κάποιο πρόσωπο που ζει ή σπουδάζει μακριά θα έχει μια επίδραση στη ζωή σας. Ίσως αποφασίζετε ένα μακρινό ταξίδι ή μετακομίζετε στο εξωτερικό ή κλείνετε μια επαγγελματική συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως επιθυμείτε να ταξιδέψετε κάπου, έστω και με την φαντασία σας. Αυτό το ¨ταξίδι¨ θα σας οδηγήσει πίσω στο χρόνο, για να εξερευνήσετε κρίσιμα γεγονότα ή δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος. Άλλωστε όταν φωτίζεται και ξεκαθαρίζει το παρελθόν γίνεται οδηγός για ένα καλύτερο μέλλον. Κάποιο νομικό θέμα μπορεί να σας απασχολήσει αυτή την περίοδο.

Εσείς οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου, έρωτας μάλλον είναι η αιτία που έχετε ‘ομορφύνει’ επικίνδυνα, τελευταία. Σκορπιοί του 1ου δεκαημέρου, το διάστημα των εορτών θα πρέπει να ασφαλίζετε καλά το σπίτι ή το πορτοφόλι σας από επίδοξους κλέφτες.

 

Τοξότης 23/11 – 21/12

Μήνας των γενεθλίων σας ο Δεκέμβριος για τους περισσότερους Τοξότες, χρόνια σας πολλά λοιπόν και να περάσετε μια μαγική, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά. Νέα χρονιά για εσάς, νέα ξεκινήματα και νέες προκλήσεις που θα χρειαστείτε την αισιοδοξία που έτσι κι αλλιώς την διαθέτετε και το χιούμορ σας για να φτιάξετε την καθημερινότητα σας όπως εσείς νομίζετε καλύτερη.

Με τον κυβερνήτη σας τον Δία στο ζώδιο σας, ξεκινάει ένας 12ετής κύκλος ανάπτυξης γι αυτό πρέπει να εκμεταλλευτείτε την εύνοια της τύχης, να αρπάξετε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν για να πετύχετε ότι ονειρεύεστε. Αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 2ου δεκαημέρου, δεν πρέπει να παραμελήσετε την οικογένεια σας, να παραμείνετε ειλικρινείς και δίκαιοι μαζί τους. Τα λάθη καμιά φορά δεν συγχωρούνται. Η υγεία κάποιου προσώπου της οικογένειας θα σας απασχολήσει.

Μετά τις 22 Δεκεμβρίου, παραμένετε αισιόδοξοι όπως πάντα και αυτή η πλευρά του χαρακτήρα σας, έλκει πάντα θετικά γεγονότα και ιδιαίτερα τώρα που ο Δίας περνάει από το ζώδιο σας. Αυτό το διάστημα ιδιαίτερα εσείς οι Τοξότες των πρώτων ημερών, θα κληθείτε να τακτοποιήσετε ένα οικονομικό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με κληρονομιές, κρατικά ταμεία, τράπεζες ή τα εισοδήματα του/της συντρόφου σας. Κρίσιμο είναι το διάστημα αυτό γι αυτού του είδους τις δοσοληψίες. Προσέξτε πως θα κινηθείτε τώρα για να μην έχετε απώλειες. Χρειάζονται κάποιες αλλαγές που αν παραμελήσετε τις υποχρεώσεις σας στο μέλλον θα βρεθείτε σε αδιέξοδο.

Τοξότες τους 2ου δεκαημέρου, επιπόλαιες ή λανθασμένες κινήσεις μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους με σοβαρές απώλειες. Προστατέψτε και ασφαλίστε το σπίτι σας από επίδοξους κλέφτες. Ενώ εσείς του 3ου δεκαημέρου, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μία ζημιά ίσως με τα υδραυλικά του σπιτιού σας ή ένα άτομο της οικογένειας σας θα χρειαστεί την φροντίδα σας. Εσείς οι ίδιοι προσπαθήστε να προστατευτείτε από τις εποχιακές ιώσεις. Το άγχος και ο εκνευρισμός δεν βοηθά ούτε τις σχέσεις με τους οικείους σας αλλά ούτε και την δική σας ηρεμία.

 

Αιγόκερως 22/12 – 19/1

Την περίοδο αυτή, Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου, η κοινωνικότητα σας θα είναι αρκετά μειωμένη. Οι καθημερινές ασχολίες σας και οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, σας έχουν κουράσει αρκετά έτσι, αισθάνεστε υπέροχα όταν βρίσκετε τον χρόνο να απομονώνεστε για να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε. Νιώθετε την ανάγκη να επαναφορτίσετε τις “μπαταρίες” σας για να μπορέσετε να επανέλθετε στα καθήκοντα σας. Είναι ιδανική περίοδος αυτή, για να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις και την ψυχή σας από το άγχος.

Μπορεί βέβαια, μια εποχιακή ίωση να σας αναγκάσει να αποσυρθείτε από ενεργό δράση μέχρι να αναρρώσετε πλήρως. Τις σκέψεις, τα σχέδια σας και την ιδιωτική σας ζωή τα κρατάτε κρυμμένα από τον πολύ κόσμο. Αποφύγετε με κάθε τρόπο να εμπλακείτε σε μη σύννομες καταστάσεις γιατί όλα τώρα βγαίνουν στο φως.

Μετά τις 22 Δεκεμβρίου, ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους των δύο πρώτων ημερών, το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στις πολύ στενές σας σχέσεις. Ξαφνικά ανακαλύπτετε ότι κάπου παραμελήσατε τους δικούς σας ανθρώπους, γιατί οι φιλοδοξίες σας για μια επιτυχημένη κοινωνική θέση είχαν προτεραιότητα για σας. Ήσασταν σίγουροι ότι οι άνθρωποι σας, είναι εκεί για σας. Όμως οι σχέσεις χρειάζονται συνεχή παρουσία και φροντίδα για να μπορούν να παραμένουν ζωντανές. Έτσι όπως έχει τώρα διαμορφωθεί η κατάσταση με την κρίση συνείδησης που αισθάνεστε, αλλά και με την αποφασιστικότητα με την οποία παίρνει ο άνθρωπος σας την ζωή του στα χέρια του με ή χωρίς εσάς, μην εξωθήσετε τα πράγματα στα άκρα με εξουσιαστικές συμπεριφορές.

Οι ανύπαντροι Αιγόκεροι το θέμα γάμος ίσως να περνάει απ’ το μυαλό σας αυτό το διάστημα αφού κρίνετε ότι η σχέση με το ταίρι σας έχει φτάσει στο σημείο που χρειάζεται επισημοποίηση. Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου, οι φίλοι σας στηρίζουν τα όποια σχέδια σας. Ενώ εσείς του 3ου δεκαημέρου να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα, ιδιαίτερα όταν οδηγείτε.

 

Υδροχόος 20/1 – 18/2

Αυτό τον μήνα η κοινωνικότητα σας αυξάνεται αρκετά, ιδιαίτερα για τους Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου, πολλές επαφές με φίλους, πολλά τα σχέδια στο μυαλό σας και ψάχνετε τρόπους για να τα βάλετε σε εφαρμογή. Μοιράζεστε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας με τους στενούς σας φίλους. Το φιλικό σας περιβάλλον σας παροτρύνει να δουλέψετε συλλογικά για ένα κοινό σκοπό. Θα σας συμβούλευα να το αποφύγετε, όπως επίσης να αποφύγετε να κάνετε καινούργιες φιλίες.

Είναι βέβαιο ότι έχετε πολλά να χάσετε, κάποιοι δήθεν φίλοι θα εκμεταλλευτούν την καλοσύνη και την δοτικότητα σας για δικό τους όφελος. Επίσης θα πρέπει να μην εμπλέξετε την φιλία με τα οικονομικά σας ζητήματα. Ούτε να δανείσετε αλλά ούτε και να δανειστείτε από φίλους. Αυτή την περίοδο υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε απώλειες στο εισόδημα σας γι αυτό προσπαθήστε να προστατέψετε ότι εσείς θεωρείτε πολύτιμο και αξίας είτε αυτό είναι αντικείμενο είτε πρόσωπο. Στόχοι, όνειρα και επιθυμίες πραγματοποιούνται φτάνει να είστε έτοιμοι να αρπάξετε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν.

Μετά τις 22 Δεκεμβρίου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σας στις ανάγκες της καθημερινότητας και στα επαγγελματικά σας σχέδια, ιδιαίτερα οι Υδροχόοι των πρώτων ημερών. Στην θεωρία είστε άφθαστοι, τώρα έφτασε η κρίσιμη ώρα να αποδείξετε ότι και στην πράξη δεν υστερείτε. Είναι η στιγμή που αν χειριστείτε σωστά τις καταστάσεις, αν αλλάξετε κάποια πράγματα που μέχρι τώρα δεν λειτούργησαν αλλά εσείς επιμένατε πεισματικά, αν αρπάξετε τις ευκαιρίες που σας δίδονται, θα καταφέρετε να πετύχετε εργασιακή προοπτική. Επιβάλλεται να γίνετε πιο ευέλικτοι. Απλά οργανωθείτε, αλλάξτε ότι δεν απέφερε καρπούς μέχρι τώρα και τολμήστε.

Άλλος ένας τομέας που δεν πρέπει να παραμελήσετε είναι καλή φυσική σας κατάσταση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα χωρίς ακρότητες. Εσείς οι Υδροχόοι του 2ου και του 3ου δεκαημέρου υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε απώλειες στο εισόδημα σας αφού κάποιοι στόχοι σας απέτυχαν αλλά στον κοινωνικό σας κύκλο και στην καριέρα σας κερδίζετε συμπάθειες.

 

Ιχθείς 19/2 – 20/3

Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά αυτό το διάστημα, Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου. Είστε αισιόδοξοι και έτοιμοι να αποδεχτείτε οποιαδήποτε πρόσκληση σε κοινωνική εκδήλωση. Θα έχετε την ευκαιρία να προβληθείτε αλλά αν είναι θετική ή αρνητική η εικόνα που θα παρουσιάσετε προς τα έξω, θα εξαρτηθεί από το πόσο έχετε εργαστεί γι αυτό και από την ποιότητα της προσωπικότητα σας. Δεν είναι ευνοϊκή αυτή η περίοδος για να επινοήσετε καινούργια επαγγελματικά σχέδια ή να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο στην καριέρα σας.

Φροντίστε να μην κάνετε λάθη. Παραμείνετε έντιμοι και δίκαιοι στις συναλλαγές σας με τους ανθρώπους, μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες και τα προσόντα σας, και μην περιμένετε από τους άλλους, περισσότερα απ’ αυτά που είναι εφικτά γιατί το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Κάντε λίγη υπομονή ακόμα και στο άμεσο μέλλον θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.

Μετά τις 22 Δεκεμβρίου, αυτό που λαχταράτε περισσότερο είναι η συντροφιά αυτών που αγαπάτε και ότι μπορεί να σας δώσει χαρά, ιδιαίτερα για τους Ιχθείς των πρώτων ημερών. Η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη, τα παιδιά, η διασκέδαση, μακρινά ταξίδια, ρομαντικοί περίπατοι, είναι τα θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας και εκείνα που γεμίζουν την καρδιά σας με χαρά. Η λαχτάρα σας να δώσετε και να πάρετε αγάπη και στοργή είναι έντονη. Όλα αυτά είναι όμορφα όμως ο δισταγμός και η αναβλητικότητα σας, να κάνετε ένα βήμα παρακάτω έφερε κρίση στην σχέση σας με το αγαπημένο σας πρόσωπο ή με ένα από τα παιδιά σας (όσοι από εσάς είστε γονείς).

Αλλάξτε συμπεριφορά και πάρτε επιτέλους μια πρωτοβουλία για να οδηγήσετε τα πράγματα και την ζωή σας παρακάτω. Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου ένα μακρινό ταξιδάκι μπορεί να σας ανανεώσει. Αν υπάρχει κάποιο νομικό θέμα σε εκκρεμότητα, θα λυθεί τώρα με επωφελή για εσάς τρόπο. Όσοι είστε σπουδαστές θα χαρείτε με κάποια επιτυχία σας. Να παραμείνετε ειλικρινείς και έντιμοι στις σχέσεις σας με τους φίλους, γιατί τώρα μυστικά και ψέματα βγαίνουν στο φως.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments