0 0 votes
Article Rating

Ιούνιος και λέμε, καλό καλοκαίρι!!! Αν και προβλέπεται ¨θερμό¨ αυτό το καλοκαίρι, από γεγονότα και εκπλήξεις, αλλά εμείς πάμε κόντρα στο καιρό και θα απολαύσουμε το φως, τα χρώματα και την θάλασσα της χώρας μας.

Σοβαρότητα, λογική, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χρειάζονται και όλα θα πάνε καλά όταν όλα θα έχουν αλλάξει σ’ αυτή την χώρα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα εμείς να αλλάξουμε….στάση, συμπεριφορά και νοοτροπία.

 

Η Πανσέληνος του Μαΐου

Στις 29 Μαΐου 2018 και ώρα 4:19:27 μμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 8ο:10’ μοίρα του Τοξότη, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (τους Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθείς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 29η Νοεμβρίου, Μαΐου, Αυγούστου και την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου. Και αυτούς που έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 8η μοίρα των μεταβλητών.

Η Σελήνη στον Τοξότη είναι ειλικρινής, τίμια και γεμάτη όμορφα συναισθήματα. Δίνει στον άνθρωπο καλοσύνη, γενναιοδωρία, ειλικρίνεια, εγκαρδιότητα, ανθρωπιά, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον (τρίγωνο με βόρειο δεσμό). Είναι μια Πανσέληνος όπου λόγω της μεταβλητότητας του ζωδίου δίνει την ικανότητα προσαρμογής στις όποιες συνθήκες βρεθεί κανείς. Θα βοηθήσει τον άνθρωπο να ελιχθεί για να αποφύγει τις δυσκολίες και τα εμπόδια και να ολοκληρώσει ότι έχει ξεκινήσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Κυβερνήτης της Σελήνης ο Δίας στον Σκορπιό ο οποίος κάνει ένα ωραίο τρίγωνο σχεδόν ακριβείας με τον Ποσειδώνα. Αυτό μας δείχνει ότι με αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό μας και στις κρυμμένες μας δυνάμεις, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Η Σελήνη στον 2ο και ο Ήλιος στο 8ο οίκο του χάρτη μας λέει ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε οικονομικά ζητήματα, δηλαδή να κρατήσουμε σε μια ισορροπία τα έσοδα με τα έξοδα, να τακτοποιήσουμε τυχόν οφειλές και να μην μείνουν εκκρεμότητες.

Ο ωροσκόπος του χάρτη στον Ζυγό, ο οποίος Ζυγός είναι το ζώδιο της συντροφικότητας, της αρμονίας, της κοινωνικότητας και της καλοπέρασης. Αυτά θα προσπαθήσει να αναζητήσει ο άνθρωπος και να περάσει όμορφα με την οικογένεια του και αυτούς που θεωρεί δικούς του ανθρώπους και υπεραγαπά (κυβερνήτης η Αφροδίτη στον Καρκίνο).

Αυτά όλα βέβαια θα γίνουν αν του δοθεί η δυνατότητα αφού η Αφροδίτη είναι εμπεριεχόμενη στον 9ο οίκο του χάρτη ή θα ψάξει την τύχη του κάπου μακριά για να κάνει πράξη όσα ονειρεύεται (Αφροδίτη – Δίας – Ποσειδώνας σε μεγάλο τρίγωνο).

Είναι ενεργό το τετράγωνο του Ουρανού με τον Άρη. Αυτή η όψη είναι δύσκολη γιατί αναπάντεχα, ανεξέλεγκτα γεγονότα μπορεί να μας φέρουν αντιμέτωπους με πολύ σοβαρές καταστάσεις. Βία εκρήξεις βομβών, ηφαιστείων, ατυχήματα  και αεροπορικά και ίσως καινούργιες εστίες πολέμου σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Είναι η όψη της “εγχείρισης” όπως κι αν την εννοεί ο καθένας την εγχείρηση, με τον Ουρανό στον Ταύρο και τον Άρη στον Υδροχόο. Μήπως εννοεί ¨χειρουργική¨ επέμβαση για να αλλάξει αυτόματα το οικονομικό σύστημα στον παγκόσμιο χάρτη;

Μήπως εννοεί ¨χειρουργική¨ επέμβαση στις εστίες πολέμου για να ισοπεδωθεί ότι ακόμα έχει μείνει όρθιο; Πάντως σίγουρα εννοεί ότι θα γίνουν πολλά ξεκαθαρίσματα. Ομάδες, σύλλογοι, όμιλοι, οργανισμοί και ότι έχει σχέση με συλλογικότητες που δεν λειτουργούν ανοιχτά και σωστά θα γκρεμιστούν.

 

Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου

Στις 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:43:08 μμ. γίνεται η Νέα Σελήνη, στην 22ο:44’ μοίρα των Διδύμων, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως Διδύμους, αλλά και τους Τοξότες Παρθένους και Ιχθείς), οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 13η Ιουνίου, Δεκεμβρίου, Σεπτεμβρίου και Μαρτίου. Και αυτούς που έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 22η – 23η μοίρα των μεταβλητών.

Αυτή η Νέα Σελήνη στους Διδύμους μας κάνει δραστήριους στο νου και στο σώμα. Μας δίνει μια διάθεση για διάβασμα, γράψιμο, ταξίδια και συχνή επικοινωνία με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Μας προκαλεί να βγούμε έξω, να έρθουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να αναπτύξουμε νέα ενδιαφέροντα, να ανταλλάξουμε ιδέες, να μελετήσουμε, να πληροφορηθούμε, να μεταδώσουμε πληροφορίες και να πειραματιστούμε σε νέους τρόπους αυτοέκφρασης.

Ο Ερμής κυβερνήτης της Νέας Σελήνης είναι στο ζώδιο του Καρκίνου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ρωτήσουμε και να μάθουμε γεγονότα ή πληροφορίες που αφορούν την οικογένεια και τους προγόνους μας. Να πάμε πίσω στα παιδικά μας χρόνια, να ξεφυλλίσουμε παλιές φωτογραφίες ή παλιά ημερολόγια και να ξαναθυμηθούμε όμορφες στιγμές της ζωής μας. Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε με τους γονείς και τους κοντινούς μας ανθρώπους και να τους εκφράσουμε τα συναισθήματα που τρέφουμε γι αυτούς.

Αν στο πρόσφατο παρελθόν πληγώσαμε ένα αγαπημένο πρόσωπο, είναι η ώρα να ζητήσουμε συγνώμη και να συμφιλιωθούμε μαζί του. Αυτός ο Ερμής κάνει εξάγωνο με τον Ουρανό, θετική όψη η οποία μας ωθεί να κάνουμε μια ανανέωση στην διακόσμηση τους σπιτιού, να πετάξουμε τα άχρηστα αντικείμενα και να ανοίξουμε διάπλατα την ¨πόρτα¨ μας σε ανθρώπους που αγαπάμε.

Ο ωροσκόπος του χάρτη είναι στον Αιγόκερω, με τον κυβερνήτη του τον Κρόνο ανάδρομο στον 12ο οίκο. Αυτό θέλει να μας δείξει ότι πρέπει να σταθούμε και να σκεφτούμε σοβαρά πιο είναι το πρόβλημα που μας έχει απομακρύνει από τον κόσμο, τι είναι αυτό που μας έχει απομονώσει στο δικό μας μικρόκοσμο, αυτό που μας στερεί την χαρά και το χαμόγελο που δίνει η συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους.

Αυτή η φυγή και η έλλειψη διάθεσης για συναναστροφή, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιδεινώνουν την κατάσταση και την ψυχική μας υγεία. Δεν είναι τόσο δύσκολο να πούμε μια καλημέρα σε έναν άνθρωπο κι ας μην τον γνωρίζουμε, ούτε θα πτωχύνουμε αν βοηθήσουμε, με τι όποιες δυνάμεις μας, ένα συνάνθρωπο που έχει χάσει κάτι, είτε αυτό είναι η δουλειά του είτε το σπίτι του ή ότι άλλο δύσκολο μπορεί να του συμβαίνει. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και με μια επαφή, με ένα χαμόγελο ή ένα ακούμπημα στον ώμο, οτιδήποτε, απλά να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του.

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Ο Ερμής θα μπει στο ζώδιο του Καρκίνου στις 12 Ιουνίου

Ο Ερμής στον Καρκίνο γίνεται ευαίσθητος και δεκτικός χάνοντας τον απρόσωπο χαρακτήρα του, την αντικειμενικότητα του και τον ορθολογισμό του. Η διαίσθηση, η ανεπτυγμένη αυτοσυντήρηση και η κινητικότητα του Καρκίνου κάνουν τον Ερμή να αντιδρά εύστοχα για να προστατεύσει τον άνθρωπο όταν βρίσκεται σε κίνδυνο ή για να εξασφαλίσει ό,τι νομίζει πως είναι καλό γι αυτόν.

Απ’ την άλλη όμως, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση έντασης και σύγχυσης, απορροφημένος από τις σκέψεις του, μπορεί να κινηθεί λανθασμένα από αφηρημάδα. Αν υπερισχύσει ο συναισθηματισμός του ζωδίου μπορεί να γίνει εύπιστος και να πιστεύει ότι του λένε.

Δίδεται τώρα η ευκαιρία, με τον Ερμή στον Καρκίνο, να μιλήσουμε με τους οικείους μας και να τους εκφράσουμε τα συναισθήματα αλλά και τα παράπονα μας. Το παρελθόν θα απασχολήσει την σκέψη μας, κάποιες φορές ευχάριστα και κάποιες άλλες δυσάρεστα. Μπορεί να κάνουμε μια επικοινωνία ή συνάντηση με ανθρώπους από τα παλιά ή να ανακαλύψουμε παλιές φωτογραφίες ανθρώπων της οικογένειας.

Προσοχή όμως, οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν με απόλυτο σεβασμό προς τον συνομιλητή μας, γιατί ο Ερμής θα συναντήσει με αντίθεση τον Κρόνο και τον Πλούτωνα και μπορεί η ασέβεια και η επικριτική στάση να φέρει αντίθετα αποτελέσματα και ρήξη. Συζήτηση ήρεμη και βαθιά κατανόηση με αυτά που θα ακούσουμε και όλα θα πάνε καλά.

 

Η Αφροδίτη μπαίνει στον Λέοντα στις 13 Ιουνίου

Στον Λέοντα η Αφροδίτη εκφράζει τα συναισθήματα της με θέρμη, είναι μια έντονα ερωτική Αφροδίτη. Της αρέσει η πολυτέλεια, θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, να την περιποιούνται και να την θαυμάζουν. Τότε γίνεται γενναιόδωρη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια.

Καιρός λοιπόν για ένα ευχάριστο διάλειμμα από την δύσκολη πραγματικότητα, καιρός να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να κάνει ότι τον ευχαριστεί. Η Αφροδίτη στον Λέοντα μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διακοπές, ψυχαγωγία, φλερτ και έρωτα. Καιρός να εκφράσουμε με άνεση την αγάπη μας στους αγαπημένους μας και στα παιδιά μας. Βέβαια με το που θα μπει η Αφροδίτη στον Λέοντα θα συναντήσει με τετράγωνο τον Ουρανό και με αντίθεση τον Άρη.

Εδώ τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα στις σχέσεις μας, με αυτούς που αγαπάμε. Μπορεί ένας καινούργιος κεραυνοβόλος έρωτας να έρθει και να διαλύσει ότι έχουμε ¨κτίσει¨ μέχρι τώρα ή να κεραυνοβοληθούμε όταν ξαφνικά ο/η σύντροφος ζητήσει διαζύγιο. Με αυτή την σχέση πλανητών δοκιμάζονται οι σχέσεις πόσο σταθερές ή πόσο εύθραυστες είναι.

Σε μια σταθερή σχέση, μια διαφωνία μπορεί να βοηθήσει να αντιληφθούν τα μέλη της ότι πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά για να βοηθήσουν την σχέση τους να γίνει καλύτερη. Αυτή την περίοδο δοκιμάζεται επίσης η οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να μείνουμε χωρίς δουλειά και φυσικά χωρίς εισόδημα ή να πτωχεύσει η επιχείρηση η οποία δεν πήγαινε καλά τελευταία.

Μπορεί όμως να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε τις οικονομικές συναλλαγές μας. Ψυχραιμία και σοβαρότητα και όλα θα περάσουν σύντομα. Τι θα αφήσουν όμως πίσω τους, αυτό μόνο το προσωπικό ωροσκόπιο του καθένα ξεχωριστά μπορεί να μας το δείξει.

Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου η Αφροδίτη από το ζώδιο του Καρκίνου θα κάνει ένα μεγάλο τρίγωνο με Δία και Ποσειδώνα, πολύ όμορφη, ρομαντική και αισιόδοξη περίοδος κατά την διάρκεια της οποίας μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους, να ανταλλάξουμε όμορφα συναισθήματα και να κάνουμε όνειρα μαζί τους. Επειδή όμως απέναντι, στο ζώδιο του Αιγόκερω βρίσκονται ο Κρόνος και ο Πλούτωνας ας μην περιμένουμε από τους άλλους περισσότερα απ’ αυτά μπορούν να δώσουν.

Ο Ήλιος θα μπει στο ζώδιο του Καρκίνου στις 21 Ιουνίου

Με τον Ήλιο στον Καρκίνο αυξάνεται η ευαισθησία, η διαίσθηση και η εσωστρέφεια των ανθρώπων. Φωτίζει τα μέσα μας και μας ωθεί να ασχοληθούμε με εσωτερικά μας θέματα ή προβλήματα και τις βαθύτερες ψυχολογικές μας ανάγκες. Η νοσταλγία για καταστάσεις ή ανθρώπους του παρελθόντος μπορεί να έχουν επίπτωση στην συμπεριφορά ή στην ζωή μας αυτή την περίοδο.

Ίσως θελήσουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τις ρίζες, τους προγόνους ή τις αιτίες κάποιων γεγονότων του παρελθόντος. Το σίγουρο είναι ότι θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, την οικογένεια και στους ανθρώπους που αγαπάμε. Θα χρειαστούμε περισσότερη ηρεμία μακριά από κοινωνικές υποχρεώσεις για να ασχοληθούμε περισσότερο με εκκρεμότητες που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια.

 

Ο Ερμής θα αλλάξει πάλι ζώδιο και θα μπει στον Λέοντα στις 29 Ιουνίου

Ο Ερμής στον Λέοντα δεν υστερεί καθόλου σε εξυπνάδα, αντίθετα είναι γεμάτος φωτιά και ενθουσιασμό όμως η σταθερότητα του ζωδίου τον κάνουν άκαμπτο γι αυτό περιορίζεται στην καταγραφή δεδομένων. Δεν εμποδίζεται να εκφραστεί αλλά δυσκολεύεται να ακούσει και να δεχτεί αντικειμενικά τις αντιδράσεις των άλλων.

Αν και ο Ερμής στον Λέοντα κάνει τον άνθρωπο να προβάλει τον εαυτό του και να επιβάλλει τις απόψεις του στους άλλους όμως θα έκανε τα πάντα για να τους προσφέρει αυτό που ο ίδιος νομίζει ότι θα τους έκανε καλύτερους ανθρώπους ή περισσότερο ευτυχισμένους.

Τώρα με τον Ερμή στον Λέοντα οι σκέψεις μας είναι ευχάριστες και αισιόδοξες. Η διασκέδαση και η επαφή με ευχάριστους και με χιούμορ ανθρώπους είναι στην προτεραιότητα μας.

Την ίδια μέρα ο Ερμής θα κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό, γι αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και συγκατάβαση με τους συνομιλητές μας για να αποφευχθούν εντάσεις και διαπληκτισμοί. Αυτή η όψη φέρνει έντονο άγχος, εκνευρισμό και βιασύνη στον τρόπο που συζητάμε με τους άλλους ανθρώπους και στον τρόπο που κινούμαστε, κάτι που μπορεί να φέρει καυγάδες και μικροατυχήματα.

 

Ο Άρης θα κινείται ανάδρομος από τις 27/6 μέχρι 28/8/2018

Η φαινομενική ανάδρομη πορεία του θα ξεκινήσει από την 9ο13’ μοίρα του Υδροχόου, θα επιστρέψει πίσω στον Αιγόκερω στις 13/8 και όταν ορθοδρομήσει αυτό θα γίνει στην 28ο 36’ μοίρα του Αιγόκερω. Σε ορθή πορεία πια, θα μπει ξανά στον Υδροχόο στις 11/9/2018 όπου σχεδόν όλο τον μήνα, θα κάνει 3η και τελευταία φορά τετράγωνο με τον Ουρανό.

Το ζώδιο του Υδροχόου κάνει τον Άρη θεωρητικό και δύσκαμπτο με μια δυσκολία στην προσαρμογή γιατί η σταθερότητα του ζωδίου τον εμποδίζει να αντιδράσει γρήγορα και πρακτικά. Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του Άρη. Μπορεί όμως να είναι ο ερευνητής, ο εφευρέτης, ο κατασκευαστής που θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να κάνει αλλαγές για το καλό του συνόλου. Η αρνητική του πλευρά είναι ότι μπορεί να εξαντλήσει τον δυναμισμό του στα λόγια και στα σχέδια ανίκανος να εφαρμόσει τις ιδέες του πρακτικά.

Ο Άρης στον Αιγόκερω είναι σε ένα ιδανικό για εκείνον ζώδιο, είναι ο αρχηγός, έχει ηγετικές και οργανωτικές ικανότητες, θέλει να βγει νικητής και να εξουσιάζει. Γι αυτό δεν θα δειλιάσει να αγωνιστεί, να κουραστεί και να αναλάβει ευθύνες. Θέλει έναν τίτλο ο οποίος θα τον κατοχυρώνει κοινωνικά.

Ο Άρης θα γυρίσει ανάδρομος στον Υδροχόο και με την όψη τετραγώνου που έχει ήδη κάνει στις 16/5/2018 και θα κάνει ξανά και ξανά με τον Ουρανό, ωθεί τον άνθρωπο να επανεξετάσει τι αντίκτυπο είχαν οι σχεδιασμοί του και η επιβολή των όρων του, στην ζωή του και στην κοινωνία.

Τι έμεινε ¨όρθιο¨ και τι χρειάζεται ακόμα διόρθωση. Μπαίνοντας ανάδρομος στον Αιγόκερω θα προσπαθήσει να κουραστεί πάλι, να οργανωθεί ξανά, να πάρει τους τίτλους του και να ορμήσει ξανά για να ανατρέψει ότι έχει μείνει όρθιο. Επειδή κάνει σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης δείχνει ότι έρχεται να διαλύσει ότι έχει σχέση με το παρελθόν, όμως με τα ¨όπλα¨ και τα λάθη του παρελθόντος.

Αλλάζουν όλα γύρω μας, ότι νομίζαμε σταθερή αξία για τις σχέσεις, τις οικονομικές δοσοληψίες και τις συλλογικές δράσεις ανατρέπεται χωρίς όμως να παραδειγματιζόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος. Και όλο αυτό θα γίνει χωρίς κανένα συναισθηματισμό και χωρίς καμία ευαισθησία.

Αυτή η σχέση πλανητών φέρνει ατυχήματα, βία, εκρήξεις ηφαιστείων, πολεμικό κλίμα και πτώσεις αεροσκαφών. Προβλέπεται δηλαδή ένα θερμό καλοκαίρι. Με το τρίγωνο του Κρόνου – Ουρανού, περιμένουμε να πρυτανεύσει η λογική και να υπάρξουν κάποιοι σοφοί και σοβαροί άνθρωποι που θα συγκρατήσουν την αλόγιστη σπατάλη ενέργειας.

 

Ιούνιος 2018 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments