0 0 votes
Article Rating

Ο Έβδομος οίκος είναι ο πρώτος από τους κοινωνικούς οίκους και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο. Αντιπροσωπεύει το ΕΜΕΙΣ και σχετίζεται με την ενέργεια που διοχετεύουν οι άλλοι στο κάθε άτομο, σε αντιδιαστολή με τον Ωροσκόπο, που αντιπροσωπεύει το ΕΓΩ και σχετίζεται με την ενέργεια που διοχετεύει το ίδιο το άτομο στους άλλους.

Εκπροσωπεί επίσης την αυτο-αντίληψη, καθώς συμβολίζει τον καθρέφτη όλων εκείνων των πραγμάτων που ο άνθρωπος εντάσσει ή προβάλλει στο ΑΛΛΟ. Η αντίθεση με το ΑΛΛΟ, με τα στοιχεία που ο ίδιος απορρίπτει λόγω φόβου ή με την ανάγκη του για εμπειρίες που να μην προέρχονται από τον ίδιο οδηγεί στην αυτο-συνείδηση και την αυτο-αντίληψη. Συγκρίνοντας με το ΑΛΛΟ, συνειδητοποιεί κανείς πώς ξεχωρίζει ο ίδιος από αυτό και αντιλαμβάνεται τον εαυτό του.

Το παραπάνω κείμενο είναι η εισαγωγή του άρθρου 7ος οίκος: σχέσεις, συνεργασίες, γάμος, φανεροί εχθροί. 

Ας δούμε σε αυτό το άρθρο τους πλανήτες στον 7ο Οίκο

 

Ήλιος στον 7ο οίκο

Το άτομο με τον Ήλιο στον 7ο οίκο επιλέγει συνεργάτες φιλόδοξους και πιο έμπειρους που διακρίνονται για τις αρχηγικές τους τάσεις, ενώ το ίδιο απλά ακολουθεί τηρώντας πιο μετριοπαθή στάση. Πιθανώς, ελκύει συνεργάτες που θέλουν πάντα να κερδίζουν τη θέση τους στο προσκήνιο των εξελίξεων και να έχουν στραμμένους όλους τους προβολείς πάνω τους.

Από την άλλη, το άτομο οφείλει να προσαρμόζεται και να λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες των συνανθρώπων του με τους οποίους και συνάπτει είτε συνεργασίες είτε σχέσεις. Είναι αρκετά κοινωνικό και θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα να έχει έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών. Συνήθως, αυτή η πλανητική θέση υποδηλώνει άτομα που βρίσκονται ακόμα υπό την πατριαρχική εξουσία.

Ένας αυταρχικός γονιός που κυριαρχούσε στη νεαρή ηλικία του ατόμου αντικαθίσταται από έναν εξουσιαστικό σύζυγο ή έναν απαιτητικό σύντροφο. Όσον αφορά τις συναισθηματικές σχέσεις του ατόμου αυτού, ένα σοβαρό μειονέκτημα είναι ο ενθουσιασμός που το κατακλύζει και το καθοδηγεί οδηγώντας το πολλές φορές σε βεβιασμένες, αψυχολόγητες και απερίσκεπτες κινήσεις και πρακτικές.

Όταν, όμως, ο ενθουσιασμός καταλαγιάζει γίνεται πλέον ορατη η πραγματική ταυτότητα της σχέσης. Έτσι, εντέλει το άτομο δύναται να θέτει εκ των υστέρων γερά θεμέλια στις σχέσεις του, οι οποίες δοκιμάστηκαν και άντεξαν. Σ’ αυτή την περίπτωση, δίνεται ολοκληρωτικά εξωτερικεύοντας μια προσωπικότητα τρυφερή, προσφοράς, που αρέσκεται να φροντίζει το σύντροφό/σύζυγό της. Συνάπτει, λοιπόν, γάμο που βασίζεται σε αυθεντικά συναισθήματα και γι’ αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις πετυχαίνει.

 

Σελήνη στον 7ο οίκο

Τα άτομα με Σελήνη στον 7ο οίκο παρουσιάζουν έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις. Η διάθεση ενός τέτοιου ατόμου μοιάζει με τις εναλλαγές της Σελήνης, καθώς αυτή εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του μήνα από Νέα Σελήνη σε Πανσέληνο και ξανά από την αρχή. Φανερώνονται, έτσι, χαρακτηριστκά που υποδηλώνουν άτομο που αρέσκεται να φροντίζει και να ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω του, παραμελώντας στο τέλος τον εαυτό του. Το άτομο αυτό δείχνει μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στα καθήκοντά του, όπως μια μητέρα στη φροντίδα των παιδιών της. Θα αναζητήσει σαν σύντροφο ζωής, αυτόν που μπορεί να του προσφέρει τη μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια, προκειμένου να βγει αλώβητος από τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσής του.

Το γεγονός πως το άτομο αποζητά την ασφάλεια και την αρμονία ενδέχεται να το οδηγήσει σε γάμο σε νεαρή ηλικία. Ο σύζυγος αυτού του ατόμου θα πρέπει να είναι κάποιος που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανασφάλειες του συζύγου του και να τον στηρίζει σε κάθε του βήμα. Βλέπουμε, λοιπόν, πως σε αυτή την πλανητική θέση το άτομο είτε θα βάζει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των άλλων είτε θα είναι τόσο ασταθές και παθητικό που ο σύζυγος του θα παίζει και το ρόλο μιας στοργικής μητέρας.

Αυτές οι συχνές διακυμάνσεις στην ψυχολογία του ατόμου, ωστόσο, αποτελούν σοβαρό μειονέκτημα, αφού συνιστούν τροχοπέδη της ψυχικής ηρεμίας του συντρόφου του, ενώ παράλληλα προσδίδουν στο ίδιο το άτομο μια επικίνδυνη αστάθεια ίσως και αναποφασιστικότητα.

Τα άτομα με Σελήνη στον 7ο οίκο ναι μεν κάνουν γάμους σε μικρή ηλικία, αλλά δεν διακατέχονται ως επί το πλείστον από την απαιτούμενη ωριμότητα, ούτως ώστε να επιβληθούν στην αναμενόμενη, λόγω ηλικίας, νευρικότητά τους.

 

Ερμής στον 7ο οίκο

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας και της ανταλλαγής ιδεών. Φανερώνει άτομα που επιλέγουν συνεργάτες ευφυείς, με δυνατό μυαλό αλλά και ρητορική δεινότητα. Συνεργάτες ικανούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ανταλλάσσουν εποικοδομητικές απόψεις. Μια σχέση συνεργατών σαν και αυτήν δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλύτερα παρά ως διαλλεκτική.

Και οι δύο πλευρές συνεισφέρουν προσφέροντας τις ιδέες τους, την κοινωνική τους δεξιότητα αλλά και εν γένει τις πνευματικές τους ικανότητες. Αυτή η κατηγορία ατόμων δίνει μεγάλη σημασία στην πνευματική επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών είτε πρόκειται για συνεργάτες είτε πρόκειται για συζύγους, ιδίως αν η ακμή του 7ο οίκου είναι σε ζώδιο που κυβερνάται από τον Ερμή (Δίδυμοι, Παρθένος). Στρέφονται, λοιπόν, και ελκύονται από πρόσωπα δραστήρια στην κοινωνική ζωή, καθώς απεχθάνονται την απάθεια και την αδιαφορία.

Πιστεύουν στη δύναμη της συζήτησης και του διαλόγου, γι’ αυτό και είναι τόσο κοινωνικά άτομα. Πρόκειται, κατά συνέπεια για προσωπικότητες που έχουν πειθώ απέναντι στον κοινωνικό τους περίγυρο. Το γεγονός, όμως, ότι δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στα λόγια παρά στις πράξεις τα καθιστά εύκολο θύμα εξαπάτησης, παράλληλα, όμως, και τα ίδια μπορεί να παρασυρθούν και να εξαπατήσουν τους άλλους κυρίως μη τηρώντας υποσχέσεις.

Όσον αφορά τα συναισθήματα τους, συχνά καταλήγουν να συνάπτουν γάμο σε νεαρή ηλικία, καθώς εύκολα εντυπωσιάζονται από το λέγειν του εκάστοτε συντρόφού τους, με αποτέλεσμα να πιστεύουν πεισματικά ότι βρήκαν τον κατάλληλο συνοδοιπόρο στη ζωή. Το γεγονός, όμως, της πνευματικής επικοινωνίας με το σύζυγο τους δεν εγγυάται περαιτέρω συμφωνία χαρακτήρων, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γεννά πλατωνικές σχέσεις, ενώ επί του πρακτέου οι σύζυγοι να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα αρκετά μεγάλο χάσμα.

 

Αφροδίτη στον 7ο οίκο

Η Αφροδίτη στη συγκεκριμένη θέση εκφράζεται με εξαιρετικά ευνοϊκό τρόπο. Το άτομο αυτό είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και ευπαρουσίαστο. Έχει μεγάλο κύκλο γνωριμιών και δραστηριοτήτων καθώς δίνει μεγάλη σημασία στην κοινωνικότητα του. Συνήθως, προσέχει αρκετά τόσο την εμφάνιση του, όσο και την εμφάνιση των ανθρώπων τους οποίους συναναστρέφεται. Οι συνεργασίες του είναι ως επί το πλείστον επιτυχημένες καθώς λόγω της ανάγκης του για κοινωνική δράση επιλέγει εξίσου δραστήριους και δημοφιλείς συνεργάτες. Το άτομο αυτό με την Αφροδίτη στον 7ο οίκο επιζητά την αρμονία και την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ενήλικης ζωής του.

Είναι άτομο στοργικό και ρομαντικό που δίνει προσοχή στο τι θέλουν οι αγαπημένοι του άνθρωποι. Αυτό το ακτινοβολεί και στις διαπροσωπικές του σχέσεις με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αγαπητό. Έχει την ανάγκη πάντα να είναι μέσα σε έναν κύκλο φίλων για να νιώθει πλήρες και ασφαλές. Σαν αποτέλεσμα, στις συναισθηματικές του σχέσεις επιλέγει πολλές φορές συντρόφους απερίσκεπτα, μόνο και μόνο για να μοιραστεί την αγάπη του. Συχνά, λοιπόν, οι χωρισμοί του είναι αρκετά επώδυνοι, καθώς νιώθει εύκολα προδομένο.

Αυτή η πλανητική θέση ευνοεί αρκετά τους γάμους και μάλιστα όχι σε μεγάλη ηλικία. Στην περίπτωση, όμως, αυτή το άτομο δίνεται ολόψυχα στο σύζυγο του και στην οικογένεια του προσφέροντας ατέλειωτα αποθέματα ανιδιοτελούς αγάπης. Εξελίσσεται σε έναν αρκετά τρυφερό και στοργικό γονιό! Δυστυχώς, από την άλλη, αυτή η ακατάπαυστη επιθυμία του ατόμου να είναι πάντα μέσα σε μια σχέση, το καθιστά και εύκολο στόχο δυσμενών σχολίων από τον κοινωνικό του περίγυρο κυρίως λόγω των συχνών λάθος επιλογών του.

 

Άρης στον 7ο οίκο

Τα άτομα με Άρη στον 7ο οίκο είναι αρκετά δραστήρια και δυναμικά. Τους αρέσει να κυριαρχούν σε ό,τι κι αν κάνουν και έχουν έντονες αρχηγικές τάσεις. Ωστόσο, αυτό καθιστά αρκετά δύσκολο να συνάψουν υγιείς συνεργασίες, καθώς σε κάθε περίπτωση μοιάζει να είναι στη φύση τους η αντιπαράθεση. Είναι αρκετά ανταγωνιστικά άτομα και θεωρούν πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προοδεύσουν και να αναδειχθούν σε ό,τι έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.

Ο Άρης, κυβερνήτης του Κριού, κάνει αυτά τα άτομα παρορμητικά, που δεν ενδιαφέρονται για τις ανάγκες των άλλων παρά μόνο για τη δική τους επικράτηση. Τα απασχολεί να έχουν πάντα το ρόλο του αρχηγού και για να το επιτύχουν αυτό είναι ικανά να μεταχειριστούν ακόμα και αθέμιτα μέσα. Απεχθάνονται την ηρεμία και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο επιλέγουν συνεργάτες εξίσου δραστήριους. Σαν χαρακτήρες είναι εκρηκτικοί και είναι δύσκολο να αποδεχθούν την ανάγκη να υποχωρούν κατά καιρούς. Το ίδιο ισχύει και στις σχέσεις τους με το σύντροφό τους.

Έχουν ανάγκη από έναν σύντροφο που να μπορούν να επιβληθούν πάνω του και απολαμβάνουν να έχουν το πάνω χέρι στη σχέση. Αν νιώσουν ότι αρχίζει να επικρατεί ηρεμία στη σχέση τους, είναι ικανοί να προξενήσουν ομηρικούς καβγάδες καθώς μόνο έτσι νομίζουν ότι αντιλαμβάνονται το ενδιαφέρον του συντρόφου τους. Είναι αρκετά δύσκολο, λοιπόν, κατ’ αυτόν τον τρόπο να διατηρήσουν τη σχέση και την αγάπη του συντρόφου τους αλώβητη.

Συνάπτουν γάμο σε νεαρή, πολλές φορές, ηλικία αλλά διαρκούν λίγο εξαιτίας της ανταγωνιστικής τους διάθεσης. Στην περίπτωση, όμως, που έχουν βρει έναν σύζυγο που μπορεί να ανταπεξέλθει, ο γάμος μπορεί να είναι επιτυχημένος αλλά ταυτόχρονα θα είναι και γεμάτος εντάσεις και καβγάδες.

 

Δίας στον 7ο οίκο

Ο Δίας θεωρείται ο πλανήτης της επέκτασης και της μόρφωσης. Ανάλογα με τον οίκο στον οποίο βρίσκεται φανερώνει σε ποιον τομέα το άτομο είναι δυνατό και έχει αυτοπεποίθηση. Δείχνει που το άτομο αυτό νιώθει ασφαλές. Στην δεδομένη, λοιπόν, θέση υποδηλώνει ένα άτομο που θέλει να έχει γερές συνεργασίες και έναν επιτυχημένο γάμο. Είναι χαρισματικός συνεργάτης και αρκετά γενναιόδωρος με τους συνανθρώπους του. Θέλει να αλλάζει συνεχώς παραστάσεις και είναι ευτυχισμένος αν αυτό μπορεί να το μοιραστεί με το σύζυγό του. Θα παρασύρει το σύζυγό του σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα απ’ αυτόν.

Επιλέγει, λοιπόν, συντρόφους που έχουν συνήθως διαφορετική νοοτροπία από το ίδιο αλλά εξίσου ανοιχτούς ορίζοντες. Μπορεί να παντρευτεί ακόμα και κάποιον από ξένη χώρα. Η θέση αυτή του Δία δεν υποδηλώνει απαραίτητα έναν επιτυχημένο γάμο, αλλά κάλλιστα μπορεί το άτομο να μην επαναπαύεται μέχρι να βρει το κατάλληλο για τα δεδομένα του σύντροφο, ακόμα και ενόσω είναι παντρεμένο.

Ωστόσο, όταν καταλάβει ότι βρήκε αυτό που ήθελε και του ταιριάζει είναι πρόθυμο να δοθεί ολοκληρωτικά και ανιδιοτελώς. Θέλει με κάθε τρόπο να κάνει ευτυχισμένο το σύντροφο του και είναι πάντα αισιόδοξο. Πολλές φορές, όμως –αν ο Δίας είναι σε δύσκολη όψη με αλλον πλανήτη- μπορεί να λειτουργήσει και αντίθετα. Να δείξει αδιαφορία και να γίνει ένα εξαιρετικά εγωκεντρικό άτομο, το οποίο θα αδιαφορεί για κάθε τι γύρω του, ενώ θα φανεί και αχάριστο απέναντι σε όσα έχει να του προσφέρει ο σύντροφός του.

 

Κρόνος στον 7ο οίκο

Τα άτομα με τον Κρόνο στον 7ο οίκο επιζητούν συνεργάτες αλλά και συντρόφους που να τους διακρίνει έντονα το στοιχείο της υπευθυνότητας. Δεν αρκούνται σε επιφανειακές καταστάσεις και δύσκολα αναλαμβάνουν ρίσκα στις συνεργασίες τους. Ενδιαφέρονται, πρωτίστως, για την ποιότητα των ανθρώπων γύρω τους. Τα ίδια διακρίνονται από σοβαρότητα και συντηρητισμό στην προσωπική τους ζωή. Ταυτόχρονα, όμως, περιβάλλονται με κύρος χάρη σε όλα όσα έχουν επιτύχει. Αποζητούν μέσα από τις σχέσεις του την υλική ασφάλεια και πολλές φορές ελκύονται από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή γενικότερα από κρόνιους τύπους. Γι’ αυτούς οι σχέσεις δεν είναι ποτέ επιπόλαιες, αλλά ωριμάζουν και εντέλει πετυχαίνουν.

Αυτή η θέση του Κρόνου μπορεί κάλλιστα να υποδηλώνει μια έντονη απογοήτευση στη νεαρή ζωή του ατόμου, με αποτέλεσμα να εξελίχθηκε σε πιο προσεκτικό έως και καχύποπτο χαρακτήρα. Είναι δύσκολο, πολλές φορές, να εμπιστευθούν κάποιον άλλον και αυτό τα καθιστά πιο μοναχικά. Όταν, όμως, θεωρήσουν ότι αξίζει να αφεθούν στα συναισθήματά τους, τότε μπορούν να προσφέρουν στο σύντροφο τους μια σταθερή και αξιόπιστη καθημερινότητα χωρίς εντάσεις.

Αυτό που σαφώς θα λείπει, θα είναι οι συναισθηματικές εξάρσεις αλλά και οι ξαφνικές αλλαγές, αφού μόνο μέσα από την σταθερότητα της καθημερινής τους ζωής νιώθουν ασφάλεια. Δίνουν μεγάλη σημασία στο γάμο, από την άποψη ότι τον θεωρούν σοβαρή υπόθεση που δεν επιτρέπει λάθη. Στη συναισθηματική τους ζωή δεν έχει χώρο η επιπολαιότητα, γι’ αυτό και οδηγούνται σε γάμο σε μεγαλύτερη ηλικία.

 

Ουρανός στον 7ο οίκο

Τα άτομα με τον Ουρανό στον 7ο οίκο δύσκολα θα αποχωριστούν και θα θυσιάσουν το ανεξάρτητο πνεύμα τους. Δεν τους ελκύει η ιδέα των δεσμεύσεων είτε πρόκειται για κάποια συνεργασία είτε για κάποια συναισθηματική σχέση. Λειτουργούν ανορθόδοξα και εκκεντρικά κατά πολλούς με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουν. Χαρακτηρίζονται από μια αυθεντικότητα που μπορεί να τα κάνει εξαιρετικά ευφυή. Στις επαγγελματικές τους συνεργασίες αναζητούν να εκφράσουν το πρωτοποριακό τους πνεύμα μέσα από ασχολίες και εργασίες που έχουν κοινωνική χροιά.

Αν και ενθουσιάζονται εύκολα το επαναστατικό τους πνεύμα τα δυσκολεύει να αφοσιωθούν σε αυτό που κάθε φορά επιλέγουν. Αντιλαμβάνονται τη συνεργασία σαν δέσμευση που δεν τους επιτρέπει να εξελιχθούν με τον τρόπο που επιθυμούν. Σαν αποτέλεσμα εύκολα και επιπόλαια διαλύουν συνεργασίες , χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έχουν την ανάγκη ενός συνεργάτη που να τα καθοδηγεί σε σταθερές πορείες. Στη συναισθηματική τους ζωή, ελκύονται από συντρόφους εξίσου επαναστάτες και εκκεντρικούς όσο και τα ίδια. Θεωρούν καταπάτηση της ελευθερίας τους οποιαδήποτε μορφή δέσμευσης με αποτέλεσμα, όταν νιώθουν την παραμικρή πίεση να μη διστάζουν να χωρίσουν.

Είναι αναγκαίο ο σύντροφος τους να σεβασθεί την ανεξαρτησία τους και να τους παρέχει τον απαιτούμενο χώρο ελεύθερης δράσης, προσέχοντας πάντα, όμως, μήπως και εκληφθεί αυτό ως αδιαφορία. Για τα συγκεκριμένα άτομα η υπόθεση του γάμου φαντάζει αρκετά απειλητική για την ελευθερία τους, καθώς πιστεύουν έντονα πως αυτό θα τους στερήσει την ατομικότητα και θα υποβαθμίσει την αξία της προσωπικότητάς τους.

Αν αποφασίσουν να παντρευτούν, όμως, αυτό θα είναι με κάποιο άτομο αρκετά διαφορετικό, που και το ίδιο θα θέλει την προσωπική του ελευθερία. Ο γάμος τους θα είναι ενάντια στα κατεστημένα της κάθε εποχής. Ακόμα και τότε όμως, αν πιστέψουν ότι αλλοιώνεται η προσωπικότητα τους μέσα στην έγγαμη συμβίωση, εύκολα θα επιλέξουν τη λύση του διαζυγίου.

 

Ποσειδώνας στον 7ο οίκο

Σαν χαρακτήρες αυτά τα άτομα έχουν την τάση να εξιδανικεύουν τους ανθρώπους που τα περιβάλλουν. Λειτουργούν σε πιο πνευματικές οκτάβες και επιθυμούν να ωφελήσουν το κοινωνικό σύνολο μέσα από τα επιτεύγματα τους. Είναι εξαιρετικά ανθρωπιστές και έχουν την τάση να βλέπουν μόνο την καλή πλευρά των καταστάσεων. Αν και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη η αισιοδοξία, στα συγκεκριμένα άτομα είναι σε υπερβάλλοντα βαθμό και φτάνει ως και την ουτοπία.

Εύκολα, λοιπόν, οι συνεργάτες τους μπορεί να τα εξαπατήσουν, καθώς είναι πολλές φορές αφελή στις συνεργασίες που συνάπτουν. Έχουν ανάγκη από άτομα εξίσου ιδεαλιστές που δεν προτάσσουν το ατομικό τους συμφέρον έναντι του κοινού καλού. Η κοσμοθεωρία που έχουν αναπτύξει είναι καθόλα ουτοπική και δεν ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη φύση. Δεν είναι σπάνιο, λοιπόν, να απογοητεύονται από τις επιλογές τους και αυτό συνακόλουθα να τα οδηγήσει σε παραίτηση από την ποιότητα της ζωής. Επιλέγουν συντρόφους που χαρακτηρίζονται για τις καλλιτεχνικές τους τάσεις. Πιστεύουν πολύ ότι τότε βρήκαν την αδελφή ψυχή τους, ειδικά αν μοιράζονται κοινά ιδανικά.

Τοποθετούν το σύζυγο τους σε θρόνο και μόνο μετά από μια σκληρή απογοήτευση επιτρέπουν την καθαίρεση του. Εξαιρετικά σύντομα συμβαίνει αυτό, καθώς πριν το γάμο δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο σύντροφος τους έχει και αδυναμίες όπως ταιριάζει στη φύση κάθε ανθρώπου. Θα πρέπει να προσέξουν πολύ, όμως, προ του γάμου μήπως αυτές οι αδυναμίες περιλαμβάνουν τον αλκοολισμό, τον τζόγο, τα ναρκωτικά. Θέλουν έναν σύζυγο εξίσου ιδεαλιστή, ανθρωπιστή και ρομαντικό όσο είναι και οι ίδιοι.

Το μείζον ελάττωμά τους είναι ότι ονειροβατούν και γι’ αυτό πολλές φορές οι επιλογές τους αποτυγχάνουν παταγωδώς. Επιζητούν, λοιπόν, κάποιον που να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τις πνευματικές τους ικανότητες και από κοινού να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις αδυναμίες του υλικού κόσμου.

 

Πλούτωνας στον 7ο οίκο

Τα άτομα με τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά έντονα και βαθιά συναισθήματα. Επιδιώκουν την απελευθέρωση του ανθρώπου από τις κοσμικές επιθυμίες και γι’ αυτό ελκύονται από το απόκρυφο και το σκοτεινό. Θεωρούν σημαντική την αλλαγή μέσα από την καταστροφή και την αναγέννηση με αποτέλεσμα να κινούνται πάντοτε στα όρια. Στις συνεργασίες τους υπάρχει έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού και του φθόνου συχνά. Θέλουν διακαώς να έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων και όταν δεν μπορούν να το επιτύχουν μεταμορφώνονται σε εξαιρετικά σκληρά άτομα.

Όταν αφοσιώνονται στους άλλους μπορούν να ξεπεράσουν τα όποια απωθημένα τα καταδιώκουν και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους εποικοδομητικά. Είναι χαρισματικά άτομα, αλλά βιώνουν πολλές φορές τις εμπειρίες τους με έντονα δραματικό τρόπο. Τα χαρακτηρίζει η υπερβολή τόσο στις επαγγελματικές τους σχέσεις όσο και στις συναισθηματικές.

Στον τομέα, λοιπόν, των συναισθηματικών σχέσεων δύσκολα μπορεί να διατηρηθεί η ισορροπία και η αρμονία. Μέσα σε αυτό το επίπεδο υπάρχει και η πιθανότητα στην αρχή της σχέσης να επιλέγουν να προσαρμόζονται στα δεδομένα του εκάστοτε συντρόφου τους αγνοώντας τα δικά τους θέλω. Μπορεί, όμως, να επιδιώξουν και τον πλήρη έλεγχο, έως και τη χειραγώγηση του συντρόφου τους. Τα συναισθήματα τους εύκολα εναλλάσσονται από το απόλυτο πάθος μέχρι και την έχθρα.

Έτσι, οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται ιδανικά από την έκφραση «σχέσεις αγάπης μίσους». Αυτή η συνεχής διακύμανση σύντομα, όμως, θα ταράξει τα θεμέλια της σχέσης τους και μπορεί να καταλήξει σε έναν ιδιαίτερα επώδυνο χωρισμό. Τα θέλουν ή όλα ή τίποτα! Συχνά, λοιπόν, όταν δουν ότι δεν μπορούν να διατηρήσουν τα ηνία της σχέσης επιλέγουν το διαζύγιο.

 

Αγγελική Κ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments