0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα σε όλους!!! Ο Μάιος είναι εδώ και το καλοκαίρι πλησιάζει. Ο Μάιος, δίνει ευκαιρίες να πετάξουμε από την ζωή μας ότι δεν είναι πια χρήσιμο ή ότι εμποδίζει την καλή ψυχική μας κατάσταση.

Βοηθά στην ολοκλήρωση θεμάτων και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων από το παρελθόν σε οικονομικά και κληρονομικά ζητήματα. Επίσης αίτημα της περιόδου αυτής είναι, η προστασία αυτών που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, η εξασφάλιση σταθερότητας στην ζωή, στα οικονομικά και στις κτήσεις μας και η αναζήτηση της χαράς και της ευχαρίστησης.

 

Η Πανσέληνος του Μαίου

 

Στις 30 Απριλίου 2018 και ώρα 2:58:05 πμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 9ο38’ μοίρα του Σκορπιού, επηρεάζει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Σκορπιούς – Ταύρους, αλλά και τους Λέοντες – Υδροχόους) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 30η Νοεμβρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Ιανουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 9η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Η Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού είναι σε πτώση, δηλαδή είναι σε μια θέση η οποία δεν της εξασφαλίζει ηρεμία και ασφάλεια. Τα συναισθήματα θετικά και αρνητικά είναι βαθιά και έντονα.

Η Πανσέληνος αυτή αυξάνει στους ανθρώπους την εσωστρέφεια και μια έμμονη προσήλωση στα προσωπικά, οικονομικά ή κληρονομικά θέματα τόσο πολύ, που γινόμαστε αντικοινωνικοί. Μερικές φορές οι τρόποι μας είναι απότομοι, δηκτικοί και αγενείς γι αυτό θα πρέπει να προσέχουμε την συμπεριφορά μας ώστε να μην πληγώνουμε τους άλλους γιατί θα έχουμε απώλειες.

Για τις ερωτικές ή συζυγικές σχέσεις, η Πανσέληνος στον Σκορπιό είναι κάπως δύσκολη γιατί θέλει αποκλειστικότητες, εγείρονται πάθη, ζήλειες και εκδικητικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η αρμονία, η ηρεμία και η ισορροπία στη σχέση δύο ανθρώπων ή στην οικογένεια. Κάποιες φορές μπορεί να πληγώνουν ο ένας τον άλλο. Η γυναίκα (Σελήνη) έχει την τάση να πληγώνεται πιο εύκολα και πιο βαθιά.

Το τρίγωνο του Ήλιου και το εξάγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο ενισχύει την δύναμη της Πανσελήνου και την κάνει ακόμα πιο δυνατή για να επιτύχει τον σκοπό της αλλά και πιο σκληρή. Επίσης αυτή η Πανσέληνος φέρνει στην επιφάνεια οικονομικά και κληρονομικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να τακτοποιηθούν.

Ο Άρης εξάγωνο με τον Δία, δείχνει ότι ο άνθρωπος αγωνίζεται για να βελτιώσει την θέση του στην ζωή και να πετύχει τους στόχους του. Τις προσωπικές μας υποθέσεις τις κρατάμε αυστηρά για τον εαυτό μας. Μπορεί να καταπιανόμαστε με πολλά και διάφορα όμως λίγα είναι εκείνα τα οποία θα ολοκληρώσουμε. Θα υπάρχει ειλικρίνεια και εντιμότητα στο λόγο και επιτυχία στις έξυπνες κινήσεις.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου του χάρτη της Πανσελήνου, ο Ποσειδώνας κάνει τρίγωνο με την Σελήνη και εξάγωνο με τον Ήλιο. Αυτό μας βοηθά να επουλώσουμε τραύματα του παρελθόντος και να βγάλουμε από την ζωή μας εκείνους που μας τα δημιούργησαν. Ένα ξεκαθάρισμα είναι απαραίτητο, να πετάξουμε ότι μας πιάνει χώρο και ότι μας πικραίνει.

 

Η Νέα Σελήνη του Μαίου

 

Την 15η Μαΐου 2018 και ώρα 1:47:40΄ μμ. γίνεται η Νέα Σελήνη, στην 24ο36’ μοίρα του Ταύρου και θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Ταύρους, αλλά και Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 15η Μαΐου, Νοεμβρίου, Αυγούστου, Φεβρουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 24η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της απόλαυσης και της καλοπέρασης. Είναι λοιπόν η στιγμή που θέλουμε να απολαύσουμε την συντροφιά αγαπημένων ανθρώπων, ένα καλό γεύμα με καλή παρέα, μια κούρα ομορφιάς, ένα μακρινό ταξίδι κλπ. να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα. Αυτής της Νέας Σελήνης στον Ταύρο αίτημα της είναι, η προστασία αυτών που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, η εξασφάλιση σταθερότητας στα οικονομικά και στις κτήσεις μας και η αναζήτηση ευχαρίστησης.

Η Νέα Σελήνη κάνει τρίγωνο με τον Άρη και Πλούτωνα και αυτό δίνει δύναμη και ευκαιρίες για να επιτύχουμε ότι επιθυμήσουμε, να εξασφαλίσουμε για τον εαυτό μας ό,τι είναι απαραίτητο για να περάσουμε καλά αυτό το διάστημα.

Θα πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να γίνουμε λίγο πιο ευέλικτοι και να μην εμμένουμε πεισματικά σε πράγματα ή καταστάσεις τα οποία δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Η Αφροδίτη κυβερνήτης της Νέας Σελήνης στους Διδύμους μας δίνει την ευελιξία που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τυχόν δυσκολίες. Σ’ αυτό βοηθάει και η αμοιβαία υποδοχή από ζώδιο της Αφροδίτης με τον Ερμή.

Ο Άρης κάνει ιδιομοιρίας τετράγωνο με τον Ουρανό στην τελευταία μοίρα των Κριού – Αιγόκερω. Αυτή η όψη χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αναπάντεχα, ανεξέλεγκτα γεγονότα μπορεί να μας φέρουν αντιμέτωπους με πολύ σοβαρές καταστάσεις. Πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία, χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης στις προσωπικές ή στις επαγγελματικές μας σχέσεις και αποφυγή του εκνευρισμού την ώρα που οδηγούμε ή χειριζόμαστε εργαλεία.

Είναι η όψη της “εγχείρισης” όπως κι αν την εννοεί ο καθένας, αφού ο Ουρανός θα μπει στον Ταύρο και ο Άρης στον Τοξότη. Μήπως εννοεί “χειρουργική” επέμβαση για να αλλάξει αυτόματα το οικονομικό σύστημα στον παγκόσμιο χάρτη; Μήπως εννοεί “χειρουργική” επέμβαση στις εστίες πολέμου για να ισοπεδωθεί ότι ακόμα έχει μείνει όρθιο; Μπορεί.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ο Ερμής θα μπει στο ζώδιο του Ταύρου στις 13 Μαΐου

Στον Ταύρο ο Ερμής γίνεται περισσότερο πρακτικός και προσεκτικός. Αρκετά εγωιστής, νωχελικός και πεισματάρης. Ξέρει να περιμένει τον κατάλληλο χρόνο για να δράσει και να πείσει τους άλλους, έτσι ώστε να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Κάνει τον άνθρωπο να αναζητά την ασφάλεια και την καλοπέραση του. Πεισμώνει, αμύνεται ή επιτίθεται όταν απειλούνται τα συμφέροντα του τα οποία του εξασφαλίζουν τον τρόπο να συνδυάζει το ευχάριστο με το ωφέλιμο.

 

Ο Ουρανός κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Ταύρου

Μέχρι τις 8 Αυγούστου 2018 όπου θα γυρίσει ανάδρομος. Ως ανάδρομος θα επιστρέψει στον Κριό στις 6 Νοεμβρίου 2018 και θα παραμείνει στον Κριό μέχρι τις 6 Μαρτίου του 2019, οπότε και θα μπει οριστικά πια στον Ταύρο.

 

Ο Άρης μπαίνει στον Υδροχόο στις 16 Μαΐου

Η θέση αυτή κάνει τον Άρη θεωρητικό και δύσκαμπτο με μια δυσκολία στην προσαρμογή γιατί η σταθερότητα του ζωδίου τον εμποδίζει να αντιδράσει γρήγορα και πρακτικά. Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του Άρη. Μπορεί όμως να είναι ο ερευνητής, ο εφευρέτης, ο κατασκευαστής που θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να κάνει αλλαγές για το καλό του συνόλου. Η αρνητική του πλευρά είναι ότι μπορεί να εξαντλήσει τον δυναμισμό του στα λόγια και στα σχέδια ανίκανος να εφαρμόσει τις ιδέες του πρακτικά.

 

Η Αφροδίτη θα μπει στον Καρκίνο στις 19 Μαΐου

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Καρκίνου κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται βαθιά αγάπη για την οικογένεια, τον τόπο και τον χώρο που ζει. Η αγάπη της στο ζώδιο αυτό μεταφράζεται σε μητρότητα. Στις σχέσεις αναζητά τρυφερότητα, αγάπη, ζεστασιά αλλά κυρίως υποστήριξη. Χρειάζεται ένα δυνατό ώμο όπου στα δύσκολα θα μπορέσει να ακουμπήσει για να πάρει δύναμη και να συνεχίσει.

 

Ο Ήλιος μπαίνει στους Διδύμους στις 21/5

Η επικοινωνία και η συχνή συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους είναι ανάγκη για τον άνθρωπο με τον Ήλιο στους Διδύμους για να νιώσει ολοκληρωμένος. Τα άτομα αυτά ξεχωρίζουν για την ζωντάνια, το χιούμορ την εξυπνάδα και την ικανότητα τους να αντλήσουν πληροφορίες και να τις μεταδώσουν. Προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε περιβάλλον και με κάθε λογής και ηλικίας ανθρώπους.

Υπάρχουν και άνθρωποι στο ζώδιο των Διδύμων που μπορεί να είναι εσωστρεφείς. Στην περίπτωση αυτή έχουμε τον άνθρωπο που έχει ανάγκη να μελετήσει, να γράψει ή να διδάξει και μέσα από αυτή την διαδικασία ολοκληρώνεται. Όταν αυτός ο Ήλιος πιέζεται από δύσκολες όψεις με άλλους πλανήτες μπορεί να βγάλει το φλύαρο άνθρωπο, τον νευρικό, τον επιπόλαιο, εκείνο που ξοδεύει τις δυνάμεις του σε πολλά και διαφορετικά πράγματα συγχρόνως χωρίς να ολοκληρώνει τίποτα.

 

Και ο Ερμής αλλάζει πάλι ζώδιο και μπαίνει στο ζώδιο του, τους Διδύμους στις 30/5.

Ο Ερμής μπορεί να λειτουργήσει θαυμάσια στο ζώδιο των Διδύμων και να αναπτύξει άνετα τις ιδιότητες του. Να δώσει άνεση στις δημόσιες σχέσεις, στις εμπορικές και τουριστικές συναλλαγές. Θα βοηθήσει τον άνθρωπο να επικοινωνήσει χωρίς προσκόμματα με τους άλλους ανθρώπους, να κλείσει συμφωνίες, να υπογράψει συμβόλαια, να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του, να ανταλλάξει απόψεις.

Όμως μέσα στον Ιούνιο ο Ερμής θα κάνει δύσκολες όψεις με Δία, Κρόνο και Ποσειδώνα. Θα υπάρξει μια δυσκολία σε ότι αφορά την επικοινωνία και τις συναλλαγές με τους άλλους ανθρώπους. Οι υποθέσεις μπορεί να υποστούν ζημιές ή να αποτύχουν. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς, ειλικρινείς και έντιμοι με τους άλλους γιατί πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Να προσέχουμε πάρα πολύ με ποιους συνδιαλεγόμαστε και ότι η εντιμότητα τους είναι αποδεδειγμένη.

Θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουμε κάθε είδους οικονομική ή εμπορική συνδιαλλαγή διότι μπορεί να κάνουμε σοβαρά λάθη, να πέσουμε θύματα εξαπάτησης ή να συναντήσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια τα οποία θα μας οδηγήσουν επιζήμιες συναλλαγές. Δεν συμμετέχουμε σε κουτσομπολιά και δεν αφήνουμε να μας ξεφύγει μυστικό το οποίο μας έχουν εμπιστευτεί γιατί θα δημιουργήσουμε οδυνηρές καταστάσεις.

 

 

Μάιος 2018 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments